Page 1

hatnull

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

A 2872. bajnoki mérkőzés

OTP BANK LIGA (NB I), 5. FORDULÓ 2013. AUGUSZTUS 24., SZOMBAT, 21:00 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

SIMON KRISZTIÁN:

„Jó úton van a csapat” 1.


Újraindult a Lila Club!

A korábbi együttműködő partnerek (K&H Bank, Vodafone) mellett további szolgáltatók biztosítanak majd különleges kedvezményeket a klubtagok számára. A Lila Club-tagság éves díja 1885 forint, de bérletes szurkolóink számára ingyenes a csatlakozás. A most megváltott klubtagság a 2013/2014-es szezon végéig érvényes.

További információ:

www.ujpestfc.hu, lilaklub@ujpestfc.hu

Arany támogató:

Az NB I-es bajnokság támogatója:

Partnereink:

Violenza-Art kft. KREATÍV MEGOLDÁSOK


A 2012-ES ÉVET SZÍVESEN ELFELEJTENÉ, ÁM IDÉN MÁR SÉRÜLÉSEK NÉLKÜL UGYANOLYAN GYORSAN REPÜL A PÁLYA JOBB, VAGY BAL OLDALÁN SIMON KRISZTIÁN, AHOGYAN KORÁBBAN MEGSZOKHATTUK TŐLE, S A HONVÉD ELLEN SZÉP GÓLLAL, A KAPOSVÁR ELLEN PEDIG NAGYON FONTOS GÓLPASSZAL JELEZTE, HOGY JÓ FORMÁBAN VÁRJA A KÖVETKEZŐ FORDULÓKAT IS.

„Jó úton van a csapat”


SIMON KRISZTIÁN TOVÁBBI GÓLOKKAL ÉS GÓLPASSZOKKAL B

7

– Jól indult számodra a szezon, hiszen gólt szereztél a Honvéd ellen, majd döntő szereped volt a kaposvári egyenlítő találatban is. Hogyan emlékszel vissza erre a két kulcsmomentumra? – A Honvéd ellen egy begyakorolt figurát lehetett látni. Jobb oldali támadás közben Balogh Balázshoz került a labda, utána én nagyon jó ütemű labdát kaptam Bubutól, és a szélről középre vágva nem volt nehéz dolgom: „csak” a kapus mellett kellett elvinnem a labdát, és a hálóba kellett passzolnom. A Kaposvár ellen Bavon indított, én pedig éreztem, hogy be kell tolnom a védő elé a labdát. Láttam, hogy Benyó (Lázár Bence – a szerk.) nagyon jól érkezik, középre passzoltam, ő megelőzte a védőjét, és sikerült egyenlítenünk. – Tavaly ősszel a kisebb-nagyobb sérülések miatt még nem tudtad végigjátszani az idényt, idén viszont egyértelműen újra meghatározó tagja vagy az újpesti kezdőcsapatnak. Sikerült teljesen magad mögött hagyni a balszerencsés időszakot? – A sérüléseim után megtapasztaltam a labdarúgás árnyékos oldalát – korábban még sosem hagytam ki ennyi időt. Visszagondolva, a 2012-es évem elég szörnyű volt a talpcsonttörés és a két műtét miatt, utána utol kellett érnem magam, ami nem volt könnyű feladat. Sokat dolgoztam azért, hogy újra a kezdőcsapat tagja lehessek, és visszanyerjem a régi formámat. Most kezdem úgy érezni, hogy magam mögött hagyhatom ezt a csúnyább időszakot, és bízom benne, hogy sokáig elkerülnek a sérülések. – Az ellenfél szélső hátvédjei láthatóan nem tudnak mit kezdeni akkor, amikor lendületből megindulsz. Korábban volt harminc méteres felmérés, amelyen hasonló időt futottál, mint a sprinterek. Sikerült azóta javítani az egyéni rekordodon? – Hú, az a felmérés körülbelül három évvel ezelőtt volt. Azóta nem volt fotocellás mérés, így nem tudom, hogy javítottam-e az egyéni rekordomon, de nem érzem, hogy lassultam volna (mosolyog – a szerk.). – Az NB I-es játékosok közül szerinted kivel lennél nagy versenyfutásban?


BIZONYÍTANA

– Ezen így nem szoktam gondolkodni, mindig a következő ellenfél szélső hátvédjeit szoktam figyelni, tehát most éppen a Kövesd védőit szeretném magam mögött látni egy-egy versenyfutás közben. – A „futópályáról” térjünk vissza a futballpályára. Négy mérkőzés, öt pont. Hogyan értékeled a csapat eddigi teljesítményét? – Ami konkrétan a pontokat illeti, nos, azt kevésnek tartom és elégedetlen vagyok. Úgy gondolom, hogy ennél több van a csapatban, a Paks és a Kaposvár ellen is bent hagytunk a meccsben három, illetve két pontot. Mutatunk biztató dolgokat, de jó lenne, ha ez már pontokban is megmutatkozna. Ezért is dolgozunk nap, mint nap. – Hogy érzed, mennyit erősödött a támadósor Jarmo Ahjupera érkezésével? Szélsőként mennyivel könnyebb egy ilyen klasszikus centerrel játszani? – Úgy gondolom, hogy nagy segítség nekem és az aktuális csatártársnak is Jarmo játéka. Például Kabát Petinek is kön�nyebb, hogy nem neki kell brusztolni a felíveléseknél, hiszen felépítése miatt sem az az igazi játéka. Ahjupera nagyon jól megtartja a labdákat, és jól osztogatja azt ki a szélre. Tavaly szinte nem is játszott mérkőzéseket, kicsit utol kell érnie magát, de nagyon jó az edzésmunkája és a mentalitása is, nem mellesleg egy remek embert ismerhettünk meg benne. – Kabát Péter valószínűleg a Mezőkövesd ellen sem tud pályára lépni. Mennyi pluszteher ez a többieknek? – Peti jelenléte nagyon fontos a csapatnak, gondolok itt például a szabadrúgásaira, amelyek mindig életveszélyesek, és már nem egy meccset döntött el velük. Valószínűleg nem tud pályára lépni, így több feladat hárul ránk és a csatárokra, de mindent megteszünk azért, hogy pótoljuk. – Milyen Mezőkövesdre számítasz szombat este? Néhány ismerős arc feltűnhet az ellenfél kezdőjében, hiszen akár Horváth Tamás, Szalai Vilmos és Bognár István is ott lehet a korábbi újpestiek közül a kövesdi csapatban. – Feltüzelt ellenfélre számítok, azt hiszem, ehhez elég, ha a vezetőedző, Véber György nevét említem. A Mezőkövesdre jellemző a sokpasszos, stílusos futball, én pedig szeretek az ilyen csapatok ellen játszani. Nekünk is hasonló a stílusunk, úgyhogy jó és küzdelmes meccsre számítok. Persze jó lesz a régiek ellen pályára lépni, ezért is érzem, hogy az

