Page 28

Gábor Babos helpt ploeg Gudelj een handje

NAC niet onfortuinlijk tegen NEC

meld je aan voor de buitenverfworkshop in Rijen: woensdag 17 april Etten-Leur woensdag 24 april

BREDA - Mede en misschien wel dankzij Gábor Babos heeft zaterdagavond een 2-0 overwinning uit het vuur gesleept tegen NEC. Babos is nu nog doelman van NEC, maar keert volgend seizoen terug op het oude nest in Breda.

-Nieuwe elastische buitenverven -Buitenduurzaamheid tot 12 jaar met 1 laag! -veel voorkomende problemen -kom langs of stuur een mail om aan te melden naar workshop@decokay.nl -vol = vol

middenlijn in de 82e minuut vier spelers uit en besloot het er vanaf 20 meter eens op te wagen. Zijn niet eens zo fantastische schot schoot uiterst knullig onder Babos door: 1-0. Drie minuten later besliste Elson Hooi het duel, maar ook bij zijn inzet leek de toekomstig NAC-keeper niet helemaal vrijuit te gaan.

De twee doelpuntenmakers van zaterdagavond in een shot gevangen, Elson Hooi (links) en Anthony Lurling. FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

DOOR PETER HOUTEPEN De 38-jarige Hongaar zag er op z’n minst niet erg gelukkig uit bij de twee late goals die NAC zaterdag in het Rat Verlegh Stadion in Breda scoorde. Wel twee enorme belangrijke doelpunten, want het moet wel erg raar lopen mocht NAC nog in nacompetitiegevaar komen. Sterker nog, de play-offs voor Europees voetbal zijn feitelijk net zo dichtbij. Ban Het was Anthony Lurling die in de 82e minuut de ban brak voor NAC, in een wedstrijd die geen winnaar op leek te gaan leveren. In de eerste helft was NEC de betere ploeg en acteerde NAC zwak. Toch kreeg het een enorme kans toen Mats Seuntjens oog in oog kwam te staan met

Babos, nadat hij even daarvoor de bal ontfutseld had bij Rens van Eijden. Seuntjens schoot echter ver naast. Aan de andere kant was Jelle ten Rouwelaar zeer attent op inzetten van Eric Falkenburg (kopbal van dichtbij) en Navarone Foor. Middenlijn In de tweede helft, waarin NAC een stuk beter voor de dag kwam, miste Nemanja Gudelj van dichtbij uit een rebound en waren er mogelijkheden voor Danny Verbeek en Jordy Buijs om voor de thuisploeg te scoren. NAC zelf kwam nog een keer goed weg toen Sören Rieks uit een voorzet van Melvin Platje op de paal kopte. In de belangrijke laatste fase van de wedstrijd was het Anthony Lurling die de overwinning inleidde. De aanvaller, die deze week 36 wordt, speelde komend vanaf de

Terecht “De actie was fantastisch”, aldus Anthony Lurling na afloop over zijn eerste goal. “Maar eigenlijk moet je zo’n bal dan ook strak in het kruis schieten. In plaats daarvan rolt ie onder Babos door.” Zijn doelpunt en dat van Hooi drie minuten later betekende de 500e overwinning van NAC in de Eredivisie. Voor trainer Nebojsa Gudelj was het zijn zesde overwinning als hoofdcoach van NAC. Voor het eerst kon er na afloop bij de Serviër ook eens een lachje af, hoogstwaarschijnlijk beseffend hoe belangrijk de zege was. “Onze eerste helft was heel matig. Te voorzichtig, maar ook te slordig. Het opbouwen van achteruit was niet optimaal. In de tweede helft hebben we veel passie, veel strijd en veel agressiviteit getoond en ook genoeg kansen gecreëerd. Op basis van de tweede helft hebben we denk ik ook terecht gewonnen.” Gudelj roemde ook het publiek, dat zich zaterdag vooral in die tweede helft eens te meer de twaalfde man toonde. En over Anthony Lurling tot slot: “Hij heeft een paar weken niet gespeeld, maar je ziet hoe belangrijk hij voor ons is. Hij blijft gaan en acties maken. Hij wil alles doen om de wedstrijd te winnen.”

Buitenverfworkshop!

Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | gratis parkeren achter de winkel Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161-224187 | workshop@decokay.nl

Dierencentrale Nederland Vermist Poes, cypers zonder wit, halsband wit met steentjes, Hooiweg Etten Leur Poes, cypers, witte buik, voeten en wit in snuit, is gechipt, vl.band grijs + bel, Tuinstraat Etten Leur Gevonden Kat, cypers, met witte aftekenuingen, Vijfhuizenweg Etten Leur

Restant programma 21/04: Utrecht-NAC (14.30 uur) 27/04: NAC-Ajax (20.45 uur) 05/05: NAC-Roda JC (12.30 uur) 12/05: Feyenoord-NAC (14.30 uur)

Kat, cypers, zonder wit, Plantijnlaan Etten Leur Poes, zwart met witte aftekeningen, Kuifeend Etten Leur Kat, zwart, met witte aftekeningen, Stationsstraat Etten Leur Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

Laat u inspireren bij D66 ETTEN-LEUR - Als u eens wilt kijken hoe het gaat bij een fractieberaad van D66, dan kan dit weer aanstaande donderdag 18 april. Zeker als u geïnteresseerd bent in politiek en u zich afvraagt wat nu de achtergrond is van het gemeentenieuws wat u in de Bode vindt, dan geeft zo’n bezoek zeer veel inzicht in het besluitvormingsproces en zult u zien, dat er niet over één nacht ijs gegaan wordt bij D66. Maar natuurlijk is het mogelijk om ook gewoon langs te komen als algemeen belangstellende. Alle fractieberaden van D66 zijn openbaar, dus we zijn gewend, dat er inwoners bij ons aanschuiven en ook gewoon meepraten over de onderwerpen, die op de agenda staan. Voor de agendapunten van de inforaad en de gemeenteraad kunt u kijken op www.etten-leur.nl >> Bestuur & Organisatie >> Internetsite gemeenteraad Ons fractieberaad begint om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19:15 uur. Locatie is Hotel Trivium en Spa. U bent van harte welkom!

Trainer Nebojsa Gudelj: ‘We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd’

NAC weer stuk dichter bij handhaving BREDA - Degradatie? Na de 2-0 overwinning op NEC zaterdagavond geloven ze in Breda eigenlijk niet meer dat NAC dat kan overkomen, al is dat in theorie nog mogelijk. Een overwinning bij FC Utrecht komend weekeinde zou daarom meer dan een geruststelling betekenen. DOOR ADDO SPRANGERS Sterker nog: door een zege zou het nu op de elfde plaats van de ranglijst geklasseerde NAC (35 punten) stiekem zelfs nog aan de play-offs voor Europees voetbal mogen gaan denken. Het ‘gat’ met de nummers zeven tot en met tien (Heerenveen met 41 punten, FC Groningen met 39 punten, NEC met 37 punten en ADO Den Haag met 36 punten) is immers niet zo heel groot en met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt ‘alles’ mogelijk. Zo ver wil NAC-trainer Nebojsa Gudelj echter niet gaan. “We bekijken het gewoon wedstrijd per wedstrijd,” aldus de altijd nuchtere Servische oefenmeester. “Het is niet zo dat we nu ineens naar boven moeten kijken, we blijven bij onze doelstelling.” Nederlaag En dat is dus ‘gewoon’ handhaving. Een overwinning bij FC Utrecht zou die gewenste zekerheid een stuk dichter bij huis brengen. De forse nederlaag van de Utrechters (6-0) het voorbije weekeinde bij AZ ten spijt, zal het voor de Bredase ploeg naar verwachting echter geen ‘walk over’ worden. FC Utrecht, op de zesde plaats van de ranglijst met 51 punten, doet namelijk volop mee in de race om een Europees ticket. In eigen huis zal het er bovendien op gebrand zijn zich te revancheren voor het pak slaag in Alkmaar. Al zal dat laatste

dan moeten gebeuren zonder de inbreng van Anouar Kali en Jan Wuytens, die elk na twee keer geel een rode prent kregen voorgetoverd in het duel tegen AZ. Botteghin Bij NAC is Eric Botteghin na een wedstrijd schorsing weer present in de Bredase defensie. Alle ogen zullen echter vooral weer zijn gericht op Anthony Lurling. De aanvaller nam zijn ploeg zaterdagavond tegen NEC weer bij de hand en tekende daarbij hoogstpersoonlijk ook nog het eerste doelpunt aan. “Als je realistisch bent ,kwam deze wedstrijd te vroeg,” zo blikte hij terug op de wedstrijd tegen de Nijmeegse club. “In vier weken tijd heb ik meegedaan aan een goede groepstraining. In de eerste helft kreeg ik weinig ballen, maar in de tweede helft ging het beter. Je breekt de ban met een goede actie en bent belangrijk voor het team. Dat is ook waarom je wil spelen, omdat je weet dat je belangrijk kunt zijn.” Zijn teamgenoten en de supporters van NAC weten dat ook, net als trainer Nebojsa Gudelj. Hij roemde de 36-jarige routinier van NAC om zijn inbreng. “Leeftijd zegt me niets. Je ziet hoeveel Lurling voor NAC betekent.”