Page 1

OKT18

Najaarskermis in de stad

Musical Evita

terug naar Nijmegen

STADSMAGAZINE VOOR NIJMEGEN & REGIO www.uitnijmegen.nl


KO RTI N GSVO U C H ER

C&A Nijmegen viert de herfst Geldig van woensdag 3 oktober t/m dinsdag 30 oktober 2018

€ 5,korting bij besteding van minimaal €35,- op de gehele collectie* bij inlevering van deze bon.

te besteden bij C&A Nijmegen, Burchtstraat 67

* Deze kortingsvoucher is inwisselbaar van 3 oktober t/m 30 oktober 2018 in filiaal Nijmegen en is éénmalig te gebruiken. Max. 1 kortingsvoucher per besteding van min. €35,- en niet geldig i.c.m. andere acties. Het kortingsbedrag wordt procentueel verrekend over alle artikelen van de aankoop. Als je een artikel retourneert, dan ontvang je de originele prijs minus de korting per artikel van ons terug.


OKTOBER 2018

05

Column Sjembek Jack nummer 1

12

Spektakelmusical Evita Weekend lang naar Nijmegen

28

Nachtburgemeester Cas Leermaker gaat de nacht in

colofon

inhoud

06

Duikteam De Kaaiman De wereld onder water

14

Special Thuiskomen Haal de herfst in huis

31

Nieuw in de stad Ontdek de nieuwste hotspots

11

Najaarskermis Poffertjes, suikerspinnen en gegil

22

De stad UIT Winkelen in Goch

38

UIT was erbij Stella’s Rockin’ Beat & Blues

UIT NIJMEGEN verschijnt iedere eerste week van de maand in een oplage van 70.000 exemplaren.

UITGEVER Ben Wijnhoven | EINDREDACTEUR Leo Preusting, redactie@uitnijmegen.nl | REDACTEUREN Hans Jacobs, Mahlee Plekker, Susan van Esch | FOTOGRAFEN Paul Grefkens, Marcel Krijgsman | COVER Henk Beenen | VORMGEVING Malou Wijnhoven | KANTOOR Bloemerstraat 11, 6511 EB, Nijmegen | ADVERTENTIE-EXPLOITATIE Uitmaat 25 6987 ER Giesbeek, T 0313 490840, F 0313 490841, info@uitnijmegen.nl ACCOUNTMANAGER Elise Willems, Homa Sharifi | ADMINISTRATIE Evelien Schoppers | KLACHTEN BEZORGING T 0313 490840 03


WWW.TRIBUTEPARTY.NL

29 DEC ‘18 | 14:30 | GELREDOME ARNHEM

Koop nu uw kaarten via www.ntk.nl of 0900 - 9203 of boek uw volledig verzorgde busarrangement via www.oad.nl of 0547 - 201 574

Deze bijzondere editie van Music Show Scotland krijgt dit jaar de titel ‘Auld Lang Syne”. Dit betekent vrij vertaald “vervlogen tijd” en zal de rode draad zijn in dit showprogramma. Er is een mooie gastrol weggelegd voor misschien wel één van de bekendste orkesten van Nederland: Het Jostiband Orkest. Ook dit jaar wordt er weer groots uitgepakt: een schitterend decor, een groot Schots kasteel, meer dan 200 pipers, drummers, dansers, zangers en zange zangeressen en een groot orkest. Naast diverse solisten zullen de Ulftse Nachtegalen samen met sopraan Mathanja Kornelissen een prachtige versie van “Avé Maria” zingen. Ook “Hallelujah”, een schitterende versie met pipes, zal dit jaar niet ontbreken. Het wordt een onvergetelijke afsluiting van 2018 die u niet mag missen!


column

SJEMBEK

Foto: Mariska Hofman

Er zijn slechtere plekken om te wonen en te verblijven dan Nijmegen. Maar dat wil niet zeggen dat alles goed is. Er is veel mis in de stad en in die modderpoel walst de ijdelheid van de politiek in zelfgenoegzaamheid. Maar ik kan me ook ergeren. Zonder zelfgenoegzaamheid, zonder eigenbelang: alleen omdat ik vind dat de stad af en toe een muk is, een rund, dat er eens flink van langs moet hebben. En zo’n muk is nou een sjembek!

Redacteur, columnist en citywatcher Hans Jacobs

Jack nummer 1 Verscheur al je memobriefjes, veeg je geheime agenda leeg. Beloof niemand nog wat. Vergeet vriendjespolitiek. Gooi de deur dicht voor elke lobbyist. Laat Green Capital bleek wegtrekken. Iedereen kan het schudden, ook die uit de links intellectuele bubbel in Nijmegen Oost. Want er is er maar één die het verdient, één die waard is Nijmegenaar Van Het Jaar te zijn: Jack de Gier, de trainer van NEC. Wat die man in korte tijd voor elkaar heeft gekregen. Hij heeft een team gecreëerd om ú tegen te zeggen. Een team van mannen dat er trots op is alles te geven voor hun club, voor hun stad. Knokkers, een nest stoer opgestroopte mouwen, waar de trouwe aanhang van droomt. Mannen van een volksclub met een sociaal hart, die met NEC Doelbewust ook buiten het stadion in de samenleving scoren. Zelfs als het voetbal een keer absolute bagger is, dan nog hoor je geen striemend fluitconcert vanaf de tribune. De supporters hebben het elftal en Jack in hun hart gesloten. Zelfs de meest notoire nölers van de Nöltribune zwijgen. Ze koesteren zich in het enthousiasme, de dadendrang en de kracht van hun club en het kind van De Goffert. Jack Nummer Een. De man die het in zich heeft om rood, zwart én groen Nijmegen bij elkaar te brengen. Hij maakt ons weer trots Nijmegenaar te zijn. Sorry, maar het moest even. Om je daarna weer gewoon geel en zwart te ergeren. Aan de koude douche die je krijgt als je in Nijmegen aankomt. Ooit waren de poorten van de vestingstad de eerste kennismaking met de stad. Nu is het station de toegangspoort. Zoals het station van Den Bosch. Een bruisende stad, en niet alleen door de grote fontein op het stationsplein.

Hier heb je het gevoel welkom te zijn. Hier word je als bezoeker warm ontvangen door een groepje mensen rondom een blauwe bakfiets. Lieve, aardige, behulpzame vrijwilligers. Een plattegrond, een leuke folder openen de stad voor je. Suggesties en smakelijke aanbevelingen van de vrijwilligers in hun blauwe blouse met als logo: Gastvrij ’s Hertogenbosch. Maar dat is nog niet alles. Naast de bakfiets staat een busje met als opschrift: Met een glimlach de stad in. Gratis en voor niks maakt het busje een toer langs alle bezienswaardigheden van deze warme Brabantse stad. “U hoeft uw hand maar op te steken en het busje stopt.” Of... ”Misschien wilt u eerst even een échte Bossche Bol van Jan de Groot proeven?” En vier paar ogen worden groter. “ Hier oversteken richting stad en na tien meter staan de Bossche Bollen voor u klaar.” De Blauwe Engelen van Den Bosch zwaaien je na. Een warm welkom initiatief van de gemeente Den Bosch, de VVV. Zo promoot je een stad, zo verwelkom je je gasten. Dan Nijmegen. Daar sta je dan op de asfaltwei voor het station. Waar is de stad? Oversteken? Maar er is niet op de Maginot linie gerekend waarmee de stad zich beschermt tegen vreemde bezoekers. Eerst bussen ontwijken, dan zijn er de scooters en de fietsers die een aanslag op je plegen en haal je de overkant is daar De Steenpuist. Een etter van een gebouw met Oost-Duitse allure. Het is de keus: de koude steenpuist of de verleidelijke Bossche Bol. Jack: zeg er eens iets van. Leer die van het rode pluche hoe je als man van het groene gras heel NEC Doelbewust een stad een warm gevoel kunt geven.

05


“En altijd blijven ademen”

De wereld onder water met

Duikteam De Kaaiman

De grote sporttassen met trimvest, regulator, masker, vinnen en loodzware luchtfles worden de auto’s in getild. Weekend voor de leden van Duikteam De Kaaiman! Hoofdtrainer Mark Elbers: “Helemaal ontspannen onder water en jezelf daarna even flink afmatten met je teamleden. Het perfecte begin van je weekend.” Om die beleving te delen met aspirant-leden, organiseerde Duikteam De Kaaiman een proefduik. Tekst: Mahlee Plekker // Foto’s: Marcel Krijgsman Sportfondsenbad West is de plaats waar de aspirant-leden vanavond voor het eerst hun hoofden onder water gaan steken. De verwachtingen lopen uiteen van ‘een nieuwe ervaring’ tot ‘heel erg spannend’. Na een enthousiaste introductie van ervaren instructeur Oswald beginnen de koppies al wat meer te ontspannen. Oswald: “Eigenlijk voelt de rust onder water die je ervaart als je duikt hetzelfde als een mindfulness-oefening. En altijd blijven ademen. Als je dat in je achterhoofd houdt, dan komt het goed.” In Sportfondsenbad West ligt inmiddels iedereen in het water. De ene helft van de groep oefent de basisbeginselen van het snorkelen, belangrijk als je net zo soepel als een vis wilt leren bewegen. De andere groep heeft zichzelf in het ondiepere gedeelte van het zwembad in trimvest gehesen. Ze krijgen de eerste ademhalingsoefeningen met de regulator, het gedeelte van je duikuitrusting waarmee je onder water kunt ademen. “Omdat je altijd met een buddy duikt, hebben we de groep zo verdeeld dat elk tweetal een instructeur heeft”, legt Mark uit. “Met de persoonlijke aandacht van een gecertificeerde instructeur kunnen we de beleving van 06

het duiken zo goed mogelijk doorgeven.”

Proestpartij

Als ervaren duiker hoef ik geen les te volgen, dus ik heb – uiteraard óók met buddy – de luxe om vrij over de bodem van het zwembad te zwemmen om bij elk groepje even te kunnen gluren hoe het gaat. Al snel worden we vergezeld door de eerste buddyteams. Op een enkele proestpartij na heeft iedereen het vrij snel te pakken en worden de eerste voorzichtige meters onder water afgelegd. Wat een ervaring! De verwachting ‘heel erg spannend’ is inmiddels veranderd in ‘heel ontspannend’. Na een uurtje is het tijd om in het clubhuis sterke duikverhalen uit te wisselen. Het barteam staat de duikers van die avond op te wachten met een vers getapt biertje. “Wij houden er van om bij De Kaaiman de gezelligheid te benadrukken”, grinnikt Mark. Wie wil mag ook nog een kijkje nemen in het eigen vulstation. Handig als je in de toekomst zelf je flessen wilt komen vullen.


nmgn SPORT Iwan van Duren (49) heeft een grote staat van dienst als verslaggever van Voetbal International. Daarnaast is hij mede-auteur van spraakmakende voetbalboeken als ’Voetbal is maffia’, ‘Voetbal in een vuile oorlog’ en ‘De Slag om de Skyboxen’. Woonachtig in de Ooijpolder kent hij de voetbalwereld in en om Nijmegen als zijn broekzak. Iedere maand schrijft hij exclusief voor UIT Nijmegen een eigenzinnige column over ‘Nimweegse Voetbalsores’.

Tijd om in het clubhuis sterke duikverhalen uit te wisselen Lijkt het wat raar om in september te starten met duiken? Instructeur Oswald verzekert ons dat dat eigenlijk vooral erg handig is: “In oktober starten we met de lessen en trainingen in het zwembad en die trekken we door de winter heen. Tegen de tijd dat het lente wordt, is iedereen klaar om het buitenwater in te gaan. Na een tiental duiken in het buitenwater ben je klaar voor je brevet. Op naar verschillende mooie duiken in eigen land óf tijd om die zware sporttas in te checken voor een duikervaring in een tropisch oord!”

