Page 1

UITGEVERIJ MARMER NAJAAR 2017


voorwoord Beste collega’s, Wij van Uitgeverij Marmer zijn trots, trots op de bekroning Met vlag en wimpel van het prentenboek Wauw Pauw van Yoko Heiligers. En we zijn blij, blij met het breed gedragen enthousiasme voor De sympathisant van Viet Thanh Nguyen, de Pulitzer Prize winnaar die ook in ons land zulke prachtige recensies heeft gekregen. Blij zijn we ook met het bestseller 60-succes van Karin Fossum en Linda van Rijn. Uitgeverij Marmer is inmiddels uitgegroeid tot een uitgeverij met een enthousiast team van vier mensen. Marc en Karin, uitgevers, werken samen met Hans, accountmanager, en Chantal, verkoop binnendienst en publiciteit, om de mooiste boeken naar de lezer te brengen. Dat doen zij samen met een vast team van freelancers: vormgevers, redacteuren en correctoren. Bij de samenstelling van onze najaarsaanbieding hebben we duidelijke keuzes gemaakt – (literaire) kwaliteit is de leidraad –, zodat er weer een aantal bijzondere uitgaven in het programma zijn opgenomen. We nodigen je dan ook uit je op de inkoopbeurzen door Hans te laten bijpraten. Lukt een gesprek op de beurs niet, dan bezoekt hij je graag in de winkel. En neem vast een kijkje in onze brochure en laat je overtuigen. Veel leesplezier!

Marc, Karin, Hans, Chantal Uitgeverij Marmer

Marc van Gisbergen (uitgever), Chantal de Bie (publiciteit en verkoop binnendienst), Karin Dienaar (uitgever), Hans van den Pol (vertegenwoordiging).

DE MOOISTE BOEKEN ZIJN VAN MARMER


L iter atuur 

Van de wereld

4Het geluk van het genoeg

6Eigen terrein

8Twaalf tips om de hond en je demonen

aan de lijn te houdenWinterwereld 

10De jaarclub

12Winterzon

13Wauw Pauw bekroond Met vlag en wimpel

14Kinderboekenweek 2017

15Verschijnt najaar 2017 

16Cadeautips december

17Over De sympathisant

18

Po ĂŤzie

9

T hriller

Jeugd

Marmer


Nieuwe roman van winnaar Halewijnprijs

promotie  Boekpresentatie  L iteraire

media-aandacht

 Gratis

leesexemplaren

Titel: Auteur: Uitvoering: Formaat: Pagina’s: ISBN: NUR: Prijs: Release:

Van de wereld Peter Drehmanns paperback met flappen 140 x 215 288 978 94 6068 379 4 301 € 19,99 10 januari 2018

Over Vaderval: ‘Het geheel is zeer overtuigend gebracht. Vaderval is Drehmanns’ magnum opus.’ – Tzum

Over De brand in alles: ‘Deze gedurfde keuze van de schrijver bewijst weer zijn waarde voor de Nederlandse letteren.’ **** – Cutting Edge

Over De man die brak: ‘Een uitstekende roman: messcherp, agressief, op een vermakelijke manier verbitterd én de schrijver weet de privéproblematiek van de hoofdpersoon aannemelijk te verbinden met de cultuur waarin hij leeft.’ •••• – NRC Handelsblad