érzelmek is jobban kint lesznek most a pályán, mint egy másik bajnokin. – Tavaly decemberben 2016-ig érvényes szerződést írtál alá a klubhoz, de korábban megfordultál Angliában és Hollandiában is. Belevágnál majd újra egy külföldi kalandba? – Ha majd úgy alakul, akkor igen, de azért is hosszabbítottam meg itt a szerződésemet Újpesten, mert nagyon sokat köszönhetek a klubnak, és úgy érzem, hogy tartozom egész Újpestnek azzal, hogy játékommal hozzásegítsem a csapatot a jó szerepléshez. Itt, a Megyeri úton szeretnék elsősorban bizonyítani, aztán ha úgy hozza az élet, akkor szívesen kipróbálnám magam újra külföldön. – Addig is, nagyon sok van még hátra a bajnokságból, és folyamatosan érkeznek új játékosok a keretbe. Mire lehet képes ez a fiatal Újpest? – A válaszhoz talán meg kellene várni augusztus harmincegyedikét, ugyanis akkor zárul le az átigazolási időszak. Hála Istennek, szinte minden héten jön egy új erősítés, őket majd be kell építeni a csapatba, ez biztosan nem könnyű egyébként az edzőknek. Nem szeretnék helyezéseket ígérgetni, de komolyan úgy gondolom, hogy most jó úton van a csapat!

hatnull • 5


A NÉMETORSZÁGBÓL VÁSÁROLT SPANYOL VÉDŐ MÁR BE IS M

Juanan az Újpest

H

osszú, több héten keresztül zajló tárgyalássorozat után a két klub mindenben megegyezett egymással, így a múlt héten aláírta szerződését az Újpest FC-hez a spanyol Juan Antonio González Fernández, azaz Juanan, aki a Fortuna Düsseldorftól érkezett a Megyeri útra! Juanan 1987. április 27-én született Palma de Mallorcán. Utánpótlás-játékosként szerepelt a San Pedro, az RCD Mallorca és a CD San Francisco együtteseiben, majd első profi szerződését a Deportivo La Coruña csapatától kapta 2007-ben. A kék-fehéreknél két szezonon keresztül volt a Deportivo B meghatározó tagja, 2009 februárjában pedig bemutatkozott az első csapatban az Aalborg elleni UEFA-kupa-mérkőzésen, 6 • hatnull

az azóta az Atlético Madridhoz szerződött brazil Filipe Luis cseréjeként lépett pályára. A ballábas hátvéd ezt követően a Real Madridhoz igazolt, és két szezonon keresztül a Castilla védelmének oszlopa volt, majd 2011 nyarán került Németországba a Fortuna Düsseldorfhoz. Düsseldorfban az első évben részese volt a feljutásnak, a 2012–2013-as szezonban pedig 15 mérkőzésen 1182 percet játszott a Bundesligában. A 192 centiméter magas labdarúgó 2015. június 30ig szóló szerződést írt alá klubunkhoz, és a Kaposvári Rákóczi ellen csereként már be is mutatkozott csapatunkban!


UTATKOZOTT LILA-FEHÉRBEN

FC játékosa!

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, az első perctől kezdve mindent megteszek azért, hogy a csapat minél jobban szerepeljen. Szeretnék hasznosan játszani, hogy előrébb léphessünk a tabellán, és jó helyen fejezzük be a bajnokságot. José (hátvédünk, José María Antón – szerk.) csak jókat mondott a klubról, mesélt a szurkolókról és a hagyományokról is, emellett azt is elmondta, hogy családjával nagyon jól érzik magukat Budapesten. Ezek után nem sokat gondolkodtam, örömmel jöttem Újpestre én is” – nyilatkozta szerződésének aláírása után Juanan, aki a szezon során az 5-ös lila-fehér mezben szerepel. hatnull • 7


KÖZÉPPÁLYÁSUNK A HONVÉD ELLEN ESETT ÁT A TŰZKERESZTSÉGEN •

Bemutatkozik Toricska Rajmond T

8 • hatnull

14

avaly a DVSC elleni hazai Ligakupatalálkozó után már sokan felfigyeltek az akkor duplázó Toricska Rajmondra, aki decemberben írta alá profi szerződését a klubbal, majd két hete, a Budapest Honvéd ellen bemutatkozott az élvonalban. A 20 éves játékos debütálásáról, eddigi pályafutásáról és újpesti kötődéséről mesélt. „Először is az edzőknek szeretném megköszönni a lehetőséget, nagyon régóta vártam erre. Aki ismer, tudja, mit jelent számomra, hogy bemutatkozhattam az Újpestben, és ez mennyit is jelent nekem. Igyekeztem hozzátenni a csapat játékához, volt is egy lehetőségem, de elkapkodtam kicsit. Sajnálom, hogy nem győztes mérkőzésen mutatkoztam be, és legfőképpen azt sajnálom, hogy édesapám nem érhette meg ezt a pillanatot. Tavaly Víg Pétertől rengeteget tanultam, bedobott a mély vízbe a Ligakupában és az NB II-ben is, igyekeztem mindenhol száz százalékot nyújtani. Egyértelmű volt, hogy labdarúgó lesz belőlem, nálunk ez családi hagyomány. Nagykőrösön kezdtem játszani, majd egy évig Kecskeméten voltam. Innen kerültem Újpestre, játszottam az utánpótláscsapatokban. U19-es koromban elveszítettem édesapámat, ez nagyon-nagy fájdalom volt, de hatalmas erőt adott a folytatáshoz. Tavasz óta edzhetek az első kerettel, igyekszem odatenni magam. Bízom benne, hogy kapok még lehetőséget, és jönnek majd a gólok és a gólpasszok is.”


