Page 1

VCL-SERIE

Kwaliteitsromans van Nederlandse bodem

Zes maal per jaar automatisch twee nieuwe romans, direct na verschijnen, in uw brievenbus!


Elk boek neemt u mee in een spannend leesavontuur. Uw reis gaat door een andere wereld, in een omgeving om weg te dromen of om over na te denken.

De VCL-serie staat garant voor kwaliteitsromans van Nederlandse bodem en is een boekenserie waar u als abonnee op kunt intekenen. Elke abonnee profiteert van grote prijsvoordelen. Als abonnee ontvangt u zes keer per jaar een zending van twee nieuwe romans thuis. De jaargang start in januari van elk jaar, maar u kunt op elk moment lid worden. De VCL-romans zijn altijd nieuw geschreven door Nederlandse schrijvers vanuit een positieve levensvisie.

Uitvoering en voordeelprijs van al uw VCLromans: De boeken zijn gebonden met stofomslag, elk meer dan 200 bladzijden dik, vlot leesbaar in een duidelijke letter. Per roman betaalt u € 6,75 + een portobijdrage van € 1,50 per boek. De winkelprijs bedraagt € 13,50 per boek; dat betekent een voordeel van BIJNA ZEVENTIG EURO per jaargang!

Als VCL-abonnee krijgt u regelmatig de gelegenheid vrijblijvend gebruik te maken van extra scherp geprijsde aanbiedingen of nieuw verschenen boeiende romans. Het abonnement kan met inachtneming van een maand opzegtermijn worden beëindigd, indien u ten minste één volle jaargang abonnee bent geweest. Per email opzeggen kan ook.

Betaling van uw abonnement geschiedt bij voorkeur per automatische afschrijving van uw bank-of girorekening. U betaalt per zending, binnen 14 dagen na ontvangst. Wie geen automatische afschrijving wenst, betaalt met een acceptgirokaart per zending € 1,50 extra.

Informatie en contact

Gemak en extra voordeel! Uw VCL-zending wordt per post thuis bezorgd. De pakketjes passen door de brievenbus. Desgewenst kunt u met een boekhandelabonnement zelf uw pakketje ophalen in de boekhandel.

Voor informatie en vragen over de VCLserie kunt u ons schrijven of mailen. Bellen kan ook, elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur naar nummer 0344 637085. Let op: adreswijzigingen, opzeggen e.d. dienen schriftelijk worden doorgegeven aan ons adres: VCL-serie, Postbus 6088, 4000 HB Tiel e-mail: vcl-serie@kok.nl

Uw voordelen op een rij • Zes maal per jaar automatisch twee nieuwe romans, direct na verschijnen, in uw brievenbus • Elke zending van twee romans staat garant voor urenlang leesplezier • Uw korting ten opzichte van de winkelprijs is bijna € 70 per jaar • Vrijblijvende aanbiedingen speciaal voor u als abonnee

Postbus 6088, 4000 HB Tiel Telefoon: 0344 637085 (9.00 -12.00 uur) E-mail: vcl-serie@kok.nl Website: www.vclserie.nl


Januari 2013

Abonneeprijs € 6,75

Gerda van Wageningen

Marleen Schmitz

Zoete melodie

Twee zussen, drie levens

Dieudonnée le Fèvre – haar chique naam stamt af van de Hugenoten – heeft een groot muzikaal talent. Thuis leert ze spelen op de eenvoudige traporgel, maar haar vader neemt haar ook mee naar de dorpskerk om te oefenen op het grote kerkorgel. Als er op een dag een ongeluk gebeurt en zij het spelen tijdens de kerkdienst van haar vader overneemt, ontstaat er al snel grote beroering in het dorp. Ook Dieudonnées eigen hart wordt geraakt. De zoon van de notaris is een knappe man die grote indruk op haar weet te maken. Tegelijkertijd is er een boerenzoon die haar zijn hand, hart en boerderij biedt. Maar wat moet een vrouw met haar talent tussen de koeien?

Vera en Daisy zijn allebei herstellende van een ingrijpende operatie. Vera omdat ze een nier heeft afgestaan, Daisy omdat ze er een heeft ontvangen. Na die herstelperiode is Daisy voor het eerst in haar leven kerngezond. De vrijheid die dat oplevert, is voor haar nog wel even wennen. Ook Vera voelt zich bevrijd: na vele jaren verbreekt ze haar relatie met Koen en probeert ze richting te geven aan haar eigen leven. Ze heeft plannen om een tandartspraktijk over te nemen aan de andere kant van het land en huis en haard te verlaten. Maar dan blijkt dat de levens van de twee zussen nauwer met elkaar verbonden zijn dan ze zelf konden vermoeden, en dat dit grote gevolgen heeft.

