Page 1

UITGEVERIJ MARMER NAJAAR 2016


voorwoord

Met trots presenteren we onze najaarsaanbieding. Mooie titels, elk sterk in zijn eigen segment. Kwalitatieve inhoud, prachtige omslagen en commercieel veel potentie. Als eerste Land weg van Michiel Löffler. Door sommigen een quiet novel genoemd. Mogelijk is dat zo maar dan gaan we ervan uit dat dit geheim rond gaat zingen en zo een groot publiek zal bereiken want die potentie heeft deze literaire parel. We zijn ook trots op Rita Spijker. Ze heeft het voor veel lezers verlangde vervolg op Tussen zussen geschreven. In Spijkers nieuwe roman Renate vertelt ze over de oudste zus maar ook de andere zussen en de zusterrelatie komen natuurlijk aan uitgebreid bod in deze gevoelige vrouwenroman. Speciale aandacht vragen we voor de dichtbundel van Saskia Stehouwer. Nadat ze met haar debuut Wachtkamers de C. Buddingh’-prijs heeft gewonnen zijn de verwachtingen hooggespannen en dat maakt ze met de bundel Vrije uitloop helemaal waar. Ontdek en geniet. En natuurlijk verschijnt er weer een literaire thriller van Linda van Rijn. Haar vijfde winterthriller speelt zich dit keer niet af in de sneeuw, Linda van Rijn neemt haar lezers mee op een winterzonvakantie naar het tropische Curaçao. Voor de feestdagen bieden we weer leuke boeken voor jong en oud en het kerstcadeau bij uitstek is de literaire kerst­ novelle van Anke Kranendonk, Weihnachtsoratorium. Uitgeverij Marmer wenst iedereen een prachtig najaar en een fijne decembermaand met veel leesplezier. In deze brochure is er voor ieder wat wils; de mooiste boeken zijn van Marmer. Marc van Gisbergen Uitgever

2


L iter atuur 

Land weg

4Renate

6Ver van mij | Tussen zussen

8Altijd vrolijk

9Weihnachtsoratorium

10Vrije uitloop

12Winterzon

14Winterthrillers Linda van Rijn

16Spionageromans Roel Thijssen

17Cadeautips Sinterklaas

18Cadeautips kerst

19Kinderboekenweek

20Verschijnt in najaar

21Tips voor leesclubs

22

Nova Novella

Po ĂŤzie

T hriller

Marmer

3


‘Als er minder woorden zijn, begrijp je misschien meer.’

promotie 

Boek- en filmpresentatie

 Gratis

leesexemplaren

 Marketingcampagne

Gelijktijdig met de roman verschijnt de documentairefilm De Stedeling. Over Michiel Löffler, boer, bioloog, schrijver.

4

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: Formaat: ISBN: NUR: release:

Land weg Michiel Löffler € 17,95 196 paperback met flappen 140 x 215 mm 978 94 6068 347 3 301 september 2016


L iteratuur

Land weg Michiel Löffler  Over de botsing tussen stad en platteland  Filmische roman over een voettocht naar het 7e continent

Net als bij Löfflers vorige roman De rechter en Maria werd ik weer compleet in het verhaal gezogen dat steeds meer een kruising blijkt te zijn tussen een ­boeddhistisch traktaat en Boven is het stil van Gerbrand Bakker.’ – Jasper Henderson Op een dag heeft de boer er genoeg van, of het is hem allemaal teveel. Hij verlaat zijn boerderij en gaat op stap. Zijn broer blijft achter, alleen met de koeien. Zijn voeten doen pijn, zijn enkels ook, vooral daar waar de schoenrand het velletje heeft weggesleten. En zijn spieren, maar dat is hij wel gewend. Het zeurderige gevoel van benen of armen die niet meer willen, vooral na even niets doen, na een korte rust. Daar moet je dan doorheen, juist niet doen wat je lichaam vraagt, het pad gaat verder en het zeuren houdt vanzelf weer op. Knoestige bomen, eindeloze rijen paaltjes langs een weiland. Koolzaadvelden. De wereld is groot en gaat maar langzaam aan hem voorbij, op een trekker gaat alles veel sneller. Maar er is ruimte. Vrijheid. Lucht. Vreemd dat het zo rustig is. Miljoenen mensen in de steden maar niemand die tussen de dorpen loopt. Koeienharen aan roestig prikkeldraad, nog van vorig jaar, nu staan de dieren nog op stal. De boer, zijn broer, een ontmoeting. De wereld draait verder, stappen rijgen zich aaneen, het is hooitijd, het wordt herfst. Het vuur heeft het takje verteerd, de vlammen zijn weg, er liggen alleen nog wat gloeiende kooltjes. Het is donkerder nu, de sterren schijnen helderder en in de verte ziet hij de contouren van het bos. Het is gek, denkt hij. Als het donkerder is zie je meer. Misschien is het ook zo met woorden. Als er minder woorden zijn begrijp je misschien meer. Hij wil het haar zeggen, maar de stilte is zo mooi, zo breekbaar, dat hij hem niet verstoren wil.

