Page 1

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com permanent

DE GOUDSE GLAZEN en MOREAU-ORGEL Permanent te bezichtigen 70 gebrandschilderde ramen uit de 16e en 17e eeuw (de ‘Goudse Glazen’), onder andere van Dirck en Wouter Crabeth. Schitterend Moreauorgel. Openingstijden tot 1/11: ma. t/m za. van 9-17u00. De toegang is 3,50 euro. Voor groepen en 65+ is dat 2,50 euro. Voor meer info www.goudseglazen.nl of Stichting Fonds Goudse Glazen, tel.: 0182-514119.

MUSEUM GOUDA, SINT-JANSKERK, MUSEUMCAFÉ COMBIKAART Met de opening van het vernieuwde museumcafé hebben de twee grootste publiekstrekkers van Gouda, de Sint-Janskerk en Museum Gouda, een unieke locatie erbij gekregen om hun bezoekers extra te onderhouden. Hiermee is het bezoek aan het museum met haar schitterende collectie, zoals het Goudse Plateel en de religieuze kunst met een aantal cartons van de Goudse Glazen en van de Sint-Jan met haar unieke 16de eeuwse gebrandschilderde glazen te combineren met een heerlijke kop koffie in het museumcafé of in de museumtuin. Een nieuwe combikaart (toegang Sint-Jan, Museum Gouda / Het Catharina Gasthuis en een kop koffie/thee) biedt de mogelijkheid om tegen een korting op voordelige wijze gebruik te maken van deze voorzieningen. De 3 samenwerkende partijen roepen Gouda en omgeving op om deze mooie locaties te komen bewonderen. Mocht de korting niet doorslaggevend zijn, laat u dan overtuigen door het besef dat een ieder van over de hele wereld op deze bezienswaardigheden af komt, dus waarom niet de bewoners uit de directe omgeving! De kaart is voorzien van aparte tickets, zodat u uw bezoek los van elkaar kunt plannen. De kaart is verkrijgbaar bij de 3 deelnemende instellingen. Een combiticket Museum Gouda / Sint-Janskerk is mogelijk. Te koop bij Museum Gouda voor 9 euro. Voor museumkaarthouders is de combiticket 5 euro. Voor nadere info www.museumgouda.nl.

MUSEUM GOUDA t/m 24 feb.

t/m 17 mrt.

zo. 3 feb. 15u30 zo. 10 feb. wo. 27 feb. 14u00

Achter de Kerk 14+Oosthaven 9, Gouda, tel. 0182-331000

EXPO QASSIM ALSAEDY: GOODMORNING BAGHDAD Qassim’s werk gaat over de liefde voor een persoon, een gedachte, een plek of een land. De eeuwige strijd tussen oorlog, haat, lelijkheid en slechtheid en hun tegenpolen vrede, liefde, goedheid en schoonheid. Qassim is een veelzijdig kunstenaar die naast schilderijen, installaties en werken op papier maakt. In samenwerking met keramiste Brigitte Reuter vervaardigt hij ontroerend mooie en mysterieuze keramische objecten. Qassim’s werk mag zich verheugen op een internationale schare van bewonderaars, liefhebbers en verzamelaars en werd de laatste jaren in diverse galeries en musea in de wereld getoond. SO WHAT! GOLD GOUDA EN SO WHAT! EEN GOUDEN HUWELIJK Dit jaar bestaat de Goudse jongerensocieteit So What! 50 jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken en herinneringen op de halen. De expo So What! Gold geeft een overzicht van vijf decennia Nederlands poppodium. Unieke opnames met niet eerder uitgebrachte nummers van o.a. Doe Maar en nog veel meer (audiovisueel) materiaal. Maar ook 2 reuze ‘doeken’ die Herman Brood tijdens zijn bezoek aan So What ‘live’ in de oude asschuur aan de Vest heeft gemaakt. Een trip down memorie lane voor (oud) So What-gangers, maar ook een tentoonstelling waarin men een compleet beeld krijgt van 50 jaar muziekontwikkeling en jongeren in Gouda. ACTIVITEITEN FEBRUARI VERHAAL OP ZONDAG: geschrokken, verbaasd, verwonderd Ds Leonie Bos over het schilderij van Pieter Pourbus. DE BEZETTING SPEELT: MEMBERS ONLY, 11u00. THEMARONDLEIDING: GELOVEN GOUDA Aanmelden: rondleidingen@museumgouda.nl. OPENINGSTIJDEN en ENTREE MUSEUM GOUDA: Achter de Kerk 14 (tevens museumcafé) + Oosthaven 9 (tevens museumwinkel) Gouda, tel. 0182-331000. Open di. t/m vr. van 11-17u00, za. en zo. van 12-17u00. Entree voor Museum Gouda is € 7,- voor volwassenen, kinderen - onder begeleiding - tot 18 jaar gratis. Een combiticket Museum Gouda / Sint-Janskerk is mogelijk. Te koop bij Museum Gouda voor 9 euro. Voor museumkaarthouders is de combiticket 5 euro. Themarondleidingen kosten € 3,00 extra per persoon. Voor nadere info www.museumgouda.nl.

GRAND SALON

Zeugstraat 9 en Markt 23, Gouda, tel. 512576

permanent ART-DÉCO Bezichtiging Art-Déco muurbeschilderingen, anno 1924.

VERZETSMUSEUM ZUID-HOLLAND Turfmarkt 30, Gouda, tel. 0182-520385 tijdelijk

BEELDENSTORM: BEELDTRADITIE IN OORLOGSAFFICHES In de Tweede Wereldoorlog was propaganda een doeltreffend middel om de opvattingen van grote groepen mensen te beïnvloeden. Met behulp van affiches werden mensen bijvoorbeeld aangespoord om zich te verzetten tegen de Duitse overheersing of om bij de marine te gaan. Affiches moesten voor zoveel mogelijk mensen begrijpelijk en zichtbaar zijn. Er werd daarom gebruik gemaakt van leuzen, felle kleuren en duidelijke, eenvoudige afbeeldingen. Deze techniek wordt ook nu nog toegepast bij reclame. Om de boodschap van het affiche extra kracht bij te zetten paste men vaak symbolen toe die al bekend waren bij de bevolking. Deze symbolen kwamen dan met name voort uit de christelijke, historische of mythologische traditie. Veel van deze beeldelementen worden nu nog steeds gebruikt. Uitgangspunt vormen de affiches uit de collectie van Verzetsmuseum Zuid-Holland en Streekarchief Midden-Holland. Openingstijden: di. t/m za. van 10-17u00.

C O L O F O N De Uitloper Gouda verschijnt iedere donderdag voorafgaand aan de nieuwe maand in Gouda e.o. in een oplage van 10.000 exemplaren. In deze maandagenda staan (voor zover bij ons bekend) de evenementen, voorstellingen en tentoonstellingen die zich de komende maand afspelen in de theaters, bioscopen, expositieruimten, sporthallen, op de muziekpodia, sportvelden en andere locaties in Gouda. De Uitloper is gratis verkrijgbaar in tal van horecagelegenheden, culturele instellingen en andere ontmoetingsplaatsen in Gouda. Advertentiemateriaal voor de volgende uitgave dient uiterlijk vrijdag 15 februari in ons bezit te zijn. De Uitloper Gouda is een uitgave van Parole, bureau voor journalistieke producties, Waterlelie 66, 2804 PX, Gouda, tel: 0182-539939, e-mail: parole@planet.nl en Twitter @uitloperator. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Pieter van Vliet.

NEGENTIENDE JAARGANG

NR. 269

ENACCORD: HET KLASSIEKE STRIJKKWARTET Het EnAccord strijkkwartet werd in 1998 opgericht, en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest gelauwerde jonge kwartetten van Nederland. Het kwartet, dat lange tijd werd gecoacht door het befaamde Alban Berg kwartet, wordt geprezen om zijn intieme warme klank, zijn expressieve stijl en dynamisch vermogen. Het beheerst het klassieke kwartet repertoire en heeft een uitgebreide concertpraktijk. Als strijkkwartet werden zij geselecteerd door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds voor het bespelen van een kwartet Franse instrumenten van een uitzonderlijke kwaliteit. Voor Recum zullen zij drie ‘klassiekers’ ten gehore brengen: het Rosamunde kwartet van Schubert, het Harfen kwartet van van Beethoven en een bijzonder fraai kwartet van Mendelssohn. Bezetting: Ilka van der Plas en Helena Druwé (viool), Altviool Rosalinde Kluck (altviool), Mette Seidel (cello). Zie ook www.enaccord.nl.

GASTERIJ VERGEER Dorpsweg 32, Reeuwijk, tel. 0182-394321, www.gasterijvergeer.nl 9 tot 12 feb.

GROOTCARNAVAL Nadere info: www.gasterijvergeer.nl.

SO WHAT

Vest 30, Gouda, tel. 0182-519232, www.so-what.nl.

iedere vr. BAND/THEATERAVOND, aanvang 21u00. iedere za. SO WHAT’S UP!? (reguliere uitgaansavond) vanaf 22u30 Lekker dansen op nieuwe hits en soms een klassieker. iedere zo. ETEN inschrijven vanaf 17u00. Zie voor info programmering: www.so-what.nl JUBILEUMSEIZOEN SO WHAT! 50 JAAR vr. 25 jan. DE KRAAIEN vr. 1 feb. GAY? SO WHAT! za. 2 feb. REÜNIE 1980 - NU wo. 6 feb. DOLF JANSEN (cabaret) vr. 8 feb. HANS DORRESTIJN (cabaret) za. 9 feb. STIJLVOL / STIJLLOOS: Jij bepaalt wat de DJ draait! vr. 15 feb. SO JAZZ za. 16 feb. KEES VAN HONDT: Neem je Kamerplant mee! vr. 22 feb. POPQUIZ + OPDONDER za. 6 apr. GERARD EKDOM: HOLY MOLY! Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

STUDIO GONZ Garenspinnerij, Turfsingel 36, Gouda, tel. 526499, www.studiogonz.nl iedere vr.+za. za. 26 jan. 21u00

DE GONZ OPEN met Gonz Café SNOWBURNER VS OTIS VS ACID DEATHTRIP Als de Maya’s ongelijk krijgen zullen we 2013 op 26 januari eens GOED inluiden! za. 2 feb. G-NOME’S PARTY DANCE za. 9 feb. DUBSHOP 3 YEAR ANNIVERSARY! Een avondje dubstep, drum ‘n bass & meer. zo. 10 feb. LOUNGE & GAMING 14-20u00 Magic, Kolonisten van Catan, Frank’s Zoo of gewoon een kaartje leggen. Maar ook gezellig aan de bar een drankje nuttigen, ff de nadorst wegspoelen. Zo gaat je zondag niet verloren. vr. 15 feb. GOUDA HARDCORE PRESENTS #4 De #4 editie van Gouda HC. zo. 24 feb. LOUNGE & GAMING 14-20u00 Magic, Kolonisten van Catan, Frank’s Zoo of gewoon een kaartje leggen. Maar ook gezellig aan de bar een drankje nuttigen, ff de nadorst wegspoelen. Zo gaat je zondag niet verloren. za. 23 mrt. BANDS - EISENFUNK + NOCX Zie voor nadere informatie www.studiogonz.nl.

Gouda

CURSUSSEN& WORKSHOPS

KIEK KERAMIEK

Raaigras 90, Gouda, tel. 0182-535173

CURSUSSEN, KINDERFEESTJES, WORKSHOPS KERAMIEK Keramiste Kiki Voskamp beschikt over een sfeervolle pottenbakkerij onder de naam Kiek Keramiek. Een ieder kan hier beelden maken, boetseren en leren draaien op de draaischijf. Kiki: ,,Mijn liefde voor het vak, de keramische opleiding en de vele jaren ervaring, dragen bij aan een vakkundige begeleiding. De lessen voor volwassenen in de werkruimte zijn op dinsdagavond, woensdagochtend en woensdagavond. De kosten bedragen € 154,50 per blok van 15 lessen. Kinderfeestjes zijn ook een belangrijk onderdeel van mijn werk. De kinderen draaien op de draaischijf en maken allerlei creaties met de hand. Het werk wordt geglazuurd en gebakken. De kosten bedragen € 85,-. Workshops zijn voor scholen, bedrijven en familiefeesten. Ik kom met alle spullen langs of het wordt gehouden in mijn werkruimte. Wil je meer info: kijk op www.kiekkeramiek.nl of bel 0182-535173 of 06-13932551.

PRAKTIJK BRAM BOER Centrum Ruimte aan de Gouwe, James Wattstraat 15, Gouda LICHAAMSGERICHTE THERAPIE EN TRAININGEN Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie waarbij het lichaam een centrale rol speelt. Veel van onze geremdheid en onrust zijn te herkennen in het lijf. Door de energie weer op gang te brengen, komen er nieuwe inzichten en worden oude denkbeelden verwerkt en vernieuwd. zo. 3 feb. ACTIEVE MEDITATIE: SUNRISE OF THE SOUL zo. 3 mrt. ACTIEF MEDITEREN Steeds van: 9u45 tot ca. 11u30. Deelnamekosten: 15 Euro. Locatie: Ruimte aan de Gouwe, James Wattstraat 15, Gouda. Deelname alleen na aanmelding! Voor nadere informatie zie www.bramboer.nl of tel. 0182-585171/ 06-245 91019.