Vij�i� jaar Komend jaar bestaat Duikteam De Kaaiman al weer vijftig jaar. De jeugdtak mag daarnaast haar veertigste verjaardag vieren en het onderwaterhuis - de grote trots van De Kaaiman - staat alweer dertig jaar op de bodem van De Berendonck. Dit zelfgebouwde onderwaterhuis staat op vijftien meter diepte en is compleet met zuurstoftoevoer, verlichting, ramen en een telefoon- en videoverbinding de grootste van Nederland en misschien wel van Europa. Het bezoeken van het onderwaterhuis is een mooi doel voor leden die na een winter vol trainingen hun eerste en tweede ster (vergelijkbaar met PADI’s Open Water & Advanced) hebben behaald! Met zo’n 160 leden is Duikteam De Kaaiman een bruisende vereniging. Mark Elbers: “Naast onze passie voor het duiken zijn we een echte gezelligheidsvereniging. Behalve cursussen van allerlei niveaus, duiktrips naar verschillende plekken en de wekelijkse clubavonden, organiseren we ook regelmatig van alles in het clubhuis.” De meeste leden beginnen met het volgen van hun 1 ster opleiding, het beginnersniveau waarbij je opgeleid wordt om duiken te maken tot twintig meter. “Het grote voordeel van het leren duiken bij Duikteam De Kaaiman is dat we je opleiden volgens de methode van de Nederlandse Onderwater Bond (NOB)”, vertelt Mark. “Hierdoor worden de duikbevretten wereldwijd geaccepteerd. In Nederland leren duiken is dus ook overal ter wereld kúnnen en mogen duiken.”

Een zwembad in Kabul Berlijn-London-Tokyo. Leuke steden, maar Wijchen - dat stiekem al aan Nijmegen vastgroeit - is de enige gemeente ter wereld waar twéé bondscoaches wonen. Daar mogen we trots op zijn. In Berg en Dal woont trouwens ook nog een voormalig bondscoach, maar dat even terzijde. De eerste kunt u als vaste lezer van dit mooie blad intussen zo oplepelen. Dat is natuurlijk Remco Bicentini, die we op de voet volgen. Een paar weken geleden waren de koffers weer gepakt voor de wedstrijd tegen Grenada. Na de 10-0 (!): ‘Straks gaan die gasten nog denken dat ze echt goed zijn’, grijnsde onze vriend, terwijl zijn spelers in het gangpad stonden te dansen en de Caraïbische wind door de ruitloze reggae-bus waaide. Vrouwlief zat al te kijken naar de volgende wedstrijd. ‘Maagdeneilanden uit. Moeten we heen.’ Een mooi moment om haar te vertellen dat er een wonder is gebeurd en er een nieuwe reisbestemming wacht. Dat Nijmegen nog een bondscoach heeft in een ver land. Daar kunnen we nog mooiere verhalen gaan maken. Dat betekent overigens dat ik tik en mijn lief met een chicklit aan het zwembad ligt. Argwanend kijkt ze me aan. ‘Niet naar de Maagdeneilanden? Welk land gaat het over? Seychellen?’ Na een nog langere wat lafhartige inleiding over de jongen van nog geen dertig, die nu op de bank zit, gooi ik het gewoon op tafel. De tweede bondscoach van Wijchen heet Anoush Dastgir en werkt voor Afghanistan. Het is ineens erg stil in de keuken. ‘Je vond het toch leuk om samen op reportage te gaan? In Kabul is vast ook wel ergens een zwembad.’ Na een halve minuut klinkt het mopperend: ‘ En dan mag Masha zeker in een Burkini, ik heb net drie nieuwe bikini’s gekocht. vergeet het maar.’ De voetballiefde bij mevrouw Van Duren heeft zo zijn grenzen.

- Iwan van Duren 07


HERFST KRIEBELS ALL-IN SPEEL & SMIKKEL SPECIAL Onbeperkt spelen in de speeljungle met GRATIS portie frietjes met mayonaise én een beker limonade voor € 7.95 per kind LET OP alleen tegen inlevering van deze bon Geldig van 08.10.2018 t/m 06.01.2019 Chimpie Champ Stationsstraat 21 c 6678 AA OOSTERHOUT 0481-48123 4 Check facebook voor de laatste update


uit Familie-expositie Van Pool tot Pool

EVENTS

Berna Lamers-Van der Pool is een Nijmeegse kunstenares die via een familie-stamboom in contact kwam met kunstenaar Leendert van der Pool uit New York en kunstenares Yvonne van der Pool uit Middelburg. Twee jaar geleden vierde Leendert zijn 40-jarig jubileum als kunstenaar in de schouwburg in Middelburg. Daar maakte Berna voor het eerst kennis met Leendert (achterneef) en Yvonne (achternicht). Diezelfde avond besloot het trio om samen te gaan exposeren. Dat gaat deze maand gebeuren in het Kerkje van Persingen. Op deze bijzondere familie-expositie zijn naast schilderijen en pasteltekeningen van Berna zelf ook werken te zien van Yvonne van der Pool en van Leendert van der Pool. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober, Kerkje Persingen

Galaconcert accordeon en mondharmonica

De Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica houdt op zaterdag 3 november een bijzonder jubileum Galaconcert ter ere van het 90-jarig bestaan. Ruim 150 accordeonspelers uit het hele land spelen op het grote podium van concertgebouw De Vereeniging in het Jeugd Orkest, Symfonisch Orkest of het Groot Jubileum Orkest + Kwintetto. Daarnaast treden bekende artiesten op zoals televisiepresentator Joris Linssen met zijn vrolijke band Caramba en het accordeonduo Stanislav Jusufovic en Nikola Spasic. Het Charivari Trio - met Bart Lelivelt op accordeon - brengt een mix van volksmuziek. Fata Morgana laat de sound van diverse mondharmonica’s horen. Info over kaartverkoop staat op www.novam.net. Zaterdag 3 november, 19.30 uur De Vereeniging, Nijmegen

Foto: Marco Borggreve

40UP

Na het succes van afgelopen edities komt er een derde editie van 40UP, het dansfeest voor 40-plussers in het Fletcher Hotel-Restaurant Erica in Berg en Dal. Het is een feest der herkenning waar leeftijdsgenoten met elkaar lekker los gaan op de grootste hits van toen en nu. Harry de Winter bedacht 40UP, omdat hij ervan baalde dat je bijna nergens meer kunt dansen als veertigplusser. Samen met DJ Alex van Oostrom organiseerde hij tien jaar geleden de eerste 40UP avond in Paradiso Amsterdam. Inmiddels worden de feesten door het hele land georganiseerd. Info over het feest en de kaartverkoop staat op www.fletcherevents.nl. Zaterdag 27 oktober, Fletcher hotel-restaurant Erica, Berg en Dal

HGO: symfonie van de lente Pianist Hannes Minnaar is terug bij Het Gelders Orkest. Onder leiding van dirigent Martin Sieghart speelt hij Brahms’ Tweede pianoconcert op zondagmiddag 7 oktober in De Vereeniging in Nijmegen. Daarnaast hoor je de zonnige Symfonie nr. 1 van Schumann. Een schitterend Duits romantisch programma dus. De gevierde pianist Hannes Minnaar is finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2010, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2016 én dit seizoen te gast bij de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw. Samen met honorair gastdirigent Martin Sieghart brengt hij een programma van twee componisten die elkaar zeer goed kenden. Er wordt een speciale inleiding gegeven, één uur vóór het concert. Zondag 7 oktober, 14.15 uur, De Vereeniging, Nijmegen

Ik, Maria van Gelre

De komende maanden is een unieke tentoonstelling te zien in het Valkhof Museum in Nijmegen, mede georganiseerd door de Radboud Universiteit. Het gaat om veertig pagina’s van het omvangrijke gebedenboek van hertogin Maria van Gelre, een van de grootste middeleeuwse kunstschatten uit Nederland. Het boek wordt momenteel gerestaureerd in de Staatsbibliothek Berlin waar het tot een van de topstukken wordt gerekend. Vanwege de kwetsbaarheid van dit uitzonderlijke gebedenboek kon het ruim zeshonderd jaar oude manuscript jarenlang niet worden tentoongesteld. Naast miniaturen en handschriften worden onder meer schilderijen, textiel, sieraden, beeldhouwkunst, gebrandschilderde vensters en heiligenbeelden getoond. Tot de bruiklenen behoren vele artistieke topstukken uit internationale collecties die niet eerder in Nederland zijn tentoongesteld. Het Valkhof is de enige plek waar de expositie is te zien. Zaterdag 13 okt t/m zondag 6 jan 2019, Valkhof Museum Nijmegen.

09


Familieprogramma’s in oktober

Kom genieten in het leukste uitje van Limburg!

K Sp ruis ijk to er ch br t oe in k

zo 7 okt 14.00 uur

wo 17 okt 13.30 en 16.00 uur S de mu m rfe us n ic , al

12 t/m 21 oktober

Internationaal Lichtkunst Festival

Enchanted Gardens Bekijk de evenementenkalender op:

www.kasteeltuinen.nl kasteeltuinen.nl T. 077-4736010 M en en h eer m et z To on w b st ar ias er te

zo 21 okt 14.00 uur

zo 21 okt 14.00 en 16.00 uur

Lingsforterweg 26, Arcen

Verdi Requiem Bachkoor Nijmegen & Het Gelders Orkest

dk as te e

l

algehele leiding Rob Vermeulen

zo 28 okt 13.30 en 16.00 uur

he Bu W t m mb on a a de gis en rb ch oe e k

H

et

Za n

za 17 november 20.15 uur

Bekijk ons hele programma op

stadsschouwburgendevereeniging.nl

stadsschouwburgendevereeniging.nl


najaars KERMIS Negen dagen zwieren en zwaaien in Centrum Nijmegen

Najaarskermis: met poffertjes en suikerspinnen, gegil vanuit attracties en overal lichtjes en muziek De echte waaghalzen kunnen zich vast verkneukelen op de najaarskermis in het centrum van Nijmegen. Want op Plein ’44 staat dan een nieuwe attractie onder de naam Reactor. “Dat is een soort centrifuge die op hoge snelheid ronddraait en daarin moet je van boven naar beneden zien te komen. Je moet het zien om het te geloven”, aldus Sander Willemstein van het organiserende Kermisburo.

Vanaf zaterdag 6 oktober 13.00 uur tot en met zondag 14 oktober 23.00 uur staat de hele binnenstad weer vol met tientallen attracties voor kinderen en volwassenen, met allerlei eet- en drinktenten en met diverse gokkramen. Muziek, kleur en licht schallen door het centrum, behalve dan op de prikkelarme dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur. Dan staat de muziek uit en is er geen felle verlichting te zien voor iedereen die daar baat bij heeft of gewoon prettig vindt. Een dag later, op de hele woensdag, bieden de attractie-uitbaters hun tickets aan met aanzienlijke kortingen op de traditionele kortingsdag. En er zijn weer optreden, namelijk op zondag 7 oktober om 15.00 uur kun je kijken en luisteren naar Buurman & Buurman en een week later ‘wandelt’ er een levensechte dinosaurus over het kermisterrein.

Valkhofpark

Door de verbouwing van de Waalkade doet deze locatie even niet mee met de Najaarskermis. In plaats daarvan kunnen bezoekers nu terecht in het altijd sfeervolle Valkhofpark. Kun je daar mooi de grote achtbaan zien die dit jaar op het Kelfkensbos staat. En dan zijn er natuurlijk nog de draaimolens voor de kleintjes, de Break Dance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen, de Poliep, trampolines, en kinderbuggy’s. Het wordt weer lekker zwaaien en zwieren op de Najaarskermis in Nijmegen.

11


Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. We hebben het over de jonge Eva Duarte met een tomeloze ambitie. Dat brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. De musical die over haar leven is gemaakt, heeft wereldwijd ongekende successen opgeleverd. En dan is nu Nijmegen aan de beurt: in het eerste weekend van november is de musical maar liefst vier keer te beleven in de Stadsschouwburg. Tekst: UIT Nijmegen Foto: Roy Beusker

Brigitte Heitzer en René van Kooten kruipen in de huid van Evita en Che.

Een heilige en een hoer, maar nog altijd een mythe…

Spektakelmusical Evita komt een weekend lang naar Nijmegen Evita, de musical, wordt ongetwijfeld een spektakelstuk van jewelste. Het is een nieuwe groots opgezette versie van de wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met de hits ‘Don’t Cry for me Argentina’ en ‘You Must Love me’, begeleid door een negenkoppig live-orkest. In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie. 12

Het zijn drukke dagen voor de spelers van de musical Evita. Zes dagen in de week wordt gerepeteerd om straks te stralen op de première. Hoofdrolspelers Brigitte Heitzer en René van Kooten carpoolen naar de repetitieruimte. “Dat is niet alleen gezellig en handig, maar in de auto praten we ook veel over de voorstelling en onze rollen”, aldus René.

