Page 1

uitineindhoven.nl juni 2018

een weekend lang

tigre blanco in het parktheater


eindhoven door de ogen van soraya viana ferreiro

redactioneel La variation de la nuit Juni. Bij uitstek een maand voor variété èn variatie. Getuige de cover zit je daarvoor meteen al het eerste weekend gebakken, bij Parktheater. Niemand minder dan onze eigen El Tigre Blanco opent daar nachtclub Club Salvador / Het Tijgersnest – hmm... ik heb wel zin in dit burlesque sfeertje vol broeierige gypsy & soul-noir. Op zondagochtend neem ik de encore-voorstelling van Swan Lake tot me, Tsjaikovski’s tragische Zwanenmeer, die Natlab door Plaza Futura via Royal Opera House in Londen kan vertonen. DTW’s innovation café wil ik niet missen omdat het me zowel zakelijk als privé op nieuwe gedachten kan brengen, en omdat de boel mag prikkelen deze maand gaan we zeker naar het feestje ‘De Kift 30 jaar’: oude tijden die herleven in Altstadt. Ik hoop op een goed feestje, maar zorg er ook voor dat ik een dag later weer fris naar het theater kan gaan waar het moeilijk kiezen is tussen Savoir Faire-dans door NDT1 en het voor mij nog onbekende duo Maartje & Kine – muzikale comedy, wel zo lekker. Volop variatie van de nacht, deze juni. Zou ik echt gevarieerd te werk gaan, dan bezocht ik later deze maand Dead Cross in de Effenaar, maar hoogstwaarschijnlijk laat ik die beurt aan me voorbij gaan. Ken uzelve, varieer met mate. Eerder blijft het bij de relaxte sfeer van Effenaar ’t Wasven, of wordt het gelukkig ook weer Thank God it’s Friday – ergens aan het eind van de maand, met net wat meer variété-avec-jazz. In juni zijn ook de United Cowboys er weer: met hun live-art performances geven zij de zomer een geheel eigen ‘seasoning’, zie het als de dressing op je salade. De Handelsmerken in Van Abbemuseum spreken me aan, met name de haakwerkjes van Crochet Coral Reef. Crocheting voor het koraal in het museum: haak je mee? Lidy Lathouwers, hoofdredacteur

Nomineren Eindhoven Cultuurprijs 2018 Er kan weer genomineerd worden voor de Eindhoven Cultuurprijs! Vorig jaar waren Het Salon, Gianni Jorissen en Tijs Rooijakkers de gelukkige winnaars van deze nieuwe prijs voor kunst en cultuur. De Eindhoven Cultuurprijs wordt uitgereikt door Stichting Cultuur Eindhoven en bestaat uit een stimulerings- en waarderingsprijs en de Rabo Publieksprijs. Nomineren? Meld je favoriete culturele project, instelling, initiatief of kunstenaar aan via eindhovencultuurprijs.nl.

De afgelopen jaren zorgde Soraya Viana Ferreiro (32) er bij Uit in Eindhoven voor dat de agenda altijd op tijd en compleet online vermeld werd en in de krant kwam. Als contentmanager hield ze ook alle geïnteresseerden per nieuwsbrief en social media op de hoogte van de kunst-, cultuur- en uitgaansevenementen in de stad. Soraya weet dus precies waar ‘het’ te doen is! Ze verruilt Uit in Eindhoven half juni voor Public Support, een detacheringsbureau voor de publieke sector, waar ze aan de slag gaat als projectondersteuner. Wij gaan haar missen en wensen haar bovenal veel werkgeluk! DRINKS Ik ga uit in de dance scene, ik bezoek evenementen. In een kroeg zul je mij niet snelvinden. Misschien als ik ouder ben. Dan ga ik naar Calypso, denk ik. Maar voorlopig zijn het Klokgebouw, de Effenaar en het Ketelhuis favoriet bij mij: waar ook maar iets georganiseerd wordt op dit gebied, eigenlijk. Je kunt elke week wel een dance evenement bezoeken in Eindhoven en omgeving. DINNER Ik vind de Down Town Gourmet Market leuk vanwege het concept, de combinatie van allerlei eettentjes. Ik houd veel van shared dining, eten delen met je vrienden. Daarom ga ik graag naar Giornale op het Stationsplein, ook omdat ze veel vegetarische gerechten hebben trouwens. Dan zit om de hoek van TAC het restaurant Bij Aalbrecht, veganistisch eten met experimentele menu’s. En als ik de kans krijg doe ik mee aan The table by Pippens, in een loft op Strijp S wordt een diner van 20 gangen geserveerd dat je met zijn allen aan een lange tafel opeet. En tenslotte is er nog De Karseboom, altijd goed. MUSIC Als ik niet heb gedanst, ben ik niet uit geweest. Ik ben van de dance en de jazz, niet van de popconcerten. Met de jazz is een beetje het probleem: mijn vrienden zijn daar nog niet klaar voor. Dus ik ga bijna nooit. Wel jammer, maar misschien komen ze nog... ART Ik heb geen geduld voor musea, ik zoek het meer in visuals, kleur en interactie. De Dutch Design Week en Glow vind ik prachtig. Dans in het theater zie ik ook heel graag. En steeds vaker bezoek ik stand-up comedy, in het Parktheater, Ketelhuis en Pand P bijvoorbeeld. Nu de zomer er weer aankomt, verheug ik me op de buitenfilms van het NatLab. DEZE MAAND In juni krijg ik meer vrije tijd. Heerlijk naar buiten, lekker veel op terrassen zitten en naar (food) festivals! THE CITY Ik hoop hier de rest van mijn leven te blijven. Ik ben geboren en getogen in Weert, maar altijd gericht geweest op Eindhoven. Ik zat hier op school en later op kamers. Drie jaar geleden ben ik definitief verhuisd, en toen ook maar direct naar Strijp S. Ik ben een echt stadsmeisje. Het bruist hier, er wordt zoveel georganiseerd. De sfeer is heel fijn. Eindhoven voelt echt als mijn stad, ik ben er trots op. ZOMER-EDITIE Eindhoven door de ogen van Stefan de Bever.

Touching Strangers geraakt in het moment

op de cover van juni FOTO BRENDY WIJDEVEN

In het weekend van 1 en 2 juni neemt de Eindhovense band Tigre Blanco het Parktheater over met de nachtclubshow Club Salvador en het theatrale Het Tijgersnest. (zie pagina hiernaast)

bij born at night

Colofon 28e jaargang, nummer 10 Redactie Frank van Eersel, Lidy Lathouwers, Claire van der Elst, Soraya Viana Ferreiro, Paula van Overveld en Debbie Langelaan Bladmanager Lidy Lathouwers Vormgeving 20-02 Vormgevers Druk De Persgroep Nederland Support Supportpunt Verspreiding Tour de Ville, Axender Oplage 35.000 Uitgever Stichting Uit in Eindhoven Deken van Somerenstraat 4, Eindhoven +31 (0)40 266 96 07 info@uitineindhoven.nl Neem voor meer informatie over redactie, advertenties en agenda contact met ons op. We staan je graag te woord! Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

uitineindhoven.nl

Producten die zijn samengesteld uit bestaande elektronische componenten. Is dat ook design? De tentoonstelling Born at Night neemt je mee op reis naar ’s werelds grootste elektronicamarkt in Shenzhen, China. Overdag gaat het om de verkoop, terwijl er ’s nachts producten ontstaan die het Westerse denken over design, innovatie en individueel auteurschap ter discussie stellen. Een expositie met verrassend perspectief op design en technologie, samengesteld door gastcuratoren Joseph Grima (Design Academy) en Martina Muzi op uitnodiging van Annemoon Geurts, artdirector van de Kazerne. Voor Touching Strangers raken Michel en Inge (foto), die elkaar helemaal niet kennen, er geanimeerd over in gesprek. En over nog veel meer. De expositie met objecten, componenten, teksten en een film (wereldpremière!) is tot 17 september dagelijks gratis te bekijken. Bijzondere expositie op een bijzondere plek! Meer info: kazerne.com Concept Touching Strangers 040®, tekst & foto: Paula van Overveld, Paulissimo.

2

UIT IN EINDHOVEN


Tigre Blanco-weekend in het Parktheater

podia

Club Salvador & Het Tijgersnest

juni vijf agendatips van

1

Plugged Festival

2

Error 2

3

Man From The South

4

Mooon + Tamarin Desert

5

Dead Cross + Dälek

FOTO BRENDY WIJDEVEN

7 JUNI OP HET KOEVELD TU/E TERREIN

15 JUNI IN DYNAMO

8 JUNI IN DE ROZENKNOP (ZIE PAG. 6)

26 JUNI IN EFFENAAR (ZIE PAG. 7)

Op vrijdag wordt de Philipszaal omgetoverd tot een echte nachtclub waar zich een waar spektakel afspeelt: Club Salvador. Samen met internationaal Burlesque Starlet Xarah von den Vielenregen zet El Tigre Blanco, gitarist en zanger van Tigre Blanco, een sfeer neer die je niet snel zult vergeten. Geïnspireerd op de decadente sideshows van de vorige eeuw trakteert dit duo je op een bizarre mix van burlesque, cabaret, dangershows en comedy. Kleurrijk, surrealistisch en kunstzinnig. Señor Dalí zou er trots op zijn! Op zaterdag opent de nachtclub haar deuren opnieuw en is Tigre Blanco terug met de finale van Het Tijgersnest: nieuwe nummers en verrassende gastartiesten. Een theatraal decor van licht, video en aankleding zorgt voor het gevoel van een rokerige nachtclub ergens aan de Mexicaanse grens. Zinderende zomerhitte, drankgelach en de geur van heet zweet. Je verkoopt er je ziel aan de duivel. Tigre Blanco maakt broeierige rocksongs, waarin americana, flamenco, filmmuziek, gypsy en soul een duister verbond aangaan. Muziek die klinkt als de soundtrack van een nieuwe ‘paella-western’ van regisseur Quentin Tarantino.