Michiel Löffler is al sinds de afronding van zijn studie biologie woonachtig in een klein Lotharings dorpje, omgeven door natuur, weides, ­orchideeën en kraanvogels. Hij heeft daar samen met zijn vrouw een geiten­houderij/ kaasmakerij met internationaal gewaardeerde kaassoorten. In 2009 debuteerde hij met de roman Unamuno waarvoor hij veel lovende kritieken ontving. In 2013 verscheen zijn tweede roman De rechter en Maria. Hij schrijft in een bijzondere en betoverende stijl, net zoals een boer het land bewerkt: gedecideerd, efficiënt en zonder opsmuk, maar wel met een groot gevoel voor rauwe schoonheid en prachtige eenvoud.

5


Langverwachte opvolger van Tussen zussen

promotie  Brede  Meet

media-aandacht & greet

 Online  Gratis

Over Tussen zussen: ‘Boeken over de band tussen zussen durven nog wel eens ontzettend suf te zijn, maar dat heeft Rita Spijker weten te voorkomen door vier boeiende karakters te scheppen. Echt zo’n boek dat je in één ruk uitleest, waardoor je na de laatste bladzijde opschrikt, omdat je ziet dat het ondertussen al diep in de nacht is.’ – Vrouw.nl ‘Het verhaal is interessant en boeiend en geschreven in een pakkende stijl.’ – NBD BIblion

6

campagne leesexemplaren

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: ISBN: NUR: Formaat: Release:

renate rita spijker € 19,95 288 paperback met flappen 978 94 6068 348 0 301 140 x 210 mm oktober 2016


L iteratuur

Renate Rita Spijker   

Tussen zussen verkocht meer dan 100.000 exemplaren Over de bijzondere zussenband Belicht vanuit de oudste zus uit Tussen zussen

In Tussen zussen, de succesroman van Rita Spijker, worden de portretten geschilderd van vier zussen. In de langverwachte opvolger Renate pakt Rita Spijker het levensverhaal van de oudste zus weer op. Renate staat op een keerpunt in haar leven. Ze heeft aanwijzingen dat haar man vreemdgaat met een collega, haar twee kinderen uit haar eerste huwelijk zijn de deur uit en op haar werk in een hospice kan ze zich niet meer concentreren. Hoewel ze in de overgang is, heeft dat er niet voor gezorgd dat haar interesse in seks is afgenomen. Integendeel: met haar gevoelens van jaloezie en met haar verlangen het leven voluit te leven weet ze zich geen raad. Om haar gedachten te ordenen besluit ze een poosje in een idyllisch houten huisje op een tuinpark te gaan wonen. Maar dan krijgt ze bericht dat de partner van een goede vriendin in Wales ongeneeslijk ziek is en Renate vertrekt om haar op te zoeken en te steunen. Onderweg naar Wales bezoekt ze de magische steencirkels in Zuid-Engeland en komt ze steeds dichter bij haar ware zelf. Het lukt goed om alles los te laten, totdat ze een Engelse houtbewerker ontmoet, waardoor haar gevoelens opnieuw door elkaar worden geschud. Intussen deelt Renate lief en leed via de zussenapp met haar drie zussen. Na Tussen zussen zijn ook hun levens allemaal een andere kant uitgegaan dan de lezers konden vermoeden. Tessa, die in de vrije liefde geloofde, is moeder geworden. Marit staat op het punt om haar huwelijk op het spel te zetten. Anne is helemaal opgebloeid na een borstverkleining, alleen blijkt nu haar man toe te zijn aan een grote transformatie. Maar wat er ook gebeurt in hun levens, de zussen vormen een hecht vangnet voor elkaar. Rita Spijker is in haar eerdere romans geroemd om haar zintuiglijke schrijfstijl. In Renate neemt ze, met haar gevoelige toon, haar lezers wederom mee diep in de levens van vier vrouwen.

Rita Spijker (1957) debuteerde in 2006 met Kreukherstellend. In 2007 volgde de bestseller Tussen zussen. In de jaren daarop schreef ze De liefste moeder die ik ooit ken (verhalen) en de romans Licht op mijn huid en Ver van mij. Naast haar proza bedacht en schreef ze samen met haar dochter en kunstenares Yoko Heiligers het prentenboek Draaf met mij. Na het overlijden van haar beide ouders publiceerde Rita Spijker het autobiografische Rauwe dagen en in 2014 verscheen De geboorte van een oma.

7


L iteratuur

Ver van mij

Tussen zussen

Rita Spijker

Rita Spijker

Over de onverbrekelijke band tussen een moeder en dochter

Bestseller met meer dan 100.000 verkochte exemplaren

Een vakantie in Gambia lijkt de remedie voor Rosa om het verdriet over haar recent overleden (tweede) echtgenoot te verwerken. Ze probeert te genieten van de jonge Gambiaanse mannen die zich willig aanbieden aan de vrouwelijke sekstoeristen en kan maar moeilijk weerstand bieden aan hun charmeoffensief. Maar stilaan beginnen vragen over de verstoorde relatie met haar dochter Birgit zich op te dringen. Birgit heeft grote moeite met het losbandige gedrag van Rosa. Ze verwijt haar moeder de scheiding van haar vader, toen Birgit nog klein was. Maar ondanks alles verlangt ze naar de nabijheid en aandacht van haar moeder.

Tussen zussen vertelt over vier zussen die op een kruispunt in hun leven staan. Renate, de oudste, is gescheiden en heeft als halfzus nog steeds een moeizame relatie met de familie. Haar stiefvader heeft ze nooit kunnen accepteren. Marit, zo gelukkig met haar eigen gezin, krijgt te maken met het overspel van haar man. Tessa is de vrijgevochten kunstenares die tegen de grenzen van haar vrijheid oploopt. Jongste zus Anne moet, om te herstellen van een burnout, een traumatische jeugdervaring onder ogen zien. Het naderende verjaardagsfeest van hun moeder zet het leven van de vier zussen op scherp. Ze worden gedwongen stil te staan bij hun onderlinge band en ieders plek in het gezin.

‘Rita Spijker weet vaart te houden in dit echte vrouwenboek vol sfeerbeschrijving.’ – Noord-Hollands Dagblad

‘Echt zo’n boek dat je in een ruk uitleest.’ – Vrouw.nl 978 94 6068 349 7 | € 5,00

978 94 6068 355 8 | € 5,00

8


L iteratuur

Altijd vrolijk Anke Kranendonk

R•BEST

S

EL

S

€10

R•BEST

R• BEST

LE

LE

LE

EL

EL

S

Nu in voordelige editie Literair debuut van bekend jeugdboekenauteur

EL

 

Over de ontsnapping van een jonge vrouw uit de Pinksterbeweging. Aaf van Pommeren groeit op in de jaren zestig in een alledaags protestants gezin, aan de rand van een klein dorp. Het enige uitje van de familie is de reis in de Deux Chevaux naar opa en oma in de Achterhoek. Wanneer Aaf zes jaar oud is bekeren haar ouders zich tot de Pinkstergemeente. Ze blijken geboren leiders en al spoedig wordt vader aangesteld tot voorganger. Zijn preken krijgen landelijke faam en de gemeente groeit snel. In huize Van Pommeren gaat geen dag voorbij die niet is gevuld met opwekking en genezing, of zonder een broeder of zuster die persoonlijk door God wordt aangeraakt. In het meer, dat aan de achtertuin grenst, worden alle nieuwe gemeenteleden zelfs gedoopt. In datzelfde meer vlucht Aaf in eindeloze banen borstcrawl. Ver het meer in, om tot zichzelf te kunnen komen. Als Aaf begin jaren 80 gaat studeren aan de Sportacademie belandt ze in de wereld van hippies, vrije seks, anarchie en krakersrellen. Ze realiseert zich dat ze hier kan loskomen van God, maar ook dat God nu haar enige houvast is.

LE

R•BEST

S

‘De vrouwelijke Maarten ’t Hart.’ – Daan van der Valk, H. de Vries boeken ‘Het verhaal blijft boeien tot en met de laatste bladzijde.’ – René Hollaers, Boekhandel Van Kemenade & Hollaers

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: ISBN: NUR: Formaat: Release:

Altijd vrolijk Anke Kranendonk € 10,00 368 paperback 978 94 6068 350 3 301 135 x 210 mm oktober 2016

9


Literair kerstpareltje

promotie 

AdvertentiesDisplayPostersMeet & greet

‘‘De novelle is niet dood. Hulde aan Uitgeverij Marmer.’ – het parool

978946068 297 1

10

978946068 296 4

978946068 294 0

978946068 295 7


Nova Novella

Weihnachtsoratorium Anke Kranendonk  

Bijzonder kerstcadeau voor moeders en oma’s Kerstnovelle in de literaire reeks Nova Novella

Helena, Helle voor haar echtgenoot, zingt als sopraan in een koor. Het aangrijpende Weihnachtsoratorium van Bach staat op het programma en er is Helle veel aan gelegen dit uitstekend te doen. Ze zingt namelijk speciaal voor haar man, Frank, om te laten zien hoe belangrijk hij voor haar is. Nadat hun drie kinderen het huis uit zijn moeten de echtgenoten zich opnieuw tot elkaar verhouden, en dat gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens het concert zingt Helle met alle liefde die ze in zich heeft. Maar als Frank voortijdig weggaat, beledigt hij daarmee zijn vrouw tot op het bot. Hoewel hij duidelijk een punt wil maken, voelt Helle zich diep in de steek gelaten. Weihnachtsoratorium is een prachtige en geestige novelle over een gevoelige fase in een huwelijk en over de liefde van een vrouw voor haar man.