Verwondering

Brigitte Heitzer brak in 2007 door toen zij het te-

levisieprogramma 'Wie wordt Evita?' won. Nu, na tien jaar, kruipt zij wederom in de huid van de first lady van Argentinië. "Ik vind het heerlijk om weer Evita te kunnen spelen”, vindt Brigitte. “Ik heb mij tien jaar geleden in de persoon verdiept, maar de verwondering blijft over wat ze teweeg heeft gebracht. Je blijft je verbazen over deze bizarre en rare vrouw, maar je hebt ook weer bewondering voor haar. Het is een ontzettend interessant persoon.” De musicalster vindt het mooi dat het een rol is waar je veel kanten


op het

TONEEL

De boekenwurm Blindganger

mee uit kan: "Evita is niet als bijvoorbeeld Belle uit 'Belle en het Beest' gewoon een prinsesje. De rol heeft zo'n uitgebreid kleurenpalet dat ik als acteur samen met de regisseur kan inkleuren."

“Je blijft je verbazen over deze bizarre en rare vrouw” Tegenspeler René van Kooten geniet ook enorm van zijn rol als Che. Een rol waarvoor hij tien jaar geleden geen auditie kon doen omdat hij toen de hoofdrol had in Les Miserables. "Evita is een prachtige musicalklassieker van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber die echt heel goed in elkaar zit en heel erg goed is geschreven", vindt René van Kooten. De uitdaging zit in zijn ogen vooral in het feit dat het een doorgecomponeerde musical is. René: "De muziek gaat gewoon door, dus je moet heel scherp zijn. Sommige nummers zijn goed te doen maar andere zijn weer ingewikkeld. De muziek vertelt als ware het verhaal." René is erg blij met de rol van Che die op cynische wijze commentaar geeft op hetgeen Evita doet. "Che geeft politiek sociaal commentaar", vertelt Van Kooten. "Hierin herken je de licht-cynische René. Che komt op voor de have-nots, de mensen die niks hebben. Daar herken ik mezelf in.”

Live orkest

Zowel Brigitte als René verheugen zich erop dat Evita straks met een live orkest naar Nijmegen komt. "Gek genoeg is een live orkest niet meer standaard terwijl dat volgens mij juist wel het geval zou moeten zijn", zegt Brigitte Heitzer. "Het orkest zit op het podium en geeft echt een extra dimensie aan de musical", vult René aan. De twee acteurs stonden een paar weken geleden voor het eerst met Evita op het podium op de Musical-Sing-a-Long tijdens de Amsterdamse Uitmarkt. "We waren toen nog niet aan het repeteren maar het ging heel goed en het publiek was erg enthousiast. En Brigitte was magisch", aldus een trotse René. "Dat belooft wat voor de tournee."

“Het orkest zit op het podium” Evita is op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 november te zien in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Op 2 en 3 november zijn de voorstellingen om 20.00 uur, zondag de 4e is er een matinee om 14.30 uur en een extra voorstelling om 19.00 uur. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop op www.stadsschouwburgendevereeniging.nl. Meer info staat op www.evitademusical.nl.

De lijst van boeken die ik ooit nog eens ga lezen groeit gestaag. De fysieke stapel trouwens ook. Het ene boek geeft vaak een voorzetje voor het andere. Zo las ik het prachtige Paris-Austerlitz van de Spaanse schrijver Rafael Chirbes en kocht ik alvast zijn boek Aan de oever. Ik las Matt Haigs Het eeuwige leven en wil nu alles van Scott Fitzgerald lezen en van Camus De vreemdeling. Enzovoort. Intussen groeit ook de stapel nieuwe boeken en evenredig daarmee groeit mijn angst. In elke roman zal zich een duiveltje schuilhouden dat nog meer oude meesterwerken in mijn oor gaat fluisteren. En ja hoor: deze week was het weer zover. Ik las de nieuwe Michael Ondaatje en was meteen verkocht: wat een geweldige schrijver is dat zeg. Nog nooit eerder iets van gelezen en dat terwijl De Engelse patiënt een meesterwerk schijnt te zijn. Daar gaan we weer. Het nieuwe boek Blindganger vertelt het verhaal van Nathaniel en zijn zus Rachel, wiens ouders in 1945 vertrekken voor een lang verblijf in het Verre Oosten. De beide kinderen worden toevertrouwd aan de zorg van twee oude vrienden van hun moeder Rose. Na het vertrek van de ouders wordt het huis een verzamelplaats voor een bonte stoet aan onduidelijke personages. De kinderen raken gaandeweg gewend aan – en ook wel gesteld op – een aantal van deze randfiguren. Rose speelt echter een heel andere rol dan de kinderen vermoeden: zij heeft een belangrijke taak binnen de Engelse geheime dienst en is betrokken bij zaken die haar veel vijanden bezorgen. Dit brengt ook haar kinderen in gevaar. Het is fascinerend om te zien hoe Nathaniel jaren later de geheimen van zijn moeder langzaam ontrafelt. Hij ontdekt dat de enigszins afstandelijke vrouw die hem met eindeloos geduld leerde schaken misschien wel bloed aan haar handen heeft. Ik verloot twee exemplaren onder de lezers van Uit Nijmegen. Mail naar toinesusijn@dekkervdvegt.nl Toine Susijn, boekverkoper Dekker van de Vegt 13


HOME GARDEN SHOP ! N E D R A A H T E L L E P P O IE ID S B U NU €500,- S ng!

Bespaar veel geld op uw gasrekeni

Vloeren Biezenkamp 2, 6691 EJ Gendt | Tel: 0481-424341 info@homegardenshop.nl | www.homegardenshop.nl


thuis

KOMEN

Najaar 2018: industrieel wonen Industrieel wonen wordt anno 2018 gekenmerkt door een combinatie van metaal, hout, leer en een verfijnde afwerking. In tegenstelling tot het echte robuuste karakter, wat vaak gezien wordt in een industrieel interieur, kiest men er steeds vaker voor industrieel te combineren met de strakke lijnen en de verfijnde afwerking van andere interieurstijlen. Ook hoef je echt niet in een oude fabrieks hal of school te wonen om thuis een industriële stijl neer te zetten. Waar je in het verleden veel industriële meubels zag die volledig waren uitgevoerd in beton zie je dit jaar steeds meer dat beton een subtiele plek krijgt in de meubels. Dit betekent dat bijvoorbeeld enkel het blad van een eettafel, de voet van een vloerlamp of de kap van een hanglamp zijn uitgevoerd in beton. Op die manier past beton eigenlijk alleen maar beter in een industrieel interieur. Het is nu namelijk

vaak gecombineerd met metaal, leer of hout. Dit jaar worden ook veel industriële schuifdeuren gezien, soms uitgevoerd met glas, maar vrijwel altijd goed afgewerkt en zwart van kleur. De eettafel is al lang geen plek meer om alleen maar te eten. Nee, er wordt aan geleefd: op zaterdagochtend met de krant, tot laat in de avond borrelen met vrienden. Dit najaar zie je steeds meer lange houten bladen met een dikte van vier tot vijf centimeter. Daaronder meestal een metalen U-poot, al dan niet uitgevoerd in het wit. De combinatie van deze metalen poot en het massieve houten tafelblad maken dat deze tafels passen in een industrieel interieur.

Baksteen

Typerend voor een industrieel interieur is natuurlijk een bakstenen muur. Tegenwoordig kan zelfs zonder verbouwing zo’n muur gecreëerd worden met baksteen behang. Dit behang geeft een unieke industriële sfeer waardoor andere meubels nog meer tot hun recht komen. Vooral met een mooie vloerlamp én industriële kast voor de muur. Met de winter weer op komst wordt het tijd om te gaan kijken naar de juiste industriële lampen

voor jouw interieur. Ook dit jaar zie je de industriële fabriekslamp terug, al dan niet met een iets minder robuust karakter dan vorig jaar. Kies voor een robuuste lamp met bijvoorbeeld een fijn raster, uitgevoerd in luxe zwart metaal in plaats van de natuurlijke kleur van metaal. Hierdoor krijgt de industriële lamp direct een meer luxe uitstraling. 15


LIVERPOOL

hoekbank

1199.-

TYPISCH TRENDHOPPER. KORTINGEN ZIJN GELDIG VAN 3 OKTOBER T/M 14 OKTOBER! TALENT kast metaal in antique brass: 62 x 90,5 x 41 cm (bxhxd)

219,-

MATCH

IN

woonprogramma

O

DU

-1 CT

IE

5%

KO

VANAF

170,-

eettafel: 180 x 78 x 90 cm (bxhxd) verkrijgbaar in diverse afmetingen tegen meerprijs

599,-

RT

IN

CLOUDED DREAMS wandkleed: 190 x 145 cm

G

P

=O

NOVEA

P

tafelset van 3

329,-

399,-

279,TRENDHOPPER HUISSEN

TR EX EN CL DH . B OP IJ PE R

169,O

NEWARK

ELKE ZONDAG OPEN!

TR

Bij Jansen Totaal Wonen Karstraat 95, Huissen (026) 326 99 09 - huissen@trendhopper.nl - trendhopper.nl

DE

AL


NIEUW! PARIS 3-zitsbank

699,-

TYPISCH TRENDHOPPER.

KORTINGEN ZIJN GELDIG VAN 3 OKTOBER T/M 14 OKTOBER! PORTER wandplank, met zwarte dragers: 40 x 18 x 17,5 cm (bxhxd)

34,99

O

P

DE =O

AL

P

24,

99

BOSTON

fauteuil in 100 stoffen Seattle, kleur oker verkrijgbaar in 100 stoffen

hoekbank in extra stof Fast, kleur zilvergrijs: 288 x 87 x 232 cm (bxhxd) verkrijgbaar in 100 stoffen en diverse opstellingen tegen meerprijs

ELKE ZONDAG OPEN!

AL

1699,-

1399,O

SOPHIE

kruk, kleur petrol of roze: 39 cm (h) Ø36 cm per stuk:

34,99

399,-

DE

BELIZE

24,

99

TRENDHOPPER HUISSEN

P

DE =O

AL

P

TAHOE kast met vakken in mangohout: 84 x 185 x 35 cm (bxhxd)

499,-

429,-

Bij Jansen Totaal Wonen Karstraat 95, Huissen (026) 326 99 09 - huissen@trendhopper.nl - trendhopper.nl

DE

AL


’t Ploegkeldertje

Zo haal je de herfst in huis

de mooiste raambekleding op maat

LUXAFLEX ACTIE OKTOBER WOONMAAND ACTIE 2e horproduct 50% korting binnenzonweringTOT4e15% KORTING

systeem GRATIS op een selectie van onze gordijnstoffen Gordijnen actie: iedere 4e meter GRATIS Van Broeckhuysenstraat 2-6 Van Broeckhuysenstraat 2-6 6511 PG Nijmegen Tel. 024 32 393 00 6511 PG Nijmegen Tel. 024 - 323 93 00 www.ploegkeldertje.nl info@ploegkeldertje.nl

www.ploegkeldertje.nl info@ploegkeldertje.nl

*

Nu de dagen korter worden en de buitentemperatuur daalt is het de hoogste tijd om het binnen gezellig te maken. Met deze tips geef je je interieur een snelle herfstboost.

1. Ze� ee� herfstboeke� neer

Buiten verandert groen in kleuren als warm-oranje en geel, maar binnen kan dat ook. Bordeaux gekleurde gerbera’s en donkeroranje rozen mogen niet ontbreken in een sfeervol herfstboeket. Voeg daar wat asclepia-stelen, bruine Hypericum bessen en groen blad aan toe en de najaarssfeer is compleet. Wij zijn fan van chrysanten, geel van binnen en rood van buiten: perfect voor de herfst!

2. Voe� aaibar� materiale� to� * op geselecteerde stoffen.

Actie geldig t/m 31 oktober 2018

De kussens, spreien en vachten mogen weer uit de kast. Op het bed, de bank en in de stoelen, met textiel voeg je instant sfeer toe. En hierbij geldt: hoe grover geweven, hoe beter. Dus kom maar op met dat stoere linnen, robuuste canvas en de XL breisels. Juist door ze met elkaar te combineren maak je de najaarssfeer compleet.

Droomhuis gevonden?

Regelen wij uw hypotheek, kunt u uw nieuwe huis inrichten!