show PARKTHEATER VR 1 EN ZA 2 JUNI 20.30

HAFA-verenigingen zetten deuren open voor philharmonie zuidnederland Het is misschien wel de mooiste combinatie van professionele muziekbeoefening met de wereld van de amateurs: de harmonie- en fanfareconcerten van philharmonie zuidnederland, kortweg de HAFA-concerten. Inmiddels traditiegetrouw zoekt het orkest in juni een aantal harmonie- en fanfareverenigingen op die aangesloten zijn bij de Brabantse Bond van Muziekverenigingen om samen concerten te geven. Niet alleen een blijk van waardering van het orkest voor de muziekbeoefening in de regio, maar ook een spektakel dat menig amateurblazer buitengewoon nerveus maakt. Want ze spelen niet alleen samen met een professioneel orkest, ze begeleiden ook solerende orkestmusici zoals trompettist Ramon Wolkenfelt en hoornist Peter Hoeben. Gelukkig krijgen de dirigenten en musici van de amateurverenigingen vooraf workshops van philharmonie zuidnederland om geheel beslagen ten ijs te komen, wat resulteert in een heerlijk ontspannen concert met geliefd repertoire. 15 juni: bij Harmonie Concordia in Hilvarenbeek 17 juni: bij Harmonie Goede Hoop in Aarle Rixtel 23 juni: bij Muziekvereniging Sint Ceacilia Sint Anthonis 26 juni: bij het Brabants Jeugd Harmonie Orkest in Den Bosch. Concerten om meteen in de agenda te zetten.

FOTO MARCEL HAKVOORT

1 JUNI IN ALTSTADT EINDHOVEN

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni neemt de Eindhovense band Tigre Blanco het Parktheater over met Club Salvador en Het Tijgersnest.

muziek

DIVERSE LOCATIES IN JUNI JUNI 2018

3


cke presenteert in juni Peter Pan Jr.

Sunny Side Up! Sunny Side Up! is een collage van kleine voorstellingen door CKE’s groep voor volwassenenproductie. Een theaterervaring waar je wel even zoet mee bent: Sunny Side Up! duurt de hele middag.

CKE brengt de familiemusical PETER PAN JR. in het Parktheater. Deze junior versie is extra toegankelijk voor kinderen en wordt gespeeld zonder pauze. De cast bestaat uit een grote groep kinderen van 9 tot 14 jaar. In deze musical beleven we de avonturen van de kinderen Wendy, John en Michael die door Peter Pan meegenomen worden naar Nooitgedachtland. Daar maken we ook kennis met Peters vrienden Tinkerbell, de Verloren Wezen en de Indianen, maar natuurlijk ook zijn vijanden: Kapitein Haak en de piraten. CKE.NL/PETERPAN

De zaterdagse sleur van boodschappen doen en klusjes klaren? Breek eruit en laat je verrassen, overdonderen, een spiegel voorhouden en weer thuiskomen bij jezelf. Ga mee op zoek naar klein en groot geluk, met soms een rafelig randje of scherp kantje... CKE.NL/SUNNYSIDEUP

theater

CKE ZA 2 JUNI 15.00

Prokkelconcert: Beestenboel Op het podium zitten de cursusgroepen Muziekbeleving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking, samen met instrumentalisten zonder beperking.

FOTO ROBERTO BOGERS

Met het publiek in de zaal gaan ze zingen, spelen en dansen in de sfeervolle voorstelling met als thema Beestenboel. De spreekstalmeester zorgt ervoor dat je voortdurend bij de voorstelling betrokken bent. Stil zitten is er dus niet bij, iedereen mag meedoen! FOTO ROBERTO BOGERS

Nieuwe deelnemers gezocht! In de kinder- en jongerengroep Muziekbeleving (6-18 jaar) is plaats voor nieuwe deelnemers. Kijk voor meer informatie op youtube.com/ckeeindhoven of neem contact op met karin.geelen@cke.nl.

muziek dans 6+

CKE MA 4 JUNI 19.00

Monty Python’s Spamalot

PARKTHEATER DO 21 (20.00) EN ZA 23 JUNI (15.00)

Eindhovense Theaterdag Op zaterdag 30 juni organiseren CKE, Podium A, Doppio, Dulcinea, Pand P en Kabra weer de Eindhovense Theaterdag.

FOTO BEA STRAVER

CKE brengt de jongerenmusicalproductie MONTY PYTHON’S SPAMALOT in het Parktheater. De cast bestaat uit spelers tussen 14 en 19 jaar. Dit hilarische verhaal volgt Koning Arthur in zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders om zich bij hem aan te sluiten. Onderweg ontmoet het gezelschap een scala aan vreemde types en belandt het in de meest bizarre situaties. Rake Engelse humor in een spectaculair Eindhovens jasje! CKE.NL/SPAMALOT

musical

Het programma bestaat uit een interessant aanbod van workshops (o.a. lipdub, clownerie, tekststijlen en circle singing), presentaties, lekker eten en een gezellig feest ter afsluiting. Individuele speler of compleet toneelgezelschap? Iedereen is welkom. Je schrijft je individueel in en kiest zelf het workshopprogramma dat bij jou past. CKE.NL/ET18

theater

PAND P ZA 30 JUNI 13.00

Une belle histoire De kinderen van de CKE-dansschool treden in één weekend op in maar liefst vier voorstellingen. Une belle histoire is gebaseerd op het verhaal van Belle en het Beest.

musical

PARKTHEATER VR 22 EN ZA 23 JUNI 20.00

4

UIT IN EINDHOVEN

FOTO ROBERTO BOGERS

FOTO ROBERTO BOGERS

Als bezoeker zie je twee korte voorstellingen in twee verschillende zalen. Ook in de pauze blijf je volop in het verhaal. Wat je mag verwachten zijn afwisselende voorstellingen met diverse dansstijlen, mooie muziek, decors en kostuums en vooral veel enthousiaste kinderen! CKE.NL/UNEBELLEHISTOIRE

dans CKE ZA 30 JUNI (13.15 EN 18.00) EN ZO 1 JULI (11.00 EN 14.00)


film in Natlab door Plaza Futura Live Opera Boris Godounov Een politiek Russisch drama over tsaar Boris Godounov, onder regie van Ivo Van Hove.

documentaire REM

In het weekend van 1, 2 en 3 juni viert Nederland de Dag van de Architectuur met al thema ‘Stad voor morgen’. Anno 2018 kijken we vooruit naar de stad van de nabije toekomst. Op zaterdag 2 juni vertoont Natlab in samenwerking met Architectuurcentrum Eindhoven en BPD de documentaire REM over architect Rem Koolhaas.

De dichter Poesjkin schreef in 1824 zijn eerste historische drama over Boris Godounov. Hij schrijft over de intense periode van het koninkrijk van deze 'Tsaar van alle Ruslanden' (1598-1605). Het politieke verhaal heeft wat weg van Macbeth: Boris heeft een kind laten vermoorden om de troon te veroveren en herkent dit kind nu in een indringer. Moussorgski maakt gebruik van dit epische verhaal om de kijker te laten nadenken over de eenzaamheid van macht. In dit politiek drama is het Russische volk het eigenlijke hoofdpersonage en wordt de eeuwige lijdensweg die zij heeft gekend onder de aandacht gebracht. Ivo Van Hove, directeur van Toneelgroep Amsterdam en liefhebber van grote politieke verhalen, voert in deze opera zijn eerste regie voor de Opera van Parijs. DO 7 JUNI 19.00

The Bookshop

Over REM Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect en internationaal zeer invloedrijk. In thuisbasis Rotterdam getuigen onder ander de Kunsthal en het Stadskantoor van zijn talent en visie. Over de hele wereld zette hij iconische gebouwen neer, zoals de CCTV-toren in Beijing en het Casa da Música in Porto. Filmmaker Tomas Koolhaas maakte een portret van zijn wereldberoemde en gelauwerde vader. Hij volgde hem op reizen naar het buitenland en interviewde gebruikers van enkele van zijn ontwerpen. De jonge Koolhaas filmt zijn vader vooral in close-ups, terwijl deze in voice-over zijn visie op architectuur, schoonheid, functionaliteit, kunst en het leven in het algemeen te berde brengt. Uit zijn statements en de indringende soundtrack komt een man naar voren voor wie architectuur veel meer is dan een beroep of een roeping: het is zijn leven.

Vanaf 7 juni zie je The Bookshop in Natlab. Schrijfster Penelope Fitzgerald won met dit bijzondere verhaal de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Hoog tijd dus voor een boekverfilming! Deze film van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Daarnaast won The Bookshop de ‘Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar’ op de Frankfurter Bookfair. In de verfilming van Penelope Fitzgerald’s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig doet haar winkel in een Brits kustplaatsje meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegengewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish, die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering.

docu

ZA 2 JUNI 20.00

live opera

film

VANAF DO 7 JUNI

Verder kijken met Oog Deep Look

Gay Film Night The Cakemaker Een vast onderdeel in de programmering van Natlab: Gay Film Night. Elke tweede en laatste zondag van de maand zie je de nieuwste gayfilms. Van drama tot komedie en van thriller tot cult. The Cakemaker vertelt het verhaal van een banketbakker uit Berlijn die na de dood van zijn minnaar besluit op zoek te gaan naar diens gezin in Jeruzalem.