4


L iteratuur

Van de wereld Peter Drehmanns  

Gevestigde naam in literaire wereld Over goed en kwaad, liefde en bedrog

Peter Drehmanns heeft zijn waarde voor het Nederlandse literaire erfgoed al lang bewezen, maar de officiële erkenning kwam in 2016 toen hij de Halewijnprijs ontving voor zijn gehele oeuvre. Uit het juryrapport van de Halewijnprijs: ‘Drehmanns hanteert met grote souplesse de Nederlandse taal. Als een instrument bespeelt hij deze taal en spiegelt de lezer daarbij zijn ingenieus spel met feit en fictie voor. [..] In al zijn vermakelijkheid schudt deze auteur ons wakker, verbaast, ontroert, prikkelt en zet wezenlijk aan het denken.’ Hoofdpersoon in Drehmanns’ nieuwste roman is Daan Vos, een zorgeloze jongen van 29 met het hart op de juiste plaats. Als medewerker van het KID (Kinder Interventie Departement) probeert hij de wereld een beetje beter te maken en crisissituaties in gezinnen op te lossen. Hij biedt hulp aan kinderen die in hun veiligheid bedreigd worden, voert intensieve gesprekken met probleemouders en komt herhaaldelijk in heikele situaties terecht. In het weekend laat deze ridder zonder vrees of blaam echter de teugels vieren en gaat hij helemaal los met drugs, drank en overvloedige porties condoomloze seks. Deze twee werelden weet hij keurig gescheiden te houden totdat ze elkaar op dramatische wijze kruisen. Privé en werk raken almaar meer verstrengeld en de helper wordt steeds hulpbehoevender. Zal Daan Vos zichzelf nog weten te redden of gaat hij ­onherroepelijk naar de verdommenis? Van de wereld is een actuele roman over goed en kwaad, liefde en bedrog. Er worden prangende kwesties aan de orde gesteld over de betrekkelijkheid van de moraal en de maakbaarheid van de samenleving. In hoeverre is de wereld gebaat bij helden die een onwankelbaar vertrouwen in de intrinsieke goedheid van de mens koesteren? Is het überhaupt nog mogelijk om geen vuile handen te maken?

Peter Drehmanns is schrijver en dichter. Hij publiceerde elf romans, een verhalenbundel en vier dichtbundels. Drehmanns werkte jarenlang als literair criticus, eerst voor Vrij Nederland, later voor NRC Handelsblad. Hij wordt geroemd om zijn markante stijl en zijn humor, die onlosmakelijk is verbonden met een ironische kijk op het leven. Zijn werk werd in het Duits en het Italiaans vertaald. In 2016 ontving hij de Halewijnprijs voor zijn gehele oeuvre.

5


De band herstellen tussen mens, natuur en landbouw. Pleidooi voor soberheid.

promotie  Interviews  L eesexemplaren

Uit Het geluk van het genoeg: Het is jammer dat alle tijd die besteed is aan de vraag of er leven is na de dood, niet gebruikt is om te de enorme waarde van het leven te begrijpen, en, geïnspireerd op een levend en actief humanisme, zo te handelen dat het een meesterwerk wordt, met gematigdheid als levenskunst. De schoonheid van de natuur, van het leven en van de creatieve werken van de mens zouden ons moeten inspireren bij alle nieuwe wegen die we inslaan.

6

 Brede

media-aandacht

Titel: Auteur: Vertaling: Uitvoering: Formaat: Pagina’s: Isbn NUR: Prijs: Release:

Het Geluk van het Genoeg Pierre Rabhi Michiel Löffler paperback met flappen 140 x 215 176 978 94 6068 384 8 730 € 17,99 november 2017


L iteratuur

Het geluk van het genoeg Pierre Rabhi  

Voor iedereen die het evenwicht wil vinden tussen ‘hebben’ en ‘zijn’ Vers la sobriété heureuse verkocht in Frankrijk meer dan 275.000 exemplaren

Pierre Rabhi is begin twintig als hij eind jaren vijftig, midden in de Dertig Glorieuze Jaren, besluit zich aan de moderne civilisatie te onttrekken en terug te keren naar het platteland. In Frankrijk en in Europa is hij getuige van een triest schouwspel: zowel op de velden als in de fabrieken moet de mens een vorm van persoonlijke vervreemding accepteren met als enig doel de economische machine te laten draaien. Een economie die in haar zoektocht naar ongelimiteerde groei roofbouw boven alles stelt. Gemeenschappelijke hulpbronnen van de mensheid worden niet langer beheerd en verdeeld op basis van een langetermijnvisie. De diepe band met de natuur is verbroken; natuur is niets meer dan een onuitputtelijke bron van winbare grondstoffen. In Het geluk van het genoeg vertelt Rabhi over zijn ervaringen die duidelijk maken dat het alleen mogelijk is te breken met de mensvernietigende mondialisering als we onze noden en verlangens matigen en kiezen voor vrijmakende en vrijwillige soberheid. Alleen zo kunnen we de mens en de natuur terugplaatsen in het centrum van onze aandacht en de wereld smaak en lichtheid geven.

Foto: Bertrand Desprez

Pierre Rabhi is boer, schrijver en filosoof, en een van de pioniers van de ecologische landbouw in Frankrijk. Hij verdedigt een andere maatschappij, een die respectvoller omgaat met de mens en de aarde, en hij ondersteunt de ontwikkeling van agro-ecologie over de hele wereld. Rabhi heeft een groot oeuvre, waaronder Manifeste pour la terre et l’humanisme. Vers la sobriété heureuse staat al jarenlang in de Franse Bestseller 60 en verschijnt dit najaar bij Uitgeverij Marmer onder de titel Het geluk van het genoeg.

7


Poëzie

Eigen terrein Frouke Arns  Stadsdichter van Nijmegen 2015-2016  Bezingt in tweeëntwintig gedichten de stad en haar inwoners

In de bundel Eigen Terrein zwemmen goudvissen in de Waal, speelt een late man piano op het perron, verdwijnt een Duitse lifter in de buitenspiegel, staat Skinny met de brutale billen tot aan zijn knieën in het nachtwater en stappen de eeuwige waggelkontjes van de eenden door het Kronenburgerpark. Met de gekantelde blik van de dichter bekeek Arns de oudste stad van het land en zag wie we waren, nog steeds zijn: mensen met een geschiedenis aan beide kanten van de tijd De rijke historie, het studentenleven, de natuur en cultuur van de stad en enkele onvergetelijke paradijsvogels krijgen in deze bundel een plek om te blijven.

978 94 6068 378 7 | € 12,50 RELEASE 12 OKTOBER 2017

Frouke Arns is tekstschrijver, literair vertaler en dichter. Haar gedichten werden gepubliceerd in diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften, kranten en verzamelbundels. In 2013 verscheen haar debuutbundel Mensen die je misschien kent, waarvan twee gedichten zijn opgenomen in De 100 beste gedichten (voor de VSB-poëzieprijs 2014) en één in De Dikke Pfeijffer. In 2015 en 2016 was Frouke Arns stadsdichter van Nijmegen.

8


Poëzie

Twaalf tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden

Runa Svetlikova 

Ontving voor haar debuut Deze zachte witte kamer de Herman De Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs

In het kader van de Jo Peters poëzieprijs werd Runa Svetlikova gevraagd tien gedichten te schrijven voor een bibliofiele uitgave. Het werden er twaalf, die de basis vormden voor de bundel Twaalf tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden. Twaalf tips is de neerslag van een rotjaar in het leven van de dichter. Af en toe schurkt het tegen de grenzen van goede smaak aan en hier en daar danst het er los over. Dat mag, want het gaat niet over goede smaak. Twaalf tips biedt hoop aan wie achtervolgd wordt door een zwarte hond en moed aan wie vecht met demonen. Het is een poging tot literair verantwoorde braakpoëzie. Het is een poëtisch zelfhulpboek dat werd geschreven voor zij die een hekel hebben aan zelfhulpboeken en zij die een hekel hebben aan poëzie. Oh ja, opgepast: dit boek bevat humor.

978 94 6068 381 7 | € 15,00 RELEASE 10 JANUARI 2018

Runa Svetlikova studeerde grafisch ontwerp en taal- en letterkunde. Ze publiceert in literaire tijdschriften en staat regelmatig op literaire podia. Met haar debuut Deze zachte witte kamer won ze de Herman De Coninck debuutprijs, de Jo Peters poëzieprijs en de Europese Bridges of Struga debuutprijs.

9


Nieuwe spannende winterthriller

promotie 

Online marketingcampagnePosters van A0 tot en met A3Gratis leesexemplaren

Over de thrillers van Linda van Rijn: ‘Wederom een bloedstollend spannend vakantieverhaal.’ – Chicklit.nl ‘Een heerlijke thriller, en ook ditmaal schoof ik langzaam naar het puntje van mijn strandstoel.’ – Flair ‘Van Rijn weet haar fans opnieuw een huiveringwekkende vakantie te bezorgen.’ – Hebban.nl ‘Met deze thriller schaart de schrijfster zich in de rij van Esther Verhoef, Saskia Noort, Marion Pauw e.a. (…) Deze aanwinst in het genre zou zo maar verfilmd kunnen worden.’ – NBD Biblion

10

Titel: Auteur: Uitvoering: Formaat: Pagina’s: ISBN: NUR: Prijs: Release:

Winterwereld Linda van Rijn paperback 140 x 215 288 978 94 6068 380 0 305 € 15,00 24 oktober 2017


T hriller

Winterwereld Linda van Rijn  

Meer dan 500.000 verkochte exemplaren Haar 16e vakantiethriller

De thrillers van Linda van Rijn zijn niet meer weg te denken in het genre. Iedereen, en niet in de laatste plaats haar duizenden fans, weet al dat het superspannende vakantieverhalen zijn, geschreven in een vlotte stijl en vol emoties. Winterwereld is haar achtste winterthriller. Tijdens het jaarlijkse vriendenweekend doet Lara een vreselijke ontdekking. Boos en verdrietig verdwijnt ze in de ijskoude nacht. Als Lara uren later nog niet terug is, wordt voor het ergste gevreesd. Lara van Dam verheugt zich op een knus winterweekendje met haar vriendengroep. Ze hebben een huisje gehuurd en er zijn geen andere plannen dan eten, drinken en bijkletsen bij de open haard. Maar het weekend loopt totaal anders als Lara er op de eerste avond achter komt dat haar vriend Yves is vreemdgegaan met haar vriendin Rianne, die ook mee is. Lara is woedend en wil naar huis, maar zonder rijbewijs en openbaar vervoer komt ze niet ver. Boos en verdrietig gaat ze dan maar een eind wandelen, het donkere en ijskoude bos in. Wanneer Lara niet terug komt in het huisje worden de vrienden ongerust. Yves gaat zoeken, evenals Ruben, Elke en Caroline, de oudere zus van Lara. En ook Rianne gaat in de winternacht op zoek in de hoop dat Lara haar excuses zal aanvaarden. Maar als de volgende morgen zowel Yves als Rianne niet zijn teruggekeerd in het vakantiehuisje, en ook Lara van de aardbodem lijkt verdwenen, is iedereen in rep en roer.

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef ­verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva Espana, Off Piste, Villa Toscane , Ski Resort, Vive la France, De Jaarclub, Zeezicht, Winterzon, Zomerhuis en de minithrillers Vakantievrienden en Voetbalvrouwen is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Al haar boeken hebben in de bestseller top-60 gestaan.

11


linda van rijn T hriller

Op een reünieweekend in het winterse Wenen halen de vriendinnen herinneringen op aan vroeger. Maar als het overlijden van jaarclubgenootje Daniëlle ter sprake komt, heeft dat fatale gevolgen… Het vijftienjarig bestaan van jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan. En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekend naar het winterse Wenen. Ook de partners mogen mee. Nadat ze overdag de sprookjesachtige stad hebben bezocht, is het ’s avonds een en al gezelligheid bij het haardvuur. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger. Er wordt ook stil gestaan bij het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle, die in haar eerste studiejaar volkomen onverwacht zelfmoord pleegde. Als een van de vriendinnen in aangeschoten toestand verkondigt dat Daniëlle opzettelijk van het dak is geduwd, blijkt al snel dat dat niet bij iedereen goed valt. Kennelijk is iemand in de groep bereid heel ver te gaan om de waarheid te beschermen...

ISBN: 978 94 6068 383 1 | € 5,00

O E E E N RO M A N T I S C H E

LITERAIRE THRILLER

N T I E I N E E N S V E R A N DE R T

tijn van drie en boekt een lastminutevakantie

hij zijn pa di (duikbrevet) pas een jaar heeft.

un beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een

nvakantie.

uikschool inchecken krijgt Susan de schrik van duikinstructeur is een ‘oude bekende’ en conmet een gebeurtenis die ze altijd voor Hugo

en. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor

ndert in een web van leugens en chantage. Om

edden, zal ze definitief moeten afrekenen met

t, de onderhuidse spanning, maar ook door de

uzes van de hoofdpersoon blijf je ‘hooked’ aan

ander Verheijen, Crimezone.nl

MAR MER.NL

N U R 305

Curaçao wordt ruw verstoord als Koen tijdens het snorkelen

spoorloos verdwijnt. Hannah wordt gek van angst. De plaatse­ lijke politie loopt niet zo hard als Hannah zou willen en ten einde raad gaat ze zelf op onderzoek uit. Die zoektocht brengt onaangename waarheden aan het licht. Als Hannah zelfs voor haar eigen leven moet vrezen, wordt ze geconfronteerd met de vraag of ze Koen wel zo goed kent als ze denkt... Blue Curaçao is een spannende thriller over een desastreuze liefde die blind maakt en over mensen die zich anders voor­ doen dan ze in werkelijkheid zijn.

‘Een heerlijk spannend boek voor een paar uurtjes lees­

L I N DA VAN R I JN

plezier bij het zwembad. Zo zit je uiteindelijk toch weer op het puntje van je strandstoel!’ – Vrouwenthrillers.nl

‘Linda van Rijn weet in Blue Curaçao de spanning er uitstekend in te houden en je wordt helemaal opgenomen in het verhaal.’ – Chicklit.nl

‘Blue Curaçao is een heerlijk boek om te lezen!’ – Crimezone.nl

Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten

hij en zijn vrouw Heleen te gaan voor de droom die ze al jaren koesteren: ze verhuizen met hun twee kinderen naar Toscane, waar ze in een oude hoeve een agriturismo beginnen. Na een grondige verbouwing en de nodige investeringen komen er al snel veel gasten. Carlo en Heleen genieten van hun nieuwe leven als gastheer en gastvrouw, en van het fantastische Italiaanse leven. Net als de kinderen Florian en Sophia zijn ze helemaal inge­ burgerd in de kleine gemeenschap. Maar wanneer er onverwacht vreemde dingen gebeuren op de LITERAIRE THRILLER

gebeurtenis brengt een verzwegen verleden naar boven en dwingt hen om hun complete toekomst op het spel te zetten…

L I N DA VAN R I JN

L A ST M I N U T E

B LU E C U R AÇAO

Op de lastminutevakantie in Hurghada loopt Susan haar ex-vriend tegen het lijf. Liever had ze hem nooit meer gezien...

Als haar kersverse echtgenoot spoorloos verdwijnt, staat Hannah voor een raadsel. Hoe goed kent ze eigenlijk de mensen die ze altijd vertrouwde...

W W W.U I T G E V E R I J M A R M E R . N L

N U R 305

zoekactie levert niets op en de politie staat voor een raadsel. De verdwijning vertoont opvallend veel gelijkenissen met een nooit opgeloste zaak van twintig jaar geleden. Het spoor leidt de politie naar een oude bekende. Maar dan werpen een onverwachte bekentenis en een schokkende vondst een heel ander licht op de zaak. ‘Piste alarm is een echte vrouwenthriller, geschreven in een vlotte stijl en vol emoties. En tegen het einde zelfs superspannend!’ – Crimezone.nl ‘Een lekkere vakantiethriller die leest als een trein, met een spannend einde.’ – Vrouwenthrillers.nl ‘Met dit boek schaart de schrijfster zich in de rij van Esther Verhoef, Saskia Noort, Marion Pauw e.a. (…) Spannend tot aan de ontknoping. Deze aanwinst in het genre zou zo maar verfilmd kunnen worden.’ – n b d Biblion

978 94 6068 199 8 € 5,00

L I N DA VAN R I JN P I S T E A L A R M

Oostenrijkse Kirchberg slaat om in een nachtmerrie als hun

vierjarige zoon Marius tijdens de skiles verdwijnt. Een grote

Over de thrillers van Linda van Rijn: ‘Een heerlijk spannend boek voor een paar uurtjes leesplezier bij het zwembad. Zo zit je uiteindelijk toch weer op het puntje van je strandstoel!’ – Vrouwenthrillers.nl ‘Blue Curaçao is een heerlijk boek om te lezen!’ – Crimezone.nl ‘Villa Toscane is een heerlijke zomerthriller, en ook ditmaal schoof ik langzaam naar het puntje van mijn strandstoel.’

L I N DA VAN R I JN V I L L A TO SCA N E Voor Heleen en Carlo gaat een langgekoesterde wens in vervulling met hun Italiaanse agriturismo. Het Toscaanse leven lacht hun toe tot een verschrikkelijke gebeurtenis alles op zijn kop zet...

LITERAIRE THRILLER

– Flair

W W W.U I T G E V E R I J M A R M E R . N L

978 94 6068 075 5 € 5,00

De skivakantie van Renske en Sven Donkervoort in het

agriturismo valt hun droomwereld in scherven. Een gruwelijke

L I N DA VAN R I JN V I L L A TO S C A N E

mere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt

aan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor

da. Voor Hugo is de trip een grote verrassing,

ndelijk ‘echt’ gaan duiken. Hoewel het afscheid

De romantische huwelijksreis van Hannah en Koen naar

L I N DA VAN R I JN B LU E C U R AÇAO

usan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en

L I N DA VAN R I JN L A S T M I N U T E

N E E N N AC H T M E R R I E

N U R 305

978 94 6068 239 1 € 5,00

978 94 6068 332 9 € 5,00

978 94 6068 362 6 € 5,00

978 94 6068 157 8 € 5,00

978 94 6068 274 2 € 5,00

978 94 6068 277 3 € 5,00

97894 6068 361 9 € 10,00

L I N DA VAN R I JN P I ST E A L A R M Tijdens een skivakantie in Kirchberg verdwijnt de kleine Marius. De politie staat voor een raadsel…

Op de lastminute-vakantie in Hurghada loopt Susan haar ex-vriend tegen het lijf. W W W.U I T G E V E R I J M A R M E R . N L

N U R 305

978 94 6068 363 3 € 15,00

I T E Rze A Ihem R E Tnooit H R I L Lmeer E R gezien … LieverLhad

978 94 6068 159 2 € 5,00

n r da e e A l m 0.0 0 0 e 5 0 cht ko ver pl a ren e xem 978 94 6068 104 2 € 5,00

978 94 6068 153 0 € 5,00


T hriller EL

S

€10

EL

S

S R•BEST

R• BEST

R•BEST

LE

LE

LE

EL

EL

LE

R•BEST

S

Over Winterzon: ‘Prima ontspanning tussen de werkzaamheden door of gewoon lekker op een koude winterse dag. (…) Linda van Rijn laat hiermee duidelijk blijken dat haar koffer met onderwerpen voor nieuwe thrillers nog lang niet leeg is.’ – Chicklit.nl ‘Je voelt de hitte van het zand, de weldaad van de zon en de ophitsende vakantiesfeer van een beachparty. Genoeg om als lezer al reikhalzend uit te zien naar je volgende vakantie.’ – Hebban.nl

Na een cocktailparty op het strand verandert de relaxte vakantie voor Amber in een regelrechte nachtmerrie. Ter ere van hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een winterzonvakantie naar Curaçao. Op een avond besluiten de schoonzusjes Amber en Sophie te gaan stappen. Er is een leuke beachparty en ze drinken de ene cocktail na de andere. De keurige huismoeder Sophie raakt zowaar los en is de hit van de avond op de dansvloer. Ze gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Het strandfeest loopt ten einde en Amber wil naar huis, maar Sophie is niet van plan om mee te gaan. Amber besluit om dan maar alleen een taxi te nemen en moet eigenlijk wel grinniken om deze onverwachte kant van haar brave schoonzus. Maar als Sophie ook de volgende ochtend niet naar huis terugkeert, blijkt er niet veel meer te lachen... ISBN: 978 94 6068 382 4 | € 10,00

13


K I N D E R B O E K E N W E E K 2017

wauw pauw bekroond met vlag en wimpel! Uit het juryrapport: ‘Wauw Pauw is zwierig en elegant getekend, zeer decoratief en een lust voor het oog.’

Als pauwtje geboren wordt is hij helemaal wit. Hij heeft geen gekleurde veren met grote ronde ogen, zoals de andere pauwen. Pauwtje wil óók veren met ogen! In de dierentuin gaat hij op zoek. Wauw Pauw is een oogstrelend, veelkleurig prentenboek dat kinderen en grote mensen de dierenwereld laat ontdekken.

ISBN 978 94 6068 252 0 | € 15

ijmarmer.nl

273

2-6 JAAR

ISBN 978 94 6068 098 4 | € 14,95

14

ISBN 978 94 6068 186 8 | € 14,95


K I N D E R B O E K E N W E E K 2017

In herdruk

2-6 R JAA

GROTE BROER | GROTE ZUS marian van lieshoud Er is een baby geboren. Iedereen is blij en opgetogen en veel aandacht gaat naar het kleine wonder. Voor broertjes en zusjes is dat wel even wennen en soms voelen ze zich een beetje buitengesloten. Speciaal voor kersverse grote broers en grote zussen. ISBN 978 94 6068 089 2 | ISBN 978 94 6068 088 5 | € 11,95

‘Is er een nieuwe Annie M.G. Schmidt opgestaan? (…) De humor en de soepele pen van Thuijls maken dit tot een ware voorleessensatie.’ – De Telegraaf

4-8 R JAA

oplopi 1 | oplopi 2 clinty thuijls De verhaaltjes in Opilopi over de avonturen van Sjef en zijn opa zijn soms een beetje vies, een tikje stout, een beetje spannend. Ze duren niet te lang en er zit altijd een grapje in!

ISBN 978 94 6068 356 5 | ISBN 978 94 6068 371 8 | €9,95 OPILOPI 2 VERSCHIJNT IN SEPTEMBER 2017

15


V E R S C H I J N T N A J A A R 2017

Loek Kessels een kusje op je ziel

Mary Karr memoires schrijven

Mariëtte Middelbeek de weg terug

Loek Kessels is beter bekend als ‘Lieve Mona’. Meer dan 25 jaar beantwoordde ze vragen en gaf ze adviezen aan lezers in de rubriek ‘Schrijf ’t maaraan Mona’, in het weekblad Story in Nederland en België. Nu vertelt ze, inmiddels 85 jaar oud, háár verhaal.

Memoires schrijven vanuit je hart is een prettig leesbare gids over hoe je het schrijven van je memoires aanpakt. Mary Karr vertelt hoe ze dat in haar werk zelf heeft gedaan en welke bronnen en literatuur haar hebben geïnspireerd. Ze geeft talloze voorbeelden die de lezer helpen zelf haar (of zijn) memoires op te schrijven. Ook bespreekt ze de grote schrijvers die haar op dit vakgebied zijn voorgegaan. Als er iemand verstand heeft van memoires schrijven, dan is het Mary Karr wel. Ze heeft 25 jaar lesgegeven in literatuur en creatief schrijven (Syracuse universiteit). Daarnaast heeft ze haar eigen memoires in drie boeken beschreven: The Liar’s club (De leugenaarsclub, Ambo Anthos), Cherry (Cherry, Cargo) en Lit. Deze uitgaven zijn alle drie bestsellers in Amerika.

De Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) regisseert het daadwerkelijke vertrek van vreemdelingen die geen recht hebben op verblijf in Nederland. Als professionele uitvoerder van het terugkeerbeleid van de regering neemt de DT&V het initiatief om het vertrek zorgvuldig, waardig en tijdig te laten verlopen. In De weg terug vertellen medewerkers van de DT&V over ‘gewone’ cases, maar ook over ingewikkelde gevallen met baby’s en kinderen, over mensen die niet helemaal de waarheid verteld blijken te hebben en over criminele vreemdelingen. De soms schrijnende, emotionele, maar ook grappige gebeurtenissen die de medewerkers van DT&V meemaken, zijn in verhaalvorm opgetekend in deze uitgave.

Prijs: € 19,99 Pagina’s: 320 ISBN: 978 94 6068 323 7 NUR: 320 Release: 31 augustus 2017

Prijs: € 17,95 Pagina’s: 224 ISBN: 978 94 6068 372 5 NUR: 402 Release: 29 september 2017

Een kusje op je ziel is een boeiend en emotioneel verhaal over het leven van Loek Kessels, dochter van een moeder met een drankverslaving. Ze vertelt over haar jeugd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, die zo beïnvloed is door haar moeder, maar ook over de jaren daarna, waarin ze zich nog steeds laat vernederen door haar drinkende moeder. Een verhaal dat je in je ziel raakt.

