Page 1

www.ujkonyvpiac.hu

ingyenes

T É L I K Ö N Y V VÁ S Á R 2 0 1 6

XXVI. évf., 2016. november

· T É L I K Ö N Y V VÁ S Á R 2 0 1 6


Az Oxford University Press ajánlata: Alice's Adventures In Wonderland and Through the Looking-Glass – Lewis Carroll – 1265 Ft

A meghökkentő ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyv szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Alice, a fiatal lányka, nem mindennapi kalandokat él meg. Ugyanis amint kortyol egy aprócska üvegcséből, pillanatok alatt összezsugorodik és Csodaországba találja magát. Egy olyan világban, ahol még gyermek nem járt előtte. Ki lehet az a szeleburdi fehér nyúl, aki folyton folyvást siet valahova? Ki az a Kalapos? Ki a Szív hercegnő? És hogy kell teázni az Április bolondjával? Az izgalmas történet során minderre fényderül. Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice viszszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a Kalapost. Oxford World Classic sorozatban egy kötetben kapható a két történet.

Christmas Carol and Other Christmas Books – Charles Dickens – 1445 Ft

Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa ezáltal. Dickensnek ez az 1843-ban írt kis meséje olyan remekmű, mely örök népszerűségnek örvend. A könyvben meglepetésként még több karácsonyi történet is olvasható. Oxford World Classic sorozatban vásárolható meg.

Stinkbomb & Ketchup-Face and The Great Kerfuffle Christmas Kidnap – John Dougherty/David Tazzyman – 3000 Ft

Ez a könyv sokkal vidámabb mint egy átlagos tündérmese. A Karácsony a béke és a jóakarat ideje… na meg az ajándékoké! Most azonban valami nem stimmel Nagy Zűrfalván: Béke helyett felfordulás, jóakarat helyett gonoszság, ajándékok sincsenek! Pedig Stinkbomb és Ketchup-Face szokatlanul jók voltak idén tudva, hogy Télapó nem feledkezik meg róluk. Valaminek történnie kellett vele, és most rajtuk múlik, hogy megmentsék a karácsonyt, vagy legalábbis megtalálják az ajándékokat. A két főhős rajongói táborát ezúttal sem éri csalódás, de első találkozásként is remek szórakozás. A különleges rajzokért a tehetséges David Tazzymannak jár a köszönet (Mr. Gum könyvek illusztrátora).

New Yorkers – O.Henry – 1050 Ft

O.Henry novelláit tartalmazza a könyv. Az író legtöbb műve saját korában játszódik, a 20. század elején. Többnek New York a helyszíne, szereplői, az ott élő egyszerű hivatalnokok, rendőrök, pincérnők. Az angolszász irodalom igazi klasszikusa. Egyik legismertebb novellája, a The Christmas Presents című novella, egy ifjú párról szól, akiknek nincs pénzük arra, hogy karácsonyi ajándékot vásároljanak. Mégis sikerül meglepniük egymást, mert O.Henry hisz abban, hogy a szeretet legyőzhet minden akadályt. Az Oxford Bookworms sorozatban megjelenő könnyített (2 szint) olvasmányt, akár alacsonyabb szinten tanulók is élvezettel olvashatják.

The Little Match Girl – Hans Christian Andersen – 1275 Ft

Andersen örökbecsű meséje. A távoli északon él a kis gyufaárus lány. Gyufát árul az embereknek karácsony és újév éjszakáján is. Rettenetesen hideg van, fázik, lázálmok gyötrik, magányosan képzelődik a családi ünnepekről, s közben meleget és fényt visz mindenkinek. Mélyen hisz abban, hogy pár gyufaszál megmelengeti a fáradt emberi lelkeket. Kisiskolásoknak ajánljuk a Dominoes sorozatban feldolgozott könyveket, melyeknek CD-s változata is kapható.

Librotrade Kft. 1173 Budapest, Pesti út 237. Tel: 254-0273 Fax: 257-7472 e-mail: books@librotrade.hu www.librotrade.hu

A könyvek megvásárolhatók: Oxford Bookshop Könyvesbolt 1052 Budapest, Gerlóczy utca. 7. Tel: 318-8633 e-mail: info@oupbooks.hu

Famulus Könyvesbolt 1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel: 349-3656 Fax: 288-0769 e-mail: famulus@chello.hu www.famuluskonyv.hu


