Page 52

50

etalage

© Diego Franssens

Elvis Peeters vluchtelingen­ romans

Elvis Peeters schreef, samen met co-auteur Nicole Van Bael, de romans De ontelbaren, Wij, Dinsdag, Jacht en Brood. Hun werk werd herdrukt

I

n de visionaire roman De ontelbaren (2005) schreef Elvis Peeters over een stroom vluchtelingen die naar NoordEuropa trekt. Hoe veerkrachtig is een samenleving die belaagd wordt door ontelbare anderen? Welke principes komen onder druk te staan? Peeters weet deze prangende thematiek te omcirkelen in een ontluisterende roman die met de jaren alleen maar aan zeggingskracht heeft gewonnen.

en genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. Het werk van Peeters verschijnt ook in het Turks, Duits, Spaans, Deens, Hongaars, Sloveens, Kroatisch en Japans.

Begin dit jaar verscheen de geprezen roman Brood. Dit keer verplaatst Elvis Peeters zich met groot inlevingsvermogen in het leven van een enkele, individuele vluchteling. Na een barre overlevingstocht begint de jonge hoofdpersoon aan zijn leven in een nieuwe samenleving. Maar voor hij het weet loopt het uit de hand. Brood is net als De ontelbaren een vertelling die nog lang bij zal blijven.

Brood Gebonden met stofomslag 12,5 x 20 cm Omslag Studio Ron van Roon 128 pagina’s NUR 301 €17,50 IBSN 978 90 5759 894 4

Catalogus najaar 2018  
New
Advertisement