Page 1

NR 58

Spelend de zomer door aanbod voor kinderen

Rimpelrock blaast 10 kaarsjes uit

Levensechte dieren op HET Kolonel Dusartplein

WIN!

duoticket(s) voor Rimpelrock en Summer Camp


De keuze van

Jan SWERTS Limburger Jan Swerts dook vorig jaar uit het niets op met zijn plaat ‘Weg’. De minimalistische conceptplaat met melancholische pianomuziek werd door de pers meer dan positief onthaald. Deze zomer kan je hem live aan het werk zien op de slotdag van het literair zomerfestival Zin in Zomer op 29 augustus in het Prinsenhof. Wij vroegen hem naar enkele interessante zomeractiviteiten in Hasselt:

De keuze van Jan Swerts

Omdat Jim Jarmusch (regisseur van o.a. Dead Man en Broken Flowers) nooit teleurstelt, RIMPELROCK 3 probeer ik de film Down by Law mee te pikken op 30 juli in Z33. Hoewel je bij een vrij jonge ZIN in ZOMER 4 film (1986) die op zwart-wit pellicule wordt MUZIEK 6 ingeblikt al snel aan de term arty farty denkt, is Puur Hasselt 8 Jarmusch’ keuze om voor het acteursduo Tom Waits-Roberto Benigni te gaan fascinerend FILM 9 genoeg om te gaan kijken. Daarbij komt nog dat podium 10 de zeldzame plekken waar de film primeert op Dieren op dusart 11 de versnaperingen gekoesterd moeten worden.

boulev’art

2

11

Als student kreeg je mij met geen stokken sport 12

naar een cantus, fakbar of studentendoop. Alle plaatsen waar bier en toogpraat rijkelijk event 14 vloeien heb ik steeds gemeden. Dat neemt niet weg dat ik een diepgaande fascinatie numen / For Use 16 heb voor de folklore van het drinkgelag. Steve EXPO 17 Stevaert zei in Raymond Ruttens boek De agenda 18 Zoeten Inval. Authentieke cafés in de provincie Limburg: “In die rijke wereld van kroegen, ADRESSEN 24

KIDS 13

2

drankgelegenheden en cafés zijn er nog plekken te vinden waar de tijd geen vat op heeft gekregen.” Ik ben dan ook benieuwd of ik op de tentoonstelling De kunst van het drinken schilderijen zal ontdekken waarop herberg- en drinkscènes worden afgebeeld die gelijkenissen vertonen met taferelen uit de Cambrinus, Café Sport of, wie weet, De Versuz. Kuringen en Stevoort kan je helaas niet echt meer platteland noemen. Toch hou ik graag vast aan de illusie dat men in dergelijke dorpen de vreselijke term onthaasting niet hoeft te kennen. Het romantisch verlangen naar die rurale traagheid is me met de Haspengouwse paplepel ingegeven: de gezonde overdosis aan kerkjes, burchten, boerderijen én verlaten veldwegen werkt verslavend. De wandelingen in Stevoort (31 juli) en Kuringen (28 augustus) kunnen me dus in mijn prangende nood aan verborgen lokale schatten voorzien.


Hiep! Hiep! Hoera! Rimpelrock bestaat 10 jaar. Een verjaardagsfeest dat stevig gevierd wordt met onder meer Adamo, Natalia, José Feliciano, Shakin’ Stevens en George Baker. Gastheer/presentator is Luc Appermont. Tien jaar geleden leken festivals enkel weggelegd voor jongeren die graag uit de bol gingen op stevige gitaren en denderende beats. Mensen keken een beetje vreemd op toen in 2002 de allereerste Rimpelrock aangekondigd werd, een openluchtfestival voor ouderen. Nu staan jaarlijks ongeveer 35.000 mensen luidkeels mee te zingen met nationale en internationale artiesten op de weide in Kiewit. En met een geweldige line-up zal het dit jaar hopelijk weer van dat zijn.

en Anastacia. Op Rimpelrock is het opnieuw één en al Natalia die de ene na de andere hit aan elkaar zal rijgen. Special Guest dit jaar is Shakin’ Stevens. De Britse rock ’n roll ster passeert met zijn ‘30th Anniversary tour’ exclusief op Rimpelrock. Het Nederlandse Volendam lijkt wel hofleverancier op Rimpelrock 2011. De sympathieke Jan Smit komt. Als 25-jarige heeft hij al elf albums en tientallen hits op de teller staan. Ook BZN is van de partij! De Volendamse groep rond Jan Keizer en Anny Schilder legde er in 2007 het bijltje bij neer, maar zijn weer helemaal terug. En nog maar net van de Volendamse schoolbanken en al immens populair: Nick & Simon. Dit zangersduo kaapte in Nederland elke muzikale prijs weg en staat garant voor briljante optredens.

Met Adamo heeft Rimpelrock misschien wel de meest succesvolle Belgische zanger op het podium staan. Meer dan 100 miljoen albums verkocht de ‘chanteur romantique par excellence’ in zijn bijna 50-jarige carrière. Ook een levende legende: José Feliciano. De blinde gitarist uit Puerto Rico scoorde hits met ‘Light my fire’, ‘Che Sara’ en het door vele artiesten gekopieerde kerstliedje ‘Feliz Navidad’. Ongetwijfeld brengt George Baker op 14 augustus de wereldhits ‘Little green bag’ en ‘Paloma blanca’. Eveneens exclusief op Rimpelrock. En dat kan ook gezegd worden van Pussycat, de Nederlandse tienerzusjes die in 1976 een wereldhit scoorden met ‘Mississippi’. Op Rimpelrock vieren ze niet alleen onze tiende verjaardag, maar ook de 35ste van dit geweldige nummer.

Natalia

Uit Wales komen de onwaarschijnlijk straffe stembanden van Paul Potts. De ex-gsmverkoper werd op slag beroemd na zijn deelname aan de talentenjacht ‘Britain’s got talent’.

Dit jaar staat Natalia voor het eerst op Rimpel- De Belgische artiesten Willy Sommers, die dit rock. De Kempense soul-bom deed het de laat- jaar 40 jaar op de planken staat, Sam Gooris en ste tijd met o.a. The Pointer Sisters, En Vogue Joe Hardy vervolledigen de affiche.

zondag 14 augustus, vanaf 11u Festival weide Kiewit € 25 www.rimpelrock.be

WIN! WIN! WIN! UiTinHasselt mag 1 duoticket weggeven van dit evenement. Wie kans wil maken, kan deelnemen op

www.UiTinHasselt.be

Pukkelpop 2011 Een week na Rimpelrock strijkt Pukkelpop weer drie dagen neer in Kiewit. Donderdag 18, vrijdag 19 augustus en de combitickets zijn helaas al uitverkocht. Maar voor zaterdag 20  augustus met onder meer The Offspring, dEUS, Duck Sauce, Cassius en nog een vijftigtal andere bands zijn er nog wel kaarten. donderdag 18 en vrijdag 19 augustus (UITVERKOCHT) zaterdag 20 augustus, vanaf 11u Festivalweide Kiewit € 79 (za) www.pukkelpop.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

3


Zin in Zomer is terug. In augustus staan er weer literaire ontmoetingen op mooie locaties in Hasselt, Genk en Sint-Truiden geprogrammeerd. Zeven keer literatuur en muziek, met straffe verhalen van uitzonderlijke auteurs. Rode draad door heel het gebeuren vormt A la recherche du temps perdu van Marcel Proust. In Hasselt vinden twee voorstellingen plaats. Eentje op 15 augustus in de Japanse tuin en eentje op 29 augustus in het Prinsenhof in Kuringen. Gedurende de hele maand augustus loopt er ook een fototentoonstelling van Karel Van Gerven in het literair café De Tijd Hervonden. Op dinsdag 9 augustus geeft hij hier ook een lezing over Marcel Proust.

Arthur Japin en Koen De Preter Zin in Zomer opent met een topauteur die perfect past in het thema van het festival A la recherche du temps perdu – Op zoek naar de verloren tijd. Arthur Japin schrijft immers vaak geschiedenissen, memoires, verhalen waarin personages in het verleden graven om het heden te begrijpen. Zijn gepubliceerde dagboeken (Zoals dat gaat met wonderen) zijn wellicht nog het beste voorbeeld – ook al gaat het hier om een recent verleden. Daarnaast gaat het ook over zijn laatste boek Vaslav (over de legendarische balletdanser Nijinski) maar ook ander werk komt aan bod.

Koen De Preter

Arthur Japin brak door met zijn tweede boek, De zwarte met het witte hart, dat hem meteen internationale roem bezorgde. Zijn volgende, Een schitterend gebrek, overtrof dat succes nog – het werd bekroond met o.a. de Libris Literatuurprijs. Japins theaterverleden garandeert een schitterende voorstelling, die bovendien wordt opgeluisterd door choreograaf en danser Koen De Preter. Als choreograaf is hij wellicht het best bekend van We dance to forget (met Maria Ibarretxe) dat door heel Europa tourde. Na de voorstelling wordt de bezoekers sushi en een drankje aangeboden. maandag 15 augustus, 20u Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 (bij slecht weer: Xios Hogeschool Limburg - ingang Sporthal, Vildersstraat 5) € 10 / € 7

Arthur Japin

4

alle recente info op www.UiTinHasselt.be


Annelies Beck & Johanna Spaey & Jelle Van Riet + Jan Swerts

Annelies Beck

Drie dames gaan op zoek naar verloren tijden als afsluiter van het festival. In Over het kanaal heeft Beck het over de weinig gekende geschiedenis van Belgische vluchtelingen in Schotland tijdens WOI. Spaey vertelt in Vlucht over twee vrouwen die letterlijk én emotioneel op de vlucht zijn. Maar ook haar debuut Dood van een soldaat en haar recentste De eenzaamheid van het westen voeren ons terug naar De Groote Oorlog. Jelle Van Riet staat in voor de interviews. De melancholische, pianogedragen nummers van Jan Swerts zijn méér dan omkadering. Zijn hoogaangeschreven album Weg is zelfs geïnspireerd door A la recherche du temps perdu. Bezoekers kunnen vooraf een wandeling maken op zoek naar de verloren tijd. Met een ervaren gids verkennen ze de buurt van het Prinsenhof. Festivalbezoekers kunnen voor en na de voorstelling terecht in Café In ‘t Dorp voor een drankje en een madeleinekoekje.