ÚJ KÖNYVPIAC

5

www.ujkonyvpiac.hu ABA KÖNYVKIADÓ 1114 Budapest, Bartók Béla út 55. Tel./fax: 212-2443 E-mail: atlantic.new@upcmail.hu • www.atlanticpress.hu SZÁNTÓ DÁNIEL Reva ns Alig pár év telt el Magyarország történetének legbrutálisabb gyilkosságsorozata óta, most mégis egy újabb borzalmas üggyel néz szembe az Országos Rendőr-főkapitányság, s azon belül az ilyen ügyek legtapasztaltabb szakértője, Várady Benett nyomozó. 150x210 mm, 432 oldal, fűzött, 2990 Ft AKADÉMIAI KIADÓ 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 21–35. Tel.: 464-8200 • Fax: 464-8201 E-mail: ak@akademiai.hu • www.akademiai.hu BÉRCZES TIBOR A hollan d foci A holland foci nem csupán a focirajongók számára jelent inspirációt. A holland focikultúra egyedülálló a maga nemében, az igazolt játékosok száma 1,2 millió. Ez a sok képpel illusztrált, olvasmányos könyv izgalmas holland kultúr- és társadalomtörténet is egyben. 153x234 mm, 320 oldal, kötött, védőborítóval, színes belív sok képpel, 5200 Ft GYŐRI SZABÓ RÓBERT FC Katalónia A Barça és a katalán függetlenség A világ talán legjobb focicsapata, a Barça története immár vagy száz éve szorosan összefonódik a katalán függetlenség ügyével, amely az utóbbi hónapokban újabb történelmi fordulatot vett. Ezt mutatja be ez az izgalmas könyv jól érthetően és sok képpel illusztrálva. 153x234 mm, 384 oldal, kötött, védőborítóval, színes belív sok képpel, 5200 Ft ALFRED PRICE L égi háború a Reich fe lett Ez az egyedülállóan gazdag képanyagú könyv párját ritkító vállalkozás, ugyanis részleteiben is hitelesen ábrázolja – méghozzá stratégiai, emberi és haditechnikai oldalról egyaránt – a Németország ege felett 1939 és 1945 között zajló légi háború nagy drámáját. 226x303 mm, 312 oldal, kötött, védőborítóval, színes belív sok képpel, 8900 Ft ANIMUS KIADÓ KFT. 1037 Budapest, Montevideo u. 9. Tel./fax: 200-8481 E-mail: info@animus.hu • www.animus.hu J. K. ROWLING Harry Potter és a Titkok Kamrája Illusztrált kiadás Harry Potter történetét mára szinte mindenki ismeri. A könyvsorozat illusztrált változatában – amely a regény teljes szövegét tartalmazza – a Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációi jelenítik meg számunkra a varázsvilágot. 230x270 mm, 272 oldal, kötött, védőborítóval, 6980 Ft

J. K. ROWLING Harry Potter é s az e látkozott gyerme k A könyv a 2016 nyarán, a londoni West Enden bemutatott színdarab próbaszövegkönyvének különleges kiadása! Segítségével bepillanthatunk az immár felnőtt Harry Potter életébe, ami így, tizenkilenc évvel a győztes roxforti csata után sem könnyű.

NADIA HASHIMI Kö vek és gyöngyök Két afgán nő sorsának alakulását követhetjük nyomon ebben a felkavaró regényben, két különleges nőét, akik a férfiak és az idősebb nőrokonok abszolút uralma alatt is ki mernek állni a jogaikért. Khaled Hosseini ajánlásával.

Sorskönyvek 432 oldal, kötött, védőborítóval, 3980 Ft

312 oldal, kötött, védőborítóval, 3390 Ft HÅKAN NESSER Az u tolsó csepp

HAHNER PÉTER 33 szerelmi háromszög a történelemben

Négy barát óriási összeget nyer a lottón, ám pár órával később egyiküket, holtan találják. Huszonnyolc késszúrással végeztek vele. A brutális gyilkosságot két eltűnés követi. A nyomozást a Van Veeterent helyettesítő Münster felügyelő vezeti.

A történelem hírességeit ősi igényünk alaposabban megismerni, hisz ők állnak társadalmaink élén. Most 33 olyan személyiséget nézhetünk meg hétköznapi szerepben, mint Pl: Kleopátra, Nagy Péter, a Napkirály, Garibaldi, Sissi, vagy Marx.

262 oldal, fűzött, 2980 Ft

336 oldal, kötött, 3980 Ft

JENS LAPIDUS Eltörölve Egy magányosan álló házból riasztás érkezik. Amikor az őr benyit, szörnyű látvány fogadja: egy ember felismerhetetlenné vált teste. A nyomozás során kiderül, hogy az ügy gyökerei az alvilágba nyúlnak, ahol egy embernek bármikor nyoma veszhet.

Skandináv krimik 464 oldal, fűzött, 3980 Ft JUSSI ADLER-OLSEN Más bőrébe n Évtizedeken átívelő izgalmas és felkavaró történet a Harmadik Birodalomban folytatott orvosi kísérletekről, a háború borzalmairól, cserbenhagyásról, barátságról és szerelemről.

ATLANTIC PRESS KIADÓ 1114 Budapest, Bartók Béla út 55. Tel./fax: 212-2443 E-mail: atlantic.new@upcmail.hu www.atlanticpress.hu ORBÁN GÁBOR A viszkis és én Tizenhárom bankrablásban vett részt a Viszkissel, nyolc évet ült. Könyve kéretlen útmutató kezdő bankrablók számára, továbbá megrázó és tanulságos börtönnapló, egyszersmind cáfolata annak, amit a Viszkis állít magáról és lebukásukról.

200x135 mm, 368 oldal, fűzött, 3290 Ft JEFF LAZARUS Figyelj, ahogy Ő!

464 oldal, fűzött, 3980 Ft MARY POPE OSBORNE Kará csony Camelotba n A nagy sikerű Csodakunyhó sorozat legújabb története, melyben hőseink ezúttal Camelot legendáját próbálják életben tartani. Az izgalmas kaland még három kötetben folytatódik: Kísértetjárás, Kígyó és kard, A Jégvarázsló kastélyában.

