Page 74

Nieuws en nominaties

Nieuws

Arthur Japin in het Centraal Boekhuis

Feest in het Centraal Boekhuis met Arthur Japin Ter ere van het 250.000ste verkochte exemplaar van De overgave bracht Arthur Japin donderdag 16 juli jl. een bezoek aan het Centraal Boekhuis, dat zorg heeft gedragen voor de distributie van al deze boeken. Japin kreeg de gelegenheid om het 250.000ste exemplaar zelf uit het handmagazijn te pakken, met behulp van een kraan. Bezoek Orhan Pamuk aan Nederland Naar aanleiding van zijn nieuwe roman Het museum van de onschuld kwam de Turkse auteur en Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk in september naar Nederland. In het Rasa Wereldculturencentrum te Utrecht was een feestelijke bijeenkomst ter ere van de schrijver waarna hij werd geïnterviewd door Bas Heijne. Het museum van de onschuld vertelt het verhaal van de liefde van de rijke Istanbulse zakenman Kemal voor Füsun, een ver familielid dat veel jonger is dan hij. De liefde wordt zorgvuldig gedocumenteerd door middel van allerlei voorwerpen die met Füsun te maken hebben. Arthur Japin gastschrijver aan de rug Japin is dit najaar gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf eind september verzorgt hij werkcolleges over geschiedenis en fictie en geeft hij publieke lezingen over zijn schrijverschap en de rol daarin van werkelijkheid en fictie. Sinds 1986 is aan de Rijksuniversiteit Groningen elk najaar een gastschrijver verbonden. Arthur Japin is de vierentwintigste gastschrijver.

74

Orhan Pamuk wordt geïnterviewd door Bas Heijne

De Toverberg eerste uitgave in reeks ap-domein Met een nieuwe editie van De Toverberg is De Arbeiderspers gestart met een nieuwe reeks: ap-domein. Betaalbare en fraaie edities van hoogtepunten uit de tachtigjarige geschiedenis van De Arbeiderspers: fictie, poëzie en non-fictie, met een nadruk op vertaald werk. De omslagbeelden voor ap-domein worden verzorgd door Nederlands en Vlaams fotografietalent. Schrijver en beeldend kunstenaar Jannie Regnerus maakte het omslag voor De Toverberg.

Foto: Antoinette Mooy

Dansnovelle Christiaan Weijts gepresenteerd tijdens het Gala van de Nederlandse Dans in Maastricht Op 10 oktober verscheen De etaleur van Christiaan Weijts. Hij schreef deze novelle ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Nederlands Dans Theater, en liet zich inspireren door het werk van dansers en choreografen van dit gezelschap. Tijdens een prachtig programma in het Theater aan ’t Vrijthof overhandigde Christiaan Weijts het eerste exemplaar aan Tom Rombouts, oud-bestuursvoorzitter van het Nederlands Dans Theater en burgemeester van Den Bosch. Verfilming The Road van Cormac McCarthy In februari 2010 zal de film, die wordt geregisseerd door John Hillcoat, te zien zijn in Nederland en België. Uitgeverij De Arbeiderspers geeft naar aanleiding hiervan een filmeditie uit van de eerder gepubliceerde roman De weg.

Christiaan Weijts overhandigt het eerste exemplaar van De etaleur aan Tom Rombouts

De Arbeiderspers Voorjaar 2010  

Prospectus

De Arbeiderspers Voorjaar 2010  

Prospectus

Advertisement