Page 1

hatnull Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

A 2878. bajnoki mérkőzés

OTP BANK LIGA (NB I), 11. FORDULÓ 2013. OKTÓBER 20., VASÁRNAP, 16:30 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

134.

vermes krisztián

Kapitány a fedélzeten


Újraindult a Lila Club!

A korábbi együttműködő partnerek (K&H Bank, Vodafone) mellett további szolgáltatók biztosítanak majd különleges kedvezményeket a klubtagok számára. A Lila Club-tagság éves díja 1885 forint, de bérletes szurkolóink számára ingyenes a csatlakozás. A most megváltott klubtagság a 2013/2014-es szezon végéig érvényes.

További információ:

www.ujpestfc.hu, lilaklub@ujpestfc.hu

Arany támogató:

Az NB I-es bajnokság támogatója:

Partnereink:

Violenza-Art kft. KREATÍV MEGOLDÁSOK


Vegye meg otthonról meccsjegyét!

ak ó at h l o r á s á v g me is e in Onl ba n io d ta S c n e r e F a z s u a Sz k ő p é bel es y n é érv

Kényelmesen, olcsóbban és sorban áll ás nélkül is megvásárolhatja jegyét az összes őszi bajnoki mérkőzésünkre, hiszen a jegy.mlsz.hu oldalon már most feltöltve megtalálja az őszi idényből hátralévő fordulók haz ai mérkőzéseit. november 3-án a DVSC-t fogadják Kabát Péterék. November 23-án a Lombard Pápa érkezik, december 7-én pedig már az előrehozott tavaszi meccsek egyikén a Pusk ás Akadémia FC ellen zár juk az évet.

i. segítségével lehet megvásároln Online a jegyeket bankkártya rre íme FC-c est oldal alján az Újp A vásárláshoz a jegy.mlsz.hu n felületéhez. Az online felülete unk klub el k atna juth a kattintv is ére rész ély akár hat szem mindössze néhány kattintással a kiválasztott mérkőzésekre tja atha omt kiny és atja rolh megvásá k tisztelt szurkolóink figyelmét, érvényes jegyeket, ám felhívju n k az otthon kinyomtatott jegyeke hogy a beléptetéskor a rendező a ny, olvá igaz thetik a személyi található adatokat is összeve így al, taiv ada ya kárt i koló szur a jogosítvány, az útlevél vagy y valós adatait adja meg a jegy kérünk minden szurkolót, hog online vásárlásakor is! i áron vásárolhatóak meg a A jegy.mlsz.hu oldalon elővétel ta i álln nem kell a mérkőzés előt belépők, így nemcsak sorban

pénzbe is kerül a meccsnézés. pénztáraknál, hanem kevesebb n történik, dombornyomott dalá A vásárlás az OTP Bank fizetőol al ress, valamint Electron kártyákk MasterCard, Visa, American Exp lehet fizetni. a jövőben élnek az online Kérjük, hogy amennyiben oldalon vásárolt jegyeket jegyvásárlással, a jegy.mlsz.hu akár otthon, akár valamelyik mindenképpen nyomtassák ki a foglalkozó üzletben, mert önkiszolgáló nyomtatással is ne onli Az ! gük tősé nem lesz lehe Szusza Ferenc Stadionban erre s, ó vonalkód ugyanúgy érvénye lhat talá n eke jegy rolt vásá meg t atot omt kiny a y hog ám kérjük, mint a helyszínen vásárolt jegyeké, inkat, koló szur ük Kérj ől. sekt rődé jegyet óvják a sérülésektől, gyű mtassák ki a kapott pdf-fájlt. hogy lehetőség szerint rögtön nyo

lon olvashatnak. los honlapunkon, a www.ujpestfc.hu olda

Az online jegyvásárlásról bővebben hivata


Krisztián kisebb térdsérülése

3

Kapitán


se után ismét pályán a Szusza Ferenc Stadionban

ny a fedélzeten Kisebb térdsérülés miatt néhány mérkőzést kihagyott, de a Videoton elleni találkozó után a Győr elleni bajnokit is százszázalékos állapotban várja csapatkapitányunk, Vermes Krisztián. A 28 esztendős játékos tudja, hogy eddig az elvárások alatt teljesített a csapat, de a válogatott meccsek alatti bajnoki szünetben is azért dolgoztak a többiekkel együtt, hogy minél hatékonyabban elkezdjék gyűjtögetni a pontokat. A fotózáshoz lila-fehér hátteret keresve a játékosok épülő házának bejáratánál fényképeztük a Kapitányt. – Hogy tetszik a ház? – Jártunk már itt a csapattal is, megnéztük, hogy milyen fejlesztések történtek és azt, hogyan áll az építkezés. Nem mellesleg ismét megbizonyosodtam arról, hogy jó helye lesz azoknak a játékosoknak, akik itt laknak jövőre. – Szerinted milyen hatással lesz jövőre a csapatszellemre, hogy a keret egy része egy nagy közösséget alkothat a pályán kívül is? – Nem találkoztam még hasonló példával, de gondolom, a tulajdonos úr is azért tervezte ezt így, hogy azok, akik most elszórva, albérletben élnek Budapesten, még jobban összeverbuválódjanak. Többet tudnak beszélgetni, közös programokat terveznek, talán a csapat egy része is jobban összeforr így. – A legutóbbi, Videoton elleni bajnoki után többen mondták, hogy talán nekünk jön a legjobban a válogatott mérkőzések miatti szünet. Hogyan telt? – Sokat beszélgettünk az utóbbi két mérkőzésről – a tulajdonossal és az edzővel is. Bő másfél hetünk volt arra, hogy ezt kiheverjük és továbblépjünk. Azt mondthatom, hogy a futballisták átérzik a történtek súlyát, és mindenki százszázalékos odaadással játszik a következő mérkőzéseken. – Tulajdonosunk is kifejtette, hogy közös a felelősség az eddigi szereplés miatt. Hogy érzed, a játékosok részéről mi hiányzott az első tíz fordulóban? – Olyan mérkőzéseket veszítettünk el, amelyeken nálunk volt az előny – ez nekünk róható fel. Ha ezeket a meccseket hozzuk, akkor már bőven előrébb lennénk a tabellán. Nehéz szériába léptünk – ami az ellenfeleket illeti –, ezért is bosszantó, hogy nem húztuk be az előbb említett meccseket, így most kell alkotnunk, hiszen szükségünk van a pontokra. – Hangzatos ígérgetések nélkül, mit gondolsz, a ros�szabb rajt után meddig érhetünk fel a tabellán? – Ahol most állunk, az nem méltó az Újpest múltjához és történelméhez, de még a jelenéhez és a jövőjéhez sem!