Csodakunyhó 128 oldal, kötött, 1590 Ft

Tanulj a kutyádtól figyelni, élni, sikeresnek lenni. Lazarus az egymásra figyelés pszichológiáját fogalmazza meg ebben a könyvben. És téged is meggyőz arról, hogy négylábú barátainknak pont ez a tulajdonsága az alapja az ember fanatikus kutyaimádatának. 150x230 mm, 264 oldal, kötött, védőborítóval, 3790 Ft CSER KIADÓ 1114 Budapest, Ulászló u. 8. Tel.: 386-9019 E-mail: info@cserkiado.hu • www.cserkiado.hu BABICZKY TIBOR –BEREMÉNYI GÉZA, et.al. A másik forradalom Alternatív ötvenhat Az 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat kortárs sztárszerzőt, rugaszkodjanak el a makacs tényektől, és írjanak olyan novellát, melyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. 135x197 x 26 mm, 248 oldal, kötött, 2995 Ft


ÚJ KÖNYVPIAC

8

www.ujkonyvpiac.hu

A Papirusz Book Kiadó ajánlata Horváth Andrea

A mennyország szeletei Tabuk-hitekszerelmek A másság arcai 160 oldal kartonált fülesborító 2500 Ft

„Olyan országban élek, ahol az emberi előítéleteknek tragikusan mély hagyományai vannak. Ahol a többség a legapróbb másságért kiközösíti egyes tagjait és ahol soha nem illett kilógni a sorból…” – olvashatjuk e könyvben Horváth Andrea vallomását. Elmeséli azt is, hogy mivel mindig is az emberi lélek mélységei érdekelték, munkája során gyakran az élet „árnyasabbik” oldalán járt. „Hajléktalanszállón, nevelőotthonban, börtönben, haldokló AIDS-esek közt dolgoztam, hogy feltérképezhessem a másság ezerféle arcátés megtapasztalhassam, hogy a bölcsességnek egyetlen fokmérője van: a tolerancia!” Ez, a kicsit tabukat döngető, nagyon is aktuális témájú könyv – egy spirituális útkeresés keretein belül – pontosan erről szól.

Papirusz Book Kiadó

Tel.: 214-5530, E-mail: papiruszbook@gmail.com

FABYEN KÖNYVKIADÓ 8976 Márokföld, 010/3. Hrsz. Tel.: (30) 950-8799 E-mail: maggiebell1@gmail.com • www.fabyen.hu VAVYAN FABLE Válós regény Elütnek és cserbenhagynak egy kutyát, félholtra vernek egy zsarunőt. Wales nyomozó és csapata a tettesekre vadászva egyre több bűnténybe, gyerekrontókba, pszichopatába botlik.

120x200 mm, 368 oldal, fűzött, 2999 Ft, kötve borítóval 3499 Ft HUNGAROVOX KIADÓ 1137 Budapest, Radnóti M. u. 11. Tel./fax: 340-0859 E-mail: info@hungarovox.hu • www.hungarovox.hu RÁCZ LÁSZLÓ – CS. VARGA ISTVÁN Borkultúra. Kettős tükörben

KASSÁK KÖNYV- ÉS LAPKIADÓ KFT . 2111 Szada • Tel.: (30) 788-8082 E-mail: kassakkiado@kassakkiado.hu www.kassakkiado.hu Mosolygó tö rtén elem Hangulatos történetek híres emberekről – az ókortól napjainkig. Szerk. Vágó Gy. Zsuzsanna – Tőzsér Richárd Szókratésztől Diogenészig, Nagy Sándortól Napóleonig, Thalésztől Einsteinig, Verditől Carusóig, Mark Twaintől Bernard Shaw-ig – megannyi híres ember mosolya. Derüljünk velük együtt mi is. A könyvet a Hírességek Kislexikona teszi különlegessé. „BÖLCSESSÉGEK KINCSESTÁRA” 46. kötet Ford.: Vágó Gy. Zsuzsanna 68x165 mm, 172 oldal, kötött, 1490 Ft TATIOSZ A szeretet nyelvén Lelked erejével

A színes fotókkal illusztrált kötet egyrészt szakavatott szőlészeti és borászati ismereteket tartalmaz, másrészt pedig nagy ívű tanulmánysorozat a magyar költők, írók borszeretetéről és borfogyasztásról.

„Nincs szükség szavakra. De szükség van a szemek csöndes villanására, amely üzeni: látlak, figyelek rád, érezlek. Ezt tudja a szeretet. És csak a szeretet tudja ezt.”... Tatiosz léleküdítő életkalauza, a „Szeretet Tanításai" iskola szellemében.

B/5, 304 oldal, kötött, illusztrált, 4400 Ft JEZSUITA KIADÓ 1085 Budapest, Horánszky u. 20. Tel.: 327-4052 E-mail: konyvek@jezsuita.hu • www.jezsuitakonyvek.hu MOLNÁR RENÁTA – HOFHER JÓZSEF SJ A mozgás lelkisége . Nordic walking és szemlélődő ima Hogyan kapcsolható össze a mozgás az elmélyült imádsággal? Vajon a sport nyelvezete megszólíthatja azokat, akik saját spirituális útjukat keresik? A szerzők a nordic walking és a szemlélődő ima egységének gondolatát bontják ki könyvükben. 2500 Ft K.U.K. KIADÓ 1138 Népfürdő u. 15/E. • Tel./fax: 359-1634 E-mail: kjozsef@kukkiado.hu • www.kukkiado.hu HANS HABE T arn ovszka grófnő A vörös hajú szépség vőlegényét egy orosz diákkal agyonlövette, de előbb rávette a szerelmes embert, hogy végrendeletében rátestálja a vagyonát. A diák ezután öngyilkos akart lenni. A cselszövésben egy moszkvai ügyvéd is benne volt. 132x195 mm, 432 oldal, kötött, 4200 Ft KÖVES JÓZSEF Elfele jtett királynők Szépségek és sorsok A gazdagon illusztrált album bemutatja a régi szépségversenyek történetét. Olyan nevekkel találkozhat az olvasó, mint Simon Böske, Miss Európa, szépségkirálynő, Tasnády Fekete Mária filmszínésznő, vagy a világsztárrá és botrányhősnő Gábor Zsazsa. 148x235 mm, 144 oldal, kötött, 3800 Ft

„BÖLCSESSÉGEK KINCSESTÁRA” 47. kötet 68x165 mm, 144 oldal, kötött, 1490 Ft Kiskönyv a bo ldogsághoz A százlépésnyi úton. Szerk. Vágó Gy. Zsuzsanna –Tőzsér Richárd „Semmi sincs, amit szégyellnem kellene. Ilyen vagyok, és így vagyok boldog.”... Ez a könyv azért született, hogy boldogabban éljünk, és általunk boldogabb legyen a világ.

