__MAIN_TEXT__

Page 12

Irodalmi ajánlatunk Christmas Shopaholic – Sophie Kinsella – 4615 Ft

Becky Brandon imádja a karácsonyt. Minden évben elég hasonlóan zajlik: a szülei a házigazdák, énekesek kopognak az ajtón, karácsonyi pudingot süt édesanyja, és a szomszédok átjönnek egy sherryre. De ebben az évben másként alakul minden, mivel szülei a legfelkapottabb Shoreditch negyedbe költöznek, és megkérik Becky-t, rendezze ő az idei karácsonyi bulit. Mi is történhetne rosszul? Hogy kényelmesen ünnepeljenek, a hozzávalókat előre megrendelik. Nem tudtak ellenállni a kézműves sörnek és az avokádó krémnek. Egyszer csak Jess, a nővére vegán pulykát követel, Luke, a férj újra borotválkozás utáni arcszeszt akar, és a kis Minnie különleges szendvicsekre tart igényt. Ha ez nem lenne elég, felbukkan régi barátja idegesítő és ráadásul csinos, új barátnőjével. Mit kezd ezzel a káosszal Becky, hogy jól sikerüljön az ünnep? A humoros regény igazi karácsonyi csemege.

One Day In December – Josie Silver – 2750 Ft

Két emberber, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története. Laurie szinte biztos benne, hogy nem létezik „szerelem első látásra". Ám egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott ablakon át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük aztán a busz továbbhajt. Laurie arra gondol, hogy látják-e viszont egymást. Egy évvel később Laurie legjobb barátnője, Sarah, boldogan mutatja be az új pasiját… Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott. Laurie nagy elhatározással továbblép. De ha a Sorsnak más tervei vannak? Figyelemmel követjük Laurie, Sarah és Jack sorsát a következő tíz évben: barátság, szerelem és összetört szívek. Lélekmelengető, derűs, megindító szerelmi történet, amit szeretnél, hogy örökké tartson.

Melmoth – Sarah Perry – 3015 Ft

Téli éjszaka Prágában.Helen Franklin Karellel találkozik, aki szinte megigézetten számol be, hogy birtokába került egy rejtélyes, régi kézirat. Csupa személyes tanúságtétel a háborúk szaggatta Csehországból a XVII században, Manila trópusi utcáiból és az 1920-as évek átalakuló Törökországából. Egyben megegyeznek a vallomások: mindegyiküket követte egy magas, hallgatag, feketébe burkolózott nő egy felejthetetlen üzenettel. Helen kétkedéssel kezd az olvasásba, de hamarosan egész élete fordulatot vesz. Az essexi kígyó sikerkönyv írójának újabb kalandos regénye.

LEILA – Prayaag Akbar – 3145 Ft

A jövőben játszódó, disztópikus műfajba friss lendületet hozott az indiai író. A „tisztaság” nevében könyörtelen elnyomás uralkodik a digitális városban, falakkal elzárt közösségek élik a „polgári rendnek” alávetett életüket. Shalini harmadik születésnapján látta utoljára lányát, annak már 16 éve. Azóta a keresésnek él, feladta „normális” életét kerülve a mindent megfigyelő „big brother” rendszert, és a falakon kívüli káoszban sem adja fel. Egy történet a szeretetről, a hitről és a veszteségről. 2019 Netflix újdonsága a belőle készült filmsorozat.”

Kossuth Square – Adam Lebor – 5075 Ft

A sikeres Nyolcadik kerület után itt a második regény a cigány származású budapesti detektív főszereplésével. Jelenleg a harmadik részen dolgozik, melynek címe Margit híd. Amikor Kovács Balthazárt hajnalban halálesethez hívják a bátyja tulajdonában álló bordélyba, rögtön érzi, hogy megint beletenyerelt egy kényes ügybe. A szívrohamnak beállított gyilkosság áldozata egy arab pénzmágnás, a kormány vendége. Már a Nyolcadik kerületben is a sötét machinációk szálai a parlamenti folyosókra vezettek, itt is hamarosan a Kossuth térre, a hatalom központjába követi a nyomokat. De arra nem számított, hogy családja sötét múltjának árnyaival is meg kell küzdenie. „Egy első osztályú thriller.” Tervezik a regények megfilmesítését.

A kötetek megvásárolhatók: Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

OXFORD Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. IV. szám  

2019. IV. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement