__MAIN_TEXT__

Page 10

Irodalmi ajánlatunk The Testaments – Margaret Atwood – 6305 Ft

Íme A szolgálólány meséjének várva várt folytatása, amit a Guardian az Év irodalmi eseményének tekint. Több mint 15 év telt el azóta, a Gilead teokratikus önkényuralma keményen tartja a kezében a hatalmat, de valami belső erjedés jelei mutatkoznak. Ebben a fontos időszakban három merőben eltérő nő élete kereszteződik, ami meghökkentő eredményhez vezet. Az első két nő az Új Rendben nőtt fel, az ő vallomásukhoz csatlakozik a harmadik hang, egy nőé, aki könyörtelenül emelkedik egyre feljebb a hatalmi ranglétrán a megszerzett titkok kegyetlen kihasználásával. Atwood így ajánlja könyvét: minden amit az olvasók kérdeztek Gileadról, ezek inspiráltak a könyv megírására. A másik késztetés pedig az a világ, ami most körülvesz minket. Lezár egy történetet bölcsességgel és humorral oldva, ahol az olthatatlan szabadságvágy és a demokráciába vetett hit találkozik a mindent legyőző humanizmussal.

Star Crossed – Minnie Darke – 2865 Ft

One Day in December szerzőjének ragyogó szerelmi története. Vajon a sorsunk tényleg meg van írva a csillagokban? Nick, a jóképű és pályája elején álló színész (Nyilas) véletlenül találkozik Justine-nal, a lelkes és igyekvő újságíróval (Vízöntő), ami lehet véletlen. Vagy így volt megírva a csillagokban. Nick semmit sem tesz úgy, hogy előtte ne tájékozódna az Alexandria Park Star magazin horoszkóprovatából, Justine pedig ennek a magazinnak az újságírója. Hogy magára vonja a fiú figyelmét, Justine úgy dönt, hogy belejavít itt-ott Nick horoszkópjába, mielőtt az nyomtatásba kerülne. Hiszen ez csak egy horoszkóp. Ugyan mi baj származhatna egy-két apró módosításból? A szerelmes történet világszerte hatalmas siker, eddig húsz nyelv fordítási jogát vásárolták meg.

Postscript – Cecelia Ahern – 5570 Ft

Hét év telt el, mióta Holly Kennedy férje meghalt. Hat év azóta, hogy elolvasta végrendeletét, amiben győzködte, hogy legyen bátorság belekezdeni egy új életbe. Amikor megkeresik őt az Utóirat: Szeretlek Klub tagjai, akiket a végrendelet ihletett, és segítségét kérik, óhatatlanul visszarántják az emlékek abba a világba, amit oly sok fáradsággal hagyott maga mögött. A klubtagok is búcsúüzenetet akarnak hátrahagyni szeretteiknek. Hét évébe telt Hollynak, mire sikerült új életet kezdeni, és szeretné tovább élni az életét, ám rá kell döbbennie, hogy ha szerettünk valakit, az örökké tart, és meg kell válaszolnia magának a nagy kérdést: ha a jövőt akarjuk, el kell-e árulnunk a múltunkat? A nagysikerű PS, I love you folytatása.

The Institute – Stephen King – 6000 Ft

Az éjszaka közepén, Minneapolis külvárosában, egy csendes utcában behatolók megölik Luke Ellis szüleit, a fiút pedig egy fekete luxus terepjáróba lökik. Az egész művelet nem tart tovább két percnél. Luke az Intézetben ébred, egy olyan szobában, amely pont úgy néz ki, mint a sajátja, kivéve, hogy nincs rajta ablak. Az ajtón túl újabb ajtók nyílnak, amelyek mögött más, különleges képességekkel bíró gyerekek ülnek, akik ugyanúgy jutottak el erre a helyre, mint ő. A nem sok jót ígérő intézményben a személyzet Mrs. Sigby vezetésével mindent megtesz, hogy kivonja a gyerekekből a természetfeletti képességeket. „Ha együttműködsz, akkor zsetonokat kapsz, melyekkel az automatákból vásárolhatsz, ha viszont ellenszegülsz, kegyetlenül meg leszel büntetve. Ahogy egyre többen tűnnek el közülük a Hátsó Részen, úgy válik egyre reménytelenebbé annak az esélye, hogy Luke valaha kijut, és segítséget kap. Mert az Intézetből még soha senki nem szökött meg. Stephen King legújabb regénye egy gyomorszorító történet a jó és a gonosz harcáról, és arról, hogy a jó fiúk bizony nem mindig győznek.”

A Dog's Purpose – W. Bruce Cameron – 2750 Ft

A kutya négy élete című film világsikere után az alapjául szolgáló regény új kiadása. Cameron Bruce egy kutya szemszögéből próbál válaszokat keresni arra az örök érvényű kérdésre: Mi végre vagyunk a világon? Mi a küldetésünk? A kóbor kutyus hirtelen tragikus halála után lelke egy golden retriever kölyökben tér magához. A nyolc éves Ethaln életreszóló barátja lesz, számtalan gyönyörű kalandot élnek át közösen. De egy kutya élete nincs hosszúra szabva. Vajon ha új testbe kerül, sikerül-e újra megtalálnia ember barátját? A történet arra tanít minket, hogy a szeretet örök, hogy az igaz barátok mindig velünk maradnak, és minden teremtmény létének célja van e földön.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

OXFORD Bookshop

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633 E-mail: info@oupbooks.hu www.oupbooks.hu

Profile for Tibor Benjámin Szabó

Téli Könyvvásár 2019  

Téli Könyvvásár 2019  

Profile for ukp_digi
Advertisement