WORKSHOPS/CURSUSSEN STEMEXPRESSIE

Raaigras 90, Gouda, tel. 0182-535173

OERZANG EN HELENDE STEM Kiki Voskamp geeft de cursus Stemexpressie. Stemexpressie is het maken van klank zonder woorden. Dit wordt klinken genoemd. ,,Je stem is het doorgeefluik van je ziel naar de buitenwereld. Vele gevoelens en de manier waarop we in het leven staan, zijn te horen in de wijze waarop we onze stem gebruiken. Denk maar hoe je klinkt als je blijdschap voelt of aan je bibberstem bij angst. Het is heerlijk om te klinken zonder iets te moeten presteren, zonder oordeel over jezelf of de ander. Je mag jezelf laten horen en even volledig zijn wie je bent. Met elkaar klank maken waardoor er een ‘klanksamenzang’ ontstaat, voelt alsof je aan een feestje meedoet. Samen zoiets neerzetten geeft niet zelden kippenvel. Stemexpressie geeft ook plezier. Er wordt dan ook veel gelachen”, aldus Kiki. In het voorjaar starten weer nieuw cursussen en workshops stemexpressie. WORKSHOPS OERZANG: op zondag 7 april, van 10u30 tot 14u00, € 35,- per workshop. WORKSHOPS HELENDE STEM: op zondag 5 mei van 10u30 tot 14u00, € 35,- per workshop. Locatie: Gouda. Kijk voor nadere info op de website www.kiki-stemexpressie.nl.

CREATIEF IN GOUDA EN OMSTREKEN

www.creatiefgouda.nl.

CREATIEF GOUDA: CREATIEVE WORKSHOPS Abstract schilderen • Antiekrestauratie • Astrologie • Beeldhouwen in speksteen • Bloemcorsages maken • Boekselen • Boetseren • Buttons maken • Creatieve therapie • Edelsmeden • Familiefeesten • Foto’s bewerken • Glas-in-lood • Gomdrukken • Hoeden maken • Inspiratie voor moeders • Kartonnage • Keramiek • Kinderpartijtjes • Kindertherapie • Kledingstijl • Koken • Kunstlezingen • Leven als Pippi • Levensloop • Mad Hatters Tea Party • Mandala’s • Meubelmaken • Ouder-kind workshops • Patroontekenen • Persoonlijke groei • Schilderen voor beginners • Speksteen bewerken • Stemexpressie • Stempels maken • Structuur in je leven • Tablet tas/etui • Teamuitjes • Tekenen • Telefoon hoesje • Verjaardag • Versterk je relatie • Vilten • Voeding • Werken met leer • Zend-engelen tekenen. Kijk op www.creatiefgouda.nl.

EVERTSHUIS Spoorstraat 15, Bodegraven, tel. 0172-618484, www.evertshuis.n do. 31 jan. 20u30

MARJOLEIN MEIJERS met VAN BERINI TOT SOLEX Marjolein Meijers zit 25 jaar in het theatervak: als Annie van de Berini’s, met Jan Rot als An & Jan en solo met muzikanten in het programma ‘Solex’. Haar muziek werd steevast onthaald op lovende kritieken. In ‘Van Berini tot Solex’ leidt Marjolein samen met de muzikanten Walter en Onno Kuipers het publiek door haar muzikale leven. Zij brengen de allermooiste oude liedjes – en nieuwe die dat nog gaan worden – afwisselend, spetterend en ingetogen, vrolijk en stemmig, goed gearrangeerd en mooi van eenvoud. En zoals we van Marjolein gewend zijn: gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach… www.marjoleinmeijers.nl. Entree: € 13,65 (inclusief pauzedrankje). vr. 1 feb. KUNSTCAFE: SUPPER’S READY met JA, IK WIL! 21u00 De uit 12 leden bestaande Goudse close harmony groep Supper’s Ready treedt al meer dan 15 jaar op tijdens evenementen, festivals en eigen concerten in de Goudse regio en ver daarbuiten. In vervolg op hun eerdere succesvolle optreden in het Kunstcafé in 2010 laat de zanggroep het publiek dit keer onder de titel ‘Ja ik wil’ in een avondvullend programma beleven en horen waar je zoal verliefd op kunt zijn. Het wordt een avond afwisselend gevuld met bekende popsongs en jazzy nummers, om swingend van te genieten maar ook om stil naar te kunnen luisteren. www.suppersready.nl. Entree: € 8,50 (inclusief pauzedrankje). za. 2 feb. DONDER PRODUCTIES met PUDDING TARZAN 14u00 Iwan Olsen is een miezerig jongetje dat gepest wordt door de jongens uit zijn klas. Ze noemen hem Pudding Tarzan omdat ze hem zo’n sukkel vinden. Ze gieten water in zijn broek of verzinnen een ander rotgeintje. Zijn vader, meneer Olsen, is wanhopig. Hij wil dat Iwan net zo sterk en slim is als Tarzan uit zijn favoriete boek: een echte kerel, met spieren als staalkabels, die altijd bezig is krokodillen af te maken. Maar Iwan kan niet eens zijn huiswerk afmaken! Op een dag ontmoet Iwan een geheimzinnig oud vrouwtje en mag hij een wens doen. Ineens kan hij verder spugen dan wie dan ook, fietst hij harder dan een bromfiets en verbaast hij iedereen met zijn buitengewone spierkracht. Eén dag lang is hij een echte Tarzan. En dat is precies lang genoeg… Een verhaal naar het boek van Ole Lund Kirkegaard, voor iedereen vanaf 5 jaar! www.dondersproducties.nl. Entree: € 7,45. za. 9 feb. JAN AKKERMAN: MINOR DETAILS 20u30 Jan Akkerman is dit jaar 65 geworden en speelt nog steeds als een jonge god. In ‘Minor Details’ hoort u nieuwe stukken van de gelijknamige CD en klassiekers uit zijn welbekende Focus- en soloperiode. Akkerman laat zijn Gibson grommen als een beer, janken als een wolf en spinnen als een poes. Zijn optredens zijn altijd weer anders, fris, energiek en nooit voorspelbaar. Jan werkt samen met muzikanten van hoog niveau. Het is dan ook een genot om te ervaren hoe subtiel er wordt gespeeld. Gewoon samen muziek maken voor de liefhebber, no nonsense en straight to heaven. Want het is wat het is: Jan Akkerman en zijn band doen waar ze goed in zijn: zij bieden hoger vermaak voor de kenner. Zie www.janakkerman.nl. Entree: € 18,10 (inclusief pauzedrankje). do. 28 feb. ROB EN EMIEL: GEKNIPT & GESCHOREN 20u30 Rob & Emiel presenteren hun derde avondvullende theatershow en zijn er helemaal klaar voor! Om te lachen? Jazeker! Verrassend? Absoluut! In ‘Geknipt & Geschoren’ wordt u heen en weer geschud, van de ene verbazing in de andere. Cabaret, Theater, Visuele acts, Stand-up comedy, Mentalisme en Magic gecombineerd op een manier die nog nooit eerder te zien was. Als de heren ook nog op zoek gaan naar het effect van uiterlijk en voorkomen, ontstaat een hilarisch geheel. Rob en Emiel brengen zeker geen doorsnee theatershow en zijn regelmatig op televisie te zien. Er gaat echter niets boven een live ervaring! Zie www.robenemiel.nl. Entree: € 17,20 (inclusief pauzedrankje). vr. 1 mrt. ARIE VAN GARDEREN: COMPUTERPAINTING 21u00 Vorig seizoen is deze avond in verband met slecht weer niet doorgegaan. Dit jaar heeft u opnieuw de kans om kennis te maken met deze veelzijdige kunstenaar. Schilderend met de computer werd Arie van Garderen getroffen door de grenzen van de expressiemogelijkheden. Het resultaat van een dynamisch creatief proces is bepalend voor de kijker. Dat leidt tot drie vragen: 1. Hoe kan de dynamiek van het proces overgebracht worden op de aanschouwers? 2. Maken we nog kunst met eeuwigheidswaarde? 3. Welk instrumentarium gebruikt de kunstenaar over 20 of 30 jaar? De wereld is niet zwart/wit, tussen wit en zwart zitten 16 miljoen tinten grijs! In de hedendaagse tijd nemen we niet meer de rust om te kijken, laat staan om te zien! Met zijn werk wil hij aanschouwers die kans bieden. Zie www. Aga-Artonline.nl. Entree: € 8,50 (inclusief pauzedrankje) za. 2 mrt. PRINS ES EN DE KIKKER: Van De Dromer Producties 14u00 Prins Es en de Kikker is een vrolijk en komisch sprookjes-alternatief. Het publiek wordt op eigentijdse, speelse wijze met veel humor meegenomen in het sprookje van de Gebroeders Grimm, De Kikkerkoning, Prinses en de Kikker. Harlekino, een sprookjesopleuker, probeert het verhaal van de Kikkerkoning te veranderen maar wordt daardoor zelf onderdeel van het sprookje. De verwende Prins Es, softe Koningin en Strenge Fee zorgen ervoor dat Harlekino de consequenties van zijn veranderingen moet aanvaarden. Zal de verwende prins zijn belofte na komen? Wordt de koningin een goede moeder? En zal de Fee Harlekino vergeven? En waar is de kikker? Kom gezellig kijken en beleef het mee. Vanaf 5 jaar. Zie www.vandedromerproducties.nl. Entree: € 6,55. KAARTEN Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het theater www.evertshuis.nl of aan de kassa van Theater Evertshuis in Bodegraven aan Spoorstraat 15, tel. 0172-618484. Zie voor meer info over programmering op www.evertshuis.nl.

