Page 13

Irodalmi ajánlatunk Different Class – Joanne Harris – 2545 Ft

Roy Straitley harminc éve kiváló latintanára az észak yorkshire-i Szent Oswald fiú gimnáziumnak. Sokféle diákkal volt már dolga. Minden osztályban előfordultak bohócok, lázadók, vesztesek és volt „ez a Brodie fiú”, aki persze nem tartozott a kedvencei közé. Mégis különleges helyet foglalt el az idős tanár szívében. Mint ahogy olyan gyakran előfordul, midig van egy fiú, aki kilóg a sorból. Bajkeverő. A fiú, akiben rejtett árnyak élnek. A régi iskola anyagi és oktatási kudarcainak kiküszöbölésé érdekben új alkalmazott érkezik. Még a hatodikos lányok poros folyosói is megélénkülnek. Straitley is érzi, valami titok rejtőzik a sármos külső mögött, aminek igyekszik ellenállni. Érzi, hogy a jövőt egy régi árnyék mozgatja. Egy fiú emléke, ami már húsz éve kísérti álmaiban. A fiú, aki rossz dolgokra képes.

Mum's List – St John Greene – 2910 Ft

Az Alaszka nyomában, a Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok siker történetek ünnepelt írójának legújabb könyve, hiteles atmoszférájával azonnal magával ragad. „Minden este puszild meg és kívánj jó éjszakát a gyerekeknek! Tanítsd meg nekik kimondani, amit éreznek!” Igaz történet, az alcím sokat elárul: egy anya élettanításai férjének és fiainak, akiket hátrahagyott. A halálos betegséggel küzdve Kate Greene megalkotta „Anya listáját”, amellyel segíti férjét a gyereknevelés rászakadó gondjaiban. A szívet-lelket melengető memoár egy szenvedélyes nőt örökít meg, egy szabad szellemet jó humorérzékkel. A következő években a férj erőt adó forrásává vált, amihez mindig fordulhatott ötletért és ösztönzésért. A világsikerű könyvből film is készült, amelyből ez az új kiadás színfalak mögötti képeket is tartalmaz.

Before I Fall – Lauren Oliver – 2740 Ft

Azt mondják minden napodat úgy éld mintha az lenne az utolsó és persze ezt sokan nem veszik komolyan. Mi lenne, ha csak egy napod volna hátra? Mit tennél? Kit csókolnál meg? És mire lennél hajlandó azért, hogy megmentsd a saját életed? Samantha Kingstonnak mindene megvan: övé a világ legjobb pasija, a három legtutibb barátnő, valamint egy igazán kitüntetett helyzet a Thomas Jefferson Gimiben – a menza legjobb asztalától kezdve a legideálisabb parkolóhelyig. Február 12. péntek csak egy újabb napnak ígérkezik irigylésre méltó életében. De kiderül, hogy ez a legutolsó. Aztán kap egy második esélyt, tulajdonképpen összesen hét esélyt kap. Egy mágikus héten keresztül mindennap újraélheti élete utolsó napját, és kibogozhatja a halála köré fonódott rejtélyeket. Közben arra is rájön, mekkora a valódi értéke mindannak, amit elveszített. 2017-es évszenzációja a könyvből készült film.

How To Be Good – Nick Hornby – 3185 Ft

Katie Car hűséges feleség derék családanya és orvos. Jó ember, legalábbis úgy gondolja. Mégis egyszer csak megcsalja férjét, és mobilon közli vele, hogy válni akar. Nem az új szerelem miatt, a férje cinizmusát nem tudja elviselni, húsz év házasság szép lassan felőrölte kapcsolatukat. Persze amint kimondta a szándékát, azonnal meg is bánta. S ekkor férje, a morcos David, aki azzal keres jól, hogy Ő Holloway legdühösebb embere”, találkozik egy különös nevű „hitgyógyítóval”, DJ JóHírrel. Az ő hatására egy csapásra megváltozik: észveszejtően jó, olyan Jó ember lesz belőle, hogy Katie hamarosan visszasírja egykori mogorva férjét. David szétosztogatja gyerekei játékait, kampányt indít, hogy az utcájukban mindenki fogadjon be egy hajléktalant, és az időközben hozzájuk költözött JóHírrel együtt könyvet ír „Hogyan legyünk jók?” címmel. Katie csodálkozik, próbál megértő lenni, – s közben kénytelen újra és újra mindent átgondolni, amit mindeddig a szeretetről, szerelemről és a jóságról gondolt.

My Not-So-Perfect Life – Sophie Kinsella – 4360 Ft

Katie Brenner egy szuper lakásban él Londonban, remek a munkája, és menő Instagram oldala van! Ugyan ez csak látszat, a valóság viszont az, hogy bérelt szobája olyan kicsi, hogy még egy szekrénye sincs, adminisztrátori munkája tulajdonképpen unalmas robot, és túl sokat kell ingáznia. Az Instagrammon megosztott élet pedig nem igazán az övé. De abban reménykedik egy nap mindez valóra válik. Ám álmai szerte foszlanak, amikor Demeter, a sikeres főnöke felmond neki. Haza kell költöznie Somerset-be szüleihez. Besegít apja luxus kemping vállalkozásába. Demeter nyárra éppen ebben a kempingben foglal szállást a családi nyaralásra. Katie reménykedni kezd, hogy bosszút állhat főnökén, de mindenképpen meg kell próbálnia visszaszerezni munkáját. Vajon Demeter az a nő, aki idilli élet él? Lehet, hogy valójában nem is olyan tökéletes?

A kötetek megvásárolhatók:

Librotrade Kft.

Famulus Könyvesbolt

1173 Budapest, Pesti út 237. Tel.: 254-0273 • Fax. 257-7472 E-mail: books@librotrade.hu Honlap: www.librotrade.hu

1137 Budapest, Újpest rakpart 5. Tel.: 349-3656 • Fax. 288-0769 E-mail: famulus@chello.hu Honlap: www.famuluskonyv.hu

Fesztiváli_katalogus  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you