Page 11

ÚJ KÖNYVPIAC

11

www.ujkonyvpiac.hu

CSUKÁS ISTVÁN Ágacska Ki vagyok én? Erre keresi a választ egy viharban letört kis faág. Hiába kérdezi, senki nem tudja. Biztos, hogy nem virág, nem lepke, nem gomba, nem kacsa és nem is béka. Azt mondják, leginkább az emberre hasonlít. 192x274 mm, 88 oldal, kötött, 2499 Ft

MÓRA KÖNYVKIADÓ 1134 Budapest, Váci út 19. Tel.: 320-4740 • Fax: 320-5382 E-mail: mora@mora.hu • www.mora.hu BENJI DAVIES Nagypapa szigete Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul, ahonnan Peti egyedül tér haza. A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról, gyászról, gyászfeldolgozásról. Ford. Szabó T. Anna, 48 oldal, 2699 Ft SZABÓ MAGDA Bárány Boldizsár Bárány Boldizsár nem szeret iskolába járni. Nem akar illedelmes kisbárány lenni. A sok huncutság, rosszalkodás visszaszáll Bárány Boldizsár fejére, és ő kétségbeesetten megpróbálja jóvátenni a hibáit. A verses mese a hazai gyerekirodalom alapműve.

JEFF KINNEY Dupla para Greg talál egy videókamerát a pincéjükben, rögtön tudja, mit kell tennie, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig meggazdagodnak belőle!

Egy kötet mindazoknak, aki szeretnének egy szép esti mese után békés álomba merülni. Mesét olvasni és hallgatni mindig jó – de elalvás előtt a legjobb.

Anyjuk halála óta Carter és Sadie szinte idegenek egymásnak. Sadie a nagyszüleivel élt Londonban, a bátyja pedig beutazta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal. Egy éjjel dr. Kane „kísérletezni” viszi a testvéreket a British Museumba. 136x204 mm, 536 oldal, kötött, védőborítóval, 3499 Ft

ill. Kőszeghy Csilla, 128 oldal, 3499 Ft LÁZÁR ERVIN A le gkisebb boszorkán y Lázár Ervin megrendítő szerelmi története Ámi Lajos cigány mesemondó motívumkincséből táplálkozik, és először jelenik meg önálló kötetben Molnár Jacqueline boszorkányosan szép képeivel.

KERSTIN GIER Silber Az álmok második könyve A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is.

RÉTI LÁSZLÓ Falak mögött Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel. Tűzparancs van érvényben. Ezrek halnak meg, mert át akarják mászni a falat.

136x204 mm, 552 oldal, fűzött, 3499 Ft

PAUL BRIGHT – KATE SAUNDERS, et. al. Mic imackó, a legjobb mackó Kilencven évvel azután, hogy Micimackó először betette a lábát az Erdőbe, új történetekkel tér vissza közénk. Az 1926ban megjelent történetek szereplőinek újabb kalandjait izgulhatjuk végig. Mi több, új szereplő bukkan fel a Százholdas Pagonyban, egy pingvin.

A meseválogatás az indiai népmesék színes világába kalauzolja el olvasóit. A mesék hősei ismeretlenségükben is ismerősök: furfangos, bátor vagy becsületes emberek, vagy éppen nevetni valóan ostobák, fukarok és kapzsiak. Ford. Schäferné Földvári Ilona, ill. Makhult Gabriella, 192 oldal, 3999 Ft PHILIP REEVE – SARAH MCINTYRE Sen és a száguldó szán Jó százévente beköszönt az Északi sarkon az Igazi Tél és ilyenkor láthatóvá válik Hóapó palotája. Indul a szánverseny, és aki legelőször ér Hóapóhoz, annak teljesül a kívánsága. Sen és Sika 66 Mopsz segítségével vág bele az ÁDÁZ veszedelmekkel teli versenybe.

Káprázatos kalandok Ford. Ajkay Örkény, ill. Sarah McIntyre, 216 oldal, 2699 Ft ALAIN BOSQUET – MAURICE CARÊME, et. al. Az informatikus kutyája

ill. Molnár Jacqueline, 64 oldal, 2699 Ft

136x204 mm, 344 oldal, fűzött, 2999 Ft

Szabó Magda könyvei ill. Nagy Norbert, 176 oldal, 2799 Ft

Mese a lótuszvirágról Indiai mese

BOLDIZSÁR ILDIKÓ Est i tündérmesé k RICK RIORDAN A vörös piramis

Valentin óriásfelhőn érkezik a Szigetre, ahol fantasztikus masinákat, csodatévő gyógyszereket, bölcs törvényeket talál. A helyi tudósok kutatni kezdik az elixírt, amellyel megmenthetik Valentin édesanyját. Sziget-kéknek kell lennie, olyan kék színűnek, ami máshol nem állítható elő!

Ford. Kövesdi Miklós Gábor, ill. Mark Burgess, 128 oldal, 3499 Ft

Szabó Magda könyvei ill. Kismarty-Lechner Zita, 104 oldal, 2499 Ft

136x204 mm, 224 oldal, kötött, 2699 Ft

SZABÓ MAGDA Sziget-kék

COLAS GUTMAN Boldo g kará csonyt, Szutyok A sorozat karácsonyi kötetében a két barát mindenképpen házban akarja tölteni a szentestét. Igen ám, de ki látna szívesen vendégül egy csapzott kutyát meg egy elgázolt macskát? Talán a Karácsonyi család? Szutyok hozzájuk kopogtat be… Ford. Pacskovszky Zsolt, ill. Marc Boutavant, 64 oldal

Lackfi János tizenöt francia és belga költő legszebb, legőrültebb, legőrültebben szép verseit válogatta össze és fordította le az elmúlt száz évből. A világhírű francia gyerekköltészetből először jelenik meg antológia magyar nyelven. ill. Molnár Jacqueline, 144 oldal, 2699 Ft DÓKA PÉTER Fekete eső Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A trilógia első részében Azovil, a rettenetes erejű kisfiú lovagi küldetésre indul Igazi Lancelot és Jolóka törpe kíséretében, hogy megmentse országát és ezzel az egész világot a pusztulástól.

Viharlovag 1. ill. Baranyai [B] András, 280 oldal, 2499 Ft

Folytatás a 14. oldalon

KÖNYVMOLYKÉPZŐ KI ADÓ 6725 Szeged , Dobó u. 12/B. Tel.: (62) 551-132, Fax: (62) 551-139 E-mail: info@konyvmolykepzo.hu www. konyvmolykepzo.hu

Téli Könyvvásár 2016  
Téli Könyvvásár 2016  
Advertisement