vr. 1 feb. 19u30 Grote zaal

RO THEATER: WOEF SIDE STORY (8+) Familievoorstelling Woef Side Story speelt zich af in de wonderlijke wereld van dogshows, hondenkapsalons en uitlaatstroken. De stoere straathond Toto (Sinan Eroglu) en de bloedmooie rashond Marina (Elise Schaap) zijn stapelverliefd. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin zwerfhonden en sjieke viervoeters elkaar voortdurend in de haren vliegen. Het gedrag van de baasjes is al net zo bij de beesten af. Mevrouw Schoonbroek (Sylvia Poorta) wil een nette uitlaatplaats voor haar deur tot ergernis van haar slonzige buurman Bob (Alex Klaasen). En dan is er ook nog de valse dokter Prick (Arjan Ederveen)… Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen? Met Arjan Ederveen, Gijs Naber, Elise Schaap, Alex Klaasen, Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Lukas Smolders, Sinan Eroglu samen met een groep jonge talentvolle acteurs. za. 2 feb. BACK TO THE COUNTRY - PART II (muziek) 20u00 Grote zaal Er zijn nog enkele plaatsbewijzen beschikbaar. zo. 3 feb. DE MEEZING SOUND OF MUSIC (meezingmusical) 13u30 Grote zaal In de ‘Meezing Sound of Music’ is het publiek de ster en mag er luidkeels meegezongen worden met klassiekers zoals ‘Do-Re-Mi’, ‘Lonely Goatherd’ en ‘Climb every Mountain’. Er mag geblaft worden naar de butler, gesist tegen de barones en voor iedereen ligt er een Meezing Sound of Music pretpakket klaar. Wie verkleed komt als non, kapitein, barones of uitgedost in een Dirndl of Lederhosen, die kan op het podium strijden om het hardste applaus tijdens de kostuumparade. Creativiteit en fantasie worden beloond met een prachtige prijs. 5 en 6 feb. ANNIE met Jenny Arean en Tony Neef (musical) 20u00 Grote zaal Annie zit in het hart van iedereen tussen de 6 en de 110 jaar oud. Nu is dit kleine, brutale weesmeisje met het hart van goud en een koppie vol rode krullen terug in het theater. Annie slijt haar dagen in het weeshuis van de altijd liederlijk bezopen Miss Hannigan. Maar ook kleine weesmeisjes hebben wel eens geluk. Ze wordt gevraagd om kerstmis te vieren bij een van de rijkste mannen van Amerika: Oliver Warbucks. ‘Annie’ zit vol onvergetelijke hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’. Een geheel nieuwe versie met Jenny Arean of Gerrie van der Klei als Miss Hanigan, Tony Neef als Daddy Warbucks, Maike Boerdam, Cindy Bell, Joey Schalker, Raymond Kurvers e.a. 8, 9 en 10 feb. FAULTY TOWERS: The Dining Experience - REPRISE 19u00 Kleine zaal Chaos, hilariteit en herkenbaarheid uit een van de beste televisiekomedies ooit: Fawlty Towers. Het publiek gaat dineren ‘in het hotel’ en wordt bediend door ’s werelds beste imitatoren van Sybil, Basil en Manuel. Net zoals twee seizoenen geleden wordt het publiek meegesleurd in de hilarische wereld van het hotel- en restaurantwezen, onder het genot van een driegangendiner. Deze voorstelling is Engels gesproken. Er zijn nog plaatsbewijzen beschikbaar voor het diner op zondag 10 februari. De overige data zijn uitverkocht. di. 12 feb. HONINGJAGERS met Dries Smits, Roos Ouwehand e.a. (toneel) 20u30 Kleine zaal Een ontroerend en geestig stuk over liefde en rouw. Stel: Je stapt de woning van je bejaarde vader binnen. Je treft hem aan, slapend op de bank… met de aantrekkelijke wijkverpleegster. Ook zij slaapt. En dat terwijl jullie een afspraak hebben om het verse graf van mama te bezoeken. Zij hebben niets in de gaten. Blijf je of ga je weg? Je blijft. Krijg je daar spijt van? ‘HONINGJAGERS’ is een huiskamerdrama achter gesloten gordijnen. Het publiek wordt meegenomen naar zo maar een bejaardenwoning, waar zich een gefluisterde tragedie aftekent. Met Dries Smits, Roos Ouwehand, Astrid van Eck en Michel Sluysmans in de regie van Rob Ligthert. wo. 13 feb. OUDE MEESTERS: Joost Prinsen en Bram van der Vlugt (toneel) 20u00 Grote zaal ‘Oude Meesters’ wordt vertolkt door Joost Prinsen en Bram van der Vlugt. Ze spelen de laatste telgen van een beroemd toneelgeslacht, de broers De Man. Ze haten elkaar, dat weet iedereen. Ook al hebben ze zekere roem verworven, ze worden niet overstelpt met aanbiedingen. Hun beurs raakt angstwekkend leeg. Dus zijn ze gedwongen op het voorstel van een producent in te gaan: met elkaar optreden in het stuk ‘Mijn Broeders Hoeder’. Ongemerkt komen ze steeds nader tot elkaar, broederhaat verandert in broederliefde. Maar wat is spel en wat is werkelijkheid? wo. 13 feb. FROMMERMANN: Classified (muziek) 20u30 Kleine zaal Vocaal ensemble Frommermann zingt close harmony in een theatrale en humoristische setting. In de voorstelling ‘Classified’ verbinden de mannen klassieke muziek met moderne klassiekers. Zo komen songs voorbij van William Byrd, Benjamin Britten, Frank Sinatra, The Delta Rhythm Boys, Billy Joel en Randy Newman. Ondertussen wordt er onderzocht, gehoord, verhoord, gelekt, gewraakt, ontkend, een verklaring afgelegd en een statement gemaakt. Want in deze moderne whodunnit wordt op geheel eigen muzikale wijze vorm gegeven aan de wereld van de enquêtes, onderzoekscommissies en verhoren. Niets en niemand wordt gespaard. do. 14 feb. LA THE VOICES LIVE: Geloof, Hoop & Liefde (muziek) 20u00 Grote zaal Er zijn nog enkele plaatsbewijzen beschikbaar. do. 14 feb. LAURA VAN DOLRON: Sartre zegt sorry (toneel) 20u30 Kleine zaal Laura van Dolron maakt intieme voorstellingen waarin hard lachen en hard nadenken elkaar voortdurend afwisselen. Eens in de paar jaar komt de beroemde filosoof Jean-Paul Sartre (1905-1980) Laura opzoeken om haar om de oren te slaan met grote woorden als ‘vrijheid’ en ‘verantwoordelijkheid’. Dit keer loopt het echter anders: Sartre staat niet op uit zijn graf om Laura streng toe te spreken, maar om zijn excuses aan te bieden. Wat volgt is een verfrissende brainwash en een onhandige, maar oprechte poging tot engagement; ‘Sartre zegt sorry’ is als balsem voor de ziel en kauwgom voor de hersenen. Directeur Nel Oskam over deze voorstelling: ‘Stand-up philosopher Laura van Dolron; die dame is volop in opkomst en voor het eerst solo in De Goudse Schouwburg te zien. Ze schrijft, regisseert én speelt in haar eigen, intieme voorstellingen.’ 15 en 16 feb. HEMA DE MUSICAL met Joep Onderdelinden e.a. (musical) 20u00 Grote zaal Dansende rookworsten en tompouces, populaire liedjes, humor en zelfs een moment van roem voor enkele échte Goudse HEMAmedewerkers: dat is HEMA de musical. Het publiek leeft mee met onder anderen Tilly van de gordijnen en de Turkse Yildiz van het gebak. Hoe verschillend de collega’s ook zijn, samen zijn ze één team. Maar dan komt er een Spaanstalige stagiaire die op een geheime koninklijke missie is… ‘HEMA de musical’ is geregisseerd door Geert Lageveen en de cast bestaat uit Joep Onderdelinden, Wimie Wilhelm, Laus Steenbeeke en anderen. di. 19 feb. PEER GYNT: Het Zuidelijk Toneel 20u00 Grote zaal Regisseur Matthijs Rümke ensceneerde Henrik Ibsens toneelklassieker ‘Peer Gynt’ met Han Kerckhoffs in de titelrol van de oude Peer Gynt en Xander van Vledder in de titelrol van de jonge Peer Gynt. Rümke laat zijn 8-koppige acteursensemble omringen door 25 koorleden in een decor dat steeds verandert, zoals ook de wereld om Peer Gynt steeds verandert. Marcel Otten maakte een nieuwe vertaling en de muziek wordt verzorgd door het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk (winnaars van de Muziekprijs 2012). Zij componeerden nieuw werk waarbij ze zich lieten inspireren door de welbekende muziek en klanken van Edvard Grieg. In Ibsens sprookjesachtige epos ‘Peer Gynt’ is de gelijknamige hoofdpersoon in drie fasen van zijn leven te zien. Allereerst als jonge rusteloze fantast en een buitenstaander in zijn dorp. Na een roekeloze daad vlucht hij de natuur in en durft niet terug te keren. Hij belandt bij de trollen die hem hun levensmotto voorhouden: Wees genoeg voor jezelf! Peer kiest vervolgens een leven van eigenbelang en hij rent om alle confronterende situaties in zijn leven heen. Hij leeft van moment naar moment, zonder spijt, zichzelf steeds opnieuw uitvindend. Als zakenman verdient hij zijn fortuin, als profeet wordt hij geëerd en als krankzinnige wordt hij gekroond tot keizer. Pas helemaal aan het einde van zijn leven beseft hij dat hij in de armen van zijn jeugdliefde Solveig rust en geluk had kunnen vinden. wo. 20 feb. KOEKELOERE (4+): Theater Terra (familievoorstelling) 14u00 Grote zaal Theater Terra komt weer naar Gouda en dit keer met het bekende SchoolTV programma ‘Koekeloere’. Theater Terra stond eerder in De Goudse Schouwburg met Kikker, Kleine Ezel en Dolfje Weerwolfje. In ‘Koekeloere’ beleven Moffel, Piertje en hun vriend Arie een spannend avontuur en zijn ze erg nieuwsgierig naar de wereld om zich heen. Maar zal alles wel goed gaan? ‘Koekeloere’ gaat over in de steek gelaten worden en over gevaar. Maar ook over anderen helpen én over verliefdheid. Met Theo Terra, Dick Feld, Eric-Jan Lens en Jacqueline Goedmakers. do. 21 feb. SARA KROOS: Voor de leeuwen - REPRISE (cabaret) 20u00 Grote zaal Sara Kroos komt naar Gouda met haar cabaretprogramma ‘Voor de leeuwen’, waarmee zij vorig theaterseizoen ook in De Goudse Schouwburg te zien was. In dit programma improviseert Sara meer, maakt ze meer grappen en is ze meer zichzelf. ‘Niet alleen haar zesde, maar ook haar beste programma’, schreef de pers. Een programma vol mooie liedjes, zachte zinnen en veel humor. vr. 22 feb. DE GEBROEDERS FRETZ: Revolte (cabaret) 20u30 Kleine zaal ‘Revolte’ is een scherpe en eigenzinnige mix van pop en stand-up waar Nederland in bange dagen naar smacht. Want banken vallen neer, ons geld is gewichtloos, de wereld staat in de fik en het grijze midden regeert. Er is geen tijd meer voor gedonder. Het is tijd voor een revolte. Maar moet je om een opstand te laten slagen niet eerst doordringen tot het centrum van de macht? Daarom proberen De Gebroeders Fretz hun idealen in Den Haag te verwezenlijken. Hun missie is om van Johan Fretz de eerste bruine minister-president van Nederland te maken, met Marcel Harteveld als oer-Hollandse spindoctor aan het roer. Het cabaretduo wordt muzikaal bijgestaan door gitarist Edoardo Righini. za. 23 feb. NATURALLY 7 In Concert (show) 20u00 Grote zaal Overal waar de Amerikaanse zangsensatie Naturally 7 verschijnt, worden harten veroverd. Met hun Vocal Play tillen zij meerstemmige zang naar een ongekend niveau en brengen zij een act van wereldformaat. Dit gaat veel verder dan a capella en human beatboxing, de zeven leden bootsen met hun stem tal van muziekinstrumenten na en klinken hiermee als een fantastische band. ‘Prachtige vocale harmonieën en melodieën klinken als gitaren zonder gitaar en ze reproduceren DJ scratching zonder turntables in de buurt – echt een ongelofelijke prestatie!’, schreef de pers over Naturally 7. za. 23 feb. ERIC VAARZON MOREL EN CARLOS DÉNIA: Inspiración (muziek) 20u30 Kleine zaal Eric Vaarzon Morel en Carlos Dénia brengen met ‘Inspiración’ een hommage aan de grootste en meest virtuoze flamencogitarist aller tijden: Paco de Lucía. Deze gitarist is allesbepalend geweest voor de flamenco van vandaag de dag. Eric en Carlos nemen het publiek mee op een muzikale reis, van toegankelijke wereldhits als ‘Entre dos Aguas’, ‘Concierto de Aranjuez’ en ‘Mediterranean Sundance’ tot klassiekers als de filmmuziek bij de bekende dansfilm Carmen. Eric verplaatst zich in Paco de Lucía en Carlos in zijn twee broers, die hem altijd als zanger en gitarist hebben begeleid op wereldtournees. di. 26 feb. TERUG NAAR DE KUST (toneel) 20u00 Grote zaal ‘Terug naar de kust’ is een psychologische toneelthriller. Tien jaar geleden verscheen het gelijknamige boek van Saskia Noort en deze debuutroman sloeg in als een bom. De filmversie was eveneens zeer succesvol en nu is er dus voor het eerst een toneelbewerking. In de regie van Mette Bouhuijs is een uitstekende cast te zien met onder anderen Kim Pieters, Miryanna van Reeden, Cas Jansen en Vincent Croiset. Het bloedstollende verhaal gaat over een alleenstaande moeder die wordt bedreigd. Ze besluit met haar kinderen onder te duiken bij haar zus, maar of dit nu de veilige plek is waar zij op hoopt? di. 26 feb. BERTUS BORGERS: Ik hou van Herman (muziektheater) 20u30 Kleine zaal Zanger, saxofonist en songwriter Bertus Borgers werd bekend als bandleider van Sweet d’Buster en als gastsolist bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. Hij schreef het boek ‘Ik hou van Herman’, vol verhalen over Herman Brood. Dit boek heeft hij vervolgens bewerkt tot een theatershow met passende muziek. Het programma gaat niet over de gebruikelijke sjablonen van sex, drugs en verdoemenis, maar over de finesses en het menselijk detail. Want die zijn ook belangrijk in rock ’n roll. De verhalen van Bertus zitten hier vol van en vanzelfsprekend speelt hij er zelf de muziek bij. Samen met zijn broer Peer en dochter Nova. wo. 27 feb. C!RCA: Wunderkammer (show) 20u00 Grote zaal Het Australische gezelschap C!rca maakt nieuw circus met een directe stijl. Gewaagd en soms uitdagend balancerend op het randje van de ‘goede smaak’. Twee jaar geleden stond het gezelschap al voor een enthousiaste zaal in De Goudse Schouwburg. In de nieuwe show ‘Wunderkammer’ wordt het publiek meegenomen naar de uitdagende wereld van vaudeville en zinnenprikkelende burlesque. Liefhebbers van circus, dans, turnen en acrobatiek kunnen hun hart ophalen. wo. 27 feb. 20u30 Kleine zaal

FRED DELFGAAUW: De Verteller (toneel) Meesterverteller Fred Delfgaauw weet iedere keer verrassend uit de hoek te komen met zijn aangrijpende en beeldende theaterproducties. Voor dit nieuwe programma is hij de samenwerking aangegaan met drie multi-talenten: Ida van Dril, Babiche Ronday en Esmay Usmany. Samen nemen zij het publiek mee naar de wonderlijke wereld van een eeuwenoud, maar nog steeds hedendaags verhaal. ‘De Verteller’ is namelijk een bewerking van Volpone van Ben Jonson. Volpone is rijk. Misschien wel te rijk, dus tijd voor een crisis. Hij probeert de tijd te doden, maar de tijd doodt hem. Een doldwaze komedie over hebzucht en opportunisme. Een romantisch sprookje met vlijmscherpe randjes.

UITAGENDA GOUDA e.o.

FEBRUARI 2013 - NUMMER

FEBRUARI 2013 - NUMMER

NR. 269

NR. 269

Antigoni Goni / Shutterstock.com

Lethmaetstraat 45 Tel.: 0­182-522200

Maandoverzicht Filmhuis Gouda FEBRUARI 2013

ARGO

Regie: Ben Affleck. Met: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman. USA 2012 • 120 min. DO 31/1, ZA 2: 21U45; WO 6: 20u30; VR 8: 21u45; ZO 10: 20u30; MA 11: 20u30; DI 12: 20u30.

