Page 28

26

Kookboek

Niki Segnit kookbijbel © Nat Segnit

Het ene recept leidt naar het andere

Niki Segnit maakte grote indruk met De smaakbijbel (2010). Het boek werd een internationale hit. De Kookbijbel is de langverwachte opvolger. Segnit schrijft een column voor The Times en woont in Londen.

D

e prachtig vormgegeven Smaakbijbel van Niki Segnit is nog altijd onovertroffen. In november komt Segnit na zeven jaar uitvoerig experimenteren met weer zo’n ingenieus kookboek: de Kookbijbel, waarin ze nog een stap verder gaat. Dit keer gidst Segnit lezers niet van smaak naar smaak, maar van recept naar recept. Zo opent ze het hoofdstuk over brood met een basisrecept en leidt ze de lezer via flatbreads, focaccia’s en scones naar bollen, brioches en rumtaartjes. Wie inziet hoe het ene gerecht voortkomt uit het andere, kan ze vervolgens gemakkelijk uit de losse pols bereiden. En passant toont Segnit de speelruimte en tovert ze platte broden om tot Japanse ni-hachi of Indiase missi roti en maakt ze van een brioche in een handomdraai een verrukkelijke pane al formaggio of praline. En zo zijn er nog elf hoofdstukken in dit schier onuitputtelijke boek. Met haar rijkdom aan recepten en ongeëvenaarde originaliteit is de Kookbijbel een boek dat alle andere kookboeken overbodig maakt – en uiteindelijk zichzelf.

Oorspronkelijke titel Lateral Cooking Gebonden met leeslint 17 x 26,5 cm, kleur op snee Ca. 608 pagina’s Ca. €39,99 (t/m 31/12/2018, daarna €45)

Omslag Ontwerpstudio bij Barbara Vertaling Henja en Jaromir Schneider nur 441 isbn 978 90 5759 917 0 November 2018 Co-editie uitgeverij Luster

Catalogus najaar 2018  
New
Advertisement