„BÖLCSESSÉGEK KINCSESTÁRA” 48. kötet 68 x 165 mm, 128 oldal, kötött, 1490 Ft KÖNYV ÉS KÁVÉ KIADÓ 1013 Budapest, Attila út 31. RÓNA DÁNIEL A Jobbik-jelensé g A Jobbik Magyarországért Mozgalom térnyerésének okai Egy ország prosperitása, gazdasági-szellemi bővülése, lakóinak élet minősége és komfortérzete jelentős mértékben az ország önértékelésétől, önismeretétől függ. Egy ország önismerete polgárainak ismeretén alapszik. A XXI. századi Magyarország megértésének, a mindenkori helyzet kialakulásának vannak történelmi és vannak az átélt, megélt hétköznapokból táplálkozó okai. A szerző az utóbbi tudományos igényű vizsgálatát választotta. 3490 Ft


A Nap Kiadó újdonságai Október stációk Nagy Gáspár és 1956 Válogatott írások

DÁVID GYULA 1956 Erdélyben és ami utána következett

Szerk.: Pécsi Györgyi Magyar esszék sorozat 288 oldal, 3500 Ft

Magyar esszék sorozat 288 oldal, 3500 Ft A Magyar Autonóm Tartományból az a jelentés futott be, hogy Erdőszentgyörgyön a hőerőmű udvarán valaki ledöntötte Sztálin szobrát; Hajdu Zoltán író jelentette, hogy mellette az autóbuszban valaki azt mondta: „inkább haljunk meg fegyverrel a kézben, mint éhen”. Egy pécskai asszony pedig azt kérdezte, mikor kezdik már el nálunk is azt, ami Magyarországon van – olvasható az erdélyi ’56-ról a szamosújvári börtönt és a Duna-deltát is megjárt kolozsvári irodalomtörténész szerző könyvében. A könyv megjelenését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

A gyűjtemény fele Nagy Gáspár közel száz „ötvenhatos” versét, a másik fele 25 vegyes műfajú prózai írást tartalmaz kortárs íróktól. A szöveggyűjtemény Nagy Gáspár költészetének egy teljes hosszmetszetében is érvényes, bonyolult, de mégis tiszta témavilágát a versek környezetével együtt ragadja meg, a kísérő dokumentumokból élményszerűen kirajzolódik a kor és korszak rendkívül mozgalmas és izgalmas története. A könyv megjelenését az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

Magyar esszék sorozat 392 oldal, 3885 Ft

Monostori Imre a tatabányai megyei könyvtár igazgatójaként, az Új Forrás főszerkesztőjeként, a Németh László Társaság elnökeként Németh László életművének kutatását helyezte egész kutatói élete középpontjába. E kötetben Németh László munkásságának esszé, tanulmány, regény, dráma, kritika, önéletírás, napló műfajában született alkotásait tekinti át és elemzi. Bemutatja a nagy író és gondolkodó belső vívódásait és környezetével folytatott harcait, önmagát nem kímélő küzdelmét a magyarság javáért… A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Második, javított, bővített kiadás 212 oldal, 3150 Ft

A létezés hálói 1990 első félévében jelent meg először. A könyv megszerezhetetlen – és a számadás éveinek árnyékában szembe kell néznem azzal a ténnyel, hogy költői munkásságom egy jelentős része hozzáférhetetlen és megismerhetetlen. Ezért döntöttem úgy, sok baráti bíztatásra is, hogy a könyvet újra kiadásra bocsátom, azzal a mintegy negyedszáz új amerikai fordítással együtt, amelyeket 1990 óta készítettem. (Részlet a 2016-ban Janus Pannonius műfordítói díjat kapott Prima Primissima díjas Szerző Előszavából.) A kötet az MMA támogatásával készült.

Korabeli fotókkal illusztrált 80 oldal, 1950 Ft Furfangos diákok, akik az átöltözött és bujkáló ávósokat keresik. Kiégett tankok a járdaszélen. Mendemondák, a városi folklór félálomi történetei. Születő legendák: egy francia suhancé, a „proli-gólem” Falábú Jancsié, a Víg utcai lányoké, akik kétes mesterségüket félrelökve fegyvert ragadnak. Egy gyerekotthonnak álcázott ávósház titka. Pincék és kazamaták. Az alkalmi börtönné átalakított Józsefvárosi Plébániatemplom. Csikorgó lánctalpak, sortűz és vér. Történelmi napok nem fakuló emlékei. – A Szerző ezekkel a versekkel állít emléket a 60. évfordulón.