• SZANKOVICS DEBÜTÁLÁSA JÓL SIKERÜLT

„Harcos játékot várhatnak tőlem a szurkolók” S

zerződésének aláírása után előbb otthon a papírjait intézte, de két hete már bekapcsolódott a közös munkába a Mladoszt Podgoricától vásárolt Bojan Szankovics, aki egészen fiatalon eldöntötte, hogy labdarúgó szeretne lenni. „Kilencévesen kezdtem el focizni Újvidéken egy kisebb csapatban, de már hároméves korom óta fontos volt számomra a labda, ugyanis amatőr szinten apukám is játszott. Horvátországban, Kninben születtem, így horvát állampolgár is vagyok, de 1995-ben elköltöztünk onnan Újvidékre, Montenegróba pedig tizennyolc évesen már a futball miatt kerültem. Nagyon jó döntés volt elfogadnom a Mladoszt Podgorica invitálását, a klub történetének legnagyobb sikerének lehettem részese az idei EL-selejtezőbeli szerepléssel, és ezen kívül is szerettem ott játszani.” A szerb származású labdarúgó így horvát állampolgársága miatt EU-s játékosnak minősül, ennél is fontosabb azonban, hogy miért döntött úgy, hogy Újpesten folytatja pályafutását. „Egyértelműen úgy gondolom, hogy a magyar első osztály előrelépés a karrieremben. Voltak más megkereséseim is, de nem gondolkodtam sokat azután, hogy meghallottam az Újpest érdeklődését. Azt már korábban is tudtam, hogy az Újpest sokszoros bajnok, meghatározó klub Magyarországon, amikor pedig idejöttem tárgyalni, akkor nagyon tetszettek a körülmények, így gyorsan megállapodtunk mindenben. Harcos játékot várhatnak tőlem a szurkolók, és mindig a csapat érdekeit tartom szem előtt. Különösebben példaképem nem volt soha, de például Michael Essien játékát kedvelem. Azt pedig meg tudom

ígérni, hogy minden percben igyekszem a maximumot nyújtani a pályán a meccseken és az edzéseken is.” Bojan harcos játékstílusát előbb a Honvéd elleni találkozón (csereként pályára lépve debütált csapatunkban), majd a Kaposvári Rákóczi ellen már láthattuk, azonban fiatal középpályásunkat Kaposváron kényszerűségből le kellett cserélni a szakmai stábnak. Az első hírek szerint egyik nyári igazolásunk akkora rúgást kapott a combjára, hogy az rögtön bevérzett, így lapzártakor még nem tudjuk, hogy Szankovics ott lehet-e a pályán a Mezőkövesd elleni mérkőzésen.

hatnull • 9


2013. AUGUSZTUS 24., SZOMBAT, 21:00 ÓRA, SZUSZA FERENC STADION MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁT.

CM/KG

NB I

2013/14

VÁL.

KAPUSOK 1 Balajcza Szabolcs

HUN

1979. 07. 14.

189/86

265/-

4/-

HUN

1994. 05. 09.

190/75

-/-

-/-

3 Vermes Krisztián

HUN

1985. 07. 07.

184/79

155/5

1/-

5 Juan Fernández„Juanan”

ESP

1987. 04. 27.

192/85

1/-

1/-

17 José M. Antón Samper

ESP

1989. 03. 19.

185/78

30/2

4/-

24 Simon Valentin Ligot

BEL

1993. 02. 24.

178/70

3/-

3/-

27 Molnár Sándor

HUN

1994. 06. 29.

183/75

2/-

2/-

29 Litauszki Róbert

HUN

1990. 03. 15.

187/83

20/-

3/-

35 Bojan Mihajlovic

BIH

1988. 09. 15.

186/82

37/1

4/-

23 Banai Dávid

VÉDÔK 6

AZ ÚJPEST FC KERETE

KÖZÉPPÁLYÁSOK

10 • hatnull

4 Filip Stanisavljevic

SRB

1987. 05. 20.

182/81

16/-

-/-

6 Dusan Vasiljevic

SRB

1982. 05. 07.

185/82

183/35

4/1

7 Simon Krisztián

HUN

1991. 06. 10.

176/67

62/7

4/1

13 Hisham Abdallah Said

KEN

1995. 03. 04.

170/61

-/-

-/-

14 Toricska Rajmond

HUN

1993. 05. 11.

185/80

1/-

1/-

15 Nikolas R. Proesmans

BEL

1992. 05. 11.

178/73

16/-

-/-

18 Bojan Sankovic

SRB

1993. 11. 21.

177/70

2/-

2/-

19 Balogh Balázs

HUN

1990. 06. 11.

179/75

75/7

4/-

20 Henritse Eninful

TOG

1992. 07. 21.

181/73

11/-

-/-

28 Erős Ronald

HUN

1993. 01. 27.

182/75

2/-

-/-

11 Jarmo Ahjupera

EST

1984. 04. 13.

196/94

45/18

3/1

16 Lázár Bence

HUN

1991. 03. 21.

181/84

36/10

3/1

22 Kabát Péter

HUN

1977. 09. 25.

180/74

236/102

3/2

25 Horváth Richárd

HUN

1992. 05. 11.

