Page 1

hatnull 2845. bajnoki mérkőzés

Az Újpest FC ingyenes stadionlapja

OTP BANK LIGA (NB I), 8. FORDULÓ, 2012. SZEPTEMBER 22., SZOMBAT 14:00 ÓRA Szusza Ferenc Stadion

9. Szeptember 22. Szeptember 23.

Megyeri Búcsú


Tarts velünk a 2012/2013-as

bajnoki évad hazai mérkőzésein!

Arany támogató:

rletek 2012ösz.indd 4

Médiapartner:

7/12/12 11:28 AM

Az NB I-es és az NB II-es bajnokság támogatója:

Partnereink:

Violenza-Art kft. KREATÍV MEGOLDÁSOK


A Megyeri Búcsú fővédnöke Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt

„Az újpestiek lokálpatriotizmusa legendás”

hatnull • 3


A Megyeri Búcsú fővédnöke Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt  – Köszönjük, hogy elvállalta a Megyeri Búcsú fővédnökségét. „Találkozzunk többször!” – lehet olvasni az Önkormányzat kommunikációs csatornáin a felhívást a színes programkínálat mellett. Hogyan illeszkedik a hétvégi rendezvény a koncepcióba? – A „Találkozzunk többször” programsorozat legfőbb célja a közösségépítés. Az újpestiek lokálpatriotizmusa egyébként is legendás, de különösen az, ha a város százhuszonhét éves sportegyesületére, illetve a futballklubra gondolunk. Az önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja, hogy támogassa a „lila élsportot”, ezért a különféle együttműködések mellett természetes, hogy az ilyen típusú rendezvények mellé is odaállunk. Én személyesen azzal, hogy örömmel teszek eleget a fővédnöki felkérésnek. – Nyáron az óvodák és a bölcsődék udvarai szépültek meg az önkormányzat és a klub kezdeményezése nyomán, tanévkezdéskor pedig az iskolások jutottak minőségi sportszerekhez. Mit gondol, az ilyen fellépések mennyire erősíthetik meg az újpesti lakosok kötődését a kerülethez, valamint a klubhoz? – Biztos vagyok benne, hogy mind a gyepszőnyeg, mind a sportszeradomány olyasmi, ami még szorosabbá fűzi az újpestiek és a klub közötti kapcsolatot. Miközben abban is biztos vagyok, hogy a „lila szív” ott dobog mindenkiben, így ezt a kapcsolatot nem könnyű még ennél is jobban erősíteni. – Nyáron olimpikonjainknak köszönhetően Újpest valóságos sportkerületté változott, hatalmas szeretettel köszöntötték a sportolókat a Ferencváros elleni derbi előtt és az Újpesti Városnapokon is. Kell-e ennél jobb reklám a kerületnek?

4 • hatnull

– Újpest az idei olimpiai játékok során – ideértve a paralimpiát is – kimagasló eredményt ért el. Olyannyira, hogy összesítésben a mi sportegyesületünk a legeredményesebb az egész országban! Ennél jobb reklám tényleg nem kell, bár fontos megjegyezni, hogy az olimpikonok sikere nemcsak Újpest érdeme. Személyes teljesítményük tiszteletreméltó, s ha ebből áramlik valami a városra, talán az, hogy a kerület évek óta rendszeresen és aktívan támogatja az élsportolók felkészülését. Újpesti polgárként és polgármesterként is büszke vagyok arra, hogy Berki, Dombi, Karakas, Krajnyák, Dani és Juhászék sikerével Újpest ismét hozzájárult az ország dicsőségéhez. Így a paralimpián sikeresen szereplő újpestieket is nagy örömmel és büszkeséggel fogom köszönteni a szombati meccs előtt. – Nem titok, hogy nagy szurkolója a focicsapatunknak, és amikor teheti, kint van a mérkőzéseken. Mi a véleménye az eddig mutatott teljesítményről? – Nagy szurkoló vagyok, ezért, ha nem is elnézően, de türelmesen követem a meccseket. Tavaly, a születésnapomra kaptam egy harminckilences számú mezt, így én is tagja lettem a csapatnak, ne is várja tőlem, hogy dörgedelmes kritikát fogalmazzak meg. Róma sem egy nap alatt épült fel, csak nehezebbé tesszük a játékosok és az edzők dolgát, ha a gyors és látványos sikerek elvárásával újabb terhet teszünk a nyakukba. Még formálódik a csapat, és megmondom őszintén, én azért már láttam bíztató jeleket. Össze kell forrnia a keretnek, és rendben lesz ez. Hajrá, lilák!


Megyeri Búcsú

Nem érdemes hazaindulni a Kecskemét elleni bajnoki után!

Az idei évben az Újpesti Torna Egylet, az Újpest Football Club és az Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoport közösen szervezi meg a Megyeri Búcsút, amelyet szeptember 22-én és 23-án rendezünk meg a Szusza Ferenc Stadionban, valamint annak környékén. Az esemény fővédnöke Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

A

mérkőzés kezdéséig a családi sorversenyek szolgáltak sok izgalommal, bízunk benne, hogy az indulók élményekkel és nyereményekkel is gazdagabban szurkolnak csapatunknak a Kecskeméti TE ellen. A bajnoki találkozó után, előreláthatólag 17 órától korábbi kedvenceinkkel, azaz Öregfiúk-csapatunk tagjaival lehet beszélgetni, valamint az UTE sportolói tartanak sportágbemutatókat. A műfüves pályán először a tornászok mutatják be, hogy mire képesek, majd a tervek szerint ugyanott az UTE ifjú focistái következnek. Ezek után érdemes lesz az UTE csarnokaiba is átfáradni, mert először a cselgáncs képviselői tartanak bemutatót, később a birkózókat lehet megtekinteni. A termekben a lila-fehér ökölvívók zárják a sort. Kis szünet után, de még az esti program előtt a jégcsarnokba várják szurkolóinkat az UTE jégkorongosai, akik – akárcsak a többi sportág képviselői – szintén mindegyik korosztályban a legmagasabb szinten versenyeznek. Este is érdemes lesz maradni, mert 20 órától egymás után két fellépő szórakoztatja szurkolóinkat. Először a már szinte mindenki által jól ismert Curva Mildenberger együttesé a színpad – a dalszövegekkel biztosan nem áll majd hadilábon egyetlen lila-fehér szimpatizáns sem. A zenekar után a magyar rap két – nem mellesleg újpesti – ismert arcáé a színpad, azt is írhatnánk, hogy Curtis, BLR a házban! Curtis, azaz Széki Attila nem is olyan régen még csapatunk igazolt játékosa volt, de idén az ellenfél kapuja helyett már BLR-rel és Majkával a slágerlistákat rohamozta, Belehalok című számuk egyértelműen az év magyar slágere volt, lemezük pedig nem véletlenül vezette az eladási listákat. Szeptember 23-án, vasárnap szó szerint az Újpest-szurkolóké a pálya, 9 órakor kezdődik a tíz éve megrendezendő Újpest Család Vándorkupa. A kupa történetében a tavalyi év volt az első, amikor a szervezők megpróbálták színesebbé tenni ezt az alkalmat, és kibővítették a lehetőségeket. Akkor a stadiontúra, valamint a gyermekarcfestés rendkívül nagy sikernek örvendett, így ezek idén is részei a programnak, déltől pedig nemcsak a műfüves pályán, hanem a csocsóasztalon is összemérhetik tudásukat az indulók. Az ÚCSK-n a baráti társaságok mellett természetesen idén is képviseltetik magukat a szurkolói csoportok csapatai. Az együttesek ezúttal a csoportkörben 12 perces mérkőzéseken, az egyenes kieséses szakaszban pedig 15 perces találkozón küzdhetnek meg a győzelemért – a pálya területe ezúttal egy normál futballpálya harmadának felel meg. hatnull • 5