Bel 0800 1800 of bezoek vanbruggen.nl 18


thuis

KOMEN 3. Haal warme kleuren in huis

Willen we in de zomermaanden alles lekker licht, tijdens het najaar hebben we behoefte aan warme kleuren. Okergeel, roestbruin en donker-oranje zijn tinten die onmiskenbaar horen bij de herfst. Je kunt de wand natuurlijk een kleurtje geven, maar vind je dit net wat teveel van het goede, zoek het dan in de details. Echt, met kussenhoezen, een groot sprei of kaarsen in warme kleuren maak je het in handomdraai een stuk knusser.

4. Denk aan geur

Als er een seizoen is met kenmerkende geuren, dan is het de herfst wel. Geef toe, doen de geur van appel, kaneel en koffiebonen je ook niet verlangen naar een avondje cocoonen op de bank? Precies. Met geurkaarsen sla je meteen twee vliegen in één klap, die van kaarslicht en een fijn aroma. Een geurdiffuser met aromatische olie is ook een idee, of maak zelf een geurkaars door kaneelstokjes rondom normale stompkaarsen te binden. Door de warmte van de kaars komt er een subtiele kaneelgeur vrij. Heb je ook opeens zo’n zin in warme appeltaart?

Leuchten Lukassen Zet uw huis in het beste licht Ontdek de mogelijkheden bij de grootste lichtshowroom van Duitsland. Heeft u expertise nodig voor uw nieuwbouwhuis? Wij bieden professioneel lichtadvies en -ontwerp op maat.

Bedburger Weide 8 47551 Bedburg-Hau T : +49 (0)2821 74 700 Ma - Vrij. 09.30 - 18.30 uur Zat. 09.30 - 16.00 uur Zon. 13.00 - 17.00 uur (geen advies, geen verkoop)

19


8 DECEMBER // DE VEREENIGING NIJMEGEN TICKETS - WWW.STADSSCHOUWBURGENDEVEREENIGING.NL

WWW.BESTOFTHEBEEGEES.NL

OP DE PIRATENBOOT

Zondag 21 oktober

// 14.00 en 16.00 uur

STADSSCHOUWBURG NIJMEGEN Na afloop MEET & GREET op toneel!

Het wordt alweer herfst, jammer? nee hoor, want wij vieren de herfst met de bockbierdag op 21 oktober. Tussen 13.00 en 19.00 kun je als bierliefhebber bij een van de deelnemende cafes een strippenkaart kopen voor 5 heerlijke bockbieren. En keuze is er genoeg, want ieder café heeft 5 verschillende bockbieren op tap! Tot dan?

n bf nijmeegse

bierfeesten

WWW.NIJMEEGSEBIERFEESTEN.NL

21 OKTOBER nijmegen 5 cafÉ’s 13.00 t/m 19.00 strippenkaarten te koop in de cafÉ’s


uit

Foto: Jan Kocovski

Bokbierdag

ABBA Gold

the Concert Show ABBA Gold - the Concert Show komt naar Nijmegen. Speciaal geselecteerde musici en zangers laten - in overleg met de originele ABBA-leden - alle beroemde songs aan bod komen: Waterloo, Fernando, Voulez vous, Super Trouper en nog veel meer. De producent van deze show heeft in overleg met de ABBA leden de arrangementen zodanig aangevuld dat de prachtige ABBA muziek veel voller en kleurrijker klinkt als voorheen. De voorstelling heeft verder een prachtige video- en lichtshow. Dinsdag 23 oktober, 20.00 uur, Stadsschouwburg Nijmegen

Cinekid: eerst film kijken en dan de natuur in De makers van De Nieuwe Wildernis hebben een nieuwe film gemaakt over het Waddengebied: WAD! Tijdens Cinekid in LUX is een bezoekje aan deze film te combineren met een struintocht langs de Waal, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Dus eerst kijken naar de prachtige natuurfilm WAD en daarna zelf op onderzoek uitgaan in de natuur rondom Nijmegen onder leiding van een gids van De Bastei. Woensdag 17 oktober 10.30 en 13.00 uur, zondag 21 oktober, 13.00 uur: Film WAD en Struintocht, LUX Nijmegen

De nazomer is voorbij en de herfst is begonnen: tijd voor bokbier! Vijf Nijmeegse speciaalbiercafés hebben de koppen bij elkaar gestoken om opnieuw een Bokbierdag te houden. Die wordt gehouden op zondag 21 oktober van 13.00 tot 20 uur in de deelnemende cafés: Samson, de MUG, Freddy's beerkitchen, de Opera en de Deut. Met een strippenkaart krijg je in iedere kroeg een glas bokbier voor maar € 3,00, voor losse glazen betaal je € 3,50. Het evenement is verder gratis toegankelijk. Zondag 21 oktober, 13.00 uur tot 20 uur, vijf cafés in Centrum Nijmegen.

Foto: Marcel Krijgsman

EVENTS

Bruidsbeurs In het prachtige landhuis van Fletcher HotelRestaurant Erica in Berg en Dal wordt zondag 7 oktober een bruidsbeurs gehouden. Allerlei topbedrijven uit de trouwbranche staan dan klaar om er een inspirerende en vooral ook gezellige dag van te maken. Er komen spetterende optredens, heerlijke proeverijen en een prachtige bruidsmodeshow. Wie zijn of haar komst vooraf meldt ontvangt gratis een Fletcher Trouwen Shopper met inhoud. Meer informatie en aanmelden kan via: www.trouwenbijfletcher.nl/ bruidsbeurs. Zondag 7 oktober, Fletcher Hotel-Restaurant Erica, Berg en Dal

Terugblikweken bij

Van Tilburg Ravenstein

De modezaak Van Tilburg opende 65 jaar geleden haar winkel in net historische centrum van Ravenstein. Nu is het nog steeds een zaak van ruim tweeduizend vierkante meter groot met de nieuwste modecollecties van topmerken voor dames en heren. Het jubileum wordt gevierd met zogenaamde Terugblikweken in oktober. Behalve de mode van nu zijn er hapjes en drankjes van toen en maken gasten kans het aankoopbedrag te verlagen naar € 19,53, verwijzend naar het oprichtingsjaar van Van Tilburg: 1953. Hele maand oktober, Terugblikweken bij Van Tilburg, Ravenstein

Kamermuziek Donderdag 18 oktober treedt in De Vereeniging het Calidore Quartet (VS) samen op met pianist Pavel Kolesnikov (Rusland) en violiste Elina Buksha (Letland). In verschillende samenstellingen voeren zij muziek uit van Beethoven, Mendelssohn en Chausson. Dit is het eerste concert uit een serie van acht die jaarlijks door de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek wordt georganiseerd. Donderdag 18 oktober, 20.15, De Vereeniging, Nijmegen 21


e Ihr ilie b f) mo au Im Verk e -/ er (An t uns ion! is ivat t Mo

Überlassen Sie das uns. Wir sind die Immobilienprofis.

Fullservice für - Vermittlung / Kauf / Verkauf - Neubau- und Gebrauchtimmobilien - Grundstücks- und Projektentwicklung - Immobilienbewertung - Finanzierung (öffentliche Mittel)

Christopher Bley Kaufmann der Grundstücks- und Wohnungswirtschaft Immobilienmakler (IHK) Telefon: 0049-2823-9375182

Marina Engelbergs Bankkauffrau Bachelor of Arts Geprüfte Immobilienbewerterin (EIA) Telefon: 0049-2831-970122

Friedhelm Loy Bankkaufmann Genossenschaftlicher Bankbetriebswirt Telefon: 0049-2831-970123

Yannik Stevens Immobilienkaufmann Telefon: 0049-2832-9375355

Heiko Stienen Bankfachwirt, DiplomImmobilienwirt (DIA) Geprüfter Wertermittler für Immobilien (EIA) Telefon: 0049-2834-970150

Goch

Geldern

Geldern

Kevelaer

Straelen

Volksbank an der Niers eG

146 Baugrundstücke in Isselburg-Anholt ab 129 Euro/m²

Matthias Janßen Immobilienkaufmann Geprüfter Wertermittler für Immobilien (EIA)

Franz Schöttler Immobilienkaufmann

Tel.: 02851-9222704

Tel.: 02822-772706

Volksbank Emmerich-Rees eG 22

Udo Wittenhorst Bankkaufmann Geprüfter Gutachter (WF) für Immobilienbewertung Tel.: 02822-772705


Iedereen is van harte welkom in Goch Duitse gastvrijheid, die vind je net over de grens in het vriendelijke stadje Goch. Over de A73 en A57 of binnendoor langs Kleef ben je er zo met de auto. Om te genieten van het uitnodigende centrum, de veelheid aan winkels en horeca en er gewoon een plezierige tijd te hebben. Kom, doe eens gek, ga eens een (mid)dagje naar dat prachtige Goch! Op de komende pagina’s vind je al veel suggesties om er een bezoek te brengen.

Goch DE STAD IN


VAPE-DAT SHOP & LOUNGE JE VAPE-WINKEL IN DE BUURT

10% KOR T

ING

*

CLEAROMIZERS // N TE ET R GA SI EIDS // BASE // RDA/RTA // LIQU VAPE // E EN AROMA // SHAK P EN OVERIGE DAM E-CIG STARTSETS BENODIGDHEDEN

STR. 10 GE // MÜHLEN 9439233 UN LO & OP SH AT 2823 VAPE-D TELEFOON: 0049 D-47574 GOCH // // www.vap e-dat.de info@vap e-dat.de

T 19.30 UUR STIJDEN: R EN 15.00 TO “ .00 – 13.00 UU ONZE OPENING 10 STAAT KLAAR. G: E I DA FF IJ VR KO OM LANGS MAANDAG TOT „K R UU 0 .0 .00 – 15 ZATERDAG: 11

Aantrekkelijke winkels In de Gochse binnenstad zijn veel diverse en aantrekkelijke winkels te vinden. De Vosstraße is de belangrijkste winkelstraat met onder andere een vestiging van Xenos, Douglas, Kaufland en Kodi. Aan de rand van het winkelcentrum zijn vestigingen van de supermarkten Aldi en Penny, erg gewild bij de Nederlandse bezoekers. In het industriegebied bevinden zich enkele grotere bouwmarkten, autodealers en de elektronicaketen Medimax. Ga zeker ook eens kijken in Willert Wolle aan de Hartogstrasse 38. Het is de grootste winkel in de regio Niederrhein voor breien, naaien en borduurwerk met wol van beroemde en minder bekende merken in alle denkbare kleuren. In het Geschenkehaus Peters aan de Voßstraße 32 zijn allerlei verschillende cadeau-artikelen te vinden, van glas, porselein en keramiek, plus huishoudelijke artikelen en keukenartikelen.

*BIJ HET TONEN VAN DEZE ADVERTENTIE ONTVANGT U 10% KORTING BIJ U EERSTE AANKOOP

Dagelijks natuurlijk en vers dat smaakt!

Dit jaar nog twee koopzondagen in Goch AANBIEDING Koffie met gebak

€ 4,50 tegen inlevering van deze bon, geldig t/m 31 oktober 2018

Gartenstraße 17 // Voßstraße 33 // Feldstraße 62 - Goch T 0049 2823 18045 // www.reffeling.de // info@reffeling.de 24

Koopzondagen in Goch zijn favoriet bij heel veel Nederlanders. Op deze zondagen zijn alle winkels in de binnenstad geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het is dan heerlijk shoppen in Goch door het grote winkelaanbod in de binnenstad. Daarnaast zijn natuurlijk ook alle horecagelegenheden geopend, voor een Tasse Kaffee mit Kuchen, een lekker Duits biertje of een heerlijke maaltijd. Keuze genoeg! Dit jaar is er nog koopzondag op 28 oktober; tegelijkertijd is er dan de traditionele herfstkermis van Goch, van zaterdag 27 tot en met dinsdag 30 oktober.


de stad UIT

Waffen Schmitt

Restaurant El Paso

Kempers No. 5

Bezoekt u ons winkel voor jacht - en sportwapens, outdoor accessoires en vrijetijdskleding in Goch.

Bij El Paso is het heerlijk genieten van goed eten in een ontspannende atmosfeer waar iedere gast zich thuis voelt. Hier worden de gasten verwend met steaks uit Argentinië, grillspecialiteiten, mediterrane gerechten en aanbevelingen van het seizoen. Goede producten zijn de basis van een goed gerecht, daarom bieden wij alleen vlees van de hoogste kwaliteit, zegt Vasilija Vasilic, die al meer dan 25 jaar gastronoom in hart en nieren is. Het nieuwe verwarmde overdekte terras is een grote aanwinst voor El Paso. Dus ook bij regen is het hier heerlijk culinair genieten. Wij heten u van harte welkom!