184/63

1/-

-/-

32 Bavon Tshibuabua

COD

1991. 07. 17.

178/70

12/2

4/-

CSATÁROK 21/1 16 1


MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁT.

CM/KG

NB I

2013/14

VÁL.

KAPUSOK 1 Szántai Levente

HUN

1982. 11. 15.

185/87

70/-

4/-

31 Horváth Tamás

HUN

1987. 06. 18.

190/85

3/-

-/-

91 Ficsór Dávid

HUN

1986. 10. 04.

191/88

-/-

-/-

5/1

4/1

VÉDÔK 3 Szalai Vilmos

HUN

1991. 08. 11.

190/71

5 Gévay Zsolt

HUN

1987. 11. 19.

187/80

30/1

2/-

15 Búrány Zoltán

HUN

1989. 07. 26.

175/72

104/1

3/-

18 Lakatos Béla

HUN

1984. 09. 26.

188/81

43/-

1/-

21 Éles Szilárd

HUN

1987. 10. 01.

179/72

6/-

2/-

24 Hegedűs Dávid

HUN

1985. 06. 06.

184/67

91/3

4/-

28 Hegedűs Csaba

HUN

1985. 10. 26.

178/68

2/-

2/-

7 Bognár István

HUN

1991. 05. 06.

175/70

6/1

4/1

12 Petneházi Márk

HUN

1988. 10. 04.

176/71

20/-

3/-

14 Farkas Balázs

HUN

1979. 10. 15.

178/78

339/24

4/-

20 Irhás Ignác

HUN

1985. 03. 18.

169/66

44/3

1/-

22 Bagi István

HUN

1989. 03. 23.

186/84

29/-

-/-

33 Melczer Vilmos

HUN

1986. 02. 25.

174/67

122/21

4/1

88 Sigér Dávid

HUN

1990. 11. 30.

175/66

1/-

1/-

99 Dobos Attila

HUN

1978. 11. 24.

171/64

140/17

4/-

KÖZÉPPÁLYÁSOK

HUN

1981. 05. 15.

165/60

1/-

1/-

10 George Menougong

9 Bogdány Csaba

CMR

1985. 05. 18.

176/74

46/5

4/1

11 Balajti Ádám

HUN

1991. 03. 07.

176/68

67/13

3/1

13 Olasz Dénes

HUN

1988. 12. 16.

189/85

4/1

4/1

17 Hamar Ádám

HUN

1986. 03. 20.

174/69

1/-

1/-

A MEZÔKÖVESD KERETE

CSATÁROK

4

hatnull • 11


24


SIMON LIGOT


AZ 1. ÚJPEST–MEZŐKÖVESD BAJNOKI MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Számokban

Újpest–Mezőkövesd A két csapat először találkozik bajnoki mérkőzésen egymással az élvo-

1975

nalban. A mezőkövesdi klub -ben alakult, évtizedekig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokságban szerepelt, és csak a kilencvenes évek közepén került fel az NB III-ba, míg a legjobbak közé ezen a nyáron jutott fel. A Mezőkövesd először a 2007–2008-as kiírásban szerepelt az NB II-ben, ám rögtön ki is esett onnan: a Keleti csoportban a

16. helyen végzett.

A következő (2008–2009-es) szezonban az NB III Mátra csoportjában indult a Mezőkövesd, és ekkor találkozott először a szintén a harmadosz-

2008.

tályban szereplő tartalékcsapatunkkal, az Újpest FC B-vel. szeptember 14-én fogadta második együttesünk a Mezőkövesdet, és Fűzfa Gergely góljával 1–0-ra le is győzte.

2009

A tavaszi mérkőzésen, idegenben 3–1-re kikaptunk, ezen a találkozón a kövesdieknél játszott Bogdány Csaba, aki most is a borsodiak keretének tagja, míg az Újpest FC B kapuját Horváth Tamás védte, aki nyáron éppen Mezőkövesdre igazolt. 14 • hatnull

1.

Az Újpest FC B négyszer játszott itthon a Mezőkövesd ellen,

3-szor győzött, egyszer a vendégek nyertek. A kövesdi mérkőzéseket is beszámítva három Újpest FC B-siker, két döntetlen és három Mezőkövesd-győzelem az összmérleg.

6.

A Mezőkövesd a Borsod megyei csapat, amellyel élvonalbeli bajnokin találkozik együttesünk. Korábban a miskolci Attilával, a Diósgyőri VTK-val, a Perecessel, a Miskolci VSC-vel és az Ózdi Kohásszal mérte össze erejét első osztályú meccsen az Újpest.

6

A Mezökövesd keretében olyan játékos van, aki korábban Újpesten (is) futballozott: Balajti Ádám, Bognár István, Farkas Balázs, Horváth Tamás, Szalai Vilmos és Szántai Levente. A mezőkövesdi csapat szakmai stábjában is újpestieket találunk, hiszen a gárda vezetőedzője Véber György, másodedzője Szlezák Zoltán, míg a kapusedző Borsos Vilmos. Közülük Véber és Szlezák is

2 bajnoki címet nyert játékosként az Újpesttel.


Hirdess a lelátón!