PUSZTAY JÁNOS Nyelv? Politika? Esszék a nyelvi kulturális sokszínűség érdekében Magyar esszék sorozat 144 oldal, 3150 Ft

MONOSTORI IMRE Válogatott tanulmányok Németh Lászlóról

A létezés hálói Amerikai költők versei Kodolányi Gyula műfordításában

SZEPESI ATTILA 56 vers

Az optimista várakozás szerint századunk végére eltűnik a ma még használt nyelvek fele, a pesszimisták szerint 80–90 százalékuk. A Prima Primissima díjas Szerző, végső fenyegetett-ségben élő közelebbi és távolabbi nyelvrokonaink legelmélyültebb ismerője és nemzetközi tekintélyű védelmezője, Pusztay János úgy gondolja: nekünk a nyelvi sokszínűség tetszik; a nyelvi sokszínűség érték, és mert pótolhatatlan: megfizethetetlen. A nyelv személyiségünk része, amely a múlt feneketlen kútjának mélyéből hozott emlékeket őrzi. Az a közösség, amelyik elveszíti, önmagát veszíti el. Színes fotókkal. A könyv a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Tornyai János levelezése I-II. Összeállította és sajtó alá rendezte Kőszegfalvi Ferenc I–II. kötet kb. 450-450 oldal, színes képekkel illusztrált, 6300 Ft A nyolcvan éve elhunyt Tornyai János festő az alföldi iskola kiemelkedő jelentőségű mestere volt. Kőszegfalvi Ferenc hódmezővásárhelyi nyugalmazott helytörténész, közgyűjteményekből, periodikákból, magánszemélyektől összegyűjtött 936 általa és hozzá írott levelet. Tornyai Jánost, a művet létrehozó embert képeinél, rajzainál közvetlenebbül jellemzik különböző írásművei, egyéniségét, habitusát pedig leginkább levelei tükrözik. Levelei bepillantást engednek írójuk lelkébe, de bemutatják széles körű kapcsolatait is.

www.napkiado.hu

VÉKONY GÁBOR Magyar őstörténet – magyar honfoglalás 216 oldal, 3100 Ft A 2002-ben és 2005-ben megjelent nagysikerű könyv változatlan, harmadik utánnyomása. Vékony Gábor, az ELTE Régészeti Tanszékének a tanára: történész, régész és nyelvész, 2004ben elhunyt. A kiváló tudóst eredeti szellemként tartja számon ma is a szakma. Voltaképpeni szakterületén, a régészetben nemzetközileg elismert kutató, aki a rokon területeken, a néprajzban, művelődéstörténetben, nyelvészetben is széles körű ismeretekre tett szert. Ebben a kötetében különleges és meghökkentően új szempontok szerint vizsgálja a magyar nép etnogenezisét.


ÚJ KÖNYVPIAC

11

www.ujkonyvpiac.hu

CSUKÁS ISTVÁN Ágacska Ki vagyok én? Erre keresi a választ egy viharban letört kis faág. Hiába kérdezi, senki nem tudja. Biztos, hogy nem virág, nem lepke, nem gomba, nem kacsa és nem is béka. Azt mondják, leginkább az emberre hasonlít. 192x274 mm, 88 oldal, kötött, 2499 Ft

MÓRA KÖNYVKIADÓ 1134 Budapest, Váci út 19. Tel.: 320-4740 • Fax: 320-5382 E-mail: mora@mora.hu • www.mora.hu BENJI DAVIES Nagypapa szigete Benji Davies színes képeskönyve egy kisfiú, Peti története, aki nagypapájával fantasztikus tengeri utazásra indul, ahonnan Peti egyedül tér haza. A kötet egyszerű és természetes módon szól az elengedésről, elmúlásról, gyászról, gyászfeldolgozásról. Ford. Szabó T. Anna, 48 oldal, 2699 Ft SZABÓ MAGDA Bárány Boldizsár Bárány Boldizsár nem szeret iskolába járni. Nem akar illedelmes kisbárány lenni. A sok huncutság, rosszalkodás visszaszáll Bárány Boldizsár fejére, és ő kétségbeesetten megpróbálja jóvátenni a hibáit. A verses mese a hazai gyerekirodalom alapműve.

JEFF KINNEY Dupla para Greg talál egy videókamerát a pincéjükben, rögtön tudja, mit kell tennie, hogy a világ végre észrevegye, micsoda nagyszerű tehetség is ő. A legjobb barátjával, Rowley-val, eltervezik, hogy horrorfilmet forgatnak – utána pedig meggazdagodnak belőle!

Egy kötet mindazoknak, aki szeretnének egy szép esti mese után békés álomba merülni. Mesét olvasni és hallgatni mindig jó – de elalvás előtt a legjobb.

Anyjuk halála óta Carter és Sadie szinte idegenek egymásnak. Sadie a nagyszüleivel élt Londonban, a bátyja pedig beutazta a világot apjukkal, a zseniális egyiptológussal. Egy éjjel dr. Kane „kísérletezni” viszi a testvéreket a British Museumba. 136x204 mm, 536 oldal, kötött, védőborítóval, 3499 Ft

ill. Kőszeghy Csilla, 128 oldal, 3499 Ft LÁZÁR ERVIN A le gkisebb boszorkán y Lázár Ervin megrendítő szerelmi története Ámi Lajos cigány mesemondó motívumkincséből táplálkozik, és először jelenik meg önálló kötetben Molnár Jacqueline boszorkányosan szép képeivel.

KERSTIN GIER Silber Az álmok második könyve A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is.

RÉTI LÁSZLÓ Falak mögött Sötét korszak köszöntött ránk. A kontinens déli- és keleti határát hat méter magas építmény, a Fal szegélyezi. Kétszáz méterenként őrtornyok állnak géppuskákkal, mesterlövészekkel. Tűzparancs van érvényben. Ezrek halnak meg, mert át akarják mászni a falat.

136x204 mm, 552 oldal, fűzött, 3499 Ft

PAUL BRIGHT – KATE SAUNDERS, et. al. Mic imackó, a legjobb mackó Kilencven évvel azután, hogy Micimackó először betette a lábát az Erdőbe, új történetekkel tér vissza közénk. Az 1926ban megjelent történetek szereplőinek újabb kalandjait izgulhatjuk végig. Mi több, új szereplő bukkan fel a Százholdas Pagonyban, egy pingvin.