Gerda van Wageningen is de meest gelezen auteur van de VCL-serie en staat altijd garant voor een heerlijk verhaal vol met historische details. Zoete melodie speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw. Laat je meevoeren!

Marleen Schmitz debuteert met dit boek in de VCL-serie. Ze groeide op in een dorp in de buurt van Roermond en was daar geregeld in de bibliotheek te vinden. Dat ze ooit zelf een boek zou schrijven, was een stille droom. Nu is die uitgekomen.

Abonneeprijs € 6,75


Maart 2013

Abonneeprijs € 6,75

Ina van der Beek

Anke de Graaf

Vergeten tijd

Van nu naar later

Amy en Rob hebben het goed samen met hun drie kinderen. Ook zakelijk gaat het Rob, die een eigen adviesbureau is begonnen, voor de wind. Maar dan begint hij te veranderen. Rob is voortdurend moe, het werk wil ineens niet meer en hij gaat zich steeds vreemder gedragen. De huisarts denkt aan een burn-out en schrijft rust voor, maar dat helpt niet. Via een psychiater komt Rob ten slotte bij een neuroloog terecht – die helaas geen goed nieuws voor hem heeft. Ondertussen heeft zijn werkneemster Connie zo haar eigen problemen. Ook voor haar lijkt het leven vaak donker. Zullen ze weer lichtpuntjes kunnen zien?

Annemieke is gelukkig met haar dochtertje Marieke en man Arjan. Hij heeft Marieke geadopteerd als zijn eigen dochter en samen vormen ze een mooi gezin. Maar dan hoort Markus, de biologische vader van het meisje, dat hij een dochter heeft. Logischerwijs wil hij haar ontmoeten en leren kennen. Er volgt een confrontatie waarvan de nasleep nog jaren in hun levens zal doordreunen. Vooral Marieke heeft het hier moeilijk mee naarmate ze ouder wordt en meer van de situatie leert begrijpen. Als zij degene is door wie alles is misgegaan, zal zij dan ook degene zijn die het kan oplossen?

Ina van der Beek weet aangrijpende onderwerpen zo te verhalen dat je er als lezer moeiteloos in mee kunt gaan. Naast haar romans schrijft ze columns en recensies voor Elisabet.

Anke de Graaf heeft met Van nu naar later een boeiend vervolg geschreven op het boek Wat is de waarheid, dat in mei 2012 in de VCL-serie verscheen. De levens van Annemieke, Arjan, Markus en Marieke ontwikkelen zich verder, en daarmee ook het verhaal.

Abonneeprijs € 6,75


Mei 2013

Abonneeprijs € 6,75

Andra Groenhof

Ria van der Ven-Rijken

Overspringende vonken

Kostbaar verlies

De eenentwintigjarige Rianne van Heemskerk is opgegroeid in een gezin met betrekkelijk weinig ouderliefde. Als ze ongewild zwanger raakt en besluit het kindje te houden, moet ze van haar ouders onmiddellijk het huis uit. Zo komt ze in contact met Marion Houtsma, die al heel lang weduwe is en haar liefdevol opvangt. De band tussen de twee wordt al snel hechter en doet beiden goed. Het tekort aan liefde dat Rianne in haar jeugd heeft ervaren, wordt door Marion ruimschoots vergoed. Toch maakt Rianne zich zorgen over haar toekomst. Zal ze zelf haar kindje kunnen grootbrengen? Hoe zal ze een baan vinden? Dan krijgt de loop van de dingen een onverwachte wending.

Francisca de Winter is alweer enkele jaren gepensioneerd, maar heeft nog goed contact met enkele oud-collega’s van de scholengemeenschap waar ze lesgaf. Toch schrikt ze als een van hen met het voorstel komt om een reünie te organiseren. Twintig jaar geleden was er namelijk een naar voorval met een leerling. Deze Ruth Kronenburg is intussen gelukkig getrouwd en heeft een dochtertje. Haar verleden houdt ze angstvallig verborgen en ze wil niets meer te maken hebben met de mensen van vroeger. Vooral niet met de vreselijke Claudia Bouwman, die haar het leven iedere dag zuur maakte. Maar Claudia is ook volwassen geworden en wil met haar verleden in het reine komen. Dat zorgt voor een frontale botsing.