Dit iets wat andere café gelegen in het voetgangersgebied, hartje Goch . Waarom? “hier ontmoeten alleen vriendelijke mensen elkaar” Kleine keuken, heerlijke drankjes.

Herzogstraße 26-28 | T 0049 2823 3886 www.elpaso-goch.de

Voßstraße 5 | T 0049 2823 9281928 www.facebook.com/KempersNo5

Deskundig advies kunt u verwachten voor tal van produkten, verrekijkers, geweer toepassingsgebied, luchtgeweren en luchtpistolen. (Pressluft/CO2/Federdruck en Softair). Darts, messen, zelfverdediging zoals afschrikwapens en pepperspray (vrij in Duitsland va. 18 jaar) behoren tot het aanbod van het Waffen Schmitt team..Alle wapenreparaties in onze eigen werkplaats.

Brückenstraße 36 | T 0049 02823 2383 www.waffenschmitt.de

Herzogen-apotheek Midden in het winkelcentrum van Goch vindt u onze “Herzogen- Apotheek”. Graag laten onze vakbekwame schoonheidsspecialisten u kennismaken onze grote keuze in verzorgingsproducten, zoals Vichy en LaRoche-Posay, waarop wij een korting geven van 20%. Laat u zich in ons cosmetisch instituut met hoogwaardige producten verwennen. Wie zich mooi voelt, straalt schoonheid uit.

Voßstraße 57-59 | T 0049 2823 80226 www.herzogen-apotheke.de

Balkan restaurant Am Markt Balkan, steak & internationale specialiteiten Lunch va. € 5,90 met dagsoep en salade All you can eat € 10,50 di. t/m don. vanaf 17.00 uur Wild specialiteiten

Am Markt 13 | T 0049 2823 928 4932 www.balkan-restaurant-goch.de

Dagelijks geopend va. 10.00 u 7 dagen per week Volg ons op Facebook KempersNo5

Boekhandel Völcker In 1841 is onze boekhandel gestart en reeds 6 generaties in familiebezit. Na de laatste grote verbouwing in 2009 vindt u op 400 m² een omvangrijke boek - en schrijfwarenassortiment. Onze uitstekende schooltassenafdeling en geselecteerde schrijfinstrumenten maken het aanbod compleet. Uiteraard graferen wij ook voor u. Tevens Onlineshop. Lezing van Prof. Dirk Bockmühl KEIM DAHEIM, alles over bacteriën, myceten en virussen. DINSDAG , 20 NOVEMBER 2018 om 19.30 u. in onze boekhandel.

Steinstraße 5-7 | T 0049 2823 88188 www.voelcker-buch.de 25


Cadeauwinkel Peters

Steakbrothers

Juwelier Schotten

Cadeauwinkel Peters. Al meer dan 300 jaar in het hart van de stad Goch. Ervaar, het deskundig advies, ons omvangrijke assortiment op het gebied van koken, wonen en schenken.

Wij zijn de Steakbrothers Klaus en Willi Kox. In ons nieuwe steakhouse in het hart van Goch, Voßstraße 1, hoek Markt, hebben wij ons als taak gesteld, u met meer dan 30 jaar ervaring als topslager een vleeservaring op een bijzondere manier te laten beleven.

Naast een ruime keuze in sieraden inclusief trouwringen en horloges, biedt Juwelier Schotten zelfgemaakte unieke sieraden aan. Sieraden en horlogereparatie wordt gedaan in ons eigen atelier.

Wij bieden bekende merken aan van geschenk- en huishoudelijke artikelen, tevens alles voor een mooi gedekte tafel. WMF, Rosenthal, V+B, Le Creuset, Leonardo, Remember, Formano, Ritzenhoff, Reisenthel, Sander tafellinnen handdoeken van Cawö en nog veel meer. Laat u zich door ons assortiment betoveren.

Voßstraße 30-32 | T 0049 2823 7333 www.geschenkehaus-peters.de

Vrede VREDE GAAT UITBREIDEN! Grote HEROPENING op 28-10-18 om 12.00 uur in Goch! Ontdek mode voor dames en heren op meer dan 400 m²! Al meer dan 45 jaar is Vrede de expert voor jeans en beste service. In onze Flagship Store heeft u meer keuze, nieuwe merken en een winkelinrichting die u zal verrassen! Van 28/10 t/m 30/10 diverse OPENINGSAANBIEDINGEN. Koopzondag op 28 oktober van 12.00 – 17.00u! Wij verheugen ons op uw bezoek.

Voßstraße 74 www.vrede.de 26

Ervaart u naast de smaak van onze vlees, ook vis, burgers en andere specialiteiten. Tot ziens!

Voßstraße 1 (hoek Markt) T 0049 2823 86551 | www.steakbrothers.de

Willert-Wolle & stoffen

Steinstraße 2 | T 0049 2823 7677 www.juwelier-schotten.de

Intersport Matern

Bij ons vindt u het hele jaar door winterwol en zomergaren en hierbij passende brei- en haaknaalden, patronen, knopen.

Wij vieren ons 15 JARIG BESTAAN!

Op de eerste etage vindt u stoffen van verschillende kwaliteiten, naaipatronen, naaiaccessoires en andere fournituren. Tevens hebben wij stikgaren, borduurstoffen, knoopgaren en stramien in ons assortiment.

Daarom

Actuele aanbiedingen in de winkel. Iedere week is er een breiclub, naai- en Hardanger cursus.

Hartogstraße 38 | T 0049 2823 18021 www.willert-wolle.de

15% KORTING

op onze standaard collectie tevens diverse JUBILEUM-AANBIEDINGEN. Deze korting geldt van 28/10 – 10/11 Wij verheugen ons op uw bezoek!

Auf dem Wall 7 | T 0049 2823 9287760 www.sport-matern.de


de stad UIT

Kaffee und Kuchen In de binnenstad van Goch kun je voor een natje en een droogje terecht in talrijke cafés en restaurants. Om daar eens lekker te gaan zitten voor een Kaffee und Kuchen (goed stuk vers gemaakt Duits gebak) of een vers getapt glas Duits bier, gemaakt volgens het Rheinheitsgebot. De Duitse keuken staat verder natuurlijk bekend om de versheid van groenten, vlees, vis en vegetarische gerechten. En niet geheel onbelangrijk: de porties zijn er ruim bemeten en dan drukken we het nog zacht uit. Het leuke van een bezoek aan de Gochse horeca is dat je meteen een vakantiegevoel hebt. Er even heerlijk tussenuit, als is het maar een dagdeel of dag. Volop genieten dus!

Klooster Graefenthal Klooster Graefenthal is een prachtig gerestaureerd 13de-eeuws klooster in de gemeente Goch, ongeveer vijf kilometer van de Nederlandse grens en aan een mooi meer gelegen in het ‘Reichswald’. Het klooster wordt gebruikt voor evenementen, seminars, trouwerijen en festivals. Bij het klooster is een café met terras dat iedere dag geopend is van 11.00 tot 17.00 uur. Het kloosterlandgoed is iedere dag vrij toegankelijk van 10.00 tot 20.00 uur, in de winter tot 17.00 uur. Omdat het klooster binnen een netwerk van fietspaden en wandelpaden ligt is het een leuke bestemming voor een weekendje fietsen of wandelen langs de grens. In Goch zelf zijn fietsen te huur om daarmee de vijf kilometer naar het klooster te fietsen.

De Flachsmarkt in Goch Op de Flachsmarkt in Goch worden allerlei traditionele goederen aangeboden die niet of moeilijk verkrijgbaar zijn in de reguliere winkels. Meer dan 250 zogenoemde ‘Fliegenden Händler’ bieden onder andere handdoeken, sjaals, naaigerei en dergelijke aan. Daarnaast worden ook worstspecialiteiten en verschillende soorten kaas aangeboden. Vroeger werd alleen traditioneel textiel verkocht maar tegenwoordig worden verschillende soorten producten aangeboden. Elke laatste dinsdag van oktober en november wordt de Flachsmarkt gehouden in de binnenstad van Goch.

27


Hij is net wakker, op deze vroege woensdagochtend in september waarop we elkaar treffen in Blommers Bar. Vroeg voor een nachtburgemeester, maar hij heeft wel een excuus, want hij is dan ook nog niet eens begonnen. Op 29 september heeft Cas Leermakers (28) de ambtsketting overgenomen van Angela Verkuijlen. Nog voordat er een kop sterke koffie op tafel staat, steekt de nieuwe nachtburgemeester van wal over zijn visie op het nachtburgemeesterschap. Tekst: Mahlee Plekker // Foto’s: Marcel Krijgsman 28


in de

NACHT

Cas Leermakers gaat als burgemeester de nacht in Met zijn achtergrond als belastingadviseur én DJ verbaast het niet dat de professionalisering van het nachtburgemeesterschap een van zijn belangrijkste doelen is. Cas: “De nacht is ontzettend belangrijk voor de stad, zowel op sociaal, economisch als op creatief vlak. Dat vloeit door in het succes van een stad. Mijn voorgangers hebben ervoor gezorgd dat het bewustzijn op dit vlak is vergroot en dat de functie nachtburgemeester steeds serieuzer wordt genomen door de politiek. Maar hoewel het nachtburgemeesterschap in grote wereldsteden echt een fulltime baan is, is het in Nijmegen nog steeds een vrijwilligersfunctie. Hier valt dus nog wel het een en ander te winnen.”

“We moeten toe naar een goede nachtcultuur” Hoewel zijn verkiezing eigenlijk begon als een grapje, had hij al snel door hoeveel toffe dingen hij als nachtburgemeester voor Nijmegen kan doen. “In het half jaar tussen mijn verkiezing en het moment waarop ik daadwerkelijk het stokje van Angela ga overnemen, heb ik de normen en waarden waarmee ik het nachtburgemeesterschap wil gaan invullen steeds helderder gekregen. Vooral door er veel over te praten.”

Noodstop

Eigenlijk kwam hij in Nijmegen terecht als een soort noodstop tussen zijn thuis in Tilburg en zijn baan in Amsterdam, maar binnen de kortste keren had Nijmegen hem opgeslokt en wilde hij nooit meer weg. Cas: “Het eerste wat me opviel in Nijmegen is dat iedereen heel open en geïnteresseerd is, ontzettend uitnodigend. Dat zorgt voor een heel welkom gevoel. Ik had het idee dat ik al snel vrienden voor het leven had gemaakt. Er worden ontzettend toffe feesten georganiseerd in Nijmegen. Eigenlijk leerde ik Nijmegen vooral door het nachtleven kennen.”

Door die roots in het nachtleven, is de vraag of de nachtburgemeester geen geboren Nijmegenaar moet zijn, niet aan de orde. “Juíst doordat ik wat later in Nijmegen terechtkwam, kan ik met een frisse blik naar de bijzondere eigenschappen van de stad kijken”, vertelt Cas. “De openheid en het respect -zo typisch Nijmeegs - wil ik graag laten doorgroeien in het nachtleven. Ik wil iedereen dat welkome gevoel geven wat ik ook had. Het terugdringen van discriminatie in het nachtleven is een speerpunt wat daaruit voortvloeit.”

Nachtbraker

De moderne nachtburgemeester is inmiddels dus ook veel meer dan een Jules Deelder-achtige, flamboyante nachtbraker. “Ik ga het nachtburgemeesterschap op een andere manier benaderen. Het gaat niet zozeer om mij als persoon, ik wil de inhoud laten spreken. De functie vul ik dan ook in met twee goede vrienden - Pim Burgers en Jonatan Brand - én een breed college van nachtwethouders met verschillende visies. In het college zit bijvoorbeeld ook Roché Nieuwendam van New Arts met een heel ander netwerk en stevige lijntjes in Aldenhof. Juist hun enorme liefde voor de stad van de nachtwethouders maakt het team om de burgemeester heen zo belangrijk.”