THE WORDS

Regie: Brian Klugman en Lee Sternthal. Met: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Oliva Wilde. USA 2012 • 97 min. VR 1: 15u30; ZA 2: 19u00; MA 4: 20u30; DI 12: 14u00.

CARNAVAL in de regio 8 t/m 11 februari

Zie voor programma elders in deze uitgave.

UNE VIE MEILLEURE

Regie: Cedric Kahn. Met: Guillaume Canet, Leïla Bekhti. FRA 2011 • 110 min. VR 1: 19u00; ZO 3: 16u00; DI 5: 14u00; VR 8: 15u30; ZA 9: 21u45.

DE MARATHON

Regie: Diederick Koopal. Met: Martin van Waardenberg, Stefan de Walle, Marcel Hensema. NED 2012 • 110 min. VR 1: 21u45; ZO 3: 20u30; DI 5: 20u30; VR 8: 19u00; ZA 9: 19u00.

MEEK’S CUTOFF

DOLF JANSEN met TOPVORM

woensdag 6 feb. 21u00 in So-What! Gouda vrijdag 15 feb. 20u15 in Cultureel Centrum Concordia Haastrecht.

Regie: Kelly Reichardt. Met: Michelle Williams, Bruce Greenwood, Zoe Kazan. USA 2010 • 104 min. DO 7: 20u30; ZO 10: 16u00; WO 13: 20u30.

THE AWAKENING

Regie: Nick Murphy. GBR 2011 • 107 min. Met: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton. DO 14: 20u30; VR 15: 21u45; ZO 17: 20u30; VR 22: 19u00; ZA 23: 21u45.

RENOIR

Regie: Gilles Bourdos. Met: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers. FRA 2012 • 113 min. VR 15: 15u30; ZA 16: 19u00; DI 19: 14u00; WO 20: 20u30.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN

Regie: Felix van Groeningen. Met: Veerle Baetens, Johan Heldenbergh. BEL 2012 • 100 min. VR 15: 19u00; ZA 16: 21u45; ZO 17: 16u00; MA 1: 20u30; DI 19: 20u30; VR 22: 15u30; ZO 24: 20u30; DI 26: 20u30.

AMOUR

Regie: Michael Haneke. Met: Jean Louis Trintignant, Emmanuelle Rive, Isabelle Huppert. FRA/DUI/OOS 2012 • 125 min. DO 21: 20u30; VR 22: 21u45; ZA 23: 19u00; ZO 24: 16u00; MA 25: 20u30; DI 26: 14u00; WO 27: 20u30.

JEUGDFILMS IN DE VOORJAARSVAKANTIE ERNEST & CÉLESTINE

thuis in UITgaan!

vr. 1 mrt. 20u15

Dunantlaan 1, Reeuwijk, www.recum.nl

UITAGENDA GOUDA e.o.

MAANDAGENDA - FEBRUARI 2013

2013 gratis

De UITloper:

DE BRUG

www.uitlopergouda.nl

2013 gratis

25 jan. HOPE SPRINGS 1 feb. THE WORDS 8 feb. UNE VIE MEILLEURE 15 feb. RENOIR 22 feb. THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN

Blekerssingel 40, Gouda, tel. 522746

Oosthaven 12, Gouda, tel. 0182-769166

KUNSTCAFÉ GOUDA: COUNTRY OP GEVOEL Vanavond de countrygroep Change of Key en de Uljee’s. Change of Key is bekend van haar vele sfeervolle optredens en de cd’s. Bovendien heeft Change of Key zich in het circuit reeds bewezen als award-winnende groep. Bezetting: Daniëlle (lead- en harmony vocals, gitaar, mandoline & ukelele), Joop (harmony vocals, gitaar, mandoline, lapsteel, bluesharp & banjo), Marijke (lead-, harmony vocals & toetsen). Het tweepersoons bandje Uljee’s (Wim en Marissa) ontstond eigenlijk al in de kinderjaren van Marissa; in de huiskamer lekker met zijn tweeën Top-40 liedjes zingen. Marissa deed later podiumervaring op via de Jeugdtheaterschool en als zangeres in de populaire regionale coverband De Koffers. Wim treedt verder nog op als zanger/gitarist/componist in de jazzband Guitarians. Toen zij hun bandje startten bestond het repertoire nog uitsluitend uit Engelstalige covers, maar breidde later uit met zelfgeschreven Nederlandstalige nummers en hertaalde covers. Nu zingt en spelen zij hun eigen gemaakte liedjes met sfeer en grote gevoeligheid. Locatie: GOUDA STUDIO’S MUSIC ART CENTRE Oosthaven 12, Gouda, tel. 0182-769166 Entree: € 5,-. Zie ook www.kunstcafegouda.nl.

wo. 30 jan. Poppentheater MAX VERSTAPPEN: DE HIK VAN REMBRANDT 14u00 Amsterdam,18 juli 1655: alle ogen zijn gericht op Le Coq, een man die zichzelf erg belangrijk vindt. Hij gaat het spiksplinternieuwe stadhuis openen met een speciaal gemaakt schilderij van Rembrandt van Rijn. Maar Rembrandt zit in de problemen. Hij heeft vreselijk de hik en kan zijn penseel niet stil op het doek houden. Wordt hij nog wel beter? En is zijn schilderij ‘De Nachtwacht’ op tijd af voor de opening? De Hik van Rembrandt is een spannend en hilarisch poppenavontuur. De hoofdrolspelers uit die tijd zijn weergegeven als dieren. Met een ingenieuze combinatie van poppen, theaterdecors en 3D-animaties heeft poppenspeler Max Verstappen opnieuw een spraakmakende voorstelling gemaakt. Max Verstappen is veelvuldig bekroond en o.a. bekend van Huisje Boompje Beestje, Otje en Kip. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom. Entree € 5,-. Kaarten reserveren & informatie: www.vlisterspeelparasol.nl. do. 31 jan. CONCORDIA FILMAVOND: INTOUCHABLES 20u15 Ook dit culturele seizoen kunnen kijkers van alle leeftijden in Concordia terecht voor mooie, grappige, indrukwekkende en spannende films. Entree: € 6,-. zo. 3 feb. JAZZ OP ZONDAG, een heerlijke jazz middag in Concordia 15u00-17u30 Kom genieten van een heerlijke jazzmiddag in Concordia. De Goudse band Swing Twice trakteert ons op cool jazz, easy listening & softpop muziek. De band bestaat uit Caroline van Sluis (zang), Jorn Dal (piano), Marc Bouter (sax), Emiel Loppies (gitaar), Peter Gheysen (bas) en Marcel van Kersbergen (drums). Swing Twice bestaat 15 jaar en doen al een aantal jaren Jazz on Sunday in Gouda. Volgende optreden: zo. 3 mrt. (15u00). Gratis toegang. za. 9 feb. iNtrmzzo met CLOSE II PERFECTION 20u15 In de nieuwe theatervoorstelling ‘Close II Perfection’ toont iNtrmzzo aan hoe cruciaal het is om onderling duidelijke afspraken te maken. iNtrmzzo, de meest succesvolle a capella groep van dit moment, geeft in deze show een nieuwe definitie aan het woord perfectie. ‘Close II Perfection’ is een hilarische avond Absurd Vocal Comedy. De muziek wordt gebracht op een manier die uniek is aan iNtrmzzo; je hebt altijd het idee dat er een band meespeelt. Maar niets is minder waar! vr. 15 feb. DOLF JANSEN met TOPVORM (try out) 20u15 Het onvermijdelijke feit is dat Dolf Jansen - rasartiest, mooiprater, nadenker, dichtregelaar, hoofd afdeling Ad rem van de gemeente Ouderamstel - zijn 50e verjaardag nadert. In de zomer van 2013. Nu is zijn streven dit: nog een keer de absolute topvorm bereiken, fysiek, mentaal, als atleet, artiest, als mens zelfs. En de TOPVORM die nog in hem blijkt te huizen. Wellicht... Verhalen, improvisatie, hilariteit tot voorbij het balkon, poëzie, audiofragmenten van pijn en genot en een rusthartslag van 38. Cabaret! Theater! Heel heel diep gaan! wo. 20 feb. JEUGDFILM: MEES KEES 14u00 Voor Tobias komt Mees Kees, de nieuwe invaller op school, precies op tijd. Door de juf werd hij om niets de klas uitgestuurd. Ook kreeg hij vaak strafwerk. Raar, want Tobias is namelijk best slim, heel vrolijk en super grappig. Mees Kees geeft heel anders les dan de juf. Dat is omdat hij nog stagiair is en voor het eerst voor de klas staat. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet. Met biologie kijken ze bijvoorbeeld Spider-Man en met rekenen zetten ze de tafels op z’n kop. Tobias leeft hierdoor helemaal op ondanks zijn moeilijke thuissituatie. De strenge directrice Dreus vindt het maar niets… Kaarten (à € 4,- voor kinderen en € 6,- voor volwassenen). do. 28 feb. CONCORDIA FILMAVOND met THE KING’S SPEECH 20u15 The King’s Speech is het waargebeurde verhaal over Koning George VI, die om zijn stotterproblemen te overwinnen les kreeg van eigenzinnig logopedistLionel Logue (Geoffrey Rush). De film sleepte talloze prijzen in de wacht, met als hoogtepunt vier Oscars voor Beste Film, Beste Regie (Tom Hooper), Beste Acteur (Colin Firth) en Beste Originele Scenario (David Seidler). KAARTEN Kaarten voor bovenstaande voorstellingen zijn op verschillende manieren te koop: online via www.cultureelcentrumconcordia. nl, via het bestelformulier in het programmaboekje, op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). Het programmaboekje is te vinden op www.cultureelcentrumconcordia.nl.

DE GOUDSE SCHOUWBURG Boelekade 67, Gouda, tel.0182-513750

vr. vr. vr. vr. vr.

KUNSTCAFE GOUDA wo. 27 feb. 20u00

Concordiaplein 1, Haastrecht, tel. 0182-502202

Filmhuis Gouda draait iedere dinsdagmiddag om 14u00 en iedere vrijdagmiddag 15u30 matineevoorstellingen. Voor de komende maand kunt u overdag naar de volgende films:

KUNSTUITLEEN GOUDA

t/m 23 feb. LANDSCHAPSSCHILDERIJEN VAN JAN GROENHART Hollandse vergezichten met meanderende riviertjes en een boerderij of dorp op de achtergrond, afgewisseld met vrolijke strandgezichten en Zuid-Franse landschappen in warme tonen, sieren de expositieruimte van de kunstuitleen. De schilderijen zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Jan Groenhart, die zich al dertig jaar schilderend bezig houdt met het landschap. Aanvankelijk was dat het vlakke Hollandse land met sloten, weilanden en hoge luchten. Later kwamen er de strandgezichten en de kleurige heuvels van Zuid-Frankrijk bij. Jan Groenhart dringt diep door in het landschap en ontwikkelde zich van realist tot expressionist. Door het toevoegen van abstracte elementen raakt hij gevoelsmatig aan de kern van het landschap, waardoor het gevoel van landschap ontstaat. Openingstijden Kunstuitleen: wo. 13-17u00, do. 13-19u00, vr. 13-17u00 en za. van 11-15u00. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleengouda.nl.

CONCERT MET DE PIANO IN DE HOOFDROL Laat u verrassen door aanstaande professionals! Musici van het Haags en Rotterdams Conservatorium spelen voor u bekende en onbekende composities. Zij doen dit als voorbereiding op hun examen in een concertreeks die sinds 2003 een groot succes is gebleken. De composities zijn uniek: verrassende werken waarmee ze hun talenten maximaal kunnen tonen. De locatie is eveneens uniek: de showroom van Cox Pianoservice, een prachtige, sfeervolle entourage, ideaal voor vertolkingen van klassieke werken. Drie weken van te voren kunt u op onze site zien wie de musici zijn en wat ze zullen spelen. Kamermuziek van grote klasse waarbij natuurlijk een prachtige vleugel centraal staat. Kaarten 10 euro. Is dit de eerste keer dat u bij ons een concert bezoekt? Dan is de entree 5 euro! Meer informatie over musici en programma op www.coxpiano.nl. Kaarten kunt u reserveren via het contactformulier op de site, per telefoon 0182-524528 of per e-mail: info@coxpiano.nl.

Cultureel Centrum CONCORDIA

zie ook:

www.uitlopergouda.nl

Vrijdagmatinee, 15u30:

Expositie met Hollandse landschappen op paneel van Sjaak Kaashoek en dieren in brons van Caroline Hörchner en Joep Verheijden. Sjaak Kaashoek (1961) laat zich inspireren door architectuur, natuur en beelden uit zijn leefomgeving. Van het schilderij van de eikenboom met licht door de bladeren tot rivierenlandschappen en langgerekte bruggen. Ook zijn indrukwekkende zicht op Dordrecht vanuit de kerk is nog te zien. De bronzen dieren van Joep Verheijden (1973) zijn eigenzinnig, bijzonder gedetailleerd en perfect uitgevoerd. Deze juist ‘niet knuffelbare’ dieren die hij in brons creëert fascineren. Zoals bijvoorbeeld de heremietkreeft, de papagaaiduiker, de karpers, het vleermuisje, de rups of het uit het ei kruipende schildpadje. De imposante bronzen Pelikaan van Caroline Hörchner (1961) verwelkomt de bezoekers bij binnenkomst en leid de expositie prachtig in. Dit beeld is zoals ook de toekan en veel andere beelden van Caroline, een unicum. Galerie de Hollandsche Maagd is open op do. en vr. van 13-17u00, za. van 11-17u00 en als de vlag uit hangt of OPEN op de deur staat. Zondag 28 februari extra open van 14-17u00 (zie website) en alle dagen op afspraak. Meer informatie: www.dehollandschemaagd.nl of tel. 06-15386063.

do. 14 feb. 20u00

Meridiaan 25, tel.0182-524528

zie ook:

CLOUD ATLAS UNE VIE MEILLEURE THE WORDS RENOIR AMOUR

SJAAK KAASHOEK, JOEP VERHEIJDEN EN CAROLINE HÖRCHNER

SHOWROOM COX PIANOSERVICE

THEATERS

29 jan. 5 feb. 12 feb. 19 feb. 26 feb.

t/m 28 feb.