Alessandro Iandoli hamar megtalálta a helyét a csapatban

„Örülök, hogy elfo az Újpest ajánlatá Az Újpest-szurkolók számára is hamar kiderülhetett, hogy miért választották meg a sint-truideni szurkolók az előző szezon legjobbjának Alessandro Iandolit. A svájci születésű olasz hátvéd nemcsak a védelem bal oldalát zárja le hatékonyan, de gyakran feltűnik az ellenfél tizenhatosánál is.

A

28 éves hátvéd tudja, hogy a megszerzett pontok tekintetében eddig nem sikerült megfelelni az elvárásoknak, de úgy érzi, a Kecskeméti TE elleni mérkőzés után már elindul felfelé a tabellán csapatunk. – A Videoton elleni találkozót eltiltásod miatt még csak a lelátóról nézhetted, de az azóta eltelt öt fordulót végigjátszottad a védelem bal oldalán. Hogyan tekintesz vissza az elmúlt hetekre? – A Ferencváros elleni mérkőzés mindenképpen kiemelkedik a sorból, a három pont és a fantasztikus hangulat miatt is. Egyébként tartozom egy vallomással is: nem gondoltam, hogy ilyen színvonalas lesz a magyar élvonal. Tisztában vagyok vele, hogy több pontot kell gyűjtenünk, a kaposvári döntetlen is csak akkor lehet elfogadható, ha most itthon tartjuk a három pontot a Kecskemét ellen, mert egyébként az ilyen döntetlenekkel nem megyünk sokra. – A védelem viszont a sok új ember ellenére is hamar összeállt, az utóbbi két találkozót már sikerült kapott gól nélkül lehoznotok.

6 • hatnull

– Nincs ebben semmi különös, ezért dolgozunk, hogy ez így legyen. Valóban, szinte kivétel nélkül nyári igazolások alkotják a hátvédsort, de amikor mindenki teszi a saját dolgát, amit az edzők kérnek tőle, akkor működik a rendszer. Sokat gyakoroljuk a héten a különböző mozgásokat, felkészülünk az ellenfélből, bízom benne, hogy folytatódik hátul a gól nélküli sorozat. – Elöl viszont jó lenne, ha megtörne. – Valóban. De azt meg kell jegyeznem, hogy nem arról van szó, hogy el sem jutunk az ellenfél kapujáig, hiszen sok helyzetet dolgozunk ki. Mindig is pozitív személyiség voltam, biztos vagyok benne, hogy jön majd a többi gól, miután az elsőt megszerezzük. Nem szabad ezen görcsölnie a támadóknak, és persze a többi csapatrész tagjainak sem. Keményen kell dolgozni, be kell tartani az utasításokat, amelyeket a kispadról kapunk, és jönnek majd a gólok. – A meccsek és az edzések mellett sikerült már Budapesten berendezkedned? – Igen, bár kicsit megdöbbentett a város mérete, hiszen eddig csak kisebb településeken éltem, játszottam. – Bázel azért nem kicsi… – Nem, de így is tízszer kevesebben lakják, mint Budapestet. Már elsőre is nagyon tetszett a város hangulata, és azóta is nagyon jól érzem magam. Hétköznapokon általában csak a lakásom és a stadion közötti távot teszem meg, és pihengetek, talán már öregszem… Hétvégén, ha már nincs meccs és szabadnapot kapunk, akkor azért nézelődöm a városban, legutóbb például a Borfesztiválon jártunk, de nagyon sok jó éttermet is találtam már Pesten. – El tudnád képzelni hosszabb távon is az életed itt?


ogadtam át”

5

– Cseles kérdés, értem, mire gondolsz… Igen, az eddigiek alapján azt mondom, hogy szívesen folytatnám itt azután is, hogy lejár a kölcsönszerződésem, örülök, hogy elfogadtam az Újpest ajánlatát. – Kikkel érted meg magad legjobban a csapatból? – Greg és Nikolas (Christ és Proesmans – a szerk.) csapattársam volt Belgiumban, így„adta magát”, hogy az elején velük beszéltem sokat – Nikolas különösen sokat segített, hiszen ő már Magyarországon él fél éve. Sokat beszélgetek németül Kabát Petivel és Szélesi Zolival, angolul pedig Filippel (Sztaniszavljevics – a szerk.), de rajtuk kívül is mindenkivel jó a viszonyom. – Játszottál már Svájcban, Olaszországban és Belgiumban is. A magyar bajnokság melyikhez áll a legközelebb? – Nem lehet ezt így megfogni, mindenhol kicsit más felfogással játsszák a focit. Nyugaton kicsit lekezelően beszélnek néha a magyar bajnokságról, de mindig azt mondom erre, hogy jöjjenek el és nézzenek meg több meccset, mert egyáltalán nem rossz a színvonal. Nagyon tetszik, hogy az összes csapat az utolsó percig küzd, a játékosokat pedig technikailag képzettnek tartom. Talán a taktikai szervezettségben van egy kicsit mondjuk a belga első osztály mögött az NB I. – A KTE ellen hazai pályán elvárás a győzelem kivívása. Az ilyen meccsek a legnehezebbek? – Amikor kimegyek a játékoskijáróból, a Videoton, vagy éppen a Kecskemét ellen is két nullát látok az eredményjelzőn. Úgy alakult a sorsolás, hogy nehéz mérkőzések vannak mögöttünk, de a következő ellenfeleket sem szabad lekezelni, kemény meccsre számítok ezúttal is. Csak rajtunk múlik a győzelem, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy feljebb jussunk a tabellán! hatnull • 7


Az Újpest FC otthona 2003 óta viseli Szusza Ferenc nevét

Kilencven éves

a Megyeri úti stadion! Majdnem napra pontosan kilencven éve, 1922. szeptember 17-én készült el újpesti polgárok és vállalkozók pénzéből csapatunk stadionja. Az UTE vezetői azután döntöttek saját stadion építése mellett, miután a Népszigeti pálya területének tulajdonosa, a Földművelésügyi Minisztérium felmondta a bérleti díjat.