In samenwerking met psychologenpraktijk Oog vertonen we speciale films, met relevantie voor therapie. Deze keer is dat de bijzondere, meditatieve kunstfilm Deep Look met aansluitend een nagesprek.

Thomas is een jonge en talentvolle banketbakker die in Berlijn woont. Zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israël, daar speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn is. Er ontstaat een relatie tussen de twee, maar op een dag krijgt Thomas geen contact meer met hem. Oren is bij een auto-ongeluk omgekomen... Thomas besluit naar Jeruzalem te gaan om antwoorden te zoeken. Hij maakt kennis met Anat, de weduwe van Oren, maar vertelt haar niets over zijn achtergrond. Hij raakt steeds meer betrokken bij het leven van Anat tot hij met zijn leugens in conflict raakt...

film

ZO 10 EN ZO 24 JUNI 19.30

Live Ballet Swan Lake Natlab is maandelijks live verbonden met het Royal Opera House/Covent Garden in Londen. Ook deze maand kun je genieten van een voorstelling op wereldniveau, namelijk het meest geliefde en bewonderde klassieke ballet Swan Lake.

Deep Look is een toegankelijke kunstfilm van Veysi Yildirim. De non-narratieve film biedt een compleet nieuwe meditatieve ervaring en combineert visueel spektakel met muziek. Met indringende hoogwaardige portretten als visuele liedjes wordt de alledaagse mens op een bijzondere manier centraal gesteld. Voor dit doel gebruikt Veysi slow motion shots; niet zomaar ingegeven door schoonheid, maar simpelweg vanwege het feit dat de filmmaker doof is. Gevormd door zijn diepere blik op mensen, leert Veysi ons met Deep Look op een andere manier te kijken. Waar de film voor de één een pleidooi is voor meer compassie en inclusiviteit, biedt het voor de ander een nieuwe kijk op de mens. De film wordt uitgediept aan de hand van ervaringen en vragen. Aansluitend op de film geeft psychologenpraktijk Oog bezoekers de mogelijkheid de ervaring van de film te laten bezinken en met elkaar in gesprek te gaan over de film.

The Royal Ballet presenteert een nieuwe productie van Tsjaikovski's oogverblindende klassieke ballet, met toegevoegde choreografieën van Liam Scarlett en decors en kostuums van John MacFarlane. Prins Siegfried stuit tijdens de jacht op een troep zwanen. Als een van die zwanen verandert in Odette, een prachtige vrouw, is hij totaal overdonderd. Maar ze is betoverd en kan haar menselijke vorm maar voor één nacht terugkrijgen. Op de zondagochtend volgend op de live voorstelling vertonen wij de Encore-voorstelling. Dit is dezelfde live voorstelling, alleen niet live. ballet DI 12 JUNI (20.10 - LIVE) & ZO 17 JUNI (10.15 - ENCORE)

special DI 19 JUNI 20.00 JUNI 2018

5


Caribbean Combo Ze zijn terug! ZE ZIJN TERUG! Na vijf jaar keert Caribbean Combo terug met een gloednieuwe show. Jandino Asporaat, Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe hebben elkaar veel te vertellen en willen dat met iedereen delen. ZA 2 JUNI 15.00

Muziek in de Cathrien Collegium Vocale Eindhoven en Strijps Kamerkoor Twee koren in dialoog: muziek van o.a. Duruflé, Vasks en Mealor. Met om 14.25 uur oud-stadsbeiaardier Arie Abbenes. ZA 9 JUNI 15.00

KamerMuziek in de Cathrien

Roué vraagt zich af waarom Howard nog steeds niet kaal is. Howard vraagt zich af of Jandino eindelijk medicatie heeft voor zijn ADHD. Jandino vraagt of Murth al toe is aan kinderen en zo ja, of hij die van hem wil adopteren. Murth vraagt zich af of Roué nog steeds gelukkig is met zijn leven als getrouwd man. Met Ze zijn terug! gaan Jandino, Roué, Murth en Howard het Parktheater weer op z'n kop zetten met hun eigen exclusieve mix van standup comedy, theater, muziek en dans.

CKE-leerlingenconcert: Jong talent op het concertpodium.

cabaret

PARKTHEATER MA 4 EN DI 5 JUNI 20.00

De Kift bestaat 30 jaar. Tijd voor een feestje!

ZA 16 JUNI 15.00

KoorMuziek in de Cathrien Projectkoor Quod Libet o.l.v. Marion de Wit met instrumentaal ensemble Haydn programma met onder andere Kleine Orgelmis, Ave Maria, Aus dem Danklied zu Gott, Salve Regina.

Was de zeer enthousiaste ontvangst door pers en publiek van het nieuwste album BAL al reden tot feest, in dit jubileumjaar doet De Kift er nog een schepje bovenop. En dat sámen met hun trouwste fans.

ZA 23 JUNI 15.00

Slotconcert/ OrgelMuziek in de Cathrien

Tot en met 30 mei kan iedereen zijn vijf favoriete Kift-nummers kiezen uit alle honderdnegentig nummers die De Kift in de afgelopen dertig jaar heeft gemaakt. Dertig jaar tomeloze energie, weemoed, intimiteit en euforie met liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. Uit het resultaat van de online poll (te vinden via dekift.nl/top30) wordt de Top 30 samengesteld. Deze is gedurende dit jubileumjaar live te horen, onder andere in Altstadt Eindhoven. Dus, hop hop, langzaam aan en zet die mu`ziek oude tanden erin. De jubilaris is zeer benieuwd!

Rosemarie Seuntiëns en Ruud Huijbregts Beiaard en orgelspektakel, werk van o.a. Pierre Cochereau. Met om 14.00 uur lezing door Hans Strootman. Concert met steun van Stichting Cultuur Eindhoven.

MUZIEKINDECATHRIEN.NL

MUZIEK

ST. CATHARINAKERK

ALTSTADT EINDHOVEN VR 8 JUNI 21.00

Nederlands Dans Theater 1 Savoir Faire Crystal Pite’s aangrijpende werk deinst nooit terug voor het verkennen van het lichamelijk vermogen en de relatie van het individu ten opzichte van de groep. “I shut my eyes in order to see”. Dit beroemde citaat van de schilder Paul Gauguin vormde de context van Shut Eye. Het werk van NDT huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot toont wederom het vermogen van het duo om poëzie in moderne dans te vangen, dit keer op de expressieve muziek van componisten Ólafur Arnalds en Bryce Dessner. In Goecke’s Woke up Blind vormen de nummers You and I en The way young lovers do van Jeff Buckley de basis. De dansers worden een akoestische wereld ingetrokken waarin ze uitblinken in hun strijd met Buckley’s vocale kracht en zijn hectische gitaarklanken.

FOTO RAHI REZVANI

Naast een wereldpremière van associate choreographer Crystal Pite presenteert Savoir Faire, Shut Eye (2016) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en Woke up Blind van associate choreographer Marco Goecke.

dans

PARKTHEATER ZA 9 JUNI 20.00

Maartje & Kine Vibrato! ALBUM RELEASE CONCERT

Het derde album van Man From The South heet The disappearance of man from the south en toont opnieuw de intense klasse van deze Eindhovense zanger. Hij speelt zijn nieuwe werk in de intieme bovenzaal van De Rozenknop. Verwacht zeker geen stijlbreuk, maar wel een pak prachtige liedjes met de gitaar als basis en vreemde romantische sfeertjes die in elkaar overgaan als een film van David Lynch. Een no-brainer voor fans van Townes van Zandt, Neil Young, Jason Isbell en muziek Bonnie ‘Prince’ Billy! DE ROZENKNOP VR 8 JUNI 21.00 6

UIT IN EINDHOVEN

Door hun ontwapenende aanwezigheid op het podium brengt dit unieke en muzikale duo op een eigentijdse manier het oude cabaret terug in het theater. Daarbij maken ze gebruik van elf verschillende muziekinstrumenten: viool, accordeon, ukelele, banjo, basbalalaika, piano, autoharp, melodica, mondharmonica, klokkenspel en kazoo. Maartje de Boer en Noorse Kine Handlykken ontmoetten elkaar in de gangen van het conservatorium. Met hun eerste cabaretprogramma schopten ze het meteen tot de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival 2010 en de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

FOTO JAAP REEDIJK

MAN FROM THE SOUTH

Maartje & Kine maken muzikale comedy. Hun stijl is een combinatie van klassiek en modern, altijd met een verfrissende blik op de actualiteit.

cabaret PARKTHEATER ZA 9 JUNI 20.30


SILVERSTEIN & GENERATION 84

Bende van Oz Bier & Liefde 6

Bier & Liefde van Bende van Oz is terug met een nieuwe keur aan muzikale probeersels, theatrale escapades en kunstige speelsheid. In een cafésetting dompel je je als bezoeker onder in het beste van Bende van Oz. De liefde lonkt en de glazen zijn royaal gevuld. Laat de energie vanaf het podium op je neerdalen en geniet van het leven! Geen betere start van het weekend met deze ‘bende’! Laat je omarmen door muziek, poëzie en theater over de liefde met een ijskoud biertje in de hand.

FOTO FRANK VAN EERSEL

Silverstein sloeg Nederland over tijdens hun laatste Europeese tour, nu komen ze dit ‘foutje’ dubbel en dwars goedmaken bij ons in Dynamo. Dit op 23 juni samen met onze zuiderburen van Generation 84!

muziek theater

Generation 84 Onze zuiderburen van Generation 84 openen vanavond het bal. Met muziek die in het verlengde ligt van Silverstein ligt is dit zeker een band om niet te missen.

