__MAIN_TEXT__

Page 1

BEstel nu! Lees de mooiste, spannendste en meest hilarische verhalen. Kies je pakket van vijf boeken en betaal maar € 19,95. Vul deze bestelbon in en geef hem aan je leerkracht. Over enkele weken krijg je je pakket op school.

Wat zijn Boektoppers? Als jij ergens voor gaat zitten, dan kan het maar beter de moeite zijn! Daarom vind je bij Boektoppers enkel de mooiste, spannendste en meest hilarische verhalen. Verhalen die je zullen meeslepen en voor je ogen tot leven komen. Bovendien zijn ze supervoordelig. Want voor een pakket van vijf boeken betaal je maar € 19,95.

ELK Boek EEN

Ik bestel deze Boektopperspakketten*:

NIEUW

pakket A (eerste graad) graad) voor € 19,75 pakket A (eerste voor € 19,95 pakket A (eerste graad) voor € 19,75 pakket B (tweede graad) voor € 19,95 pakket A (eerste graad)graad) voor € 19,75 pakket C (derde voor € 19,95

V.U. Winfried Mortelmans, Nijverheidsstraat 92/5, BE-2160 Wommelgem

Voornaam Familienaam Klas (bv. 2A) Naam leerkracht Nederlands Naam school

Handtekening leerling en/of ouder(s) Als je school geen groepsbestelling plaatst, kun je ook rechtstreeks bestellen via www.boektoppers.be. Het pakket wordt dan thuis geleverd.

* Pakketten voor schooljaar 2019-2020. Prijzen inclusief btw, excl. verzendkosten. Alle pakketten zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

BOEKTOPPERS_2019_A5_3-luik_LLN_v7.indd 1-3

Uitgeverij VAN IN - Nijverheidsstraat 92/5 - 2160 Wommelgem tel. 03 432 95 02 | secundair.onderwijs@vanin.be www.vanin.be

Ontdek en bestel ze nu op www.boektoppers.be

19/06/2019 15:16


Mijn naam is Nul

SP

Nul wordt binnenkort veertien jaar. Hij heeft nog nooit een andere persoon aangeraakt. Hij is nog nooit buiten geweest. Nul is opgegroeid in een virtuele wereld waar hij getraind wordt om snel te zijn en doelen te raken. Maar dan gaat het mis. Zijn virtuele wereld valt weg en Nul belandt in de echte wereld, waar het sneeuwt en koud is en alles hem vreemd voorkomt. Nul moet kiezen. Teruggaan of een nieuw leven beginnen? 180 p.

AN NE ND

FA N

TA S Y

Pakket A

Ish Ait Hamou

Eerste graad

Hard hart

€ 19,95

De jonge Tom Macleigh laat zijn saaie provinciestadje achter zich om te gaan studeren in Boston. In de stad bloeit hij langzaam open: hij maakt nieuwe vrienden en komt in de ban van de bloedmooie Rachella. Maar Tom durft haar niet aan te spreken. Hij krijgt ook steeds meer onverklaarbare woedeaanvallen waarbij hij het contact met de werkelijkheid compleet verliest. Wanneer Rachella een donkere periode doormaakt, blijkt hij de juiste man op de juiste plaats. Ze groeien naar elkaar toe. Wordt de liefde voor Rachella zijn redding of zijn ondergang? 142 p.

LIE F D E

? MY

S T E RIE

Monica Furlong HI

S T O RI S C H

Kartonnen dozen JE

A S SIE K E R

Luc Hanegreefs

HI

AV

ON TU UR

T H R LE R IL

H U M OR

AA

TS C HA PP

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, gericht op het helpen van anderen. ‘s Avonds trekt ze zich terug in haar huis. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Een van haar patiënten vertelt haar dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten. Kort daarna verdwijnt een jongetje dat aan die omschrijving voldoet en wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft kunnen houden. 398 p.

Paul Verhaeghe

Liefde in tijden van eenzaamheid Verhaeghe gaat in op de tijdloze en de tijdgebonden achtergronden van wat mensen zowel beweegt als verlamt op het terrein van de erotiek, en op de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke seksuele fantasieën. Ook beschrijft hij Freuds tegenstelling tussen Eros en Thanatos en wat het oedipuscomplex en macht daarmee te maken hebben. Tot slot gaat hij na waarom culturele veranderingen zoals de seksuele revolutie de man-vrouwverhouding niet alleen bevrijd maar ook problematischer gemaakt hebben. 234 p.