Andra Groenhof debuteerde vorig jaar in de VCL-serie met Als je leven je lief is, een prachtige roman met een duidelijke christelijke grondslag. Met Overspringende vonken gaat ze op dezelfde voet verder.

Ria van der Ven-Rijken stuurde al toen ze 17 jaar was haar eerste manuscript naar een uitgeverij. Ze werd beleefd geweigerd en pas jaren later pakte ze het schrijven weer op. Sinds in 1996 haar debuutroman verscheen in de VCLserie, is ze niet meer opgehouden.

Abonneeprijs € 6,75


Juni 2013

Julia Burgers-Drost

Simone Foekens

Het licht breekt door

Ster van hoop

Jasmijn is in de wolken. Ze heeft haar plek gevonden in het dorp van haar oma, en ook haar grote liefde, met wie ze nu gaat trouwen. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd. Ook Marijke Marwijk, een vriendin van haar oma. Omdat Marijke niet alleen kan reizen neemt ze haar kleindochter Aniek mee. Die wordt meteen verliefd op het dorp en de bed and breakfast die ze daar aantreft. Aniek vindt werk in de bed and breakfast zodat ze daar kan blijven. Alles lijkt goed te gaan, tot vlak buiten het dorp een boerderij wordt verbouwd tot… bed and breakfast. De brallerige eigenaar maakt zo veel reclame dat de bestaande bed and breakfast erbij verbleekt. Wat moeten ze daar nu weer mee?

De zwangere Els Groote heeft een paar erg vervelende maanden achter de rug. Zo vervelend dat ze besluit te verhuizen naar een plek waar ze niemand kent en niemand wil leren kennen. Dan kan ze ook nooit meer door anderen teleurgesteld worden. Ze zet een webwinkel op voor zelfgemaakte poppenkleertjes en probeert daar voldoende inkomsten uit te halen om een bestaan op te bouwen voor haarzelf en haar baby. Vrijwel direct na haar verhuizing komt ze echter in contact met Rick. Ondanks haar voornemens lukt het haar niet om hem op afstand te houden. Maar alle wisselende signalen die Rick van haar krijgt – dan weer hartelijk, dan weer afwerend – brengen hem ook danig in de war.

Julia Burgers-Drost kan als geen ander de sfeer vangen van een plek: een boekwinkel, een clubhuis, een bed and breakfast – haar schrijfstijl en personages brengen elke locatie tot leven. De bed en breakfast uit Jij bent mijn doel heeft met deze roman een vervolg gekregen!

Abonneeprijs € 6,75

Simone Foekens verwierf bekendheid met haar christelijke kinderboeken. Ster van hoop is haar eerste roman voor volwassenen en haar debuut in de VCL-serie. Ze woont met haar man en vier kinderen in Almelo.

Abonneeprijs € 6,75


September 2013

Abonneeprijs € 6,75

Margreet Maljers

Henny Thijssing-Boer & José Vriens

Het zit in de familie

Onthulling in de wind

Ricky, de veertienjarige dochter van Sabine Meulmeester, weet dat Andries Meulmeester niet haar biologische vader is. Daar heeft ze nooit een probleem van gemaakt. Andries gaat met haar net zo warm en hartelijk om als met de andere kinderen, dus waarom zou ze? Maar dan vangt ze tijdens een logeerpartij een gesprek op van haar grootvader met een zakenrelatie en wordt ze toch nieuwsgierig naar haar biologische vader. Ondertussen komt ook de biologische vader zelf – een bekende zanger – aan de weet dat hij een dochter heeft. Hij hoopt dat hij een rol in haar leven kan gaan spelen. Een ontmoeting kan niet uitblijven, evenmin als de gevolgen. Maar welke dat zullen zijn, kan niemand overzien.

Als herenboer Barend Bouwstra zijn handen niet van de jonge Anna af kan houden, heeft dat grote gevolgen. Ze wordt van dit vreselijke incident zwanger en de schande is groot, maar de rijke boer maakt zich er niet druk over. Hij heeft Anna’s vader, die als knecht bij hem werkt, in zijn zak. Vooral als hij een flinke geldsom belooft. Maar ondertussen moet Anna de schande dragen en mag ze niets vertellen over Barends daad. Ze verzint een verhaal over Brian, een zogenaamde Canadese soldaat die de vader is van haar kind. Dan ontmoet ze een nieuwe liefde, die haar dochter als zijn eigen kind accepteert. Totdat hij de waarheid ontdekt over Anna en haar dochter.