Az eredeti képek az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény tulajdonai

8 • hatnull

M

egnyitáskor kétszáz fedett páholy és összesen húszezer férőhely várta a szurkolókat. Stadionunk történetének első meccse nem is alakulhatott volna jobban, hiszen a nyitó mérkőzésen a Ferencváros csapatát győztük le 2:1 arányban. Egy tervezett kerékpáros-világbajnokság miatt néhány évre 15 ezer fősre csökkent a befogadóképesség, 1929-ben azonban megszüntették a kerékpárpályát, és több, mint 46 ezer főssé bővítették a stadiont, emellett pedig befedték a „B” oldalt is. A II. világháború alatt az 1945-ös árvíz betört a pályára. Emiatt teljesen felújították a stadiont, és hivatalosan 45 117 férőhelyesre bővítették. Az 1948-as, 9:0-s magyar győzelemmel végződő Magyarország–Románia találkozóval pedig az immáron Megyeri úti stadion nevet viselő sportlétesítmény lett Magyarország nemzeti stadionja, a válogatott otthona – itt játszotta tehát hazai mérkőzéseit a híres Aranycsapat, egészen 1953-ig, a Népstadion megépüléséig. Stadionunk nézőcsúcsa is ebben az időszakban született meg. A korabeli információk szerint két Magyarország–Ausztria, valamint az 1949. november 20-án lejátszott Magyarország–Svédország mérkőzést is 50 ezren tekintették meg. Újpest-találkozón is ebben az évben született meg a nézőcsúcs:


a Ferencváros elleni 1949-es derbin 40 ezren szurkoltak a Megyeri úton. Miután a Népstadion lett a válogatott otthona – valamint csapatunknak is gyakran ott kellett rendeznie bajnoki mérkőzéseit –, 1954-ben újra futópályát alakítottak ki a gyepszőnyeg körül, emiatt a befogadóképesség 35 ezer főre csökkent. A következő két nagy módosítás 1963-ban és 1968-ban történt. Először új, elektromos eredményjelzőt kapott a Megyeri úti stadion, majd öt évvel később kivágtak egy-egy sarkot a lelátóból, hogy helyet kaphassanak a lámpaoszlopok – az első villanyfényes mérkőzést 1968. április 21-én, a Vasas ellen játszotta csapatunk. A hetvenes évek elején egy nagy vihar teljesen megrongálta a Tribün (az A-lelátó) tetőszerkezetét, amelyet elbontottak, de helyette újat nem építettek… Igazán nagy változtatások ezek után sokáig nem történtek, leszámítva, hogy 1989-ben a színes televíziós közvetítések miatt új világítást kapott a Stadion. A nagy átalakítások 1999-ben kezdődtek el, 2001. november 14-én pedig a Magyarország–Macedónia válogatott mérkőzéssel fel is avatták a teljesen megújult, UEFA-előírásoknak megfelelő otthonunkat. 2003. október 25-én pedig legendás játékosunkról, Szusza Ferencről nevezték el a Stadiont.

Parádés a válogatott mérlege

A Megyeri úti, majd mai nevén Szusza Ferenc Stadion az Újpest otthona, ezt minden magyar labdarúgó barát tudja. Azzal már talán kevesebben vannak tisztában, hogy stadionunk 29 alkalommal a magyar válogatott hazai pályája is volt. A nemzeti csapatnak nem is akármilyen a mérlege Újpesten, hiszen mindössze egyszer, mégpedig 2006-ban, Norvégia ellen (1–4) szenvedtek vereséget hazánk legjobbjai. A válogatott újpesti mérlege: huszonhárom győzelem, öt döntetlen, egy vereség.

Így módosult a befogadóképesség

A stadion – ahogyan a szövegben is olvashatták – több kisebb-nagyobb átalakításon is átesett az elmúlt kilencven évben. Most röviden összefoglaljuk, hogy hogyan változott a pálya befogadóképessége a csaknem egy évszázad alatt: 1922: 20 000 1925: 15 000 1934: 46 510 1950: 45 117 1954: 35 000 1963: 32 000 1968: 30 000 2001: 13 501 hatnull • 9


2012. szeptember 22., szombat 14:00,Szusza Ferenc Stadion MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁTUM

CM/KG

NB I

2012/13

238/-

7/-

VÁL.

KAPUSOK 1 Balajcza Szabolcs

HUN

1979. 07. 14.

189/86

23 Banai Dávid

HUN

1994. 05. 09.

190/75

-/-

-/-

36 Horváth Tamás

HUN

1987. 06. 18.

190/85

3/-

-/-

40 Floszmann Tamás

HUN

1988. 02. 08.

189/87

-/-

-/-

3 Vermes Krisztián

HUN

1985. 07. 07.

184/79

133/5

2/1

5 Alessandro Iandoli

ITA

1984. 04. 29.

183/81

5/-

5/-

8 Szélesi Zoltán

HUN

1981. 11. 22.

184/80

141/2

4/-

17 José M. Antón Semper

ESP

1988. 02. 07.

185/78

6/-

6/-

24 Pollák Zoltán

HUN

1984. 01. 13.

179/74

200/5

1/-

2/1

26 Szokol Zsolt

HUN

1990. 03. 16.

185/75

56/-

-/-

U21

29 Litauszki Róbert

HUN

1990. 03. 15.

187/83

15/-

-/-

U21

34 Naim Aarab

BEL

1988. 07. 02.

188/82

4/-

4/-

35 Bojan Mihajlovic

BIH

1988. 09. 15.

186/82

27/1

3/-

U19

VÉDŐK 6 27

KÖZÉPPÁLYÁSOK

AZ ÚJPEST FC KERETE

4 Filip Stanisavljevic

10 • hatnull

SRB

1987. 05. 20.

182/81

5/-

5/-

6 Dusan Vasiljevic

SRB

1982. 05. 07.

185/82

157/27

7/-

7 Simon Krisztián

HUN

1991. 06. 10.

176/67

39/4

1/-

HUN

1989. 02. 01.