Anke Kranendonk is actrice en auteur. Ze speelde een hoofdrol in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle en een aantal gastrollen in tv-series. Naast haar televisiewerk richtte ze ook een toneelgezelschap op. In 1993 verscheen haar eerste jeugdboek: Van huilen krijg je dorst. Inmiddels heeft ze ruim 90 kinder- en jeugdboeken geschreven, die zijn gepubliceerd door onder andere Lemniscaat en Querido. Altijd vrolijk, haar eerste roman voor volwassenen, verscheen in 2015 bij Uitgeverij Marmer en werd lovend besproken.

Over Altijd vrolijk: ‘Liefdevol en met humor geschreven.’ – Flow Magazine

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: ISBN: NUR: Formaat: Release:

Weihnachtsoratorium Anke Kranendonk € 9,95 96 paperback 978 94 6068 354 1 301 110 x 160 mm november 2016

11


Winnares C. Buddingh’-prijs 2015

promotie

Over Wachtkamers: ‘Ondanks de zeer heldere taal, slaagt de auteur erin de lezer permanent te verrassen bij elke nieuwe regel, waarvan verschillende – met name de duistere – direct in het hoofd blijven hangen.’ – Uit het juryrapport C. Buddingh’-prijs 2015

12BoekpresentatieGratis leesexemplarenAandacht van literaire pers

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: Formaat: ISBN: NUR: Release:

Vrije uitloop Saskia Stehouwer € 15,00 64 paperback 150 x 210 mm 978 94 6068 351 0 306 oktober 2016


Poëzie

Vrije uitloop Saskia Stehouwer 

Tweede dichtbundel van getalenteerde dichteres

Als de term ‘vrije uitloop’ op een doos eieren staat, betekent dit dat de kippen in kwestie minimaal 4 m2 buitenruimte beschikbaar hebben. Beter dan niets, maar echt vrij kun je het niet noemen. Hoe zit dat met mensen? Afhankelijk van waar je wieg stond, van je opleiding, je gedrag en talenten heb je een bepaalde hoeveelheid vrije uitloop, of bewegingsruimte, in je leven. De vraag is: wat doe je met die ruimte? Gebruik je die om anderen met minder uitloop te overheersen of de aarde uit te buiten? Ga je op zoek naar manieren om de wereld beter te maken? Of weet je eigenlijk niet wat je ermee aan moet? Al deze opties komen langs in Vrije uitloop. De bundel onderzoekt de wandaden, de onverschilligheid, de twijfel en de vreugde die voort kunnen komen uit de ruimte en invloed die – vooral westerse – mensen hebben, en is een pleidooi tegen de houding van degenen die vinden dat ze het verdienen om alles te hebben en zo min mogelijk willen delen. Tegelijkertijd is er het besef dat ruimte ook tot twijfel kan leiden en dat een veelheid aan keuzemogelijkheden niet altijd helpt om de juiste keuze te maken.

Saskia Stehouwer studeerde Nederlands en Engels en werkte ruim tien jaar als redacteur en projectleider op de Vrije Universiteit, waar ze intensief betrokken was bij de ontwikkeling van SAVUSA, het Zuid-Afrika instituut van de VU. Haar gedicht Glimp haalde de top-20 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2012. Met haar debuut Wachtkamers won ze de C. Buddingh’-prijs 2015.

13


Tropische winterthriller

promotie

Over de thrillers van Linda van Rijn: ‘Linda van Rijn weet het verhaal zo te schrijven dat de lezer op het puntje van zijn stoel zit en maar niet kan stoppen met lezen tot de laatste bladzijde is bereikt.’ – Chicklit.nl ‘Van Rijn weet haar fans opnieuw een huiveringwekkende vakantie te bezorgen.’ – Hebban.nl ‘Met deze thriller schaart de schrijfster zich in de rij van Esther Verhoef, Saskia Noort, Marion Pauw e.a. (…) Deze aanwinst in het genre zou zo maar verfilmd kunnen worden.’ – NBD Biblion

14Online marketingcampagneGratis leesexemplarenPosters

Titel: Auteur: Prijs: Pagina’s: Uitvoering: ISBN: NUR: Formaat: Release:

winterzon Linda van Rijn € 15,00 288 paperback 978 94 6068 353 4 305 140 x 215 mm 1 november 2016