“De nacht is ontzettend belangrijk voor de stad” “De nacht krijgt vaak de schuld van zaken die eigenlijk niets met de nacht zelf te maken hebben. We moeten af van dat slechte imago. We moeten toe naar een goede nachtcultuur voor verschillende bevolkingslagen- en groepen, een veilige nacht, geen discriminatie. In die zin wil ik ook graag een mediator zijn tussen de nachtelijke stakeholder en de gemeente, een goede gesprekspartner voor de problemen van de nacht. Er worden zoveel mooie dingen georganiseerd in Nijmegen, het zou zonde zijn

als dat alleen maar Tekst: ingeperkt door reLeowordt Preusting gels die voortkomenFoto’s: uit misverstanden.” Marcel Krijgsman

Duurzaam

Nijmegen is qua regelgeving gelukkig heel erg vooruitstrevend. Een nieuw punt waarop we naar regels kunnen kijken is duurzaamheid, voortvloeiend uit Nijmegen Green Capital. Hoe kun je de horeca bijvoorbeeld duurzaam krijgen? Of hoe organiseer je een festival of een feest in de natuur op een duurzame manier en in harmonie met de omgeving? Het aanbod van het al bruisende nachtleven wil ik bovendien nog ruimer maken door het makkelijker te maken om initiatieven van Nijmegenaren doorgang te laten vinden en ze hierbij ook te helpen.”

“Ik ben niet weg te houden van toffe feesten” De nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen wil zich niet alleen met regeltjes gaan bezighouden. “Ik ben echt niet weg te houden bij alle toffe feesten die er georganiseerd worden. Mijn favoriete plekken verschillen per periode, maar de Nijmeegse scene is er enorm goed in om feesten te organiseren in de open lucht. Ik ga graag naar Drift Festival Nijmegen en Het Nest Festival, maar ook naar nieuwe initiatieven die als paddenstoelen uit de grond schieten. En natuurlijk naar oude bekenden als Brebl in het Honig-complex, Merleyn en het oude Doornroosje - ik hou wel van viezige plekken in de meest positieve zin van het woord.” Zijn eerste optreden als nachtburgemeester was bij de officiële inauguratie tijdens het allerlaatste feest van Angela Verkuijlen in Brebl op 29 september. Daarna is hij meteen aan de bak gegaan. “Hoewel, ik zal eerst wel even een kater moeten wegwerken...”, lacht hij.

www.nachtburgemeesternijmegen.nl 29


PRESENTS

03

NOV 2018

Festival Novam Nuevo Live show with all the greatest hits THE BEST of ABBA in een grote spectaculaire show met een speciaal geselecteerde artiestenbezetting en grootse arrangementen. Voorheen in de Parijse Olympia. Nu op tournee door Nederland. Met de allernieuwste songs van ABBA ‘s concerten en films.

Accordeon & Mondharmonica

Met o.a Joris Linssen

& Caramba

Vincent van Amsterdam & Fata Morgana

23 oktober 2018 Stadsschouwburg Nijmegen aanvang 20.00 uur Tickets & informatie via www. stadsschouwburgendevereniging.nl of www.eventim.nl en 0900 13 53 45 cpm

Galaconcert 90 jarig bestaan NOVAM

Concertgebouw De Vereeniging Keizer Karelplein 2d 6511 NC Nijmegen Aanvang 19:30u | Kaarten 19 euro


Nijmegen Bruist! Tal van vooral jonge ondernemers openen de nieuwste winkels, nemen verrassende initiatieven en dragen bij aan de wervelende stad die Nijmegen zo graag wil zijn. Maandelijks bericht UIT Nijmegen over dit ‘Nieuws in de stad’. Verslaggever Mahlee Plekker keek om haar heen en vond de pareltjes op deze pagina. Susan van Esch maakte de bijbehorende foto’s.

nieuw in DE STAD

Fika Kantoor Een lunch- en borrelcafé op Skandinavische leest geschoeid. Ziehier Fika aan de Van Broeckhuysenstraat waar het typische smörrebröd en heerlijke zoetigheden de boventoon voeren. Maar eigenaresse Carlijn merkte al snel dat steeds meer mensen Fika gebruikten om te werken. “Deze gasten wilden we graag een aparte werkruimte met meer rust geven. Ook gezelliger voor de kletsende lunchgasten trouwens”, lacht ze. En zo ontstond Fika Kantoor: een afgezonderde ruimte waar flexwerkers hun hart kunnen ophalen. “Iedereen vindt het hier een heerlijke plek om te werken. Om mensen te verbinden hebben we bovendien een netwerkmuur waar je elkaar om hulp kunt vragen”, zegt Carlijn. Voor de eerste twee uur betaal je 5 euro, daarna voor ieder uur extra 2 euro tot een maximum van 15 euro. Hiervoor heb je een fijne werkplek én zoveel koffie, thee, stroom en WIFI als je nodig hebt. Voor je lunch hoef je de deur niet eens uit. Die bestel je gewoon in de kiosk of het café. Een prima plek dus om stukjes zoals deze te tikken! Van Broeckhuysenstraat 5 // Nijmegen // www.fika-nijmegen.nl

De Bierbrigadier Lust je geen bier? Dat is misschien wel de grootste uitdaging voor internationaal biersommelier Aniek van Zutphen, die onlangs met De Bierbrigadier neerstreek in hetzelfde pand als waar barbier Nozem’s 6511 gevestigd is. “Voor iedereen is er een bier dat hij of zij lekker vindt”, vertelt Aniek. “Wijnliefhebbers die minder van bier houden, zijn bijvoorbeeld vaak goed te overtuigen met een zuurder bier.” Het openen van haar eigen bierwinkel is voor Aniek – oorspronkelijk grafisch vormgeefster en sinds het begin van de opleiding tot biersommelier helemaal verslingerd aan speciaalbier - een droom die in vervulling is gegaan. “De Bierbrigadier richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op biergebied. Nieuwe nog onbekende brouwerijen, kwaliteitsbier en bieren van het moment. Ik kies de bieren zelf, op persoonlijke smaak en interesse. Ik zorg dat er altijd iets staat wat je nergens anders kunt krijgen.” Met vierhonderd bieren is de keuze flink groot en haar persoonlijke stempel op het assortiment zorgt ervoor dat je altijd met een bijzonder bier naar huis gaat. Biergek of niet!

BKK Thai

Nieuwe Markt 8 // Nijmegen www.debierbrigadier.nl

Geuren en kleuren, overal zie en ruik je eten. Duik jij het liefst onder in de kleurrijke chaos van straten in de hoofdstad van Thailand? Of wil je nog herinneringen ophalen aan Khao San Road? Dan is het nieuwe Thaise afhaalrestaurant BKK (staat voor Bangkok) aan de Tweede Walstraat – in het oude pand van BZZY - iets voor jou! Bij BKK bereiden de chefs gerechten uit de authentieke Thaise keuken met uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten. Zo zijn de gerechten niet alleen net zo lekker als in Thailand, maar ook nog eens hartstikke gezond! De koriander vliegt je om de oren en de Tod man pla (viskoekjes) smaken net als op het Thaise strand. Zit een verre reis er even niet in dit jaar? Met de smaken van BKK waan je je net zo goed even ver weg! Je kunt zelf langsgaan en kijken hoe de koks de ingrediënten voor jouw gerechtjes in de wok gooien, maar BKK bezorgt ook thuis. Vergeet er geen koud Singha’tje bij te bestellen! Tweede Walstraat 44 // Nijmegen // Nijmegen.bkk-thai.nl 31


Geniete� op he� mooist� plekj� DE WOLFSBERG

VEMBER ZATERDAG 3 & 24 NO

WILD- EN WIJNPROEVERIJ VOORGERECHT Salade met witlof, patrijsfilet, aardpeer en rode biet SOEP Soep van pompoen gegaard in de Josper houtskoolgrill, gepofte pompoenpitten en groene olie

TUSSENGERECHT Tournedos van fazant met knolselder, beukenzwam, jus van gevogelte en krokant buikspek HOOFDGERECHT Duo van hertensukade en wildzwijnfilet op pata negra ham gebakken, truffelrisotto, schorseneren, appel en een saus van speculaaskruiden DESSERT Bread and butter met gekarameliseerde banaan en ijs van bastogne en honing 5-GANGEN DINER INCL. BIJPASSENDE WIJNEN

20 T/M 26 DECEMBER

Proef o�� nieuw� gerechte�!

7 day� of Christma� De feestdagen zijn voor velen de mooiste dagen van het jaar. De heerlijke tijd met prachtig versierde bomen, knapperende haardvuren, gezellige familiediners, frisse boswandelingen en misschien zelfs wat sneeuw kan ons niet lang genoeg duren. Daarom vier je bij ons 7 dagen Kerstmis. Zeven dagen lang ervaar je de warmte van vrienden en familie, proef je heerlijke gerechten met bijpassende wijnen en geniet je van de kerstsfeer op het mooiste plekje van de regio.

67,50 p.p.

MENHA3-PJGAESNGEN KEUZ EMENU KAART

High wine Fles wijn

Van 17.30 tot

SOEPENVO 34,-

HTEN

Verzekerd zijn van een tafeltje tijdens de feestdagen? Reserveer dan tijdig! T 024 397 1327

Mooksebaan 12 Groesbeek T 024 - 397 13 27 www.dewolfsberg.nl

uit de kaart

HOOFD VOORGE GER RECH ECN TE HTEN

8,-

HOOF 20,DGEREC

BIJPA

CHEF’S

e voor Zie achterzijd uit de kaart ctie met een sele

Poké bowl met huisgerookte zalm, rivierkreeftjes, scampi, honing-mosterddressing

Duo van krokante buikspek en gegrilde rundersukade, met couscous, rode biet, koolraap

Blonde d’Aquitaine entrecôte, langzaam gegaard,met rucolacrème, rode biet en chips van aardpeer

Bread and butter met gekarameliseerde banaan en ijs van Bastogne

SPECIA

L

Bekij� d� volledig� 33,kaar� op d� we�it� € 48

U KEUZEMEN 3-GANGENhet 3-gangen keuzemenu

€ 33

HTEN

SSEND W Graangevoerde IJNARRA boerderijkip suprê me met knolselder, NG beukenzwam, parelgort en cogna 3 GLAZEN EMENT csaus met roze - € 15 peper 18 Duo van kroka nte buikspek en gegrilde runde met couscous, rsuka rode biet, koolra de, ap Te bestell 20 en van 17. Snoekbaarsfilet Proeverij 30 tot 20. op pata negra ham gebakken00 uur spinazie, pijnbo favoriete van zijn vijf met ompitten, risott gerechten Blo 7 o en Gin Tonic schaa Co Tonic n waternde d’Aquitaine een saus van uit met Russel & ldiere de menu chips van entrecôte Bombay Sapphire Gin kaart aar , langzaa 20 8 dpeer m gegaar water Drie Tonic slibto ngen Bis Russel & Co d, met ruc in room que me boter Hendrick’s Gin met t sca gebak olacrèm ken met dikke en rucola-kapp mpi, zee 7 e, rod friet dui ertjes e vel Snoekb pesto biet en en biesloo aar k19 Aperol Spritz saus van sfilet op pata neg Porto o schaaldiere ra ham geb met Proseccbello gevuld met gruyè Frisse mix van Aperol akken me re, groennterata en aardappelg Duo van t spinazie touille 7 ratin (V) krokan , pijnboo t buikspek mpitten, en gegrild Limon Fizz risotto en ad and munt o enBre Parm Prosecc e run16 igiana van llo met een ter met gek dersukade aubergine,but Huisgemaakte Limonce Parm mozzarella , met cou en arameliseerd ezaan (V) 7 scous, rod e banaan BIJ e biet en PA en Ale ijs van Bas SSEN koolraap Golden Ginger limoen togne 16 & Co Ginger Ale en D WIJNAR Russel met y RA Whiske NGEM Jameson

