Page 4

Az Oxford University Press ajánlata: Alice's Adventures In Wonderland and Through the Looking-Glass – Lewis Carroll – 1265 Ft

A meghökkentő ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyv szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Alice, a fiatal lányka, nem mindennapi kalandokat él meg. Ugyanis amint kortyol egy aprócska üvegcséből, pillanatok alatt összezsugorodik és Csodaországba találja magát. Egy olyan világban, ahol még gyermek nem járt előtte. Ki lehet az a szeleburdi fehér nyúl, aki folyton folyvást siet valahova? Ki az a Kalapos? Ki a Szív hercegnő? És hogy kell teázni az Április bolondjával? Az izgalmas történet során minderre fényderül. Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice viszszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a Kalapost. Oxford World Classic sorozatban egy kötetben kapható a két történet.

Christmas Carol and Other Christmas Books – Charles Dickens – 1445 Ft

Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa ezáltal. Dickensnek ez az 1843-ban írt kis meséje olyan remekmű, mely örök népszerűségnek örvend. A könyvben meglepetésként még több karácsonyi történet is olvasható. Oxford World Classic sorozatban vásárolható meg.

Stinkbomb & Ketchup-Face and The Great Kerfuffle Christmas Kidnap – John Dougherty/David Tazzyman – 3000 Ft

Ez a könyv sokkal vidámabb mint egy átlagos tündérmese. A Karácsony a béke és a jóakarat ideje… na meg az ajándékoké! Most azonban valami nem stimmel Nagy Zűrfalván: Béke helyett felfordulás, jóakarat helyett gonoszság, ajándékok sincsenek! Pedig Stinkbomb és Ketchup-Face szokatlanul jók voltak idén tudva, hogy Télapó nem feledkezik meg róluk. Valaminek történnie kellett vele, és most rajtuk múlik, hogy megmentsék a karácsonyt, vagy legalábbis megtalálják az ajándékokat. A két főhős rajongói táborát ezúttal sem éri csalódás, de első találkozásként is remek szórakozás. A különleges rajzokért a tehetséges David Tazzymannak jár a köszönet (Mr. Gum könyvek illusztrátora).

New Yorkers – O.Henry – 1050 Ft

O.Henry novelláit tartalmazza a könyv. Az író legtöbb műve saját korában játszódik, a 20. század elején. Többnek New York a helyszíne, szereplői, az ott élő egyszerű hivatalnokok, rendőrök, pincérnők. Az angolszász irodalom igazi klasszikusa. Egyik legismertebb novellája, a The Christmas Presents című novella, egy ifjú párról szól, akiknek nincs pénzük arra, hogy karácsonyi ajándékot vásároljanak. Mégis sikerül meglepniük egymást, mert O.Henry hisz abban, hogy a szeretet legyőzhet minden akadályt. Az Oxford Bookworms sorozatban megjelenő könnyített (2 szint) olvasmányt, akár alacsonyabb szinten tanulók is élvezettel olvashatják.

The Little Match Girl – Hans Christian Andersen – 1275 Ft

Andersen örökbecsű meséje. A távoli északon él a kis gyufaárus lány. Gyufát árul az embereknek karácsony és újév éjszakáján is. Rettenetesen hideg van, fázik, lázálmok gyötrik, magányosan képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy pár gyufaszál megmelengeti a fáradt emberi lelkeket. Kisiskolásoknak ajánljuk a Dominoes sorozatban feldolgozott könyveket, melyeknek CD-s változata is kapható.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 e-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók: Oxford Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca. 7. Tel: 318-8633 e-mail: info@oupbooks.hu

Famulus Könyvesbolt 1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel: 349-3656 Fax: 288-0769 e-mail: famulus@chello.hu www.famuluskonyv.hu

Téli Könyvvásár 2016  
Téli Könyvvásár 2016  
Advertisement