A meseválogatás az indiai népmesék színes világába kalauzolja el olvasóit. A mesék hősei ismeretlenségükben is ismerősök: furfangos, bátor vagy becsületes emberek, vagy éppen nevetni valóan ostobák, fukarok és kapzsiak. Ford. Schäferné Földvári Ilona, ill. Makhult Gabriella, 192 oldal, 3999 Ft PHILIP REEVE – SARAH MCINTYRE Sen és a száguldó szán Jó százévente beköszönt az Északi sarkon az Igazi Tél és ilyenkor láthatóvá válik Hóapó palotája. Indul a szánverseny, és aki legelőször ér Hóapóhoz, annak teljesül a kívánsága. Sen és Sika 66 Mopsz segítségével vág bele az ÁDÁZ veszedelmekkel teli versenybe.

Káprázatos kalandok Ford. Ajkay Örkény, ill. Sarah McIntyre, 216 oldal, 2699 Ft ALAIN BOSQUET – MAURICE CARÊME, et. al. Az informatikus kutyája

ill. Molnár Jacqueline, 64 oldal, 2699 Ft

136x204 mm, 344 oldal, fűzött, 2999 Ft

Szabó Magda könyvei ill. Nagy Norbert, 176 oldal, 2799 Ft

Mese a lótuszvirágról Indiai mese

BOLDIZSÁR ILDIKÓ Est i tündérmesé k RICK RIORDAN A vörös piramis

Valentin óriásfelhőn érkezik a Szigetre, ahol fantasztikus masinákat, csodatévő gyógyszereket, bölcs törvényeket talál. A helyi tudósok kutatni kezdik az elixírt, amellyel megmenthetik Valentin édesanyját. Sziget-kéknek kell lennie, olyan kék színűnek, ami máshol nem állítható elő!

Ford. Kövesdi Miklós Gábor, ill. Mark Burgess, 128 oldal, 3499 Ft

Szabó Magda könyvei ill. Kismarty-Lechner Zita, 104 oldal, 2499 Ft

136x204 mm, 224 oldal, kötött, 2699 Ft

SZABÓ MAGDA Sziget-kék

COLAS GUTMAN Boldo g kará csonyt, Szutyok A sorozat karácsonyi kötetében a két barát mindenképpen házban akarja tölteni a szentestét. Igen ám, de ki látna szívesen vendégül egy csapzott kutyát meg egy elgázolt macskát? Talán a Karácsonyi család? Szutyok hozzájuk kopogtat be… Ford. Pacskovszky Zsolt, ill. Marc Boutavant, 64 oldal

Lackfi János tizenöt francia és belga költő legszebb, legőrültebb, legőrültebben szép verseit válogatta össze és fordította le az elmúlt száz évből. A világhírű francia gyerekköltészetből először jelenik meg antológia magyar nyelven. ill. Molnár Jacqueline, 144 oldal, 2699 Ft DÓKA PÉTER Fekete eső Kalandos lovagregény és fantasy egyedi találkozása Dóka Péter új könyve. A trilógia első részében Azovil, a rettenetes erejű kisfiú lovagi küldetésre indul Igazi Lancelot és Jolóka törpe kíséretében, hogy megmentse országát és ezzel az egész világot a pusztulástól.

Viharlovag 1. ill. Baranyai [B] András, 280 oldal, 2499 Ft

Folytatás a 14. oldalon

KÖNYVMOLYKÉPZŐ KI ADÓ 6725 Szeged , Dobó u. 12/B. Tel.: (62) 551-132, Fax: (62) 551-139 E-mail: info@konyvmolykepzo.hu www. konyvmolykepzo.hu


ÚJ KÖNYVPIAC

14

www.ujkonyvpiac.hu

Móra Kiadó

JAMES M. BARRIE Pán Péter Pán Péter, az elveszett fiúk vezére, a kalózok rettegett ellensége, a büszke, pimasz, örök gyermek. Éjszaka berepül a nyitott ablakon, és Sohaországba viszi a kicsiket… Jelen kiadás a mű teljes fordítását tartalmazza: a Pán Péter a Kensington Parkban és a Péter és Wendy című regényeket. Móra Klassz sorozat Ford. Szabó Luca, 264 oldal, 1999 Ft GÁRDONYI GÉZA Egri csillagok Az Oszmán Birodalom ékként hatol az ország belsejébe, de Eger vára, a Felvidék védelmezője áll még, ahol kétezernél is kevesebb várvédő néz szembe kétszázezernyi törökkel. A szöveggondozás alapjául a Dante Kiadónál 1938-ban megjelent szövegváltozat szolgált.

Móra Klassz sorozat · 608 oldal, 2999 Ft SZÉPHALOM KÖNYVMŰHELY 1068 Budapest, Városligeti fasor 38. Tel.: (20) 533-3939 • Fax: 351-0593 E-mail: iroszak@t-online.hu www.szephalom-konyvmuhely.hu