Specials

Pompoensoep, gepofte pompoenpitten, groene olie

NAGEREC

met bitterballen

HTEN

Vanaf 5 oktober zulle� d� kerstmen�’� teru� t� vinde� zij� op www.dewolfsber�.n�

met gerechten

ORGEREC

BIERPROEVERIJ

BIERPROEVERIJ

21.30 uur

Brood etmet boter Cabern Te bes , tapen adetell Grigio, Verdejo, Syrah enen olijfo vanlie Keuze uit een fles Pinot 17.met e en olijfolie ut 30 zeezo Brood met boter, tapenadtot 21.30 uur4 4,5 of Ciela Blush rosé met zeezout e Borrelplank Delux scampi, o.a. en koude hapjes: selectie van warme lank Pomp Borrelp oenso kaas en ep, erie, gepofte pomp bitterballen hapjes: o.a. charcut oenpi koude charcuterie, olijven, van tten, groen selectie 12 Blonde e olie (V) 7 d’Agroente quitainen met dip Runderbouillon olijven, chipskaas, met sukad van aardpe entrecôte, langzaa Karaf water e, beuke nzwam,er m gegaar d, met ruc Gerookte Deluxe peterselie 7 olacrèm Bisque met scamp zalm me Borrelplank e, rode bie t sca i, zeeduen hapjes: mpi in koude Tom ivel en en t en warme ber bieslo kru van ry tom ok ate im selectie n 7,5 van pata negra, Geiscampi, tenkaascharcuterie, olijven, mosterdd o.a. 16 ingelegd ressing, krokante bitterballen en kaas met zeewier, pom ui poen, olijf en tom ate ncrunch van kroketterij (V) Rundvleesbitterballen Blonde d’Aquitaine ndiër Gra Bourgo Deang 5 evo entrecôte, stuks erd 6 e boe aam met rucolacrème rderd, gegaa cognaclangz rijkip sup 7 , rode biet saus me speciaalbieren (17cl): 9 stuks rême me en chips vant roz Proeverij van drie Wolf e pep aardp t knolsel9 eerer Amber. Duo van der, beuken stuks 8 Donker en Wolf 9 Gerookte zalm 1211 krokante Wolf 7 Blond, Wolf zwam, par met buikspek elgort en p.p. scamp personen. van pata negra Snoi in kruim mosterddressing, aarsfile Te bestellen voor twee , en gegrildstuks) krokanteekb e runder (V) terry ui en Tomb openpat sukade, een sau kaasbit a neg terbal (8 tomat Champi s vangnon 7 met cousco schaaldiere enra ham11 gebakken Geitenkaas ingele us, rode met spin n gd met truffeldip Porzeew biet, koo met tob ier, azie, pijn ello pomp lraap en tomatencru oen, gev olijf boompitte uld met gru nch (V) n, risotto yère, gro ole en ent guacam 9,5 eratatouille 8 Nacho’s met kaas, Carpaccio XL, en aardap Reypenaer, zonge pelgratin droogdensalsa en tomate truffelmayonaise tomaat, (V) , pijnboompitten Bread and 13,5 butter me t gekara per Torentje meliseerd speciaalbieren (17cl) van advoca e banaan Proeverij van drie Wolf rij De at en klet en ijs van bitterballen van krokette skoppen Bastogne persoon en een portie met gem Te bestellen voor twee arineerde Bourgondiër om te delen. peer personen.

Wolf

Me� �.�.

DINBO ERRREL U

ENT

4 GLAZEN

-

€ 20


Alex Klaasen

met revue Showponies

Foto: Mario Gerth

Sieraden in het Afrika Museum

In de herfstvakantie gaat het in het Afrika Museum helemaal om ‘sieraden’. Er is de tentoonstelling ‘Sieraden - makers en dragers’ te zien met behalve sieraden uit de eigen museumverzameling ook hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld. Meer dan duizend sieraden worden tentoongesteld. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, de maaktechnieken en bijzondere verhalen. Op zondag 14 oktober is er een extra feestelijk programma met een lezing door sieradenmaakster Chequita Nahar. Daarnaast geeft ontwerper Cat Priem tips voor het maken van het mooiste sieraad en kunnen bezoekers zelf afvalplastic recyclen tot een sieraad. Herfstvakantie, Afrika Museum, Berg & Dal

Nachtje techno en Magic Festival

Hoe laat je de beste versie van jezelf zien? En voor wie doe je dat? Voor jezelf of voor alle anderen? In Showponies is dát wat multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a. Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, laat zien. En showt hij zijn allerbeste versie even groots als glorieus. Op zijn eigen kenmerkende manier uiteraard met zang, dans, typetjes en komische sketches. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen entertainment van het hoogste niveau. Showponies is op vrijdag 26 oktober te zien in Stadsschouwburg, Nijmegen. 26 oktober, 20.00 uur, Stadsschouwburg Nijmegen

Foto: Mark Engelen

District East Events en Magic Festival gaan twee nieuwe dance-evenementen houden in Cultuurspinnerij de Vasim Nijmegen. Vrijdag 12 oktober gaat het nieuwe techno-event 'Sessions' van start met grote namen op de line-up zoals Marco Bailey, Rod Malmok en Drumcomplex. En een dag later nodigt Magic Festival het muzieklabel ‘Theracords’ uit haar 10-jarig bestaan te vieren. O.a. DJ Thera, Deetox en Caine laten hun skills horen. Bezoekers krijgen zowel oude, als nieuwe tracks uit het repertoire van het jarige muzieklabel te horen. Bij beide evenementen kun je een goed verzorgde lichtshow en een sfeervolle aankleding verwachten. Voor meer informatie kun je terecht op de facebookpagina van ‘Sessions’ en ‘Magic Festival’ of op de website: www.district-east.nl. Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober, 22.00-07.00 uur, Vasim Nijmegen Foto: Bibian Bingen

Nielson

Live in Concert Nielson is terug. Donderdag de 11e oktober ook in het Cardo Theater in Groesbeek. En zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. De muziek is een weerspiegeling van de man die Nielson is geworden, sinds zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter in 2012 zijn leven op zijn kop zette. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop en liet heel Nederland (inclusief het Koninklijk Huis) dansen op zijn grote hit Sexy Als Ik Dans, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Donderdag 11 oktober, 20.30 uur, Cardo Theater, Groesbeek

Paul van Loon en de Kinderboekenweek

Dit jaar staan boeken over Vriendschap centraal in de Kinderboekenweek van 3 t/m 14 oktober. Op de laatste zondag wordt de week in Nijmegen in De Lindenberg spetterend afgesloten met een groot feest waar alle favoriete schrijvers en boeken te vinden zijn. Paul van Loon komt bijvoorbeeld met zijn band, Janneke Schotveld & Annet Schaap geven een kijkje in het leven van een schrijver en een illustrator. Samen met ZieZus kunnen de bezoekers een uniek muziektheater beleven, vol avontuur, humor en liedjes. En Kwatta leest voor uit het Boek van de Familie van Nielie! www.nijmeegskinderboekenfeest.nl. Woensdag 3 t/m zondag 14 oktober, De Lindenberg, Nijmegen 33


KOM OOK!

ZATERDAG 13 OKTOBER 10.00 - 17.00 UUR

I N S P I RAT I E DA G WOW!

3.99

WONEN

Plantenmix

diverse soorten potmaat 12cm

INSPIRERENDE GROENWORKSHOPS KIDSWORKSHOP POMPOEN SCHILDEREN DIVERSE DEMONSTRATIES CULINAIRE VERWENNERIJ LAAT JE KAMERPLANT OPPOTTEN PLANTENADVIES? ONZE PLANTENCOACH HELPT JE GRAAG

WOW! VANAF

3.99

Broodplank

Diverse maten *Aanbiedingen geldig t/m 31 oktober 2018 OP=OP


uit

AGENDA 1 zaterdag

6 oktober

Cultuur

Choral Evensong – capella Cumerana > Stevenskerk Nijmegen, 16.00 uur, www.stevenskerk.nl

Cabaret

Pieter Derks

voor wat het waard is

2 dinsdag

Just Jesse > De Kronkel, Nijmegen, 19.00 uur, www.kronkel.nl

Rayen Panday - Fenomeen > De Lindenberg, Nijmegen, 20.30 uur, www.delindenberg.com

Workshop

Cabaret

Workshop ’t Leven van de parachutist in WO2 > Nationaal bevrijdingsmuseum, Groesbeek, 14.00-15.30 uur, www.bevrijdingsmuseum.nl

Toneel

17 woensdag

Nielson > Cardo Theater, Groesbeek, 20.30 uur, www.cardotheater.nl

3 woensdag Toneel

King Lear met Huub Stapel > Stadsschouwburg Nijmegen, 19.30 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

4 donderdag

Mugmetdegoudentand & Frascati Producties – The Gentle Woman > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

Theater

Cabaret

Cabarestafette > Stadsschouwburg Nijmegen 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Theater

Orkater & Lars Doberman – De Vrouw > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

5 vrijdag Musical

Stichting Stampij - Nine > De Lindenberg, Nijmegen, 20:00 uur, www.stamppij.nl/nine

Muziek

jINjazz@brebl: de raad van toezicht > Brebl Nijmegen, 20.30 uur, www.brebl.nl Jan Liefhebber & De Jager > De Kronkel, Nijmegen, 20.00 uur, www.kronkel.nl

Cultuur

Valkhof Kunstcafé met oa Hans Aarsman > Museum ‘t Valkhof, Nijmegen, 17.00 – 19.00 uur, www.museumhetvalkhof.nl

6 zaterdag Theater

Mathilde Santing - Renaissance > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

Uitgaan

Het foute oktoberfest > Goffertpark Nijmegen, 16.00 uur, www.matrixx.nl Fall Live > Old Cave, Nijmegen, www.oldcave.nl

Musical

Stichting Stamppij speelt Nine! > De Lindenberg, 14:00 en 20.00 uur, www.stamppij.nl/nine

7 zondag Familie

Kruistocht in Spijkerbroek 7+ > Stadsschouwburg Nijmegen, 14.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Klassieke Muziek

Het Gelders Orkest – Hannes Min-

Merlijn Doomernik

Kunst & Kitsch > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

naar speelt Brahms > De Vereeniging Nijmegen, 14.15 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Cultuur

Fieldtrips van Grateful Generation Tours > Nationaal bevrijdingdsmuseum, Groesbeek, 12.00-17.00 uur, www.bevrijdingsmuseum.nl

Musical

Stichting Stamppij speelt Nine! > De Lindenberg, 14:00 en 20.00 uur, www.stamppij.nl/nine

9 dinsdag Toneel

Driving Miss Daisy van Alfred Uhry > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Theater

Theater Rotterdam - Headroom > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

10 woensdag Show

Wëreldbänd – Släpstick > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

jINjazz@brebl: The Quartet > Brebl Nijmegen, 20.30 uur, www.brebl.nl

Familie

Smurfen 3+ - De Musical > Stadsschouwburg Nijmegen, 13.30 en 16.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

Judy Blank > Merleyn, Nijmegen, 22.00 uur, www.doornroosje.nl

12 vrijdag

18 donderdag

Katinka Polderman – Polderman draagt een steentje bij > De Lindenberg, Nijmegen, 20.30 uur, www.delindenberg.com

Blind date > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Cabaret Pieter Derks gaat afrekenen. Met de waan van de dag, de tijdgeest en alle onzin die ons dagelijks verkocht wordt. Peuteren aan wat we vanzelfsprekend vinden. Zaken omdraaien, uitwringen, van alle kanten bekijken en op hun plek zetten. Zijn doel? Jou een vrolijke avond bezorgen, maar je ook met een andere bril naar de wereld laten kijken. De Lindenberg, Nijmegen, 20.30 uur, www.delindenberg.com

16 dinsdag

Muziek

Muziek

Sasquatch > Merleyn, Nijmegen, 20.30 uur, www.doornroosje.nl

36

11 donderdag

Uitgaan

Psychedelic Klub > Waalhalla Nijmegen, 23.00 tot 05.00 uur, www.waalhalla-centrum.nl Sessions – Techno > De Vasim, Nijmegen, 22.00 uur, www.devasim.nl

Muziek

Pariah > Roepaen, Ottersum, 20.30 uur, www.roepaen.com

13 zaterdag Concert

COC Nijmegen – voorronde COC Songfestival > De Lindenberg, Nijmegen, 20.00 uur, www.delindenberg.com

Muziek

Martin Kohlstedt > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

Toneel

Klassieke Muziek

Calidore Quartet, Pavel Kolesnikov (piano), Elina Buksha (viool)> De Vereeniging Nijmegen, 20.15 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

19 vrijdag

Klassieke Muziek

Calefax & Matthew Barley (cello) > De Vereeniging Nijmegen, 20.15 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

13 oktober

Festival

Lunatixx

Uitgaan

10 years Theracords > De Vasim, Nijmegen, 22.00 uur, www.devasim.nl Paardenmarkt Wijchen > Centrum Wijchen, www.paardenmarktwijchen.nl Oktoberfest 2018 > Café ’t Haantje, Nijmegen, 21.00 uur, www.haantje-nijmegen.nl Zoete Zin > Waalhalla Centrum, Nijmegen, 23.00 - 04.00 uur, www.waalhalla-centrum.nl