Oosthaven 28, Gouda tel. 061538606

THEATERS

di. di. di. di. di.

DE HOLLANDSCHE MAAGD

PODIA

Dinsdagmatinee, 14u00:

EXPOSITIES

DINSDAG- en VRIJDAGMATINEE in het Filmhuis

Gouda

Regie: Benjamin Renner, Stéphane Aubier en Vincent Patar. Animatiefilm. FRA 2012 • 80 min. • vanaf 4-6 jaar, Nederlands gesproken. ZO 17: 13u30; WO 20: 13u30, ZO 24: 13u30.

Onbeperkt eten bij de gezelligste Tante van Gouda al vanaf € 12,50!

Agnietenstraat 21, Gouda, tel. 527773

Maandag Spareribs......... € Dinsdag Kipsate.................. € Woensdag Slibtong.......... € Donderdag Spareribs... € Dagschotel € 9,95

13,50 12,50 13,75 13,50

OOK VOOR UW KOFFIE MET GEBAK, LUNCH, BORREL EN FEESTJE. KIJK OP DE MENUKAART WAT WE NOG MEER VOOR LEKKERS HEBBEN! WWW.EETCAFETANTETEE.NL

RESERVEREN: 0182 - 527773 of 0900-2722332 (55c/m) of via Belbios online VERWACHT IN ARCADE IN DE MAAND FEBRUARI 2013: NIJNTJE DE FILM (kinderfilm) LADIES NIGHT: VERLIEFD OP IBIZA VERLIEFD OP IBIZA (romantische komedie) BOBBY EN DE GEESTENJAGERS (familiefilm) Zambezia 3D (animatie, avontuur) TED EN DE SCHAT VAN DE MUMMY 3D (animatie, familiefilm) USHI MUST MARRY (komedie, romantiek) A GOOD DAY TO DIE HARD (actie) BEAUTIFUL CREATURES (drama) MOVIE 43 (komedie) THE LAST STAND (actie, thriller) HANSEL AND GRETEL: WITCH HUNTERS 3D (actie, fantasy)

Grand

NU NOG TE ZIEN IN ARCADE: VERLIEFD OP IBIZA, THE HOBBIT 3D, ALLES IS FAMILIE, SKYFALL, NIJNTJE DE FILM, FINDING NEMO 3D

Anno

Ga voor alle te verwachten films, het actuele filmaanbod, uitgebreide filmbeschrijvingen en voor de juiste aanvangstijden naar WWW.ARCADEBIOS.NL of www.uitlopergouda.nl.

vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf vanaf

30 30 31 13 13 13 14 14 14 21 28 28

jan: jan: jan: feb: feb: feb: feb: feb: feb: feb: feb: feb:

Salon

kom op

de bij

koffie

de Buren 1916

in art-déco sfeer

Markt 23, Zeugstraat 9 Gouda. Telefoon (0182) 51 25 76


VARIA

GOUDSE WINKEL EN HORECA

OUDSHOORNSE KERK

zo. 27 jan. PARANORMAAL BEURS in Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3, Gouda 10u30-17u00 Aanwezig zijn Helderzienden, Kaartleggers, Astrologes, Kristalwerkers, Sjamaan, Masseur, verkoop van magneet-sieraden. De beurs is geopend van 10u30 tot 17u00. Entree prijs is € 3,- p.p. Locatie: Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3, Gouda. di. 29 jan. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00. wo. 30 jan. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE 8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein. do. 31 jan. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00. do. 31 jan. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00. vr. 1 feb. OPEN COFFEE, Spieringstraat 113, Gouda vanaf 10u00 Een wijnhandelaar, een coach, een journalist, een organisatieadviseur… zomaar een greep uit de mensen die naar de Goudse Open Coffee komen. Iedere eerste vrijdag van de maand zijn ondernemende Gouwenaars welkom om ideeën te bespreken, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen op te starten. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie. za. 2 feb. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-17u00. zo. 3 feb. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00. zo. 3 feb. KOOPZONDAG in Korte Akkeren, van 11-17u00. di. 5 feb. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00. wo. 6 feb. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE 8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein. wo. 6 feb. GOUDSE PREEK VAN DE LEEK, St. Joostkapel, Lage Gouwe 134. 20u00 In Amsterdam is de Preek van de Leek al jaren een groot succes en nu krijgt Gouda ook haar eigen variant: de Goudse Preek van de Leek! Het uitgangspunt van dit concept is dat je geen dominee hoeft te zijn om te kunnen preken of een inspirerend verhaal te kunnen houden. Voor de Goudse Preek van de Leek worden bekende Gouwenaren uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het bedrijfsleven gevraagd om mee te doen. Vanuit hun persoonlijke bevlogenheid -gelovig of ongelovig- mogen zij de kansel betreden en op hun eigen manier de dienst vormgeven. Vandaag houdt ds. Carel ter Linden een lezing over zijn geloof. De toegang is gratis. do. 7 feb. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00. do. 7 feb. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00. za. 9 feb. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-17u00. zo. 10 feb. KOOPZONDAG in winkelcentrum Bloemendaal, van 11-17u00. di. 12 feb. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00. wo. 13 feb. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE 8u30-13u00 Locatie Middenmolenplein. do. 14 feb. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00. do. 14 feb. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00.

BALZAAL VOORMALIGE PRINS WILLEM ALEXANDERKAZERNE vr. 15 feb.

Gouda

VLINDERS IN DE BUIK BIJ VALENTIJN-EDITIE SMULSPEEDDATE! Ben je single en houd je van lekker eten en gezelligheid? Dan moet je zeker aanschuiven bij de Smulspeeddate van initiatiefneemster Geny Wuestman, in de balzaal van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne, Groen van Prinsterersingel 44, Gouda. Tijdens deze romantische speeddate ontmoeten de deelnemers telkens drie andere singles tegelijk, terwijl ze een partyhapje maken en proeven. ,,Volop gespreksstof dus en omdat we allemaal bezig zijn, vallen er geen ongemakkelijke stiltes. Aan het eind van de avond en vijf tot zeven rondes later heb je met 15 tot 25 single vrouwen en mannen kennis gemaakt en misschien wel de liefde van je leven ontmoet!”, zo schotelt Wuestman het idee er achter voor. Data en tijden: Singles van ca. 35-55 jaar: 15 februari van 20-23u00. Een Smulspeeddate is een ideale manier om nieuwe vrienden te maken en wie weet kom je je grote liefde tegen! Valentijnsaanbieding: Tot 10 februari € 27,-, daarna € 30,- inclusief hapjes, drankjes en matchmail. Inschrijven en meer informatie: ga naar http://www.smulspeeddate.nl of bel 06-50569383. Locatie: in de balzaal van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne, Groen van Prinsterersingel 44, Gouda.

BALZAAL VOORMALIGE PRINS WILLEM ALEXANDERKAZERNE Gouda za. 16 feb.

za. 16 feb. di. 19 feb. wo. 20 feb. 8u30-13u00 do. 21 feb. do. 21 feb. za. 23 feb. di. 26 feb. wo. 27 feb. 8u30-13u00 do. 28 feb. do. 28 feb. zo. 3 mrt. zo. 3 mrt.

BIODANZA DANSAVOND: VALENTIJN, EEN VROLIJK LIEFDEFEEST VOOR IEDEREEN! Met biodanza workshop van Robert de Jong, daarna dansen we verder met een fantastische DJ! In De balzaal van de voormalige Prins Willem Alexanderkazerne, Groen van Prinsterersingel 44, Gouda. 16 februari van 20-00u30 entree € 15,- uur. Betalen aan de deur. Inschrijven en meer informatie: ga naar http://www. liefdeblog.nl/ of bel 06-50569383. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-17u00. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE Locatie Middenmolenplein. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-17u00. WARENMARKT GOUDA-BLOEMENDAAL, Lekkenburg, 8u30-13u00. WARENMARKT GOUDA-GOVERWELLE Locatie Middenmolenplein. WARENMARKT GOUDA-CENTRUM, Markt, 8u30-16u00. KOOPAVOND, in de binnenstad, tot 21u00. KOOPZONDAG in de binnenstad, van 11-17u00. KOOPZONDAG in Korte Akkeren, van 11-17u00.

KOOPZONDAGEN EN KOOPFEESTDAGEN IN GOUDA 2013

Lekker hè, als soms toch de winkels open zijn op zondag. Even de laatste vergeten boodschappen halen, of gewoon lekker winkelen in de stad. We hebben de koopzagen voor Gouda voor je op een rijtje gezet: Binnenstad: 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 9 mei, 2 juni, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 15 december, 22 december. Bedrijventerrein Goudse Poort: 6 januari,1 april (2e paasdag), 7 april, 9 mei (Hemelvaart), 20 mei (2e Pinksterdag), 2 juni, 23 juni, 7 juli, 21 juli, 3 november, 22 december, 26 december (2e kerstdag). Plaswijck: 10 februari, 10 maart, 14 april, 12 mei, 9 juni, 14 juli, 11 augustus, 15 september, 13 oktober, 10 december, 22 december, 29 december. Noord/Achterwillens: 6 januari, 1 april(2e paasdag), 14 april, 28 april, 5 mei, 9 mei (Hemelvaart), 2 mei, 20 mei (2e pinksterdag), 26 mei, 1 december, 8 december en 15 december. Westergouwe: 7 april, 21 april, 12 mei, 29 september, 13 oktober, 3 november, 15 december. Korte Akkeren: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december.

LEDHOUSE LED DESIGN & LIGHTING SOLUTIONS Ledlicht is het lichtpunt voor een toekomst waarin kunstlicht het daglicht weer kan verdragen. En misschien zelfs benaderen. Want het is duurzamer dan kunstlicht ooit is geweest. Het energieverbruik is extreem laag, de levensduur onvoorstelbaar lang en het licht adembenemend mooi! IN DE HORECA, IN THEATERS, IN CASINO’S EN CLUBS... en voor als je een keertje niet uitgaat ook bij je thuis. Meer weten? Je oude gloei- en spaarlampen vervangen door Leds? Direct beginnen met besparen? En de mooiste lichteffecten creëren? Dan stap je binnen bij LedHouse led design & lighting solutions. Begin op www.ledhouse.nl. Welkom!

FLORA MUSIC & PARTY HALL BOSKOOP Parklaan 4, Boskoop t/m juni 2013

za. 23 feb. 22-02u30

ATLETIEK zo. 3 feb.

zo. 3 mrt.

PODIA

FLORA BOSKOOP PARTY CONTEST Flora Boskoop party & event daagt regiogenoten uit om het beste feest ooit te organiseren en te houden. Het partycentrum houdt daarvoor tot en met juni 2013 de Flora Party Contest. Deze wedstrijd biedt organisatieteams de kans om hun eigen feest te organiseren in de grote Theaterzaal van Flora Boskoop. Een feest en zaal waar het organisatieteam en 600 bezoekers zich kunnen uitleven. Het team dat hiermee de hoogste omzet behaalt, ontvangt een week all-inclusive op Ibiza! SWEET! CandyCrush houdt SWEET!: Een zoete avond vol met stoute beats, smaakvolle drank en ondeugende candygirls. Pra Pro Rovero, Tha Sweet Selecta en DJ Rossino staan aan de draaitafel staan voor lekkere house, dance en R&B muziek. De kaarten (16+) kosten € 7,50 en zijn verkrijgbaar bij Flora Boskoop (Parklaan 4, Boskoop) en Shell Schoonhoven (C.G.Roosweg 4, Schoonhoven). Kom je van ver? Vanuit Lopik, Schoonhoven, Bergambacht en Stolwijk rijdt een bus naar Flora Boskoop. Voor meer informatie ga naar: www.sweetparty.webklik.nl. Voor meer informatie over dit feest en de andere feesten, houd www.floraboskoop.nl in de gaten! Of bel 0172-766047.