Margreet Maljers schreef al diverse boeken voor de VCL-serie, waaronder Huis van melk en honing, waarop dit boek een vervolg is. Daarnaast schrijft ze romans samen met haar zus Reina Crispijn. Het schrijven zit dus in de familie!

Henny Thijssing-Boer schreef tot aan haar dood in 2011 vele romans en korte verhalen. Onthulling in de wind is een nieuwe roman geschreven door José Vriens op basis van een nagelaten boekidee van Henny Thijssing-Boer.

Abonneeprijs € 6,75


November 2013

Abonneeprijs â‚Ź 6,75

Johanne A. van Archem

Greetje van den Berg

Het ging niet voorbij

Lichtvoetig

Op de begrafenis van haar grootvader Jacob Reijnders ziet de jonge Eva van der Bergh een onbekende man tussen de gasten. Even later rijdt de man weg in een auto met een Duits kenteken. Dit intrigeert Eva, vooral omdat haar opa nooit veel vertelde over zijn verleden. Nu heeft ze kans om daar verandering in te brengen. De onbekende man, Florian Schultze, is ook op zoek naar meer informatie over zijn grootvader, Wilhelm. Jacob Reijnders is de laatste man die Wilhelm Schultze heeft gesproken. Eva wordt nieuwsgierig, maar heeft eigenlijk helemaal geen tijd om zich in deze geschiedenis te storten. Haar relatie staat onder druk en misschien gaat ze emigreren. Maar kan ze dat nog doen zonder dat ze het antwoord heeft gevonden op alle vragen die haar opa naliet?

Peter en Larissa Schoonebeek leiden een voorspoedig leven. Ze hebben een eigen modezaak, hun relatie staat als een huis en hun enige dochter Kim is zwanger van hun eerste kleinkind. Tijdens een vakantie in Spanje raken ze betrokken bij een ernstig ongeluk, waarbij Peter zwaar hersenletsel oploopt. Hun leven verandert totaal. Vooral Larissa heeft er moeite mee dat Peter niet meer de man is met wie ze alles kan delen. De enige met wie ze hierover kan praten is Ludo, Peters plaatsvervanger in de winkel. Hun relatie wordt steeds hechter en haar gevoelens voor hem gaan steeds dieper. Kim ziet het gebeuren en overlaadt haar moeder met verwijten. Dat mondt uit in een conflict en Larissa wordt gedwongen een keuze te maken die hoe dan ook pijn zal doen.

Johanne A. van Archem heeft een levensgrote interesse in de geschiedenis, met name die van de beide wereldoorlogen. De gevolgen hiervan werken nog steeds door in de moderne maatschappij en dat weet zij als geen ander te beschrijven.

Een goed verhaal heeft twee kanten, weet Greetje van den Berg. Een slachtoffer kan ook dader zijn en een dader heeft ook een menselijk gezicht. Dankzij die benadering zijn haar boeken levensecht en doorvoeld. Lichtvoetig is wederom een ijzersterk boek in haar toch al zo sterke oeuvre.

Abonneeprijs â‚Ź 6,75


Verschijningsdata Januari 2013 Gerda van Wageningen Zoete melodie

Maart 2013 Ina van der Beek Vergeten tijd

Mei 2013 Andra Groenhof Overspringende vonken

Marleen Schmitz Twee zussen, drie levens

Anke de Graaf Van nu naar later

Ria van der Ven-Rijken Kostbaar verlies

Juni 2013 Julia Burgers-Drost Het licht breekt door

September 2013 Margreet Maljers Het zit in de familie

November 2013 Johanne A. van Archem Het ging niet voorbij

Simone Foekens Ster van hoop

Henny Thijssing-Boer & JosĂŠ Vriens Onthulling in de wind

Greetje van den Berg Lichtvoetig

www.vclserie.nl • VCL-serie, postbus 6088, 4000 HB Tiel

VCL abonneefolder 2013  

VCL abonneefolder 2013

VCL abonneefolder 2013  

VCL abonneefolder 2013

Advertisement