Tentoonstelling en lezing De hele maand augustus toont fotograaf en Proustkenner Karel Van Gerven in De Tijd Hervonden een fotoreeks op een breedbeeldscherm. Hij ging op zoek naar de landschappen die Proust vertrouwd waren: in de regio van Chartres (IlliersCombray) waar hij als kind meermaals op bezoek was bij de familie van zijn vader, aan de Normandische kust waar Proust zijn zomers doorbracht, en in Parijs waar hij zijn hele leven woonde. Op 9 augustus geeft hij ook een lezing over het leven van Marcel Proust en diens magnum opus A la recherche du temps perdu – de rode draad door dit festival. Expo 1 – 31 augustus, 8u – 18u (ma-za), 9u – 11u45 (zo) gratis

maandag 29 augustus Johanna Spaey

wandeling vooraf reserveren, 18u45 tot 19u30 gratis voorstellling 20u Prinsenhof, Prinsenhofweg 21  (bij slecht weer: vlakbij gelegen Sint-Gertrudiskerk) € 10 / € 7

Lezing 9 augustus, 20u € 3 / € 2 (vvk) De Tijd Hervonden, Witte Nonnenstraat 8 www.detijdhervonden.be

Zin in Zomer Van 15 tot 29 augustus diverse locaties 011 22 26 24 - www.zininzomer.be

Jelle Van Riet

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

5


Toeternietoe Zomerfestival Elk jaar speelt Toeternietoe, samen met een guestband, in de zomer op het Molenpoortplein. Dit jaar verhuizen ze echter naar de binnenkoer van de Herkenrodekazerne in de Maastricherstraat omdat er op het Molenpoortplein werken aan de gang zijn.

Daen

Pop Palm Parkies Kaperconcerten In het Kapermolenpark worden de donderdagen in juli en augustus weer muzikaal ingevuld. Boogie Boy bijt de spits af op 7 juli. Thé Lau doet op Parkies zijn ding samen met Red Limo, aanvankelijk een improviserend strijkkwartet, nu een combo dat de brug slaat tussen pop en latin. Ook Dean, Brahim, Paul Michiels en Garcia Goodbye zakken in de zomermaanden af naar het Kapermolenpark. Afsluiten op 18 augustus doet Tom Dice, die vorig jaar nog het zesde eindigde op het eurosongfestival. elke donderdagavond, vanaf 19u 7 juli 14 juli 21 juli 28 juli 4 augustus 11 augustus 18 augustus

Boogie Boy Brahim Live Thé Lau Dean Paul Michiels Garcia Goodbye Tom Dice

Kapermolenpark gratis info@parkies.net - www.parkies.net

Ook nu komt er elke week een andere band langs. Coverband Legs and Bellies bijt de spits af, een week later komt nog een coverband: Ap@rt. Op 20 juli komt de Hasseltse band The Retouchers met muziek uit de jaren 50 en 60, gevolgd door de coverbands Knight Shift en Invisable Hair. The Al Paone Band brengt de italoswing a la Louis Prima. Jaarlijks zijn ook X-Press Delivery en de L&M-band paraat voor een avondje plezier. De laatste avond geven het Haspengouws Jeugdorkest (19u) en Highway 7 het beste van zichzelf. Toeternietoe speelt elke week tijdens de pauze van 21u tot 21u20. elke woensdag in juli en augustus, 20u – 22u30 6 juli 13 juli 20 juli 27 juli 3 augustus 10 augustus 17 augustus 24 augustus 31 augustus

Legs and Bellies Ap@rt The Retouchers Knight Shift Invisable Hair X-Press Delivery The Al Paone Band L&M band Haspengouws Jeugdorkest en Highway 7 Herkenrodekazerne, Maastrichterstraat 100 gratis 0486 73 41 86 – www.toeternietoe.be

Hasselt Muziekterras Al méér dan tien jaar is Hasselt Muziekterras een vaste waarde in de zomerkalender van Hasselt. Ook deze zomer klinkt elke zondag aan The Century op het Leopoldplein livemuziek. Met onder andere Jeu de Foules, Kim’s Collective, Hard to handle, Totally Soul Band, Supershake, Koyle, Domino XL The Fools, … Nieuw dit jaar: Vanaf 22u wordt er binnen verder gefeest op de afterparty met bijzondere gasten onder de naam Café d’été. De allerkleinsten worden uiteraard niet vergeten met C-Kids, de supertoffe kidsanimatie met springkastelen maar ook kinderworkshops. elke zondag in juli en augustus, vanaf 17u Leopoldplein gratis www.muziekterras.be

6

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Lost

Dance Summer Camp Vier donderdagen. Vier maal zomers feestvertier. Op Summer Camp wordt elke avond in het fuifdok gehost door de vaste beatleveranciers van Muziekodroom. Op de eerste avond pakt Conform uit met The Prototypes, aanstormend drum’n’basstalent uit UK. Hun releases worden opgepikt door wereldtoppers als Andy C, Sub Focus, Pendulum, Roni Size en Fresh. Verder krijg je een ongeziene back2back-show waar residents Speedwagon, Stykz en Alert worden uitgedaagd door Meddik, Tesla en Fuzz. MC V luistert de nacht op. De tweede donderdag wordt gekaapt door Loop met de ‘past, present en future’ van dubstep. LOST is een naam die bijna synoniem is met het alomtegenwoordige Hench label. Als je wil weten hoe de toekomst van dubstep er zal uitzien dan mag je zeker Brownz, Requake, Digid & Syndaesia niet missen. Rave Our Souls heeft voor de derde avond Canadese junglegrootheid DJ K weten te strikken. Als tweede headliner presenteren ze AKS. De heren van Rave Our Souls spelen uiteraard ook zelf, verwacht je dus weer aan veel toeters en bellen. Op de laatste avond is er weer de traditionele clash. De meest uiteenlopende elektronische stijlen worden naadloos aan elkaar geweven. Battlebeesten van dienst zijn Goldfox, Riot, Primate, Iridium, Hidious en Crucifix. donderdag 21 en 28 juli, 4 en 11 augustus, 22u Muziekodroom, Bootstraat 9 € 7 011 23 13 13 - www.muziekodroom.be

WIN! WIN! WIN! UiTinHasselt mag van de 4 feestjes in Muziekodroom telkens 3 duotickets weggeven. Wie kans wil maken, kan deelnemen op

www.UiTinHasselt.be


Klassiek Els Biesemans Orgelconcert Els Biesemans won herhaaldelijk prijzen op verschillende gerenommeerde internationale orgelwedstrijden in Vilnius, Tokyo, Praag, Parijs en Montréal. Ze maakte opnames voor de Belgische en Zwitserse radio en nam een eerste cd op met Belgische en Franse symfonische orgelmuziek. In 2008 verscheen haar cd bij Animato met het volledige orgeloeuvre van Maurice Duruflé. Haar concertcarrière bracht haar in Japan, Canada, de VS en in de meeste landen van Europa. In 2006-2007 vertolkte ze het volledig orgeloeuvre van J.S. Bach in 19 concerten in Zürich. Met werk van J.S. Bach, L. van Beethoven, A. Boëly. zaterdag 2 juli, 15u Sint-Quintinuskathedraal gratis frank.duchamps@hasselt.be

Muscadet Aperitiefconcerten Elke zondagmorgen in juli en augustus kan je in het Tuincafé van Het Stadsmus genieten van een streepje livemuziek. Van op het terras of in het café kan je bij een lekkere kop koffie of een aperitief luisteren naar een koor, muziekensemble of orkest. elke zondag in juli en augustus, 11u 3 juli 10 juli 17 juli 21 juli 24 juli 31 juli 7 augustus 14 augustus 15 augustus 21 augustus 28 augustus

Gemengd Seniorenkoor De Boelvaar Accordeonduo Kompas De klarinettisten van het Conservatorium Consortium Hasseletum Koninklijk Hasselts A Capellakoor Amici Ensemble Susato Mefisto ensemble Harmonieorkest Runkst Het Hasselts Symfonieorkest

Tuincafé, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2 gratis 011 23 98 90 – www.hetstadsmus.be

Sabien Tiels

Bart Kaëll

Nederlandstalig Iris Eysermans orgelconcert Iris Eysermans volgde stages bij Theo Jellema, Willem Tnake, Louis Thiry, Ben van Oosten en Liuwe Tamminga. Ze heeft reeds verschillende concerten in binnen- en buitenland gedaan, dit zowel solo als in kamermuziekverband, als met orkest. In 2008 werd Iris aangesteld tot beursorganiste in de Finisterraekerk te Brussel. Ze is actief als lerares orgel en piano aan de Kunstfabriek te Duffel en de muziekacademie te Heist op den Berg. Naast het orgelspel is zij ook actief in het bespelen van diverse klavierinstrumenten zoals het klavecimbel, de piano, het harmonium en elektrische orgels. Met werk van D. Buxtehude, S.A. de Heredia, J.S. Bach en A. Eysermans. zaterdag 6 augustus, 15u Sint-Quintinuskathedraal gratis frank.duchamps@hasselt.be

Klassiek en pop Beiaardconcerten In de zomer weerklinkt er elke vrijdag beiaardklanken over de binnenstad. Hiervoor zorgen de stadsbeiaardiers, verschillende gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland en andere muzikale gasten. Tijdens verschillende concerten worden de grenzen letterlijk en figuurlijk verruimd. Zo zal bijvoorbeeld de Amerikaanse beiaardier Jonathan Lehrer in Hasselt te gast zijn. Maar ook beiaardiers uit Nederland en andere delen van Vlaanderen concerteren. De aftrap van het beiaardseizoen wordt gegeven met het concert Brass & Bells waarbij meer dan 30 trompettisten een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werk van Ludo Hulshagen brengen. Het programma van het concert van de beiaard met een synthesizer kan je zelf bepalen. Het Hasseltse mannenkoor Het Volgende Punt zorgt voor een vocale inbreng.

Hasselt Ziiingt

Elke vrijdag in juli en augustus, 20u

Op maandag 11 juli staat het grootste zangkoor van Limburg weer op het Kolonel Dusartplein. Dit zijn natuurlijk de toeschouwers van, of beter gezegd de deelnemers aan, Hasselt Ziiingt. Ze zullen onder begeleiding van zangmeester-dirigent Sergio weer het ene Nederlandstalige nummer na het ander meezingen. Danny Wuyts en percussionist Peter zorgen voor de ondersteunende muziek.

1 juli

Gastartiesten zijn dit jaar niemand minder dan Sabien Tiels, VOF de kunst & Bart Kaëll. Zij geven het beste van zichzelf en brengen voor u hun grootste hits. Rond 18u30 start men met het publiek op te warmen. De optredens gaan van start om 19u30. Voor wie dan nog niet genoeg heeft, is er nog de afterparty met Festeyn. Steyn Schraepen brengt met zijn band een uitgebreid Nederlandstalig coverrepertoire.