178/72

44/5

-/-

15 Nikolas R. Proesmans

BEL

1992. 05. 11.

178/73

9/-

4/-

18 Grégory Christ

FRA

1982. 04. 10.

174/70

6/-

6/-

19 Balogh Balázs

HUN

1990. 06. 11.

179/75

49/6

7/-

21 Remili Mohamed

HUN

1985. 05. 31.

181/75

78/14

6/1

27 Kovács Dániel

HUN

1990. 06. 16.

184/75

24/1

3/-

7/1

7/1

10 Barczi Dávid

U21

U21 U21

CSATÁROK 11 Yadin Zaris

ISR

1990. 05. 14.

190/80

16 Lázár Bence

HUN

1991. 03. 21.

181/84

25/9

-/-

U21

22 Kabát Péter

HUN

1977. 09. 25.

180/74

213/89

6/2

16

25 Horváth Richárd

HUN

1992. 05. 11.

184/63

1/-

1/-

32 Bavon Tshibuabua

COD

1991. 07. 17.

178/70

2/1

2/1

Magyar Kupa, 2. forduló: Kazincbarcika-Újpest FC 2012., szeptember 26., szerda, 15:30

1


Vezeti: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László) MEZSZÁM, NÉV

NEMZ.

SZÜL. DÁTUM

CM/KG

NB I

2012/13

VÁL.

KAPUSOK 1 Ikotin Gábor

HUN

1994. 09. 20.

192/85

-/-

-/-

83 Borszéki Csaba

HUN

1983. 09. 25.

188/83

19/-

2/-

95 Verebélyi Konrád

HUN

1995. 12. 11.

188/78

-/-

-/-

99 Antal Botond

HUN

1991. 08. 22.

201/89

10/-

2/-

VÉDŐK HUN

1988. 03. 20.

186/77

42/-

4/-

6 Balogh Béla

HUN

1984. 12. 30.

186/78

163/12

6/-

13 Póti Krisztián

HUN

1988. 05. 28.

190/80

3/-

1/-

15 Gyagya Attila

ROM

1982. 03. 30.

188/82

75/5

-/-

22 Mohl Dávid

HUN

1985. 04. 22.

179/65

124/4

5/-

23 Forró Gyula

HUN

1988. 06. 06.

174/73

11/-

4/-

28 Vaskó Tamás

HUN

1984. 02. 20.

193/98

116/9

7/1

92 Farkas András

HUN

1992. 12. 03.

185/77

1/-

-/-

7 Balázs Zsolt

HUN

1988. 08. 11.

183/83

116/26

2/1

8 Patvaros Zsolt

HUN

1993. 02. 18.

187/75

11/-

3/-

10 Vladan Savic

SRB

1979. 07. 26.

185/83

98/8

7/-

11 Sós Márkó

HUN

1990. 12. 29.

185/78

7/2

6/2

14 Farkas Balázs

HUN

1979. 10. 15.

178/78

334/24

3/-

24 Luis Ramos

HND

1985. 04. 11.

178/72

89/4

4/-

26 Bertus Lajos

HUN

1990. 09. 26.

174/69

52/5

2/-

88 Tölgyesi Viktor

HUN

1992. 01. 18.

188/73

14/-

3/-

BRA

1985. 12. 04.

178/71

7/2

7/2

18 Francis Litsingi

KNG

1986. 10. 09.

180/71

103/23

7/1

19 Sindou Dosso

CIV

1986. 04. 23.

186/80

68/7

-/-

20 Luis dos Santos „Tarabai”

BRA

1985. 12. 09.

169/64

5/-

5/-

30 Eugene Salami

NIG

1989. 02. 05.

180/75

12/1

3/-

77 Pekár László

HUN

1993. 01. 20.

173/68

16/1

5/-

9

12

KÖZÉPPÁLYÁSOK

CSATÁROK 9 Jorge Pereira „Jorginho”

OTP Bank Liga, 9. forduló: PMFC-Matias-Újpest FC 2012. szeptember 30., vasárnap, 18:30

4

A KECSKEMÉTI TE KERETE

2 Koszó Balázs

hatnull • 11


Újpest Foot

vdvdsvdsv

ÚJPEST FOOT

FELSŐ SOR: Hénap Kálmán (masszőr), dr. Szűcs Attila (orvos), Vass Szilvia (re Bojan Mihajlovic, Kovács Dániel, Brockhauser István (techni KÖZÉPSŐ SOR: Mezei Tamás (rehabilitáció), Litauszki Róbert, Nikolas Pr Banai Dávid, Lázár Bence, Naïm Aarab, Alessan ALSÓ SOR: Simon Krisztián, Bavon Tshibuabua, Szélesi Zoltán, Filip Stanisa Pálinkás András (kapusedző), Kabát Péter, Barczi Dá


tball Club 2012

TBALL CLUB

ehabilitáció), Dusan Vasiljevic, José María Antón, Yadin Zaris, Vermes Krisztián, ikai vezető), Korga Zsolt (szertáros), Tóth Kálmán (masszőr) roesmans, Szokol Zsolt, Floszmann Tamás, Balajcza Szabolcs, Horváth Tamás, ndro Iandoli, Steven Vanharen (erőnléti edző) avljevic, Grégory Christ, Marc Lelièvre (másodedző), Jos Daerden (vezetőedző), ávid, Balogh Balázs, Pollák Zoltán, Remili Mohamed

Violenza-Art kft. KREATÍV MEGOLDÁSOK


A 9. Újpest–Kecskeméti TE bajnoki mérkőzés következik

Számokban Újpest FC–Kecskeméti TE A két csapat négy évvel ezelőtt találkozott egymással először. A debütálás a mieinknek sikerült jobban, 2008. augusztus 30-án KTE-t.

4 3-ra legyőztük a 8

A két együttes az NB I-ben eddig -szor találkozott egymással, ezen kívül az utóbbi években kétszer a Magyar Kupában, kétszer a Ligakupában is megmérkőztünk a kecskemétiekkel.

NBI

Az -es örökmérleg: 4 Újpestgyőzelem, 2 döntetlen, 2 kecskeméti siker.

3 1 volt a leggyakoribb eredmény. A nyolc bajnoki meccsünkön összesen 32 gól Stadionban a

esett, ez mérkőzésenként 4.00-s átlagnak felel meg. Csapatunkból Kabát Péter és Rajczi Péter volt eredményes a KTE ellen.

3-szor

2012. május 18-án, Kecskeméten – nem született gól, 0–0 lett a végeredmény.