14 zondag Familie

Nijmeegs Kinderboekenfeest – Kom erbij! > De Lindenberg, Nijmegen, 14.00 uur, www.delindenberg.com Hoera, het bos is jarig! 1+ - Duo Leeghwater > De Vereeniging Nijmegen, 11.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Uitgaan

Liederentafel > Café ’t Haantje, Nijmegen, 20.30 uur, www.haantje-nijmegen.nl

Muziek

Lunatixx: the Freestyle Festival is terug! Dit jaar op zaterdag 13 oktober in een grote feesttent in het Goffertpark Nijmegen! 10 uur lang feest en spektakel met de lekkerste Freestyle dj’s en het rad bepaalt de timetable van deze artiesten : Charly Lownoise & Mental Theo, Da Tweekaz, Paul Elstak, Frequencerz, ZaZa Front, Je Broer 4 Life, XL Mark with a K,The Darkraver,The Viper,Deepack, Pat B,Plug ’n Play,Host: MC DV8. Ben jij er klaar voor? Goffertpark Nijmegen, 14.00 uur, www.matrixx.nl


OKTOBER 2018 Toneel 19 - 20 oktober

Thuislozen

Cultuur

Friendship Albany & Nijmegen Event > Stevenskerk, Nijmegen, 13.30 – 15.00 uur, www.stevenskerk.nl

23 dinsdag

Theaterconcert

ABBA Gold – The Concert Show > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

The Marcus King Band > Doornroosje, Nijmegen, 20.15 uur, www.doornroosje.nl Thibaud Delpeut en Adelheid Roosen plaatsen met hun bewerking van Noréns sociologische theaterstuk het publiek midden in de kring van thuislozen en thuiszoekers. De verhalen vertellen hoe de tragische liefde tussen de zwaar-verslaafde Sanna en Micke zich ontvouwt. Lokale ‘ervaringsdeskundigen’ zoals een wethouder of hulpverleners uit Nijmegen spelen zichzelf in het stuk. Meeslepend, ontroerend en confronterend. Stadsschouwburg Nijmegen, 19.00 uur, www.stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

Dub FX + Mr Woodnote > Doornroosje, Nijmegen, 20.30 uur, www.doornroosje.nl

20 zaterdag Theater

Elke Vierveijzer & Pianist – Zonder Genade > De Lindenberg, Nijmegen, 20.30 uur, www.delindenberg.com Ed Struijlaart > De Vereeniging Nijmegen, 20.15 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

21 zondag Familie

Theatergroep Fien - Wakker > De Lindenberg, Nijmegen, 15.00 uur, www.delindenberg.com Meneer Tobias en het zwarte Monster 4+ - Oorkaan > De Vereeniging Nijmegen, 14.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl Het Zandkasteel 3+ - Op de piratenboot > Stadsschouwburg Nijmegen, 14.00 en 16.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl Vasim Familietheater > De Vasim, Nijmegen, 15.00 tot 17.00 uur, www.devasim.nl

Muziek

Grant Peeples > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

Uitgaan

Rommelmarkt > Café Teersdijk, Wijchen, 10.00 – 16.00 uur Bokbierdag > Centrum Nijmegen, 13.00 - 19.00 uur, www.nijmeegsebierfeesten.nl

24 woensdag Muziek

Mary Gauthier > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl Weltschmerz | Cluthing at straws > Doornroosje, Nijmegen, 20.00 uur, www.doornroosje.nl

25 donderdag Theater

Lakshmi - Lakshmi > De Lindenberg, Nijmegen, 20.00 uur, www.delindenberg.com Frascati producties & Tea Tupajic > LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl Fuad Hassen > Cardo Theater, Groesbeek, 20.00 uur, www.cardotheater.nl

> LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl

27 zaterdag

Muziek

Uitgaan

Deadstock Sneaker Market > De Vasim, Nijmegen, 12.00 tot 17.00 uur, www.devasim.nl Amber Arcades > Doornroosje, Nijmegen, 22.00 uur, www.doornroosje.nl Editie 40UP!> Fletcher HotelRestaurant Erica, Berg en dal, www.fletcherevents.nl

28 zondag Familie

Jasper Smit – Straks komt er niemand op m’n feestje > De Lindenberg, Nijmegen, 15.00 uur, www.delindenberg.com Bumba Show 1+ - Bumba en het magische wonderboek >

26 oktober

Concert

Vinchenzo

Cultuur

Suffering Matters >Stevenskerk, Nijmegen, 19.00 – 22.00 uur, www.stevenskerk.nl

26 vrijdag Concert

Festival Jazz International Nijmegen 2018 > De Lindenberg, Nijmegen, 19.00 uur, www.delindenberg.com

Cabaret

Showponies (reprise) > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

The Masterons – The Wilde Oosten

De Kaaisjouwers Run > Waalkade Nijmegen, 11.00 – 14.00 uur

29 maandag Muziek

Forta Rock : Monuments + Vola > Doornroosje, Nijmegen, 20.00 uur, www.doornroosje.nl

30 dinsdag

Theatercollege

Jelle Brandt Corstius en Oleg Fateev – Moeilijke landen > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

31 woensdag Opera

Tosca (Puccini) – Staatsopera van Tatarstan > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

jINjazz@brebl: strings > Brebl Nijmegen, 20.30 uur, www.brebl.nl

Cabaret

Festival Jazz International > t/m 28 okt, LUX Nijmegen, 20.30 uur, www.lux-nijmegen.nl Festival Jazz in Nijmegen: Carte Blanche Kika Sprangers > Brebl Nijmegen, 20.30 uur, www.brebl.nl

Sport

Harry Sacksioni – Once upon a Time > De Vereeniging Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Carel Kraayenhof Ensemble – 3Q! > Stadsschouwburg Nijmegen, 20.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl Tino Martin - Dichterbij > De Vereeniging Nijmegen, 20.15 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Muziek

Musings from the Lowlands > De Vereeniging Nijmegen, 14.30 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Theaterconcert

Concert

Marc de Hond – Voortschrijdend inzicht > De Lindenberg, Nijmegen, 20.30 uur, www.delindenberg.com

Stadsschouwburg Nijmegen, 13.30 en 16.00 uur, www. stadsschouwburgendevereeniging.nl

Vinchenzo Tahapary is bekend geworden door het programma ‘The Voice Of Holland’ waarin hij de derde plaats haalt. De 18-jarige pop zanger uit Tiel scoorde in 2017 al twee hits met ‘Steady Love’ en ‘Daily’. In april van dit jaar bracht hij nieuwe single ‘Headphone’ uit en het lijkt er op dat hij hier ook weer hoge ogen mee gaat gooien. Tijdens een theatershow van Ali B wordt Vinchenzo het podium opgevraagd om samen het nummer ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’ te zingen. Dit moment wordt vastgelegd en opgepikt door RTL. Hierdoor belandt hij in het zevende seizoen van ‘The Voice Of Holland’. Vinchenzo kiest Ali B als coach en schopt het tot aan de finale. Als deelnemer van The Voice staat je maar zelden een grote carrière te wachten. Vinchenzo lijkt de uitzondering. Hij introduceerde zichzelf met loepzuivere covers maar met zijn zelfgeschreven muziek lijkt hij nu door te groeien tot een ultieme tienerster. Doornroosje, Nijmegen, 20.15 uur, www.doornroosje.nl

Herfstvakantie in het Afrika Museum Tentoonstelling Sieraden, makers en dragers > tot 2 juni 2019, Familierondleiding Sieraden, makers en dragers > t/m 28 oktober, Workshop: Tuareg zilver > Za 13, ma 15, wo 17, vr 19, zo 21, di 23, do 25 en za 27 oktober Activiteit Sieradenwerkplaats > 12.00 - 16.00 uur, t/m 28 oktober Lezing; maken en dragen door Chequita Nahar > Zondag 14 oktober, 14.00 uur Workshop Perpetual Plastic Project > Zondag 14 oktober, 11.00 - 16.30 uur, Workshop Liefdesbriefje van kralen > Zo 14, di 16, do 18, za 20, ma 22, wo 24, vr 26 en zo 28 oktober, 12.00 - 16.00 uur Workshop Body percussie > Ma 15, di 16, wo 17, do 18, ma 22, di 23, wo 24 en do 25 oktober, 13.30 en 14.30 uur

www.afrikamuseum.nl 37


uit was ERBIJ Stappenplan Niet te missen in oktober Herfst, ja echt wel, het is herfst. Nog een hele maand zomertijd, dat dan weer wel, maar de dagen worden toch korter, de temperatuur gaat toch naar beneden en de eerste herfststormen hebben we toch al weer gehad. En is herfst ook de tijd van lange boswandelingen, een goed glas bokbier en een mooie theatervoorstelling. Keuze genoeg wat dat betreft, want overal zijn de theaters aan hun nieuwe seizoen begonnen. Hieronder een paar highlights voor als je helemaal geen keuze kunt maken. • Zaterdag 6 oktober, 11.00-17.00 uur: Radboud Invites. De Radboud Universiteit bestaat 95 jaar en daarom is iedereen vandaag welkom om een kijkje achter de schermen te nemen van de Radboud universiteit en het Radboudumc. Bezoekers kunnen zelf proefjes doen, demonstraties, lezingen en rondleidingen bijwonen. www.ru.nl/radboudinvites • Zaterdag 6 t/m zondag 15 oktober: Najaarskermis. Zwieren en zwaaien in Nijmegen, want de najaarskermis is weer neergestreken met bijna honderd attracties. De draaimolen voor de kleintjes, de Break Dance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen: voor iedereen is er van alles te beleven en te zien. www.kermisnijmegen.nl. • Zaterdag 14 oktober, 13.30 uur: Herfstboktocht. Met een heuse huifkar langs vijf kroegen om daar een glas herfstbok te nuttigen. Dat gebeurt vandaag met de Peeman Bok die dwars door de binnenstad langs de volgende kroegen rijdt: De Fuik, Malle Babbe, Café Faber, Bascafé en St. Anneke. Ook dorst gekregen? Meld je dan snel aan in een van deze cafés, want: vol=vol. • Zondag 28 oktober, 11.00 uur: Kaaisjouwers Run. Deelnemers leggen een parcours af met een jutte zak van 5, 10 of 15 kilogram op hun schouder of rug. Vanaf de Waalkade gaat het naar de Grote Markt en weer terug, maar dan wel onderweg de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen. www.dekaaisjouwerrun.nl.

38

Stella heeft haar

feestje te pakken

Vijftig jaar geleden sloot de fameuze Stella Kelder in hartje Nijmegen. Fameus door de keiharde beatmuziek, de joints, de eerste liefdes... Mannen en vrouwen van ruim boven de zestig konden het allemaal nog eens beleven in september waar een heuse Stella’s Rockin’ Beat & Blues Birthday werd gehouden. Een druk bezochte avond vol live muziek van o.a. de Vandeven Band, Peter Savary en de nieuwe bluesband What’s that?. Fotograaf Marcel Krijgsman toog ook naar LUX om te genieten van deze Nijmeegse muziekhistorie. En vond tussendoor nog tijd om bijgaande foto’s te maken.


WIN

EEN COMPLETE OUTFIT

VOOR € 19,53

De gehele maand oktober viert Van Tilburg Ravenstein haar 65 jarig bestaan. En dat doen we graag samen met jou! In de winkel brengen we een ode aan het jaar 1953, waarin het allemaal begon. Kom in de gehele maand oktober genieten van de hapjes en drankjes van toen én maak kans op een waanzinnige prijs: een complete outfit voor slechts €19,53! [ LOOPTIJD: VAN 1 T/M 31 OKTOBER 2018, ALLEEN IN DE VESTIGING RAVENSTEIN ]

VI ER S AM EN M E T ON S D E

TE R UGBLI KW E KEN D E MOD E VA N NU , DE PRIJ ZEN VAN TO EN

V A N T I L B U R G R A V E N S T E I N S A K S E N W E G 2 - 4 I 2 . 0 0 0 M 2 M O D E I R U I M 1 3 0 M O D E M E R K E N I G R AT I S V E R M A A K S E R V I C E

Uit Nijmegen - Oktober 2018  

Stadsmagazine voor Nijmegen & regio

Uit Nijmegen - Oktober 2018  

Stadsmagazine voor Nijmegen & regio

Advertisement