SPORT DE GROENHOVENLOOP De Groenhovenloop is een wedstrijd en prestatielopen over 21,1; 10 en 5 kilometer. Info AV Gouda, www.avgouda.nl. De halve marathon start om 12u00, de deelnemers voor de 5 en 10 kilometer vertrekken om 12u15. Voorafgaand zijn er twee Kidsruns. De jongsten starten om 11u30 en lopen en rondje van 400 meter op de atletiekbaan. De oudere kinderen starten om 11u15 voor de 1 km Kidsrun. Het parcours van de 10 kilometer en de halve marathon voert de atleten over één grote ronde door het polderlandschap in de driehoek Gouda, Reeuwijk, Bodegraven. Organisatie: Atletiekvereniging Gouda. Voorinschrijven kan via www.avgouda.nl. Inschrijven kan op zo. 3 februari vanaf 10u00 in de kantine van de AV Gouda. Start en finish zijn bij de atletiekbaan van de AV Gouda aan de Groenhovenweg. Voor informatie kunt u zich richten tot Jan de Wild 018-501254 ( thuis) 0182-672065 (werk) en Jan.dewild@bsgouda.nl. DE CARRIER 20 VAN ALPHEN De Carrier 20 van Alphen wordt op zondag 3 maart voor de 48ste keer op rij gehouden. Het is het grootste en oudste loopevenement van het Groene Hart en de openingsklassieker van het Nederlandse wegseizoen. Over verschillende afstanden (20; 10; 5; 2,5 en 1 km) wordt er een sportieve strijd geleverd naar de beste plaatsen in het eindklassement. Verder zijn er wandelmogelijkheden. Inschrijven kan via de website www.20vanAlphen.nl.

do. 31 jan. HET EOLIAN ENSEMBLE 20u15 Kamermuziekconcert Oudshoornse Kerk Alphen 2012/2013, onder de vlag van Cornelis de Vlaming. Het Eolian Ensemble bestaat uit vijf blazers en een pianist, werd opgericht in 2004 en was sindsdien te gast in een groot aantal Nederlandse concertzalen. Het ensemble bestaat uit Karin Leutscher (fluit), Cécile Rongen (klarinet), Arco van Zon (hobo), Lies Molenaar (hoorn), Petra Wolters (fagot) en Jelger Blanken (piano). Naast tal van reguliere programma’s specialiseerde het Eolian Ensemble zich in kindertheatervoorstellingen. De groep werkte in dit verband samen met diverse acteurs en regisseurs, onder wie Edwin Rutten, Beppe Costa en Gijs de Lange. In 2009 presenteerde het Eolian Ensemble samen met Orkater de voorstelling De Verb(l)azing. Eerder maakte de formatie een aantal kindertheatervoorstellingen in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest. De musici van het Eolian Ensemble spelen in dit concert een programma van Franse Juwelen, o.a. Ravel, Jongen, Poulenc en Francaix. do. 14 mrt. ENSEMBLE FOUR SEASONS 20u15 In dit concert worden zowel Vivaldi’s als Piazzolla’s Vier Jaargetijden gespeeld en toegelicht en zal men tot de ontdekking komen dat ondanks de verschillende achtergrond en stijl van de componisten ze toch compositorisch veel met elkaar te maken hebben. Het ensemble bestaande uit strijkkwartet, contrabas, piano/clavecimbel wordt voor de gelegenheid aangevuld met vioolsolist Peter Brunt en bandeonist/violist Christiaan van Hemert. De musici hebben reeds hun sporen verdiend in de klassieke muziek en zijn ook specialisten in de speciale technieken en speelstijlen van de Argentijnse tango. Het programma De vier Jaargetijden wordt aangevuld met boeiend repertoire van enkele componisten die in 2007 herdacht werden: Edward Elgar en Erich Korngold. Beide componisten staan bekend om hun lyrische melodieën en rijke harmonieën. KAARTEN Kaarten te bestellen via www.cornelisdevlaming.nl of bij de penningmeester van de stichting , tel. 0172-422622. Bovendien -voor zover beschikbaar- op de middag zelf aan de kerk, Oudshoornseweg 90. Toegangsprijzen: € 20,-; Pas 65 en CJP € 18,- ; jongeren € 7,50. GA EENS KLASSIEK! De Culturele Stichting Cornelis de Vlaming verzorgt dit seizoen weer vijf concerten in de Oudshoornse kerk. Voor deze concerten zijn ensembles van hoog muzikaal niveau gecontracteerd. Desondanks is de toegangsprijs laag gehouden en bedraagt slechts € 20,-. Bij aanschaf van een abonnement is er één concert gratis.

ADVENTSKERK Julianastraat 69, Alphen aan den Rijn, tel. 0172-491975 vr. 22 feb. 20u15

vr. 22 mrt.

GOUDA

Oudshoornseweg 90, Alphen aan den Rijn

CONCERT CEES-WILLEM VAN VLIET Concert in de serie van orgelconcerten van de orgelcommissie van de Adventskerk. Dit keer met Cees-Willem van Vliet. Toegang € 5,-. Zie ook www.orgelcommissiealphen.nl of www. adventskerk.info. ORGELCONCERT ANTON DOORNHEIN STEINMEYER-ORGEL (1923) De Adventskerk (1922) met het Steinmeyer-orgel (1923) zijn opgenomen in de gemeentelijke Monumentenlijst. Zij worden beschouwd als cultureel erfgoed van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Meer weten over dit bijzondere orgel in Nederland? Er is een prettig leesbaar informatieboekje uitgebracht dat voor slechts € 1,- bij de concerten verkrijgbaar is. Zie ook www.orgelcommissiealphen.nl of www.adventskerk.info.

4 t/m 10 feb.

TANTE TEE, GOUDA’S GEZELLIGSTE EET & DRINKCAFÉ Knus, gezellig, borrel, 60’s 70’s en 80’s-muziek, laagdrempelig, voor iedere portemonnee en ma. t/m do. onbeperkt eten: maandag onbeperkt spareribs (€ 13,50), dinsdag onbeperkt saté (€ 12,50), woensdag onbeperkt sliptong (€ 13,75), en donderdag onbeperkt onbeperkt spareribs (€ 13,50). Met ouderwetse gezelligheid en service. En later op de avond gaat de muziek iets harder en biedt Tante Tee vertier. Openingstijden: maandag vanaf 11u00, dinsdag t/m zaterdag van 10u00 en zondag vanaf 11u00 tot iedere avond in de late uurtjes...

GRAND SALON

Geïnteresseerd in het geven van een receptie in een uniek en sfeervol Art-Déco-interieur, anno 1924? Neem dan eens contact met ons op.

GASTERIJ VERGEER

BOSKOOP

za. 9 feb. zo. 10 feb. zo. 10 feb. ma. 11 feb. ma. 11 feb.

CARNAVAL BIJ DE KROOSHAPPERS (www.krooshappers.nl) KROOSPOP GOES GLITTER & GLAMOUR DISCOCARNAVAL + JEANSCARNAVAL BAL MASQUÉ BOSKOOPSE CARNAVALS OPTOCHT De Boskoopse Carnavalsoptocht is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de grootste optocht in de regio met bijzondere en vernuftige creaties, zowel bij de praalwagens als bij de andere creaties, veel spektakel en er is dus veel te zien en te beleven. OPTOCHTBAL FAMILIEBAL CLOWNSBAL 55+ BAL TOT DE BOJUM (Alleen voor leden) Locatie van de festiviteiten: Flora Theater, Parklaan 4, Boskoop, theater@floraboskoop.nl, www.floraboskoop.nl.

REEUWIJK feb. 2013 CARNAVAL BIJ DE REEDEURPENARREN (www.reedeurp.nl) vr. 1 feb. JONGERENCARNAVAL,19u00. za. 2 feb. 55+ PRONKZITTING,14u00. 9 tot 12 feb. GROOTCARNAVAL za. 9 feb. OPTOCHT door Reeuwijk, vanaf 12u00. EN AANSLUITEND CARNAVAL in en om Friends, vanaf 14u00. za. 10 feb. CARNAVAL VOOR KINDEREN, vanaf 14u00. za. 10 feb. CARNAVAL, vanaf 21u00. zo. 11 feb. FAMILIECARNAVAL, vanaf 13u30. zo. 11 feb. CARNAVAL, vanaf 16 jr., vanaf 20u30. ma. 12 feb. CARNAVAL, vanaf 16 jr., vanaf 21u00. di. 13 feb. CARNAVAL, vanaf 16 jr., vanaf 21u00. Feestlocatie: AMICITIA EN FRIENDS, Dorpsweg 32, ReeuwijkDorp, tel. 394321. Voor nadere info: www.amicitiareeuwijk.nl en over de carnavalsactiviteiten en festiviteiten www.reedeurp.nl.

sartre zegt sorry van stand-up filosoof laura van dolron

“onverbloemd authentiek” ***** Volkskrant “een goed getroffen, geestige schets van hoe het met haar generatie is gesteld” **** NRC “Van Dolron heeft iets van een vrouwelijke Woody Allen en ze verdient het om een net zo groot publiek te bereiken als de meester zelf.” jury Theaterfestival Vlaanderen

do 14 feb 20.30 uur Goudse Schouwburg Gouda Bestel via 0182 513750 of goudseschouwburg.nl

nationaletoneel.nl

Dorpsweg 32, Reeuwijk-dorp, tel. 394321

NIEUW: GASTERIJ VERGEER Gasterij Vergeer is de nieuwe naam voor ons bedrijf bestaande uit partycentrum Amicitia, Restaurant Friends en onze partycatering. Alles wat u nodigt heeft voor een avond uit, bruiloft, jubileum, bedrijfsfeest of feest thuis onder een dak en onder een naam. Nu ook elke maand leuke activiteiten in restaurant Friends en een zelf samen te stellen 3-gangen menu voor maar 24,50. Neem eens een kijkje op onze nieuwe website voor al onze mogelijkheden: www.gasterijvergeer.nl. Openingstijden Friends: vanaf wo. om 17u00 (op za. en zo. vanaf 12u00 bij terrasweer). AGENDA 9, 10, 11 feb. CARNAVALSWEEKEND Nadere info: www.gasterijvergeer.nl

GOUDSE WINKEL EN HORECA t/m 14 feb. 2013 GOUDSE WINTER WAFELTJES De Goudse Binnenstad staat de komende maanden in het teken van Goudse Winter Wafeltjes. Bij een groot aantal winkels en horeca worden op aankopen vanaf € 10,- stickers (wafeltjes) weggegeven. Hiermee kun je sparen voor entree of een abonnement voor de Goudse IJsbaan. Ook zijn volle spaarkaarten te verzilveren voor een korting van € 4,- bij de deelnemende winkeliers, combikaart Museum Gouda en SintJanskerk, vrijkaartje Filmhuis of een Valentijnstaart of chocoladehart. Deelnemende winkels en horeca zijn herkenbaar aan het Wafeltje in de etalage. Alle deelnemende winkels, horeca en de openingstijden van de IJsbaan staan op de website www.uitlopergouda.nl.

RESTAURANT/TOKO SAJAKI

in de regio

feb. 2013 vr. 1 feb. za. 2 feb. vr. 8 feb. za. 9 feb. vanaf 12u30.

Zeugstraat 9 en Markt 23, Gouda, tel. 512576

Grand Salon RECEPTIE??

DE SPIEGELTENT

Nieuwehaven 232, Gouda, tel. 0182-513161/518905

ECHT INDONESISCH UIT EIGEN KEUKEN Sajaki bestaat al ruim 20 jaar. Sajaki, uw adres voor lekker Indonesisch eten ( 16 zitplaatsen). Indonesische hapjes geserveerd als Indo Tapas. De authentieke Indonesische gerechten en snacks eet u bij ons van eenvoudig tot zeer uitgebreid, van neutraal tot zeer pittig. U bent van harte welkom in ons huiselijke eethuisje waar u in ongedwongen sfeer kunt genieten van de gastvrijheid en exotische gerechten. Open van 16-20u00. Maandag gesloten. Tevens afhaal, catering aan huis en bedrijf. Info tel: 0182-513161/518905. Internet: www.sajaki.nl.

CARNAVAL Weekend lang feest bij De Cascarvieten Carnavalsvereniging De Cascarvieten houdt op 8, 9 en 10 februari festiviteiten voor alle leeftijdscategorieën. Op vrijdag 8 februari zijn alle senioren van Alphen aan den Rijn en omstreken welkom in de feestburcht Avifauna. Op het programma opnieuw de bekende zanger Marco de Hollander. Aanvang 14u11. Zaal open 13u00. Ook op vrijdag 8 februari het Mystery Event voor 11 t/m 15 jarigen en alcoholvrij. Aanvang 20u00. Zaterdagmiddag 9 februari is het carnaval voor de jeugd t/m 12 jaar. Zaal Avifauna open vanaf 13u11. Aanvang 14u11. Op zaterdag 9 februari 2013 is het groot carnaval. Vanaf 22u11 barst het grote BOERENBAL los. Muzikale medewerking door de geweldige band Vangrail, onder meer bekend van de Oranje Nacht Gouda. Verder werken mee De Blaaskaken en de disco Smile. Een kiel is leuk, verkleden is leuker. Zaal open 21u11. Toegang 14,50 euro in de voorverkoop en 18 euro aan de zaal, legitimatie verplicht. Op zondag 10 februari is het Fruhschoppen voor de gehele familie. Benedenzaal Avifauna. Aanvang 14u11 en de toegang is die middag gratis. Alle info staat op de website van De Cascarvieten www.cascarvieten.nl

GOUDSE RESTAURANT WEEK: DE MOOISTE MENU’S VOOR € 25,-! Van 4 tot en met 10 februari houden Goudse restaurants gezamenlijk de derde editie van de Goudse Restaurant Week! 33 Goudse restaurants bieden deze week een mooi menu aan voor slechts € 25,-. Er is een grote diversiteit van restaurants, dus voor ieder wat wils. Alle deelnemende restaurants en de heerlijke menu’s kunt u vinden op www.goudserestaurantweek. nl. Op deze website u ook alle gegevens van de deelnemers, een verwijzing naar de persoonlijke websites en u kunt online reserveren! Wij verwachten een hoge opkomst en willen u dan ook adviseren snel te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Ga dus snel naar www.goudserestaurantweek.nl, kies uw favoriete restaurant of menu en boek online uw tafel!