T hriller

Winterzon Linda van Rijn 

6e winterthriller speelt zich af op Curaçao

Winterzon is de nieuwste uitgave in de succesformule van Linda van Rijn. Na de skipistes en het winterse Wenen speelt de winterthriller van 2016 zich af op het tropische Curaçao, waar Linda van Rijn woont. Vanwege hun 40-jarig huwelijksfeest nemen Herman en Ineke van Heesch hun kinderen en kleinkinderen mee op een winterzon­vakantie naar Curaçao. Zoon Bart woont samen met de vrijgevochten Amber, ze hebben een dochtertje. Zoon Gijs is getrouwd met Sophie, de brave huismoeder die zorgt voor hun zoon Levi. En dochter Annemieke, het beschermde jongste zusje, heeft een relatie met Hendrik-Jan. Op een avond besluiten de drie schoonzusjes te gaan stappen. Amber vindt de andere twee eigenlijk maar braaf, maar goed, ze is nu eenmaal meegegaan op vakantie, dus kan ze er maar beter wat van maken. Annemieke haakt op het laatste moment toch af, en Amber en Sophie gaan samen naar een cocktailparty op het strand. Amber besluit de boel wat leven in te blazen en voert Sophie de ene cocktail na de andere. Dan komt Sophie zowaar los. Hoe later het wordt, hoe meer de twee vrouwen kunnen rekenen op aandacht van de mannen. Sophie is de hit van de avond op de dansvloer en tot Ambers verbazing wil ze best eens wat proberen op drugsgebied. Sophie wordt nog losser en gaat zelfs in op de avances van een knappe en charmante Antilliaan. Amber vindt het reuzegrappig om deze kant van de brave Sophie te zien en ze vermaakt zich kostelijk. Als de party ten einde loopt en Amber naar huis wil, kan ze Sophie nergens vinden. Amber moet eigenlijk wel grinniken om de situatie: de brave Sophie, die waarschijnlijk ergens ligt te rollebollen met een knappe Antilliaan. Maar als Sophie ook de volgende dag niet naar huis terugkeert, blijkt er niet veel meer te lachen.

Linda van Rijn is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse locaties en tegenwoordig als manager bij een grote toeristische organisatie. Al die jaren bleef ze geïnteresseerd in literatuur en ze schreef ­verhalen, maar nooit met het doel auteur te worden. Dat veranderde na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Met haar succesvolle literaire thrillers Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva Espana, Off Piste, Villa Toscane , Ski Resort, Vive la France, De Jaarclub, Zeezicht en de minithrillers Vakantievrienden en Voetbalvrouwen is ze inmiddels een gevestigd auteur in dit genre. Al haar boeken hebben in de bestseller top-60 gestaan.

15


winterthrillers van linda van rijn

EL

S

€10

EL

S

S R•BEST

R• BEST

R•BEST

LE

LE

LE

EL

T hriller

EL

Op een reünieweekend in het winterse Wenen halen de vriendinnen herinneringen op aan vroeger. Maar als het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle ter sprake komt, heeft dat fatale gevolgen…

LE

R•BEST

S

Het vijftienjarig bestaan van jaarclub Artemis mag niet ongemerkt voorbijgaan. En dus vertrekken Dominique en haar vriendinnen voor een lang weekend naar het winterse Wenen. Ook de partners mogen mee. Nadat ze overdag de sprookjesachtige stad hebben bezocht, is het ’s avonds een en al gezelligheid bij het haardvuur. De wijn vloeit rijkelijk en de jaarclubgenoten halen herinneringen op aan vroeger. Er wordt ook stil gestaan bij het overlijden van jaarclubgenote Daniëlle, die in haar eerste studiejaar volkomen onverwacht zelfmoord pleegde. Als een van de vriendinnen in aangeschoten toestand verkondigt dat Daniëlle opzettelijk van het dak is geduwd, blijkt al snel dat dat niet bij iedereen goed valt. Kennelijk is iemand in de groep bereid heel ver te gaan om de waarheid te beschermen. 978 94 6068 353 4 | € 10,00

piste alarm

winterchalet

Daphne runt maar man Franz een pension in Kirchberg. Als een van hun kleine gasten tijdens een skiles verdwijnt is iedereen ten einde raad. Het spoor leidt naar een oude bekende van de politie. Maar dan doet Daphne een toevallige ontdekking.

Tijdens een skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met z’n vieren doorbrengen. De vakantie begint heel genoeglijk en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Maar de gezellige skivakantie verandert in een nachtmerrie als een van de vriendinnen wordt vermoord.

linda van rijn

ISBN 978 94 6068 159 2| € 5,00

linda van rijn

ISBN 978 94 6068 157 8 | € 5,00

off piste

ski resort

Vier stellen gaan op jaarlijkse ski­vakantie, dit keer in Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snow­boarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Maar dan komt een van hen ten val bij het off-pisteskiën en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis. Een rechercheur ontdekt dat het geen ongeluk is geweest…

Nienke kan haar geluk niet op als ze een verzorgde wintersportvakantie wint. Ze gaat mee op groepsreis naar het ski resort Bad Kleinkirchheim. Na een heerlijke dag op de pistes bezoeken ze het thermenbad. Maar van die gezellige avond is niets meer over als het zielloze lichaam van een van de groepsleden in het bubbelbad wordt gevonden.