29 juli

maandag 11 juli, 18u30 Kolonel Dusartplein gratis www.hasseltziiingt.be

8 juli 15 juli 22 juli

5 augustus 12 augustus 19 augustus 26 augustus 27 augustus

Kenneth Theunissen (stadsbeiaardier van Hasselt) en trompettisten Jonathan Lehrer (beiaardier van New York) Dominque Wybraeke (stadsbeiaardier van Ronse) Beiaard en Synthesizer Jan Verheyen (stadsbeiaardier van Hasselt) en Erik Vandevoort (stadsbeiaardier van Peer) Tom Van Peer (stadsbeiaardier van Lokeren) Jos Wouters (stadsbeiaardier van Genk) Martien van der Knijff (stadsbeiaardier van Hattem) Elisabeth Debevere (stadsbeiaardier van Nieuwpoort) Jan Verheyen en Het Volgende Punt Jan Verheyen en folkband Naragonia

Sint-Quintinuskathedraal gratis frank.duchamps@hasselt.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

7


Kermissen 2-4 juli 9-11 juli 23-25 juli 30 juli-1 aug 6-8 augustus 14-21 augustus

Stevoort Wimmertingen Godsheide Runkst Rapertingen Saint-Marie (Banneuxwijk) 12-15 augustus Sint-Lambrechts-Herk 20-22 augustus Kermt

Rommelmarkten

zaterdag 16 juli: De Schakel, Rechterstraat 43, 8u – 17u, 0476 50 04 84 zaterdag 13 augustus: Banneuxwijk: 10u – 17u, 0474 51 72 29 maandag 15 augustus: Sint-Lambrechts-Herk: vanaf 8u, 011 23 95 01 zondag 21 augustus: Biezenstraat: 18u – 16u, 011 27 20 41 dinsdag 23 augustus: Ten Hove Kermt: vanaf 8u, 011 25 09 70 

Vuurwerken bij zonsondergang

vrijdag 12 augustus: Sint-Lambrechts-Herk (Beukenhof, naast voetbalveld)

Hasselt Danst Elke dinsdagavond kan je de beentjes losgooien op de Grote Markt tijdens een nieuwe editie van Hasselt Danst. Elke week komt een Limburgse dansgroep een demonstratie geven en dan is het aan het publiek om in actie te schieten. Eerst kan je een initiatie in een bepaalde dans volgen. Daarna wordt er vrij gedanst tot 22u. Op 30 augustus - als apotheose van het vijfde ‘Hasselt Danst’ seizoen – is er een echte dansshow. Wat het precies wordt blijft een verrassing. Ook de Jenever Salsa staat elke week op het menu, een gloednieuwe partydans die elke week wordt aangeleerd. Op 5 en 12 juli en op 2 en 30 augustus wordt er gedanst op live muziek.

elke dinsdag in juli en augustus, 19u – 22u 5 juli 12 juli 19 juli 26 juli 2 augustus 9 augustus 16 augustus 23 augustus 30 augustus

swing quickstep Salsa cubana country partydansen dansschool Libert Langzame wals Argentijnse tango mars

Grote Markt gratis 0472 64 54 46 - hoste.frank@skynet.be

dinsdag 23 augustus: Kermt (Ten Hove, achteraan op grasveld)

Fies van den Eeverscheut

Gezondheidsbeurs

Op 28 augustus sluit Hasselt de vakantie smakelijk en feestelijk af met het Fies van den Eeverscheut. De slagers Brepoels, Gennez, Oosterbosch en Quetin verzorgen een reuzenbarbecue en voorzien de bezoekers van drie stukken vlees, vergezeld van brood, salade en saus. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de allround muzikant Ronny Bell. Er is eveneens een schminkstand voorzien voor de kleinste onder ons.

Ontstressen en tot innerlijke rust komen. Deze thema’s staan centraal op de gezondheidsbeurs op Domein Kiewit. Diverse tentjes en winkeltjes met kruiden, mineraalstenen, juwelen, voetverzorging zullen daar zeker voor zorgen. Je kan ook een klankschaalsessie volgen. Voor deze sessie schrijf je vooraf in via 0479 91 93 88. zondag 28 augustus, 13u – 19u Domein Kiewit, Putvennestraat gratis

8

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

zondag 28 augustus, 11u30 – 15u Grote Markt € 8 011 23 95 56 - feestcomite@hasselt.be


Zebra Bar Buiten Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli tovert Z33 de begijnhofsite om tot een openluchtbioscoop. In een zomerse setting kan je twee avonden na elkaar komen genieten van een drankje (vanaf 18u) en een film (vanaf 22u). De films werden gekozen door de kunstenaars van de projecten die in juli in Z33 te bezoeken zijn. Op vrijdag heeft Kris Verdonck gekozen voor Ghos in the Shell, op zaterdag staat Down by Law op het programma. Gekozen door Numen / For Use.

Bezoek aan Stevoort en Kuringen Themawandeling Op zondag 31 juli kan je een begeleid bezoek brengen aan Stevoort. Op zondag 28 augustus is Kuringen aan de beurt. De wandelingen onder leiding van een toeristisch gids duren 2 uur. Op het programma in Stevoort staan o.a. de Sint-Martinuskerk, het dorpsplein, het kasteel Mariaburcht, de dorpsmolen en de Herkvallei. In Kuringen bezoekt men o.a. de Pastorie, de Sint-Gertrudiskerk en het Prinsenhof. Reserveren is verplicht en kan op 011 23 95 40 of toerisme@hasselt.be. zondag 31 juli, 14u (Stevoort) parking van het gemeentehuis, Solidariteitsplein zondag 28 augustus, 14u (Kuringen) pastorie in de Joris van Oostenrijkstraat

Ghost in the Shell Mamoru Oshii, 1995, 83’ Ghost in the Shell is een Japanse sciencefiction-manga. Het verhaal speelt zich af in het jaar 2029. Majoor Mokoto Kusanagi is een belangrijk lid van Section 9, een veiligheidsdienst. Ze ziet eruit als een mens, maar ze is een cyborg met een menselijk brein in een artificieel lichaam. Dit roept vragen op over identiteit en over de grens tussen technologie en biologie.

€ 2 / € 1 (UiTpas) / gratis (-12 jaar) 011 23 95 40 - toerisme@hasselt.be

Down by Law

Vleermuizenwandeling Tijdens de Vlaamse nacht van de vleermuis op 27 augustus staat op domein Kiewit een vleermuizenwandeling op het programma. Eerst bekijk je dia’s van vleermuizen, daarna trek je gewapend met bat-detectoren het bos in op zoek naar deze nachtdieren. Inschrijven verplicht. zaterdag 27 augustus, 19u30 – 22u Domein Kiewit, Putvennestraat 108 € 1 011 21 08 49 - kiewit@hasselt.be

1986, Jim Jarmusch, 107’. Roberto, Zack en Jack belanden samen in Louisiana prison. De leegte van het bestaan in de gevangenis wordt opgevuld met uitgesponnen taferelen rond sigaretten en lucifers, idiote taalspelletjes en vreemde gesprekken. Er ontstaat een soort van vriendschap tussen de drie en ze beramen een plan om te ontsnappen. Met Tom Waits, John Lurie en Roberto Benigni. vrijdag 29 en zaterdag 30 juli, vanaf 18u Z33, Zuivelmarkt 33 gratis www.z33.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

9


Ballet Najade zOmeRzUcHtEn ’11 Na de succesvolle editie in 2009 brengen 22 dansers van Ballet Najade een nieuwe hedendaagse dansvoorstelling. In het intieme kader van de ‘Zwarte Zaal’ van kunstencentrum BELGIE worden publiek en dansers geconfronteerd met de hedendaagse complexiteit van keuzes en de ongrijpbaarheid van wat ons overkomt. De benadering van de Britse hedendaagse kunstenaar Antony Gormley gefocust op de ruimte in en om het lichaam heen - vormt de inspiratie en lijmt de verschillende dansstukken aan elkaar. Verre van hoogdravend, wel uiterst toegankelijk, met een vleugje humor en ontroerend om te zien. Het Hasseltse Ballet Najade verzorgt het hele jaar door, voor verschillende leeftijden en niveaus, workshops en cursussen die gaan van klassiek ballet tot moderne dans: een mix van danstechnieken van Limon, Graham, Horton en Cunningham tot hedendaags en improvisatie. Na ‘70 Jaar Elvis, 175 jaar België’ en ‘zOmeRzUcHtEn’ opnieuw op de planken in kunstencentrum BELGIE. vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus, 20u en 21u30 Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 € 6 / € 5 (vvk) 011 22 41 61 - www.kunstencentrumbelgie.com

Internationaal Folklorefestival Voor de 27ste maal wordt Hasselt de ontmoetingsplaats voor volksdansers en -muzikanten uit alle windstreken. Het Internationaal Folklorefestival van Hasselt, het grootste internationale volksdansevenement in Limburg, is een spektakel van zang, dans en muziek met folkloregroepen uit Nederland, Ierland, Polen, Roemenië, Vlaanderen en Wallonië. Op het modern en jeugdig festival wordt traditionele volksdans en volksmuziek op een eigentijdse manier aan een breed publiek getoond.

vrijdag 12 augustus, 21u: Verbroederingsavond met samendans zaterdag 13 augustus, 15u: Straatoptredens in de Hasseltse binnenstad door de deelnemende buitenlandse groepen. 16u: Ontvangst op het stadhuis van Hasselt 20u: 1ste festivalvoorstelling zondag 14 augustus 15u: 2de festivalvoorstelling maandag 15 augustus 11u: festivalmis 15u: 3de festivalvoorstelling € 8 / € 7 (UiTpas) / gratis (-12 jaar) € 20 (drie voorstellingen) Festivaltent, Diepstraat 0474 73 24 57 – www.folklorefestivalhasselt.be

10

alle recente info op www.UiTinHasselt.be


Boek- en kunstmarkt

Levensechte dieren op het Dusartplein

Je houdt het niet voor mogelijk, maar in de zomer kan je een stukje Afrika met waarheidsgetrouwe en op ware grootte gemaakte mensen en dieren bezichtigen op… het Kolonel Dusartplein. De Savanne wordt er voorgesteld in een openluchtexpo met alles er op en er aan. Je komt terecht in de leefwereld van de Masai bevolking met hun traditionele kledij en je ziet hun hutten, de verschillende savannedieren en de gekende natuurelementen. De levensgrote dieren en mensen die getoond worden zijn van de hand van de Hasseltse beeldhouwer/taxidermist Dirk Claesen. Het zijn echte kunstwerken en anatomisch correct gemaakt. Op het wereldkampioenschap Taxidermie in 2008 werd Dirk wereldkampioen in de categorie Meesters met een prachtige creatie van een neushoorn. De dieren zijn redelijk imposant, zo kom je onder meer een olifant van ongeveer 3,80 meter en een giraf van 5 meter tegen. Maar ook de wat kleinere dieren

die men op de savanne ziet, zoals de python, de schildpad, het wrattenzwijn zal je ontdekken. Het geheel wordt opgeluisterd met Afrikaanse muziek. In de koffietent geniet je van een lekkere tas koffie en kijk je uit over het unieke landschap. Tijdens de duur van de expo richt de organisatie enkele ateliers in waar je samen met de medewerkers je eigen diertje kan maken.

