Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

H A L D E R B E R G S E

2 APRIL 2014 WEEK 14

Uitgeverij

13 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @H_bergseBode

TOTALE METAMORFOSE VOOR TREFPUNT HOEVEN

Te l .

599

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

GESTEGGEL OVER VERGUNNING VOOR DAKOPBOUW

Octopus-serie bij school De Steiger

Lintje voor Corina Tak

STAMPERSGAT - Om de veiligheid van kinderen rondom basisschool de Steiger in Stampergat te verbeteren, zijn materialen uit de zgn. ‘Octopus’-serie geplaatst. Deze borden, hekken en palen maken de schoolzone zichtbaar, waardoor andere weggebruikers geattendeerd worden op de aanwezigheid van de basisschool en hun weggedrag hierop aanpassen. De hekken zorgen voor een fysieke veiligheidsbarrière tussen straat en trottoir. Donderdag heeft wethouder Suijkerbuijk ze onthuld. De kinderen van groep 5,6 en 7 hebben al eerder tekeningen gemaakt voor in het frame van de Octopus. De winnaar van deze tekenwedstrijd is Olivier van de Broek.

HALDERBERGE - Corina Tak (44) heeft dinsdag tijdens de raadsvergadering uit handen van burgemeester Giel Janssen een koninklijke onderscheiding ontvangen vanwege het feit dat zij 12 jaar gemeenteraadslid is geweest. Zij is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tak begon op 9 april 2002 als raadslid namens de WOS Halderberge. In november 2009 is zij als fractie Tak doorgegaan en vanaf de verkiezingen in 2010 was zij raadslid namens het CDA. De raad heeft tijdens de vergadering verder afscheid genomen van Jan Brans (VDG), Vincent Kessels (Lokaal Halderberge), Jan Zagers (Progressief Halderberge) en Elly van Dorst (WOS Halderberge).

Planschade voor Markt 48

Geen fietspad naar Bovenstraat

OUDENBOSCH - De woningeigenaar van Markt 48 in Oudenbosch krijgt van de gemeente een tegemoetkoming in de planschade als gevolg van de ontwikkeling van het plan Tivoli. Men keert een bedrag van 18.700 euro + rente. Ook de aanvraagkosten van 500 euro + rente komen voor rekening van de gemeente Halderberge. Deze gaat alle kosten aan planschade echter verhalen op de initiatiefnemer van het plan. Eerder zijn hierover namelijk al duidelijke afspraken gemaakt in de vorm van een samenwerkingsovereenkomst gemaakt. Een adviesbureau heeft het advies met dit bedrag opgesteld en het college neemt dit advies over.

HOEVEN - Er komt geen fietspad tussen de Wilgenroos en de Bovenstraat in plan Opperstraat in Hoeven. Dat laat het college van B&W weten naar aanleiding van verzoeken die tijdens een inloopbijeenkomst in februari gedaan zijn. Bewoners stelden diverse vragen. Zo vroegen zij onder meer of er een speelvoorziening gerealiseerd kan worden en dat blijkt het geval. Ook hebben enkele huiseigenaren vrijstelling gekregen voor erfafscheidingen tot maximaal 2 meter hoog. Daarnaast zijn twee verzoeken ingediend voor een bouwvlakwijziging voor kavel 81 en de realisering van een garage op de perceelgrens van Klaproos 7. De gemeente gaat hierin mee.

Goedkoper naar Vliegend Museum BOSSCHENHOOFD - Op het allerlaatste moment heeft de organisatie van het Nationaal Museumweekend, op onduidelijke gronden, besloten dat het Vliegend Museum Seppe is uitgesloten van deelname. Daar al vele voorbereidingen waren getroffen voor dit weekend door het Vliegend Museum, gaat het museum gewoon open. Men is van mening, dat in dit weekend, belangstellenden het museum moeten kunnen bezoeken tegen gereduceerd tarief, zoals dat ieder jaar de gewoonte was. Vandaar dat het Vliegend Museum Seppe op 5 en 6 april gewoon open is van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegangsprijs is twee euro.

Kermis terug naar Prof. Mulderslaan OUDENBOSCH - Komend weekend is het weer tijd voor de Voorjaarskermis in Oudenbosch. Op 4,5 en 6 april kan jong en oud zijn hart weer ophalen bij de botsauto’s en vele andere attracties. Vereniging de Oudenbossche Harmonie organiseert al decennia lang een voorjaarskermis. Na een jaar in het centrum te hebben gestaan keert de voorjaarskermis echter weer terug op de vertrouwde locatie aan de Professor Mulderslaan. De kermis wordt gehouden van vrijdagmiddag 4 april tot en met zondag 6 april. Zolang de voorraad strekt geven de winkeliers aan de Professor Mulderslaan kortingsbonnenboekjes uit voor de diverse attracties.

STAMPERSGAT - Basisschool De Steiger grijpt de Nationale Pannenkoekdag aan om de basisschoolkinderen samen met senioren uit het dorp samen aan de slag te laten gaan. In totaal zijn er op de De Steiger meer dan 500 pannenkoeken gebakken en bovenal is er door alle deelnemers genoten. FOTO BERT SALARI / S IMAGES

Spreekuur voortaan in Steunpunt Saint Louis om kosten te drukken

HBV Bernardus Wonen sluit kantoor OUDENBOSCH - HuurdersBelangenVereninging Bernardus Wonen heeft sinds 1 april haar kantoor aan de Stoofstraat 35 in Oudenbosch gesloten. Hiertoe heeft het bestuur besloten, omdat er maar drie keer per maand gebruik van werd gemaakt, maar er wel huur voor werd betaald. De spreekuren blijven op dezelfde momenten plaatsvinden, maar verhuizen naar het Steunpunt Saint Louis waar HBV Bernardus Wonen per spreekuur of vergadering een ruimte huurt. DOOR VERA DE GEUS Dré van Sprundel, voorzitter van de huurdersbelangenvereniging, geeft aan dat het bestuur al vele jaren spreekuur houdt in het pand aan de Stoofstraat in Oudenbosch. Dat daar nu een einde aan is gekomen, is eigenlijk een simpele vorm van bezuinigen. “Bij het maken van de begroting hebben we uiteraard weer een en ander op een rijtje gezet”, begint Van Sprundel. “Ook de huur voor het pand aan de Stoofstraat kwam ter sprake en wij zijn tot de conclusie gekomen dat het eigenlijk zonde van het geld is om gebruik te blijven maken van het gebouw. Twee keer per maand houden we daar spreekuur en een keer per maand wordt er vergaderd. Dan is het eigenlijk onzin om de

hele maand het pand tot je beschikking te hebben.” Dezelfde tijden Het bestuur besprak een en ander met Bernardus Wonen: “Als Bernardus Wonen geen andere bestemming zou hebben voor het pand, was het niet nodig dat wij zouden vertrekken. Maar men kan zeker iets anders met de ruimte en heeft daar goede ideeën over. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar een andere ruimte. Die hebben wij gevonden in steunpunt Saint Louis. Per 1 april huren we daar twee keer per maand een kleine ruimte voor het spreekuur en eens per maand een grotere ruimte voor de vergadering. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Zeker omdat we nu niet met gas, water, licht en dat soort

kosten zitten.” De dagen en de tijden van het spreekuur blijven hetzelfde. Namelijk de eerste maandag van de maand in de ochtend van 10:00-12:00 uur en de derde woensdag van de maand in de avond van 19:00-21:00 uur. Het vaste nummer vervalt en de huurdersbelangenvereniging is voortaan bereikbaar via 06- 512 461 85. Geen baat Van Sprundel geeft aan dat de huurdersbelangenvereniging financieel geen baat heeft bij de bezuiniging. Het bestuur krijgt namelijk een bedrag per jaar om haar werk te doen, het lidmaatschap van de Woonbond te betalen en cursussen voor bestuursleden te bekostigen. “Dus deze bezuiniging is vooral gunstig voor Bernardus Wonen en haar huurders”, legt hij uit.

B&W declareert voor 15.000 euro HALDERBERGE - Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderbergen hebben in het jaar 2013 in totaal voor bijna 15.000 euro aan declaraties ingediend, voor 14.853,20 euro om precies te zijn. Burgemeester Giel Janssen declareerde het hoogste bedrag, in totaal 9351,79 euro. Een grote kostenpost is het woonwerkverkeer daar Jansen nog niet in de gemeente Halderberge woont, omdat zijn huis nog niet verkocht is. Wethouders Akkermans, Bons, Paantjens en Suijkerbuijk declareerden door het jaar heen respectievelijk 1921,29 euro, 1489,62 euro, 1027, 49 euro en 1036,01 euro. De meeste onder de noemer dienstreizen.

Oudenbosschenaar (19) en Rotterdammer (32) gepakt voor drie zaken in Oudenbosch

Doorbraak in onderzoek overvallen OUDENBOSCH - Er is een doorbraak in de politiezaken betreffende drie overvallen in Oudenbosch. De politie heeft namelijk een 19-jarige man uit Oudenbosch en een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij worden met de zaken in verband gebracht. DOOR VERA DE GEUS Op 5 november vorig jaar werd het tankstation aan de Molenstraat in Oudenbosch rond de klok van 20.15 uur overvallen. De medewerker van tankstation Texaco werd opgeschrikt door drie gemaskerde mannen die onder bedreiging van een vuurwapen de inhoud van de kassa eisten. De medewerker gaf hen een onbekend geldbedrag waarna de drie mannen op de vlucht sloegen. Volgens de

medewerker van het tankstation ging het om drie negroïde mannen met bivakmutsen en stoffen zwarte handschoenen. Meerdere zaken Het tweetal dat nu is opgepakt wordt verdacht van deze overval. Ook wordt de Rotterdammer ook in verband gebracht met een overval op een bedrijf aan de Industrieweg op 13 december en met de overval op een ander tankstation aan de Rooseveltstraat op zaterdag 11 mei.

DORPSSTRAAT 2 VIJFHUIZENBERG

OUD GASTEL

207 ROOSENDAAL

FENKELSTRAAT 20 OUDENBOSCH ZUIDHAVEN 15 ZEVENBERGEN Niels Buckens 016 5 - 522 Mario van Eck Ton van Zundert 044 | 016 8 - 327 515 | info@ wijkregio .nl

POSITIEF NIEU

WS!

KARAKTERISTIEKE

WONING

Brugweg 23 te

Kruisland

Karakteristieke half vrijstaand met vrijstaand e woning e garage, oprit huis en glazen

Grotere groep Onder andere opsporing verzocht besteedde aandacht aan de zaken waarna er diverse tips binnen kwamen. Aan de hand daarvan heeft de politie de aanhoudingen verricht. De politie denkt dat het tweetal deel uit maakt van een grotere groep, die in wisselende samenstelling overvallen pleegt. Het onderzoek wordt dus nog voortgezet.

L-vormige ruime woonkamer woonkeuken aan achterzijde met haardpartij 3 slaapkamers en badkamer woning sfeervolle achtertuin met div. met o.a. ligbad riante garage met oprit voor gemakken 3 voertuigen

Perceel: Inhoud: Bouwjaar:

NIEUW IN VERKOO

P

245 m 2 400 m 3 1900

Bieden vanaf

€ 198.000,- k.k.