ISBN 978 94 6068 151 6 | € 5,00

ISBN 978 94 6068 157 8 | € 5,00

linda van rijn

16

linda van rijn


‘Een on-Nederlands goed spionageverhaal.’ **** – VN Detective & Thrillergids 2016 over – Vorstelijk verraad Schaduwkoning is de vijfde actiethriller in de Graham Marquandreeks. Een spannende serie thrillers die zich afspeelt in Zuidoost Azië gedurende de jaren 60 en 70 , een periode waarop de Amerikanen nog steeds terugblikken met woorden als ‘onopgeloste kwesties’, ‘geheime operaties’ en ‘grote schandalen’. Schaduwkoning situeert in China en in Indochina, waar het kanongebulder van de Vietnamoorlog nooit ver weg is en waar opiumsmokkelaars en guerrillastrijders geregeld elkaars junglepad kruisen. 978946068 283 4 | € 19,95 | VERSCHIJNT OKTOBER 2016

broederbloed

de kandidaat

Graham Marquand heeft het best goed voor elkaar in Vietnam. Van de hete oorlog in de jungle, de rijstvelden en de hooglanden krijgt hij niet zo veel mee. Zijn koude oorlog speelt zich af in de straten van Saigon. Hij leeft zijn relaxte leventje in de schaduw van de vuile oorlog en dankzij illegale handeltjes groeit de stapel bankbiljetten in zijn safe.

Vietnam 1980. Graham Marquand keert terug van een missie. Bij zijn zoektocht naar de identiteit van twee ex-gevangenen landt hij in het winterse Iowa. Daar ontspint zich een intrige van dubbelspel en verraad, waarbij zowel de CIA als zijn eigen broer is betrokken.

roel thijssen

roel thijssen

ISBN 978 94 6068 240 7 | € 5,00

ISBN 978 94 6068 039 7 | € 5,00

operatie freeborn roel thijssen

Paul Marquand is krijgs­gevangen gemaakt door de Noord-Vietnamezen. Honger, ziekte en eenzame opsluiting zijn de middelen die de bewakers inzetten om hun wil te breken, zodat ze zich voor de noordelijke oorlogspropaganda laten inzetten. ISBN 978 94 6068 074 8 | € 5,00

vorstelijk verraad roel thijssen

**** vn thrillergids

De koning van Laos is gevangen genomen en Graham Marquand krijgt van de cia de opdracht een bevrijdings­actie uit te voeren. Met zijn groep trekt hij de Mekong over maar loopt hopeloos vast in een web van samen­zweringen. De ex-koning wordt op vele niveaus beschermd, zelfs tot dat van de geesten en de goden, die waken over zijn welzijn. ISBN 978 94 6068 317 6 | € 5,00

17

T hriller

spionageromans van roel thijssen


CADEAUTIP SINTERKLAAS

Alles wat je wilt weten over Sinterklaas Uitgebreide editie met illustraties van Alex de Wolf Als de komst van Sinterklaas weer wordt aangekondigd en de pakjesboot op het punt staat aan te leggen in Nederland, stellen veel kinderen de meest wonderlijke en moeilijke vragen over Sinterklaas. En niet alleen over de Sint, maar ook over de Pieten, de pietenschool, het Sinterklaasfeest en nog veel meer! Hoe weet de Sint dat ik verhuisd ben? Leest Sint de krant? Kan ik naar de Pietenschool? Waarom krijgt het ene kind een groter cadeau dan het andere? Hoe vaak mag ik mijn schoen zetten? Springt Amerigo in één keer op het dak? In Alles wat je wilt weten over Sinterklaas vind je op alle vragen een antwoord. Deze uitgebreide herziene uitgave bevat tientallen nieuwe vragen die de afgelopen jaren door kinderen via brieven en facebook zijn ingestuurd. En niet alleen zijn de teksten van de meest gezongen Sinterklaasliedjes opgenomen, ook vind je in deze uitgave recepten van kruidnoten, taai taai en andere sintspecialiteiten, en een heus Pietenkwartet. Gaby Kuijpers, Natalie van der Horst en Ellen de Roos illustraties: Alex de Wolf prijs: € 10,00 | pagina’s: 80 | isbn: 978 94 6068 155 4

Sinterklaas is jarig Zing mee met de meest populaire sinterklaasliedjes van dit moment Als de komst van Sinterklaas weer wordt aangekondigd, de pakjesboot op het punt staat aan te leggen in Nederland, dan worden op scholen en peuterspeelzalen de sinterklaasliedjes geoefend. In dit boek vind je de meest gezongen Sinterklaasliedjes van dit moment. Klassiekers, zoals Sinterklaas is jarig, dat het meest gezongen sinterklaaslied is op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Maar ook nieuwere liedjes zoals Pepernotensamba of Zwarte piet ging uit fietsen. Zing dus uit volle borst mee met de gezellige liedjes, uitgevoerd door De Zingende Jukebox, een band van vijf dames die in de decemberperiode hun sinterklaasrepertoire spelen op scholen en tijdens intochten. En kijk samen naar de prachtige tekeningen van Alex de Wolf, die boeken illustreerde van onder meer Astrid Lindgren, Jaap ter Haar, Jacques Vriens en Cary Slee. prijs: € 10,00 | gebonden met cd | pagina’s: 48 | isbn: 978 94 6068 201 8