Op 13 augustus wordt de Groene Boulevard omgedoopt tot een gezellige boeken kunstmarkt. Vandaar de passende naam Boulev’art. Je kan er rustig flaneren en snuisteren in literaire werken en genieten van entertainment van de bovenste plank. Naast literatuur vind je er bijzondere kunstboeken, jeugd- en kinderboeken en poëziebundels. Ook cd’s, platen en dvd’s worden door de standhouders aangeboden. Bovendien mogen lokale kunstenaars hun eigen creaties tentoonstellen en verkopen. Je speurtocht naar een leuk boek of origineel kunstwerk op ongetwijfeld een zonnige zomeravond wordt opgeluisterd met optredens van onder meer Jazztafari en het zuiders klinkende Paola Marquez Quinteto. Levende standbeelden maken van de boulevard de Ramblas van Hasselt. Een 3D krijtkunstenaar tekent zijn werk op de grond en Het Genootschap zorgt voor een streepje poëzie. Voor de kinderen speelt poppentheater Propop en in het poëtisch kapsalon kunnen ze terecht voor de gekste kinderkapsels. Wie zelf nog op de markt wil staan kan zich nog inschrijven tot half juli op onderstaande contactgegevens.

van 30 juli t/m 21 augustus, 11u – 19u Kolonel Dusartplein € 6 / € 4 (-16 en 65+) 0478 47 88 02 - bertsevereyns@hotmail.com

zaterdag 13 augustus, 17u – 22u Groene Boulevard 011 23 96 47 – kim.raskin@hasselt.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

11


City Mountainbike Challenge In de binnenstad ligt er aan het begin van de grote vakantie een mountainbike parcours met kunstmatige hindernissen. Op het parcours van 800 meter wordt een spektakelrijke competitie gehouden. Onder meer Bart Wellens, Kevin Pauwels, Diether Vantournhout en Jim Arnouts verschijnen aan de start. Er zijn reeksen voor nieuwelingen, juniors, dames, elite en beloften. Daarnaast is er ook een funreeks voor de recreanten en een kidsrace. zondag 3 juli, 14u – 19u centrum gratis (toeschouwers) www.citymtbchallenge.be

BMX Playtime

Sport@Hasselt

De nationale en internationale top van het freestyle BMX-circuit komt voor de vierde maal naar Hasselt voor BMX Playtime. Het hele skatepark aan het stedelijk zwembad Kapermolen transformeert in een nooit geziene BMX-site. De parking langs het zwembad verandert in een heus dirt parcours met maar liefst 800 ton zand.

Sport@Hasselt is een nieuw cityevenement. Op zaterdag 27 augustus wordt het Kolonel Dusartplein omgetoverd tot een sportdorp waar je gratis kan kennismaken met verscheidene sporten, maar ook informatie kan inwinnen over sporten in clubverband.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor verschillende categorieën: Street, Dirt en Pool. Zaterdag komen de amateurrijders aan bod. Zondag de pro-riders. De amateurs worden in 2 leeftijdscategorieën ingedeeld. Hasselt verwacht weer een 100-tal riders uit onder meer België, Duitsland en Nederland. zaterdag 16 en zondag 17 juli, vanaf 13u Kapermolenpark, Elfde Liniestraat gratis sport@hasselt.be - www.bmxplaytime.be

Maak kennis met een ruim sportaanbod (voetbal, handbal, basketbal, rugby, gevechtsporten, wandelen, gymnastiek, skates, fietsen, handboogschieten, kleuterparcours, sporteltests,...), maar ook met een aantal aantal nieuwe, meer attractieve sporten (space bikes, avonturenparcours, muurklimmen, waterski…). Speciale aandacht gaat er dit jaar naar handbal. Handbal is immers verkozen tot Sporttak in de Kijker 2011. Tijdens het evenement worden op een groot podium en op de sportstanden ook spectaculaire sportdemonstraties gegeven door de meewerkende sportverenigingen.Ook toegankelijk voor personen met een handicap. zaterdag 27 augustus, 10u - 17u Kolonel Dusartplein gratis 011 23 94 50 - sport@hasselt.be

Roller Bike Parade Motorcross

Elran Cup

Op 16 en 17 juli worden weer duizenden motorliefhebbers verwacht op de Runksterkiezel voor een wedstrijd in het kader van het Belgisch kampioenschap zijspancross en quad, aangevuld met verschillende soloklassen inclusief inters open. Bovendien staat er zaterdagavond een barbecue en een party op het programma.

Paardeneigenaars van over de hele wereld dingen opnieuw naar het kampioenschap op de internationale Arabische volbloedshow Elran Cup. Een internationale jury beoordeelt de paarden onder meer op voorkomen en elegantie. De Arabische paarden worden per leeftijdscategorie gekeurd in verschillende disciplines: aan de hand, in stap en in draf. Ongeveer 125 paarden uit 20 verschillende landen nemen deel en onder hen bevinden zich jaarlijks Europese en wereldkampioenen. De Cup is ook een unieke gelegenheid om de paarden voor te stellen aan potentiële kopers.

zaterdag 16 juli, 15u - 18u zondag 17 juli, 8u - 18u € 14 (zondag) / gratis (zaterdag) kristof.santermans@telenet.be - 0477 44 94 71

zaterdag 23 en zondag 24 juli, 9u30 Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 € 5 www.elrancup.com

12

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Wie sportend de week wil inzetten, moet tijdens de zomermaanden elke maandagavond afzakken naar het Kolonel Dusartplein. Daar vertrekt de skeelertocht de Roller Bike Parade. Ook fietsers zijn welkom en kunnen aansluiten bij de skeelers. Voor zowel de fietsers als de skeelers wordt de nodige omkadering, infrastructuur, muziek en sfeer voorzien. Van vertrek tot aankomst worden de deelnemers en toeschouwers verwelkomd door stewards op rollers en er wordt politiebegeleiding voorzien bij de tochten. Bij slecht weer gaat de Roller Bike Parade niet door. Dit wordt de dag zelf beslist en aangekondigd op de website www.belgiumrollers.com. elke maandag in juli en augustus, vanaf 19u vertrek aan het Kolonel Dusartplein gratis www.belgiumrollers.com


Spelend de zomer door Grote vakantie! Twee maanden de tijd om te spelen, ravotten, vriendjes op te zoeken. Maar wat als na een tijdje meneertje verveling om het hoekje komt loeren? Geen probleem dan is er nog een gigantisch zomeraanbod voor de kinderen. Bovendien moet je voor de meeste activiteiten niet op voorhand inschrijven maar kan je tot op de dag zelf nog beslissen of je gaat.

Speelpleinwerking Zowiezo Kinderen en jongeren van 4 tot 15 jaar, verdeeld in 4 leeftijdsgroepen, kunnen hier elke dag ravotten.

elke weekdag van 4 juli tot 26 augustus, 8u30 – 17u30, behalve op 21 juli en van 15 tot 19 augustus Speelplein Zowiezo, Borggravevijverstraat 7 € 3,50 per dag / € 75 (abonnement)

Bouwspeelplaats

Ben je tussen 8 en 13 jaar oud en wil je deze vakantie prachtige hutten, kampen of kastelen bouwen? Dan moet je naar de twee bouwspeelplaatsen in Hasselt, want dat zijn de gedroomde locaties voor je gekste fantasieën. van 4 juli tot 26 augustus, van 12u30 tot 17u30, behalve op 11 en 21 juli en 15 augustus. jeugdlokalen, Alverbergstraat, Heilig Hartwijk jeudlokalen, Bakkerslaan, Runkst gratis

Speelplein Hebbeding

Speelplein Hebbeding stelt haar deuren open als een ‘inclusief speelplein’. Dit betekent dat kinderen van 6 tot 21 jaar, met of zonder handicap er welkom zijn. elke weekdag in juli, 8u30 – 16u (behalve 11 en 21 juli) De Toverfluit, Alfons Jeurissenlaan 46 € 3,50 per dag 011 30 10 91 (inschrijven verplicht)

Opvang Autisme Limburg

Kinderen & jongeren met autisme (A.S.S), van 3 tot 21 jaar, kunnen drie weken lang elke weekdag terecht van 9u tot 16u op het terrein van de school van Rapertingen. Deze kinderen en jongeren krijgen één op één begeleiding en een aanbod op maat. Je moet op voorhand inschrijven. van 4 tot 8 juli, 11 tot 15 juli en 8 tot 12 augustus School Rapertingen, Biesstraat 40 € 3,50 per dag / € 6 (uitstap) suetaylor@skynet.be

Crea-Atelier

Het crea-atelier van de jeugddienst staat vol geprogrammeerd met workshops voor de handige Harry en Henriette of de kunstzinnige Bob en Babette. Maar er gebeurt meer dan knutselen alleen. Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar. elke weekdag, 12u30 – 17u30  van 4 juli tot 22 juli in Kermt jeugdlokalen, Ten Hove 10 van 25 juli tot 5 augustus in Katarinawijk brandweer, Willekensmolenstraat 120 van 8 augustus tot 26 augustus in Kuringen jeugdlokalen, Prinsenhofweg 3 gratis

De schatten van Vlieg In heel Vlaanderen zijn er op culturele locaties schatkisten verstopt. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders en broers of zusjes op zoek gaan naar de schat. De actie loopt tot 31 augustus. Ook in Hasselt kan je op schattenjacht. In het Literair Museum, Het Stadsmus, het Modemuseum Hasselt en Z33 zitten er schatkisten verstopt. Bij elke schatkist horen 5 tips die leiden naar de plaats van de schat. Eens de schat gevonden, noteren de kinderen hun naam in het logboek en krijgen ze de geheime code. Wie de geheime code ook invoert op UiTmetVlieg.be maakt kans op mooie prijzen. Je moet een echte schattenjager zijn want de zoektocht verloopt zeker niet overal even gemakkelijk. Je zal goed moeten speuren en zo ontdek je nog andere spannende, avontuurlijke, mooie dingen op je tocht.

Literair Museum Bampslaan 35 14u - 17u (wo-za en eerste zo van de maand) € 2 (-18 jaar) / €2,50 (volwassenen) www.literairmuseum.be

Modemuseum Hasselt Gasthuisstraat 11 10u - 17u (di-zo) gratis (-12 jaar) / € 5 (volwassenen) www.modemuseumhasselt.be

Het Stadsmus Guido Gezellestraat 2 10u - 17u (di-zo) gratis www.hetstadsmus.be

Z33

Meer info: 011 23 94 20 - www.jeugdhasselt.be

Zuivelmarkt 33 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo) gratis www.z33.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

13


Mosselrock 1.500 personen kunnen weer genieten van een lekkere portie mosselen gecombineerd met optredens van Geena Lisa, Tevona-band, FeSTeyn en Chris Barrow. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar een aantal goede doelen. woensdag 6 juli, vanaf 18u30 Tent, achter PHL gebouw D, Elfde Liniestraat € 92 (voor vier personen) www.mosselrock.be

Hasselt-Montmartre Kunstmarkt Zeven zaterdagen wordt het pleintje achter het stadhuis in juli en augustus elke namiddag omgetoverd in een mini-Montmartre, waar kunstenaars hun zelfgemaakte werkjes aan de man brengen. Met alle mogelijke expressievormen: schilderijen, aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, juwelen, bloemencollages en andere ambachtelijke bezigheden. elke zaterdag van 16 juli tot 27 augustus, 14u – 18u plein achter het stadhuis en in de Walputsteeg gratis 011 22 19 19 - www.uitinhasselt.be

Fiesta Europa Internationale Feestmarkt Een gezellige feestmarkt met een 40-tal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa. Dat is Fiesta Europa in een notendop. Behalve een waaier aan uitgelezen Europese streekproducten vind je op Fiesta Europa ook allerlei artisanaat en bijzondere cadeaus uit diverse landen. En natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met heerlijke streekgerechten.