Beukenlaan 18 te

Oud Gastel

Uitstekende hoekwoning met aanpandige garage, eigen oprit en stenen berging

Z-vormige woonkamer met veel half open keuken in hoekopst. lichtinval overkapping aan de achterzijdemet div. inb. app. van de woning privacy volle achtertuin met achterom op een zéér goede locatie aan Perceel: Inhoud: Bouwjaar:

NIEUW IN VERKOO

P

OPEN HUIZEN ROUTE

Véél verkope n in de afgelope gerealiseerd n periode!

het dorp gelegen

204 m2 280 m 3 1982

Bosschendijk 169

Vraagprijs

€ 174.000,- k.k.

te Oudenbosch

Statige vrijstaand e woning met garage, ruime royale oprit en riante berging stenen

Veel leesplezier met de Wijk-Regio krant! Bent u het ook be

royale L-vormige woonkamer, haard, tuindeuren gesloten woonkeuken en bijkeuken 4 ruime slaapkamers en kantoorkamer mooie badkamer met veel comfort uitstekende staat van onderhoud Perceel:

560 m2

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL


DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

ADVERTORIAL

Een nieuw plafond in ĂŠĂŠn dag! U ziet het niet zitten? Dat begrijpen wij volkomen. Want een nieuw plafond in de woonkamer, keuken, slaapkamer, kantoor of zelfs de badkamer doe je niet elke dag. Ruimte leegmaken, alles afdekken en stof, heel veel stof is wat er overblijft als je gaat verbouwen. NIET BIJ PLAMECO! Wij spannen een nieuw plafond onder uw huidige plafond in slechts ĂŠĂŠn dag ! Terwijl de meubels blijven staan. En we ruimen alles netjes op en nemen de rommel mee. Kom kijken op onze plafondshow hoe mooi het bij u kan worden. Met sierlijsten of zonder, met uw eigen lampen of (LED) inbouw verlichting, alles kan.

www.digihelpdesk.nl Hulp nodig op digitaal gebied denk hierbij aan problemen met uw computer, Ipad, laptop of anders.

Wilt U bijleren? Weet U niets/weinig van Computers? Aarzel niet om contact op te nemen. Ik help U graag op weg. info@digihelpdesk.nl 06-15426068 www.digihelpdesk.nl

Natuurlijk is Plameco plafonds erkend door het CBW

Uw plafondadviseur Katy Vermeulen

Uitnodiging Plafondshow /'("%./'* Zaterdag 5 april Zondag 6 april

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor Plameco Plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: Adres: Postcode:

&'&(' )

#$%

Woonplaats:

Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

 !+ ,* !

Naam:

       

                    

  ! "  

 

 

 

        

 

 

 #

  

    

      %  

 

 

   %   

  

&  $    

     

   

     

 '  

    

 '

        

 ' 

  ,     + '  

  ( ( ) * 

  

  

   

' &  

  

 

           '         

  

       

  

  

   .

 

 Start: April 10 lessen in Breda.   

         Opsteek cursus,

  

 juni 3 lessen.

      

   

 

*$-,"08'#/*'(01#,8#/*'!&1',%

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl

HAARKNIP CURSUS

Grieks Restaurant Akropolis

      www.styleline.nl 

   !" 

    

Bel voor meer info Tel: 06-12158097

'("#,0"#6#0.#!'*#0&-4)2,126'!&2'13-#/'%*1#,3--/*'!&1#,-3#/"#3#*# +-%#*'()&#"#,3,"'12,'#)##, #./-#$"#.*$-,"0501##+#)-$7#011)*/

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Driegangenmenu

samen te stellen naar uw eigen smaak voor

â‚Ź 18,90

ONDERHOUDSBEURTEN

REPARATIE/STORINGEN

van dinsdag t/m vrijdag

REMMENSERVICE

Grieks Live Muziek

AUTORUITEN TREKHAKEN

AUTOSERVICE

SCHADE WIELEN ACCU’S AIRCO

Iedere maand actie, zie desnep.nl

APK

APK

APK

benzine 15,--

APK

Tevens kunt u sparen voor GRATIS artikelen (zie info in winkel)

Graag tot dan!

VRIJDAG - ZATERDAG

HAVENHOOFD 2 4731 MN OUDENBOSCH Tel: 0165-331474

KEUKEN OPEN DAGELIJKS VAN 17.00-21.30 (maandag gesloten)

diesel 25,--

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676 E.bergenopzoom@desnep.nl

DESNEP.NL

â‚Ź 1,10

0165 - 33 14 74

ALL-IN Incl.: Afmeldkosten, viergas-, roetmeting, btw, etc etc. Apk in combinatie met onderhoudsbeurten zie onze scherpe tarieven op www.desnep.nl. Uiteraard uitgevoerd met onze service & kwaliteit Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 E.ettenleur@desnep.nl

Worstenbrood â‚Ź 1,00 Appelflap â‚Ź 1,00 Rozijnenbollen VOORâ‚Ź 1,00 Eierkoeken VOORâ‚Ź 1,00

Mais brood GRAM

Voor reservering

Ter herinnering en het hele jaar door Iedere 1e maandag vd. maand

-AANDAG $INSDAG 7OENSDAG $ONDERDAG

BROODJE VAN DE MAAND

Vrijdag 11 april

BANDENSERVICE

WEEKAANBIEDINGEN

Flanvlaai punt 10 â‚Ź ,

1

www.restaurant-akropolis.nl

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

â‚Ź 0.40

30/50 cm

â‚Ź 0.60

BOL

PYRAMIDE

ø30 cm

50-70 cm

â‚Ź 5.00 â‚Ź 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stuk

3T*ANSTRAATs(OEVENs /UDE"REDASEWEGs%TTEN ,EURs 


ACTUALITEIT

‘Een oud-vrijwilligster kreeg tranen in haar ogen toen ze het eindresultaat zag’

Totale metamorfose voor Trefpunt Hoeven HOEVEN - Het Trefpunt in Hoeven is in acht weken totaal gerenoveerd, voor velen zelfs onherkenbaar geworden. KBO Hoeven en Surplus hebben de handen ineen geslagen om het pand dat behoorlijk gedateerd was, in een geheel nieuwe jas te steken. De samenwerking beperkt zich niet alleen tot de fikse opknapbeurt, want beide organisaties weten elkaar nu beter te vinden dan ooit en de lijntjes zijn korter dan ooit tevoren. DOOR VERA DE GEUS “Ojee, ben ik te vroeg?”, vraagt een oudere dame vertwijfeld. “Nee hoor, u bent nooit te vroeg. Er is altijd koffie en thee, ga lekker zitten”, is het antwoord op de vroege morgen in het totaal gerenoveerde Trefpunt in Hoeven waar de KBO en Surplus hun thuisbasis hebben. Het is er warm, gezellig en sfeervol. Een plek waar mensen graag zijn, dat is duidelijk. Precies wat de KBO en Surplus in hun hoofd hadden toen ze de koppen bij elkaar staken. Sinds 1989 hebben beide organisaties hun thuisbasis in het Trefpunt, maar tot ongeveer een jaartje geleden was er van samenwerking weinig tot geen sprake. Daar is langzaamaan verandering in gekomen tot recent echt de handen ineen werden geslagen, om het pand waar de afgelopen 25 jaar niks aan gedaan was, op te knappen. Soos “Voorheen ging je linksaf of rechtsaf in de hal, afhankelijk van waar je moest zijn”, begint Ad Wijnen, voorzitter van KBO Hoeven. “Je kwam elkaar alleen tegen op de weg naar buiten of naar binnen. Daar wilden we verandering in brengen. Dat is veel gezelliger en goed voor de sociale

contacten.” In het nieuwe pand hebben beide organisaties nog steeds hun eigen ruimte die vanaf dit moment volledig aan de eisen van deze tijd voldoen. Prachtige barinstallaties, de benodigde elektrische apparaten, biljarts, gigantische televisies, allemaal in een sfeervol decor van zachte kleuren, hoogpolig tapijt, aangevuld met een open haard, een gezellig tikkende grote staande klok, comfortabele eetkamerstoelen en door Anne van Oosterhout hoogstpersoonlijk uitgezochte meubelstukken. De sfeer is prettig en hartelijk, dankzij interieurarchitect Marjo de Leng. Vooral de gezamenlijke ruimte waar voortaan de gezamenlijke koffieuurtjes plaats zullen vinden is knus. “Er is altijd een gastvrouw aanwezig om mensen zich welkom te laten voelen. Je gaat nog steeds naar activiteiten van de KBO of Surplus, maar tussendoor of op andere momenten in de week, hopen we dat mensen de gang naar deze plek zullen maken. Om een potje te kaarten, televisie te kijken, te buurten of koffie te drinken. Een echte huiskamer”, aldus Van Oosterhout. Wijnen vult aan: “Dit is een plek waar je gewoon even langs gaat als je van de huisarts terugkomt of als je even niets te doen hebt. Even naar de soos, dat idee.”

Ad Wijnen en Anne van Oosterhout zijn trots op het nieuwe Treftpunt.

Vrijwilligers Het Trefpunt, dat vrijdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur officieel geopend wordt (iedereen is welkom!) én een andere naam krijgt, is vijf werkdagen per week geopend van 9 tot 21 uur. Om de veertien dagen op zondagochtend vanaf 10.30 uur en eens per maand op zaterdagmiddag. Zoals voorheen blijft er onder andere het eetpunt van Surplus waarin vrijwilligers drie keer per week een warme maaltijd koken en zijn er volop activiteiten. Van Oosterhout benadrukt dat het Trefpunt er niet zou zijn zon-

der de tomeloze inzet van een zeventigtal vrijwilligers van zowel Surplus als de KBO. “Uiteindelijk zijn zij het die het allemaal mogelijk maken”, zegt ze. Wijnen spreekt ook vol lof over de wijze waarop de renovatie tot stand is gebracht. “We hadden een subsidiebedrag dat niet toereikend was voor hetgeen wij wilden. Toch hebben we het voor elkaar gekregen, dankzij zelfwerkzaamheid. Doordat vrijwilligers bepaald werk uit handen namen, waren de kosten voor de aannemer lager en konden we bijvoorbeeld deze prachtige gordijnen

FOTO VERA DE GEUS

aanschaffen, de bar laten plaatsen en de muren laten stucen.” Wijnen en Van Oosterhout hebben hoge verwachtingen van de functie van het Trefpunt. Zeker nu ook de kruisvereniging aansluiting heeft gezocht, de wijkzuster in een van de huisjes naast het Trefpunt kantoor gaat houden en er een uitgiftepunt van de kruisvereniging komt. “En de reacties van de gebruikers zijn overweldigend. Een oud-vrijwilligerster kreeg zelfs tranen in haar ogen toen ze het eindresultaat zag... dat zegt genoeg!”, aldus Van Oosterhout tenslotte.

‘Nieuw bestemmingsplan laat dit niet meer toe.’

Gesteggel over vergunning voor dakopbouw op garage OUD GASTEL - Ronald Stange uit Oud Gastel begrijpt er niets meer van. Al bijna een jaar is hij met de gemeente Halderberge in de slag om een vergunning te krijgen voor een dakopbouw op een bestaande garage aan zijn woonhuis aan de Eikenlaan 9. Maar in zijn ogen heeft hij alleen maar tegenwerking ondervonden. Terwijl er genoeg voorbeelden in zijn directe omgeving te vinden zijn die destijds wel toestemming hebben gekregen voor een opbouw.

In april 2013 is Ronald met een uitgewerkt plan naar het omgevingsloket van de gemeente gestapt. “Onze derde kind was op komst, we willen wat meer opbergruimte en de badkamer verplaatsen,” legt hij uit. Veel problemen verwachtte hij eigenlijk

niet, temeer daar er in de naaste buurt liefst vier soortgelijke uitbreidingen te vinden zijn. Niets was minder waar. Hij kwam in een zeer frustrerend traject terecht waarbij ambtenaren en beleidsmedewerkers van de gemeente en de welstandscommissie elkaar en zichzelf regelmatig tegenspraken.

