Page 1

L SPECIA EN ENT M I L P COM N BOEKE R NAJAA

2013

Complimentenkalender 2014 • Het groot complimentenboek


‘Een compliment is geluk in een geschenkverpakking’ Ewout Kieckens

Elke dag biedt nieuwe kansen om de mensen om je heen een compliment te geven. Je partner, een vriend of een collega: iedereen vindt het prettig als je hem of haar waardeert.

Dinsdag 1 januari

ler! Bestsel 3 01 Editie 2 e an twe meer d e d en in maand oeken ssb busine ! top-10

Een nieuw jaar Het nieuwe jaar is begonnen. Voor jou wordt het een jaar vol complimenten. Spreek bij je Nieuwjaarswensen een woord van waardering uit. Luister naar de goede voornemens die anderen uitspreken. Wat streven ze na en waarom is dat moeilijk voor hen? Willen ze stoppen met roken, afvallen of iets anders. Spreek uit hoe goed je het voornemen vindt, wens hun succes en laat blijken dat je er veel vertrouwen in hebt. Goede voornemens neem je immers niet alleen. Met een beetje steun en waardering van anderen gaat het makkelijker.

Donderdag 25 april Meer zelfvertrouwen in het sollicitatiegesprek Een sollicitatiegesprek is een ontmoeting tussen de sollicitant en de toekomstige werkgever. Helaas monden veel sollicitatiegesprekken uit in een kruisverhoor, omdat de recruiter meent dat op die manier de zwakke plekken van de sollicitant beter zichtbaar worden. Een sollicitant zal zijn kwaliteiten beter kunnen toelichten en onderbouwen als hij zich vanaf het begin van het gesprek op zijn

Op zoek naar originele en oprechte complimenten kun je 365 dagen per jaar profiteren van de creatieve ideeën en originele inzichten in deze complimentenkalender.

gemak voelt. Het is daarom goed om zo’n gesprek te beginnen met een compliment over de stiptheid, het uiterlijk of de brief van de sollicitant. Met zo’n opening wordt het gesprek al een stuk gemakkelijker.

Vrijdag 3 mei

Wil je nog meer weten over de kracht van complimenten? Lees dan ook Het groot complimentenboek, een uniek en luxe boek boordevol inspirerende inzichten over complimenteren!

Het sandwich compliment Om kritiek te verzachten, wordt soms geadviseerd om de sandwichmethode toe te passen. De sandwich-methode houdt in dat je eerst een compliment geeft, daarna kritische feedback om weer af te sluiten met een compliment. Dit kan de kritiek verzachten, maar het is wel doorzichtig. De medewerker is vooral bezig met de kritiek tot zich te laten doordringen. Het compliment kan hem ontgaan. Het is wel een goed idee om deze techniek eens te gebruiken in een gewoon gesprek – zonder kritiek. Dus: geef een compliment, ga in op de inhoud en sluit af met de herhaling van het compliment. Het verhaal leidt af van het compliment, maar de herhaling maakt het compliment extra geloofwaardig.

Zondag 8 september

Een compliment voor vakmanschap Je laat je huis vakkundig verbouwen door een aannemer. Je afgebroken tanden worden weer netjes hersteld door je tandarts. Een handige monteur van de wegenwacht krijgt je auto weer aan de praat. Dit zijn voorbeelden van vakmanschap. Vakmensen kunnen iets dat je zelf nooit voor elkaar had gekregen. En daarin heeft iedere vakman of -vrouw zijn of haar specialiteit. Ga er niet vanuit dat de vakman of -vrouw in kwestie zelf wel begrijpt dat je zijn of haar werk op prijs stelt omdat hij of zij dat zo goed kan. Vertel wat je ziet, en benoem dat je dat zelf nooit zo goed voor elkaar had gekregen. Zo toon je dankbaarheid en de waardering die op zijn plaats is.

De complimentenkalender 2014 is een bron van inspiratie, opnieuw samengesteld door de bekende lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk, auteur van de bestseller Manipuleren kun je leren en Het groot complimentenboek.

isbn: 9789461260567 nur: kalenders en verjaardagskalenders (014) uitvoering: scheurkalender formaat: 130 x 190 omvang: 365 dagen verkoopprijs: € 16,95 verschijnt: juli 2013

Uitgeverij Haystack • special cadeauboeken najaar 2013 | 2


‘Een compliment kost niets en je hebt er een onuitputtelijke voorraad van...’ Frank van Marwijk

Het is heerlijk als iemand je laat weten dat je er goed uitziet, dat je een bijzondere prestatie hebt geleverd of dat je veel voor hem of haar betekent. Ontdek hoe je thuis en op het werk mensen kunt waarderen met originele, oprechte complimenten.

Profiteer ook van de inspirerende inzichten, de persoonlijke ervaringen van de mensen die ze hebben geïnterviewd en de prachtige vormgeving van dit luxe gebonden boek.

Hoe geef je een goed compliment? Welke valkuilen moet je vermijden bij het geven van complimenten? Hoe neem je complimenten in ontvangst? Geen vraag blijft onbeantwoord in dit veelzijdige boek. Ontdek de kracht van waardering en maak van complimenteren je tweede natuur. Bestel de nu ook

enten m i l p m Co er kalend 2014 !

De bekende lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk (auteur van de bestseller Manipuleren kun je leren) en waarderingsexpert Hans Poortvliet hebben samen een uniek boek geschreven over een van de meest onderschatte aspecten van de menselijke psychologie.

isbn: 9789461260376 nur: psychologie algemeen (770) uitvoering: full-color gebonden in integraalband formaat: 195 x 250 omvang: 288 pagina’s verkoopprijs: € 24,95 reeds verschenen

Uitgeverij Haystack • special cadeauboeken najaar 2013 | 3


Uitgeverij Haystack Ruiterstraat 10 5301 ED Zaltbommel 0418-680180 www.haystack.nl needle@haystack.nl @haystackboeken

Special complimentenboeken najaar 2013  

Maak kennis met de nieuwe editie van de Complimentenkalender 2013 en Het Groot Complimentenboek!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you