PARKTHEATER ZA 9, DO 14 EN VR 15 JUNI 20.30

United Cowboys SEASONING SUMMER Met Seasoning toont United Cowboys nieuwe ontwikkelingen op het gebied van live-art; geleid door performance en dans, ondersteund door beeld en muziek. Het werk van wisselende gasten wordt gepresenteerd in één doorgaande flow. De toeschouwer wordt in een ongedwongen setting langs de werken geleid en kan deze van dichtbij meemaken, bijna aanraken.

De deuren gaan om 19.30 open. De tickets zijn voor €16 verkrijgbaar via dynamo-eindhoven.nl, bij onze boxoffice en bij alle AKO-winkels.

FOTO WYATT CLOUGH

De cowboys maken ruimte voor de nieuwe generatie, voor nieuw werk, voor die net even andere benadering. Steeds vaker zijn gasten díe worden uitgenodigd werk te tonen een samenstelling ván lokale, nationale en internationale makers en performers. In de periode vooraf werken ze in huis, gaan het gesprek aan, kijken bij elkaar in repetities; niet zelden slaat een vonk over en ontstaat er een samenwerking. Het levert voor Seasoning Summer interessante en inspirerende mix op van makers en werk uit zowel Brabant, Amsterdam, Spanje, België en Duitsland. Vanaf 14 juni programma op facebookunited-c en unitedcowboys.net Info en reserveren: info@united-c.nl / unitedcowboys.net

Silverstein De Canadese band Silverstein gaat al flink wat jaren mee en staat aan de bakermat van het post-hardcore genre, geïnspireerd door 90’s bands zoals Mineral en Sunny Day Real Estate. De band vergaarde bekendheid door de opmars van Myspace en het album Discovering the Waterfront dat in 2005 uitgebracht werd op Victory Records, nu dik 13 jaar later en 9 studio albums op zak, bezoeken ze voor de tweede keer de mainstage van Dynamo en daar zijn wij maar al te blij mee!

dans

muziek DYNAMO ZA 23 JUNI

ART HOUSE UNITED-C ZA 22 EN ZO 23 JUNI 20.30

DEAD CROSS + DÄLEK

Thank God It’s Friday @ Fifth|NRE

Dead Cross is in alle opzichten next level. Vanwege de line up met zanger Mike Patton (Faith No More, Fantômas), zijn maat en drummer extraordinaire Dave Lombardo (Slayer, Fantômas), gitarist Mike Crain (Retox) en bassist Justin Pearson (the Locust, Head Wound City). Maar ook vanwege de manische tracks die de band er gejaagd en hardcorestyle uitknalt. Het debuut duurt slechts 28 minuten!

Fifth|NRE pakt weer eens uit met de enthousiaste (Eindhovense) Soul & Disco Band - SOUL ’N GLOW. Een band die recht vanuit het hart speelt, met alle passie die de bandleden in zich hebben. En ook onze DJ Ventilator heeft de smaak te pakken en is van de partij. Gegarandeerd dat er weer gedanst gaat worden. Van 20.00 tot 02.00 uur. Wat er de komende tijd op de agenda staat laten we je snel weten. Hou hiervoor vooral onze website en Facebook-pagina in de gaten. Stay tuned en see you @ Fifth|NRE.

Ons afgelopen voorjaar heeft ons, met veel mooie live muziek op de lazy zondagen - lekker weer en een heel fijn publiek, gebracht wat we ervan verwacht hadden. We hebben zin in de zomer en om deze mooie zomer in te luiden organiseert Fifth|NRE op 29 juni een fijne TGIF Clubnight met veel muziek!

dansen

FIFTH|NRE VR 29 JUNI 20.00

Embrace The Waves Release Party Vrijdag 29 juni presenteert Embrace The Wave een nieuwe single én nieuwe drummer in POPEI. Ze spelen ‘Viberock’ en zijn geïnspireerd door Queens of the Stone Age, The Doors, Led Zeppelin, David Bowie, Frank Zappa en Tame Impala.

muziek EFFENAAR DI 26 JUNI 20.15

“We hebben een gek mixje gedraaid van verschillende genres”, aldus de band. “Deze lopen eigenlijk totaal uit elkaar. We hebben bijvoorbeeld invloeden uit surfrock, maar ook uit jazz en funk, hardrock en psychedelische stoner-rock. Maar als we het onder een genre samen zouden brengen, zouden we het Viberock noemen: een genre dat zowel licht als duisternis omarmt.” “Op 29 juni hebben we een drummer- en singlerelease. Dit betekent dat we onze eerste single gaan droppen met videoclip! Deze single is gemaakt met onze nieuwe drummer, met wie we ook nieuwe songs gaan schrijven. Ook zal je bij deze singlerelease onze eerste Embrace the Waves merchandise kunnen halen. Al met al, veel nieuwe content!” POPEI.NL

muziek

POPEI VR 29 JUNI 20.30 JUNI 2018

7


Literaire agenda voor juni

kort VAN PIERE 170 JAAR: MATINÉE MET DUO HARFAGO ZO 3 JUNI 15.00

WOU DAT IK WAS WAAR EEN WENS WOONT WANT WAAROM IS DAAR ALTIJD WEG

Met een Van Piere-matinée met Duo Harfago wordt de verjaardagsweek van Van Piere afgesloten. An Van den Borre en Jozef Auer spelen een aangenaam licht klassiek programma met harp en fagot.

WAAR IK EEUWIG ZONDER ONEINDIG MET KON EN HELEMAAL NIETS TOCH ALLES BIJ ELKAAR

ZOLDERKAMERTJESKLASSIEK IN PAND P. ZO 17 JUNI 15.00 Muzikale dierenverhalen: een kinderconcert rondom de verhalen van Toon Tellegen

WAAR GEEN ENKEL ALLERLAATSTE EN ONMOGELIJK VOOR HET EERST NOOIT EN ALTIJD ZAL GEBEUREN WAT WEL OF NIMMER IS GEWEEST

STORYTELLING FOR KIDS IN DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN in the youth section of the library (gratis / free entrance)

WAAR BLIJVEN WEGGAAN BETEKENT DOCH OOK ANDERSOM ZIJN SLECHTS DE TIJD VOLGT DIE WAS DEED EN WORDEN GAAT DOEN

IN CHINESE June 1st, 10.00-10.30 (every two weeks) Iris Bos Hung (Taiwan) will tell stories in Chinese for children up to 4 years old (zij spreekt ook Engels en Nederlands).

WOU DAT IK WAS WAAR EEN WENS WOONT WANT LATER IS TE VER EN IK VOND NIKS BIJ DE TOEN

IN ENGLISH June 10th, 14.30-15.30 Child psychologist Elif Durgel will tell stories in English for children up to 6 years old.

JESSICA BARTELS, STADSDICHTER VAN EINDHOVEN

evene ment

Effenaar ’t Wasven: Sam Brookes + Joseph Huber + Joana Serrat

FOTO PATRICK SPRUYTENBURG

In dit betoverende stukje Eindhoven zorgt de Effenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasven voor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek, speciale biertjes en fruitsappen en het beste eten uit de keuken van het Wasven.

GROENDOMEIN HET WASVEN ZO 24 JUNI 14.00

AGENDA BOEKHANDEL VAN PIERE

SCHRIJVEN: Het verhaal bespreken, feedback geven Speciaal voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent biedt de bibliotheek een serie van 4 workshops voor en na de zomervakantie aan. Vakdocent Koos van den Kerkhof behandelt de verschillende fases van het schrijfproces. Tijdens deze workshop, deel 2 in de reeks, maak je van je verhaal een spannende belevenis. Zintuiglijk beschrijf je de details beeldend en suggestief. Je personages raken elkaar. Je bedenkt memorabele situaties en beschrijft gedachten en gevoelens op moeilijke momenten waarmee je de fantasie prikkelt. Door middel van schrijfopdrachten en feedback op de verhaalteksten krijg je het gereedschap in handen om een verhaal van begin tot einde te schrijven. Aanmelden schrijven-feedback-geven.eventbrite.nl

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN VR 22 JUNI 18.30

8

UIT IN EINDHOVEN

work shop

zo 3 14.00 Filosofiecafé met Bleri Lleshi over De kracht van hoop di 5 20.00 Science café 6 t/m 24 Spannende Boekenweken, met bekendmaking Gouden Strop en Schaduwprijs vr 8 19.00 Geschiedeniscafé met Frans Verhagen over Begrijp jij Amerika nog? zo 10 14.00 Filosofiecafé met Marli Huijer over Beminnen vr 15 19.00 Lezing Sander Heijne over Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u za 16 15.00 Boekpresentatie Sandra Bernart over Vol van Maan

vanpiere.nl


Open dag Philips Museum tijdens DTW

uit met kinderen

Op zaterdag 9 juni gaan speciaal voor de Dutch Technology Week gratis de deuren open van het Philips Museum. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je terecht voor allerlei proefjes door het hele museum die te maken hebben met licht en geluid. Bezoekers (jong en oud) kunnen experimenteren met licht, kleur, vorm en tekst. Maak je eigen kleurencompositie en projecteer je kunstwerk, maak de mooiste schaduwstad die je kunt bedenken van lege blikjes en ander restmateriaal. En geniet achteraf van een audiospel vol stadsgeluiden in het museumcafé. PHILIPS-MUSEUM.COM

evenement AL

PHILIPS MUSEUM ZA 9 JUNI 10.00

GroenKids Pizza uit eigen bodem Gaan jullie mee de natuur in? In de GroenKids-workshops van de bibliotheek kun je samen met je (klein)kind van alles beleven in de natuur. Deze middag staat er zelfgebakken pizza met verse ingrediënten op het menu! Bij het Wasven groeien verschillende soorten graan, kruiden en groenten. Jullie gaan hier deeg kneden, kruiden en tomaten plukken uit de tuin en de pizza daarmee bedekken. Allemaal onder begeleiding van een echte bakker! Terwijl het deeg stijgt bezoeken jullie de akkers van het Wasven en leren jullie meer over (verschillende soorten) granen! En dan: eet smakelijk! Aanmelden: wasven-pizza.eventbrite.nl

workshop 4+

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN WO 27 JUNI 13.30

VET Kindercabaret Het vijfde couplet!