Tényleg nem szeretnék ígérgetni, de fokozatosan el kell kezdenünk felfelé lépkedni. – Ehhez már az eddiginél nagyobb szurkolói támogatást is kaphattok, hiszen néhány csoport visszatért a lelátóra. Mennyit jelent ez nektek? – Mindegyik csapattársam örül, ha többen buzditják hangosan a csapatot. Nehéz helyzetben is mellénk álltak most, és szurkolnak a lelátón, ez tényleg sokat jelent nekem és a többieknek is. – Addig is, egyelőre a legfontosabb feladat az, hogy a Győr ellen ismét győzelmet ünnepelhessünk. Hol látod megfoghatónak a tavalyi bajnokot? – Az ETO nagyon veszélyesen kontrázik, ezért figyelnünk kell arra, hogy ne nyíljunk ki és egységesek legyünk. Nem szabad kiszorított helyzetben labdát veszíteni, mert abból könnyen gond lehet. Feljebb kell elkezdenünk védekezni, és nem szabad, hogy kiengedjük a győrieket a szorításból. Mondhatni, muszáj lesz támadófutballt játszanunk, de a már említett kontrák miatt ezt is okosan kell tennünk.

hatnull • 5


José María Antónt és Juanant Magyarországról és az


Hatszemközt

spanyol

légiósainkkal Bár Spanyolország két különböző pontján nőttek fel, karrierjük során második alkalommal játszanak egymás oldalán spanyol légiósaink. José María Antóntól és Juanantól megtudtuk, hogy mit szeretnek a legjobban Magyarországon és azt is, hogy kit tartottak a legveszélyesebb ellenfélnek eddigi pályafutásuk alatt. Mit kedveltek a legjobban Magyarországon? José María Antón: A város éjszaka csodálatos, emellett nagyon szeretem a termálvizes fürdőket és a Szusza Ferenc Stadiont is.
 Juanan: Budapest az egyik legszebb város, ahol jártam, az újpesti stadion és a fürdők pedig nekem is a kedvenceim között vannak. Mi hiányzik a legjobban Spanyolországból? José: Az igazi spanyol ételek, a tengerpart és az időjárás.
 Juanan: A családom, a barátaim és a „jamón iberico”, ami egy különleges fajta spanyol sonka, és itt – sajnos – nem nagyon lehet kapni. Meg persze az időjárás. Amikor Madridban játszottatok, mi volt az álmotok, amit profi labdarúgóként el szerettetek volna érni? José: Szerettem volna a Real Madrid első csapatában pályára lépni, később pedig élvonalbeli labdarúgó akartam 6 • hatnull

lenni. Felkészülési mérkőzésen pályára is léptem a Linz ellen, emellett nagy élmény volt a kispadon ülni és melegíteni az el clásicón is. Végül pedig élvonalbeli labdarúgó lettem, szeretek itt játszani Újpesten. Juanan: Nagyjából ugyanezeket tudom mondani, azzal a különbséggel, hogy én Mourinho Madridjában játszhattam a Hercules ellen egy felkészülési meccsen, valamint Belgiumban egy edzőtáborban is az első csapattal készültem. Nekem is sokat számít, hogy az első osztályban játszom itt. 
 Mindketten voltatok már légiósok korábban. Mi a különbség Ausztria, illetve Németország és Magyarország között? José: Sokkal szenvedélyesebbek a szurkolók, mint a Red Bull Salzburgnál, jobban szeretek ilyen körítés mellett pályára lépni. Juanan: Elsőre az ugrik be, hogy mennyire másmilyenek a stadionok


z Újpestről kérdeztük

itt, mint Németországban. A magánéletben pedig talán az, hogy olcsóbb Magyarországon élni, mint ott.
 Melyik a kedvenc helyed Budapesten? José: A Margitsziget a kedvencem, néha elkerékpározunk arra, vagy csak kimegyünk sétálni a családdal. Juanan: Én az egész belvárost nagyon szeretem. 
 Eddig melyik a legjobb emléked újpesti játékosként? José: Amikor hazai pályán kettő-egyre megvertük a Ferencvárost. Juanan: Az, hogy amikor megérkeztem a klubhoz, mindegyik játékos, munkatárs és szurkoló nagy bizalommal fogadott. Mit gondolsz, mire van szüksége a csapatnak ahhoz, hogy több pontot gyűjtsünk? José: Jobban kell hinnünk magunkban. Juanan: Szerintem jó csapatunk van, de ebben mindannyiunknak bíznia kell.
 A karriered során ki volt a legjobb csatár, aki ellen játszottál és melyik

volt a legjobb csapat, amely ellen pályára léptél? José: Egész karrierem során Lisandro López volt a legjobb támadó, akit őriznem kellett, a legjobb csapat pedig a Bayer Leverkusen volt, amely ellen eddig játszottam. Itthon Coulibaly-t mondanám, idén pedig a Videoton volt eddig a legjobb együttes, amely ellen a bajnokságban játszottunk. Juanan: Lewandowski volt a legjobb csatár egész karrierem során, Magyarországon pedig Kleinheisler Lászlót tartom a legjobbnak. Ami a csapatokat illeti, mindent egybevetve a Bayern Münchent, Magyarországon pedig a Videotont mondanám. Vasárnap a tavalyi bajnok, a Győri ETO ellen játszunk. Szerinted hogy alakul a meccs? José: Én abban bízom, hogy nagyon jól játszunk és nyerünk! Juanan: Meg kell szereznünk a három pontot, meg szeretnénk mutatni hazai pályán, hogy képesek vagyunk jól futballozni. hatnull • 7


