__MAIN_TEXT__

Page 3

A tartalomból 4 Káli Király Istvánt kérdezi Lafferton Kálmán

Könyves város Tíz év kemény munka után éreztem úgy, hogy akármelyik erdélyi kiadó könyve feltehető bármelyik magyar vagy európai kiadó polcára, mert azok már nem, vagy alig különböznének az ő könyveiktől.

8 Péterfy Gergelyt kérdezi Weiner Sennyey Tibor

Senki sincs a helyén Az én regényeim nem beavató regények, nem vagyok ideologikus szerző, tehát nem vagyok beavató sem, marxista sem, más sem. Nincsenek ideológiai képleteim a világ megfejtésére.

18 Osman Péter könyvajánlója Mágus volt

Még zseninek is messze rendhagyó volt. „A felhasználó addig nem tudja, mit is akar, amíg mi meg nem tanítjuk erre” – ez az ars poetica kissé túl merész alkotóra vallana, ám Jobs vállalatvezetőként valósította meg, rendre nagyon sikeresen.

7 Dr. Áder János köztársasági elnök könyvajánlója

Legvégső kérdések ...a hit, a természetfölöttihez fűződő kapcsolat minden ember életében személyes, érzékeny, a kívülálló számára szinte elérhetetlen távlat.

10 Szécsi Noémit kérdezi Szepesi Dóra

Kamaszkortól időskorig A középosztálybeli nő számára a szép és fiatal test volt az a tőke, amiből a legtöbbet kellett kihoznia egy megfelelő státuszú és anyagi helyzetű férj révén. A középosztálybeli nők ugyanis nem dolgoztak, nem is dolgozhattak.

19 N. Pál József könyvajánlója

A remény könyve

Mert hiába a hosszú nyomorúság, az öröm vágya él, kicsi siker reményével bármikor előhívható, így – megszállott könyves emberként állítom – e munka is az öröm emlékét képes fölidézni oly alapossággal, ami ritkaságszámba megy.

ÚJ KÖNYVPIAC Az 1795-ben alapított Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagja Felelős kiadó: Lafferton Kálmán Kiadja: Lafferton és Társa Kft. Szerkesztõség: 1043 Budapest, Bocskai u. 26. Tel.: (30)871-9620, Fax: 274-8745 E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu Honlap: www.ujkonyvpiac.hu HU ISSN 1215-5551

Meghitt kar ácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 2019/december új könyvpiac 3

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. IV. szám  

2019. IV. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement