Page 15

Irodalmi ajánlatunk The Ice Child – Camilla Lackberg – 2910 Ft

Stieg Larsson és Jo Nesbø rajongóinak ellenállhatatlan ez a regény. A békés, tengerparti üdülőhelynél a januári fagyban egy félmeztelen lány botorkál az erdőben. Mikor végre eléri az autóutat, a semmiből egy gépkocsi bukkan elő, de meg se próbál fékezni. Patrick Hedstrom és Erica Falck detektívek hamarosan egy sorozatgyilkos után nyomoznak, mikor kiderül, hogy a közelben másik három lány is eltűnt. Patrick felesége véletlenül egy régi gyilkossághoz kapcsolható nyomra bukkan, ami a nyomozást teljesen új megvilágításba helyezi..

The Girl With Seven Names – Hyeonseo Lee – 3740 Ft

Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré.

The Name of The Wind – Patrick Rothfuss – 2805 Ft

A kortárs epikus fantasy ebben a mesterművében a Krónikás egy útszéli fogadóban belefog, hogy lejegyezze Kvothe történetét, aki hétköznapi fiúból a világ leghírhedtebb varázslójává és rettegett királygyilkosává vált. Kvothe vándorkomédiások között nevelkedik, amíg apja és anyja, valamint a társulat többi tagja áldozatául nem esik a földöntúli gonosz erőnek, mert olyan titkokat kutattak, amelyeket nem kellett volna. A fiú az egyetlen, aki életben maradt. Sok viszontagság után jelentkezik a mágia legendás Egyetemére, hogy saját erejéből legyen valaki, feltárja szülei halálának titkát, és megtanulja, hogyan szólítsa magához a szelet. Patrick Rothfuss lebilincselő regénye egy legendákkal teli, veszedelmes világ és egy rendkívüli ifjú történetét meséli el.

The BFG – Roald Dahl – 2100 Ft

HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az „igazi” óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló kétszer olyan nagyok és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Embereket esznek, míg a HABÓ csak „orrborká”-t és „hopfüzsgő”-t. Szofit egy óriás kéz hirtelen felkapja takaróstul, és magával ragadja. Azt hiszi, azonnal vége az életének, mégis olyan jó barátok lesznek, hogy együtt tervelik ki, hogyan értesítsék az angol királynőt arról, hogy emberevő óriások szaladgálnak Tatárországban. 2016 új filmes szenzációja Steven Spielberg rendezésében.

Lyrebird – Cecelia Ahern – 5400 Ft

Tucatnyi bestseller után a fiatal dublini írónő egy megindító, elgondolkodtató szerelmi történettel jelentkezik a mindnyájunkban megbúvó szilaj szívről és a világ zaja alatti csendes nyugalomról. Dél-Nyugat Írország csipkézett hegyei, kék tavai és sűrű erdei között egyedül, önként elzárva a világtól él egy fiatal nő. Olyan egyedülálló tehetséggel rendelkezik, ami a lantmadár becenevet érdemelte ki. Amikor Solomon belebotlik Laura magányos világába, az azonnal a feje tetejére áll. A békés vidékről a nyüzsgő Dublin forgatagába kerülünk. Solomon tudja, hogy a világ magához öleli Laurát, de vajon segíti–e szárnyai kiterjesztésében, hisz a Lantmadárnak repülnie kell. Vagy csapdába ejti egy aranyketrec?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Téli Könyvvásár 2016  
Téli Könyvvásár 2016  
Advertisement