Ádám Erik, Bősz Levente és Tóth Jeremy is szerepet kapott a szakma

Három fia bizonyíth a Ligakup H

árom új nevet is felfedezhettek szurkolóink a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzés jegyzőkönyvében. A kapuban Bősz Levente, a mezőnyben Tóth Jeremy debütált az első csapatban, Ádám Erik pedig a 2012–2013-as szezon után idén is szerepet kapott a harmadik számú kupasorozatban. A játékosok a szezon kezdete óta gyakran edzenek az első kerettel, a Ligakupában pedig élesben is megmutathatták, hogy mit tudnak. A három újpesti fiatal közül legrégebb óta a 19 éves kapus, Bősz Levente játszik Újpesten, ő már egészen kiskorában is a gólvonal elé állt, igaz, az utánpótlás-bajnokságokban néha a mezőnyben is kipróbálta magát. „Tízéves korom óta itt vagyok Újpesten, tehát saját nevelésű játékosának mondhat a klub. Kapus vagyok gyerekkorom óta, de az utánpótlásban sokáig csak a második csapatokban védtem, gyengébb bajnokságokban, így gyakran előfordult, hogy akkor, amikor nem volt sok dolgom hátul, a második félidőt már a mezőnyben kezdtem el. Ez a lábmunkámnak szerintem nagyon jót tett. Az utánpótlásban kapusedzőként végig Koszta János foglalkozott velem – az első csapatnál értelemszerűen Pálinkás Andrással dolgozom. A békéscsabai találkozó előtt még izgultam, például akkor, amikor már meccsszerelésben ott álltunk a játékoskijáró előtt – de az ilyen pillanatokért dolgoztam tízéves korom óta. A kezdő sípszó után az izgalom elmúlt, meg egyébként is mindenki biztatott a meccs előtt.” A három játékos közül a legfiatalabb az 1995-ös születésű Ádám Erik, aki viszont nem Békéscsabán szerepelt először az első csapatban, hiszen két Ligakupa-meccsen már az előző szezonban is szerepet kapott. „Egy Pest megyei válogató után Rácz Gyuri bá’ igazolt le hat évvel ezelőtt, tehát tizenkét éves korom óta Újpesten játszom. 8 • hatnull


akmai stábtól

atal hatott pában Az U15 után általában a két évvel idősebbek között futballoztam, így kerültem először az U17-ből az U19-be, most pedig már a felnőtt csapattal edzhetek. Békéscsabán nagyon jól éreztem magam a pályán, örülök, hogy egy egész félidőt kaptam, próbáltam is bizonyítani. Sajnos nem sikerült minden úgy, ahogyan szerettem volna, de mindent megteszek azért, hogy sokkal jobb teljesítményt nyújtsak a jövőben, mint a békéscsabai stadionban.” A hármas utolsó tagja Tóth Jeremy, aki tavaly nyáron került Újpestre. A francia édesapától származó középpályásnak is nagy élmény volt a múlt heti Ligakupa-meccs. „Mielőtt Újpestre kerültem egy kisebb párizsi klubban fociztam. A bátyám már öt éve Újpesten birkózik, és úgy döntöttem, hogy én is ki szeretném próbálni magam a magyar bajnokságban. Tavaly több helyen is voltam próbajátékon, végül Mundi Viktor figyelt fel rám. Látott bennem valami extrát, így kerültem ide – neki nagyon szeretném ezt megköszönni, mert ha ő nem ad lehetőséget, akkor ma nem lehetnék itt. Az eddigi legnagyobb élményem természetesen a Ligakupa-meccs volt a Békéscsaba ellen. Nagyon jól éreztem magam a pályán, lehetett érezni, hogy ez már felnőtt bajnokság. Gyorsabb a játék, fizikálisan erősek az ellenfelek, de azon leszek, hogy minél gyorsabban felvegyem a ritmust.”

hatnull • 9


OTP BANK LIGA (NB I), 11. FORDULÓ, 2013. OKTÓBER 20., VASÁRNAP, 16:30 MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁT.

CM/KG

NB I

2013/14

Vál.

Kapusok 1 Balajcza Szabolcs

HUN

1979. 07. 14.

189/86

271/-

10/-

23 Banai Dávid

HUN

1994. 05. 09.

190/75

-/-

-/-

36 Marko Dmitrovic

SRB

1992. 01. 24.

194/90

-/-

-/-

Védők 2 Loïc Nego

FRA

1991. 01. 15.

181/68

-/-

-/-

3 Vermes Krisztián

HUN

1985. 07. 07.

184/79

158/5

4/-

5 Juan Fernández„Juanan”

ESP

1987. 04. 27.

192/85

7/-

7/-

17 José M. Antón Samper

ESP

1989. 03. 19.

185/78

36/2

10/-

24 Simon Valentin Ligot

BEL

1993. 02. 24.

178/70

8/-

8/-

27 Molnár Sándor

HUN

1994. 06. 29.

183/75

2/-

2/-

29 Litauszki Róbert

HUN

1990. 03. 15.

187/83

23/-

6/-

35 Bojan Mihajlovic

BIH

1988. 09. 15.

186/82

38/1

6/-

55 Pierre-Yves Ngawa

BEL

1992. 02. 09.

187/75

4/-

4/-

6

AZ ÚJPEST FC KERETE

Középpályások

10 • hatnull

4 Filip Stanisavljevic

SRB

1987. 05. 20.

182/81

20/-

4/-

6 Dusan Vasiljevic

SRB

1982. 05. 07.

185/82

189/36

10/2

7 Simon Krisztián

HUN

1991. 06. 10.

176/67

68/10

10/4

13 Hisham Abdallah Said

KEN

1995. 03. 04.

170/61

-/-

-/-

14 Toricska Rajmond

HUN

1993. 05. 11.

185/80

1/-

1/-

15 Nikolas R. Proesmans

BEL

1992. 05. 11.

178/73

16/-

-/-

18 Bojan Sankovic

CRO

1993. 11. 21.

177/70

3/-

3/-

19 Balogh Balázs

HUN

1990. 06. 11.

179/75

81/7

10/-

20 Henritse Eninful

TOG

1992. 07. 21.

181/73

11/-

-/-

28 Erős Ronald

HUN

1993. 01. 27.

182/75

2/-

-/-

99 Asmir Suljic

BIH

1991. 09. 11.

171/70

4/-

4/-

48/20

6/3

Csatárok 11 Jarmo Ahjupera

EST

1984. 04. 13.

196/94

16 Lázár Bence 22 Kabát Péter

HUN

1991. 03. 21.

181/84

38/10

5/1

HUN

1977. 09. 25.

180/74

240/103

7/3

25 Horváth Richárd

HUN

1992. 05. 11.

184/63

3/-

2/-

32 Bavon Tshibuabua

COD

1991. 07. 17.

178/70

15/4

7/2

22/1 16 1


0 ÓRA 

VEZETI: FARKAS ÁDÁM (VISZOKAI LÁSZLÓ, BECSÉRI GERGELY) MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁT.

CM/KG

NB I

2013/14

Vál.

Kapusok 1 Sasa Stevanovic

SRB

1974. 08. 04.

195/95

257/-

2/-

4

26 Lubos Kamenár

SVK

1987. 06. 17.

193/86

12/-

9/-

2

27 Nagy Gergely

HUN

1994. 05. 27.

187/79

2/-

1/-

185/85

130/2

-/-

Védők 2 Takács Ákos

HUN

1982. 02. 14.

5/1

4 Lazar Stanisic

SRB

1984. 07. 05.

183/84

64/1

-/-

15 Völgyi Dániel

HUN

1987. 06. 07.

187/83

152/18

8/1

16 Lipták Zoltán

HUN

1984. 12. 10.

195/87

150/9

9/-

18 Lang Ádám

HUN

1993. 01. 17.

185/80

11/-

7/-

22 Michal Svec

CZE

1987. 03. 19.

181/75

30/-

7/-

2

25 Rafa Wolfe

JAM

1985. 12. 19.

187/76

55/5

6/1

8/1

28 Vladimir Djordjevic

SRB

1982. 12. 25.

186/82

69/3

2/-

82/6

2/-

14/1

Középpályások CRO

1986. 05. 21.

174/73

5 Patrick Mevoungou

CMR

1986. 02. 15.

188/78

8/-

8/-

9 Rok Kronaveter

SLO

1986. 12. 07.

187/78

21/5

2/-

12 Nikola Trajkovic

SRB

1981. 01. 05.

175/69

78/20

6/2

13 Kalmár Zsolt

HUN

1995. 06. 09.

185/76

6/1

4/-

17 Pátkai Máté

HUN

1988. 03. 06.

173/62

144/24

6/2

20 Onisor Mihai Nicorec

ROU

1986. 03. 28.

174/68

47/5

-/-

23 Tokody Tibor

HUN

1980. 09. 01.

189/79

250/39

-/-

2 2 3 2/1

24 Djordje Kamber

BIH

1983. 11. 20.

184/81

163/27

10/1

1

29 Koltai Tamás

HUN

1987. 04. 30.

183/77

135/25

4/1

12

Csatárok 6 Tarmo Kink

EST

1985. 10. 06.

183/74

58/17

8/1

77/6

7 Lázok János

HUN

1984. 10. 04.

183/79

196/46

5/1

2

8 Dudás Ádám

HUN

1989. 02. 12.

183/81

84/13

-/-

10 Leandro Martínez

ITA

1989. 10. 15.

182/75

20/7

9/1

11 Varga Roland

HUN

1990. 01. 23.

182/79

58/18

10/2

14 Rudolf Gergely

HUN

1985. 03. 09.

176/77

72/27

5/1

24/9

19 Nemanja Andric

SRB

1987. 06. 13.

171/68

31/5

10/2

21 Marek Strestík

CZE

1987. 02. 01.

188/80

35/4

-/-

1

30 Rafael Burgos

ESA

1988. 06. 03.

173/69

23/5

3/-

32/10

A GYŐRI ETO FC KERETE

3 Marko Dinjar

hatnull • 11


kabát pét


ter

22


A 134. Újpest–Győri ETO bajnoki mérkőzés következik

Számokban

Újpest FC–Győr

134.

A két csapat a 134. bajnoki mérkőzését játssza egymás ellen. A korábbi

59

-szer mi győztünk (tehát a 60. sikerünkért 133 találkozón hajtunk!), 34 döntetlen született, az ETO 40-szer nyert. A gólkülönbség 263–192 a javunkra.

1937.

Az Újpest és az ETO közötti első bajnoki mérkőzésre november 21-én került sor. A győri találkozón 7:1-re győztünk, góljainkat Zsengellér (3), Kállai (2), Vincze és Pusztai szerezte.

1938.

A Megyeri úton március 6-án fogadtuk először a győrieket, és 7:0-ra nyertünk ellenünk. Kocsis háromszor, Zsengellér kétszer volt eredményes, Kállai és Vincze is szerzett egy-egy gólt.

65

Újpesten eddig bajnokit játszottunk a győriek ellen, és pályaválasztóként meggyőző a fölényünk a párharcban: 42-szer nyertünk, 12 meccs döntetlen lett, az ETO-nak 11-szer sikerült győznie. A gólkülönbség 163–79 a javunkra.

14 • hatnull

1971

novemberében Az egyik legnagyobb különbségű sikerünket arattuk az ETO ellen: a Megyeri úton két legendás csatárunk, Bene Ferenc és Fazekas László négy-négy góljával 8–1-re diadalmaskodtunk! Fazekas „Kapa”október 15-én ünnepelte 66. születésnapját, köszönjük neki a felejthetetlen perceket, az öt gólt a Fradi elleni 8–3-as meccsen – Isten éltesse sokáig!

2006 decembere óta nem sikerül legyőzni az ETO-t, legutóbb a győri DAC-pályán nyertünk a zöld-fehérek ellen, 3–0-ra. Azóta 12 bajnokit játszottunk velük, és nyeretlenek maradtunk ellenük.

2010

Pontot legutóbb augusztusában szereztünk az ETO ellen, a Szusza Ferenc Stadionban 0–0 lett a mérkőzés vége. A két csapat előző öt meccsén mindig a kisalföldiek nyertek, a tavaszi itthoni vereség azért is volt fájó, mert jól játszott a csapat, vezettünk is, ám a 93. percben Marek Strestík lesgóljával (amelyet megadott a játékvezető) mégis megszerezték a győzelmet a győriek.


Hirdess a lelátón!

Magyarország egyik legnépszerűbb klubjának a stadionlapja megjelenik minden hazai mérkőzésen, megjelenési számonként 3000 példányban. Interjúk, elemzések, statisztikák, szurkolóknak szóló programok – hétről hétre a Hatnullában. Az új játékosokat bemutató portrék, a kedvencekről hírt adó beszélgetések és egyéb, a csapattal kapcsolatos érdekességek olvashatók a lapban. Stadionlapunk a Ferencváros elleni, 2010. szeptember 11-én elért győzelmünkről kapta a nevét, amely siker különbsége felülmúlta még a legendás 8:3-ét is. A szurkolótáborunknak szóló kiadvány nem csupán a régi sikerekre emlékeztet, de folyamatosan hírt ad az újabb győzelmekhez vezető útról. A Hatnull élő kapcsolatot tart a szurkolótáborunkkal, folyamatosan tájékoztatva őket új szolgáltatásainkról és a klubbal kapcsolatos aktualitásokról. A legtöbb NB I-es bajnoki mérkőzést játszó csapat stadionlapja azoknak a drukkereinknek szól, akiknek nagy többsége minden hazai mérkőzésünkre kilátogat.

hatnull hatnull hatnull Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

OTP BANK LIGA (NB I), 3. FORDULÓ 2013. AUGUSZTUS 11., VASÁRNAP, 20:30 ÓRA , SZUSZA FERENC STADION

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

A 2870. bajnoki mérkőzés

OTP BANK LIGA (NB I), 24. FORDULÓ 2013. ÁPRILIS 19., PÉNTEK, 19:00 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

195.

Mindenhol csak a lila!

A 2864. bajnoki mérkőzés

A 2860. bajnoki mérkőzés

93.

Kabát Péter:

„Újpesten találtam meg a számításaimat”

Hűség, büszkeség! 194.

OTP BANK LIGA (NB I), 27. FORDULÓ, 2013. MÁJUS 11., SZOMBAT, 18:30 ÓRA SZUSZA FERENC STADION

Hogy ne csak a mecCsre figyeljenek! UFC_honved.indd 1

2013.08.07. 12:09

UFC_pecs.indd 1

méretek

1/1 1/2

2013.04.17. 2:35

árak + áfa

90.000 50.000

Hirdetését kérésre megtervezzük, elkészítjük!

További információ: marketing@ujpestfc.hu


Szanyó Károlyt és Herczeg Miklóst kérdeztük az Újpest–Győr

Jó mérkő

a két reme

Az Újpest és az ETO szurkolóinak is sok örömet szerzett Szanyó Károly és Herczeg Miklós játéka. Az újpesti nevelésű, technikás csatár és az NB I-ben Győrben bemutatkozó, villámgyors támadó a Megyeri úton együtt ünnepelt bajnoki címet, de rövidebb ideig az ETO-ban is csapattársak voltak, ahogyan ma is együtt játszanak Öregfiúkcsapatunkban. – Mit csinál a mindennapokban Szanyó Károly – már amikor nem az újpesti öregfiúkban lövi a gólokat? – Egy másik újpesti kötődésű csapatban, a Duna Cipőben játszom a BLSZ harmadik osztályában, már amikor az időm engedi. Emellett műfüves pályákkal foglalkozom, és egyengetem a karrieremet is, igaz, egyelőre nem Újpesten, de hogy pontosan hol, az még maradjon titok. Idővel szeretnék majd edzőként is dolgozni, már csak a Pro-licenc hiányzik, a többi papír a zsebemben van. – Mit gondol, az Öregfiúknak sikerül visszaszerezni a bajnoki címet? – Erre csak azután tudok pontosabb választ adni, miután november tizenhetedikén lefújták a Ferencváros elleni meccsünket – szerintem közöttünk dől majd el az aranyérem sorsa. Természetesen nagyon szeretek nyerni és a bajnoki címért játszani, de nekem az az egyik legfontosabb az egészben, hogy a régi csapattársakkal találkozhatok és játszhatok újra. 16 • hatnull

– Nemcsak Újpesten, az ETO-ban is sikeres szezonokat töltött el. Milyen emlékei vannak Győrről? – Mindenkinek csak hálával tartozok az ottani három és fél évért. Jó csapatunk volt, szorgalmasan járkáltak ki a nézők, nagy tervek voltak már akkor is, de az a háttér, ami most megvan, akkor még hiányzott. Bevallom, örültem is az ETO bajnoki címének – persze az Újpestének jobban örültem volna. – Egyik csapat sem úgy kezdte a szezont, ahogyan az elvárható lett volna. Ennek fényében mit vár a mérkőzéstől? – Az ETO kicsit már magára talált, ideje lenne, hogy elinduljunk mi is felfelé. Bevallom őszintén, döntetlenszagúnak érzem a meccset, de abban bízom, hogy ha jó és közönségszórakoztató játék párosul ehhez, akkor ez az egy pont is lendületet adhat a csapatnak. – Fiad nem a labdarúgást, hanem a jégkorongot választotta, és Svédországban játszik a legjobbak között. Ha Újpest-mezben nem is, a válogatottban láthatjuk a jövőben a Megyeri úti jégcsarnokban? – Ez egy jó kérdés. Sajnos a jelenlegi szabályok szerint tétmérkőzésen nem léphet jégre a magyar válogatottban, mert nem játszott itthon legalább két szezont. Barátságos meccsen viszont már viselte a címeres mezt, és én örülnék a legjobban, ha változnának a szabályok, és magyar válogatottként szurkolhatnék neki a Megyeri úti csarnokban.


mérkőzésről

kőzést vár

mek támadó

Herczeg Miklós játékos-pályafutásának befejezése után Győrbe költözött, és egy éve már utánpótlás-edzőként dolgozik, így az Öregfiúkban ritkábban látjuk a pályán. A vasárnapi Újpest– ETO meccset viszont természetesen kiemelt figyelemmel követi. – Egy mérkőzés, két gól – remek statisztika, de mikortól láthatják gyakrabban Herczeg Miklóst a lila-fehér Öregfiúk között futballozni? – Győrben lakom, amikor az időm engedi, akkor felmegyek Pestre a meccsekre. Most egy kisebb sérülés is hátráltat, de úgy gondolom, hogy még az őszi szezonban is egy-két mérkőzésen ott tudok lenni, tavasztól pedig még több találkozón szeretnék részt venni. – Nagypályán játszik még más csapatokban? – Bajnokságban már nem, de az ETO-öregfiúkkal havonta egyszerkétszer játszunk hírverő meccseket. – Akkor megmaradt a profi pályafutását is elkísérő kettősség – azaz most is az Újpest és a Győr teszi ki élete egy részét. – Az ETO a nevelőegyesületem, ott lettem NB I-es játékos, még válogatott is voltam Győrből, szóval sok a szép emlék. Az Újpesten töltött öt évem pedig végig emlékezetes marad. Nyilván kiemelkedik a bajnoki cím, de voltunk bajnoki másodikak, bronzérmesek, kupagyőztesek, szóval magyar szinten mindent

elértünk. Az eredményen kívül az Újpest-szurkolók szeretete is örök emlék számomra. – Kinek szurkol jobban a két együttes meccsén? – Ez változó, hiszen mind a két csapat közel áll a szívemhez. Az utóbbi egy évben utánpótlás-edzőként dolgozom Győrben, így tavaly például az ETO-nak szurkoltam a két csapat meccsén, hogy meglegyen az aranyérem, az Újpest helyezését pedig az a mérkőzés már annyira nem befolyásolta. Talán ezen a párosításon én inkább a jó játékért szurkolok, legyen most például kettő-kettő vagy három-három, talán annak örülnék a legjobban. – Említette, hogy Győrben él és dolgozik. Mennyire lát bele az első csapat munkájába? – Látom az ETO-nál folyó munkát. Rengetegszer vagyok fent a pályán akkor is, amikor az első csapat edz. Abszolút jó úton halad az együttes, szerintem a bajnokság elején nyújtott teljesítménytől függetlenül is az egyik esélyese az aranyéremnek. Látom az itt zajló szakmai munkát és Pintér Attila elhivatottságát is, ami nélkül az ETO nem tartana ott, ahol. – Mit gondol, mi az ETO erőssége és mi lehet a gyengéje? – Mindenképpen erőssége a csapatnak a stabilitás és a védekezés, ebből pedig szépen építi fel az akciókat. A támadó szekció a bajnokság elején annyira nem működött, de már ebben is javulás mutatkozik, szerintem modern futballt játszik a csapat. Az Újpestnek voltak nagyon jó meccsei, de aztán mégsem jöttek az eredmények. Ettől függetlenül az újpesti keretet is alkalmasnak tartom arra, hogy bármikor jó teljesítményt nyújtson. hatnull • 17


TABELLÁK, PROGRAM AZ OTP BANK LIGA ÁLLÁSA

PÁLYAVÁLASZTÓKÉNT

1. 2. 3. 4.

Videoton FC Diósgyőri VTK Debreceni VSC Ferencváros

10 10 10 10

8 6 6 6

1 3 2 –

1 1 2 4

23- 6 18- 8 23-11 15-14

+17 +10 +12 +1

25 21 20 18

1. 2. 3. 4.

Debreceni VSC Videoton FC Diósgyőri VTK Győri ETO FC

7 6 5 6

6 6 3 3

1 – 2 2

– – – 1

21171212-

5 2 3 5

+16 +15 +9 +7

19 18 11 11

5. 6. 7. 8. 9.

10.

Győri ETO FC Haladás Paksi FC Bp. Honvéd Lombard Pápa Kecskeméti TE

10 10 10 10 10 10

4 4 4 4 4 3

4 4 3 2 1 3

2 2 3 4 5 4

17-10 16-13 15-15 14-12 12-14 14-19

+7 +3 0 +2 -2 -5

16 16 15 14 13 12

11. 12. 13. 14. 15. 16.

Pécsi MFC Puskás AFC Mezőkövesd Újpest FC MTK Budapest Kaposvár

10 10 10 10 10 10

3 3 3 2 2 1

2 1 1 4 2 1

5 6 6 4 6 8

15-19 11-19 14-24 15-17 10-13 8-26

-4 -8 -10 -2 -3 -18

11 10 10 10 8 4

5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Paksi FC Haladás Ferencváros MTK Budapest Kecskeméti TE Bp. Honvéd Puskás AFC Újpest FC Pécsi MFC Lombard Pápa Mezőkövesd Kaposvár

5 5 5 6 5 4 4 5 5 5 3 4

3 3 3 2 2 2 2 1 1 1 1 –

2 2 – 1 1 – – 3 1 1 – 1

– – 2 3 2 2 2 1 3 3 2 3

10- 4 12- 7 7- 5 8- 6 9-13 5- 4 5- 5 10- 6 6- 9 3- 6 4- 6 3-10

+6 +5 +2 +2 -4 +1 0 +4 -3 -3 -2 -7

11 11 9 7 7 6 6 6 4 4 3 1

1. 2. 3. 4.

Diósgyőri VTK Lombard Pápa Ferencváros Bp. Honvéd

5 5 5 6

3 3 3 2

1 – – 2

1 2 2 2

6989-

5 8 9 8

+1 +1 -1 +1

10 9 9 8

5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Videoton FC Pécsi MFC Mezőkövesd Győri ETO FC Kecskeméti TE Haladás Paksi FC Újpest FC Puskás AFC Kaposvár Debreceni VSC MTK Budapest

4 5 7 4 5 5 5 5 6 6 3 4

2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 – –

1 1 1 2 2 2 1 1 1 – 1 1

1 2 4 1 2 2 3 3 4 5 2 3

6- 4 9-10 10-18 5- 5 5- 6 4- 6 5-11 5-11 6-14 5-16 2- 6 2- 7

+2 -1 -8 0 -1 -2 -6 -6 -8 -11 -4 -5

7 7 7 5 5 5 4 4 4 3 1 1

A góllövőlista élmezőnye:

11 gólos: Simon Attila (Paks) 10 gólos: Nikolics Nemanja (Videoton) 8 gólos: Radó András (Haladás) 6 gólos: Lencse László (Puskás FC) 5 gólos: Henri Griffiths (Lombard Pápa), Koller Krisztián (Pécs), Szakály Péter (DVSC), Dalibor Volas (DVSC) 4 gólos: Bacsa Patrik (DVTK), Simon Krisztián (Újpest)

A házi góllövőlista

4 gólos: Simon Krisztián 3 gólos: Jarmo Ahjupera, Kabát Péter 2 gólos: Bavon Tshibuabua, Dusan Vasziljevics 1 gólos: Lázár Bence

A 11. forduló programja:

Október 18., péntek: Mezőkövesd–Haladás 19:00 óra Október 19., szombat: Videoton–Puskás AFC 14:00 óra Lombard Pápa–MTK Budapest 16:00 óra Kecskemét–Debrecen 16:00 óra Paksi FC–Diósgyőr 18:00 óra Bp. Honvéd–Pécsi MFC 20:00 óra Október 20., vasárnap: Újpest FC–Győri ETO 16:30 óra Kaposvár–Ferencváros 18:30 óra

VENDÉGKÉNT

A 12. forduló programja: Október 25., péntek: MTK Budapest–Újpest FC Október 26., szombat: Debrecen–Lombard Pápa  Pécsi MFC–Kaposvár Ferencváros–Mezőkövesd Kecskemét–Paksi FC Haladás–Diósgyőr Október 27., vasárnap: Videoton–Bp. Honvéd Győri ETO–Puskás AFC

A 13. forduló programja:

November 1., péntek: 19:00 óra Lombard Pápa–Kecskemét November 2., szombat: 14:00 óra Diósgyőr–Ferencváros 16:00 óra Mezőkövesd–Pécsi MFC 16:00 óra Kaposvár–Videoton 18:00 óra Puskás AFC–MTK Budapest 20:00 óra Paksi FC–Haladás November 3., vasárnap: 16:30 óra Újpest FC–Debrecen 18:30 óra Bp. Honvéd–Győri ETO

19:00 óra 14:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 18:00 óra 20:00 óra 16:30 óra 18:30 óra


25 éve

a legmagasabb minőségért!

NEMZETKÖZI FUVAROZÁS

Korszerű vontató-járművekkel, hűtős és ponyvás felépítményű félpótkocsikkal vállaljuk fagyasztott termékek, élelmiszerek, érzékeny műszaki berendezések szakszerű és biztonságos szállítását.

KARZOL-TRANS KFT. H-2200 Monor, 4-es főút 34. km. +36-29-610-340

www.karzol.hu

Pantone Reflex Bl

fekete-fehér

CMYK


3

7

44-27

+17

45

8 5

43-34 42-32

+9

41 38

4

5 8 9

4 3 8

10 11 8

44-38

+10 +6

29-30 38-40 32-32

-1 -2 0

27. 30.

Szombat 17:00 Kedd 18:00

MÁJUS:

NB II NB I

Idegen Hazai

Putnok MTK

0-0

Sport TV

Menetrend 37

34 33 32

4 11 33-40 -7 31 7 9 36-38 -2 31 3 12 38-47 -9 30 8 8 43-42 +1 30 6 10 33-35 -2 30 4 12 10. 33-42 -9 Szerda 28 5 12 13. 37-40 -3 Szombat 26 a bajnokságból 16. törölve Kedd

JÚLIUS:

20. Szombat Szombat orduló27. programja:

AUGUSZTUS: 17:00 óra

., PéNTEK:

ombard Pápa ebreceni VSC 03.

19:00 óra Szombat

s–MTK Budapest jpest FC 16. csi MFC 24. Kaposvár

14:00 óra Péntek 16:00 óra 16:00 óra Szombat 18:30 óra

., SzoMBAT:

11.

31.

., VASÁRNAP:

Vasárnap Szombat

01. 04. 05. 11. 12. 18. 19. 24. 25.

Szerda Szombat Vasárnap Szombat Vasárnap Szombat Vasárnap Péntek Szombat

17:30 17:00 16:30 18:30 17:30 16:00 18:00 17:00 18:00

NB II NB II NB I NB I NB II NB I NB II NB I NB II

04. 11. 14. 22. 29.

16:30 óra 18:30 óra

15 gólos: Adamo Coulibaly (DVSC) MÁjUS 4., SzoMBAT: MÁjUS 10., PéNTEK 14 gólos: Böde Dániel (Ferencváros) Újpest FC B–Kazincbarcika 17:00 óra Szolnok–Bp. Honvéd-MFA 13 gólos: Kabát Péter (Újpest FC) 21:00 NB I Idegen Puskás AFC 2-1 Szeged 2011–Vasas 17:30 óra (1-1) MÁjUS 11., SzoMBAT: M2 12 gólos: Varga Roland (Győri ETO) 17:30 óra (1-0) FTC II–Putnok Sport TV 20:30 NB I Hazai Orosháza–Nyíregyháza Bp. Honvéd 1-1 Putnok–Cegléd 17:30 óra Békéscsaba–Orosháza 19:00 Idegen MÁjUS 5.,Kaposvár 2-2 (1-0) Sport2011 TV góLLöVőLISTA (NBNB II): I Kazincbarcika–Szeged VASÁRNAP: 17 gólos: Urbin Péter 21:00 NB(Balmazújváros) I Hazai Balmazújváros–Békéscsaba Mezőkövesd 17:30 6-1 M2 óra (2-1) Nyíregyháza–DVSC-DEAC 14 gólos: Hamar Ádám Vasas–Balmazújváros M2 17:30 óra (0-1) 21:00 NB (Mezőkövesd) I Idegen DVSC-DEAC–Szolnok Diósgyőr 0-2 12 gólos: Aleksandar Randjelovic Bp. Honvéd-MFA–Mezőkövesd 17:30 óra MÁjUS 12., VASÁRNAP: (Békés-csaba) Az FTC II szabadnapos Cegléd–Újpest FC B 11 gólos: Nehéz Máté (FTC II) A Mezőkövesd szabadnapos

