Page 13

Zelfs vanaf de Veluwe komen ze speciaal naar de Pure Markt op het Stadsplein in Amstelveen. Iedere eerste zondag van de maand bieden leveranciers uit de omgeving hier hun ambachtelijke producten aan: zelfgemaakte taarten, quiches, scones, tarwegrassap, frambozentiramisu, maar ook authentieke Franse streekproducten en verse forel. “Het is veel leuker om dingen op een markt te kopen en met de leveranciers te praten.”

Jacqueline en Paul zitten te genieten van een broodje en hebben net wat cadeautjes gekocht.

Jacqueline en Paul

“Paul zijn zus is in verwachting en daar hebben we net een kleinigheidje voor gekocht. We vinden de Pure Markt een leuke plek om cadeautjes te kopen, je vindt hier allerlei originele dingen en intussen genieten wij van het lekkere eten.” Annette en Ageeth, twee vriendinnen, gaan regelmatig naar de Pure Markt. “We vinden het vooral leuk om lekker te eten en te drinken. Het is ook fijn dat je hier even rustig kunt zitten en gelijk van je aankopen kunt genieten.” Het zonnetje schijnt – het is goed toeven op het Stadsplein.

UIT juni/augustus

Trienet Kroon en Kees Oostermeijer zijn de oprichters van de Pure Markt, die ontstaan is in het Amsterdamse Park Frankendael. “Samen met mijn partner Kees Oostermeijer werden we in 2008 door de gemeente Amsterdam gevraagd om als onderdeel van de ‘Dag van het park’ een markt te organiseren in Park Frankendael. Dat is eigenlijk heel goed gegaan en vanuit daar zijn we steeds vaker een markt gaan organiseren,” vertelt oprichtster Trienet. In het begin stond Trienet zelf met taarten op de markt, inmiddels is ze daar te druk voor en houdt ze zich alleen bezig met de organisatie. Park Frankendael is sinds 2009 één van de vaste locaties van de Pure Markt en wordt nu ook gehouden in het Amsterdamse Amstelpark, Ouderkerk aan de Amstel en zelfs in Den Haag. En in Amstelveen dus. In Park Frankendael is de Pure Markt het grootst; de markt in Amstelveen moet nog groeien. Naast eten en drinken vind je er ook verzorgingsproducten, kleding en sieraden. “Eerst was er

alleen maar eten en drinken te koop. Nu is het ongeveer 70% food en 30% non-food.

We kregen steeds vaker de vraag van bezoekers dat ze het toch wel leuk vonden om

De Pure Markt is de perfecte plek om een middag met de kinderen door te brengen

13

UitMagazine 16  

UitMagazine Zomer 2012

UitMagazine 16  

UitMagazine Zomer 2012

Advertisement