Nachtmarkt Antiek en Brocante

De marktkramers komen onder meer uit Finland, Hongarije, Spanje, Oostenrijk, Italië, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Meestal brengen ze typische producten mee uit hun land of streek. Zo vind je er bijvoorbeeld mediterrane olijven en pepers, Franse worst en streekkazen, Italiaanse salami, zachte nougat en typische amandelkoeken, Duitse wijn, Oostenrijkse mosterd,... De internationale markt brengt overigens niet alleen streekproducten, maar ook lokale gerechten gaande van vers bereide pizza’s tot heerlijke grillgerechten of Beierse keuken.

De antiek- en brocantemarkt houdt van vrijdag 29 juli op zaterdag 30 een nocturne. Met sfeervolle verlichting kan je op vrijdagavond komen snuisteren tussen de spullen. De markt start omstreeks 19u en loopt tot diep in de nacht, afhankelijk van het weer en het volk, om in de vroege ochtend weer op gang te komen. De gewone brocanteurs sluiten op zaterdagmorgen aan met de ontwakende standhouders van de nocturne. Tijdens de vroege ochtend is er gratis koffie en croissant voor de nachtstandhouders. Standhouders die wensen deel te nemen aan deze nachtmarkt dienen zich op voorhand in te schrijven.

vrijdag 15 en zaterdag 16 juli, 9u – 21u zondag 17 juli, 10 – 19u Kolonel Dusartplein gratis www.fiestaeuropa.eu

vrijdag 29 juli, vanaf 19u zaterdag 30 juli, vanaf 6u Kolonel Dusartplein gratis / € 5 (standgeld) 0496 58 74 02 - charly.lenaerts@hasselt.be

14

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Live a Life Benefiet Ook dit jaar wil Live a Life een cheque overhandigen aan Kom op tegen Kanker. Live a Life telde in 2010 niet minder dan 1.500  bezoekers en een honderdtal vrijwilligers. Ook in 2011 wil de organisatie op hetzelfde enthousiasme doorgaan en de bezoekers een leuke dag bieden met kinderanimatie, muziek en veel sfeer. Het feest start om 15u met kinderanimatie, een paradrop, helikoptervluchten en een kunsthappening. Tegen 19u start het muzikale gedeelte met optredens van de covergroep Vintage 79, een special guest en niemand minder dan Joost Zwegers van Novastar, bijgestaan door Johny Joris. Zoals gewoonlijk wordt Live a Life 2010 afgesloten met een spetterende party. De presentatie is in handen van Cynthia Reekmans. zaterdag 6 augustus, vanaf 15u Hoeve Vennekens, Oude Molenstraat 4 gratis 0476 23 40 88 - www.livealife.be


Mondorico Cultureel treffen

Historic Days Oldtimer treffen

Begin augustus wordt Kapermolen omgetoverd tot Mondorico, een muzikaal en culinair wereldfeest met wereldse muziekklanken, dans, kinderanimatie, straattheater, enz. Het festival start om 13u met een Afrikaanse mis met gospelgezang. Daarna zijn er verschillende dans- en perucussieworkshops. De kinderen amuseren zich met knutselen en grimeren. Muzikale uitsmijter is Trafassi, iedereen kent hem nog wel van zijn hit ‘Wasmasjien’ (Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmasjien, laat maar lekker draaien). Op de wereldmarkt maak je kennis met verschillende wereldculturen met verkoopstands met typisch Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Indische producten: eten, kunst, juwelen, kleding, en nog veel meer.

De ‘Historic Days’ zijn een magische stap terug in de tijd. Op twee dagen tijd zie je vliegtuigen, auto’s en motoren uit ver vervlogen tijden en dit in de authentieke omgeving op het oudste vliegveld van België in Kiewit. Zaterdag staat het treffen Jules de Laminne op het programa met de meest unieke exemplaren historische auto’s en motoren. Dit alles in de sfeer van de jaren 1910 tot 1960 waarbij vele aanwezigen ook aangepaste kledij dragen. De Historic Days bieden de mogelijkheid om de moderne wereld even te verlaten en terug te keren naar de begintijd van voertuigen met ontploffingsmotor. Ook naar de bezoekers toe,

doet de organisatie een oproep om in nostalgische klederdracht (1900 tot 1960) te komen. Er wordt een prijs uitgereikt aan de origineelst geklede personen. Verder met demovluchten, oude vliegtuigen, modelvliegtuigen, ballonvaarten, flightsims, doopvluchten, kinderanimatie en een leuke barbecue op zaterdagavond. Dansen en plezier maken, kan je in de spiegeltent. zaterdag 27 augustus, 10u zondag 28 augustus, 10u Aero Kiewit, Luchtvaartstraat 100 € 5 / gratis (-12 jaar) www.historicdays.be

zondag 7 augustus, 13u Kapermolenpark gratis www.sakasaka.be

Très Chic Handmade in Lifestyle Happening Belgium Creatieve markt Op het einde van de zomervakantie brengt Nocturne Japanse Tuin Eenmaal per jaar is de Japanse tuin ook ’s avonds geopend. De betoverende verlichting geeft de tuin een dimensie die ongetwijfeld de trouwste bezoeker nog verrast. Bij windstil weer drijven er kaarsen op het water als link naar het obonfeest – Japans Allerheiligen dat in Japan tijdens de eerste helft van augustus gevierd wordt. Dit jaar worden de slachtoffers van de tsunami op 11 maart herdacht. vrijdag 10 augustus, 20u – 23u Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 € 5 www.hasselt.eu

Très Chic het ‘goede leven’ weer naar buiten. Van vrijdag 26 augustus tonen dé toonaangevende merken en handelszaken vier dagen lang wat ze in huis hebben. Meer dan 100 exclusieve exposanten dompelen de bezoeker onder in een wereld van luxe, elegantie, klasse en zorgeloos genieten. Ook dit jaar worden er ruim 25.000  bezoekers verwacht. De smaakvol ingerichte standen komen in combinatie met champagne, vier culinaire restaurants, livemuziek, animatie, fashion shows en special acts in het unieke kader van de Herkenrodeabdij exclusief en geraffineerd tot hun recht. vrijdag 26 augustus, 17u - 23u zaterdag 27 augustus, 13u - 23u zondag 28, maandag 29 augustus van 13u - 21u Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 € 10 (incl. bezoek aan de kruidentuin) www.treschic.be

‘Handmade In Belgium’ organiseert voor de derde maal op rij een creatieve markt. Unieke ontwerpers uit eigen land stellen hun creaties voor op de creatieve markt Handmade in Belgium. Ben je helemaal in to handgemaakte kleding, accessoires, interieur, design, grafisch ontwerp en fotografie? Dan is het fabriekspand Koloniale Waren op zondag 28 augustus the place to be. Een 50-tal standhouders toveren het pand om tot een kleurrijke markt met animatie voor de kleintjes, een streepje muziek en enkele workshops. Ben je zelf een creatieve duizendpoot? Er staat ook een stoffenstand met hippe stofjes zodat je achteraf zelf aan de slag kan. zondag 28 augustus, 10u – 18u Pand Koloniale Waren, Koningin Astridlaan 85 gratis www.handmade-in-belgium.com

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

15


Van 3 juli tot 2 oktober toont het Oostenrijks-Kroatische designcollectief Numen / For Use een nieuwe installatie in Z33. Het werk NET bestaat uit flexibele, in de lucht hangende netten die een zwevend landschap vormen. Bezoekers kunnen erin klimmen en de ruimte verkennen.

Numen / For Use is een Oostenrijks-Kroatisch designcollectief. Ze ontwerpen zowel meubelen en objecten als decorontwerpen voor theaterproducties en grote interieur- en exterieurprojecten. Ze werden internationaal bekend met hun grootse licht- en tape-installaties. De groep werd vaak gelauwerd met internationale prijzen voor hun werk op gebied van decorontwerp en industrieel design. De bekendste werken van Numen / For Use zijn de TAPE-installaties. Deze gigantische installaties zijn volledig opgebouwd uit plakband. De plakband vormt een enorme organische vorm van buitengewone kracht. Mensen kunnen in de installatie stappen en erin bewegen. Door toegang te verlenen aan bezoekers is de installatie geen sculptuur meer, maar wordt ze architectuur. Numen / For Use speelt steeds met materialen, vormen en ruimtes. Voor Z33 maken ze een nieuw werk: NET. Het is een variant op de vroegere TAPE-installaties. De installatie wordt niet meer gemaakt van plakband, maar

16

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

van grote netten die de hele ruimte in beslag nemen. Ook hierin kunnen bezoekers kruipen en bewegen. NET is gebaseerd op organische vormen en zal een indrukwekkende verschijning vormen in de hoge ruimtes van Z33. Op zaterdag 2 juli wordt de installatie van Numen / For Use officieel geopend. Z33 maakt er een zomerse late namiddag met cocktailbar van. De opening van NET gaat gepaard met de uitreiking van de Wanatoe-prijzen. Met die prijzen krijgt jong artistiek talent een steuntje in de rug. Om 18u volgt een live performance / installatie van Kris Verdonck: MASS. Kris Verdoncks grote solotentoonstelling EXHIBITION #1  kan je nog tot 21  augustus bezoeken in Z33. Wie zelf wil experimenteren met plakband moet zeker langsgaan op 18 september. Tijdens de gratis workshop ‘bouw met plakband en Numen / For Use’ bouw je samen met het ontwerperscollectief Numen / For Use een groot kunstwerk uit transparante plakband. Inschrijven kan via publiekswerking@z33.be.

Praktisch zaterdag 2 juli, opening+wanatoeprijzen, vanaf 16u van 3 juli t/m 2 oktober, 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo) Z33, Zuivelmarkt 33 gratis www.z33.be


EXPO ZOMER Transition – schilderijen, tot 2 juli, 13u – 18u

(di-za), zaal onder de Toren, Thonissenlaan 15, 0485 57 82 19

De kunst van het drinken Herberg- en drinkscènes in de Belgische schilderkunst De tentoonstelling De kunst van het drinken die sinds eind februari in het Nationaal Jenevermuseum loopt, wordt verlengd tot 4 september. De expo belicht het genre van de 19de- en vroeg 20ste-eeuwse herberg- en drinkscènes in de Belgische schilderkunst en laat een 40tal werken zien van kunstenaars als Constantin Meunier (1831-1905), Josse Impens (18401905), Gerard Portielje (1856-1929) en Prosper De Wit (1860-1947). Tijdens de verlenging van de expo worden – ter vervanging van schilderijen die het museum bruikleende - enkele nieuwe werken getoond die het Nationaal Jenevermuseum afgelopen maanden kon verwerven en die perfect in het thema van de tentoonstelling passen. Eén van deze schilderijen is ‘De lustige drinkebroers’ van François Melzer. Hij schilderde dit rond 1838-1839. De Antwerpse genreschilder François Melzer (1808-1873) was een leerling van Eugène De Block. nog tot 4 september, 10u – 17u (di–zo) Nationaal Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19 € 4,50 011 23 98 60 – www.jenevermuseum.be

Tribute to a colourful mind – Ode aan Paula Ryeinders, tot 20 juli, 10u – 18u (di-za) en

14u – 18u (zo), galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, gratis, www.galeriedeoudebarrier.be

Lens en Penseel tentoonstelling Hasseltse kunstkringen

Esther Barend – schilderijen, t/m 30 juli, Artishox Art Gallery, Witte Nonnenstraat 18, www.artishox.be

De Hasseltse kunstkringen aangesloten bij de stedelijke socioculturele raad stellen tentoon in het cultuurcentrum onder de titel ‘werken met licht en kleur’. Voor de deelnemende kunstenaars is dit een unieke gelegenheid om in het cultuurcentrum te kunnen exposeren. De selectie van de tentoongestelde werken gebeurt door de vereniging zelf, zij stellen zich als ‘groep’ voor en bepalen zelf welke werken het best het creatieve talent van hun leden tot uiting brengen. Het resultaat is een mooie tentoonstelling van foto’s, videofilms, schilderijen, beelden en voorwerpen in keramiek.