Plat dak Na inzien van het plan door de beleidsmedewerker van de gemeente bleek de opbouw te hoog. Na veranderde regelgeving mag deze nu maximaal maar 4,5 in plaats van 7,5 meter zijn. “Dat komt neer op een soort van plat dak, maar dat wil ik helemaal niet. Dan kun je amper rechtop staan.

Ronald Stange staat op zijn garage waarop hij graag de zo betwiste dakopbouw wil realiseren.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO JOHAN WAGENMAKERS

www.internetbode.nl

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Op eigen kosten kun je wel ontheffing aanvragen tot 5,5 meter, maar dat schiet niet erg op,” laat Ronald verontwaardigd weten. Toch heeft hij een tweede, aangepast plan, ingediend dat door de welstandscommissie is getoetst. Deze gaf als advies: het dak moet inderdaad plat, het moeten stenen muren zijn en er moeten nog wat andere zaken worden veranderd. “Daarna heb ik het plan aangepast aan de hand van het advies van de welstandscommissie. Tot mijn grote verbazing keurde dezelfde man van de welstandscommissie het ontwerp, waarvan hijzelf de adviezen en wijzigingen had doorgegeven, af! Het voldeed niet aan de redelijke eisen van welstand, met name had hij bezwaar tegen het platte dak, wat ik nota bene zelf ook niet wil,” vertelt Ronald verder. Brief Op 8 oktober 2013 heeft Ronald een uitgebreide brief van 4 kantjes, met een heel pakket aan bijlagen, naar de gemeente en alle 21 raadsleden gestuurd. Daar heeft hij zegge en schrijven van 2 raadsleden reactie op gehad en van de gemeente zelf helemaal niet. “Toch heb ik bij wethouder Jan Akkermans en de beleidsmedewerker op 19 december j.l rond de tafel gezeten, met de afspraak dat bij de gemeente juristen nog eens naar het plan zouden kijken om mij toch te kunnen helpen. Vijf weken later heb ik een brief van ze ontvangen vol met tegenstrijdigheden en (foutieve) verwijzingen naar eerdere correspondentie, maar geen antwoorden,” verzucht Ronald. Ondanks vele telefoontjes en mailtjes van zijn

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

kant, heeft hij tot op de dag van vandaag niets meer vernomen van de gemeente. Voor hem is de maat nu vol. Ronald heeft zich verdiept in de regelgeving en las dat het bestemmingsplan op zich geen eisen stelt, maar dat de strengere beleidsregels van de gemeente zélf hem in de weg zitten. Terwijl daarin gesproken wordt over maatwerk en dat van de regels - onder voorwaarden - afgeweken kan worden. Onrecht Ronald heeft nu definitief een omgevingsvergunning aangevraagd voor nota bene zijn allereerste ontwerp. De gemeente moet nu binnen 8 weken hierop reageren. Bij afwijzing gaat Ronald zeker in beroep. Eerst langs de bezwaarschriftencommissie en desnoods door tot aan de rechtbank. “Waarom gunt de gemeente mij deze dakopbouw niet, zoals er al vier in mijn omgeving staan. Er wordt mij onrecht aangedaan en daarom ga ik door tot het bittere einde,” zegt een strijdvaardige Ronald tenslotte. Verantwoordelijk wethouder Jan Akkermans laat in een reactie weten: “In het huidige, vernieuwde bestemmingsplan kan het plan van de heer Stange niet geregeld worden. Wel zijn er mogelijkheden om binnen dit bestemmingsplan een andere optie te realiseren. Dat weet hij want zo’n 8-9 weken geleden hebben we met hem nog om de tafel gezeten om tot een oplossing te komen. Daar zijn toen alle voors en tegens besproken. Wat de heer Stange wil is niet onmogelijk, alleen niet in de vorm zoals hij dat wil.”

Volg ons op Twitter: @ThoolseBode.


Only for Men Outlet Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSEN MANNENDEALS!! Luxe kwaliteiten. Enorm aanbod in dessins en kleuren. Tailored en classic fit. Verkrijgbaar in de maten 44 t/m 62, 90 t/m 114 en 24 t/m 31.

Progressief Halderberge (PvdA, D66, GroenLinks) bedankt iedereen voor uw stem op woensdag 19 maart 2014. Door uw stem hebben we 3 zetels gehaald! Een mooi resultaat! Zoals u van ons mag verwachten, gaan we de komende 4 jaar met uw steun vooruit:

progressief van gedachte, sociaal van gevoel!

TEGEL DISCOUNT Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

SPHINX V&B - MOSA

IEDERE ZONDAG OPEN VAN 13.00-17.00 UUR

NU BLIJVEND SCHERP GEPRIJSD HOOGWAARDIGE KWALITEIT

ONLY FOR MEN OUTLET Burchtplein 2 - 6 4873 BN Etten-Leur Tel. (076) 7676587

Een moo

i en scho

on terras

!

Heeft u al een offerte? Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd goedkoper.

Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nl

Verkoop graszoden + tuinaanleg tuinaanleg 25 + Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

Iedereen kent het probleem: het terras of bestrating is vervuild en dat is geen prettig gezicht. Tijd voor een schoonmaakbeurt met de Easy Cleaner. Bezoek voor meer informatie onze website.

Computer/tabletstoring?? Heb je het gehad met je pc of tablet? Verouderd, vol met virussen, te traag, vele storingen of gewoon niet meer veilig om mee door te werken? En is vervanging een optie waar je de laatste tijd echt over na zit te denken? Wacht nog even en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren zodat hij nog jaren in VOLLE tevredenheid kan blijven werken.

En DAT zelfs voor maar €20,- pu. én met maar éénmalige reiskosten van €10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je!? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03 Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg pc en tablet/smartphone.

Mobiele Paardenpraktijk voor gemeente Moerdijk e.o. Erkende paardendierenartsen

Eric Lugten Telefoon: 06 83 55 15 71 E-mail: emldakwerken@gmail.com KvK-nr: 57770654 www.eml-klus-en-dakwerken.nl

HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE LAGE PRIJZEN!!!

Blaaksedijk 28 | 4793 RN Fijnaart Tel. 0168 - 46 27 22 | 06 12 11 77 63 info@vanstrienhoveniers.nl

w w w. Va n S t r i e n H o v e n i e r s . n l

Liesbeth de Kroon Josje Scheurwater

Gastouderbureau

“STEENTJE”

Tel. 06-20360887

]RHNWÀH[LEHOH JHGLSORPHHUGH GASTOUDERS!

www.paardenpraktijkdekroon.nl

076-5037501 www.gob-steentje.nl

info@paardenpraktijkdekroon.nl

ADVERTORIAL

Op 13 september viert Jansen Hoveniers 25-jarig bestaan met grandioze Lifestylebeurs

Jansen Hoveniers is jarig en trakteert SINT WILLEBRORD - Op 1 april bestaat Jansen Hoveniers 25 jaar en dit zilveren jubileum wordt gevierd op zaterdag 13 september met een groots opgezette Lifestylebeurs op het terrein van Jansen Hoveniers aan Bremstraat 120a in Sint Willebrord. Op deze beurs zijn de nieuwste innovaties op tuingebied te bezichtigen. DOOR HÉLÈNE HEIJS Op deze feestelijke dag zullen vele leveranciers hun nieuwste innovaties op tuingebied presenteren, maar ook exposanten met kunst en catering zijn van de partij. In aanloop naar deze Lifestylebeurs houdt Jansen Hoveniers vanaf april allerlei wisselende acties waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Deze maandelijks acties staan vermeld op hun website www. jansenhoveniers.com en hun facebook pagina www.facebook.com/jansenhovenier

Droomtuin Op 1 april 1999 heeft Peter Jansen zich gevestigd als zelfstandig hovenier. “Ik heb altijd de behoefte gehad een eigen bedrijf te beginnen. Met groene vingers en een groene opleiding ben ik van start gegaan”, vertelt Peter Jansen, commercieel directeur en mede-eigenaar van Jansen Hoveniers. In de afgelopen 25 jaar is Jansen Hoveniers uitgegroeid tot een bedrijf die zeer vele disciplines in huis heeft om iedere tuin om te kunnen toveren tot een droomtuin. Binnen het bedrijf zijn twee gespecialiseerde afdelingen actief, een bouwkundige afdeling en een groenafdeling. Op de bouwkundige afdeling zijn gespecialiseerde eigen stratenmakers, eigen timmermannen en grondwerkers werkzaam die de hoveniers van de groenafdeling ondersteunen in het creëren van een complete tuin naar wens van de klant, van bestraten, bouwen van tuinhuizen, tot het plaatsen van een buitenkeuken of jacuzzi.

Daarbij zorgen ze voor een goede interactie tussen binnen en buiten. “Mensen willen het hele jaar rond van hun tuin genieten”, stelt Ad Roks, algemeen directeur en mede-eigenaar van Jansen Hoveniers. Onderhoud Jansen Hoveniers ontwerpt en realiseert zeer uiteenlopende tuinen, van kleine tot zeer grote landschappelijke tuinen. Alles is mogelijk van klassiek tot vernieuwend, van onderhoudsvriendelijk tot onderhoudsvrij. Daarbij worden altijd hoogwaardige en duurzame producten gebruikt en is men altijd op de hoogte van de laatste trends. Tevens zijn er diverse mogelijkheden om een tuin professioneel te laten onderhouden. Peter Jansen: “We bieden ook service voor ouderen om hun tuin te ontzorgen”. Brede inzetbaarheid, innovatief, creativiteit, vakkundige werkwijze, persoonlijke aandacht en oog voor detail is hun sterke kracht.

Peter Jansen (links) en Ad Roks (rechts op foto).

Jansen Hoveniers, Bremstraat 120a, 4711 CK, Sint Willebrord, 0165-387819, info@jansenhoveniers.com, www.jansenhoveniers.com

FOTO HÉLÈNE HEIJS


ACTUALITEIT

‘We zijn sportief, maar ook sociaal actief’

Column

Gastelse sjoelvereniging Feniks bestaat 25 jaar

Eugène de Kok

De eerste en laatste keer? Groot feest zaterdag in Den Haag. De grondwet bestond die dag precies 200 jaar. Misschien stond het bij u niet op de kalender in het toilet, maar in de residentie was de dag omcirkeld in de agenda. Toneelstukjes over de verschillende onderdelen van het op 29 maart 1814 ondertekende document, tal van debatten en de openstelling van voor de grondwet belangrijke locaties als de Trêveszaal en de Eerste en Tweede Kamer trokken zo’n 65.000 bezoekers naar Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen, die met alle aandacht voor de nucleaire toch al een goed weekje had, kon zijn geluk niet op. ‘Geweldig’, noemde hij de komst van alle mensen naar zijn stad, die een paar dagen eerder nog hermetisch was afgesloten. Het lekkere lenteweer speelde waarschijnlijk een rol in de massale belangstelling, maar je zou ook kunnen denken dat veel mensen zin hadden in een feestje vanwege de grondwet. Niets deed zaterdag vermoeden dat de grondwet onder vuur ligt. Er wordt de laatste jaren vooral gekibbeld over één van de basisprincipes: de Trias Politica, de scheiding tussen de wetgevende macht (Eerste en Tweede Kamer), de uitvoerende macht (kabinet en koning) en de rechterlijke macht. Voor die laatste is onafhankelijkheid het grootste goed. Het is niet aan de twee andere machten er een oordeel over te vellen. En juist dat gebeurt steeds meer. De afgelopen week was exemplarisch. Aan het begin buitelden politici over elkaar heen om iets te vinden van de voorwaardelijke invrijheidsstelling van Volkert van der Graaf en na dit weekeinde dienen zich gegarandeerd de nodige parlementariërs aan die een mening hebben over de dood van de twee overvallers van een juwelier in Deurne. ‘De rechtspraak lijkt een domein te worden waarop iedereen vrijelijk zijn kritiek kan spuien. Dat ondermijnt op den duur het noodzakelijk vertrouwen’, zei een rechter vorig jaar al in Vrij Nederland. Eens. Ook ik heb een mening over Volkert en Deurne, maar houdt die voor me. Dat zouden volksvertegenwoordigers, die toch de nodige kennis van staatsinrichting kan moeten hebben, al helemaal moeten doen. Anders was het zaterdag de eerste en laatste editie van het Grondwet Festival.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Halderbergse Bode H_bergse Bode Redactie Vera de Geus Correspondenten Kevin van Boxel, Els Rommers, Johan Wagenmakers Acquisitie Bart van Bergen Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 09.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 14 De oplossing van deze puzzel is in week 15 te vinden op www.internetbode.nl

OUD GASTEL - Wel eens van de termen onderbeurten, dwarslat en bok gehoord? Dan is de kans groot dat u wel eens gesjoeld heeft. Dit oud Hollandse gezelschapsspel werd vroeger veel gespeeld, maar is tegenwoordig als gevolg van computerspelletjes, bij velen uit het beeld verdwenen. Maar niet bij Sjoelvereniging Feniks, want al 25 jaar komen de leden iedere week in het spelseizoen bijeen om in clubverband met elkaar ‘een bakje te gooien’. Niet op de laatste plaats voor de gezelligheid, maar ondertussen wordt er stiekem behoorlijk fanatiek gegooid…

Elke maandagavond wordt er in het Duivenlokaal in een goede sfeer ‘een bakje gegooid’.

