Page 10

Irodalmi ajánlatunk The Thirst – Jo Nesbo – 5090 Ft

Jo Nesbo néhány évig pihentette Harry Hole karakterét, most májusban a The Thirst című könyvben 11. alkalommal tér vissza kedvenc norvég nyomozónk. Az eddigi utolsó Hole-sztori 2013-ban jelent meg Police címmel, melyben egy sorozatgyilkos rendőröket ölt, köztük Harryhez közelálló személyeket is. A The Thirstben ismét feltűnik egy sorozatgyilkos, és olyan nőket vesz célkeresztbe, akik a Tinder nevű online randi app-ot használják ismerkedésre. Ráadásul az elkövető gyilkolási módszere Harryt a saját múltjával is összeköti. Az új könyvben Nesbo ígérete szerint sok új szereplő felbukkan, köztük egy fiatal srác, aki sokban emlékeztet Hole-ra, de előkerül a nyomozó egy régi ellensége is. Nesbo elárulta azt is, hogy a tinderes randik fontos kiindulópontját képezték a regény cselekményének, saját magát ugyanakkor nem tudta rávenni arra, hogy az applikáció révén ismerkedjen, a törzshelyén viszont több béna tinderes randinak is szemtanúja volt. 2017-ben Hole végre megjelenik a filmvásznon is, a Snowman megfilmesítésében.

I Hide My Voice – Parinoush Saniee – 3540 Ft

Minden apának kötelező olvasmány, és mindenkinek akit kicsi is érdekel a gyermeklélektan. Shahaab már négy éves, de még mindig nem beszél. Szüleit a háziorvos nyugtatta, hogy nincs semmi baj a fiúval. De a fiút csúfolták, azt mondták neki, hogy buta, ő pedig azt hitte becézik. Egy alkalommal unokatestvére csellel akarta bizonyítani, hogy a fiú teljesen idióta. Amikor édesanya elmondta ezt az esetet édesapjának, ő tudomásul vette, hogy fia nem normális és a család szégyene. Shahaab édesapja csak az intelligensnek tűnő testvéreire fordítja minden figyelmét. Shahaab úgy véli, hogy ő nem az apa, hanem az ártatlan és ügyetlen édesanya gyermeke. Ettől kezdve csak azon töri a fejét, hogyan babrálhat ki a többiekkel, és minden csínyre kész. A család egyetlen tagja értette meg a kisfiú lelkét, az anyai nagymamája, aki hitt Shahaab rejtőzködő képességeiben. Odaadó, figyelmes szeretettel vette körül a gyermeket. Így mély, bizalmas kapcsolat alakult ki köztük, melynek köszönhetően Shahaab megismerte a normális emberi értékeket, és végül megtalálta a hangját.

Heroes of The Frontier – Dave Eggers – 3270 Ft

Josie elvált két kis gyermeke apjától, ráadásul egy páciense beperelte emiatt elvesztette fogorvosi praxisát, és gyászolja egy fiatal férfi értelmetlen halálát. Mikor volt férje megkéri, engedje meg, hogy bemutassa gyerekeit a menyaszszonya családjának, Josie inkább lelép a gyerekekkel. Olyan messze, amilyen messze csak útlevél nélkül lehet: irány Alaska. Egy anya két kisgyermekkel az Alaszkai határvidéken. Az út úgy indul mint egy kellemes vakáció: megfigyelik a bölényeket, medvéket, ha megéheznek tüzet raknak és hotdogot sütnek, éjszakára kristálytiszta, jeges folyók mellett ütnek tanyát. Egyre inkább északara mennek, mert mindenfele erdőtüzek lobbannak fel. Josie-t nem hagyják nyugodni valós és képzeletbeli ellenségek, akik a kis család nyomában lihegnek. Magával ragadó és sötét humorral átitatott regény egy családi utazás veszteségeiről és nyereségeiről.

Magic – Danielle Steel – 2655 Ft

Az egész egy olyan csodálatos nyári estén kezdődik, amely csak Párizsban képzelhető el. Évente egyszer a fényárban úszó városban nagyszabású pazar szabadtéri partit rendeznek. A vendégek titkos meghívókkal fehérbe öltözve érkeznek. Amikor az éjszaka véget ér több száz fehér papír lámpást hoznak és repítenek fel a papírra írt kívánságokkal. Ezen a csodálatos fehér vacsorán résztvevő baráti társaság életébe tekinthetünk be. Jean-Philip és Valerie nagyszerűek és sikeresek, életüket családjuknak szentelik. Lehetőséget fontolgatják, hogy Kínába utazzanak. Bernadetta és Gregorio olasz ruházati áruházat vezetnek Milánóban, de Gregóriának van egy gyenge pontja, amely társaságukban és házasságukban válságot idéz elő. Barátaiként érkezett Chantal és az indiai mérnök-vállalkozó Dharam. A vacsora végéig útjuk drámaian megváltozik, a következő fehér vacsoráig pedig sikereket és összetört szíveket is hoz a következő év.

The Zookeeper's Wife – Diane Ackerman – 3530 Ft

Amikor Németország lerohanta Lengyelországot a II. Világháború nyitányaként, a Luftwaffe bombázói lerombolták Varsót és a város állatkertjét. Az állatok nagy részét megölték vagy ellopták és Berlinbe szállították. Az állatgondozó házaspár, Jan és Antonina Zabinski zsidókat csempésztek az üres ketrecekbe, Jan részt vett a náciellenes mozgalomban, az elefántbarlangban lőszert és az állatkórházban robbanóanyagokat rejtegettek. Terveket szőttek a további harcokhoz, amit később a világ Varsói felkelésként ismert meg. Antoniának fenn kellett tartania a látszatot, szokatlan háztartásában mind az emberek, mind az állatok - vidra, borz, hiéna kölyökkutyák, hiúzok - ápolásával, miközben Európa romokba állt körülöttük. A könyv igaz történeten alapul. Megmutatja nekünk a háború emberi, személyes hatásait, az életet a varsói gettóban, az ellenállás küzdelmeit. Ez a tisztességes és önfeláldozó harc győzedelmeskedett a terror és az elnyomás felett. Jan és Antonina több mint 300 embert mentett meg a holokauszt haláltáboraiból. A könyv alapján készült filmet hamarosan láthatjuk a mozikban. Lehet, hogy valójában nem is olyan tökéletes?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Könyvheti katalógus – 2017  
Könyvheti katalógus – 2017  
Advertisement