Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

2 NOVEMBER 2014 WEEK 44

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

GESCHILDERDE STOEPTEGELS IN CENTRUM NISPEN

076

480.000

VACATURES

MOUNTAINBIKERS OP AVONTUUR IN ZUID-AFRIKA

Gebiedsverbod voor jonge overlastpleger

Parkeerplekken bij Theresiakerk weg

ROOSENDAAL - Een 17-jarige jongen mag zich van burgemeester Niederer drie maanden niet meer ophouden in een gedeelte van de wijk Langdonk inclusief de Lindenburg. De tiener krijgt een gebiedsverbod opgelegd. Dat geldt tot 27 januari 2015. Volgens burgemeester Niederer maakt de knul zich regelmatig schuldig aan het verstoren van de openbare orde in Langdonk. Hij werd al twee keer eerder aangepakt voor overlastgevend gedrag. Op 9 oktober bedreigde hij buurtbewoners. De burgemeester maakt gebruik van een wet waarbij zowel de burgemeester als de officier van justitie extra bevoegdheden hebben om in te grijpen bij geweld.

MOERSTRATEN - De parkeerplekken voor de St. Theresiakerk in Moerstraten worden aan aan de openbaarheid onttrokken. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal wit hieraan meewerken, omdat de kerk niet meer als gebedshuis wordt gebruikt. De kerk wordt verbouwd tot woonhuis. De eigenaar van de kerk wil de parkeerplekken inrichten als privéterrein. Volgens het college zijn er binnen loopafstand van de kerk voldoende parkeerplaatsen om de verloren parkeercapaciteit op te vangen. Het is mogelijk om bezwaar in te dienen tegen dit voornemen. Dat kan door schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeente.

W E E K B L A D

Volkstoneel Heerle schrapt uitvoeringen

Roodkapje duikt op in Landgoedloop

HEERLE - De geplande uitvoeringen van Volkstoneel Heerle zijn afgelast. De toneelclub staat vrijdag 14 en zaterdag 15 november niet op de bühne. Dat meldt de vereniging. “Door facilitaire problemen zijn we genoodzaakt om de uitvoeringen pas in 2015 doorgang te laten vinden”, meldt Volkstoneel Heerle. De toneelclub gaat een nieuwe datum zoeken om de uitvoeringen alsnog doorgang te laten vinden. Voor dit jaar zou dat niet meer kunnen. De vereniging streeft er naar een nieuwe datum te zoeken voor 2015. Zodra die bekend is, brengt Volkstoneel Heerle naar buiten wanneer het publiek dan wel kan genieten van de optredens.

ROOSENDAAL - Zondag 9 november staat de Landgoedloop op Visdonk weer op het programma. Gezinnen kunnen meedoen aan een tocht waarin het sprookje van Roodkapje wordt nagespeeld. Kinderen voeren allemaal opdrachten uit die met de natuur en met Roodkapje te maken hebben. Voor wandelaars en nordic walkers is er wandelroutes samengesteld van vijftien kilometer langs het Rozenven. Hardlopers kunnen zich uitsloven in twee tochten van vijf en negen kilometer met een verrassingselement. Inschrijven kan op de dag zelf tot vijf minuten voor vertrek bij het secretariaat van THOR aan de Nispenseweg 5. Meer info staat op landgoedloop.nl.

Man opgepakt voor diefstal auto ROOSENDAAL - Een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is opgepakt voor de diefstal van een auto tijdens een woninginbraak op 10 augustus in de Parklaan in Roosendaal. De verdachte kwam in het vizier toen hij met de auto tankte in Bergen op Zoom zonder te betalen. Een dag later werd de wagen achtergelaten in Sint Philipsland. DNA-sporen leidden naar de man. Na het traceren van zijn verblijfplaats werd hij dinsdag aangehouden in Roosendaal. De auto is terug naar de eigenaar. Voor de inbraak werd eerder een 34-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden. Zij wordt verdacht van heling van gestolen goederen.

IN DEZE BODE

uItgEBrEID wONINgaaNBOD

ROOSENDAAL – Groepen 5 en 6 van basisschool De Zilverlinde kregen dinsdag les in afvalscheiding. Jolanda Jochems van de Omgevingsdienst verzorgde een gastles over zwerfaval waarbij de kinderen zelf ook een afvalzak mochten doorpluizen. Ook de schooncoach Hans Jürgens van de Kroeven stelde zich voor aan de leerlingen. Lees verder op pagina 5 van deze Bode. FOTO ROEL DE HAAN

Rijk wil niet betalen, gemeenten zetten punt achter project

Woonvoorziening drugsverslaafden wordt defi nitief M I D D E L B U Rafgeblazen G S E & V E E R S E ROOSENDAAL – De woonvoorziening voor chronisch drugsverslaafden aan de Wouwseweg en de Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal komt er niet. Het Rijk heeft besloten om geen extra geld beschikbaar te stellen voor deze woonvorm. Dat betekent dat de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht zelf volledig de kosten moeten dragen voor het project. Dat zou jaarlijks 1,3 miljoen euro betekenen. De gemeenten hebben daarom de stekker uit het al langslepende project getrokken. DOOR MONIQUE JANSEN De komst van het woonzorgproject voor drugsverslaafden sleept al jaren. De gemeenten spraken af dat de voorziening in Roosendaal zou komen. In het project participeerden verder de politie, de GGZ WNB, Novadic-Kentron en woningcorporatie AlleeWonen.

In 2011 maakte de gemeente Roosendaal bekend dat deze speciale woonruimte zou worden gevestigd op het perceel tussen de Wouwseweg en de Burgemeester Freijterslaan. Het project was vanaf het begin af aan omstreden. Omwonenden hadden kritiek op de locatiekeuze en vreesden overlast van de verslaafde bewoners.

Buffet-Wijnavond

14 & 28 nov - 12W decE E K B L A D

onbeperkt eten en Griekse wijnen

Grieks Restaurant Thalassa t h u i

p.p. € 25,-

Bloemenmarkt 9, Roosendaal Tel. 0165 535979 www.restaurant-thalassa.nl

s

i

n

d

e

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Stadserf 1

Bob van Dijk Makelaardij

Deze week in de gemeenterubriek:

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Gratis inloopspreekuur iedere woensdag van 16.00 tot 18.00 uur

Speciale aanbieding

en

Ludo van der Eijken

Kinken in de kabel De omgevingsvergunning voor de woonvoorziening is in 2012 afgegeven. Vanaf toen werd de financiering onzeker. Zorgkantoor CZ trok de financiering terug en woningcorporatie AlleeWonen liet dat jaar weten door geldgebrek niet in het bouwplan te investeren. vervolg zie elders in deze Bode

Wekelijkse informatierubriek

> Begroting 2015 > Iedereen doet mee in Roosendaal > Gladheidsbestrijdingsplan 2014-2015

r

e

Een mooier figuur met minder moeite g

i

o

HET KAN!

Bel voor een GRATIS proefbehandeling 0165 394302 Kade 9 Roosendaal www.bailine.nl

Chinees Restaurant

de Postkoets

UIT ETEN BIJ DE WERELDKAMPIOEN 3 GANGEN KEUZE MENU VAN CHEF LIAO

HERFST AANBIEDING:

GLAS ITALIAANSE RODE TOPWIJN

€2,-

€ 19.90 p.p.

Markt 31 Roosendaal tel. 0165-551055 www.restaurantdepostkoets.nl

Drz 20141102  
Drz 20141102