DOOR ELS ROMMERS Bij binnenkomst in het Duivenlokaal in Oud Gastel, staan op maandagavond de wedstrijdbakken al te wachten op de clubleden. Materialenman Kees Akkermans heeft alles klaargezet en ervoor gezorgd dat het clubhuis lekker warm is gestookt, wanneer de leden één voor één binnendruppelen. “We hebben 23 leden”, vertelt secretaris Wim Hardeman. “De vereniging is ontstaan eind jaren zeventig van de vorige eeuw en was in het oude schippersinternaat gevestigd. Vijfentwintig jaar geleden splitste de vereniging zich. Een deel ging verder onder de naam Feniks en verhuisde naar het Duivenlokaal”, licht Wim toe. Sport of spel “In de periode september tot en met mei spelen we hier iedere maandagavond een onderlinge wedstrijd. En op zaterdag kan er competitie gespeeld worden in de regio Zuid Nederland of op landelijk niveau”, legt Wim verder uit. De spelregels zijn sim-

pel: door 30 schijven vanaf de dwarslat in drie beurten gelijkmatig in vier gleuven in een lange houten bak te schuiven, moet je een zo hoog mogelijke score zien te halen. Maximaal kun je 148 punten scoren. Op de vraag aan de leden of het een sport of een spel is, is het antwoord net zo divers als het gezelschap zelf. “De één ziet het echt als een gezellige bezigheid, een sociaal bij elkaar komen. Deelnemen aan competities hoeft niet zonodig voor hen, maar er zijn er ook bij die heel fanatiek zijn”, verduidelijkt Wim. “Deze vereniging heeft enkele nationale kampioenen voortgebracht, zoals Jan Tak die in de jaren tachtig Nederlands kampioen werd van de heren B en Anneke Niewold die vorig jaar die titel behaalde in de H-klasse. De sjoelsport is aangesloten bij het NOC/NSF en heeft zelfs een dopingreglement!” Nieuwe leden “Elke keer is het weer een uitdaging om je puntengemiddelde te halen. Eén van onze leden heeft een gemiddelde van 136 punten, een knappe prestatie. We sjoelen

FOTO ELS ROMMERS

nog steeds met de sjoelbakken waarmee we 25 jaar geleden zijn begonnen. Als er iets kapot gaat, proberen we dat te maken. Elke bak gooit weer anders, want je hebt te maken met een natuurlijk materiaal. De echte goede spelers hebben dan ook voorkeur voor bepaalde bakken. We spelen iedere maandag tien potjes van ieder drie beurten. De sfeer hier is altijd goed.” Dat het een gezellige club is, lijdt geen twijfel. Toch heeft de jubilerende sjoelvereniging, net zoals wel meer verenigingen, ook te maken met een aflopend ledenaantal. “Landelijk gezien is het een uitstervende sport, maar vergeleken met andere sjoelverenigingen, hebben wij nog best veel leden. Maar het zou geweldig zijn als we nieuwe leden mogen verwelkomen”, aldus Wim en de clubleden. “Iedereen mag drie keer vrijblijvend komen proberen. De contributie bedraagt maar € 40 per jaar, je hoeft geen materialen aan te schaffen en hierbinnen schijnt altijd de zon!”. Kijk voor meer informatie op www.sjoelverenigingfeniks.jouwweb.nl of bel Wim Hardeman op 06-27011187.

Gemeente aan de slag met ruimachterstand van graven

Geen privatisering van algemene begraafplaats Oudenbosch OUDENBOSCH - De algemene begraafplaats aan de Stijmondlaan in Oudenbosch wordt niet geprivatiseerd. Dat laat het college van B&W weten. Het kreeg de opdracht van de gemeenteraad om dit te onderzoeken om op die manier 35.000 euro per jaar te bezuinigen. Volgens het gemeentebestuur is er echter geen enkele partij die interesse heeft in de overname. Het uitbesteden van alleen het beheer is ook geen oplossing, dat zou namelijk nog hogere kosten opleveren. DOOR VERA DE GEUS

© www.sudokusite.eu

In de zomer van 2011 gaf de Halderbergse gemeenteraad de gemeente middels een motie al de opdracht om te kijken of de algemene begraafplaats aan de Stijmondlaan in Oudenbosch te privatiseren. Men wilde het eigendom van de gemeente Halderberge overdoen naar particuliere handen om op deze manier per jaar ongeveer 35.000 euro te besparen. De gemeente Halderberge heeft uitgebreid de tijd genomen om een uitvoerig onderzoek te laten doen. Men heeft aan tafel gezeten met meerdere partijen die eventueel tot overname bereid waren, maar dat is op niets uitgelopen. “Het is dan ook niet mogelijk om de begraafplaats op dit moment te PAGINA 5

privatiseren”, aldus het college. “Niemand is bereid de begraafplaats volledig over te nemen.” Beheer Daarop besloot Halderberge, ook het uitbesteden van alleen het beheer te bekijken. Ook dat blijkt geen optie te zijn. “Deze vorm van overname zorgt niet voor een besparing op de huidige kosten, maar zou juist een stijging van de kosten opleveren”, zegt het gemeentebestuur. Daarom wil men de algemene begraafplaats voorlopig in eigen beheer houden. Ruimen Vorig jaar wilde de raad ook de stand van zaken wat betreft de handhaving van de

lijkbezorgingsrechten in het algemeen en het ruimen van graven in het bijzonder. “Er is een grote achterstand ontstaan in het ruimen van graven waarvan de termijn is verstreken. Daardoor is er scheefgroei ontstaan tussen graven waarvoor wel grafleges worden betaald en graven waarvoor niet meer wordt betaald”, zegt het college die vanaf deze zomer hierop actie gaat ondernemen. “Verdeeld over drie jaarlijkse termijnen worden nabestaanden aan geschreven, zodat zij opnieuw de kans krijgen om de termijn te verlengen”, legt men uit. “Mocht daar heen behoefte aan zijn, dan wordt het graf alsnog geruimd.” Nadat het traject van het ruimen van graven is afgerond wordt opnieuw onderzocht of de begraafplaats kan worden geprivatiseerd.


KORT BEDRIJVIG

‘Als de liefde zó sterk is, kan het toch niet misgaan!’

Piet en Truus Kabel vieren diamanten bruiloft

WILD STORE genomineerd voor ‘Etalage van het Jaar’

OUDENBOSCH - Op 24 maart 1954 gaven Truus Boender en Piet Kabel elkaar het ja-woord. Zestig jaar later kijken zij terug op een liefdevol leven dat hen naar eigen zeggen samen veel goeds heeft gebracht. “Wij zijn gezegend met een hechte familie en fijne mensen om ons heen”, aldus het diamanten bruidspaar dat nog elke dag van elkaars gezelschap geniet. Scherp van geest en met zichtbaar plezier haalt het charmante stel samen herinneringen op…

HOEVEN/DINTELOORD - In april en mei 2013 waren ze afwisselend te zien in Hoeven en Dinteloord; de ruim 100 hardwerkende poppetjes van WILD STORE. Zij beeldden uit dat er bij WILD STORE aan je imago wordt gewerkt.

hart en ziel, naast mijn gezin, alle energie heb gestoken.” “Met de sanitair/witgoedwinkel ben ik gestopt toen ik 61 jaar was”, vertelt Piet. “We hebben gewacht tot we zeker wisten dat alles goed geregeld was voor ons personeel, want zij zijn altijd bij ons gebleven en zij hoorden als het ware bij de familie.”

Piet en Truus Kabel zijn na 60 jaar nog steeds zielsgelukkig met elkaar. FOTO ELS ROMMERS

DOOR ELS ROMMERS

maar pas een paar jaar later kregen we echt serieuze verkering.”

“Truus had een gebreid vest aan met herten erop”, lacht de 84-jarige Piet als hem gevraagd wordt naar het moment waarop hij zijn latere echtgenote voor het eerst op de kermis tijdens de feestweek in Vlaardingen zag. Het was de week waarin Juliana tot koningin werd gekroond. “We maakten een babbeltje, maar daar bleef het toen bij”, licht Piet verder toe. “Truus is vier jaar jonger dan ik en moest toen nog 14 jaar worden. Later hoorde ik via via dat ze in het ziekenhuis lag voor een operatie aan haar knieën en ik heb haar toen een kaartje gestuurd.” “En toen ik daarna voor het eerst een wandelingetje maakte ter revalidatie, kwam ik Piet, die toen nog in Maassluis woonde, toevallig tegen”, vult Truus aan. “We zagen elkaar af en toe,

Familiegevoel Piet komt uit een loodgietersfamilie en greep de kans om een eigen zaak in sanitair en witgoed te beginnen toen er nieuwe winkelpanden in Vlaardingen gebouwd werden. Dat was voor Piet en Truus het signaal om te trouwen. “We vierden dat met een receptie en een etentje”, aldus Truus. “Ik werkte mee in de zaak op kantoor, maar later hebben we het pand naast onze winkel gekocht en runde ik mijn eigen luxe artikelenwinkel. Wonen deden we boven de winkel. Ondertussen kregen we drie kinderen, twee dochters en een zoon, die inmiddels in Mexico woont. Na 27 jaar, heb ik vanwege rugklachten afscheid moeten nemen van mijn winkel, waarin ik met

Geven en nemen Ondanks hun arbeidzame leven, wisten Truus en Piet altijd tijd vrij te maken voor hun gezin en de pony’s die een bijzondere plaats in hun leven en dat van hun kinderen hebben ingenomen. “Naast de men-sport, heb ik ook nog een hele tijd lesgegeven in het doe-het-zelven”, blikt Piet terug. “En mijn hobby’s waren mijn winkel en zelf kleding maken”, vertelt Truus. “Toen alles verkocht was, gingen we in een appartement aan de Waterweg wonen. We dachten daar nooit meer weg te gaan, maar 13 jaar geleden zijn we toch naar Oudenbosch getrokken. Hier woont onze jongste dochter met haar gezin en we wilden graag dichtbij hen wonen. De rust en de gezelligheid van de Brabanders en de lieve zorg van de medewerkers van de Zellebergen, waar we sinds drie jaar wonen, zorgen dat we ons hier helemaal thuis voelen. Op wat ouderdomsklachten na, voelen we ons goed. We zijn nog steeds actief met de pony’s en we genieten volop van onze drie kinderen, acht kleinkinderen en een achterkleinkind. We zijn dankbaar dat we zo’n goed leven hebben gehad. Ruzie maken doen we niet, hebben we ook nooit gedaan. We gunnen elkaar alles en letten vooral op de positieve dingen. In onze optiek moet je eerst geven om te kunnen ontvangen.”

