Page 8

Irodalmi ajánlatunk Sleeping Beauties – Stephen King–Owen King – 5840 Ft

A két King, Stephen és Owen, apa és fiú közös munkája, provokáló és egyben magával ragadó. Egy kisvárosban járunk valahol az Appalache-hegység vidékén, ahol a legfőbb munkaadó a női börtön. Vérbeli horrort kapunk, a nők bebábozódnak és jobb ha nem ébresztik fel őket, mert akkor átalakulnak valamiféle vérszomjas lényekké. Milyen lehet a férfiak világa nők nélkül? Felbukkan egy „kiválasztott”, egy Éva, aki immunis a kórra. Vajon ő egy orvosi anomália, akit tanulmányozni kell, vagy egy démon, akivel végezni kell? A 736 oldalas regény egy apokaliptikus világot jelenít meg, olyan víziókkal és életszerű helyzetekkel, hogy ne olvassa elalvás előtt, ha jót akar.

A Column of Fire–Kingsbridge Trilógia 3 – Ken Follett – 7270 Ft

A trilógia előző részeihez hasonlóan izgalmas ez a regény is, pergő cselekményén keresztül megelevenedik a 16. századi Anglia élete, de Ken Follett kitágítja a színteret: izgalmas történetek játszódnak Spanyolországban, Franciaországban és a Németalföldön is. Anglia 1558. Stuart Mária és Tudor Erzsébet vetélkedik a trónért. A katolikus arisztokrácia Mária oldalán áll, Erzsébetet pedig, aki sokkal türelmesebb vallási kérdésekben, az anglikán egyházhoz csatlakozó protestánsok és puritánok támogatják. Erzsébet ellen uralkodása alatt számtalan merényletet kíséreltek meg - gyakran Stuart Mária támogatásával - a katolikusok, akik mellett jelentős külföldi erők is álltak. Erzsébet okos és tehetséges kémfőnöke a kingsbridge-i kereskedőcsaládból származó Ned Willard, aki a 16. század egyik legnagyobb besúgóhálózatát építi ki, és sikeresen hiúsítja meg az Erzsébet királynő ellen tervezett merényleteket.

The Girl Who Takes An Eye For An Eye – David Lagercrantz – 5680 Ft

Stieg Larsson 10 részesre tervezte Millennium sorozatát, amiben korai halála megakadályozta. A franchise-t a svéd életrajz- és regényíró, David Lagercrantz folytatja az A Girl in the Spider!s Web sikere után. A sérült, diszfunkcionális heroinok a thrillerben gyakoriak, ugyanúgy, mint a nemi trauma rétegei, de a Larsson Salander fantasztikus, meglepő karakter volt - egy feminista szuperhős, egy amazóniai királynő, egy Lolita visszahúzódó és antiszociális, az erőszakos tégelyben kovácsolta, amit gyerekként tapasztalt. A történet kezdetekor Salanderrel a börtönben sínylődik. Új szereplők tűnnek fel, az egyik az öregedő, gyengélkedő őrült, tudós orvos fecskendőkkel és halálos mérgekkel, aki elhatározta, hogy semmilyen társadalmi eugenetikai programot nem fog feltárni, a másik egy nevetséges, rajzfilmbe illő banda főnöke, akit Salander kórházba juttat, és ne feledkezzünk meg Salander gonosz testvéreiről se.

Origin – Dan Brown – 7270 Ft

Dan Brown rajongói nem csalódnak: újabb világméretű összeesküvés, de legalábbis olyan, amelyik a zsidó, a keresztény és az Iszlám vallást is alapjaiban rengeti meg. Robert Langdont újra üldözik, mellette megint egy okos csinibaba, és közben meg kell oldania egy rejtélyt, amire senki más nem képes. The geek shall inherit the world – a jelmondata a világ legzseniálisabb feltalálójának, akit most meggyilkolnak a bilbaoi Guggenheim Múzeumban élő közvetítés közben. Budapesten bérgyilkos végez Köves rabbival a Szimpla kert romkocsma mellékhelyiségében. Vajon a spanyol királyi ház vagy a Vatikán állhat a merényletek mögött? Kik akarnak örökre elhallgattatni minden tanút? Üldözés életre-halálra Budapesttől Barcelonáig. Egy újabb letehetetlen könyv a bestsellerírótól.

The Wizards of Once – Cressida Cowell – 3635 Ft

A How to Train Your Dragon című sikersorozat írója új könyvvel lepte meg olvasótáborát. Ez a fantasztikus történet ősi varázslatos világban játszódik. Nem a skandináv mítoszokból merít, hanem az Ősi Anglia sötét és titokzatos erdeinek mélyére, a hatalmas mágia földjére vezet minket. Egy fiatal varázslófiúról és egy fiatal, harcos lányról szól, akiket a születésük óta arra tanítottak, hogy utálják egymást. A varázsló fiú nem rendelkezik mágiával, de mindent megtesz, hogy megszerezze azt. A lánynak birtokában van egy tiltott mágikus tárgy, amit mindenáron el kell rejtenie. Kettőjük találkozásakor két ellenséges világ találkozik, és izgalmas mese szövődik tele varázslókkal, boszorkányokkal, óriásokkal, harcosokkal. Igazi csemege a fantasy szerelmeseinek.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Téli Könyvvásár 2017  
Téli Könyvvásár 2017  
Advertisement