Page 26

Irodalmi ajánlatunk Brief Answers To The Big Questions – Stephen Hawking – 5895 Ft

Hawking professzor ragyogó elméleti fizikus, befolyásos szerző és gondolkodó és népszerű előadó volt. Pályafutása során az üzleti vezetők, politikusok, vállalkozók, tudósok és a nagyközönség kérdéseit válaszolta meg a mindenkit érdeklő témákban, a világegyetem kezdetétől a bolygó jövőjéig. A Brief Answers To The Big Questions című könyve a tudomány legősibb és egyben legidőszerűbb kérdéseire vonatkozó elméleteit mutatja be: Honnan jöttünk? Mi van egy fekete lyukban? Van-e más intelligens élet az univerzumban? Hogyan fogunk élni a földön a távoli jövőben? Találhatunk-e új élőhelyet? Lehet-e valaha is túljutni a Naprendszeren? Lehetséges-e az időutazás? A mind a tudományos, mind az intellektuális tudásra kíváncsi érdeklődők számára készült könyv tisztelgés egyben a történelem egyik leginkább inspiráló figurája előtt, megcsillantva eredeti humorát is. A könyv tartalmazza Lucy Hawking utószavát, mely szerint az jogdíjjal járó minden bevételt jótékonysági célokra használják fel.

Freefall – Jessica Barry – 4470 Ft

A repülőgép lezuhanásának túlélése csak a kezdet volt Allison számára. Az élet, amit felépített magának – a tökéletes vőlegény, a luxus világa – mindez egy szempillantás alatt eltűnt. Most menekülnie kell, nem csupán a múlt sötét titkai elől, de le kell ráznia valakit, aki lesi minden lépését. Az ország másik végébe, Allison édesanyja kétségbeesetten vár hírt az eltűnt lányáról, feltételezik, hogy életét vesztette. Maggie nem akarja elfogadni, hogy egyetlen gyermekét elvesztette, és felkerekedik, hogy kiderítse az igazságot. Vérfagyasztó és függővé tesz ez az elképesztő thriller, ahol feltárul az anya-lánya kapcsolat mélysége és komplexitása.

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society – Mary Shaffer, Annie Barrows – 3145 Ft

1946 januárjában a Londonban élő Juliet Ashton levelet kap egy ismeretlen férfitól a Csatorna-szigetek egyikéről, Guernsey-ről. A levél írója elmeséli, miért alakították meg a második világháború alatt a német megszállás idején a Krumplihéjpite Irodalmi Társaságot, és hogyan segítette ez a sziget lakóit abban, hogy átvészeljék a háború lelket nyomorító borzalmait. Julietnek annyira megtetszenek a levelek, hogy úgy dönt, elutazik Guernsey-re, hogy személyesen ismerje meg a színes történetek szereplőit. Így kezdődik a szívet melengető, varázslatos regény, melyben levélváltásokból, pletykákból és elszólásokból apránként rajzolódik ki előttünk a festői Guernsey-n élők humorral átszőtt, embert próbáló története. A regényt számos nyelvre lefordították. Sikere nyomán megfilmesítették, augusztustól látható a magyar mozikban a csodás Lily James-szel a főszerepben.

Pet Sematary Film Tie In – Stephen King – 3145 Ft

A népszerű regény ismét kiadásra került, mivel az ebből készülő filmet áprilisban a magyar mozik is bemutatják. Dr. Louis Creed, a fiatal orvos kitűnő állást kapott: a Maine-i Egyetem rendelőjének lett a vezetője, ezért Chicagóból az idilli New England-i tájra, egy magányos házba költözik családjával: felesége, Rachel, ötéves lányuk, Ellie és a másfél éves kisfiuk, Gage. A szép jövő reményével telve veszik birtokukba új otthonukat. A háztól nem messze fekszik a Kedvencek temetője, amelybe főleg az autók által elütött házi kedvenceiket temetik az emberek. A temetőn túl található egy elhagyatott indiántemető is, mely sötét titkokat rejt. A család életében hamarosan tragédia következik be, amit az apa szeretne meg nem történté tenni. Ezért kihasználja az indiántemető természetfölötti képességeit, hogy rendbe hozza a dolgokat, de próbálkozásai balul sülnek el, mert a temető el van átkozva. A horror ma élő legnagyobb mesterének remekműve gondoskodik az éjszakai rettegésről.

Artemis – Andy Weir – 2750 Ft

Jazz Bashara bűnöző. Vagy valami olyasmi. Az élet ugyanis elég kemény az Artemisen, a Hold első és egyetlen városában, hacsak nem vagy gazdag turista vagy excentrikus milliárdos. Némi ártalmatlan, de tiltott áru becsempészése nem eget verő bűn, ugyebár? Főleg, ha különböző adósságokat kell törlesztened, mivel a hordári munkádért kapott fizetés a lakbért is alig fedezi. A dolgok akkor kezdenek megváltozni, amikor Jazznek páratlan lehetősége adódik a tökéletes bűntény elkövetésére, amely akkora nyereséggel kecsegtet, hogy képtelenség lenne visszautasítani. A balhé végrehajtása azonban még csak a kezdet: hamarosan ráébred, hogy egy összeesküvés kellős közepébe csöppent, amelynek célja nem kevesebb, mint átvenni a hatalmat egész Artemis fölött. Ha túl akarja élni, bele kell mennie élete legbrutálisabb játszmájába, olyan tétekkel, amelyeket már egyáltalán nem szeretne.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

OXFORD Bookshop

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

2019. I. szám  

2019. I. szám  

Profile for ukp_digi
Advertisement