MAGYARORSZÁG EGYIK LEGNÉPSZERŰBB KLUBJÁNAK A STADIONLAPJA MEGJELENIK MINDEN HAZAI MÉRKŐZÉSEN, MEGJELENÉSI SZÁMONKÉNT 3000 PÉLDÁNYBAN. INTERJÚK, ELEMZÉSEK, STATISZTIKÁK, SZURKOLÓKNAK SZÓLÓ PROGRAMOK – HÉTRŐL HÉTRE A HATNULLÁBAN. AZ ÚJ JÁTÉKOSOKAT BEMUTATÓ PORTRÉK, A KEDVENCEKRŐL HÍRT ADÓ BESZÉLGETÉSEK ÉS EGYÉB, A CSAPATTAL KAPCSOLATOS ÉRDEKESSÉGEK OLVASHATÓK A LAPBAN. STADIONLAPUNK A FERENCVÁROS ELLENI, 2010. SZEPTEMBER 11-ÉN ELÉRT GYŐZELMÜNKRŐL KAPTA A NEVÉT, AMELY SIKER KÜLÖNBSÉGE FELÜLMÚLTA MÉG A LEGENDÁS 8:3-ÉT IS. A SZURKOLÓTÁBORUNKNAK SZÓLÓ KIADVÁNY NEM CSUPÁN A RÉGI SIKEREKRE EMLÉKEZTET, DE FOLYAMATOSAN HÍRT AD AZ ÚJABB GYŐZELMEKHEZ VEZETŐ ÚTRÓL. A HATNULL ÉLŐ KAPCSOLATOT TART A SZURKOLÓTÁBORUNKKAL, FOLYAMATOSAN TÁJÉKOZTATVA ŐKET ÚJ SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL ÉS A KLUBBAL KAPCSOLATOS AKTUALITÁSOKRÓL. A LEGTÖBB NB I-ES BAJNOKI MÉRKŐZÉST JÁTSZÓ CSAPAT STADIONLAPJA AZOKNAK A DRUKKEREINKNEK SZÓL, AKIKNEK NAGY TÖBBSÉGE MINDEN HAZAI MÉRKŐZÉSÜNKRE KILÁTOGAT.

hatnull hatnull hatnull Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

OTP BANK LIGA (NB I), 3. FORDULÓ 2013. AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP, 20:30 ÓRA , SZUSZA FERENC STADION

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

A 2870. bajnoki mérkőzés

OTP BANK LIGA (NB I), 24. FORDULÓ 2013. ÁPRILIS 19., PÉNTEK, 19:00 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

195.

Mindenhol csak a lila!

A 2864. bajnoki mérkőzés

A 2860. bajnoki mérkőzés

93.

Kabát Péter:

„Újpesten találtam meg a számításaimat”

Hűség, büszkeség! 194.

OTP BANK LIGA (NB I), 27. FORDULÓ, 2013. MÁJUS 11., SZOMBAT, 18:30 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

HOGY NE CSAK A MECCSRE FIGYELJENEK! UFC_honved.indd 1

2013.08.07. 12:09

UFC_pecs.indd 1

MÉRETEK

1/1 1/2

2013.04.17. 2:35

ÁRAK + ÁFA

90.000 50.000

Hirdetését kérésre megtervezzük, elkészítjük!

További információ: marketing@ujpestfc.hu


LITAUSZKI RÓBERT MÁR CSAKNEM TÍZ ÉVE A MEGYERI ÚTON JÁTS

„Örülök, hogy megka

MÁR CSAKNEM TÍZ ÉVE A MEGYERI ÚT A MÁSODIK OTTHONA LITAUSZKI RÓBERTNEK, AKI AZ ELSŐ NÉGY FORDULÓBAN HÁROM ALKALOMMAL IS A KEZDŐCSAPATBAN KAPOTT HELYETT. A KORÁBBAN AZ U21-ES VÁLOGATOTTBAN IS STABILAN JÁTSZÓ 23 ÉVES HÁTVÉD A VÉDELEM MINDEGYIK POSZTJÁN MEGÁLLJA A HELYÉT, ÉS IDÉN SZERETNÉ VÉGLEG BEBIZONYÍTANI, HOGY HELYE VAN AZ ÚJPESTI KEZDŐCSAPATBAN. 16 • hatnull


SZIK

aptam a lehetőséget” – A nyáron még Pápán is edzettél, végül mégis úgy határoztál, hogy Újpesten folytatod továbbra is. Miért döntöttél a maradás mellett? – Csaknem tíz éve Újpesten vagyok, meg akartam nézni a pápai lehetőséget, elsősorban a több játéklehetőség miatt. Elég hamar rájöttem azonban, hogy az Újpesttel nem lehet összehasonlítani azt a klubot, ráadásul az itteni szakmai stáb is jelezte, hogy számítana rám a szezonban, így visszatértem a Megyeri útra. – Négy forduló alatt három találkozón is kezdőként kaptál szerepet. Hogy érzed, mennyire sikerült megfelelni a stáb és a saját elvárásaidnak? – Örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, annak már kevésbé, hogy ehhez sérülések is kellettek. Azonban próbálok erre nem gondolni, és mindent megteszek annak érdekében, hogy sikeres legyen a csapat, és nekem is jól menjen a játék. Kicsit éreztem, hogy a tavalyi szezonban kevesebb meccset játszottam, ám mérkőzésről-mérkőzésre jobb formába lendülök. – A csapat négy bajnokin öt pontot szerzett, de állhatnánk előrébb is a tabellán, mert bosszantó hibák miatt is benne hagytunk pontokat néhány meccsben. Te miként látod az eddigi szereplést? – Akár tizenkét ponttal is állhatnánk, de tényleg nagyon buta hibákat követtünk el. Szerintem eddig mindegyik mérkőzést meg kellett volna nyernünk, lehozhattuk volna akár a Honvéd, akár a Paks, de még a Kaposvár elleni meccset is egy-nullára, és nincs probléma. Nem kellett volna bosszankodni, vagy futni az eredmény után, mint például a múlt héten. – A Honvéd elleni hazai mérkőzésen az egyik vendégjátékos csúnyán fejberúgott a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem fújta le az esetet, ugyanakkor neked már három sárga lap is ott van a neved mellett. A játékvezetést sok oldalról érte már kritika, neked mi a véleményed az eddig történtekről. – A Kispest elleni szituációnak igazából nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget, gondoltam, jó, nem fújta be, ez van. A második félidőben viszont szinte hasonló szituációból kaptunk tizenegyest, hiszen akkor ütközött Antónnal a kispesti játékos, miután már rég elfejelte a labdát. Ekkor ismét eszembe jutott, amikor engem találtak el, hiszen nem volt sok különbség a két eset között, úgy lett volna jogos, ha mindkét helyzetet egyformán ítéli meg a játékvezető… A lapokkal pedig annyira nem foglalkozom, nem jár a fejemben külön a meccsek közben, hogy már három is van a szezon során. Egyszerűen mindig igyekszem sportszerű keretek között mindent megtenni annak érdekében, hogy az ellenfél ne tudjon eljutni a kapunkig. – Bár mindenki Újpest-nevelésként könyvel el téged, valójában egészen fiatalon vidékről kerültél fel Budapestre. Mikor jöttél a Megyeri útra?