Kris Verdonck, tot 21 augustus, 11u – 18u

Negen kunstkringen werken mee aan dit initiatief: Acade, Focus de Posthoorn, Foto Total, Fotokunstkring Carpe Diem, Koninklijke Hasseltse Fotoclub, Kunstgroep Sakoura, Kunstpunt CARÉ, Luminé Image-Art en Video Limburg van zaterdag 6 t/m zondag 28 augustus, 10u – 17u (di-vr), 13u - 17u (za-zo) cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 gratis 011 23 95 55 - scr@hasselt.be

Wieje Deuj kûns? Kunst in Wideux Rond en in de kapel van Wideux organiseert Kunstkring Alkarte op 27 en 28 augustus een geïntegreerd kunstproject. De kapel wordt omringd door een klein parkje waar kunstenaars het publiek de mogelijkheid geven om zelf kunst te maken. Ze worden uitgenodigd om in de crypte van de kapel een model te schetsen. Ter plekke zullen ook een aantal kunstenaars een collage maken van wegwerpmateriaal. Een groot schilderij wordt door verschillende schilders live tot één geheel gebracht. Nieuw is een kinderkunsthoek waar de jongeren creatief aan de slag kunnen. Zondagvoormiddag is er om 10u30 een aperitiefconcert. zaterdag 27 augustus, 12u – 18u en zondag 28 augustus, 10u – 18u Kapel van Wideux, Grote Roost, Sint-Lambrechts-Herk gratis www.alkarte.net

The Elbow Room, tot 30 juli, Alley Art Gallery, Dorpsstraat 38, gratis, wwww.alley.be

(di-vr) en 14u – 18u (zo), Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be Limburgs beleid in de kijker, tot

26 augustus, 10u – 19u (ma-vr) en 10u – 16u (za), Provinciale Bibliotheek Limburg, Martelarenlaan 17, gratis, 011 29 59 00, www.limburg.be/pbl Hasselt aan Zee. Een eeuw marineschilderkunst, tot 28 augustus,

10u – 17u (di-zo), Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be Groep Guido Luckermans, 15 t/m 31 augustus, 10u – 18u (di-za) en 14u – 18u (zo), galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, gratis, www.galeriedeoudebarrier.be Fototentoonstelling Karel Van Gerven, 1 tot

31 augustus, De Tijd Hervonden, Witte Nonnenstraat 8, gratis, www.zininzomer.be Leo. Illustrator Leo Timmers, tot 15 oktober,

14u – 17u (wo t/m za), elke eerste zondag van de maand, Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50, 011 22 26 24, www.literairmuseum.be Prints! Bedrukte motieven in kostuum- en modegeschiedenis (1750-2000), tot 8 januari,

10u – 17u (di-zo), Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 5, 011 23 96 21, www.modemuseumhasselt.be Giftige appels op gouden bordjes: eten en drinken in sprookjes – permanente tentoonstelling, 14u – 17u (wo-za + elke eerste zondag van de maand), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2, 011 22 26 24, 011 23 22 97, www.literairmuseum.be

17


EXPO MUZ MUZIEK POD PODIUM SPO SPORT KDS KIDS PHA PUUR HASSELT FLM FILM EVT EVENT

XPO

VRIJDAG 1 JULI BEIAARDCONCERT -  KENNETH THEUNISSEN, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be MUZ 

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

MAANDAG 4 JULI ROLLERPARADE, 19u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

SPO EVT 

KOOPAVOND, tot 21u, centrum,

www.hasseltdewinkelstad.com ZATERDAG 2 JULI

EVT ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02 EVT 

GARAGEVERKOOP OP DE HEI, 10u - 16u30,

Kiewit-Heide, Hasseltse Beverzakstraat ea., gratis, 0478 78 82 55

PHA

KERMIS STEVOORT, Hasseltse Dreef,

011 23 96 47

DINSDAG 5 JULI EVT  HASSELT DANST - SWING, 19u - 22u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

A.I. ART INTELLIGENCE - KUNSTKWIS, 19u30 -23u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

EVT

MAANDELIJKSE RUILDAG - HASSELTSE PRENTKAARTENCLUB, 12u - 15u, Schutterslokaal EVT 

Kermt, Ten Hove, 011 25 44 39

MUZ

ORGELCONCERT - ELS BIESEMANS, 15u, Sint-

Quintinuskathedraal, Kortstraat, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be EVT  OPENING INSTALLATIE NUMEN / FOR USE - OOSTENRIJKS-KROATISCH DESIGNCOLLECTIEF,

16u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

TROPIFEEST - PARTY, 20u, De Hazelaar, Merellaan 17, € 7 / € 5, latinoshasselt@hotmail.com MUZ 

WOENSDAG 6 JULI MOSSELROCK, 19u, tent achter gebouw D PHL, Elfde Liniestraat 23, € 92 (voor 4 peronen), www.mosselrock.be

MUZ

MUZ ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - LEGS AND BELLIES, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne,

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be DONDERDAG 7 JULI PHA 

PHA

KERMIS STEVOORT, Hasseltse Dreef,

011 23 96 47

ZONDAG 3 JULI PHA 

RUILBEURS NUMISMATICA EDELWEISSJE,

08u30 - 12u, zaal Sint-Katarina, Nicolaas Cleynaertslaan 1, € 1 / gratis (UiTpashouders), 011 21 11 89

RUILBEURS NUMISMATICA EDELWEISSJE,

08u30 - 12u, zaal Sint-Katarina, Nicolaas Cleynaertslaan 1, € 1 / gratis (UiTpashouders), 011 21 11 89 MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu SPO  CITY MOUNTAINBIKE CHALLENGE - MOUNTAINBIKE PARCOURS, 14u - 19u, Grote Markt en

Zuivelmarkt, toeschouwers gratis, www.citymtbchallenge.be

EVT

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u,

15u en 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu City Mountainbike Challenge

EVT

THEECEREMONIE IN DE JAPANSE TUIN,

14u30 + 16u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 17, 011 23 52 00, www.hasselt.eu EVT  GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 95 40 PHA 

KERMIS STEVOORT, Hasseltse Dreef,

011 23 96 47

18

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

Boogie Boy MUZ PALM PARKIES - BOOGIE BOY, 20u - 22u30, Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

VRIJDAG 8 JULI RAPERTINGEN FEEST - KWISAVOND, 19u - 23u, Jeugdlokalen Rapertingen, Luikersteenweg 334a, 0479 80 02 64, info@ rapertingen.be PHA 

BEIAARDCONCERT - JONATHAN LEHRER, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

MUZ


ZATERDAG 9 JULI

WOENSDAG 13 JULI

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

MUZ

EVT

RAPERTINGEN FEEST, 12u - 23u, Jeugdlokalen Rapertingen, Luikersteenweg 334a, 0479 80 02 64, info@rapertingen.be

ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - AP@RT,

20u - 22u30, Herkenrodekazerne, Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

PHA

DONDERDAG 14 JULI MUZ 

TANABATA - STERRENFESTIVAL, 14u - 18u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

PALM PARKIES - BRAHIM LIVE, 20u - 22u30,

Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

BALLET IN DE CINEMA - CHILDREN OF PARADISE,

19u15, Kinepolis Hasselt, Via Media 1, € 20 / € 17, 0900 00555, www.kinepolis.com

EVT GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

ZONDAG 10 JULI TANABATA - STERRENFESTIVAL, 14u - 18u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

EVT

GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00 EVT 

MUZ

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het

Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

PHA RAPERTINGEN FEEST, 12u - 21u, Jeugdlokalen Rapertingen, Luikersteenweg 334a, 0479 80 02 64, info@rapertingen.be PHA 

KERMIS WIMMERTINGEN, Smetstraat,

011 23 96 47

MAANDAG 11 JULI EVT  HASSELT ZIIINGT - MET SABIEN TIELS, VOF DE KUNST & BART KAËLL, 18u30, Evenementenplein,

Kolonel Dusartplein, gratis, 011 85 04 10, www.hasseltziiingt,be ROLLERPARADE, 19u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

SPO

PHA

KERMIS WIMMERTINGEN, Smetstraat,

011 23 96 47

DINSDAG 12 JULI EVT 

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

MAANDAG 18 JULI Fiesta Europa

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u,

15u en 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

HASSELT DANST - QUICKSTEP, 19u - 22u,

binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN,

14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

011 23 96 47

EVT

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

EVT

KERMIS WIMMERTINGEN, Smetstraat,

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

SPO BMX PLAYTIME, 13u, Skatepark Kapermolenpark, Elfde Liniestraat, gratis, 011 23 94 50, www.bmxplaytime.be

POD

PHA

FIESTA EUROPA - INTERNATIONALE MARKT, 10u 19u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.fiestaeuropa.eu

EVT

VRIJDAG 15 JULI EVT 

FIESTA EUROPA - INTERNATIONALE MARKT, 09u -

21u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, 011 23 95 56, www.fiestaeuropa.be MUZ  BEIAARDCONCERT - DOMINIQUE WYBRAEKE, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

ZATERDAG 16 JULI EVT 

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u,

Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02 EVT 

ROMMELMARKT, 08u - 17u, De Schakel,

Rechterstraat 43, gratis, 0476 50 04 84

FIESTA EUROPA - INTERNATIONALE MARKT, 09u 21u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.fiestaeuropa.eu

EVT

SPO BMX PLAYTIME, 13u, Skatepark Kapermolenpark, Elfde Liniestraat, gratis, 011 23 94 50, www.bmxplaytime.be

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

EVT

MOTOCROSS, 15u - 18u, Runksterkiezel, gratis, 0477 44 94 71, kristof.santermans@ telenet.be

ROLLERPARADE, 19u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

SPO

DINSDAG 19 JULI HASSELT DANST - SALSA CUBANA, 19u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

EVT

WOENSDAG 20 JULI MUZ  ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - THE RETOUCHERS, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne,

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

DONDERDAG 21 JULI MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT  COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u, 15u en 16u, binnenstad, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

PALM PARKIES - THÉ LAU, 20u - 22u30, Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

MUZ

SPO

ZONDAG 17 JULI MOTOCROSS, 08u - 18u, Runksterkiezel, € 14, 0477 44 94 71, kristof.santermans@telenet.be

SPO

zie p. 6

MUZ SUMMER CAMP - CONFORM, 22u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 7, 011 23 13 13, www,muziekodroom,be