LIE F D E

VE

R FIL M D

Begin 17e eeuw. Na de dood van haar moeder wordt Malou terug naar Antwerpen gestuurd. Haar reisgezel Nicolaas Rockox neemt haar mee naar zijn eigen huis, waar ze het jongste ‘maartje’ wordt. Ze groeit op tot een mooie jongedame en de stadstuin wordt haar toevluchtsoord. Ondertussen worstelt Malou met allerlei vragen. Is Rockox haar echte vader? Ook dreigt ze verliefd te worden op de nieuwe knecht Meerten, maar meiden en knechten mogen niet met elkaar trouwen. Dan vriest de Schelde dicht en op het ijs doemt een gevreesde schaduw uit haar verleden op. 248 p.

NO

N - FIC T IE

REL

AT I E S

Lenny Peeters

Malou van de mussen S T O RI S C H

A S SIE K E R

Blauwe maandag

Noëlla Elpers HI

KL

Nicci French

Kris is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Ineens loopt er een man op de weg! Hopper kan hem niet meer ontwijken. De jongens slaan op de vlucht. Ze komen terecht in een Spaans bergdorp. Er hangt een vreemde sfeer en de bewoners zijn nors en soms ronduit bedreigend. Kris en Hopper besluiten ervandoor te gaan, maar de enige toegangsweg is afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Niemand mag het dorp nog in of uit, want er waart een onbekend en zeer besmettelijk virus rond ... 236 p.

Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwen soms van haar oma, tante en vooral haar nichtje, maar boven alles van de vele geheimen in haar eigenaardige familie. Op een dag komt ze plots terecht in het Londen van honderd jaar geleden. Ze kan ook terug naar haar eigen tijd en ontdekt zo een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook ... de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden ... 316 p.

S T O RI S C H

Voluit Samuel

BOEKTOPPERS_2019_A5_3-luik_LLN_v7.indd 4-6

PESTEN

Robijnrood

Do Van Ranst

Samuel, een energieke jongen van twaalf, is met zijn irritante oudere broer en mama na de scheiding van zijn ouders naar de stad verhuisd. Daar wonen ze in een drukke, multiculturele straat. Zijn broer Jesse probeert op een machomanier het buurmeisje Mei Ying te imponeren, maar zij toont meer interesse in Samuel. Die concentreert zich op de voorbereiding van een turnwedstrijd, probeert enkele pestkoppen te ontlopen en observeert de toenaderingspogingen tussen zijn moeder en buurman Hussein. 168 p.

Twee halfbroers, Bruno en Michel, kinderen van eenzelfde moeder, groeien half verweesd los van elkaar op en leren elkaar pas later kennen. De in zijn schooltijd gekwelde Bruno ontwikkelt zich tot een ziekelijk aan seks verslaafde genotzoeker. De eenzame ziel Michel groeit uit tot een briljante moleculair bioloog, wiens onderzoekingen uiteindelijk zullen leiden tot de vervanging van de mens door een nieuwe, niet-individualistische soort. De levenswegen van de twee halfbroers zijn exemplarisch voor het morele bankroet van de liberale westerse samenleving. Prix Novembre 1998 en de Impact Dublin Literary Award 1998 - 366 p.

E N TI TE IT

Kerstin Gier

De ring van Commodus Tongeren, 190 n.C. Terwijl de wrede keizer Commodus in het verre Rome over het rijk heerst, broeit er in onze contreien een opstand. De schippers zijn het beu om uitgebuit te worden. Wanneer de jonge keukenbediende Freio getuige is van de brutale aanslag op een gezant van de keizer, worden hij en zijn vriendin Amma ongewild betrokken bij de samenzwering. Freio’s trouw aan zijn meester, de invloedrijke graanhandelaar Marcus Clodius Drousus, wordt op de proef gesteld. Zeker wanneer Freio meer ontdekt over de mysterieuze dood van zijn vader. 176 p.

