Page 3

A tartalomból 6 Szabó Eszter ajánlása

Könyvfesztivál Az elmúlt két és fél évtizedben Budapesten üdvözölhettük Európa szinte minden meghatározó országának, nyelvi régiójának kultúráját.

10 Interjú Schőberl Márton helyettes államtitkárral

Publishing Hungary 2019-ben 160 millió forint keretöszszegből gazdálkodik a Publishing Hungary program, amelynek nagyobb részét, 140 millió forintot fordít a külföldi könyvvásárok magyar jelenlétének megszervezésére.

14 N. Pál József könyvajánlója

A csendes mindenes

Teljes életet élt a számára kiszabott háromnegyed évszázad alatt, ami ifjan foglyul ejtette, azt szolgálta mindhalálig, mikor hogyan lehetett. E tartalmas, monumentális könyvnek az egész sorsot átfogó fotóit forgatom. Mosolygós, szeretetre hangolt ember néz felém többnyire.

8 Koncz Tamás könyvajánlója Élni, szike alatt

Knausgård mindent elmond, azt is, amit amúgy mindenki takargatna, szikével választja szét személyiségének hártyáit, miközben azon tűnődik: mindez nem én vagyok.

12 Szabó Tibor Benjámin New York-i beszámolója

Örökre túristák maradunk? Manhattanben az európai könyves akkor is turista, ha épp dolgozni van ott. Emiatt ez a beszámoló meg sem próbálja megmutatni vagy elmagyarázni, hogy milyen, hogyan működik a világ könyvszakmájának centruma.

30 Borcsa János könyvajánlója Katartikus erjű „mesék”

Bujdosások, menekülések, szabadság- és osztályharcok, keresztutak története a székely-magyarságé – sugallja már fejezetcímeivel is a mű.

ÚJ KÖNYVPIAC Az 1795-ben alapított Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagja Felelős kiadó: Lafferton Kálmán Kiadja: Lafferton és Társa Kft. Szerkesztõség: 1043 Budapest, Bocskai u. 26. Tel.: (30)871-9620, Fax: 274-8745 E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu Honlap: www.ujkonyvpiac.hu HU ISSN 1215-5551

XXVI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Millenáris – 2019. április 25–28.

2019/április új könyvpiac 3

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. I. szám  

2019. I. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement