Page 56

onroerend goed |

wonen

H

et plaatsje Sogna is gelegen op een heuvel in de Ambra-vallei en is volledig opgeknapt in 1996. Uiteraard wel met behoud van alle originele details. In Sogna bevindt zich een kapelletje waarin concerten worden gegeven en een oude kasteelmuur die een prachtige achtergrond vormt voor kunstprojecten. De toeristische trekpleister Toscane ligt op korte afstand en voorzieningen als een winkel of restaurant vindt u al op enkele kilometers van dit prachtige dorpje. Fulvia de la Rosa, bekend architect, was verantwoordelijk voor de restauratie destijds en kreeg hiervoor zelfs een onderscheiding. Deze architect heeft in Sogna tevens zijn werkplaats. Ook binnen handbereik liggen bijvoorbeeld het dromerige Siena of Arezzo. Er is een groot gemeenschappelijk zwembad bij deze authentieke woning. Sogna is een zgn. condominium, dit betekent dat de eigenaren samen voor het onderhoud van het zwembad, de olijfbomen hier omheen, de bijgebouwen en de tuinen zorgen. Er is tevens een tuinman aanwezig voor het onderhoud. De totale oppervlakte van het eigen terrein is 12 ha, waarvan elke huiseigenaar ook deeleigenaar is. Leuk om te weten is dat iedere eigenaar tevens recht heeft op een deel van de olijfolieproductie.

56

|

VERTREK NL NOVEMBER 2012

Hoofdgebouw

Begane grond

Deze unieke woning staat half vrij en wordt gekenmerkt door een prachtig uitzicht. Bij het pand vindt u een kleine privĂŠtuin met druivenstokken en een amandelboom. In deze tuin staat een pergola met daaronder een terras. De totale oppervlakte van deze woning is 143 m2. De totale oppervlakte van het perceel is 12000 m2.

Op de begane grond van deze woning vindt u een ruime zitkamer met een grote, antieke open haard. Het plafond bestaat uit eeuwenoude balken en er ligt een tegelvloer in visgraatpatroon door het hele huis. De ruime, nostalgische keuken met open haard en natuurstenen gootsteen, gasfornuis, oven, inbouwafwasmachine en twee inbouwkoel-

vnl-8-12-voor-web  
vnl-8-12-voor-web  
Advertisement