Page 4

Az Oxford University Press ajánlata: The Big Snowball (Read and Imagine - 2) Paul Shipton – 1200 Ft

On The Ice (Read and Imagine – 1) Paul Shipton – 1200 Ft

The Big Snowball című könyv máris téli hangulatot varázsol a gyerekeknek: Nagypapa és Clunk elviszi Rosit és Alice-t a havas hegyekbe. Hóembert szeretnének építeni, de Ben hógolyója egyre nagyobb és nagyobb … Mi is történik ezután?

Rosie, Ben, Clunk és a Robot egy nagyon hideg helyre utazik a Nagypapával, de a jég túl vékony. Beüt a krach! Vajon segít rajtuk az anyamedve? A Read and Imagine szintezett olvasmánysorozat alsó és felső tagozatos általános iskolásoknak (A0 – A1 – B1) Rosie, Ben és Nagyapa izgalmas kalandjait követhetjük nyomon 8 nehézségi fokon. A kötetek gyakorlatokat is tartalmaznak, melyek akár a fiatalabb korosztálynak szánt Cambridge Young Learners vizsgákra is hasznos felkészülést biztosítanak.

Eight Great American Tales (Dominoes 2) O.Henry – 1560 Ft

Kidnap! (Dominoes Starter)* John Escott – 1560 Ft

Nyolc amerikai történetet ismerhetünk meg. Mit csinál a szegény fiatal asszony, amikor elhagyja őt a barátja, vagy éppen meg akarja találni? Milyen kis hazugságokat követünk el, hogy jobb színben tűnjünk fel szeretteink előtt? Hogyan tudja egy barát megmenteni azokat, akik eldöntötték, hogy meghalnak? Mi történik, ha valakinek az okos terve rosszul sül el? Ezek a meglepő, de kedves történetek, hol jó, hol rossz dolgokat idéznek fel. Néha szomorúak, néha vidámak, azonban az biztos, hogy mindenkit elgondolkoztatnak.

A történet egy hideg téli reggelen kezdődik. A híres mozisztár tinédzser gyermekével utazik vidékre. Egy kék teherautó vár rájuk, Tom a teherautóban, de ő nem emberrabló, hanem művész. Általában képregényeket rajzol, azonban most ő lesz a főszereplő. A Dominó interaktív sorozatban megjelent két új könyvünket ajánljuk általános iskola felső tagozatos gyerekeinek. Az olvasót motiválja, így könnyedén fejleszti az angol nyelv olvasási, szövegértési készségeit. Néhány könyv már letölthető hanganyaggal is elérhető mp3 formátumban.

Emma (Obw Library 4) Jane Austen – 1450 Ft

Twelve Years A Slave (Obw Library 2) Solomon Northup – 1280 Ft

Emma Woodhouse, gyönyörű, okos és gazdag. Nem akar férjhez menni, de szereti a körülette élőket összeboronálni. Emma volt az, aki tökéletes férjet talált a nevelőnőjének, Taylor kisaszszonynak. Amikor kedves barátja, Knightley úr tanácsolja neki, engedje az embereket saját maguknak párt választani, nem hallgat rá. De vajon Emma valóban megérti az embereket, vagy csak képzeli? Igaza van a saját érzéseivel kapcsolatban, amikor azt mondja, hogy soha senkibe nem fog beleszeretni?

Solomon Northup szabad emberként hagyta el otthonát 1841-ben. New Yorkba, hogy megnézze a várost, és munkát keressen. Úgy tervezte, néhány napot tölt csak el, és hazatér asszonyához és gyermekeihez. Nem így történt. Elrabolták és messze délre vitték, nagyon távolra szeretteitől, egy ültetvényre dolgozni. Minden egyes nap újabb kegyetlenkedést és fájdalmat hozott. De Solomon egy pillanatig sem vesztette el a hitét abban, hogy sikerül megszöknie, és visszatérhet családjához. A regényből készült film 2013 filmszenzációja volt.

Christmas Carol and Other Christmas Books Charles Dickens – 1445 Ft

Winnie and Wilbur Meet Santa Paul Korky and Thomas Valerie – 4500 Ft

A szőrösszívű Scrooge úr, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, megvetéssel nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a karácsonyi énekeket kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt. Este hazatérve magányos házába jelenést lát. A szellemek látogatása után, más szemmel látja már a világot. karácsonyi pulykát küld írnoka családjának, ellátogat megvetett unokaöccséhez és „jó barát, jó gazda, jó szomszéd” válik belőle. Dickensnek ez az 1843-ban írt kis tanmeséje nem vesztett sem a népszerűségből, sem aktualitásából, örök emberi értékeket és példaképeket helyez elénk. A könyvet most az Oxford World Classic sorozatban ajánljuk. A sorozat a világ minden részéről gyűjti össze a klasszikusok remekműveit. A kiadványok az irodalmi művek eredeti szövegeit, és jegyzeteket tartalmaznak.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 e-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók: Bookshop Kft. 1052 Budapest, Gerlóczy utca. 7. Tel: 318-8633 e-mail: info@oupbooks.hu

Karácsony este Winnie és Wilbur már rettenetesen izgatott. Idejében elküldték a levelüket az Északi-sarkra a Mikulásnak, és már az egész ház karácsonyi égőktől, díszektől pompázik. Ám ekkor bekövetkezik a katasztrófa: az éjszaka közepén a Mikulás beszorul a kéményükbe, pedig még sok-sok csomag várakozik a szánján. Vajon ki menti meg a karácsonyt?

Famulus Könyvesbolt 1137 Budapest, Újpest rakpart 6. Tel: 349-3656 Fax: 288-0769 e-mail: famulus@chello.hu www.famuluskonyv.hu

Téli Könyvvásár 2017  
Advertisement