Techno lab en Nano wereld

VET kindercabaret is al 10 jaar een vertrouwd recept: vet grappige sketches en liedjes over herkenbare situaties waar je samen met je ouders hard om kan lachen. VET gaat over lastige ouders aan tafel, spelletjes met zelf bedachte regels, giechelende verliefdheid, op de achterbank zingen tot je ouders er GEK van worden en het kennismaken met andere landen! Maar VET gaat ook over het overwinnen van je angsten: Enge dromen, enge zwemlessen en... Enge Erna... Bij VET Kindercabaret word je in hoog tempo meegenomen in een knotsgekke show die nog lang blijft hangen. Spel Nellerike de Voogd, Sjamke de Voogd en Jantijn Prins. Teksten Nellerike de Voogd en Sjamke de Voogd. Muziek Rutger de Bekker, Joos van Leeuwen en Nellerike de Voogd.

Welkom in de Nano wereld! Dit is een plek vol verassingen voor jonge onderzoekers die een nieuwe wereld durven te ontdekken. De Nano wereld zie je niet met het blote oog. Daar heb je speciale gereedschappen voor nodig. Nanodeeltjes zijn namelijk héle, héle, héle kleine deeltjes.

FOTO ANNE VAN ZANTWIJK

Professor Muki (gekleed in zijn Lab-pak) geeft op speelse en grappige manier Nano-opdrachten. Samen gaan de kinderen op zoek naar oplossingen voor een probleem. Ga samen op een ontdekkingsreis… gewapend met een

cabaret

workshop

6+

PARKTHEATER ZO 3 JUNI 14.30

8-12

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN WO 6 JUNI 15.00 JUNI 2018

9


Samen op eigen kracht

cultuur+

Heeft jouw dierbare een fysieke of psychische beperking? Dan kan contact hebben lastig zijn. Tijdens deze workshop gaan ervaren begeleiders van GGzE in de Bibliotheek Eindhoven samen met jou op zoek naar wat wel en niet werkt. Ze delen hun tips en tops en reiken je uiteenlopende mogelijkheden aan. GGzE en de Bibliotheek Eindhoven werken samen om taboedoorbrekende onderwerpen aan te kaarten. Dit gebeurt met het verzorgen van lezingen en sinds kort ook door kleinschalige workshops aan te bieden. Met veel ruimte voor jouw specifieke situatie en persoonlijke verhaal helpen de begeleiders van GGzE je een stap vérder te zetten. Aanmelden: ggze-samen-op-eigen-kracht.eventbrite.nl

workshop

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN VR 1 JUNI 19.15

De oplossing van de toekomst? Licht in je hersenen De wereld verandert, maar is ook vooral aan een verandering toe! Onder andere de uitstoot van CO2 is een immens probleem die een grondige aanpak vereist. Dannie van Osch, promovendus bij TU/e, werkt aan een oplossing.

Wat doet licht met ons en waarom is licht zo belangrijk? Licht helpt ons niet alleen om te zien, maar stuurt ook de centrale klok van ons lichaam aan. Langs die weg beïnvloedt licht onze slaap, onze concentratie, onze stemming en zelfs gewichtstoe- of afname.

Tijdens zijn lezing presenteert Van Osch zijn oplossing van de toekomst. Maar hij wil ook vooral laten zien hoe simpel wetenschap kan zijn. Er is deze middag dan ook veel ruimte voor de praktijk en zal het publiek zelf aan de slag gaan. Wat is die oplossing van de toekomst? De hydrofobe, waterafstotende, deep eutectic solvents (DESs). Een nieuwe klasse oplosmiddelen, waarmee zware metalen eenvoudig uit water verwijderd kunnen worden. Aanmelden: de-oplossing-vande-toekomst.eventbrite.nl

Omgevingspsycholoog Yvonne de Kort onderzoekt op de TU/e het effect van licht. De Kort is uitgeroepen tot Tu/e’s beste spreker van 2017 en komt deze avond in de bibliotheek vertellen over haar onderzoek naar intelligent licht. Wat doet licht in je hersenen? En kan je dat sturen? Aanmelden: ticketslezing-licht-in-jehersenen.eventbrite.nl

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN MA 4 JUNI 14.00

lezing

lezing DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN WO 6 JUNI 19.30

EXPO, OPEN TALK & EHV INNOVATION CAFÉ Benieuwd naar ideeën die de wereld veranderen (en de mensen die ze bedenken)? Kom tijdens de Dutch Technology Week naar Kazerne en ontdek verrassende ontwikkelingen op het gebied van innovatie, technologie en design. Open Talk: Jeroen Junte en Joseph Grima Producten die zijn samengesteld uit bestaande elektronische componenten. Is dat ook design? Designcriticus én Volkskrantjournalist Jeroen Junte gaat op dinsdag 5 juni in gesprek met Design Academy’s nieuwe creatief directeur Joseph Grima over andere perspectieven op innovatie, technologie en design. Grima vertelt over het onderzoek dat hij uitvoerde in de Chinese miljoenenstad Shenzhen en de bijbehorende expositie Born at Night, die momenteel in Kazerne getoond wordt. Engels gesproken. Launch EHV Innovation Café Wat gebeurt er wanneer je ideeën, talent en geld bij elkaar brengt? Opportunities! Van ontwerper tot technicus, student tot CEO en politicus tot investeerder: ambitieuze doeners en denkers ontmoeten elkaar vanaf 7 juni elke donderdagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur bij Kazerne. Het EHV Innovation Café is een nieuw initiatief van Kazerne, samen met onder andere ASML, HighTechXl, Design Academy Eindhoven, TU/e en gemeente Eindhoven. Deze wekelijkse internationale en informele mix and match meeting – met korte inhoudelijke noot - is ‘where the magic happens’. Kijk op de website welke bondige breakout sessies je deze week kunt verwachten. Aanmelden is niet nodig, loop gewoon binnen!

FOTO RALPH ROELSE

Expositie en restaurant zijn dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Bezoek de Open Talk op dinsdag 5 juni om 17.30 uur of sluit aan bij de kick-off van het EHV Innovation Café op donderdag 7 juni om 17.00 uur. KAZERNE.COM

evenement

KAZERNE DI 5 JUNI (17.30) EN DO 7 JUNI (17.00) 10

UIT IN EINDHOVEN


in het van abbemuseum

expo

Crochet Coral Reef Onderdeel van de tentoonstelling Handelsmerken

Het Crochet Coral Reef is een van de kunstprojecten in de tentoonstelling Handelsmerken, die tot en met 1 juli te zien is in de oudbouw van het museum. Dit is een kunstproject van Margaret en Christine Wertheim en hun Institute For Figuring (in Los Angeles) dat de Brabantse Dommel verbindt met het Great Barrier Reef in Australië; een gehaakt en gebreid koraalrif dat zich vanuit de centrale zaal van de tentoonstelling verspreid naar andere plekken in Eindhoven en Brabant. Gezamenlijk wordt er een spraakmakende structuur gemaakt die symbool staat voor hoe wij allemaal met en aan elkaar zijn verbonden. Het Crochet Coral Reef is een wereldwijd project dat is opgezet door de zusters Wertheim als reactie op de vernietiging van koraalriffen, die veel verschillende groepen met elkaar verbindt door samen na te denken over de impact van het veranderen van de natuur op onze wereld. Haak je ook mee? Je kunt deze hele maand nog jouw haakwerk toevoegen aan het kunstwerk in het museum. Je mag je haakwerk zelf meebrengen naar het museum, of opsturen naar het museum: Jip Bierkens o.v.v. Crochet Coral Reef, Postbus 235, 5600 AE Eindhoven, Nederland. VANABBEMUSEUM.NL INSTITUTE FOR FIGURING, THE CROCHET CORAL REEF, 2011 (COPYRIGHT INSTITUTE FOR FIGURING) HANDELSMERKEN. FRONTIER IMAGINARIES ED. NO. 5, FOTO: MARCEL DE BUCK

Laatste kans!