4

14 • hatnull

12

Hazai pályán , összesen 18 gólt szereztünk az élvonalban a KTE ellen. 4–3-as, 3–1-es és 2–1-es eredmény kétszer is született a két gárda párharcában, a Szusza Ferenc

Legutóbbi összecsapásunkon –

A Szusza Ferenc Stadionban bajnoki mérkőzésen -szer fogadtuk a Kecskemétet, és mind a négyszer legyőztük a hozzánk hasonlóan lila-fehér színösszeállítású lenfelünket.

9.

el-

Minden sorozatot figyelembe véve a legnagyobb különbségű újpesti győzelem a Magyar Kupában született: 2009 októberében idehaza

6 2-re vertük meg a kecskemétieket.


Kapusunk 12 évesen zsebelte be első egyéni elismerését

és az első… …labdaérintés:

Ahogy megtanultam járni, kilenc-tíz hónaposan már megvolt az első érintés – persze nem hiszem, hogy tudatos lett volna.

…edző:

Sportiskolába jártam, Léber János volt az osztály vezetője.

…gól:

Ifiben odaálltam egy büntető mögé, de kihagytam. Azóta meg sem próbálom, így az első gólom várat magára.

…siker:

Talán azt említeném, amikor tizenkét éves koromban egy iskolai tornán engem választottak a legjobb kapusnak.

…profi szerződés:

Tizenkilenc, vagy húsz éves voltam, nem emlékszem pontosan, de természetesen Kaposváron írtam alá.

…piros lap:

Ez érdekes, mert meccsen sosem kaptam még, de egy beszólás miatt mérkőzés után egyszer kiállítottak, szintén még kaposvári színekben.

…nagy kedvenc:

Ha nem is éppen az első, de Iker Casillas játékát kedvelem.

…szerelem:

Tizennégy éves kamasz voltam, nagyon megviselt (nevet – a szerk.).

…saját autó:

Egy nyolcéves Honda Civicet tudtam vásárolni, huszonegy éves koromban.

…gyermek:

Nem csak egy, két kisfiam is van. Barnabás már nyolc, Levente öt esztendős.

1


Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kív

Különleges tanév A negyedik kerületben csaknem ötszáz, első osztályos kisfiú kap az Újpest FC támogatásával egyegy klubcímeres Puma focilabdát, a kislányok pedig az UTE felajánlásában egy-egy Mitre labdának örülhetnek.

A

kezdeményezés több napon keresztül tart, hiszen nemcsak egy intézmény, hanem több újpesti iskola diákjai is részesülnek az ajándékokból. Szeptember 3-án az Erzsébet Utcai Általános

16 • hatnull

Iskola gyermekeit érte meglepetésként, hogy az ajándékokat személyesen Berki Krisztiántól, az UTE olimpiai bajnok tornászától, Újpest legújabb díszpolgárától és Wintermantel Zsolttól, a kerület polgármesterétől vehették át. A városvezető és az olimpikon, valamint dr. Gyarmati Eszter, klubunk ügyvezető igazgatója és Őze István, az UTE klubigazgatója az iskola ünnepélyes tanévnyitóján adta át az ajándékcsomagokat. Nemcsak az iskolásokra gondoltunk, hiszen még a nyár folyamán klubunk úgy döntött, hogy a felújított edzőpályánk gyepszőnyege a jövőben a focisták felkészülése helyett szolgálja inkább a kerületben élő gyerekek jókedvét. Kezdeményezésünkhöz ezúttal is csatlakozott Újpest Önkormányzata, amelynek munkatársai négy intézményben (Labdarúgó Utcai Bölcsőde, Leiningen Utcai Bölcsőde, Királykerti Óvoda, Aradi Utcai Óvoda) végezték el a füvesítést. „Nem kellett sokat gondolkodnunk azon, hogy kiknek ajánljuk fel a felszedett gyepszőnyeget – fogalmazott dr. Gyarmati Eszter. – Az óvodáknak, bölcsődéknek ajándékozott gyepszőnyeggel az egészen kicsiknek igyekeztünk segíteni abban, hogy minél jobb körülmények között tölthessék el az idejüket, tanévkezdéskor pedig az általános iskolásokra gondoltunk. Újpest Önkormányzatával és az UTE-val együtt fontosnak tartjuk azt, hogy a tanulás mellett a sportra és az egészséges életmódra is nagy figyelmet fordítsanak a gyerekek már ilyen fiatal korban is, ezért igyekeztünk hasznos, mégis az Újpest FC-hez is köthető ajándékokkal meglepni az általános iskolás diákokat.”


vül • Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kívül • Pályán kívül

Válogatott játékosainkkal mozogtak az újpesti diákok Csapatkapitányunk, Vermes Krisztián, valamint Szélesi Zoltán új szerepkörben próbálhatta ki magát a múlt héten. A két magyar válogatott hátvéd ugyanis másodikos diákoknak vezényelt testnevelésórát az újpesti Bajza József Általános Iskolában. Főleg Szélesi Zoltán mozoghatott ismerősen az iskola falai között, hiszen nemcsak ő, hanem testvérei is a „Bajzában” végeztek, de Vermes Krisztián is jókedvűen irányította az iskola másodikosait. „Emlékszem, hogy már akkor is komoly sportélet folyt az iskolában, amikor itt tanultam, folyamatosan jártunk különböző versenyekre. Az igazgatónőt, valamint több tanárt is ismertem, nagy szeretettel fogadtak, és nagyon jól esett, hogy büszkék rám. A gyerekek aranyosak voltak, tudták, hogy kik vagyunk, és el is büszkélkedtek azzal nekünk, hogy ki mit sportol. Egy tesióra nem olyan, mint egy tanteremben zajló tanóra, úgy gondolom, hogy ehhez hozzátartozik a szórakozás is, ezért Krisztiánnal igyekeztük játékosra venni a programot. Annak örültünk, hogy amikor megkérdeztük, hogy ki mit szeret a legjobban játszani, akkor a foci volt a legnépszerűbb, még a lányok körében is” – számolt be élményeiről a „beugró” testnevelő tanár, Szélesi Zoltán.