VRIJDAG 22 JULI MUZ  BEIAARD EN SYNTHESIZER - JAN VERHEYEN, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

19


ZATERDAG 23 JULI

VRIJDAG 29 JULI

EVT ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

FLM GHOST IN THE SHELL - ZEBRA BAR BUITEN, 22u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

ELRAN ARABIAN CUP, 09u30, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 5, 0477 20 25 68, www.elrancup.com

BEIAARDCONCERT - TOM VAN PEER, 20u, SintQuintinuskathedraal, Kortstraat, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

MUZ RELAXFESTIVAL, 19u, Ten Hove Kermt, € 12 / € 8, www.relaxfest.be

EVT

EVT

MUZ

EVT PHA 

KERMIS GODSHEIDE, Kiezelstraat, 011 23 96 47

ZONDAG 24 JULI EVT 

ELRAN ARABIAN CUP, 09u30, Abdijsite

Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 5, 0477 20 25 68, www.elrancup.com MUZ  MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be EVT  GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN,

14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin,

Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT - NACHTMARKT,

19u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

PHA KERMIS RUNKST, centrum Runkst, SintHubertusplein, 011 23 96 47

AUGUSTUS

ZATERDAG 30 JULI

MAANDAG 1 AUGUSTUS

EVT

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

SPO

MUZ RELAXFESTIVAL, 18u, Ten Hove Kermt, € 12 / € 8, www.relaxfest.be

PHA KERMIS RUNKST, centrum Runkst, SintHubertusplein, 011 23 96 47

DOWN BY THE LAW - ZEBRA BAR BUITEN, 22u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

DINSDAG 2 AUGUSTUS

FLM

EVT ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, tot 13u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02 PHA  KERMIS RUNKST, centrum Runkst, SintHubertusplein, 011 23 96 47

ROLLERPARADE, 19u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www. belgiumrollers.com

EVT HASSELT DANST - PARTYDANSEN, 19u 22u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

WOENSDAG 3 AUGUSTUS GOLFWANDELING - FIFTY FIT, 9u30, OC Katarina, N. Cleynaertslaan, gratis, 011 23 94 50 

SPO

PETANQUE - FIFTY FIT, 14u, Ten Hove Kermt,

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

SPO

MUZ

PHA

EVT GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

gratis, 011 23 94 50

MUZ ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - INVISABLE HAIR, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne,

KERMIS GODSHEIDE, Kiezelstraat, 011 23 96 47

MAANDAG 25 JULI

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

ROLLERPARADE, 19u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

DONDERDAG 4 AUGUSTUS

SPO

PHA

MUZ PALM PARKIES - PAUL MICHIELS, 20u - 22u30, Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

KERMIS GODSHEIDE, Kiezelstraat, 011 23 96 47

DINSDAG 26 JULI EVT 

HASSELT DANST - COUNTRY, 19u, binnenstad,

Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be WOENSDAG 27 JULI

ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - KNIGHT SHIFT, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne, MUZ 

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be DONDERDAG 28 JULI PALM PARKIES - DEAN, 20u - 22u30, Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

MUZ

zie p. 6

MUZ SUMMER CAMP - LOOP, 22u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 7, 011 23 13 13, www,muziekodroom,be

Muscadet ZONDAG 31 JULI MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

VRIJDAG 5 AUGUSTUS BEIAARDCONCERT - JOS WOUTERS, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

MUZ

ZATERDAG 6 AUGUSTUS

RELAXFESTIVAL - KINDERFESTIVAL MET KINDERDISCO, 14u, Ten Hove Kermt, gratis,

EVT ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

PHA GELEID BEZOEK AAN STEVOORT, 14u , parking gemeentehuis , Solidariteitsplein, € 2 / € 1 (UiTpas), 011 23 95 40, toerisme@hasselt.be

PHA

MUZ

www.relaxfest.be

PRAOCHIEFEESTEN TUILT - BEACHVOLLEY EN BBQ (18U30), 10u, Sint-Jozefsplein, gratis,

0479 67 48 01, www.tuilt.be

MUNTENRUILDAG - NUMISMATISCHE KRING HASSELT, 13u - 17, cultuurcentrum Hasselt,

PHA EVT 

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN,

14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

20

zie p. 6

MUZ SUMMER CAMP - RAVE OUR SOULS, 22u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 7, 011 23 13 13, www,muziekodroom,be

Kunstlaan 5, € 1, 011 27 39 27, www.nkhasselt.be


KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

EVT

MUZ

LIVE A LIFE - MET O.A. JOOST ZWEGERS, vanaf

15u, Hoeve Vennekes, Oude Molenstraat 4, gratis, 0476 23 40 88, www.livealife.be

EVT

HASSELT DANST - CCC DANSSCHOOL LIBERT,

19u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

ZIN IN ZOMER - KAREL VAN GERVEN OVER MARCEL PROUST, 20u, De Tijd Hervonden, Witte POD 

ORGELCONCERT - IRIS EYSERMANS, 15u,

Nonnenstraat 8, € 3 / € 2, de.tijd.hervonden@telenet.be, www.zininzomer.be

THE ELLE PARTY - 22U - 06U, 22u, Ritzbuilding,

WOENSDAG 10 AUGUSTUS

MUZ

Sint-Quintinuskathedraal, Kortstaat, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be EVT 

DINSDAG 9 AUGUSTUS

Kempische Kaai, € 10, www.elle-party.be PHA 

KERMIS RAPERTINGEN, Luikersteenweg ,

011 23 96 47

EVT

NOCTURNE, 20u - 23u, Japanse tuin,

Gouverneur Verwilghensingel 23, € 5, 011 23 52 00

ZONDAG 7 AUGUSTUS

EVT

ROMMELMARKT, 10u - 17u, Banneuxwijk,

0474 51 72 29

SPO PAROCHIEFEESTEN TUILT - KINDERNAMIDDAG EN TUILT LIVE, 14u, Sint-Jozefsplein, gratis,

0479 67 48 01, www.tuilt.be

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

EVT

POD STRAATOPTREDENS - INTERNATIONAAL FOLKLOREFESTIVAL, 15u, binnenstad, gratis,

0474 73 24 57, www.folklorefestivalhasselt.be EVT  BOULE’VART - BOEK- EN KUNSTMARKT, 17u 22u, binnenstad, Groene Boulevard, gratis, 011 23 96 47, kim.raskin@hasselt.be

GODSKESFIES - BUURTFEEST, 18u, Vossenbergstraat, gratis, 0477 26 21 28

PHA PHA 

RUILBEURS NUMISMATICA EDELWEISSJE, 08u30 -

12u, zaal Sint-Katarina, Cleynaertslaan 1, € 1 / gratis (UiTpashouders), 011 21 11 89

POD INTERNATIONAAL FOLKLOREFESTIVAL, 20u, Festivaltent Kuringen, Diepstraat, € 8 / € 7, 0474 73 24 57, www.folklorefestivalhasselt.be

EVT OPEN TUIN, 10u - 18u, Heksenberg, Roermondlaan 16, € 2 (koffie + koek), 011 22 34 01, www.sfeertuinen.com

PHA

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

ZONDAG 14 AUGUSTUS

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

MONDORICO - WERELDFEEST, 13u, Kapermolenpark, Elfde Liniestraat, gratis, www.sakasaka.be

EVT

PAROCHIEFEESTEN TUILT - SHOWNAMIDDAG, 14u, Sint-Jozefsplein, gratis, 0479 67 48 01, www.tuilt.be

SPO

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u, 15u + 16u, binnenstad, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

EVT

THEECEREMONIE IN DE JAPANSE TUIN,

14u30 + 16u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 17, 011 23 95 40 EVT  GELEID BEZOEK, 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

PHA

KERMIS RAPERTINGEN, Luikersteenweg ,

011 23 96 47

MAANDAG 8 AUGUSTUS ROLLERPARADE, 20u, Evenementenplein,

SPO

Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com PHA

KERMIS RAPERTINGEN, Luikersteenweg ,

011 23 96 47

KERMIS SINT-LAMBRECHTS-HERK, 011 23 96 47

zie p. 3

X-Press Delivery

MUZ RIMPELROCK, 10u30, Festivalweide Kiewit, Kempische Steenweg, € 25 (vvk), www.rimpelrock.be

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - X-PRESS DELIVERY, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne, MUZ 

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be DONDERDAG 11 AUGUSTUS MUZ 

PALM PARKIES - GARCIA GOODBYE, 20u - 22u30,

Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

zie p. 6

MUZ SUMMER CAMP - CLASH, 22u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 7, 011 23 13 13, www,muziekodroom,be

VRIJDAG 12 AUGUSTUS ORGELCONCERT - MARTIEN VAN DER KNIJFF, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

MUZ

POD INTERNATIONAAL FOLKLOREFESTIVAL - VERBROEDERINGSAVOND MET SAMENDANS, 21u, Festivaltent

Kuringen, Diepstraat, 0474 73 24 57, www.folklorefestivalhasselt.be

EVT

VUURWERK SINT-LAMBRECHTS-HERK,

22u, Beukenhof, naast voetbalterrein, 011 23 95 56, feestcomite@hasselt.be PHA 

KERMIS SINT-LAMBRECHTS-HERK, 011 23 96 47

ZATERDAG 13 AUGUSTUS EVT 

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u,

evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u,

15u en 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

POD INTERNATIONAAL FOLKLOREFESTIVAL, 15u, Festivaltent Kuringen, Diepstraat, € 8 / € 7, 0474 73 24 57, www.folklorefestivalhasselt.be PHA 

PAROCHIEFEESTEN TUILT - VIERKAMP EN BAL, 15u,

Sint-Jozefsplein, gratis, 0479 67 48 01, www.tuilt.be GELEID BEZOEK -  , 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

EVT

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

PHA

KERMIS SINT-LAMBRECHTS-HERK, 011 23 96 47

PHA

KERMIS BANNEUXWIJK (14 t/m 21 aug),

011 23 96 47

MAANDAG 15 AUGUSTUS ROMMELMARKT, 08u - 16u, centrum SintLambrechts-Herk, 011 23 95 01

EVT

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

21


EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u,

15u en 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

POD INTERNATIONAAL FOLKLOREFESTIVAL, 15u, Festivaltent Kuringen, Diepstraat, € 8 / € 7, 0474 73 24 57, www.folklorefestivalhasselt.be

ROLLERPARADE, 19u, evenementenplein,

SPO

Kolonel Dusartplein, gratis, www. belgiumrollers.com

POD ZIN IN ZOMER - ARTHUR JAPIN + KOEN DE PRETER, 20u, Japanse tuin, Gouverneur

Verwilghensingel 23, €  10 / € 7, 011 22 26 24, www.zininzomer.be

ZATERDAG 20 AUGUSTUS

VRIJDAG 26 AUGUSTUS

ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, Evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02

EVT

EVT

WANDELING - KAARSJESTOCHT, 07u - 15u, VOC,

SPO

Sint-Amandusstraat 18, guy.motmans@skynet.be

MUZ PUKKELPOP, 11u, Festivalweide Kiewit, Kempische Steenweg, € 79, www.pukkelpop.be

