Page 10

Irodalmi ajánlatunk The Midnight Line PB – Lee Child – 2410 Ft

A legújabb Jack Reacher thriller Lee Child tollából. Jack Reacher a modern kor szülöttje, az elesettek és gyengék védelmezője, de nem gáncs nélküli lovag. Jack Reachernek rossz napja van. S ha neki rossz napja van, a rossz fiúknak még rosszabb lesz. Egy nap meglát egy West Point-i gyűrűt egy zálogház kirakatában. A West Point az Egyesült Államok híres tisztképző akadémiája, ahol egykor Jacket is kiképezték. Tudja, milyen nehéz egy ilyen gyűrű tulajdonosává válni. Nyomozni kezd a tulajdonos után, hisz nagyon súlyos oknak kellett lennie, hogy megvált tőle. Pláne, ha egy nő a tulajdonos, hisz egy nőnek különösen nehéz dolog elérni ezt a gyűrűt. Keresztül-kasul bejárja az amerikai Nyugatot. Ha minden rendben a nővel, tovább áll, ha nem, semmi és senki sem állíthatja meg... Útját bezúzott fejek, törött végtagok jelzik. És nyomára bukkan egy több államra kiterjedő bűnszövetkezetnek, mely kimondja rá a halálos ítéletet.

Tulip Fever Film Tie In – Deborah Moggach – 2545 Ft

A XVII. század ebben az időszakában Amszterdam városát lázba hozta a tulipánhagyma kereskedelem. Az elárvult Sofia házasságba menekül egy vagyonos és befolyásos kereskedővel, ami anyagi biztonságot, de egyben boldogtalanságot is jelent a lány számára. Cornelis, a férj azért, hogy szeretett feleségének örömet szerezzen, portrét rendel. Sofia szenvedélyes viszonyba bonyolódik a fiatal festővel. A két szerelmes mindent kockára téve beszáll a tulipánhagyma-üzletbe, abban a reményben, hogy elég pénzre tesznek szert szabadságuk eléréséhez. Shakespeare-i fordulatokban bővelkedő, letehetetlenül izgalmas, lírai és érzéki időutazás egy különleges helyre, egy különleges korba. A regényt Sir Tom Stoppard ültette át filmvászonra, a nagysikerű film főszerepeit az Oscar-díjas Alicia Vikander, Christoph Waltz és Judi Dench alakítja.

A Lesson In Violence – Jordan Harper – 3145 Ft

Magával ragadó regény egy apáról, egy lányról és az élet legkeményebb leckéjéről. Polly tizenegy éves kislány, kortársainál jóval eszesebb. De magányos, mindig kívülálló, barátok nélkül, míg váratlanul újra összekerül apjával. Nate éppen szabadult a börtönből, lopott kocsit vezet. Nate arra gondol, hogy megmenti lánya életét, de lehet, hogy végül Polly menti meg Nate életét. Valóságos életet tükrözi vissza az olvasmányos regény, oly élesen, mint az üvegszilánk, mint vérző szívek gombostűre szegezve. Felejthetetlen karakterek, akik küzdenek a megváltásért, a megbocsátásért és egymásért. „Az egyik legjobb elsőkönyves, amit valaha olvastam” – nyilatkozta a regényről Simon Toyne, a Solomon Creed bestseller sorozat szerzője.

Macbeth – Jo Nesbø – 4815 Ft

Jo Nesbø, a világhírű skandináv krimiíró legújabb regénye! A norvég Jo Nesbø a világ egyik leghíresebb krimiírója. Regényeit 50 nyelvre fordították le, és világszerte több mint 40 millió példányban keltek el. A Hogarth Shakespeare projektben a legnépszerűbb kortárs írókat kérték fel, hogy a mai korra adaptálva gondolják újra a drámafejedelem műveit. Nesbø szerencsésnek vallotta magát, hogy idejében kérték fel, és a Macbethre még nem csapott le más. Így lesz nála Macbethből egy paramilitáris SWAT egység parancsnoka 1970-ben valahol Északon. A város bűnbandájának felszámolására teszi fel életét, ám amikor sikerei nyomán magasabb pozícióba kerül, őt is megkísérti a hatalom csábítása. A hatalom megszerzése érdekében szörnyű gyilkosságok sora, és ezzel párhuzamosan egy szövevényes nyomozás veszi kezdetét.

Encounters – Jason Wallace – 2750 Ft

1994 Zimbabwe: iskolás gyerekek egy csoportja különös fényt lát elsuhanni iskolájuk fölött. Egy csapásra megváltozik mindannyiuk élete. Gary, akit elhagyott a mamája, elrejti valódi érzéseit, kínját, helyette dühkitörésivel és gyűlölködéseivel véteti észre magát. Kloénak nincsenek szavai, hogy kifejezze magát, és félelmeit. Karl, a házmester fia kiesik a pixisből. Tendai felismeri, hogy soha nem lesz képes megfelelni apja elvárásainak. És Sixpence végignézi mindezt. Tudja, soha nem lesz olyan, mint a többi gyerek. Úgy tűnik, mindegyiküknek van egy titka, amelyet nem tudnak elmagyarázni, ha akarnák sem. A gyerekekhez pszichológusok csoportja érkezik. Meg tudják erősíteni ezeket a kísértetiesen egybehangzó beszámolókat? Hollie, egyikük lánya többet is elárulhatna nekik. Ő tudja, hogy ez több, mint egy „földönkívüli” történet, vagy tömeg-hisztéria. Vajon fel tudja fedni a valóságot a sötétségről, ami üldözi őket?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Könyvheti katalógus – 2018  
Könyvheti katalógus – 2018  
Advertisement