TANTE TEE Markt 16, Gouda, tel. 0182-529522, www.eetcafetantetee.nl

ALPHEN AAN DEN RIJN

HORECA

Turfmarkt 51, Gouda, tel. 0182-529292, www.spiegeltent-gouda.nl TOPLOCATIE VOOR FEESTEN EN PARTIJEN De Goudse Spiegeltent heeft haar bestaansrecht als toplocatie voor feesten en partijen van uiteenlopende aard de afgelopen 30 jaar meer dan bewezen. Behalve door het onderdak bieden aan recepties, personeelsfeesten, huwelijksfeesten, promotiebijeenkomsten, vergaderingen, jubilea, (mode)shows, exposities, cabaret- en toneeluitvoeringen, optredens van jongleurs, trapezewerkers en koordansers, heeft De Spiegeltent in binnen- en buitenland ook een reputatie opgebouwd door de vele georganiseerde (muziek)evenementen. De Spiegeltent en muziek zijn altijd twee nauw aan elkaar verbonden begrippen geweest. Bij de door ons georganiseerde shows, maar ook tijdens evenementen die particulieren en bedrijven in De Spiegeltent organiseerden, traden al vele tientallen internationaal en nationaal vermaarde musici aan de Turfmarkt 51 op. Zie ook www.spiegeltent-gouda.nl.

RESTAURANT DE NIEUWE POLDERKEUKEN

Dorpsplein 7, Stolwijk, tel. 602016

HEERLIJKE GERECHTEN UIT DE POLDER Heel West-Nederland, met uitzondering van de duinen, bestaat uit polderland. Vele toeristen komen speciaal naar Nederland om dit vlakke land te zien. Stolwijk ligt midden in dit mooie polderlandschap. Restaurant De Nieuwe Polderkeuken werkt met leveranciers uit de omgeving van Stolwijk, zodat u de smaakvolle producten vanuit de polder zelf kunt ervaren. Chef-kok Frank Streefland is opgegroeid in de omgeving van Stolwijk en kent de streek daardoor goed. Hij heeft ervaring in verschillende luxe restaurants en won in 2009 de Gouden Pollepel voor de regio Groene Hart. Iets te vieren? De Polderkeuken beschikt over een grote zaal voor 500 personen. De Nieuwe Polderkeuken kan tevens uw culinaire wensen vervullen bij u thuis, op kantoor of op locatie. Voor iedere denkbare gelegenheid waar dan ook in Nederland. Voor informatie kunt u contact opnemen via email: info@polderkeuken.nl, www.polderkeuken.nl of tel. (0182) 602016.

RESTAURANT PROEVEN

Oosthaven 20, Gouda, tel. 0182-512731

do. 7 feb. LIVE JAZZ IN PROEVEN 21u00 Elke 1e donderdag van de maand is er live jazz in Proeven! Vanaf 21u00 brengt de huis dj geheel in stijl op vinyl jazzy klanken ten gehore. Alle wijnen zijn per glas te bestellen en hapjes zullen ook niet ontbreken. Zie www.restaurantproeven.nl

BRUILOFTEN - RECEPTIES BEDRIJFSFEESTEN BARBECUEFEEST VERGADERRUIMTEN CONCERTEN EVENEMENTEN ENZOVOORTS DUNANTLAAN 1, 2811 CA REEUWIJK TEL.: 0182 - 39 28 82 • fax:0182 - 304076 e-mail: info@zalencentrumdebrug.nl website: www.zalencentrumdebrug.nl

Alphen

VARIA

Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN iedere wo. iedere vr. iedere za. iedere za. 10-17u00

WEEKMARKT in Ridderveld op het Carmenplein, van 9-16u00. KOOPAVOND, in het Stadhart van Alphen. WEEKMARKT in het centrum op het Thorbeckeplein. KORENMOLEN DE EENDRACHT IN WERKING Gouwsluisseweg, Alphen De molen is in werking. Er wordt volkorenmeel en tarwebloem gemalen. Het meel en diverse andere producten voor thuisgebruik zijn te koop. Toegang: gratis. Rondleidingen voor groepen van 8 tot 15 personen: €2,-; €1,- (kinderen tot 12 jaar). Info: tel. 0172-476438. op afspraak WANDEL/FIETSTOCHTEN naar MOLENVIERGANG AARLANDERVEEN t/m sept. Gecombineerde wandel/fietstochten voor groepen (minimaal 4 personen) naar de molenviergang in Aarlanderveen. Met begeleiding door gidsen van de Historische Vereniging en bezoek aan één van de molens met koffie en uitleg door de molenaar. Duur van de tocht ± 3 uur. Zorgt u voor goede wandelschoenen. Aanmelden: tel. 0172-433082 en 475265. op aanvraag RONDLEIDING BONIFACIUSKERK 11-15u00 Rondleidingen verzorgd door een gids van Het Gilde. Prijs: €2,50 per persoon. Info: 242232/497974. iedere dag STADSWANDELINGEN HET GILDE Stadswandelingen o.l.v. gidsen van Het Gilde. Prijs: € 2,50 per persoon. Op afspraak: tel. 0172-242232/431910. 23/1 t/m 2/2 DE NATIONALE VOORLEESDAGEN 2013 Tijdens de voorleesdagen wordt het voorlezen extra gepromoot in peuterspeelzalen, kinderdag-verblijven, scholen, bibliotheken en bij u thuis? Zie ook www.nationalevoorleesdagen.nl. za. 2/2+2/3 STADSWANDELING DOOR CENTRUM ALPHEN vanaf 11u00 Stadswandeling o.l.v. een gids van de Historische Vereniging door het centrum van Alphen. Met tekst en uitleg over de historie van Alphen van 2.000 jaar geleden tot nu toe en tevens bezoek aan de voormalige Joodse Synagoge. Startplaats: vanaf De Vergulde Wagen, Van Boetzelaerstraat 48. Deelname € 2,-, kinderen tot 16 jaar € 1,-. (incl.consumptie in De Vergulde Wagen en bezoek aan tentoonstelling. Info en opgave: tel. 0172475265/433082. Op afspraak mogelijk op andere tijden. za. 2 feb. EERSTE ARCHEON CROSS - 5E ZHM CROSS - AAV’36 De 5e ZHM cross georganiseerd door AAV’36 vindt plaats in het themapark ARCHEON. Crossen van de romeinse tijd naar de ijzertijd, bronstijd en de vroege middeleeuwen. Wat een mooie ambiance voor een oergezellige cross. De start en finish zijn naast de Romeinse herberg in het themapark Archeon, ongeveer 10 minuten lopen van de parkeerplaats. Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl. zo. 3 feb. KOOPZONDAG van 12-17u00. Lekker hè, als soms toch de winkels open zijn op zondag. Even de laatste vergeten boodschappen halen, of gewoon lekker winkelen in de stad. zo. 3 feb. KOOPZONDAG, Winkelcentrum Aarhof 12-17u00 U kunt GRATIS parkeren op en rond het winkelcentrum. 8, 9, 10 feb. WEEKEND LANG FEEST BIJ DE CASCARVIETEN Carnavalsvereniging De Cascarvieten houdt op 8, 9 en 10 februari festiviteiten voor alle leeftijdscategorieën. Op vrijdag 8 februari zijn alle senioren van Alphen aan den Rijn en omstreken welkom in de feestburcht Avifauna. Op het programma opnieuw de bekende zanger Marco de Hollander. Aanvang 14u11. Zaal open 13u00. Ook op vrijdag 8 februari het Mystery Event voor 11 t/m 15 jarigen en alcoholvrij. Aanvang 20u00. Zaterdagmiddag 9 februari is het carnaval voor de jeugd t/m 12 jaar. Zaal Avifauna open vanaf 13u11. Aanvang 14u11. Op zaterdag 9 februari 2013 is het groot carnaval. Vanaf 22u11 barst het grote BOERENBAL los. Muzikale medewerking door de geweldige band Vangrail, onder meer bekend van de Oranje Nacht Gouda. Verder werken mee De Blaaskaken en de disco Smile. Een kiel is leuk, verkleden is leuker. Zaal open 21u11. Toegang 14,50 euro in de voorverkoop en 18 euro aan de zaal, legitimatie verplicht. Op zondag 10 februari is het Fruhschoppen voor de gehele familie. Benedenzaal Avifauna. Aanvang 14u11 en de toegang is die middag gratis. Alle info staat op de website van De Cascarvieten www.cascarvieten.nl. wo. 13 feb. GILDE WANDELTOCHTEN 50+ vanaf 10u00 Gilde Alphen aan den Rijn houdt iedere tweede woensdag van de maand wandeltochten door Alphen en de Alphense regio. Startpunt: (oude) VVV/ANWB-kantoor aan de Julianastraat. Afstand: 10 km. U wordt verzocht met de fiets naar activiteitencentrum De Wielewaal in de Kwartelstraat te komen om vandaar gezamenlijk naar het vertrekpunt van de wandeltocht te rijden. Organisatie: Stichting Gilde Alphen aan den Rijn, tel. 0172-497974 en 0172-431629. vr. 15 feb. OPEN COFFEE ALPHEN in Alphen Business Center 8u45-11u00 Op de 3e vrijdag van maand Open Coffee Alphen netwerken voor ondernemers en zzp-ers. Bij Zin In Ondernemen in Alphen Business Center, A. van Leeuwenhoekweg 35 in Alphen info@ zininondernemen.com. Volgende datum: vr. 15 mrt. 16 en 17 feb. VIER HET VOORJAAR BIJ ARCHEON Ook tijdens de weekeinden van de voorjaarsvakantie is Archeon geopend! Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www. archeon.nl. 16 en 17 feb. TIJDTOVENARIJ bij ARCHEON In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Hij tovert met de tijd en heeft zichzelf heel handig naar de Middeleeuwen getoverd. Minder handig is dat uitgerekend die middeleeuwers niet van toveren houden. maar ook daar heeft hij natuurlijk wat op gevonden, maar of dat nu zo’n goed idee is... de tijd zal het leren! Een voorstelling voor alle tijdreizigers die met de tijd groot willen groeien en... voor iedereen die wat ouder is en bij de tijd wil blijven. Showtijden krijgt u bij entree van Archeon. Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl. zo. 17 feb. ZONDAGBRUNCH TIJDENS DE VOORJAARSVAKANTIE Speciale aanbieding - de uitgebreide zondagsbrunch, op 17 februari met een compleet programma inclusief entree voor het park met speciaal voorjaarsprogramma. Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl. 23 en 24 feb. VIER HET VOORJAAR BIJ ARCHEON Ook tijdens de weekeinden van de voorjaarsvakantie is Archeon geopend! Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www. archeon.nl. 23 en 24 feb. TIJDTOVENARIJ bij ARCHEON In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Hij tovert met de tijd en heeft zichzelf heel handig naar de Middeleeuwen getoverd. Minder handig is dat uitgerekend die middeleeuwers niet van toveren houden. maar ook daar heeft hij natuurlijk wat op gevonden, maar of dat nu zo’n goed idee is...de tijd zal het leren! Een voorstelling voor alle tijdreizigers die met de tijd groot willen groeien en... voor iedereen die wat ouder is en bij de tijd wil blijven. Showtijden krijgt u bij entree van Archeon. Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl. wo. 27 feb. GILDE FIETSTOCHTEN Gilde Alphen aan den Rijn houdt iedere vierde woensdag van de maand fietstochten door Alphen en de Alphense regio. Startpunt: (oude) VVV/ANWB-kantoor aan de Julianastraat. Organisatie: Stichting Gilde Alphen aan den Rijn, tel. 0172497974. 2 en 3 mrt. VIER HET VOORJAAR BIJ ARCHEON Ook tijdens de weekeinden van de voorjaarsvakantie is Archeon geopend! Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl.

2 en 3 mrt.

TIJDTOVENARIJ bij ARCHEON In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Hij tovert met de tijd en heeft zichzelf heel handig naar de Middeleeuwen getoverd. Minder handig is dat uitgerekend die middeleeuwers niet van toveren houden. maar ook daar heeft hij natuurlijk wat op gevonden, maar of dat nu zo’n goed idee is...de tijd zal het leren! Een voorstelling voor alle tijdreizigers die met de tijd groot willen groeien en... voor iedereen die wat ouder is en bij de tijd wil blijven. Showtijden krijgt u bij entree van Archeon. Archeon, Archeonlaan 1, 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl. zo. 3 mrt. KOOPZONDAG van 12-17u00. Lekker hè, als soms toch de winkels open zijn op zondag. Even de laatste vergeten boodschappen halen, of gewoon lekker winkelen in de stad. zo. 3 mrt. KOOPZONDAG, Winkelcentrum Aarhof 12-17u00 Je kunt GRATIS parkeren op en rond het winkelcentrum.