vkezdés Újpesten Ünnepélyes pályaátadás a Karinthy ÁMK udvarán A szokottnál nagyobb kedvvel kezdték a tanévet az újpesti Karinthy Általános Művelődési Központ diákjai, hiszen a tanév elején, kedd délelőtt a tanulók birtokukba vehették az iskola udvarán felállított, minden igényt kielégítő műfüves pályát. A pályát hivatalosan Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt, valamint Mészöly Kálmán adta át. Az UTE képviseletében Őze István klubigazgató, valamint Trakperger Árpád, a labdarúgó-szakosztály utánpótlás igazgatója vett részt az átadáson. Ezt követően rövid bemutató edzésre került sor a műfüves pályán a Karinthy ÁMK iskolai csapatának részvételével. A negyedórás edzést nem más, mint az Újpest FC játékosa, Barczi Dávid, valamint az Újpest legendás középpályása, Tóth András tartotta, akiknek utasításait jókedvűen követték a felsősök. „Pozitív élményekkel jöttem el a megnyitóról, remek kezdeményezésnek tartom, hogy az általános iskolákban is ilyen remek minőségű pályákat adnak át. Kicsit bele is gondoltam, hogy milyen jó lett volna, ha ez már korábban elindul, de persze nem panaszkodásnak szánom ezt, hiszen így is megtaláltuk a módját annak, hogy mindig focizzunk. Nem terveztem edzősködést a későbbiekben, de jól megértettük egymást a gyerekekkel a pályán, jól éreztem magam – bízom benne, hogy ők is” – nyilatkozta már autogramosztás után a visszatérésén keményen dolgozó támadónk. hatnull • 17


1992. szeptember 14., Parma–Újpest, KEK-mérkőzés. Az első fellépés

Húsz év a lelátón

ULTRA VIOLA BULLDOGS 1992–2012

N

éhány, a lelátói mozgalom iránt érdeklődő fiatal újpesti külföldi szurkolói magazinok és az 1990-es nápolyi túra hatására megalakította az Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoportot. Korábban nem volt lehetőség tömegesen, szervezett formában külföldre kísérni a csapatot, az első két ellenfél pedig két itáliai csapat volt, Olaszországban ekkor virágzott az ultra mozgalom. Elkészült az első transzparens, amely méretével, valamint a rajta lévő Ultra és Viola szavak jelentésével is új utat jelölt ki a magyar lelátókon. Az első évben az emberek gyűjtése mellett elkészült az első ultra sál is, amely egyre jobban felváltotta az addig használt Újpesti Dózsa, Fiorentina és Real Madrid sálakat. Az igazi fejlődést az 1993–1994-es bajnokság hozta, ekkor – magyar lelátókon először – voltak már füstök, görögtüzek, és elkészült az első UVB-matrica is. A Vasas elleni első őszi hazai meccsünkön felavattuk az új, 20 méteres „Ultra Viola Bulldogs” transzparenst, fehér alapon lila betűkkel. Az 1994 tavaszán rendezett, idegenbeli derbihez köthető az első komolyabb magyarországi koreográfia, kétszáz lila karton felhasználásával.

Az 1994 és 1998 közötti időszak a folyamatos fejlődés jegyében telt, ezt az időszakot tekinthetjük a magyar ultramozgalom felvirágzásának. Más csapatoknál is sorra jelentek meg a szervezett szurkolói csoportok, az Újpest sem volt ez alól kivétel. A mozgalom terjedésében elvitathatatlan szerepe volt az UVB-nek, számos mai ellenfelünk – bár nem szívesen emlékszik rá – fordult hozzánk segítségért, tanácsért. Sorra készültek az egyre összetettebb és látványosabb koreográfiák, megjelentek a csoportruházatok és egyéb ajándéktárgyak, mindennapos eszközzé váltak a lengetős és kétrudas zászlók. Egész kanyaros tüzezések és pirotechnikai bemutatók jellemezték a lelátót, és a dalok terén is jelentős előrelépés volt tapasztalható. A hétvégi program egyre jobban kiteljesedett a hétköznapokra, komoly klubélet és alkotói munka zajlott a klubhelyiségünkben. Ehhez a korszakhoz köthető a csoport történetének egyetlen bajnoki címe is. A következő korszaktól sorra jelentkező problémákkal kellett megküzdenünk (stadionbezárások, költözések, egyre erősödő karhatalom), amelyek közül legjobban a csapat eredménytelenebb szereplése befo-


s, a zászlóbontás, az alakulás

lyásolta a lelátót. A stadion átépítésével ekkor foglaltuk el mai helyünket a D lelátón. Érdekessége a korszaknak, ahogy a stadionban csökkent a nézőszám, úgy lett évről-évre nagyobb a tábor mérete. Míg a magyar futball a kétezres évek elejére gyakorlatilag kiírta magát a jegyzett nemzetközi szintről, addig az Újpest-tábor – egy szűk évtized alatt – európai szinten is elismerhető színvonalra jutott. Csoportunk történetének derekán már nem volt meglepő egy-egy több száz vagy több ezer fős invázió, amely a kezdeti években elképzelhetetlen volt. Az eddigi utolsó nagy sikert a 2002-es kupagyőzelem jelentette. Az UVB létszámban tovább fejlődött, a tagok száma 2005-ben megközelítette a 100 főt. Ez a későbbiekben letisztult, és a 15 éves születésnapra „beállt” az azóta stabilnak számító 60 fő körüli létszámra. A lelátó mellett az elmúlt öt évben a tevékenység kiszélesedett egyéb területekre, elég csak az „Ultra” című filmet, a különböző rendezvények szervezését, a Szusza Ferenc Szobrot, vagy a két könyvet említeni. Ezen felül 2006 ősze után egyre erősebben kellett védeni magunkat a hatalom ránk irányuló fenyegetésével szemben, amelynek szervezett egyesületi formában tudtunk eleget tenni több-kevesebb sikerrel. Az elmúlt húsz év rengeteg változást hozott Magyarországon, Újpesten, a lelátón és az UVB-ben. Ma egy fiatal számára elképzelhetetlen, hogy tizenegy magyar játékos alkosson egy csapatot, amiből öt-hat labdarúgó itt kezdte a pályafutását. Ma elképzelhetetlen, hogy 2-300 ember felszálljon két buszra, és úgy menjen egy idegenbeli derbire. Nem, mint külön brigád, hanem mint tábor. Az UVB egyik erőssége mindig is abban rejlett, hogy alkalmazkodott a megváltozott viszonyokhoz, és próbálta kijelölni a helyesnek vélt utat. Míg sokan elbuktak az akadályokban, addig mi sorra legyőztük őket, és mentünk tovább. Tettük mindezt úgy, hogy az alapelvekből nem csorbult semmi.

