Page 8

Irodalmi ajánlatunk Darkest Hour – Anthony Mccarten – 3095 Ft

1940-ben jött el Winston Churchill ideje, miniszterelnök lett, és minden különcsége ellenére megállta a helyét, ő volt a megfelelő ember a megfelelő időben. Egyedülálló, „a színfalak mögötti” bepillantást engedő életrajz az angol történelem ikonikus alakjáról. Édesapja szellemi leépülése (ami azért volt tragikus, mert Sir Randolph Churchill korának talán legnagyobb szónoka és legtehetségesebb politikusa volt) és korai halála rányomta a bélyegét a fiatalember személyiségére, aki tanulmányai befejezése után belevetette magát a hadi kalandokba, részt vett a búr háborúban, Afrikában és Indiában is járt, haditudósításokat is írt katonai tevékenysége mellett. Az első világháborúban az Admiralitás első lordja lett, vagyis ő volt a felelős a flottáért, azonban nem bizonyult hadvezéri lángelmének, nagy szerepe volt a gallipoli vereségben és több stratégiai ballépésben, amelynek eredményeként hosszú időre kiírta magát a politika fősodrából. Visszavonult családi életet élt vidéken, festett, írt, és minden lehetőséget megragadott arra, hogy a háborús veszélyre figyelmeztessen. És 1940-ben megindul a náci támadás szülőhazája ellen…

Beartown – Backman, Fredrik – 2750 Ft

Beartown egy távoli, svéd kis falucska a erdőben, az év nagy részében hóval fedett és sötét, ami vagy összefogja a lakosait, vagy éppen elidegeníti. Most azonban hirtelen fellendülés van kilátásban, az ifi csapatot figyelhetjük, miként alakul a sorsuk, hisz bejutottak a hoki elődöntőbe, ami hosszú évek óta a legnagyobb siker és esemény errefelé. Mindezt kockára teszi egy brutális tett, ami ketté választja a lakosságot. Hallgassanak róla örökre és felejtsék el? Vagy tegyék kockára a jövőt, és szolgáltassanak igazságot? Mindenkinek állást kell foglalnia ezzel kapcsolatban? Te melyik oldalt választanád? – A író sikere Elsával és a nagymamájával kezdődött, aztán jött Ové és Britt-Marie, előreláthatólag ez a könyv is hasonló sikereket ér el.

Molly's Game Film Tie In – Molly Bloom – 3685 Ft

Molly Bloom tehetséges profi síelő, aki az olimpiai aranyra hajt, ám egy baleset következtében fel kell adnia egész addigi sportolói karrierjét. A belevaló lány új álmok után néz: Los Angelesbe költözik, ahol személyi asszisztensként kezd el dolgozni, másodállásban pedig főnöke pókerklubja vezetésébe is besegít. Molly hirtelen a hollywoodi elit köreiben találja magát, vendégei menő üzletemberek, híres sportolók, mozisztárok, rendezők. Egy kis lelemény és kitartás árán Molly a legnívósabb klub élére küzdi fel magát, ahol percenként dollármilliók cserélnek gazdát. A sikeres vállalkozásra az orosz maffia is felfigyel, csakúgy, mint az FBI. A diszkréciót mindennél fontosabbnak tartó lány nehéz helyzetbe kerül: ha nem akar rács mögé kerülni, ki kell szolgáltatnia exkluzív ügyfeleit a kormány embereinek. Az egyetlen szövetségese, ügyvédje, Charlie Jaffey, aki próbálja kihúzni őt a csávából: meg akarja mutatni a világnak, hogy az elveihez végsőkig ragaszkodó pókerhercegnő korrektebb játékot űz, mint ahogy azt elsőre bárki gondolná.

Still Me – Jojo Moyes – 4815 Ft

Lou Clark New York felé veszi az irányt, abban a reményben, hogy képes új életet kezdeni, felvállalni a kalandot, de mégis fenntartani kapcsolatát Sam-mel több ezer kilométer távolságból is. Legalábbis ez a terv. Ám Lou körül folyamatosan pezseg az élet. Leonard Gopniknek és sokkal fiatalabb második feleségének, Agnesnek dolgozik. Lou eltökélt szándéka, hogy a legtöbbet hozza ki magából korábbi munka tapasztalatait felhasználva. Munkaadói azonban nem hagyják Lou-t unatkozni. Hirtelen a felső tízezer köreiben és Joshua Ryan hálójában találja magát. Hosszú idő elteltével Lou az Ötödik sugárúton egy kis „vintage” ruházati boltban dolgozik, amit magáénak érez. Újra át kell gondolnia életét, mert az óceán túlpartján hagyott titkok kísértik. Mielőtt megismertelek, Miután elvesztettelek című könyvek szerzőjének újdonsága.

Panic Room – Robert Goddard – 4470 Ft

Amikor a veszély bent vár rád… A Cornish sziklán egy hatalmas lakatlan kúria áll. Lakatlannak látszik, de egy fiatal hölgy, Blake kisasszony lakja. Házvezetőnő titokzatos és kétes múlttal. Az óriási, magányos háznak van egy pánikszobája. Feltörhetetlen, ravaszul elrejtett, acélpántokkal megerősített, láthatóan belülről van bezárva. Még Blake kisasszony sem tud a létezéséről. Túlságosan elfoglalja gondolatait saját baja, amitől azt hiszi végképp elmenekült. De ki is valójában Blake kisasszony? Jogos a kérdés, hiszen, amikor idegen emberek kezdik keresni a ház valódi tulajdonosát, a szélhámos gyógyszeripari vállalkozó Jack Harkness-t, a fiatal nő nem tud, vagy nem is akar válaszolni a feltett kérdésekre. Ezt a lebilincselő krimit az teszi különlegessé, ahogy a titkok, féligazságok és hazugságok rétegei egyenként hámlanak le, mint hagymáé tisztításkor.

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Fesztiváli katalógus – 2018  
Fesztiváli katalógus – 2018  
Advertisement