– Kiskőrösi vagyok, tizenhárom évesen kerültem Pestre, először az MTK-hoz, onnan igazoltam egy év után Újpestre. Nagyon jól érzem magam itt. – Az edzőtáborok során általában Vermes Krisztián szobatársa vagy. Ez még fiatalabb játékosként egyfajta „mentor-tanítvány” kapcsolat volt – hiszen kapitányunk is az újpesti utánpótlásból lett a hátvédsor stabil tagja –, vagy egyszerűen így alakult? – Igen, mondhatjuk, hogy mentor-tanítvány kapcsolat van közöttünk, de jó barátok is vagyunk. Ez akkor alakult ki, amikor egyszerre voltunk sérültek. Akkor sokat készültünk együtt, és hamar jóban lettünk, az edzőtáborokban pedig gyorsabban eltelik a hosszú távollét, amikor a szabadidőnket megpróbáljuk jó hangulatban eltölteni. – Végezetül nézzük mostani ellenfelünket. A Mezőkövesd ellen első kézből lehet rengeteg információd, hiszen tavaly remek gólt ollóztál ellenük az NB II-ben, ráadásul az Újpest FC B régi nagy ellenfeléről van szó, amelynél több, korábbi csapattársad is játszik. Mire számítasz tőlük? – Az idegenbeli kettő-kettő szép emlék számomra, nagyon jó mérkőzést játszottunk. A Kövesd játékosállománya azért szépen kicserélődött a nyáron, de a játékstílusa ugyanaz maradt. Tudjuk, mire számíthatunk, és nehéz mérkőzés lesz, biztosan meg kell szakadnunk a győzelemért. A Megyeri útra mindenki úgy jön, hogy százhúsz százalékot akar kihozni magából, hiszen mégiscsak az ÚJPEST ellen lép pályára. Erre nekünk felkészültnek kell lennünk, de nem is lesz ezzel gond, mindenképpen meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, hogy javítsunk az eddigi szereplésen! hatnull • 17


TABELLÁK, PROGRAM AZ OTP BANK LIGA ÁLLÁSA

PÁLYAVÁLASZTÓKÉNT

1. 2. 3. 4.

Videoton FC Debreceni VSC Lombard Pápa Paksi FC

4 4 4 4

4 3 3 3

– 1 1 –

– – – 1

13-2 13-2 5-1 9-7

+11 +11 +4 +2

12 10 10 9

1. 2. 3. 4.

Debreceni VSC Videoton FC Paksi FC Lombard Pápa

3 3 2 2

3 3 2 1

– – – 1

– – – –

12-1 11-2 6-2 2-1

+11 +9 +4 +1

9 9 6 4

5. 6. 7. 8. 9.

Ferencváros Kecskeméti TE Újpest FC Haladás Bp. Honvéd MTK Budapest

4 4 4 4 4 4

3 2 1 1 1 1

– 1 2 2 1 1

1 1 1 1 2 2

6-4 8-9 6-6 4-5 5-5 5-5

+2 -1 0 -1 0 0

9 7 5 5 4 4

5.

Bp. Honvéd MTK Budapest Ferencváros Kecskeméti TE Diósgyőri VTK Haladás

2 2 2 2 2 2

1 1 1 1 – –

– – – – 2 2

1 1 1 1 – –

3-1 3-1 2-2 5-7 3-3 3-3

+2 +2 0 -2 0 0

3 3 3 3 2 2

11. 12. 13. 14. 15. 16.

Mezőkövesd Győr ETO FC Diósgyőri VTK Pécsi MFC Puskás AFC Kaposvár

4 4 4 4 4 4

1 – – – – –

– 3 3 1 1 1

3 1 1 3 3 3

6-8 5-6 4-8 4-10 3-10 4-12

-2 -1 -4 -6 -7 -8

3 3 3 1 1 1

11. 12.

Kaposvár Győri ETO FC Pécsi MFC

2 2 2

– – –

1 1 1

1 1 1

3-4 2-3 2-3

-1 -1 -1

1 1 1

7. 8. 9.

Újpest FC

2

1

1

2-3

-1

1

15. 16.

Puskás AFC Mezőkövesd

1 1

– –

– –

1 1

1-2 0-2

-1 -2

0 0

1. 2. 3. 4.

Lombard Pápa Ferencváros Újpest FC Kecskeméti TE

2 2 2 2

2 2 1 1

– – 1 1

– – – –

3-0 4-2 4-3 3-2

+3 +2 +1 +1

6 6 4 4

5. 6. 7. 8. 9. 10. 11.

Videoton FC Mezőkövesd Haladás Paksi FC Győri ETO FC Debreceni VSC Bp. Honvéd MTK Budapest

1 3 2 2 2 1 2 2

1 1 1 1 – – – –

– – – – 2 1 1 1

– 2 1 1 – – 1 1

2-0 6-6 1-2 3-5 3-3 1-1 2-4 2-4

+2 0 -1 -2 0 0 -2 -2

3 3 3 3 2 1 1 1

13. 14. 15. 16.