„Mindig, mindenhol Veletek!” – hirdettük a kezdeti időkben, és büszkén állíthatjuk, hogy az elmúlt húsz évben nem kezdődött bajnoki- vagy Magyar Kupa mérkőzés Ultra Viola Bulldogs nélkül. Idehaza végigjártuk az összes stadiont, Európába elkísértük a csapatot tétmeccsek mellett (Parma, Kassa, Strasbourg, Toftír, Aarhus, Kisinyov, Graz, Bruges, Újvidék, Párizs, Genf, Stuttgart, Vaduz, Bukarest) felkészülési mérkőzésekre is (St. Valentin, Pozsony), de felejthetetlen élmény marad a vízilabda csapatunk világverő menetelése is (Barcelona). Magyarországon nincs olyan szurkolói csoport, amely több mec�csen ott lett volna, mint az UVB. A csapat, a klub mellett álltunk sokszor akkor is, amikor sokan elfordultak tőle. Fogalmaztunk meg jogos és kemény kritikákat, a cél azonban mindig ugyanaz volt: tovább éltetni az Újpest labdarúgócsapatát. Szerencsére a munkában, a harcokban, az örömben és a bánatban sosem álltunk egyedül, mindegyik korszakban megvoltak mellettünk azok a szurkolói csoportok, amelyek segítették a lelátói tevékenységet. Húsz évet nem lehet két oldalban összefoglalni. Talán vizuálisan kön�nyebb, ezért is rendeztük meg szeptember elején a kiállítást az Újpest Galériában, amelyet nagyon sokan megnéztetek. Az ünneplés az XX. Partyn folytatódott, a mostani mérkőzés és a Megyeri Búcsú pedig a húsz év utolsó állomása. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a rendezvényeken, és velünk ünnepelt. A jövő héttől kezdetét veszi egy újabb korszak, amely reményeink szerint ugyanilyen szép és felemelő lesz, mint az első két évtized. Egyet biztosan ígérhetünk: …a történet folytatódik! HAJRÁ LILÁK! HAJRÁ ÚJPEST! UVB ’92


Tabellák, program, menetrend OTP BANK LIGA, 2012-2013

OTP BANK LIGA, 2012-2013, HAZAI:

1. 2.

MTK DVSC-Teva

7 7

5 5

2 1

0 1

13-4 14-6

+9 +8

17 16

1. 2.

DVSC - Teva Győri ETO FC

4 4

4 3

0 1

0 0

11-3 9-3

+8 +6

12 10

3. 4. 5. 6. 7. 8.

Győr ETO FC Videoton FC Bp. Honvéd DVTK MVM Paks Ferencvárosi TC

7 7 7 7 7 7

5 4 4 3 2 2

1 2 1 2 3 3

1 1 2 2 2 2

16-9 9-5 11-10 6-7 13-11 10-9

+7 +4 +1 -1 +2 +1

16 14 13 11 9 9

3. 4. 5. 6. 7. 8.

MTK DVTK Videoton FC Ferencvárosi TC Kaposvár MVM Paks

4 4 5 4 3 4

3 3 2 2 1 1

1 0 2 1 2 1

0 1 1 1 0 2

8-2 5-5 5-4 7-5 2-1 8-7

+6 0 +1 +2 +1 +1

10 9 8 7 5 4

9. 10. 11. 12.

Haladás Lombard Pápa Kaposvár Újpest FC PMFC-Matias 14. Kecskemét Egri FC 16. FGSZ Siófok

7 7 7 7 7 7 7 7

2 2 2 1 1 1 1 0

2 2 2 3 3 2 2 1

3 3 3 3 3 4 4 6

11-9 7-9 6-10 6-8 6-8 7-13 7-13 6-17

+2 -2 -4 -2 -2 -6 -6 -11

8 8 8 6 6 5 5 1

9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Haladás Lombard Pápa Bp. Honvéd Újpest FC Egri FC Kecskemét PMFC-Matias FGSZ Siófok

3 3 3 3 2 3 3 4

1 1 1 1 0 0 0 0

1 1 1 1 2 1 1 0

1 1 1 1 0 2 2 4

5-4 3-2 6-6 2-2 3-3 3-5 2-4 3-10

+1 +1 0 0 0 -2 -2 -7

4 4 4 4 2 1 1 0

1. 2.

Budapest Honvéd 4 MTK 3

3 2

0 1

1 0

5-4 5-2

+1 +3

9 7

1. 2.

Mezőkövesd Vác

5 5

5 3

0 1

0 1

12-5 10-7

+7 +3

15 10

3. 4. 5. 6. 7. 8.

Videoton FC Győri ETO FC MVM Paks PMFC - Matias Haladás DVSC-Teva

2 3 3 4 4 3

2 2 1 1 1 1

0 0 2 2 1 1

0 1 0 1 2 1

4-1 7-6 5-4 4-4 6-5 3-3

+3 +1 +1 0 +1 0

6 6 5 5 4 4

3. 4. 5. 6. 7. 8.

Orosháza Békéscsaba Cegléd Vasas Szeged Nyíregyháza

5 5 5 5 5 5

3 2 2 2 2 2

0 2 2 2 2 2

2 1 1 1 1 1

11-9 12-10 10-9 4-3 12-12 5-5

+2 +2 +1 +1 0 0

9 8 8 8 8 8

9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Lombard Pápa Kecskemét Kaposvár Egri FC Ferencvárosi TC DVTK Újpest FC FGSZ Siófok

4 4 4 5 3 3 4 3

1 1 1 1 0 0 0 0

1 1 0 0 2 2 2 1

2 2 3 4 1 1 2 2

4-7 4-8 4-9 4-10 3-4 1-2 4-6 3-7

-3 -4 -5 -6 -1 -1 -2 -4

4 4 3 3 2 2 2 1

9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Putnok DVSC- DEAC Bp. Honvéd MFA Újpest FC B Ferencváros II KBSC Balmazújváros Szolnok

5 5 5 5 5 5 5 5

2 2 2 2 1 1 1 0

1 0 0 0 1 1 0 2

2 3 3 3 3 3 4 3

8-10 9-9 7-9 7-9 7-7 7-11 6-9 3-6

-2 0 -2 -2 0 -4 -3 -3

7 6 6 6 4 4 3 2

A NESS HUNGARY NB II KELETI CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA:

OTP BANK LIGA, 2012-2013, VENDÉG:

A 8. forduló programja: SZEPTEMBER 21., PÉNTEK:

Haladás - MTK DVTK - Paks

SZEPTEMBER 22., SZOMBAT:

Újpest FC - Kecskemét Bp. Honvéd-Kaposvár Eger - DVSC Pápa – Pécs

SZEPTEMBER 23., VASÁRNAP:

Videoton - Győr Siófok - Ferencváros

17:00 óra 19:00 óra 14:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 18:30 óra 16:30 óra 18.30 óra

A 9. forduló programja: SZEPTEMBER 28., PÉNTEK:

Győr - Pápa MTK - Siófok

SZEPTEMBER 29., SZOMBAT:

Kecskemét - Bp. Honvéd DVSC - Haladás Kaposvár - Eger Paks- Videoton

SZEPTEMBER 30., VASÁRNAP:

Ferencváros - DVTK Pécs – Újpest FC

A 10. forduló programja: OKTÓBER 5., PÉNTEK:

17:00 óra 19:00 óra

Bp. Honvéd - Pécs DVTK - MTK

14:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 18:30 óra

Újpest FC - Pápa Paks - Győr Eger - Kecskemét Haladás - Kaposvár

16:30 óra 18:30 óra

OKTÓBER 6., SZOMBAT:

OKTÓBER 7., VASÁRNAP:

Videoton - Ferencváros Siófok - DVSC

17:00 óra 19:00 óra 14:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 18:30 óra 16:30 óra 18.30 óra


Menetrend: JÚLIUS: 27.