Een vakjury koos uit meer dan 200 inzendingen de beste 8 etalages van Nederland. Op dinsdag 8 april wordt in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Beekwilder, een bedrijf gespecialiseerd in productpresentatie en sfeerondersteuning. Ontdekken Eigenaresse Emmy de Wildt is apetrots op de nominatie. Zij is bij WILD STORE verantwoordelijk voor de etalages. Met ‘haar’ etalage staat ze nu tussen gerenommeerde De etalage van de WILD STORE trok volop presentatiebureaus die hoort bij de 8 mooi- aandacht van winkelend publiek. ste etalages. “Mode is onze passie en dat willen we graag uitstralen via onze etalages” zegt Emmy. “In deze etalage zat ruim 2 weken werk, maar het was erg leuk om te maken. Mensen bleven vaak lang voor de etalages staan om steeds iets nieuws te ontdekken.” Stemmen Het publiek kan tot 7 april kiezen welke etalage de winnaar moet worden. Onder de stemmers wordt een shopping weekend verloot voor 2 personen. Stemmen kan op www.etalagevanhetjaar.nl

Restzetel In de Halderbergse Bode van 26 maart staat abusievelijk vermeld dat Progressief Halderberge een restzetel binnen heeft gesleept vanwege de lijstverbinding met de VVD. Dat is echter niet het geval. De politieke partij zou ook zonder de desbetreffende lijstverbinding de restzetel hebben gekregen.

GRATIS Samsung Galaxy S4 + Flip Case Slechts:

€ 37,45 per mnd*

Bernardus Parochie

* I.c.m. Yes Business Bundel 22,50 + Yes Online Add-on 750 MB (24 mnd)

Future zingt Jesus Christ Superstar HOEVEN - Op zondagmiddag 13 april verzorgt het Hoevense koor Future om 15.00 uur een concert van Jesus Christ Superstar. Dit gebeurt in de kerk van St. Jan de Doper. Het koor staat onder leiding van Rogier de Pijper die ook de piano bespeelt.

Verder bestaat de begeleiding uit William van Veldhoven (gitaar), Ellen Duijvenvoorden (dwarsfluit) en Helwin Langemaire (drums). Het koor zingt de meest bekende liederen van deze rockmusical. Tussen de liederen door worden teksten voorgedragen. Het eindigt omstreeks 15.45 uur. Het speciale concert is gratis toegankelijk.

BRENG HALDERBERGE IN BEELD! Iedere eerste woensdag van de maand vindt u de maandwinnaar van de fotowedstrijd ‘Breng Halderberge in Beeld’ van de gemeente Halderberge. Deze foto wint een VVV Irischeque ter waarde van 25 euro en maakt automatisch kans op de jaarprijs: ‘Diner en rondje fietsen met smaak, inclusief een overnachting voor twee personen in Golden Tulip hotel De Reiskoffer in Bosschenhoofd’ . Meer informatie en het deelnameformulier vindt u op www.halderberge.nl

ELKOR TELECOM & ICT l 0165 - 526130 l www.elkor.nl Prijzen exclusief btw. Afsluiten alleen mogelijk i.c.m. KVK nummer.

Samen onze regio versterken

1.200 clubs aangemeld Rabobank Clubkas Campagne HALDERBERGE - Ruim 1.200 verenigingen en stichtingen in Zuidwest Nederland nemen begin april deel aan de Rabobank Clubkas Campagne. Zeven lokale Rabobanken in Zuidwest Nederland organiseren deze campagne, waarin ruim € 500.000,- beschikbaar wordt gesteld aan het verenigingsleven in de regio. De meer dan 120.000 leden van de zeven lokale Rabobanken worden opgeroepen om, door het uitbrengen van hun stemmen, te bepalen hoe dit bedrag onder de deelnemende verenigingen en stichtingen wordt verdeeld.

OUDENBOSCH - De winnende foto van de fotowedstrijd ‘Halderberge in beeld’ van de maand maart is gemaakt door Frans Bosch uit Oudenbosch. Het betreft een foto van de molen in Hoeven. “Een prachtig onderdeel van het cultureel erfgoed in Halderberge”, aldus de jury. “De blauwe lucht met bijbehorende wolkenpartij zorgt voor een foto van een aangename lentedag. De molen trekt jaarlijks veel bezoekers, zeker tijdens de georganiseerde open dagen. Met uitstek een reden voor toeristen, maar ook inwoners om de molen en onze mooie gemeente te bezoeken. Een onderdeel typerend voor Hoeven en ook voor Halderberge.” PAGINA 6

Stemperiode De animo voor de Rabobank Clubkas Campagne is groot. Ruim 1200 verenigingen en stichtingen in het zuidwesten van het land meldden zich de afgelopen maand aan voor deelname aan de Rabobank Clubkas Campagne. De hoogte van de bijdrage aan deze verenigingen en stichtingen bepalen de leden van de Rabobank. De zeven lokale Rabobanken hebben samen ruim 120.000 leden die gedurende de stemperiode (van 3 t/m 14 april) hun stem kunnen uitbrengen op verenigingen en stichtingen in hun regio die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Op deze manier

geeft de Rabobank haar leden invloed in de besteding van het zogenaamde ‘Coöperatief Dividend’. Ondersteuning verenigingsleven Verenigingen en stichtingen hebben het in financiële zin niet altijd even gemakkelijk. Juist daarom doet de Rabobank graag iets extra’s. De Rabobank steunt het verenigingsleven in de regio al vele jaren, onder andere via de Rabobank Clubkas Campagne. Voor het eerst wordt dit nu door de lokale Rabobanken gezamenlijk in dezelfde periode gedaan. Het bevorderen van de leefbaarheid in de regio staat daarbij voorop. Deelnemende Rabobanken Zeven van de in totaal 12 lokale Rabobanken in Zuidwest Nederland organiseren dit jaar de Rabobank Clubkas Campagne. In West-Brabant zijn dit Rabobank Amerstreek, Rabobank Breda, Rabobank Het Markiezaat, Rabobank Roosendaal/ Woensdrecht en Rabobank West-Brabant Noord. In Zeeland nemen Rabobank Terneuzen/Sas van Gent en Rabobank Walcheren/Noord-Beveland deel. In 2015 wordt de Rabobank Clubkas Campagne wederom door lokale Rabobanken in Zuidwest-Nederland georganiseerd.


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Hoeven en Oudenbosch wordt waargenomen door Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenartsenpraktijk De Vierschaar Vierschaarstraat 7, 4751 RP Oud-Gastel, tel. 0165 330 466. 24 uur bereikbaar. Dierenartsgroep West-Brabant Gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Bij ieder afscheid wordt een herinnering geboren Wij staan 24 uur per dag voor u klaar. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen contact opnemen met Ismel van Weeghel: 06-12936831 Jagershof 10 Etten-Leur, 076-5022887, info@janreedijkuitvaartverzorging

www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze publicatie bij uw uitvaartpapieren.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Halderberge Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 32 15 of mail naar zevenbergen@thebe.nl

Openingstijden Gemeente Halderberge Parklaan 15 4731 GJ Oudenbosch Tel: 14 0165 Maandag t/m donderdag 09.00 – 15.00 uur en 17.30 – 19.00 uur Donderdag 17.30 – 19.00 uur (alleen burgerzaken) Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

Van de Kar grondwerken bv ‡0,1,*5$9(59(5+885 ‡$)9$/&217$,1(59(5+885 ‡23+22*=$1' ‡7((/$$5'(=:$57(*521' 95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! DIMPHIEâ&#x20AC;&#x2122;S ^>E<Íł<>hW

Afslanken in groepsverband stok achter de deur nodig? ĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Í&#x2014; Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺś^Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůŽĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĎŽĎŻ Ä&#x161;Ĺ?Í&#x2DC;ĹľĹ?Í&#x2DC;Ď­ĎŻÍ&#x2014;ĎŻĎŹ Ä&#x17E;ĹśÇ Ĺ˝Ä&#x17E;Í&#x2DC;žŽÍ&#x2DC;ĎľÍ&#x2014;ĎŻĎŹÄ&#x17E;Ĺś Ĺ?ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽůÄ&#x161;Ä&#x17E;sĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2014; Ä&#x161;Ĺ˝Í&#x2DC;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;Ď­Ď´Í&#x2014;ĎŻĎŹ ΌϭϲÍ&#x2022;ĎŹĎŹĹ?ĹśĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĆ?ΌϲÍ&#x2022;ϹϏ www.slankklupdimphie.nl

Jan Jochems HANDEL

EN

JE VEUX Lâ&#x20AC;&#x2122;AMOUR!

Groot of klein, dik of dun, hetero of homo, man of vrouw... we willen allemaal liefde. Mens & Relatie helpt je bij het vinden van een partner voor een duurzame relatie. Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

RENOVATIESTEIGER ALUMINIUM, ALLES KAN GEMAAKT WORDEN ook voor schilders = werkstelling 2 maten + loopbrug stahoogte 3,85 meter. Inruil geen â&#x201A;Ź1500,- maar â&#x201A;Ź850,Rolsteiger 100x200 professioneel materiaal 6 meter werkhoogte compleet, geen â&#x201A;Ź1298,- maar â&#x201A;Ź995,- incl BTW Ook voor hoogwerkers.

www.ladderensteigerkoning.nl Vijfhuizenberg 121, Roosendaal - Tel. 0165-561424

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

DE MOOISTE RAMEN EN DEUREN

ze Bezoek on e vernieuwd

showroom

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

TRANSPORT

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

"RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX sWWWBRUVOBE !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552sGeen voorschotten, u betaalt pas na afwerking! PAGINA 7


Beelden te bewonderen in vitrines Zellebergen

Voorjaarskermis aan Debuutexpositie Boetseerclub Schijf Professor Mulderslaan OUDENBOSCH – De cursisten van Boetseerclub Schijf hebben hun eerste expositie stijlvol ingericht. Het resultaat is een prachtig overzicht van beelden uit klei waarbij geëxperimenteerd is met verschillende bakprocedés, glazuren en kleuren. De beelden zijn te bewonderen in de expositie vitrines van Centrum voor Wonen en Zorg de Zellebergen te Oudenbosch. Een goede keuze, zo blijkt, want de beelden komen prima tot hun recht in de antracietkleurige omlijsting van deze vitrines. Een bolvormig, enigszins abstract werk van haar hand prijkt in een van de vitrinekasten. Overigens is het te bezichtigen werk van de cursisten zowel figuratief als abstract. Willemien verklaart het succes van de club: “We worden door Toon begeleid in ons werk. Samen zoeken we naar oplossingen om ons doel in het beeld te bereiken. Toon fungeert hierbij niet als docent, maar meer als begeleider”.

Willem Pet-Harskamp en Toon Naenen voor werk van de boetseerclub. FOTO CORINE ROKS

DOOR CORINE ROKS Een groep enthousiaste schilders die hun talent bij schildersclub ‘De Natte Kwasten’ verder wilde ontwikkelen leek het maken van beelden in klei een prima aanvulling op hun artistieke mogelijkheden. Toon Naenen, die al heel wat ervaring had op dat gebied, werd gevraagd de boetseerclub vorm te geven en te begeleiden. Inmiddels bestaat boetseerclub Schijf twee jaar en komen de leden elke woensdagavond in de keuken bij Toon samen. Vooral het experimentele karakter bij het bewerken van de klei maakt deze club bijzonder. Bronskleur Een van de leden, Willemien Pet-Harskamp vertelt: “Mijn beelden bewerk ik met acryl, maar eerst worden ze geglazuurd waardoor er een mooie glans ontstaat”. De club is ook zoekende naar de perfecte bronskleur. Een goed resultaat is te bewonderen in een van de vitrines. “Op een gegeven mo-

ment heb je een bronskleur waarin iets of wat goud ontbreekt. Door te experimenteren met baktijden, graden Celsius en het zuurstofgehalte hebben we de bronstint nagenoeg kunnen evenaren”, aldus de cursusleider Toon Naenen. Houtstook Toon beschikt over een oven die opwarmt tot 1300 graden Celsius en dus geschikt is voor het bakken van porselein. Maar blijkt dat het werk van de cursisten een specifiek bakprocedé vereist, dan wordt de oven op maat gemaakt. “Er is in het verleden een steenoven op maat gemaakt omdat het werk heel groot was en niet in de reguliere oven paste. We hebben zelfs een oven gemaakt voor werkstukken waarbij het stoken met hout essentieel was, de houtsnippers zorgden voor de specifieke kleuren”, vertelt Toon. Begeleider De jongste telg van de leden is slechts negen jaar maar is heel fanatiek.

Schijfse klei Toon heeft jarenlang les gehad op het gebied van boetseertechnieken aan het Centrum voor de Kunsten. Zijn enthousiasme voor het materiaal gaan zo ver dat hij in zijn woonplaats Schijf, diep uit de grond een stuk klei gewonnen heeft. Hiervan heeft hij een soort kommetje geboetseerd en vervolgens gebakken. Dit Schijfs aardewerk doet nu dienst als voorwerp voor familiair gebruik. Zellebergen Omdat Willemien met schilderwerk al exposeert in de Zellebergen, was de vraag naar een expositie met boetseerwerk van deze Schijfse club op deze locatie niet vreemd. De expositie loopt tot eind mei en is dagelijks te bezichtigen tussen 10.00 en 15.00 uur, entree is geheel gratis. Meer info: toonnaenen@kpnplanet.nl

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

KORTE BERICHTEN Themabijeenkomst NAH: NAH overkomt niet alleen de ‘Patiënt’ maar tevens het hele gezin. Hoe gaat uw gezin om met deze verandering? Op donderdag 3 april bent u vanaf 19.30 uur weer van harte welkom bij Café Brein. Café Brein is een ontmoetingscentrum voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel, hun partners, kinderen, overige familieleden en vrienden. Aanmelden is niet nodig. Café Brein vindt plaats bij (Zorg) hotel Merlinde, Schorsmolenstraat 6, Breda. Vanaf 19.30 uur bent u welkom. We starten met het thema om 19.45 uur en sluiten om 21.30 uur af. U kunt gratis parkeren aan de achterzijde van het Hotel (door de slagboom en achter de hekken). Nadere informatie kunt u krijgen bij de Steunpunten Mantelzorg; STIB tel. 076-5265540. OUDENBOSCH Samen Sterk Halderberge: Getroffen door een hersenbloeding of herseninfarct en u wilt lotgenoten ontmoeten? Bij vereniging Samen Sterk Halderberge komen lotgenoten bij elkaar. Onze bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag om de 14 dagen om 13.30 uur in het steunpunt St.Louis, Aloysiushof 70 (oude internaat Markt) in Oudenbosch. Voor informatie: tel. 0165314926 of kom vrijblijvend een kijkje nemen. Eerstvolgende bijeenkomst: woensdag 9 april. Alzheimer café Halderberge: De werkgroep van het Alzheimer Café Halderberge nodigt dementerenden en/of hun familie en vrienden uit om hier samen over te praten. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 7 april. Het onderwerp van deze

avond is Dementie en mantelzorg. Vanavond speciaal aandacht voor de partner. Alzheimer Café wordt gehouden in Steunpunt voor Ouderen St. Louis, Aloysiushof 70, 4731 PL Oudenbosch. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Daarna is er nog een half uurtje om na te praten. Lezing Matthäus Passion: Ter voorbereiding op de uitvoering van de Matthäus Passion in de kapel van St. Louis op 14 en 16 april organiseert de Stichting Matthäus Passion Oudenbosch op 8 april een lezing door Kees van Houten. De lezing gaat over de kruisvorm in de Matthäus Passion en is interessant voor gevorderde en beginnende liefhebbers van de muziek van Bach. Door de vele muziekfragmenten is de lezing bij uitstek geschikt als introductie op de uitvoering. De lezing vindt plaats bij brasserie Tivoli, Jezuietenplein 33, Oudenbosch, aanvang 20.00 uur. Aanmelden via www.matthausoudenbosch.nl Lezing IJsland: Op vrijdag 4 april is in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch een presentatie over IJsland. De lezing wordt gegeven door oud-voorzitter Joop de Regt en met name de geschiedenis en de geologische aspecten komen aan bod. Aanvang 20.00 uur. Jubileumvoorstelling: De Oostbrabantse zangeres MarieChristien presenteer op donderdag 10 april een gloednieuwe theatervoorstelling ‘Een verrassende tijdrijs’in cultureel centrum Fidei et Arti in Oudenbosch. Aanvang 20.15 uur in C.C. Fidei Et Arti in Oudenbosch. Inlichtingen: tel. 0413 274250 of www.mariechristien.nl

HOEVEN Modeshow: Maandag 7 april modeshow dames en herenkleding in het Pluspunt Hoeven. U bent van harte welkom, aanvang 14.00u. Er kan gepind worden. Seniorencafé: Nadat op 27 maart in een gezellige ambiance Anneke Hansum, een Hoevense schilderes ons alles heeft verteld over haar werk, bent u op 10 april weer welkom. Fysiotherapeut Cees Caron gaat ons wegwijs maken over het onderwerp “zin en onzin over gewrichtsslijtage bij ouderen”. De officiële opening van de nieuwe ruimte is op 10 april achter de rug en voor de mensen die deze ruimte nog niet hebben gezien een mooie gelegenheid. De toegang is vrij en zeker ook niet KBO-leden zijn welkom. We zijn open vanaf 19.30 uur en u vindt ons in De Halderberg 74 in Hoeven. Paasmarkt: Kroonestede in Hoeven organiseert op woensdag 9 april tussen 14.00 en 16.30 uur een gezellige paasmarkt. De ‘Kroonestedestraat’ is ook dit jaar weer geheel in paassfeer. BOSSCHENHOOFD Banneux 60 jaar bedevaart: Zondag 25 mei is het voor de 60ste jaar de bedevaart naar Banneux. Degenen die mee willen gaan kunnen zich voor deze dag bedevaart opgeven bij de propagandist Tonny van Dijk. tel. 0165-316344. Bingo’s: De Ouderenbond Bosschenhoofd gaat twee bingo’s houden. Op woensdagmiddag 16 april een extra bingo en op zaterdagmiddag 26 april de Konings bingo beide voor de leden en A-donateurs. De Blokhut gaat om 1 uur open. PAGINA 8

OUDENBOSCH - Vereniging de Oudenbossche Harmonie organiseert al decennia lang een voorjaarskermis. Na een jaar in het centrum te hebben gestaan keert de voorjaarskermis weer terug op de vertrouwde locatie aan de Prof. Mulderslaan te Oudenbosch. Er zijn weer mooie en zeker voor de jeugd aantrekkelijke attracties zoals: Triple X,

autoscooter. kindervliegmolen, gebakkraam, touwtje trekken, schiettent en nog meerdere attracties. Kortingsbonnen kunnen worden gedownload via de website www.KermisKorting.nl De kermis wordt gehouden van vrijdagmiddag 4 t/m zondag 6 april. Al met al genoeg redenen om deze fraaie kermis te bezoeken en het bestuur van de Oudenbossche Harmonie wenst u dan ook veel kermisplezier.

Filmtheater Fanfare

Oscarwinnaar Dallas buyers club en K3 Dierenhotel OUDENBOSCH - Het werd niet de Oscar voor beste film, maar uiteindelijk waren er voor de Dallas buyers club in 2014 wel drie andere Oscars: Matthew McConaughey (beste acteur), Jared Leto (beste acteur in een bijrol) en een Oscar voor beste make-up & hairstyling.

Uiteindelijk zullen ze zich trouwens alle drie inzetten om dat dierenhotel te helpen als het in gevaar blijkt te zijn. België 2014. Regie: Bart van Leemputten. Duur: 88’. Met: Karen Damen, Kristel Verbeke, Josje Huisman, Philippe Geubels, Albert Verlinde, Winston Post e.a. Ons leeftijdsadvies: alle leeftijden.

Dallas buyers club donderdag 3 april 20.15u Ron Woodroof loopt weg uit het ziekenhuis wanneer bij hem aids is geconstateerd. We schrijven 1985 en in die tijd betekende dat, dat Ron afgeschreven werd: de dokters geven hem nog één maand. Maar de eigenzinnige zieke gaat op zoek en vindt met name in Mexico alternatieve, illegale, nog niet goedgekeurde geneesmiddelen en gaat die smokkelen om er ook andere zieken mee te helpen. Woodroofs eenzame strijd tegen de macht (en corruptie) van de Food and Drug Administration van de Amerikaanse regering is onderwerp van de film, die op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Verenigde Staten 2013. Regie: Jean-Marc Vallée. Duur: 117’. Met: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O’Hare, Steve Zahn e.v.a. De film wordt zonder pauze vertoond.

Kenau donderdag 10 april 20.15u We vinden het wel leuk om u weer eens een wat groter Nederlands spektakel voor te zetten. Tevens hebben we bij deze film een inleiding van Ride for women’s rights. Terwijl het leger van Alva in 1572 de Hollandse opstand met veel geweld de kop in probeert te drukken runt weduwe Kenau Hasselaer haar scheepswerf, alsof er niets aan de hand is. Maar wanneer haar jongste dochter Gertruide betrokken raakt bij het verzet en in vijandige handen valt, kan ze niet langer afstand bewaren. Samen met de andere vrouwen van Haarlem gaat zij de strijd tegen de Spanjaarden aan. Hoewel kapitein Wigbold Ripperda er eigenlijk niets voor voelt, zal hij toch moeten samenwerken met de Haarlemse vrouwen. Maar waarom wordt Kathelijne, de overgebleven dochter van Kenau, letterlijk en figuurlijk buiten schot gehouden? Tessa de Loo schreef een gelijknamige roman over het leven van Kenau Simonsdochter Hasselaer, die dus echt bestaan heeft, naar het scenario voor de film; meestal gebeurt het omgekeerde. Nederland 2014. Regie: Maarten Treurniet. Duur: 110’. Met: Monic Hendrickx, Barry Atsma, Lisa Smit, Sallie Harmsen e.v.a. De film wordt met pauze vertoond.

K3 Dierenhotel zondag 6 april 14.00u Natuurlijk weet iedereen, dat K3 al ongeveer 15 jaar bestaat en eerst bestond uit 3 Vlaamse meisjes: Karen, Kristel en Kathleen. 5 jaar geleden nam de Nederlandse Josje de plaats in van Kathleen. K3 Dierenhotel is al de vijfde film van de groep. Kristel wil lekker een weekendje naar een beautyfarm en Josje en Karen gaan helpen in het dierenhotel bij Bas, waarop ze alle drie verliefd zijn. Als de navigatiesystemen van de auto’s per ongeluk verwisseld zijn, komen de meisjes natuurlijk precies verkeerd aan. Je kunt je wel voorstellen dat dat rare belevenissen oplevert, vooral omdat Kristel een echt ‘stadsmeisje’ is.