Handelsmerken en Radically Mine! Mis het niet! Deze maand kun je twee tentoonstellingen voor het laatst komen bekijken. De tentoonstelling Handelsmerken. Frontier Imaginaries Ed. no. 5 is nog tot en met 1 juli te zien. Handelsmerken is geïnspireerd op de wereldwijde handelsrelaties van Eindhoven en NoordBrabant in de afgelopen 600 jaar. Bezoekers ontdekken onverwachte verbanden tussen geschiedenissen en objecten uit Afghanistan, Australië, Congo, Frankrijk, Indonesië, Myanmar, Nederland, Nieuw-Caledonië en Singapore. Drie iconen van de handel van Noord-Brabant – de valk, de sigaar en de computerchip – staan centraal. Meer dan 20 kunstenaars en erfgoedcollecties tonen nieuw en bestaand werk. De tentoonstelling Radically Mine! is nog tot en met 10 juni te bezoeken. Dit is de negende editie van het project Radically Mine!, waarin leerlingen van middelbare scholen kunstwerken maken geïnspireerd op de collectie van het Van Abbemuseum. Geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum maakten ze ieder, met gebruik van hun eigen fantasie, een eigen kunstwerk met een materiaal en een techniek naar keuze. Een selectie van de gemaakte kunstwerken is te zien in deze tentoonstelling. VANABBEMUSEUM.NL expo T/M 10 JUNI EN T/M 1 JULI

expo T/M 1 JULI

Karel 1 Museumcafé Ook in de zomermaanden kun je je museumbezoek uitstekend combineren met een bezoek aan het Karel 1 museumcafé. Het museumcafé met aanpalend terras ligt aan de achterkant van het museum.

Van Abbemuseum vitrine in het Van der Valk Hotel Eindhoven Samenwerking met Piet Hein Eek Eind april is er een uniek samenwerkingsproject tussen Van der Valk Hotel Eindhoven, het Van Abbemuseum en ontwerper Piet Hein Eek gestart. In een vitrine, ontworpen en gemaakt door Eek, wordt een deel van de collectie van het museum getoond. Deze vitrine heeft een centrale positie in de entreehal van Hotel Eindhoven. Piet Hein Eek koos ervoor om slechts één werk te tonen: Char M.K. van Jean Tinguely. Het is een machine opgebouwd uit schrootmetaal, een plaat hout, wielen, v-snaren en kogellager systemen. Het geheel is mat zwart geschilderd. De machine wordt aangedreven door een elektromotor, die via een knop door het publiek in gang gezet kan worden. De machine rijdt dan, piepend en krakend, heen en weer over de sokkel. Een grote boogvormige houten plaat maakt op- en neergaande bewegingen. In de vitrine zijn regelmatig wisselende exposities te zien waarbij prominente mensen uit Eindhoven en de regio een keuze maken uit de collectie van het museum.

Hier vormt de verbrede rivier de Dommel een uniek ‘binnenmeer’, dat deels door de nieuwbouw van het museum wordt omgeven. Geniet van het uitzicht en de opgedane museumervaring en bestel iets lekkers van onze kaart. Hierop staan zowel warme als koude dranken, heerlijke versnaperingen en kleine maaltijden. Ook als je het museum niet bezoekt, ben je welkom in het museumcafé. Je bereikt het museumcafé via de hoofdingang van het museum of door gebruik te maken van de knalroze overdekte voetgangersbrug, ontworpen door de Eindhovense kunstenaar en architect John Körmeling. De brug verbindt het museum en het museumcafé direct met de Stratumsedijk.

expo PIET HEIN EEK BIJ DE VITRINE. FOTO: KARIN WIJMA

VAN DER VALK HOTEL EINDHOVEN

KAREL I MUSEUMCAFÉ, FOTO: PETER COX

JUNI 2018

11


juni

agenda VRIJDAG 1 Parktheater Eindhoven

20.00 u • muziek • vanaf € 27,50

Herman van Veen

20.30 u • show 16+ • € 19,50

Natlab door Plaza Futura

20.00 u • cultuur+ • € 10,50 / € 9,50 met PlazaPas/ € 9,- CJP/voor studenten en scholieren

REM

Microlab

Xarah von den Vielenregen & El Tigre Blanco - Club Salvador

10.00 - 12.00 • kids 7+ • € 2,50 / aanmelden via eventbrite.nl

Altstadt Eindhoven

Makersclub (also in English)

21.00 u • muziek • deur € 12,50 / vvk € 10,-

Mooon + Tamarin Desert

De Bibliotheek Eindhoven 10.00 - 10.30 u • kids • gratis

Storytelling in het Chinees 15.30 - 17.00 u • kids • gratis

Spelen met taal: 4-8 jaar en ouders

Catharinakerk 15.00 u • Muziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten gratis)

Collegium Vocale Eindhoven en Strijps Kamerkoor

CKE

15.00 u • theater • € 7,50

19.15 - 21.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden / € 3,- niet-leden

Sunny Side Up!

Samen op eigen kracht

19.30 u • muziek • gratis

Muziekgebouw Eindhoven

Singshop Shownight

20.15 u • muziek • € 36,-

POPEI Altstadt Eindhoven

MOOON IN ALTSTADT EINDHOVEN

Holland Casino Eindhoven

14.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Sunday Royale met Jazz and the City

Parktheater Eindhoven

MAANDAG 4

Caribbean Combo - Ze zijn terug!

Parktheater Eindhoven

Blind Date 6 - Theaterbezoek op goed geluk

Lezing: Het belang van de bij

Caribbean Combo - Ze zijn terug!

14.00 - 17.00 u • kids • gratis

Boekhandel Van Piere

Muziekgebouw Eindhoven 21.00 u • muziek • € 10,-

20.00 u • cultuur+ • aanmelden via info@vanpiere.nl

Ad van Meurs presenteert Minyeshu

Science café

12.00 u • cultuur+ • gratis

CKE

Kazerne

De bovenste plank: perfecte middag om je kleding te verkopen

Prokkelconcert: Beestenboel

15.00 u • muziek • gratis

De Bibliotheek Eindhoven

Frans Bauer: Tour de Frans

21.00 u • muziek • gratis

Filosofiecafé met Bleri Lleshi over De kracht van hoop

Jef Neve: Spirit Control

Nieuwe namen: Motorbongo + Beroerte

De Bibliotheek Eindhoven

Pand P

Pand P

20.15 u • muziek • € 17,50 20.30 u • toneel • € 11,-

Basta speelt DE SOPRANOS

20.30 u • toneel • € 11,-

Basta speelt DE SOPRANOS

ZATERDAG 2

ZONDAG 3

Parktheater Eindhoven

Parktheater Eindhoven

20.00 u • muziek • vanaf € 27,50

14.30 u • jeugd/cabaret 6+ • € 12,50

14.00 - 16.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden / € 3,- niet-leden

Gamen met je Nintendo DS in de bieb!

POPEI

20.30 u • show • € 19,50

VET Kindercabaret Het vijfde couplet!

Tigre Blanco - Het Tijgernest 12.00 u • rondleiding • € 6,50

Van Abbemuseum

Puurliedjes Presents: The Chap’s Cabin

Rondleiding juni 2018

14.00 - 15.30 u • cultuur + • gratis (excl. entree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

Pand P

Special Guests rondleiding in gebarentaal

Basta speelt DE SOPRANOS

Herman van Veen

Van Abbemuseum

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

DINSDAG 5

Boekhandel Van Piere

20.30 u • toneel • € 11,-

Muziek

20.00 u • cabaret • vanaf € 22,50

19.00 u • muziek/dans • gratis

14.00 - 16.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden / € 3,- niet-leden

De oplossing van de toekomst?

20.00 u • cabaret • vanaf € 22,50 20.30 u • cabaret • €13,50

17.30 u • cultuur+ • € 5,- aanmelden via eventbrite.nl

Open Talk (Engels gesproken)

Pand P 11.00 u • cultuur+ • gratis

In Between Café Eindhoven

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

HANDELSMERKEN IN VAN ABBEMUSEUM: PEREGRINE FALCON, ILLUSTRATIE UIT HET BOEK TRAITÉ DE FAUCONNERIE, 1844, COLLECTIE VALKERIJ EN SIGARENMAKERIJK MUSEUM VALKENSWAARD. FOTO: BARBARA MEDO.

EXPOSITIES IN JUNI Kazerne

SBK Kunstuitleen & Galerie

PARADIJSLAAN 8

TORENALLEE 22

t/m do 31 mei

t/m 17 september

t/m 6 juni

Born at Night by Space Caviar

Cutting Leaves – Het ontwaken van de stad

Tentoonstelling Canon Zilveren Camera

DAGELIJKS 12.00 – 0.00. GRATIS

WO T/M ZA 12.00 - 17.00 U. GRATIS

MU TORENALLEE 40-06

TAC

t/m 8 juli

VONDERWEG 1

Zach Blas. The Objectivist Drug Party

t/m 3 juni

Apprentice Master #8

t/m 8 juli

t/m 17 juni

Heather Dewey-Hagborg. Genomic Intimacy

ENCOUNTER#4 – on tour in Eindhoven

MA – VR 10.00 – 18.00 U, ZA 11.00 – 17.00 U, ZO 13.00 – 17.00 U

Philips Museum EMMASINGEL 31

t/m 17 juni

All my paintings are new paintings t/m 17 juni

Doorlopend

Apprentice Master #8

Augmented reality-tour ‘Innovation and you’ Experience Expositie The Space Age Mission Eureka

DO & VR 16.00 – 21.00 U, ZA & ZO 13.00 – 21.00 U. GRATIS

BOUTENSLAAN 161B

Ervaar zes historische tijdperken vanaf de prehistorie tot 80-jarige oorlog

t/m mei

Zo zit dat! Een humoristische kijk op design t/m 30 juni

Jos Collignon met soepel penseel - politiek tekenaar WO 11.00 - 17.00 U / OP AFSPRAAK / € 2,50

12

UIT IN EINDHOVEN

Werkdagen 9.00 - 19.00 u, gesloten tijdens feestdagen en in het weekend / gratis

Van Abbemuseum BILDERDIJKLAAN 10

t/m 10 juni 2018

Radically Mine! t/m 1 juli 2018

Handelsmerken. Frontier Imaginaries Ed. No.5 t/m 31 juli 2018

Max Ernst: de 1000-jarige astronaut t/m 16 september 2018

Gam Bodenhausen: Graphite Knots t/m 17 maart 2019

Ton Smits Huis JACOB REVIUSLAAN 25

preHistorisch Dorp

TU/E CAMPUS (GEBOUW VERTIGO)