Péntek 19:00 NBI

Idegen

DVTK

1-2 (1-1)

Sport TV

NBI NBI NBI NBI

Hazai Idegen Hazai Idegen

Videoton Paks FTC MTK

0-1 (0-0) 2-2 (1-2) 2-1 (1-0) 1-2 (0-0)

MTV Sport TV MTV Sport TV

NBI LK LK NBI NBI MK NBI

Hazai Idegen Hazai Idegen Hazai Idegen Idegen

DVSC 0-0 (0-0) DVTK 2-3 (0-1) Eger 2-5 (1-2) Kaposvár 0-0 (0-0) Kecskemét Kazincbarcika Pécs

Sport TV

NBI LK LK NBI NBI

Hazai Hazai Idegen Idegen Idegen

Pápa DVSC DVSC Győr Bp. Honvéd

NBI NBI LK NBI NBI

Hazai Idegen Idegen Hazai Hazai

Eger Haladás Eger Siófok DVTK

Sport TV MTV

Idegen Hazai

Videoton DVTK

MTV

AUGUSZTUS: 05. 12. 19. 24.

Vasárnap 15:30 Vasárnap 18:30 Vasárnap 16:30 Péntek 19:00

SZEPTEMBER: 02. 05. 07. 14. 22. 26. 30.

Vasárnap 16:30 Szerda 18:00 Péntek 14:00 Péntek 17:00 Szombat 14:00 Szerda 15:30 Vasárnap 18:30

Sport TV MTV Sport TV

OKTÓBER: 06. 10. 14. 21. 27.

Szombat 14:00 Szerda 17:00 Vasárnap 18:30 Vasárnap 18:30 Szombat 14:00

MTV Sport TV Sport TV MTV

NOVEMBER: 02. 10. 13. 16. 24.

Péntek 19:00 Szombat 14:00 Kedd 16:00 Péntek 19:00 Szombat 14:00

Sport TV MTV

DECEMBER: 02. 05.

Vasárnap 16:30 NBI Szerda 14:00 LK

Az eredmények az Újpest FC szempontjából értendőek! GÓLLÖVŐLISTA (NB I):

6 gólos: Simon Attila (Paks) 5 gólos: Koltai Tamás (Győr), Adamo Coulibaly (DVSC) 4 gólos: Tischler Patrik (MTK), Ibrahima Sidibe (DVSC) 3 gólos: Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Djordje Kamber (Győr), Kenesei Krisztián (Haladás), Andorka Péter (Haladás), Németh Norbert (Eger) GÓLLÖVŐLISTA (NB II):

6 gólos: Hamar Ádám (Mezőkövesd) 4 gólos: Bernáth Péter (Orosháza)

NB II., A 6. forduló programja: SZEPTEMBER 21., PÉNTEK:

Vác – Bp. Honvéd MFA

SZEPTEMBER 22., SZOMBAT:

Szolnok- KBSC Ferencváros II. – Balmazúj. Cegléd - Orosháza Nyíregyháza-Vasas

SZEPTEMBER 23., VASÁRNAP:

Békéscsaba - Újpest FC  Mezőkövesd - Szeged Putnok - DVSC –DEAC

15:00 óra

NB II., A 7. forduló programja: SZEPTEMBER 28., PÉNTEK:

Vasas - Békéscsaba

SZEPTEMBER 29., SZOMBAT:

16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 20:00 óra

Újpest FC - Vác Orosháza - Ferencváros II. Szeged - Szolnok KBSC - Nyíregyháza

16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra

Balmazúj.- Mezőkövesd  Bp. Honvéd MFA - Putnok DVSC –DEAC - Cegléd

SZEPTEMBER 30., VASÁRNAP:

15:00 óra 15:30 óra 16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra 16:00 óra


Őszi Bajnoki Ajánlat

Ingyen gyerek belépő az Aquaworldbe! Garantált jó idővel, 17 élménymedencével, 11 csúszdával, búvárés szörf oktatással, kalandparkkal, játszóházzal, szaunavilággal és éjszakai fürdő partyval várunk egész évben Európa egyik legnagyobb fedett élményparkjában az Aquaworldben, itt Újpesten!

IngyeneS AquAworld kupon*: ez a kupon 1 fő 14 éves kor alatti gyermek ingyenes belépésére jogosít. Felhasználható hétfőtől vasárnapig, 2012. október 6-ig. * kérjük, a pénztárnál szíveskedjék a kupont átadni!

További információ ramada resort - Aquaworld budapest C|A 1044 Budapest, Íves út 16. T|P 06 1 2313 760 | F 06 1 2313 779 E aquaworld@aqua-world.hu | www.aqua-world.hu


szurkoljon ĂŠs Ăźnnepeljen a tok aji-val!

w w w.tok aj w inetr a de .com


ÚJPEST FC SHOP Várunk mindenkit szeretettel az Újpest FC-Kecskemét előtt, alatt valamint 23-án, vasárnap az Újpest Család Vándorkupa napján is!

Válogass az új utcai pólónkból

Válogass az új mezek közül.

UJPEST L VE 18 18 8

5

IV.

85

A pólók árai egységesen 3999 Ft

Hazai mez (S-3XL) 17990 Ft

Idegenbeli mez (116-176, S-3XL) 9990 Ft, 10990 Ft

Kapus mez (M-XXL) 14990 Ft

Régebbi mezeink 7990 Ft-tól 12 490 Ft-ig kaphatók

Újpest FC-s műbor táskák 7990 Ft

Edzőpólók 2012-2013 lila, sárga és lila-sárga póló 8490 Ft

Puma táskák 4990 Ft-tól

Tolltartó – Pénztárca 2499 Ft

További új termékeink:

Hógömb, Tüsfürdő (gyerekek, nők, férfiak számára), egérpad, törülköző, oldaltáska

By:

Újpest FC–Kecskeméti TE  

OTP Bank Liga, 2012/2013, 8. forduló 2012. szeptember 22., Szusza Ferenc Stadion

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you