Verwacht 17/4 Nebraska (Payne) 20.15u 21/4 Jeugdfilm: Het regent gehaktballen (Cameron en Pearn) 14.00u 24/4 12 years a slave (McQueen) 20.15u Vertoningsadres: De Vossenberg, Pagnevaartweg 109, 4731 AC Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl

Vier stamhouders in familie Dictus

BOSSCHENHOOFD - Op 8 maart is Noud Dictus geboren, het eerste kind van Ruud Dictus en Marly Broere en het tweede achterkleinkind van Kees en Jeanne Dictus-Schellekens. Daarmee telt de familie Dictus nu 4 stamhouders, altijd goed voor een mooi plaatje. Van links naar rechts: opa Jos (59), vader Ruud (28), Noud zelf (2 weken) en overgrootvader Kees (87).


Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur 3UHV.HQQHG\ODDQ‡5RRVHQGDDO‡

Nu ook HAAL en BRENG service!

PRIJS

VERLAGINGEN Multipack chips 15 zakjes. 375 g

6% BTW

met voordeel

installatie!

cheques

sessies

v an 0.79

0.59

1.99

op vakkundige

Chocolade notentablet volgens de Consumen

Gratis ontwerp

0.72 l

v an 2.19

VRIJDAG 11 APRIL 11.00 - 20.30 UUR ZATERDAG 12 APRIL 10.00 - 17.00 UUR

Gratis goodiebag

Augurken

5%er 2 goedkop

Verdikt bleekmiddel

Voorjaars opruiming

met hoge

*

tengids

1l

100 g

Bezoek onze exclusieve duurzame ruimte met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

200 g

van 0.69

0.39

0.59

* Bron Consumentengids april 2014.

Vanaf woensdag 02-04-2014

www.sanidrome.nl/vandenbroek Vosdonk 41, Etten-Leur (076) 502 07 89

Paasplanten arrangement Met paasdecoratie.

0.59

IJsbergsla

14%er goedkop

van 0.45

kortingen

van 0.69

Buxusstruiken Een grote van ca. 50 cm hoog of 6 kleinere van ca. 20 cm hoog.

RIANTEN

10 VA EUZE UIT

K

Woe 12:00 - 16:00 uur

Za 10:00 - 13:00 uur

4.99

3.99 20 LITER

Voorjaarstafelkleed 140x220 cm of set van twee 80x80 cm.

Potgrond

2.99

Vers & voordelig!

0.99 Vanaf woensdag 02-04-2014

*

2%er 5 goedkop

Perssinaasappelen 2 kg

v an 1.99

0.95

8%er 4 goedkop

Broccoli 500 g

v an 0.75

0.39

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 02-04-2014 t/m dinsdag 08-04-2014

*Zie actievoorwaarden www.kober.nl/april-actie

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Halderbergse meiden zetten zich in

SUPER VOORDEEL DOOR PAKKET INKOOP

2.300,CITROEN DS3 VTI 82 SO CHIC

Nu met

EXTRA KORTING

â&#x201A;Ź17.950,-

v.a.â&#x201A;Ź20.240,-

10.000 kilometer voor vrouwenrechten HALDERBERGE - Het klinkt bijna ongeloofwaardig, maar op 2 september gaan ze toch echt van start. Vanaf Djakarta reizen ze grotendeels per ďŹ ets(!) terug naar Amsterdam, een afstand van ongeveer 14.000 kilometer, waarover ze 400 dagen willen doen. R4WR Eerst hebben de studentes Sophie van Hoof, Carlijn Bettink en Monique van der Veeken (oud-leerlingen van het Markland College) en Lidewij Ponjee (die op het Norbertus College zat) de stichting R4WR opgezet, die zich gaat inzetten voor de rechten en positie van vrouwen. R4WR is een afkorting voor Ride for Womenâ&#x20AC;&#x2122;s Rights. Met hun opzienbarende reis vragen zij aandacht voor 3 themaâ&#x20AC;&#x2122;s: het recht op onderwijs, het recht op eigen keuzes en het recht op family planning.

â&#x20AC;&#x153;nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;sâ&#x20AC;? * Zolang de voorraad strekt. Excl. rijklaar maken en extra opties. Reg: 28-02-14

s!IRBAGS sRADIO#$ MP s#LIMATCONTROL s$AGRIJVERLICHTING s0ARKSENSACHTER

Van Beek

s3TARTBEVEILIGING s#ENTRPORTVERGR s%LEKTRRAMEN s#RUISECONTROL s"LEUTOOTH

Oudenbosch: Tel. 0165-313944 Roosendaal: Tel. 0165-552688 Bergen op Zoom: Tel. 0164-242050 Vlissingen (Ritthem): Tel. 0118-629955

AUTOBEDRIJVEN

Uw ofďŹ ciele Citroen dealer voor West-Brabant en Zeeland.

www.citroenvanbeek.nl

Er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

TU-Delft Gelukkig hebben zij studenten van de TU-Delft bereid gevonden om twee speciale tandems te ontwerpen, die in staat moeten zijn om de studentes door de afwisselend woeste, (on)begaanbare, glooiende en ijsbeslagen wegen te leiden en die dus bestand zullen zijn tegen alle dan wel zo veel mogelijk weers- en wegomstandigheden. Plan Onlangs heeft de groep zich aangesloten bij Plan Nederland, dat sinds 1937 in vaak complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun familie werkt. Daardoor zijn zij ook op locatie enigszins verzekerd van hulp dichtbij, zeker wanneer die op grote afstand van thuis dringend nodig is. Eerste presentatie Op donderdag 10 april zullen Monique

Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven HOEVEN - Afgelopen week hebben we het bericht ontvangen van Rabobank West-Brabant Noord dat St. Caecilia Hoeven in aanmerking komt voor een bijdrage uit de Rabobank Clubkas Campagne 2014. Met deze campagne steunt de Rabobank het verenigingsleven in de regio. Het doel waar Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven een ďŹ nanciĂŤle bijdrage voor wenst is een gezamenlijk concert met het drum- en malletkorps, de fanfare en de twirl & dance groep, op 25 oktober a.s. in De Parrestee te Hoeven. Om dit te kunnen organiseren is iedere bijdrage meer

Dealer van bekende merken Ook voor al uw lucht verwarming! Voor warmtepompen, service en onderhoud en o.a.

Service zoals het hoor t!

dan welkom en we zijn dan ook zeer trots en verheugd dat de Rabobank hieraan mee wil werken. Vanaf donderdag 3 april t/m maandag 14 april kunnen de ruim 19.000 leden van Rabobank West-Brabant Noord op de Hoevense muziekvereniging stemmen via de Rabobank ledenwebsite. Elke stem is geld waard! We hopen natuurlijk dat veel mensen die Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven een warm hart toedragen een stem uitbrengen om het doel te verwezenlijken. Voor meer informatie over de muziekvereniging en de actie kunt u terecht op de websites www.muziekvereniginghoeven.nl - www.rabowbnleden.nl

Prima prestaties Vlug & Lenig op springtoernooi

Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533 Munnikenheiweg 26 - Etten-Leur - Tel. 076 - 5012496

www.peeterstenkley.nl

100 g Keurslager achterham + 150 g filet speciaal samen

450

TROTS VAN DE KEURSLAGER

SPECIAL

Bij lamskoteletjes

Lentehaasje

GRATIS VERSE PESTO

100 gram

245

KEURSLAGERKOOPJE

SOEP VAN DE WEEK

Gepaneerde Kipschnitzels

Lentesoep

4 stuks

650

per beker

Er deed 1 groep mee, die bestond uit Beau van Iersel, Lisanne van Loon, Ellis Swanink, Stefanie Mulders, Manon van den Broek, Denise Peeters, Asmara Piree en Liselotte Brouwers. Na wekenlang voor de wedstrijd te trainen, ging de groep vol goede moed naar Oostburg. Het 1e onderdeel was airtumblingbaan, niet het sterkste onderdeel van de groep. Omdat de meiden netjes turn-

COMPUTER PROBLEMEN?

CAFE - FEESTERIJ â&#x20AC;&#x2DC;T TREFPUNT

VLEESWARENKOOPJE

425

Aanbiedingen zijn geldig van 31-03-2014 t/m 05-04-2014

BUYZEN, KEURSLAGER Prof. van Ginnekenstraat 20 4731 JZ Oudenbosch Tel. 0165-312525

www.buyzen.keurslager.nl

Wat kunt Ăş doen? Zolang er vrouwen zijn zonder rechten is het belangrijk dat daar aandacht voor gevraagd wordt. Alleen al door het rond te vertellen, gebeurt dit. Ook al is die nog in ontwikkeling, op de website van de stichting: www.r4wr.org is al veel informatie, zoals de af te leggen route, te vinden en zullen de dames te zijner tijd ook te volgen zijn op hun avontuurlijke reis. Natuurlijk is het via de website mogelijk om de stichting te steunen met een bijdrage naar keuze! Zoals Mahatma Gandhi al zei: â&#x20AC;&#x2DC;Be the change you want so see in the world.â&#x20AC;&#x2122; www.r4wr.org www.ďŹ lmtheaterfanfare.nl

Rabo Clubkas campagne

OUD GASTEL - Vlug en Lenig deed mee aan het springtoernooi ABC in Oostburg op zaterdag 29 maart.

www.feesterijtrefpunt.nl

en Lidewij het enorme project aftrappen met een korte presentatie bij Filmtheater Fanfare vanaf 20.15 uur en voorafgaand aan de ďŹ lmvertoning van Kenau, niet geheel toevallig een ďŹ lm waarin vrouwenrechten centraal staan.

s4ECHNISCH)NSTALLATIEBEDRIJFs#ENTRALE6ERWARMING s!IRCONDITIONINGs,OODGIETERIJs/NDERHOUD

Service/verkoop aan huis

GRATIS JURIDISCH ADVIES

ZEVENBERGSE METAALHANDEL verhuist naar: Koekoeksedijk 16 Tel 06-16944484 Wij kopen al uw oude Metalen Ook GRATIS plaatsen van containers

INLOOPSPREEKUUR:

HUGO vraagt v.a. â&#x20AC;&#x2122;98

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

06-51157192 www.klaverdesk.com

autoâ&#x20AC;&#x2122;s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443 VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

den en niet zijn gevallen, werd dit onderdeel beloond met een 4e plaats met 16,15 punten, 4 punten hoger dan een half jaar geleden. Het 2e onderdeel verliep jammer genoeg niet vlekkeloos, ook hier een 4e plaats met 13,25 punten. Als laatste onderdeel de minitrampoline, vaak het sterkste onderdeel van de meiden. Dit kwam alleen niet terug in de score, 2e plaats met 12,05 punten. Het was al met al een gezellige dag, waarbij de meiden ervaring hebben opgedaan om mee te doen aan de wedstrijd. Dit is nog altijd belangrijker dan winnen.

TE KOOP AANGEBODEN:

LAURIER PLANTEN

donkergroen, goed vertakt hoogte +/- 150 cm, scherpe prijs Tel. 06 - 15 34 74 61

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169

AKROL Gespecialiseerd in:

Rolluiken, Zonweringen, Kunststof Kozijnen, Verandadaken, Garagedeuren, Horren en hordeuren, Plisse voor kunststof kozijnen, Gevelbekledingen Bel of mail 0165-314878 info@akrol.nl


5 April OPEN DAG Surplus Welzijn en kbo Hoeven HOEVEN – Na een grondige opfrisbeurt van het gebouw aan de Halderberg 74 wordt op zaterdag 5 april de vernieuwde ruimte opengesteld voor alle inwoners van Hoeven.

