Page 16

Agenda

Cursussen Geotechniek voorjaar 2014 Damwandconstructies en bouwputten

Met PDH’s Geotechniek

6, 7, 13 en 14 maart 2014 (20 PDH’s Geotechniek) Cursusleiders: Dr.ir. K.J. Bakker (WAD43 BV/TU Delft) en ing. H.J. Everts (ABT/TU Delft)

Elk jaar weer mag de cursus ‘Damwandconstructies en Bouwputten’ zich op een grote belangstelling verheugen. Op basis van de cursusevaluaties kunnen wij aannemen dat de grote diversiteit aan behandelde onderwerpen daarvoor een belangrijke aanleiding is. De cursus beperkt zich niet tot ontwerpaspecten alleen, maar gaat ook uitgebreid in op zaken zoals uitvoering, juridische aangelegenheden, verzekeringen en onderhoud. De colleges zijn breed opgezet en praktijkgericht.

Problematiek houten paalfunderingen en funderingen op staal

14 en 15 mei 2014 (10 PDH’s Geotechniek) In samenwerking met: Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek Cursusleiders: Ing A.T.P.J. Opstal (Opstal Funderingsadvies) en ing. A. van Wensen (Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek)

pao.tudelft.nl

Leren van geotechnisch falen

2 april 2014 (8 PDH’s Geotechniek) Cursusleider: Dr.ir. M.Th. van Staveren (VSRM/Universiteit Twente) Het doel van de in 2008 ingestelde SBRCURnet-commissie C163 was inzicht te krijgen in oorzaken en omstandigheden van geotechnisch falen. Het gaat hierbij om het vermijden, of in elk geval zoveel mogelijk beperken, van vertragingen, directe faalkosten, omgevingsschade, gevolgschade, onveiligheid en reputatieschade. De nadruk van deze cursus ligt op de ’hoe’- vraag: hoe ontstaat geotechnisch falen in een project en hoe is dit tijdig zoveel mogelijk te voorkomen?

Eurocode 7: Geotechniek

2 dagen voorjaar 2014 (10 PDH’s Geotechniek) In samenwerking met: KIVI NIRIA afdeling Geotechniek en NEN Cursusleiders: Ir. A.J. van Seters (Fugro GeoServices) en ir. H. Brinkman (Deltares)

In ontwikkeling: Schaliegas- en frackingfeiten Stichting PostAcademisch Onderwijs

Postbus 5048 2600 GA Delft

015 278 46 18 info@pao.tudelft.nl

advertentie_geotechniek_1_2014.indd 1

4-11-2013 10:09:23

Neem deel aan de

Geotechniek Onderwijsspecial april/mei 2014!

Uw partner in bouwputadvies en engineering

VACATURE Huisman Traject BV zoekt wegens uitbreiding dienstenpakket per direct:

Geotechnisch adviseur m/v Specialisme: Affiniteiten:

fundatietechniek kennis met geo-hydrologie damwand berekeningen

www.huismantraject.nl

De onderwijsspecal, gericht op de aanwas van nieuwe geotechnici, wordt gemaakt i.s.m. TU’s en Hogescholen en ook via deze kanalen gedistribueerd in Nederland en België. Presenteer u als werkgever naar toekomstige werknemers met een artikel en/of corporate advertentie. Informeer bij de uitgever naar de aantrekkelijke plaatsingstarieven: Info@uitgeverijeducom.nl, telefoon 010 - 425 65 44

Profile for Uitgeverij Educom

Geotechniek januari 2014  

Onafhankelijk vakblad voor het geotechnische werkveld

Geotechniek januari 2014  

Onafhankelijk vakblad voor het geotechnische werkveld

Advertisement