Museum as Parliament t/m 31 maart 2019

Van wie is de Straat? t/m 3 januari 2021

The Making of Modern Art t/m 3 januari 2021

The Way Beyond Art


WOENSDAG 6 Parktheater Eindhoven

20.00 u • cabaret • € 25,50

Veldhuis & Kemper Geloof ons nou maar

20.30 u • college • € 19,50

Jan van den Berg Profs op het podium 2

Boekhandel Van Piere Vanaf deze datum t/m 24 juni • literatuur

Spannende Boekenweken, met bekendmaking Gouden Strop en Schaduwprijs

De Bibliotheek Eindhoven

15.00 - 17.00 u • kids • € 5,-

Workshop: Techno lab en Nano wereld 8-12 jaar

15.30 - 17.00 u • kids • gratis

Spelen met taal: 4-8 jaar en ouders 19.30 - 21.30 u • cultuur+ • € 2,50 leden / € 3,- niet-leden

Licht in je hersenen

POPEI 20.00 u • muziek • gratis

Puurliedjes: Gevarieerde SemiAkoestische Avond

DONDERDAG 7

BENDE VAN OZ SPEELT BIER & LIEFDE 6 IN HET PARKTHEATER

Parktheater Eindhoven

20.00 u • cabaret • € 25,50

Veldhuis & Kemper Geloof ons nou maar

Muziekgebouw Eindhoven

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Laureatenconcert Master of Music

Natlab door Plaza Futura

19.00 u • Live opera • € 22,50 / € 17,50 met PlazaPas / € 15,- voor studenten en CJP

Boekhandel Van Piere 19.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Geschiedeniscafé met Frans Verhagen over Begrijp jij Amerika nog?

POPEI 20.30 u • muziek • gratis

ZATERDAG 9 Parktheater Eindhoven 20.00 u • 19.15 u inleiding • dans • vanaf € 19,50

Nederlands Dans Theater 1 Savoir Faire

Catharinakerk

POPEI

15.00 u • KamerMuziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten gratis)

Singshop Unplugged

CKE-leerlingenconcert

Altstadt Eindhoven 21.00 u • muziek • gratis

20.30 u • cabaret • € 19,50

Nieuwe Namen: White Elephant + L’asset

Streekvijver: Cooking John (hardrock/blues), Jet Lag Johnny (nu metal/post-hardcore)

Maartje & Kine - Vibrato!

20.30 u • muziektheater • € 15,-

Dynamo

The Bookshop

Altstadt Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

Moose Blood Support: Acres + Paerish

Kazerne

De Kift

Songs of Nature: La Bonne Esperance m.m.v. Raoul Steffani

High Tech Campus Eindhoven

Boris Godounov Vanaf deze datum • film

17.00 - 19.00 u • cultuur+ • aanmelden is niet nodig

EHV Innovation Café

Stroomhuis

20.30 u • muziek • € 11,50

Bloodshed Fest presents... Visions of War

21.00 u • muziek • deur € 15,- / vvk € 13,-

Effenaar

20.15 u • muziek • € 21,-

19.30 u • muziek • € 16,43

11.00 - 17.00 u • cultuur+ • gratis

Van Abbemuseum

Hitszone

23.00 u • muziek • vanaf € 9,97

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

High Tech Ontdekkingsroute van de Dutch Technology Week

Vunzige Deuntjes

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

ZONDAG 10

Café Wilhelmina

Philips Museum

23.00 u • muziek • vanaf € 15,-

20.30 u • muziek • € 12,50

Dynamo

20.00 u • dans • € 18,- / deur € 25,-

The Bellrays + The Monroes

Popping Workshop Pop'n'Tod

De Rozenknop

VRIJDAG 8

Man From The South Album Release Concert

Muziekgebouw Eindhoven

Pand P

Camel: Playing ‘Moonmadness’ in its entirety plus more

Stanza speelt Willem Wilmink

20.15 u • muziek • € 46,-

Bende van Oz - Bier & Liefde 6

21.00 u • muziek • € 11,50

20.15 u • muziektheater • € 8,50

10.00 - 17.00 u • cultuur+/kids • gratis

Open dag tijdens Dutch Technology Week

Microlab

10.00 - 12.00 • kids 7+ • € 2,50 / aanmelden via eventbrite.nl

Makersclub (also in English)

Boekhandel Van Piere 14.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Filosofiecafé met Marli Huijer over Beminnen

Van Abbemuseum 14.00 - 16.00 u • cultuur + • gratis (excl. entree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

Special Guests rondleiding voor blinden en slechtzienden

14.00 u • muziek • gratis

Natlab door Plaza Futura

19.30 u • Filmspecial • € 8,- / € 6,50 met PlazaPas/CJP/voor studenten en scholieren

Gay Film Night: The Cakemaker

MAANDAG 11 Van Abbemuseum

14.30 - 16.00 u • cultuur + • € 7,50 per deelnemer (incl. entree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

Onvergetelijk van Abbe. rondleiding voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers

DINSDAG 12 Natlab door Plaza Futura

20.10 u • Live Ballet • € 25,- / € 20,- met PlazaPas/CJP/voor studenten en scholieren

Swan Lake

WOENSDAG 13 Holland Casino Eindhoven Muziek

Live muziek net De Swingers

DONDERDAG 14 Parktheater Eindhoven

20.30 u • muziektheater • € 15,-

Bende van Oz - Bier & Liefde 6

Muziekgebouw Eindhoven

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Ruysdael Quartet

Natlab door Plaza Futura Vanaf deze datum • film Utoya 22 juli

Don't Worry He Won't Get Far on Foot

Holland Casino Eindhoven Muziek

Live muziek met Sounds Perfect

VRIJDAG 15 Parktheater Eindhoven

20.30 u • muziektheater • € 15,-

Bende van Oz - Bier & Liefde 6

De Bibliotheek Eindhoven 10.00 - 10.30 u • kids • gratis

Storytelling in het Chinees

Boekhandel Van Piere 19.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Lezing Sander Heijne over Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u

Holland Casino Eindhoven Muziek

2 Brothers On The 4th Floor met 80’s Show Younique

THE CAKEMAKER IN NATLAB DOOR PLAZA FUTURA

JUNI 2018

13


14

UIT IN EINDHOVEN


Holland Casino Eindhoven

Open Podium in Pand P

Cultuur+

Fifth|NRE

POPEI

TGIF @ Fifth|NRE - SOUL ’N GLOW

19.00 u • muziek • gratis

Altstadt Eindhoven

RCI Showcases: Bands van Rock City Institute

DINSDAG 26 Effenaar

20.30 u • muziek • pay what you want

Van Abbemuseum

19.30 u • cultuur+ • gratis

Holland Casino Eindhoven Cultuur+

Winnaarsavond: VIP trip Monaco speelautomaten

Dynamo

DONDERDAG 21

ZONDAG 24

POPEI

Error

Parktheater Eindhoven

Effenaar

ZATERDAG 16

RCI Showcases: Bands van Rock City Institute

Busreis naar Ashtonia

Effenaar ’t Wasven

Van Abbemuseum

CKE Musicalproducties - Peter Pan jr.

Natlab door Plaza Futura

Muziekgebouw Eindhoven

Familiekunstclub: Voor 6-12 jaar

19.30 u • Filmspecial • € 8,- / € 6,50 met PlazaPas/CJP/voor studenten en scholieren

Winnaar Storioni

Gay Film Night: The Cakemaker

Microlab

Natlab door Plaza Futura

POPEI

Vanaf deze datum • film

15.00 u • muziek • gratis

The Third Murder Het Ongelofelijke verhaal van de mega grote peer

PUURliedjes Presents: Peter Habets

Holland Casino Eindhoven

Live muziek met The Groovy Gents

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl 10.00 - 12.00 • kids 7+ • € 2,50 / aanmelden via eventbrite.nl

Makersclub (also in English)

Catharinakerk

15.00 u • KoorMuziek in de Cathrien • € 7,(scholieren en studenten gratis)

Projectkoor Quod Libet o.l.v. Marion de Wit met instrumentaal ensemble

POPEI

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Winnaarsavond: 25 jaar actie tafelspelen

Femme Battle Finale

VRIJDAG 22

Altstadt Eindhoven

Parktheater Eindhoven

20.00 u • musical • € 16,50

Nieuwe Namen: February Moon + Inu Inu

CKE Musicalproducties - Spamalot

Boekhandel Van Piere

20.30 u • cultuur+ • info en reserveringen: unitedcowboys.net

Art House United-C

15.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Seasoning SUMMER

Boekpresentatie Sandra Bernart over Vol van Maan

De Bibliotheek Eindhoven

Winkelcentrum Heuvel

Oprichting Senia leesgroep

12.30 - 16.30 u • cultuur+ • gratis Barbershop, speciaal voor Vaderdag!

Verras papa met een bezoek aan de Heuvel: Baard trimmen & scheren

Holland Casino Eindhoven

Van Abbemuseum

PUURliedjes Presents: Emma van Dooren

Holland Casino Eindhoven Muziek

Willeke Alberti met 25 Years Show Younique

Makersclub (also in English)

CKE

13.15 & 18.00 u • kids/dans • € 11,-

Une belle histoire

Effenaar

22.00 u • muziek • € 12,50 (vvk) / € 15,- (deur)

We All Love 80's 90's 00's

De Berenkuil t/m 1 juli • urban/festival • gratis

DONDERDAG 28

Step in the Arena

Natlab door Plaza Futura

t/m 1 juli • urban/festival • diverse prijzen / info emoves.nl

Vanaf deze datum • film

On Chesil Beach Redbad

Strijp-S Emoves

De Bibliotheek Eindhoven

18.30 - 19.30 u • cultuur+ • € 8,50

Samen eten

Uittips online lezen?