JÓKAI ANNA Bre viá rium Új, bővített kiadás Válogatta, szerkesztette és előszóval ellátta: Tenke Sándor Jókai Anna műveiből vett idézetekből, mint mozaikkockákból, épül fel a kötetben az író világképe, amelynek fontos eleme az emberi értékek tisztelete, a mély Isten hit és a szülőföld iránti szeretet. B/5, 232 oldal, kötött, színes, fóliázott védőborítóval, 2900 Ft KENDE KATALIN Várko nyi Ná ndo r élete ké pekben Kende Katalin, Várkonyi Nándor unokája válogatta és rendezte sajtó alá ezt a különleges albumot. A legtöbb fotó és dokumentum az író hagyatékából való, korábban még nem publikált, irodalmi forrásanyag. A/4, 164 oldal, kötött, 3000 Ft ROTT, VLADIMIR A találkozások öröme Az író a Szovjetunióban született egy Magyarországról kitelepült családban. Erdőmérnök édesapját koncepciós per során Szibériába száműzték, ahol életét vesztette. Vladimir 1974-ben Kanadába disszidált. Humorral és szeretettel megírt könyveiben beszéli el kalandos életútját, szenvedélyes felfedezéseit. B/5, 532 oldal, kötve, borítóval, 3900 Ft KARÁCSONY SÁNDOR Válogatot t e lbeszélé sek Leckék a leckéről Holdbeli diákéle t Karácsony Sándor fiataloknak szóló írásait, elbeszéléseit foglalja magában ez a kötet. Az életműsorozat szerkesztője, Heltai Miklós írja, hogy a nagy magyar pedagógus, a neveléstudomány fontos igazságait nemcsak a szakmai elemzés eszközeivel, de „másként is képes elébünk tárni: életörömet árasztó jókedvbe oldva”. B/5, 228 old., fűzött, borítóval, 2900 Ft

TERICUM KIAD Ó KFT.

ZÖLD-S STUDIÓ

1136. Budapest, Hollán Ernő u. 9. • Tel.: 453-0927 E-mail: tericum@tericum.hu • www.tericum.hu

1025 Budapest, Apostol u. 27. • Tel.: 326-0016

DINAH JEFFERIES A teaü ltetvénye s felesége A tizenkilenc éves, szerelmes Gwen Ceylonba érkezik teaültetvényes férjéhez. A gyönyörű birtok azonban sötét titkokat rejt. A boldogságnak hamar vége, férje megváltozik. Gwen teherbe esik, és a szülés nehéz döntés elé állítja. 142x197mm, 416 oldal, kötött, védőborítóval, 3970 Ft NINA LAURIN Megsebze tt lelkek Lainey Morenót tízévesen elrabolták, és csak négy év után találtak rá egy országút mentén zavarodott állapotban, terhesen. Tíz évvel később rájön, hogy sosem látott lánya a következő áldozat. Hogy megmentse, szembe kell néznie múltja démonaival.

Lélekvesztő Könyvek 140x200 mm, 288 oldal, fűzött, 3970 Ft C. W. GORTNER A Tudorok bosszú ja London, 1558. Mária halála után Erzsébet kerül a trónra, ám alig rendezkedik be udvarában, máris merényletet követnek el ellene. Az ügy kivizsgálását Brendon Prescottra bízzák, aki nyomozás közben rájön, hogy Erzsébet súlyos titkokat rejteget. A kémmester krónikái 142x197 mm, 320 oldal, kötött, védőborítóval, 3970 Ft VIKTORIA TOKARJEVA Sorsok, avagy semmi különös A kortárs orosz irodalom népszerű írónője a 70-80-as évekbe repíti az olvasót, a szocialista Oroszország boldog-boldogtalan világába. Tokarjeva hol derűs humorral, hol fájdalommal mesél az emberi élet szépségeiről és viszontagságairól. Kortárs orosz irodalom 142x197 mm, 384 oldal, kötött, védőborítóval, 4170 Ft EVA STACHNIAK Az éjszaka csá szárnő je II. Katalin cárnő haldoklik. Lejátszódik előtte az élete, amelyben kiváló stratégiai érzékkel rendelkező cárnővé válik, de hiába. A bárgyú férj, a hűtlen szeretők, és végül Patyomkin herceg elvesztése egyre távolabb sodorják az egyéni boldogságtól. 142x197 mm, 456 oldal, kötött, védőborítóval, 4570 Ft TESSLOFF BABILON KIADÓ 1075 Budapest, Károly krt. 3/A Tel: 322-3871• Fax: 322-6023 E-mail: kiado@tessloff-babilon.hu • www.babilonkiado.hu AMANDA WOOD ÉS MIKE JOLLEY Vará zslatos természet Ebben a könyvben 67 szemléletes ábra rendszerezi tudásunkat a természet világáról, arról, hogy mi mindent tesznek meg az állatok és a növények a túlélésért. Kiderül, miért éppen így néznek ki, és miért éppen így viselkednek. Fedezd fel a köztük lévő titkos összefüggéseket! 9 éves kortól ajánljuk. 31x25,6 cm, 112 oldal, kötött, 6490 Ft

E-mail: zold-S@zold-S.hu • www.zold-S.hu Ikon-naptár 2017 Ikonos falinaptár görögés római katolikus ünnepekkel Szerk.: Verdes Sándor Tizenhatodszor jelenik meg. Ikonok: Ave, vergine e sposa! Inno Akathistos alla Madre di Dio… (Edizioni Biblioteca Francescana, Milano, 2004) c. könyv ikonjai (Domenica Ghidotti alkotása) közül vannak. A könyv megjelenik magyar nyelven, 2017-ben. 1800 Ft ZRÍNYI KIADÓ – HM ZRÍNYI NONPROFIT KFT. 1087 Budapest Kerepesi út 29/B. • Tel.: 459-5373 E-mail: info@armedia.hu • www.shop.hmzrinyi.hu