ADVERTEREN IN DE UITLOPER? U loopt al met ons mee voor een instaptarief van 12 euro! Dat is nooit een misstap. Warmlopen voor deelname?

Bel: 0182-539939 of 06-53849002

VARIA

zie ook:

www.uitloperalphen.nl

ALPHEN AAN DEN RIJN za. 23 mrt.

OPENING 20-STE SEIZOEN ARCHEON Archeon opent vanaf 21 maart z’n poorten voor het 20ste seizoen. Het archeologisch themapark Archeon biedt een historisch avontuur voor het hele gezin. De bezoeker waant zich tijdgenoot van hunebedbouwers, Romeinse priesteressen, kooplui en middeleeuwse monniken. In Archeon staan 43 gebouwen, boerderijen en hutten uit de Prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In het hoogseizoen vinden er diverse thema-weekenden plaats met diverse attracties en veelal demonstraties van buitenlandse groepen. Ontdek de wereld van de geschiedenis in de Prehistorische hutten, Romeinse gebouwen en middeleeuwse huizen. Doe mee aan een overvloed aan activiteiten zoals; vlotvaren, boogschieten, schminken, vilt maken, boomstam kanovaren of exerceren met een echte Romeinse soldaat! Er zijn dagelijks rondleidingen en demonstraties en elke dag wordt afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht. Archeon, een bijzonder dagje uit voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Archeon is geopend van 10-17u00. Archeonlaan 1, Alphen, tel. 0172-447744. Zie ook www.archeon.nl.

KOOPZONDAGEN ALPHEN AAN DEN RIJN 2013

Lekker hè, als soms toch de winkels open zijn op zondag. Even de laatste vergeten boodschappen halen, of gewoon lekker winkelen in de stad. We hebben de koopzondagen voor Alphen voor je op een rijtje gezet: De Alphense koopzondagen in het centrumgebied zijn dit jaar op zondag 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 2 juni, 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 22 december, 29 december 2013. Koopzondagen 2013 in de buitengebieden: 6 januari, 3 februari, 3 maart, 1 april (2e Paasdag), 9 mei (Hemelvaartsdag), 20 mei (2e Pinksterdag), 1 september, 6 oktober, 3 november, 1 december, 22 december en 29 december 2013. let op! KOOPZONDAGEN Aangaande koopzondagen in deze lijst: het staat de Alphense winkeliers vrij al dan niet gebruik te maken van de aangeboden mogelijkheid tot winkelopenstelling. Dit kan tot gevolg hebben dat op de door de gemeente Alphen aangewezen dagen (individuele) winkels niet geopend zijn.

Alphen

HORECA

2013 gratis UITAGENDA ALPHEN A/D RIJN e.o.

FEBRUARI 2013 - NUMMER

NR. 44

5 feb. t/m

3 mrt.

EXPO STA-ART UNDER CONSTRUCTION

WWW.

Alphen

Zie ook online-versie:

Gouda

STA-ART Galerie Hooftstraat 33, Alphen aan den Rijn, tel. 0172-491979, www.sta-art.nl.

SWINGCAFÉ QUERELLE Julianastraat 32, Alphen aan den Rijn, tel. 0172-476723 elke laatste zo.mnd SUNDAY DINER Elke laatste zondag van de maand biedt Querelle een smakelijke en verrassende daghap aan. Van oer-Hollandse stamppot tot aan vlammend hete Thaise curry’s, alles is mogelijk. We serveren rond 18u00 uit en reserveren is aanbevolen, op=op! Dit alles nog onder de magische €10,- grens, uitgezonderd van de thema buffetten die we zo’n 4 x per jaar willen verzorgen. Zie ook www.querelle.nl.

Alphen e.o.

EXPOSITIES

STA-ART Galerie Hooftstraat 33, Alphen aan den Rijn, tel. 0172-491979, www.sta-art.nl t/m 2 feb.

EXPO STA-ART NIEUWE DEELNEMERS Het is inmiddels gebruikelijk dat het werk van kunstenaars die het voorgaande jaar lid geworden zijn tentoongesteld wordt in eigen galerie. In dit geval betreft het dus het werk van Mariëlla Baay, Rien Bloemberg, Ans van Buuren, Lise Colpa, Erik van Elven, Els van Foeken, Annette Jasperse, Jeanne Johns, Leontine van der Klugt, Ellen Kuipers, Frea Lenger, Petra van der Made, Hermance Mees, Joke Meijer, Ina van de Nes, Marco van Ooijen, Gerda Rijntjes, Anneke Scheeres, Pim van Sprang, Freek Steysiger, Annet Tersteeg, Hans Verbeek, Coby van Wijk. De tentoongestelde werken zijn geballoteerd door de expositie-commissie. Onder deze nieuwe deelnemers bevinden zich schilders, beeldhouwers, fotografen, tekenaars, grafici en een sieraden kunstenaar. Kortom: het werk is zeer gevarieerd van aard. 5/2 t/m 3 mrt. UNDER CONSTRUCTION Op vrijdagavond 8 februari, 20u00 wordt in de STA-ART galerie de expositie Under Construction geopend. De opening zal worden verricht door de stadsarchitect van Alphen aan den Rijn, Jos van Eldonk. In deze expositie staat niet het kunstwerk centraal, maar het creatieve proces. Negen kunstenaars van STA-ART hebben in de galerie een klein atelier ingericht waarin zij – onder andere met behulp van beeldmateriaal – laten zien hoe hun creatie tot stand is gekomen en hoe zij daarbij te werk gingen. De negen exposanten zijn Anju van Wersch, Bert Verboon, Ina van de Nes, Ineke Tesselaar, Jan van Zonneveld, Maria van ‘t Hullenaar, Marrie Scheltes, Neel Karstanje en Sanne de Vries. De STA-ART expositiecommissie nodigt u van harte uit om dit proces mee te beleven. STA-ART KUNSTWINKEL Shop@STA-ART STA-ART herbergt sinds kort een kunstwinkel. In deze winkel, die permanent een deel van de ruimte van de galerie gaat beslaan, is kunst te koop tot 100,- euro. Wel unieke kunst van de eigen STA-ART deelnemers, maar voor een betaalbaar bedrag hebt u al een bijzonder cadeau, wenskaart, aandenken of gewoon iets dat u mooi vindt. STA-ART wil met de winkel bereikbare en betaalbare kunst aanbieden voor kunstminnend Alphen en omgeving. Openingstijden zijn gelijk aan die van de galerie, wo. t/m za. van 11-17u00 en op koopzondagen en activiteiten dagen. OPENINGSTIJDEN De exposities zijn te zien tijdens de openingsuren van de galerie. De STA-ART galerie is open van wo. t/m za. van 11 tot 17u00 uur. Ook geopend op koopzondagen en tijdens evenementen. Locatie: Hooftstraat 33, (aan het Thorbeckeplein) 2406 GD Alphen aan den Rijn. www.sta-art.nl.

GEBOUW DE VERGULDE WAGEN t/m 29 mrt.

KUNSTPUNT RIJNSTREEK

Van Boetzelaerstraat 48, Alphen-Centrum

60 JAAR ALPHENSE FOTOCLUB ALPHOTO De Historische Vereniging Alphen aan den Rijn houdt in samenwerking met de Alphense fotoclub Alphoto een expositie over de inmiddels 60-jarige fotoclub Alphoto. Te zien is een groot aantal oude fototoestellen en andere apparatuur voor fotografie. Verder een groot aantal documenten en krantenknipsel met betrekking tot de genoemde fotoclub en uiteraard foto’s veel foto’s van allerlei aard. Veel leden hebben hun eigen specialiteit en voorkeuren van te fotograferen onderwerpen, zodat voor elk wat wils te zien is. Openingstijden expositie: Iedere wo. van 14-16u00 en za. van 11-16u00. Entree gratis.

Kijk voor meer informatie, het actuele filmaanbod, kaartverkoop en/of reserveringen op www. jt.nl. Reserveringslijn: 0900-2045678

VERWACHTE FILMS IN DE MAAND wo. 30 jan: wo. 6 feb: zo. 10 feb: do. 14 feb: vr. 15 feb: di. 26 feb: vanaf 31 jan: vanaf 13 feb: vanaf 14 feb: vanaf 28 feb:

FEBRUARI

IBIZA NIGHT met de film VERLIEFD OP IBIZA LADIESNIGHT met de film SILVER LININGS PLAYBOOK KIDSCLUB met de film TED EN DE SCHAT VAN DE MUMMIE 3D NL VALENTIJNSSPECIAL met de film I GIVE IT A YEAR COMEDYNIGHT met de film MOVIE 43 MEN NIGHT met de films THE LAST STAND EN BULLET TO THE HEAD VERDER VERWACHT IN FEBRUARI: VERLIEFD OP IBIZA CHIMPANZEE EN BOBBY EN DE GEESTENJAGERS USHI MUST MARRY EN A GOOD DAY TO DIE HARD THE LAST STAND

Wilhelminalaan 1, Alphen a/d Rijn, tel. 0172-475917

WERK IN VERSCHILLENDE STIJLEN EN DISCIPLINES Kunstpunt Rijnstreek aan de Wilhelminalaan 1 is al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres in Alphen aan den Rijn en de regio om kunstwerken te kopen en lenen. Particulieren en bedrijven kunnen voor een gering bedrag hun huis of bedrijf verfraaien en inrichten met kunstwerken van professionele kunstenaars uit heel Nederland. Bekende en (nog) onbekende kunstenaars leveren Kunstpunt werk in verschillende stijlen en disciplines. Voor elke beurs en voor elke smaak! Ook in de design-/kadowinkel is er voor elke beurs, smaak en gelegenheid een verrassend artikel te vinden. De gehele collectie is te zien op www. kunstpunt.nl.

HOEVE RIJLAARSDAM t/m 10 feb.

Nieuwveenseweg 59, Nieuwkoop, tel. 0172-573747

SOLO-EXPOSITIE ROB HOUDIJK Licht en tonaliteit als overrompelende impressie: olieverven-pastels-aquarellen-bronzen. Rob Houdijk, de hedendaagse Isaac Israels, die het leven van alledag in deze tijd met ogenschijnlijk gemak op doek of papier zet. Hij vertelt in zijn werk een eigentijds verhaal over zijn omgeving en indrukken. Een impressionist pur sang. Info www.rijlaarsdam.nl.

NU TE ZIEN BIJ JT ALPHEN AAN DEN RIJN DJANGO UNCHAINED, ALLES IS FAMILIE, DE GROETEN VAN MIKE!, THE HOBBIT, FINDING NEMO 3D, HOTEL TRANSYLVANIE 3D, JACK REACHER, K3 BENGELTJES, LIFE OF PI 3D, SKYFALL, DE VIJF LEGENDES, WRECK-IT RALPH. Ga voor alle te verwachten films, het actuele filmaanbod en om te reserveren naar www.jt.nl of bel 0172-420800 of kijk op WWW.UITLOPERALPHEN.NL

SINT BONIFACIUSKERK Paradijslaan 7, Alphen aan den Rijn 1-ste za.mnd 11-16u00

DIGITAAL EN IN 3D JT Alphen vertoont de films nu in alle zalen digitaal en in twee zalen zelfs in 3D! Ontdek de magie van digitaal en 3D nu ook in JT Alphen aan den Rijn en maak kennis met een nieuwe dimensie van film kijken. Om de films digitaal en in 3D te kunnen zien, hoef je Alphen aan den Rijn dus niet meer uit!

OPEN HUISDAGEN Sint Bonifaciuskerk Gilde Alphen aan den Rijn houdt in samenwerking met Werkgroep Open Huis van De Sint Bonifaciuskerk de openhuisdagen op elke eerste zaterdag van de maand van maart t/m november. Dit met medewerking van gidsen van Stichting Gilde. Ook op Monumentendag en met de Jaarmarkt is er een Open Huis.

COLOFON De Uitloper Alphen aan den Rijn verschijnt iedere laatste donderdag voor de nieuwe maand in Alphen aan den Rijn e.o. in een oplage van 8.000 exemplaren. In deze maandagenda staan de evenementen, voorstellingen en tentoonstellingen (voor zover bij ons bekend) die zich de komende maand afspelen in de theaters, bioscopen, expositieruimten, sporthallen, op de muziekpodia, sportvelden en andere locaties in Alphen aan den Rijn e.o.. De Uitloper is gratis verkrijgbaar in tal van horecagelegenheden, culturele instellingen en andere ontmoetingsplaatsen in Alphen aan den Rijn. Advertentiemateriaal voor de volgende uitgave dient uiterlijk vrijdag 15 februari in ons bezit te zijn. De Uitloper Alphen aan den Rijn is een uitgave van Parole, bureau voor journalistieke producties, Waterlelie 66, 2804 PX, Gouda, tel: 0182-539939, e-mail: parole@planet.nl, twitter @uitloperator. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Pieter van Vliet.

D E R D E j aar g a n g

nr. 44

JT Alphen aan den Rijn, Van Boetzelaerstraat 6, Alphen aan den Rijn, telefoon: 0172-420800.

I N F O R M AT I E U I TA G E N D A A l p h en aan den R i j n 0182-539939 parole@planet.nl 06 - 53849002

Uitloper Gouda Februari 2013  

De Uitloper is een uitgaansagenda die maandelijks op papier en dagelijks online verschijnt. In de stad Gouda en omstreken is de Uitloper een...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you