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

Microlab

10.00 - 12.00 • kids 7+ • € 2,50 / aanmelden via eventbrite.nl

Makersclub (also in English)

Catharinakerk

15.00 u • OrgelMuziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten gratis)

Slotconcert: Rosemarie Seuntiëns en Ruud Huijbregts: 14.00 u: lezing door Hans Strootman

Art House United-C 20.30 u • cultuur+ • info en reserveringen: unitedcowboys.net

Seasoning SUMMER

Altstadt Eindhoven Nieuwe Namen: Leoparte

Holland Casino Eindhoven

Dynamo

Winnaarsavond: 25 jaar actie speelautomaten

10.00 - 12.00 • kids 7+ • € 2,50 / aanmelden via eventbrite.nl

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

DINSDAG 19 Cultuur+

Microlab

19.30 u • muziek • € 22,50

Natlab door Plaza Futura

15.00 u • muziek • gratis

Locatie: De Wasvenboerderij

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

Muziekgebouw Eindhoven

Op en Top Romantiek: Orkest Zuid

POPEI

GroenKids: Pizza uit eigen bodem 6-9 jaar

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

20.00 u • musical • € 16,50

ZONDAG 17

Muzikale dierenverhalen: een kinderconcert Zolderkamertjesklassiek

Bongzilla + Dopethrone + Sons Of Otis

13.30 - 15.00 u • kids • € 3,50

Van Abbemuseum

15.00 u • musical • € 16,50

CKE Musicalproducties - Spamalot

Vanaf 14.00 u • muziek/kids • diverse prijzen

19.30 u • muziek • € 22,50

De Bibliotheek Eindhoven

13.00 u • theater • € 20 incl. diner / cke.nl

Eindhovense Theaterdag

Parktheater Eindhoven

Twenty 4 Seven met 90’s Show Younique

Pand P

Effenaar

WOENSDAG 27

Pand P

ZATERDAG 23 CKE Musicalproducties - Peter Pan jr.

Swan Lake

MAANDAG 25

19.00 u • muziek • gratis

ZATERDAG 30

14.00 - 16.00 u • literatuur • gratis

Muziek

10.15 u • Live Ballet • € 25,- / € 20,met PlazaPas/CJP/voor studenten en scholieren

Muziek

Cultuur+

18.30 u • muziek • € 7,50

21.00 u • muziek • gratis

Holland Casino Eindhoven

10.00 - 10.30 u • kids • gratis

Storytelling in het Chinees

Embrace The Waves Release Party

Open Podium in Pand P

20.00 u • musical • € 16,50

De Bibliotheek Eindhoven Popei

Pand P

15.00 u • muziek • gratis

21.00 u • muziek • gratis

Dance’n’Vision

20.15 u • muziek • € 28,-

Spraakmakend van Abbe. Interactieve rondleiding voor mensen met afasie

16.30 u • circus • € 85,-

20.00 - 02.00 u • muziek • gratis

Dead Cross + Dälek

13.00 - 15.00 u • cultuur + • gratis (excl. museumentree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

20.00 u • muziek • € 4,-

VRIJDAG 29

Winnaarsavond: VIP trip Monaco tafelspelen

21.00 u • muziek • gratis 19.00 u • muziek • € 17,46

Silverstein: support: Generation 84

schrijf je in voor onze nieuwsbrief: sign up for our newsletter:

uitineindhoven.nl JUNI 2018

15


geraakt door cultuur

HETTY DE GROOT, tot de verbeelding Eindhovenaren en hun cultuurervaringen in de stad. Waar zijn ze door geraakt? Elke maand een persoonlijk verhaal.

“Misschien kun je wel zeggen dat ik een grootgebruiker ben.” Hetty en haar vriendin Tiny zijn zojuist naar de film Lady Bird geweest in Natlab door Plaza Futura, in het café spreken we haar. “Ik lees graag, maar ervaar ook dat m’n hoofd hier leeg voor moet zijn. Terwijl op pad gaan eigenlijk altijd wel kan... Ik ga graag naar fototentoonstellingen en mis ook geen enkele Bookie Night. Ook ga ik graag naar het Parktheater. Ik ben dol op het Nederlands Dans Theater en Eric van Sauers vind ik altijd erg leuk. Volgende week ga ik met een vriendin naar Griet op Beeck’s toneelstuk ‘Vele hemels boven de zevende’ en staat een lunchconcert in Muziekgebouw op het programma. Ik werkte jaren op het secretariaat van Studium Generale TU/E, en ben nu actief voor Stichting Fotosz.nl. Studium Generale heeft alles: film, podiumprogramma's , lezingen en een kunstuitleen. De omgeving met studenten vond ik heel leuk. Nu ik gestopt ben met werken kan ik meer tijd besteden aan fotografie. Naast mijn fotografische reisverslagen houd ik me de laatste jaren als documentairefotograaf bezig met voormalige stortplaatsen. Die liggen hier veel in de omgeving, en daar zie je bijna niets meer van. Ook Hollandse horizonnen leg ik vast, zoals bij Moerdijk waar huizen verdwijnen door de opkomende industrie en wegen. Een serie waar ik ook graag aan werkte ging over verzamelaars. Een van hen verzamelde bierblikjes, heel veel, een hele etage vol. Het is bijzonder om dat te mogen vastleggen.” “Van fotograaf Desiré Dolron zou ik graag ooit een foto aan mijn muur willen hebben! Haar documentaire-series ‘Exaltation’ en 'Xteriors' waren te zien in Fotomuseum Den Haag en Museum Oud Amelisweerd. Dit was ronduit prachtig.” #TOTDEVERBEELDING #GERAAKTDOORCULTUUR

tekst: Uit in Eindhoven / foto: Bas Gijselhart

adressen Academisch Genootschap Parklaan 93 040 243 48 08 academischgenootschap.nl

Dynamo Catharinaplein 21 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nl

Kazerne Expo Restaurant Paradijslaan 2-8 040 236 61 96 kazerne.com

Perk Interieuropleidingen Visserstraat 13 040 244 35 13 perk-interieur.nl

TAC - Temporary Art Centre Vonderweg 1 040 246 13 25 tac.nu

Afslag Eindhoven Daalakkerweg 2 (Sectie C) afslageindhoven.nl

Eindhoven Museum Boutenslaan 161-b 040 252 22 81 eindhovenmuseum.nl

MU Torenallee 40-06 040 296 16 63 mu.nl

philharmonie zuidnederland Jan v. Lieshoutstraat 5 088 1660 700 info@philharmoniezuidenderland.nl

Ton Smits Huis Jacob Reviuslaan 25 040 211 47 86 tonsmitshuis.nl

Effenaar Dommelstraat 2 040 239 36 66 effenaar.nl

Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie 140 040 244 20 20 muziekgebouweindhoven.nl

Philips Museum Emmasingel 31 040 235 90 30 info-museum@philips.com

United Cowboys Kleine Berg 62 040 237 12 77 unitedcowboys.net

FIFTH | NRE Gasfabriek 5 040 237 60 70 info@fifthnre.com fifthnre.com

Muziek in de Cathrien Begijnenhof 2 040 283 39 68 info@muziekindecathrien.nl

PopEi Klokgebouw 300 040-243 14 44 popei.nl

Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl

Filmhuis de Zwarte Doos TU/e Terrein aan het Limbopad 040 294 68 48 dezwartedoos.nl

Natlab door Plaza Futura / Baltan Laboratories Kastanjelaan 500 040 294 68 48 natlab.nl

RHCe Raiffeisenstraat 18 040 264 99 40 rhc-eindhoven.nl

Boekhandel van Piere Nieuwe Emmasingel 48 040 249 20 02 vanpiere.nl

Holland Casino Eindhoven Ten Hagestraat 6a 040 - 235 73 57 hollandcasino.nl

Pand P Leenderweg 65 040 303 21 70 pand-p.nl

Stichting Complex / Kruisruimte Gen. Bothastraat 7e stichtingcomplex.nl

Volksuniversiteit Eindhoven Tongelresestraat 146a 040 782 08 10 info@vu-eindhoven.nl

Inkijkmuseum Dommelstraat 2a 040 8488230 inkijkmuseum.nl

Parktheater Eindhoven Theaterpad 1 040 211 11 22 (reserveringen) parktheater.nl

Altstadt Eindhoven Stratumseind 71 040 243 23 99 info@altstadt.nl Carte Blanche Jan Heynslaan 4 040 245 17 39 carteblanche.nu Catharinakerk Catharinaplein 1 040 244 88 97 st.catharinakerk@gmail.com CKE Pastoor Petersstraat 180 040 216 32 00 7 cke.nl De Bibliotheek Eindhoven Emmasingel 22 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nl

16

UIT IN EINDHOVEN

Stichting Strabrecht Theater Mierloseweg 1 kasteelgeldrop.nl Studium Generale, TU/e Den Dolech 2 / Auditorium 2.02 040 247 49 00 tue.nl/sg

UIT IN EINDHOVEN juni 2018  

UIT IN EINDHOVEN June 2018

UIT IN EINDHOVEN juni 2018  

UIT IN EINDHOVEN June 2018