Elementaire deeltjes ID

Virus T H R LE R IL

19,95

Michel Houellebecq

Miriam Mous

Amber is verliefd op de jonge leraar Nederlands, Thijs. Ze durft er met niemand over te praten, zelfs niet met haar beste vriendin Ezra. Ze schrijft een hartenkreet op de muur van een afgelegen wc op school. Daar wordt op gereageerd en er ontstaat een hele correspondentie. Wat Amber niet kan vermoeden, is dat Robin de schrijver is. Deze jongen zit nog maar kort bij haar op school en spreekt niet. Vanwege een afspraak met Thijs probeert Amber hem tot praten te krijgen. Het was een deal in haar voordeel, maar hoe beter ze Robin leert kennen, des te meer ze hem waardeert. Prijs van de Jonge Jury 2009 - 144 p.

DERDE GRAAD

Lanoye legt de verslavingen en de valstrikken bloot van € de grote, allesverterende jeugdliefde die iedereen kent uit ervaring. Maar hij schildert ook zijn eigen afkomst en opvoeding: de slagerswinkel van zijn vader, de vier vrouwen die hem hebben opgevoed, de katholieke school die probeert overeind te blijven in de stormen van de moderniteit, de bejaarde priester-dichter die een inspirerende leraar Nederlands blijkt te zijn, de turners waaraan de jonge auteur zich vergaapt, en de stripverhalen waaraan hij zijn ogen kapot leest. Gouden Bladwijzer 1992 - 160 p.

U G D IE F D E L

KL

Pakket C

M

M A GI E

Sproetenliefde

B E R T EIT

€ 19,95

Op de nieuwe school van Blenda is iedereen in de ban van één persoon: Hedvig. Zelfs de rector gehoorzaamt het mooie blonde meisje blindelings. Blenda is nooit populair geweest en droomt ervan om ook in de spotlights te staan. En ze is niet de enige. Lena-Stina haalt goede cijfers, maar heeft geen plezier in het leven. En Penny verandert steeds in een kopie van anderen. Voor een project bestuderen de drie meisjes hoe Hitler aan de macht kwam. Ze bedenken een geniaal plan waarmee ze Hedvig van haar troon kunnen stoten. Maar al snel stijgt de macht een van hen naar het hoofd … 356 p.

Maren Stoffels

PU

TWEEDE GRAAD

Het vierde rijk

Als afronding van haar opvoeding wordt Juniper, een verwende koningsdochter in middeleeuws Cornwall, voor een jaar naar haar peettante, een wijze tovenares, gestuurd. Daar wordt ze, in een spartaanse en armoedige omgeving, opgeleid tot ‘doran’, een genezeres met magische krachten. Na haar terugkeer in het kasteel van haar ouders, moet ze, jong als ze is, haar pas verworven krachten meten met een echte heks, die het rijk van haar vader te gronde wil richten. 192 p.

A DHD

Tom Lanoye

Maria Nygren

Juniper

LIE F D E

Pakket B

IJ

Luigi Ballerini

Dochter MI

S B R U IK

AU

TIS M E

Dochter, het vertelpersonage, woont samen met haar vader in een belabberd huis. Op school is ze niet bepaald geliefd en er zijn klachten van andere ouders. Dochter is een meisje met een gestoord normenbesef, ze leeft in een cocon en mist zonder meer empathie. Haar leven staat nagenoeg volledig in het teken van de zorg voor haar cavia’s die echter één voor één sterven. Voor de rest wordt Dochter omringd door een doorgaans afwezige vader en Jonas, haar buurtjongen die haar volledig in de ban heeft. Hij misbruikt haar, maar Dochter is zich van geen kwaad bewust. Bronzen uil 2018 - 184 p.

19/06/2019 15:17

Profile for VAN IN

Boektoppers 2019 - Leerlingenfolder  

Dit is de leeringenfolder van de Boektoppers 2019 voor het secundair onderwijs. Meer informatie? Ga naar https://boektoppers.be/nl/secundair...

Boektoppers 2019 - Leerlingenfolder  

Dit is de leeringenfolder van de Boektoppers 2019 voor het secundair onderwijs. Meer informatie? Ga naar https://boektoppers.be/nl/secundair...