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

EVT

PHA

KERMIS KERMT, 011 23 96 47

ZONDAG 21 AUGUSTUS EVT 

ROMMELMARKT, 10u - 16u, Biezenstraat,

011 27 20 41

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

TRÈS CHIC - LIFESTYLE HAPPENING, 17u - 23u, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 10 (inclusief kruidentuin), www.treschic.be

MUZ BEIAARDCONCERT - HET VOLGENDE PUNT & JAN VERHEYEN, 20u, Sint-Quintinuskathedraal,

Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

ZOMERZUCHTEN - BALLET NAJADE, 20u + 21u30, kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 6 / € 5, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

POD

ZATERDAG 27 AUGUSTUS EVT  ANTIEK- EN BROCANTEMARKT, 07u - 13u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, toegang gratis, 0496 58 74 02 SPO  INTERNATIONAAL WATERPOLOTORNOOI, 09u - 17u, Openluchtzwembad Kapermolen, Elfde Liniestraat, gratis, www.waterpolohasselt.be

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu EVT 

SPO TAFELTENNIS - A-TORNOOI, 09u - 21u, sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, 0495 22 37 64

SPORT@HASSELT - SPORTDORP , 10u - 17u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, 011 23 94 50, sport@hasselt.be

SPO

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN, 14u,

15u en 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, www.hasselt.eu GELEID BEZOEK -  , 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

EVT

PHA

KERMIS SINT-LAMBRECHTS-HERK, 011 23 96 47

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

DINSDAG 16 AUGUSTUS

MUZ

HASSELT DANST - LANGZAME WALS, 19u 22u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

PHA

EVT

WOENSDAG 17 AUGUSTUS

KERMIS KERMT, 011 23 96 47

MAANDAG 22 AUGUSTUS ROLLERPARADE, 19u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

SPO

ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - THE AL PAONE BAND, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne, MUZ 

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

PHA

DONDERDAG 18 AUGUSTUS

DINSDAG 23 AUGUSTUS

WANDELING - FIFTY FIT, 14u, De Boelvaar, Kunstlaan 2, gratis, 011 23 94 50

EVT

MUZ PALM PARKIES - TOM DICE, 20u - 22u30, Kapermolenpark, Koning Boudewijnlaan, gratis, 02 255 85 90, www.parkies.net

EVT

MUZ PUKKELPOP, www.pukkelpop.be UITVERKOCHT

PHA

VRIJDAG 19 AUGUSTUS

WOENSDAG 24 AUGUSTUS

BEIAARDCONCERT - ELISABETH DEBEVERE, 20u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

MUZ ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - L&M BAND, 20u - 22u30, Herkenrodekazerne,

SPO

MUZ

PUKKELPOP, www.pukkelpop.be UITVERKOCHT MUZ 

22

alle recente info op www.UiTinHasselt.be

KERMIS KERMT, 011 23 96 47

ROMMELMARKT, 08u, Ten Hove Kermt,

011 25 09 70

HASSELT DANST - TANGO, 19u - 22u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

VUURWERK KERMT, 22u, Ten Hove Kermt, achteraan op grasveld, 011 23 95 56

Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

HISTORIC DAYS - OLDTIMERTREFFEN, 10u - 18u, Vliegveld Aero-Kiewit, Luchtvaartstraat 100, € 5 / gratis (-12 jaar), www.historicdays.be

EVT

TRÈS CHIC - LIFESTYLE HAPPENING, 13u - 23u, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 10 (inclusief kruidentuin), www.treschic.be

EVT

KUNSTMARKT MONTMARTRE, 14u - 18u, achter het stadhuis, Walputstraat, gratis, 011 22 19 19

EVT

VOLLE BAK HERK - DORPSFEEST, 17u, Jeugdlokalen De Beemdgalm, Billingenstraat, www.vollebakherk.be

PHA

EVT VLEERMUIZENWANDELING, 19u30 - 22u, domein Kiewit, Parking Putvennestraat, € 1, inschrijven 011 21 08 50, kiewit@hasselt.be


MUZ

BEIAARDCONCERT BELL’S BALL - JOHAN VERHEYEN,

20u, Sint-Quintinuskathedraal, Kortstraat, gratis, 011 23 95 28, frank.duchamps@hasselt.be

ZOMERZUCHTEN - BALLET NAJADE, 20u + 21u30,

POD

kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 6 / € 5, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

LACH ZOMERPARTY, 22u - 4u, OC Stokrode, Sint-Amandusstraat 18, € 7, 011 74 06 01 EVT 

ZONDAG 28 AUGUSTUS VOLLE BAK HERK - DORPSFEEST, 08u, Jeugdlokalen De Beemdgalm, Billingenstraat, www.vollebakherk.be

PHA

INTERNATIONAAL WATERPOLOTORNOOI, 09u - 17u,

SPO

Openluchtzwembad Kapermolen, Elfde Liniestraat, gratis, www.waterpolohasselt.be HISTORIC DAYS - OLDTIMERTREFFEN, 10u - 18u, Vliegveld Aero-Kiewit, Luchtvaartstraat 100, € 5 / gratis (-12 jaar), www.historicdays.be

EVT

HANDMADE IN BELGIUM, 10u - 18u, Koloniale Waren, Koning Astridlaan 81-85, gratis, www.handmade-in-belgium.com

EVT

MUSCADET - APERITIEFCONCERT, 11u, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

MUZ

EVT GELEIDE STADSRONDRIT, 11u30 - 12u30, centrum, Grote Markt, € 5, 011 23 95 40, www.hasselt.eu

GELEID BEZOEK KURINGEN, 14u, pastorie, Joris van Oostenrijkstraat, € 2 / € 1 (UiTpas), 011 23 95 40, toerisme@hasselt.be

PHA

EVT

COMBINATIE STADSTRAM EN JAPANSE TUIN,

14u, 15u + 16u, centrum, Grote Markt, € 9, 011 23 95 40, wwww.hasselt.eu GELEID BEZOEK -  , 15u, Japanse tuin, Gouverneur Verwilghensingel, € 8,50, 011 23 52 00

EVT

HASSELT MUZIEKTERRAS, 17u, binnenstad, Leopoldplein, gratis, www.muziekterras.be

MUZ

MAANDAG 29 AUGUSTUS TRÈS CHIC - LIFESTYLE HAPPENING, 13u - 21u, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 10 (inclusief kruidentuin), www.treschic.be

EVT

ROLLERPARADE, 19u, evenementenplein, Kolonel Dusartplein, gratis, www.belgiumrollers.com

SPO

POD ZIN IN ZOMER - ANNELIES BECK & JOHANNA SPAEY & JELLE VAN RIET + JAN SWERTS, 20u, Prinsenhof,

Prinsenhofweg 21, € 10 / € 7, 011 22 26 24, www.zininzomer.be

DINSDAG 30 AUGUSTUS EVT  HASSELT DANST - AFSLUITING SEIZOEN, 19u - 22u, binnenstad, Grote Markt, gratis, 0472 64 54 46, hoste.frank@skynet.be

WOENSDAG 31 AUGUSTUS MUZ  ZOMERFESTIVAL TOETERNIETOE - HASPENGOUWS JEUGDORKEST EN HIGHWAY 7, 20u - 22u30,

Herkenrodekazerne, Maastrichterstraat 100, gratis, 0486 73 41 86, www.toeternietoe.be

COLOFON Uit In Hasselt EDITIE juli - augustus 2011 Eindredactie Davy Steegmans Agenda Hilde Bogaerts Layout www.magnifik.be Druk Corelio Printing Oplage 48.000 ex

recycleerbaar papier VU Hilde Claes

FIES VAN DEN EEVERSCHEUT, 11u30 - 15u, binnenstad, Grote Markt, € 8, 011 23 95 56

EVT

GEZONDHEIDSBEURS, 13u - 19u, domein Kiewit, Parking Putvennestraat, gratis, 0479 91 93 88

SPO

TRÈS CHIC - LIFESTYLE HAPPENING, 13u - 21u, Abdijsite Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, € 10 (inclusief kruidentuin), www.treschic.be

EVT

Groenplein 1 3500 Hasselt Adres Uit In Hasselt Lombaardstraat 3  3500 Hasselt telefoon 011 23 95 47  EMAIL uit@hasselt.be website www.uitinhasselt.be

www.facebook.com/uitinhasselt www.twitter.com/uitinhasselt

© Uit dit magazine mag, mits bronvermelding, gedupliceerd worden.

23


Adressenlijst UIT IN HASSELT TOERISME HASSELT

Lombaardstraat 3 011 23 95 40 toerisme@hasselt.be www.uitinhasselt.be Cultuurcentrum Hasselt

Kunstlaan 5 011 22 99 33 plaatsbespreking@ccha.be www.ccha.be Het Stadsmus

Guido Gezellestraat 2 011 23 98 90 hetstadsmus@hasselt.be www.hetstadsmus.be Japanse Tuin

Gouverneur Verwilghensingel 23 011 23 52 00 (1 april - 31 oktober) 011 23 95 40 (1 november - 31 maart) claire.lelievre@hasselt.be www.hasselt.be Kinepolis

0900 00 555  (programmatie filmaanbod) www.kinepolis.com

Kunstencentrum BELGIE

Burgemeester Bollenstraat 54 011 22 41 61 belgie@skynet.be www.kunstencentrumbelgie.com Literair Museum

Bampslaan 35 011 26 17 87 – 011 22 26 24 literairmuseum@skynet.be www.literairmuseum.be

Provinciale Bibliotheek Limburg

Martelarenlaan 17 011 29 59 00 pbl@limburg.be www.limburg.be/pbl Grenslandhallen / Ethias Arena

Gouverneur Verwilghensingel 70 011 29 94 99 info@grenslandhallen.be www.grenslandhallen.be www.ethiasarena.be

Modemuseum Hasselt

Gasthuisstraat 11 011 23 96 21 modemuseum@hasselt.be www.modemuseumhasselt.be Muziekodroom

Bootstraat 9 011 23 13 13 info@muziekodroom.be www.muziekodroom.be Nationaal Jenevermuseum

Witte Nonnenstraat 19 011 23 98 60 jenevermuseum@hasselt.be www.jenevermuseum.be

ACADEMIEGALERIE

Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Kunstlaan 12 011 23 98 40 stedelijke.academie@hasselt.be www.hasselt.be Stedelijke Bibliotheek Hasselt

Joris van Oostenrijkstraat 55 (Kuringen) 011 24 43 00 bibliotheek@hasselt.be www.hasselt.be Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans

Kunstlaan 12 011 23 98 30 stedelijk.conservatorium.mwd@hasselt.be www.hasselt.be Zebracinema

Zuivelmarkt 33 011 29 59 85 www.zebracinema.be Z33

Zuivelmarkt 33 011 29 59 60 info@z33.be www.z33.be Park natuur & cultuur

Runksterkiezel 113 011 76 66 61 011 27 31 12 park.natuur.cultuur@skynet.be www.parknatuurcultuur.be Abdijsite Herkenrode

Herkenrodeabdij 4 011 33 43 70 secretariaat@herkenrode.be www.herkenrode.be CIAP

Armand Hertzstraat 21/1 011 22 53 21 ciap@telenet.be www.ciap.be

UiTinHasselt zomereditie 2011  

Wat te doen in Hasselt in juli en augustus 2011

Advertisement