BENE SÁNDOR – G. ETÉNYI NÓRA, et. al. Zrínyi-Album Kép és szöveg albumszerűen idézik fel Zrínyi Miklós (1620– 1664), a költő, hadvezér és államférfi tetteit, írói és politikai törekvéseit. „Zrínyi az, akire a Gondviselés Európa sorsát bízta” – írta róla 1664-ben egy angol nyelvű életrajz. 19,7×25,5 cm, 416 oldal, kötött, magyar és angol nyelvű, 7500 Ft Remény és pokol 19 56 Szerk. Horváth Miklós 1956 fővárosi és vidéki eseményeit idézi fel ez a gyűjtemény: hadtörténészek írásaival (stúdióbeszélgetésekkel a DVDmellékletben), több mint 300 fényképpel és térképpel, korabeli igazolványok, plakátok, röplapok és újságok fakszimile nyomatával. Kézzelfogható hadtörténelem sorozat 30,2×26,6 cm, 68 oldal + 2 DVD + CD + nemzetőrkarszalag másolata, kötött, 13.900 Ft BALLA TIBOR A vilá gégés albuma Magyarország első világháborús képes krónikája Több mint 200 korabeli fénykép mutatja be Magyarország első világháború alatti szerepét és történetét: a katonák mindennapjait a harctereken és hadifogságban, a haditechnikát, a csatákat, a tábornokokat és politikusokat, a hátországot. 19,7×25,5 cm, 272 oldal, kötött, 5800 Ft SOMOGYI GYŐZŐ Horse archers’ weapons I–II. Lovasíjász-fegyverzet I–II. Egy ezredév hadban sorozat A pusztai lovasíjász alakja, viselete, fegyverzete, életformája, gondolkodása Kr. e. 500 és Kr. u. 1900 között alig változott. A kötet e népek hadiviseletét mutatja be régészeti leletek, írott és képes források alapján készült rekonstrukciós rajzokon. 21,0×29,7 cm, 76+80 oldal, fűzött, magyar és angol nyelven, 2990 Ft/kötetenként Kiadja: Lafferton és Társa Kft. Szerkesztőség: 1043 Budapest, Bocskai u. 26. • Tel.: 210-9933 • Fax: 210-9935 ujkonyvpiac@ujkonyvpiac.hu • www.ujkonyvpiac.hu Felelős kiadó: Lafferton Kálmán Nyomdai munka: Pauker Nyomda Felelős vezető: Vértes Gábor ügyvezető HU ISSN 1215-5551


Irodalmi ajánlatunk The Ice Child – Camilla Lackberg – 2910 Ft

Stieg Larsson és Jo Nesbø rajongóinak ellenállhatatlan ez a regény. A békés, tengerparti üdülőhelynél a januári fagyban egy félmeztelen lány botorkál az erdőben. Mikor végre eléri az autóutat, a semmiből egy gépkocsi bukkan elő, de meg se próbál fékezni. Patrick Hedstrom és Erica Falck detektívek hamarosan egy sorozatgyilkos után nyomoznak, mikor kiderül, hogy a közelben másik három lány is eltűnt. Patrick felesége véletlenül egy régi gyilkossághoz kapcsolható nyomra bukkan, ami a nyomozást teljesen új megvilágításba helyezi..

The Girl With Seven Names – Hyeonseo Lee – 3740 Ft

Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré.

The Name of The Wind – Patrick Rothfuss – 2805 Ft

A kortárs epikus fantasy ebben a mesterművében a Krónikás egy útszéli fogadóban belefog, hogy lejegyezze Kvothe történetét, aki hétköznapi fiúból a világ leghírhedtebb varázslójává és rettegett királygyilkosává vált. Kvothe vándorkomédiások között nevelkedik, amíg apja és anyja, valamint a társulat többi tagja áldozatául nem esik a földöntúli gonosz erőnek, mert olyan titkokat kutattak, amelyeket nem kellett volna. A fiú az egyetlen, aki életben maradt. Sok viszontagság után jelentkezik a mágia legendás Egyetemére, hogy saját erejéből legyen valaki, feltárja szülei halálának titkát, és megtanulja, hogyan szólítsa magához a szelet. Patrick Rothfuss lebilincselő regénye egy legendákkal teli, veszedelmes világ és egy rendkívüli ifjú történetét meséli el.

The BFG – Roald Dahl – 2100 Ft

HABÓ, avagy a Hatalmas Barátságos Óriás, semmiben sem hasonlít Óriásország többi lakójára. Alig 8 méter magas, túlméretezett fülekkel és kifinomult szaglással rendelkezik, bájosan együgyű, és szeret egyedül lenni. Az „igazi” óriások, mint Vértunkoló és Húshabzsoló kétszer olyan nagyok és legalább kétszer olyan rémisztőek, mint ő. Embereket esznek, míg a HABÓ csak „orrborká”-t és „hopfüzsgő”-t. Szofit egy óriás kéz hirtelen felkapja takaróstul, és magával ragadja. Azt hiszi, azonnal vége az életének, mégis olyan jó barátok lesznek, hogy együtt tervelik ki, hogyan értesítsék az angol királynőt arról, hogy emberevő óriások szaladgálnak Tatárországban. 2016 új filmes szenzációja Steven Spielberg rendezésében.

Lyrebird – Cecelia Ahern – 5400 Ft

Tucatnyi bestseller után a fiatal dublini írónő egy megindító, elgondolkodtató szerelmi történettel jelentkezik a mindnyájunkban megbúvó szilaj szívről és a világ zaja alatti csendes nyugalomról. Dél-Nyugat Írország csipkézett hegyei, kék tavai és sűrű erdei között egyedül, önként elzárva a világtól él egy fiatal nő. Olyan egyedülálló tehetséggel rendelkezik, ami a lantmadár becenevet érdemelte ki. Amikor Solomon belebotlik Laura magányos világába, az azonnal a feje tetejére áll. A békés vidékről a nyüzsgő Dublin forgatagába kerülünk. Solomon tudja, hogy a világ magához öleli Laurát, de vajon segíti–e szárnyai kiterjesztésében, hisz a Lantmadárnak repülnie kell. Vagy csapdába ejti egy aranyketrec?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu


Téli Könyvvásár 2016