Page 3

A tartalomból Tibor Benjámin frankfurti 4 Szabó beszámolója

15 Balázs Esztert Szepesi Dóra kérdezi

Kiadói perspektívák

Egy fotó nyomában

Ha a 2016-os rendezvényt egyetlen szóval kellene jellemezni, minden bizonnyal a koncentráltság lenne az a szó.

Az egy fiút és egy lányt ábrázoló híres fotót 1956. október 30-án, Budapesten Russel Melcher amerikai fotográfus készítette, ennek a képnek az utóéletét dolgozzák fel a kötetben.

23 N. Pál József könyvajánlója Hódolat Katalóniának?

Nemcsak a katalán futball – egy fejezet a baszk identitás és a labdarúgás összefüggésének históriáját is elbeszéli –, hanem az újabb kori spanyol történelem elsősorban kisebbségekkel kapcsolatos történetére is ráláthatunk.

Pécsi Györgyi könyvajánlója 9 Rendszerváltó versek Nagy Gáspár Öröknyár: elmúltam 9 éves című verse „vakmerően” és nyíltan már 1984-ben, a legérzékenyebb pontján vonta kétségbe a Kádár-rendszer legitimitását .

16 Bán Magda könyvajánlója

Makáma káma-szútra A nők vonzók, kacérak, szenvedélyesek, higgadtak és pragmatikusak, a férfiak mintha kiszolgáltatottabbak, esendőbbek és mulatságosabbak lennének. Róluk írva vaskosabb a nyelv. Akár durvák, akár gyengédek, a nő, akire vágynak, akit szeretnének megkapni – irányítja sorsukat.

26 Hahner Péterrel beszélget Sultz Sándor

Tények és tévhitek Úgy vettem észre, az olvasókat jobban érdeklik a történelmi hírességek magánéleti problémái, mint a gazdaságtörténeti és eszmetörténeti elemzések. Természetesen ez utóbbiakra is szükség van.

ÚJ KÖNYVPIAC Az 1795-ben alapított Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének tagja Felelős kiadó: Lafferton Kálmán Kiadja: Lafferton és Társa Kft. Szerkesztõség: 1043 Budapest, Bocskai u. 26. Tel.: 210-9933, 210-9934, Fax: 210-9935 E-mail: ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu Honlap: www.ujkonyvpiac.hu HU ISSN 1215-5551

Meghitt kar ácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk! 2016/december új könyvpiac 3

2016. IV. szám  
2016. IV. szám  
Advertisement