18


CADEAUTIP KERST

Alles wat je wilt weten over kerst Vragen en antwoorden over kerst aan de hand van 3 kerstverhalen De kerstperiode is de tijd van gezelligheid, samenzijn, kerstbomen, cadeaus, samen eten en natuurlijk de kerstgedachte. Maar hoe zit dat eigenlijk? Waarom lag Jezus in voederbak? Brengt Jezus vrede? En wat is een maretak ? Waar woont de kerstman? Hoe vieren de Amerikanen kerst? In Alles wat je wilt weten over kerst vind je op de meest uiteen­ lopende vragen een antwoord. Je komt alles over kerst te weten aan de hand van drie verschillende verhalen: het kerstverhaal over de geboorte van Jezus, de Kerstman die cadeaus wil brengen en een verhaal over de familie van papa Joris die met elkaar kerst viert. De fantasievolle en vrolijke illustraties van Alex de Wolf zorgen voor eindeloos veel kijkplezier! Gaby Kuijpers, Natalie van der Horst en Ellen de Roos illustraties: Alex de Wolf prijs: € 10,00 | pagina’s: 64 | isbn: 978 94 6068 225 4

Het groot kerstverhalenboek ‘Kerstig, maar niet zoet. Warme, kwalitatieve literatuur. Een jaarlijkse literaire staalkaart.’– NRC Het groot kerstverhalenboek is een bundeling van meer dan dertig Nederlandse schrijvers, dichters en cabaretiers. Een uniek kerstboek over de kerst­stress, de kerstgedachte en de kerstviering. Gegoten in korte verhalen, columns, recepten en gedichten, waarin wordt gerild van de kou, getreurd om trieste kerstfeestjes en gelachen om de twee dagen waarin de wereld even stilstaat. Youp van ‘t Hek, Tommy Wieringa, Ellen Deckwitz e.a. Illustraties: Floor Rieder en Yoko Heiligers prijs: € 10,00 isbn: 978 94 6068 156 1

een deel van de opbrengst van het groot kerstverhalenboek is bestemd voor de vereniging van nederlandse voedselbanken. door het jaarlijkse succes van dit boek is in totaal meer dan € 6.000 aan voedselbanken nederland gedoneerd.

19


K I N D E R B O E K E N W E E K 2016

Mariëtte Middelbeek selfie

Yoko Heiligers wauw pauw

Clinty Thuijls opilopi

Dolgelukkig is Britt (13) als ze eindelijk op Facebook mag. Natuurlijk maakt ze ook meteen een Instagram-account aan en wanneer ze voor haar verjaardag een smartphone krijgt, is de lol helemaal compleet. Nu kan ze ook op WhatsApp én op Snapchat. Ze appt er lustig op los met haar vriendinnen en heeft al snel een groot netwerk op social media. In het begin is het allemaal geweldig en spannend, maar dan komt Britt erachter dat er ook een donkere kant zit aan de online wereld. En dat niet iedereen die haar foto liket ook echt goede bedoelingen heeft…

Als pauwtje geboren wordt is hij helemaal wit. Hij heeft geen gekleurde veren met grote ronde ogen, zoals de andere pauwen. Pauwtje wil óók veren met ogen! In de dierentuin gaat hij op zoek.

Elk weekend gaat Sjef logeren bij zijn opa Pie. Ze vervelen zich geen moment. Ze snoeien de planten, plukken bramen en gaan een stuk fietsen. Of ze maken jam, repareren dingen in huis en timmeren vogelhuisjes. Ze praten ook graag over poep, wormen en snot. Met tekeningen van Argibald.

Prijs: € 15,00 Pagina’s: 40 Isbn: 978 94 6068 252 0 Release: reeds verschenen

Prijs: 14,95 Pagina’s: 96 Isbn: 978 94 6068 319 0 Nur: 281, 282 Release: reeds verschenen

26-04-16

12:12

Prijs: € 12,95 Pagina’s: 192 Isbn: 978 94 6068 313 8 Nur: 284 Release: september 2016

-16

25-04

april2016

ummer4_

wPauw_N

KaartWau

12:19

25-04-16

uw_Nummer5 _april2

16

26-04-

12:15

KaartWauwPa

KaartOpilio

w_

auwPau

ndd

ntour.i

016_co

_april2

er2 Numm

1

Kaart

Opilio

pi_ap

ril201

6_V1

Opa_

Conto

ur.ind

d 1

25-04

-16

10:52

ur.indd

Tent_Conto

6_V1 pi_april201

KaartW

20

d 1

ur.ind

Conto

fiets_

6_V1

ril201

pi_ap

Opilio

Kaart

1

016_contour

.indd 1

26-04-16

indd _contour.

10:42

1

10:48


V E R S C H I J N T I N N A J A A R 2016

Mariëtte Middelbeek Verhalen van de brandweer

Bert van der Veer 65 jaar televisie in Nederland

Stefan Popa De verovering van Vlaanderen

In Nederland zijn zo’n 27.000 brandweermannen en -vrouwen actief om hulp te verlenen waar dat nodig is. Een klein deel hiervan werkt in beroepsdienst (4.500), de rest op vrijwillige basis. Brandweerlieden worden niet alleen opgeroepen om bosbranden en uitslaande woningbranden te bestrijden, ze verlenen ook hulp bij ernstige ongevallen en worden ingezet om rampen te bestrijden. Hun heftige, bizarre, ontroerende en soms ook grappige verhalen delen ze in deze bundel.