Prijs: € 19,99 Pagina’s: 320 Isbn: 978 94 6068 368 8 NUR: 320 Release: 8 september 2017

16


CADEAUTIPS DECEMBER

Anke Kranendonk Prijs: € 8,95 Pagina’s: 96 ISBN: 978 94 6068 354 1

Youp van ‘t Hek, Tommy Wieringa, Ellen Deckwitz e.a. Illustraties: Floor Rieder en Yoko Heiligers prijs: € 10,00 isbn: 978 94 6068 156 1

Sinterklaasliedjes

Gaby Kuijpers, Natalie van der

Gaby Kuijpers, Natalie van der

Horst en Ellen de Roos

Horst en Ellen de Roos

gebonden met cd

illustraties: Alex de Wolf

illustraties: Alex de Wolf

illustraties: Alex de Wolf

prijs: € 10,00

prijs: € 10,00

prijs: € 10,00

pagina’s: 80

pagina’s: 64

pagina’s: 48

isbn: 978 94 6068 155 4

isbn: 978 94 6068 225 4

isbn: 978 94 6068 201 8

17


‘Een fascinerend perspectief.’ – * * * * * de volkskrant

‘Een onvergetelijk hoofdpersonage, een levendige vertelstem en vileine humor.’ – • • • • • nrc handelsblad

‘Een leeservaring die je lang bijblijft.’ – TROUW

‘De sympathisant werd terecht b ­ ekroond met vele prijzen.’ – VRIJ NEDERLAND

‘Een fascinerend literair labyrint waar de lezer niet gemakkelijk uit ontsnapt.’ – de groene amsterdammer

‘Lezen is verkopen..tot nu toe mijn boek van het jaar!’ – Cor Wiersma, Boekhandel Los Bussum

‘Wie hem nog niet las: lees hem snel. Hij is prachtig!’ – Monique Manshanden, Boekhandel Plukker Schagen


ONZE ACCOUNTMANAGER HANS BRENGT EEN TA ART BIJ IEDERE BOEKHANDEL DIE MEER DAN 250 EXEMPL AREN VERKOOPT


uitgeven met toegevoegde waarde Uitgeverij Marmer is een publieksuitgeverij voor literatuur, poëzie, thrillers, non-fictie, kinderboeken en cross-overliteratuur. De uitgeverij brengt vooral Nederlandstalige auteurs, onder wie bekende bestsellerauteurs en talentvolle debutanten. Kenmerkend voor de uitgeefprojecten en de auteurs is de grote kwaliteit van de uitgaven, de heldere positionering en doordachte marketingcampagnes. Hiermee onderscheidt Uitgeverij Marmer zich van andere uitgeverijen.

de mooiste boeken zijn van marmer

www.uitgeverijmarmer.nl

NUR 273

Uitgeverij Marmer postadres: De Botter 1 3742 ga baarn bezoekadres: Amalialaan 126 3743 kj baarn +31 (0)6 49 88 14 29 info@uitgeverijmarmer.nl verkoop@uitgeverijmarmer.nl www.uitgeverijmarmer.nl Vertegenwoordiging: Hans van den Pol hans@uitgeverijmarmer.nl +31 (0)6 20 24 67 30

Bestellen kan via Centraal Boekhuis of rechtstreeks bij de vertegenwoordiging en via de uitgeverij. Vertegenwoordiging in België (Vlaanderen): Elkedag Boeken Jodenstraat 16 B-2000 Antwerpen +32 (0)3 345 60 40 Pieter Boschmans (vertegenwoodiger) Sally Lannau (vertegenwoordiger) Sophie Verbist (publiciteit) info@elkedagboeken.be De in deze brochure vermelde prijzen, aantallen pagina’s en verschijningsdata kunnen in uitzonderingsgevallen worden gewijzigd.

Uitgeverij Marmer Najaar 2017  

Najaarsbrochure 2017

Uitgeverij Marmer Najaar 2017  

Najaarsbrochure 2017

Advertisement