Diósgyőri VTK Puskás AFC Pécsi MFC Kaposvár

2 3 2 2

– – – –

1 1 – –

1 2 2 2

1-5 2-8 2-7 1-8

-4 -6 -5 -7

1 1 0 0

VENDÉGKÉNT

Az 5. forduló programja: Augusztus 23., péntek: Kecskemét–Haladás Augusztus 24., szombat: Lombard Pápa–Diósgyőr MTK Budapest–Pécsi MFC Puskás AFC–Kaposvár Újpest FC–Mezőkövesd  Augusztus 25., vasárnap: Debrecen–Ferencváros  Paksi FC–Bp. Honvéd  Győri ETO–Videoton 

19:00 óra 16:30 óra 19:00 óra 19:00 óra 21:00 óra 16:30 óra 18:30 óra 20:30 óra

A 6. forduló programja: Augusztus 30., péntek: Haladás–Lombard Pápa  Augusztus 31., szombat: Győri ETO–Paksi FC  Ferencváros–Kecskemét  Mezőkövesd–Puskás AFC  Diósgyőr–Újpest FC  Szeptember 1., vasárnap: Pécsi MFC–Debrecen  Kaposvár–Bp. Honvéd  Videoton–MTK Budapest 

A 7. forduló programja:

Szeptember 13., 14., 15.: 19:00 óra Újpest FC–Haladás Lombard Pápa–Ferencváros 16:30 óra Kecskemét–Pécsi MFC 19:00 óra Debrecen–Videoton 19:00 óra MTK Budapest–Győri ETO 21:00 óra Bp. Honvéd–Mezőkövesd Paksi FC–Kaposvár 16:30 óra Puskás AFC–Diósgyőr 18:30 óra A forduló pontos programját még nem 20:30 óra készítette el az MLSZ.


AMBRUS IMRE CSAPATA HÉTFŐN HAZAI PÁLYÁN JÁTSZIK

Augusztus 26-án kezdenek az Öregfiúk

N

égy, egymás után megszerzett bajnoki címet követően a tavalyi szezonban a negyedik helyen végeztek az újpesti öregfiúk. A csapat menedzsere, Ambrus Imre természetesen ezúttal ismét a tabella elejét célozta meg keretével, amelyben a szezon során majd néhány régi-új arcot is köszönthetnek szurkolóink. Az Öregfiúk hétfőn, 19 órakor az Ikarus ellen, hazai pályán kezdi a 2013–2014-es bajnokságot, amelynek nyitánya előtt Pipi bá’ beszélt együtteséről. „A célunk nem más, mint újra megszerezni a bajnoki címet! Igyekeztünk újpesti kötődésű, fiatal játékosokat hozni, így csatlakozik hozzánk Csillag Krisztián, majd amint harmincnégy éves lesz, leigazoljuk Weisz Tomit és a futsal-válogatottból is ismerős Szimcsák Tamást. Emellett Pető Tamás is visszatér, és bízunk benne, hogy a sérüléséből felépülő Herczeg Miklós is gyakrabban tud majd járni, mert gyorsaságára nagy szüksége van még ma is a csapatnak. Az együttes magja – például

Szlezák Zoltán, Tamási Zoltán, Szanyó Károly, Mészöly Géza – együtt maradt, szóval bizakodó vagyok. Az első mérkőzésünk mindjárt rangadó lesz hazai pályán az Ikarus ellen, majd a tavalyi második B. O. Sz. ellen lépünk pályára. Ha ezt a két meccset sikeresen lehozzuk, az elég nagy lökést adna a csapatnak a folytatásra.” Ambrus Imrét arra is megkértük, hogy röviden mutassa be az öregfiúk-bajnokság lebonyolítási rendszerét. „Idén tizenhárom csapat vesz részt az első osztály küzdelmeiben, így mindig lesz egy szabadnapos gárda. Szerintem egyértelműen erősödött a bajnokság, ráadásul nagy küzdelem lesz hátul is, hiszen most három csapat is kiesik, és jövőre csak tizenkét résztvevővel indul majd a szezon. Mi a magunk részéről megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy méltóképpen képviseljük az Újpestet a pályán! Ehhez idén is számítunk szurkolóink segítségére, akiket nagy szeretettel várunk a hétfői bajnoki nyitányra is!” hatnull • 19


3

7

44-27

+17

45

8 5

43-34 42-32

+9

41 38

4

5 8 9

4 3 8

10 11 8

44-38

+10 +6

29-30 38-40 32-32

-1 -2 0

27. 30.

Szombat 17:00 Kedd 18:00

MÁJUS:

NB II NB I

Idegen Hazai

Putnok MTK

0-0

Sport TV

Menetrend 01. 04. 05. 11. 12. 18. 19. 24. 25.

37

34 33 32

4 11 33-40 -7 31 7 9 36-38 -2 31 3 12 38-47 -9 30 8 8 43-42 +1 30 6 10 33-35 -2 30 4 12 10. 33-42 -9 Szerda 28 5 12 13. 37-40 -3 Szombat 26 a bajnokságból 16. törölve Kedd

JÚLIUS:

Szerda Szombat Vasárnap Szombat Vasárnap Szombat Vasárnap Péntek Szombat

17:30 17:00 16:30 18:30 17:30 16:00 18:00 17:00 18:00

NB II NB II NB I NB I NB II NB I NB II NB I NB II

Idegen Hazai Hazai Hazai Idegen Idegen Hazai Hazai Idegen

Mezőkövesd Kazincbarcika Győr Bp. Honvéd Cegléd Eger Szeged 2011 Haladás Ferencváros II

JÚNIUS: 18:30 Edzőm. STVV 1-1 (1-0) 01. Szombat 18:00 Idegen NB II Hazai Balmazújváros Olvasd le a kódot, és töltsd le 18:30 Edzőm. Lokeren Siófok 1-4 (1-3) 02. Vasárnap 18:30 Idegen NB I Idegen az Újpest FC alkalmazását! 19:00 Edzőm. Idegen értendőek! Mechelen 1-3 (1-2) Az eredmények az Újpest FC szempontjából 20. Szombat 16:00 Edzőm. Idegen Vasas 4-0 (3-0) Szombat 16:30 NB(NB I I): Hazai A 25. forduló Paks programja: 1-2 (1-0) Sportprogramja TV orduló27. programja: góLLöVőLISTA A 26. forduló