Szerda 19:00 Ligakupa Hazai Szerda 18:00 Ligakupa Idegen Szombat 14:00 NB I Hazai UFC_dupla.indd 21 Vasárnap 16:30 NB I Idegen Vasárnap 18:30 NB I Hazai

OKTÓBER:

Mezőkövesd Kazincbarcika Győr Bp. Honvéd Cegléd Eger Szeged 2011 Haladás Ferencváros II

JÚNIUS: 18:30 Szombat Edzőm. STVV 1-1 (1-0) 01. 18:00 Idegen NB II Hazai Balmazújváros Olvasd le a kódot, és töltsd le 18:30 Vasárnap Edzőm. Lokeren Siófok 1-4 (1-3) 02. 18:30 Idegen NB I Idegen az Újpest FC alkalmazását! 19:00 Idegen értendőek! Mechelen 1-3 (1-2) Az eredményekEdzőm. az Újpest FC szempontjából 16:00 Edzőm. Idegen Vasas 4-0 (3-0) 16:30 Hazai A 25. forduló Paks programja: 1-2 (1-0) Sportprogramja TV góLLöVőLISTA (NBNB I): I A 26. forduló

SZEPTEMBER:

Kecskemét d–Győri ETO

Idegen Hazai Hazai Hazai Idegen Idegen Hazai Hazai Idegen

Szolnok Kecskemét Haladás Ferencváros Pécs

17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 17:30 óra 18:00 óra 17:30 óra

2-0 (0-0) 1-2 (0-0) 1-1 (0-0) M1 2013.04.29. 1-3 (1-1) Duna 1-1 (1-1) Sport TV

06. Vasárnap 09. Szerda 16. Szerda 20. Vasárnap 25. Péntek 30. Szerda

18:30 NB I Idegen 15:00 Ligakupa Idegen 18:00 Ligakupa Hazai 16:30 NB I Hazai 19:00 NB I Idegen 12.30 MK Idegen

Videoton 0-3 (0-0) Sport TV Békéscsaba 1-1 (0-0) Békéscsaba Győr M1 MTK Sport TV Baja

03. 10. 13. 20. 23. 30.

Vasárnap Vasárnap Szerda Szerda Szombat Szombat

16:30 NB I Hazai 18:30 NB I Idegen 18:00 Ligakupa Hazai 15:00 Ligakupa Idegen 18:00 NB I Hazai 16:00 NB I Idegen

Debrecen M1 Kecskemét Sport TV Kecskemét Szolnok Pápa Sport TV Paks Sport TV

07.

Szombat

14:00

Puskás AFC

NOVEMBER:

DECEMBER:

NB I

Hazai

Az eredmények az Újpest szempontjából értendők.”

M1

0:04


Nézze exkluzív környezetben az Újpest FC hazai mérkőzéseit! Az Újpest FC hazai mérkőzésein a Szusza Ferenc Stadion VIP-boxai szórakoztató vagy üzleti találkozóknak is méltó környezetet biztosítanak. Célunk, hogy üzleti találkozóhellyé is formáljuk az Újpest FC VIP-területét. Ezért a kényelmes kiszolgálás mellett programokat szervezünk annak érdekében, hogy partnereinknek minél több lehetőségük legyen a kapcsolataik ápolására és bővítésére. A VIP-boxaink klimatizáltak, tehát meleg és hűvösebb időben is kényelmes ruhaviselettel használhatók. A helyiségek ablakai nyithatóak, fotelekkel ellátottak, néhány közülük tvvel felszerelt, tehát a pályán zajló események a televízióban visszanézhetők. A VIP-boxban helyet foglaló szurkolóink számára parkolási lehetőséget és az esemény alatt folyamatos vendéglátást is biztosítunk.

VIP-BOx őszi vagy tavaszi szezon Egy mérkőzés Három, szabadon választott mérkőzés a szezonban öt, szabadon választott hazai mérkőzés 2013. 2014. júniusáig!

5 fős

10 fős

500 000 Ft + ÁFA 100 000 Ft + ÁFA

1 000 000 Ft + ÁFA 150 000 Ft + ÁFA

250 000 Ft + ÁFA

420 000 Ft + ÁFA

390 000 Ft + ÁFA

650 000 Ft + ÁFA

VIP I 110 000 Ft + ÁFA 15 000 Ft + ÁFA

VIP II 60 000 Ft + ÁFA 8 000 Ft + ÁFA

VIP Áraink Szezon Mérkőzés

Állandó és gyakori vendégeink: Coca-Cola, Puma Hungária, K&H Bank, Microsoft, Tonino Lamborghini, We Love Kreatív, Puebla. A VIP-boxainkat természetesen nemcsak cégek, hanem magánszemélyek is igénybe vehetik. Kapcsolat: Forrás Zoltán H. Nagy Mátémarketing marketingigazgató munkatárs Telefon: 70 953 4004 Telefon:+36 +3670953 4005 E-mail: E-mail: forras.zoltan@ujpestfc.hu hnagy.mate@ujpestfc.hu


AGROLÁNC KFT. 2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35. Tel./fax: 06 27 539 640

agrolanc@agrolanc.hu www.agrolanc.hu

PROFESSZIONÁLIS

SPORTPÁLYA KARBANTARTÓ GÉPEK gépek és berendezések sportlétesítmények karbantartásához és felújításához

www.agrolanc.hu


Újpest FC–Győri ETO FC  

OTP Bank Liga, 2013/2014, 11. forduló 2013. október 20., Szusza Ferenc Stadion

Advertisement