65 Jaar Televisie in Nederland is een compleet overzichtswerk: van Snip en Snap tot De Lama’s, van Johnny en Rijk tot GTST en van Open het Dorp tot Boer zoekt vrouw en The Voice of Holland; ze staan er allemaal in. Het boek biedt uitgebreide informatie over het ontstaan van de televisie en de geschiedenis van tal van programma’s. Ook feiten over presentatoren en omroepen, niet eerder gepubliceerde foto’s en heel veel verhalen, weetjes en anekdotes worden overzichtelijk gepresenteerd.

Alco van Puffelen is een Amsterdams rijkeluiskind dat op reis gaat naar de zuiderburen. Tijdens zijn tocht ontmoet hij kleurrijke personages en komt hij terecht in bijzondere situaties. Waarbij altijd de vraag weergalmt: wie is er nu eigenlijk de idioot, hij of de wereld?

Titel: Verhalen van de brandweer Auteur: Mariëtte Middelbeek Prijs: € 15 Pagina’s: 224 Uitvoering: paperback ISBN: 978 94 6068 324 4 NUR: 402 Formaat: 140 x 215 mm Release: 6 oktober 2016

Titel: 65 jaar televisie in Nederland Auteur: Bert van der Veer Prijs: € 19,95 Pagina’s: 256 Uitvoering: gebonden, full color Formaat: 210 x 297 mm ISBN: 978 94 6068 326 8 NUR: 400 Release: 29 augustus 2016

Titel: De verovering van Vlaanderen Auteur: Stefan Popa Prijs: € 19,95 Pagina’s: 352 Uitvoering: paperback met flappen Formaat: 140 x 215 mm ISBN: 978 94 6068 292 6 NUR: 301 release: 5 oktober 2016

De Verovering van Vlaanderen is een rijke roman: een aanklacht tegen het oprukkende nationalisme, de betekenisloosheid van de moderniteit, maar boven alles een literaire komedie.

21


Leesclubs die echt inhoudelijk over een boek willen praten, zijn bij Uitgeverij Marmer aan het juiste adres. Voor romans die bij uitstek geschikt zijn voor leesclubs, kun je eenvoudig op onze website discussievragen vinden. Het bijzondere aan deze vragen is dat de auteur ze zelf heeft opgesteld en ook de antwoorden erop geeft. Vogeljongen is semi-autobiografisch. Valt er iets over de schrijver uit te destilleren? Vaderval wordt verteld in de tegenwoordige tijd en vanuit de ik-figuur. Van pagina 246 tot 264 is er evenwel sprake van de verleden tijd en wordt de ‘ik’ een ‘hij’. Waarom zou de auteur tot deze ingreep hebben besloten?

GA VOOR DE ROMANS MET DISCUSSIEVRAGEN NA AR WWW.UITGEVERIJMARMER.NL EN KIJK BIJ LEESCLUBS

22


23


uitgeven met toegevoegde waarde Uitgeverij Marmer is een publieksuitgeverij voor literatuur, poëzie, thrillers, non-fictie, kinderboeken en cross-overliteratuur. De uitgeverij brengt vooral Nederlandstalige auteurs, onder wie bekende bestsellerauteurs en talentvolle debutanten. Kenmerkend voor de uitgeefprojecten en de auteurs is de grote kwaliteit van de uitgaven, de heldere positionering en doordachte marketingcampagnes. Hiermee onderscheidt Uitgeverij Marmer zich van andere uitgeverijen.

de mooiste boeken zijn van marmer

Uitgeverij Marmer De Botter 1 3742 GA BAARN T: +31 (0)6 49 881 429 E: info@uitgeverijmarmer.nl I: www.uitgeverijmarmer.nl Vertegenwoordiging in Nederland: New Book Collective Herengracht 166 1016 BP Amsterdam +31 (0)20 2260238 Dian van der Zande Maarten Richel verkoop@newbookcollective.com

Bestellen kan via Centraal Boekhuis of rechtstreeks bij de vertegenwoordiging en via de uitgeverij. Vertegenwoordiging in België (Vlaanderen): Elkedag Boeken Jodenstraat 16 B-2000 Antwerpen +32 (0)3 345 60 40 Pieter Boschmans (vertegenwoodiger) Sally Lannau (vertegenwoordiger) Sophie Verbist (publiciteit) info@elkedagboeken.be De in deze brochure vermelde prijzen, aantallen pagina’s en verschijningsdata kunnen in uitzonderingsgevallen worden gewijzigd.

Uitgeverij Marmer Najaar 2016  

De nieuwe boeken van Uitgeverij Marmer voor najaar 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you