., PéNTEK:

15 gólos: Adamo Coulibaly (DVSC) MÁjUS 4., SzoMBAT: MÁjUS 10., PéNTEK 14 gólos: Böde Dániel (Ferencváros) Újpest FC B–Kazincbarcika 17:00 óra Szolnok–Bp. Honvéd-MFA 13 gólos: Kabát Péter (Újpest FC) Szeged 2011–Vasas 17:30 óra MÁjUS 11., SzoMBAT: 12 gólos: Varga 21:00 NBRoland I (Győri ETO)Idegen Orosháza–Nyíregyháza Puskás AFC 17:30 2-1 MTVA óra (1-1) FTC II–Putnok óra (1–0) 20:30 NB I Hazai Putnok–Cegléd Bp. Honvéd 17:30 1–1 Sport TV Békéscsaba–Orosháza góLLöVőLISTA (NB II): Kazincbarcika–Szeged VASÁRNAP: 19:00 NB I Idegen MÁjUS 5.,Kaposvár 2–2 (1–0) Sport2011 TV 17 gólos: Urbin Péter (Balmazújváros) Balmazújváros–Békéscsaba 17:30 óra Nyíregyháza–DVSC-DEAC 21:00 NB I Ádám (Mezőkövesd) Hazai DVSC-DEAC–Szolnok Mezőkövesd MTVA 14 gólos: Hamar 17:30 óra Vasas–Balmazújváros 12 gólos: Aleksandar 17:30 óra 21:00 NB I Randjelovic Idegen Bp. Honvéd-MFA–Mezőkövesd Diósgyőr MTVA MÁjUS 12., VASÁRNAP: (Békés-csaba) Az FTC II szabadnapos Cegléd–Újpest FC B 11 gólos: Nehéz Máté (FTC II) A Mezőkövesd szabadnapos

17:00 óra AUGUSZTUS: 19:00 óra

ombard Pápa ebreceni VSC

03. ., SzoMBAT:

s–MTK Budapest 11. jpest FC csi MFC 16. Kaposvár 24.

., VASÁRNAP: 31.

Kecskemét d–Győri ETO

Szombat

14:00 óra Vasárnap 16:00 óra Péntek 16:00 óra 18:30 óra Szombat

Szombat

16:30 óra 18:30 óra

SZEPTEMBER:

14. NB I 21. NB I UFC_dupla.indd 21 28. NB I

OKTÓBER:

05. 19. 26.

NOVEMBER:

02. 09. 23. 30.

DECEMBER:

07.

17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 18:00 óra 17:30 óra

Hazai Idegen Hazai

Haladás Ferencváros 2013.04.29. Pécs

NB I NB I NB I

Idegen Hazai Idegen

Videoton Győr MTK

NB I NB I NB I NB I

Hazai Idegen Hazai Idegen

Debrecen Kecskemét Pápa Paks

NB I

Hazai

Puskás AFC

Megjegyzés: Csak az első hat forduló mérkőzéseinek időpontjait egyeztették a klubok és a televíziók, a szeptemberi, októberi, novemberi és decemberi fordulók menetrendjét később készítik el a szövetségben.

0:04


Nézze exkluzív környezetben az Újpest FC hazai mérkőzéseit! Az Újpest FC hazai mérkőzésein a Szusza Ferenc Stadion VIP-boxai szórakoztató vagy üzleti találkozóknak is méltó környezetet biztosítanak. Célunk, hogy üzleti találkozóhellyé is formáljuk az Újpest FC VIP-területét. Ezért a kényelmes kiszolgálás mellett programokat szervezünk annak érdekében, hogy partnereinknek minél több lehetőségük legyen a kapcsolataik ápolására és bővítésére. A VIP-boxaink klimatizáltak, tehát meleg és hűvösebb időben is kényelmes ruhaviselettel használhatók. A helyiségek ablakai nyithatóak, fotelekkel ellátottak, néhány közülük tvvel felszerelt, tehát a pályán zajló események a televízióban visszanézhetők. A VIP-boxban helyet foglaló szurkolóink számára parkolási lehetőséget és az esemény alatt folyamatos vendéglátást is biztosítunk.

VIP-BOx őszi vagy tavaszi szezon Egy mérkőzés Három, szabadon választott mérkőzés a szezonban öt, szabadon választott hazai mérkőzés 2013. júniusáig!

5 fős

10 fős

500 000 Ft + ÁFA 100 000 Ft + ÁFA

1 000 000 Ft + ÁFA 150 000 Ft + ÁFA

250 000 Ft + ÁFA

420 000 Ft + ÁFA

390 000 Ft + ÁFA

650 000 Ft + ÁFA

VIP I 110 000 Ft + ÁFA 15 000 Ft + ÁFA

VIP II 60 000 Ft + ÁFA 8 000 Ft + ÁFA

VIP Áraink Szezon Mérkőzés

Állandó és gyakori vendégeink: Coca-Cola, Puma Hungária, K&H Bank, Microsoft, Tonino Lamborghini, We Love Kreatív, Puebla. A VIP-boxainkat természetesen nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is igénybe vehetik. Kapcsolat: Forrás Zoltán H. Nagy Mátémarketing marketingigazgató munkatárs Telefon: 70 953 4004 Telefon:+36 +3670953 4005 E-mail: E-mail: forras.zoltan@ujpestfc.hu hnagy.mate@ujpestfc.hu


AGROLÁNC KFT. 2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35. Tel./fax: 06 27 539 640

agrolanc@agrolanc.hu www.agrolanc.hu

PROFESSZIONÁLIS

SPORTPÁLYA KARBANTARTÓ GÉPEK gépek és berendezések sportlétesítmények karbantartásához és felújításához

www.agrolanc.hu


Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC  

OTP Bank Liga, 2013/2014, 5. forduló 2013. augusztus 24., Szusza Ferenc Stadion