BOEKENUITLEEN in Pluspunt Oud Gastel OUD - GASTEL – Senioren kunnen gratis boeken lenen in het Pluspunt Oud - Gastel.

Open dag Na de feestelijke opening op vrijdag

4 apil zal het vernieuwde gebouw van Surplus en KBO op zaterdag 5 april open zijn voor alle inwoners van Hoeven. U komt binnen in een mooie grote ruimte, het kloppend hart van het gebouw. Een plek waar senioren straks terecht kunnen voor een kopje koffie, praatje en/of een luisterend oor.

Zomerschool 2014 De zomerschool opent haar activiteiten dit jaar op maandag 30 juni. U kunt weer deelnemen aan leuke, gezellige en leerzame activiteiten. Wilt u meer weten over de Zomerschool dan kunt u bellen met het Pluspunt Hoeven T 0165 - 50 22 51, Pluspunt Oud – Gastel T 0165 -51 10 82 of met Loket Surplus T 0168 3318 33. Inschrijven voor een activiteit kan tot 31 mei 2014.

Wethouder Koevoets van Moerdijk, wethouder Wierma van Etten-Leur en de heer Rossou van de Elisabeth Stichting ontvangen het eerste zomerschoolboekje van 2014

Open Dag koffie inloop koffie inloop

Tune Inn Oudenbosch Vrijdag 18 april BAR 17 Iedere dinsdagavond freerun en breakdance (meedoen op eigen risico)

Hulpverlening via internet

Boekenuitleen

Deze middag is er de mogelijkheid om informatie te krijgen over alle activiteiten van Surplus en KBO. Loop gezellig even binnen! De open dag is van 13.30 - 16.00 uur; een kopje koffie of thee staat voor u klaar aan de Halderberge 74 in Hoeven.

Pluspunt Oud Gastel Donderdag 10 april crea middag Vrijdag 11 april paasbloemschik workshop Maandag 14 april modeshow Dinsdag 15 april koffie inloop Maandag 21 april gesloten (Pasen) Donderdag 24 april crea middag Zondag 27 april koffie inloop Pluspunt Hoeven Zaterdag 5 april Zondag 13 april Zondag 27 april

Vernieuwde ruimte Surplus Welzijn en KBO Hoeven

Samenwerking Surplus en KBO Met dit vernieuwde gebouw zal de unieke samenwerking van Surplus en KBO Hoeven nog beter zichtbaar worden. Er is een prachtige open ruimte ontstaan waar iedereen binnen kan lopen voor een kopje koffie, praatje of voor advies. De gezamenlijke activiteiten zullen doorgaan en ook uitbreiden. Daarnaast behouden Surplus en KBO Hoeven hun eigen identiteit met ieder hun eigen ruimte en activiteiten.

Activiteitenagenda

In een speciaal ingerichte ruimte in Pluspunt Oud - Gastel staan verschillende boeken zoals; romans, detectives en naslagwerken. Iedereen die graag leest kan kosteloos boeken lenen zo vaak en zoveel als men dat wil. Is het boek uitgelezen dan kan men het doorgeven aan een ander of ruilen tegen een ander boek. Vraag aan Chantal Klatten, coördinator van het Pluspunt: “bent u niet bang dat de boeken niet meer terugkomen?”. “Nee hoor maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat de boekenkast thuis aangevuld wordt”. “Waarom deze gratis boekenuitleen?”: Chantal Klatten: “Wat we met deze gratis boekenuitleen willen bereiken is dat er steeds meer mensen het leuk gaan vinden om te lezen”.

Kom langs Wilt u zien of er voor u interessante boeken zijn in het Pluspunt Oud Gastel, kom dan gerust langs. De coördinator of vrijwilliger die op dat moment aanwezig is kan u laten u zien waar de boeken staan. Het Pluspunt Oud - Gastel is te vinden aan de Veerkensweg 13a in Oud - Gastel en is op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 16.00 uur geopend. Meer boeken nodig Het Pluspunt heeft inmiddels een redelijk gevulde boekenkast maar kan altijd meer boeken gebruiken. Mocht u thuis nog goede boeken hebben en u wilt deze kwijt dan kunt u contact opnemen met het Pluspunt Oud Gastel, T 0165 - 5110 82.

Komt u er even niet meer uit? Vragen of problemen rond relaties, geld, werk, school, opvoeding of gevoelens? Surplus Welzijn biedt online hulp, kosteloos en voor iedereen. www.hulponline.surpluswelzijn.nl

Surplus Welzijn Nieuws p/a Kade 3 4731 KR Oudenbosch Telefoon (0165) 31 31 00 infowest@surpluswelzijn.nl www.surpluswelzijn.nl


UITGAAN

tÄ&#x17E;Ć?Ć&#x161;sÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ϲϾÍťKĆľÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ĺ˝Ć?Ä?Ĺ&#x161;ÍťdÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜÍ&#x2014;ϏϭϲϹͲϯϰϾϯϰϏ

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

Oude Bredaseweg 4 Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

â&#x20AC;&#x153;GRATIS BOWLENâ&#x20AC;? vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

â&#x153;

â&#x20AC;&#x153;Zondag 11 mei Moederdagbrunch. Reserveer nu!â&#x20AC;?

GRATIS BOWLEN

PRESENTEERT

Zaterdag 5 april CafĂŠ OPEN: 16.00 uur

Sweet Chili

* min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

21.30 uur

Coverband Red Hot Chili Peppers

Zondag 6 april CafĂŠ OPEN: 16.00 uur

16.30 uur

Crapshoot

â&#x201A;Ź 8,- p.p.

Chicago blues

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl Van 13 t/m 18 mei rijden wij naar Almere naar de Libelle Zomerweek. Prijs â&#x201A;Ź30 dit is bus, entree en kofďŹ e met koek. Op vrijdag 6 juni rijden wij naar de Pinksterfair bij Slot Zeist. Prijs â&#x201A;Ź45,00 dit is bus, entree en diner.

Voor al uw bruiloften, feesten en partijen!

onderdeel van

Zandeweg 3, 4731NA Oudenbosch, tel. 0165-312306 www.danscentrum-uytdewilligen.nl

Op zaterdag 7 juni rijden wij naar Scheveningen naar Sister Act. Dit is een middagvoorstelling. Prijs â&#x201A;Ź93,00 dit is bus en 1e rang. Op zaterdag 14 juni rijden wij naar het Amsterdam Theater aan het IJ. Naar de middagshow van Anne Frank. Prijs â&#x201A;Ź105,00 dit is bus en 1e rang. Op zondag 24 juni 2014 rijden wij naar Katwijk naar de middagshow van Soldaat van Oranje. Prijs â&#x201A;Ź93,00 dit is bus en 1e Rang.

DE WISSEL CafĂŠ-Restaurant-Zaal LAURENS en JOSINE OSSE

Vraag tevens ook naar onze meerdaagse reizen o.a. Oostenrijk en Duitsland. Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

KERSTENS Tel. 0165-344241

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenu april â&#x201A;Ź 21,95

Â&#x2021;(HWFDIp Â&#x2021;5HVWDXUDQW Â&#x2021;=DOHQPHW JURWHWXLQ Â&#x2021;7HUUDV

Salade met gerookte kipfilet en frambozendressing *** Kop champignonsoep *** Gebakken pangafilet witte wijnsaus, garni *** Appeltaartje met kaneelijs en Boerenjongens

Email: info@keverreizen.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Pasen

vier je bij de 3 Musketiers 20 april: FAMILIEBRUNCH van 11 tot 14 uur â&#x201A;Ź 24,50 Kinderen (4-12 jr) â&#x201A;Ź 12,De kinderen kunnen GRATIS bowlen van 11.00 - 13.00 uur

18, 19, 20 en 21 april: PAASMENU â&#x201A;Ź 29,50 p.p. 20 en 21 april: PAASBUFFET â&#x201A;Ź 29,50 p.p. Kinderen (4-12 jr) â&#x201A;Ź 17,50 Het paasbuffet wordt geserveerd vanaf 17.30 uur. Voor meer informatie en reserveringen: â&#x2DC;&#x17D; 0168-370545 Hazeldonkse Zandweg 28b Zevenbergen

www.de3musketiers.nl

EP SOORTEN SO met o.a.: - 2 - EIEREN OORTEN XE BROODS - DIVERSE LU ET FF - DESSERT BU LEGSOORTEN EIT AAN BE - DIVERSIT S LADE - DIVERSE SA D - PAASBROO TJE - VISPANNE ENHAM - WARME BE 5$1*( /.(1-86'¡2 ,(7+((0( )) .2 ) ,( 86 ,1&/ â&#x201A;Ź 23,50 p.p. ,50 p.p.) tot 10 jaar â&#x201A;Ź 14 ja 3 ar gratis en (kinderen tot 14.30 UUR. 0 UUR TOT IS VAN 11.3 CH . UN BR ST AS EN DE PA IS GEW RESERVEREN 9 076-597797 sebossen.nl www.demoer @icloud.com moersebossenBUFFETTEN, OOK AAN HUIS!

5HVWDXUDQWÂ&#x2021;%RZOLQJÂ&#x2021;)HHVW]DDO

Restaurant & Brasserie

Rucphenseweg 30 AG & l 1e PAASD Zundert, Tel. 076-5977979 ZO. 20 apri e PAASDAG l2 MA. 21 apri f 11.30 uur. www.demoersebossen.nl na va D N GEOPE H PAASBRUNC

brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 E brasserie@wapenvannassau.nl W www.wapenvannassau.nl

Keuze menu maand april

* Salade met gerookte makreel of Carpaccio van beenham of 3LWWLJHJHJUDWLQHHUGHPRVVHOHQPHWNQRĂ&#x20AC;RRN ** Soepje naar keuze *** Kalfs rib-eye Met gebakken uienringen en een rode wijnsaus of Verse zalm gerookt Met een heerlijke palingsaus of Zweedse varkensrack Met een witte wijn-rozemarijn saus **** Aardbeien parfait of .RIÂżHRI7KHH met likeur â&#x201A;Ź.2.00 extra â&#x201A;Ź. 28.95 AANBIEDING Woensdag en donderdag â&#x201A;Ź. 24.95

NIEUWE OPENINGSDAGEN bij de BRASSERIE!!! Donderdag:

Bourgondisch Tafelen

â&#x201A;Ź 22.95 p.p

Vrijdag:

Grillarrangement

â&#x201A;Ź 27.95 p.p

Zaterdag:

Grillarrangement

â&#x201A;Ź 27.95 p.p

Zondag:

Grillarrangement

â&#x201A;Ź 27.95 p.p

HIGH TEA v.a. 13.00 uur

â&#x201A;Ź 21.50 p.p

Donderdag en Zondag:

Reserveer nu voor onze heerlijke:

PAAS HIGH TEA Zeer uitgebreide high tea zoals u â&#x201A;Ź 25.00 p.p. die van ons gewend bent, maar dan in een paassfeer. U bent welkom vanaf 12.00 tot 16.30 uur. (Alleen 1e paasdag mogelijk, reserveren noodzakelijk.) 1e en 2e paasdag:

GRILLARRANGEMENT Geopend vanaf 17.00 uur.

â&#x201A;Ź 27.95 p.p.

ZÄ&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ĹŠÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;


HALDERBERGE Rubriek van de gemeente Halderberge Jaargang 4 - weeknummer 14 - woensdag 2 april 2014

Like de nieuwe Facebookpagina van het CJG! Het CJG Halderberge is nu ook te vinden op Facebook. Druk op de like knop en bekijk direct nieuws over activiteiten, fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en volg de laatste nieuwtjes!

nee durven zeggen. In de training leren de kinderen contact te leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf (assertiviteit) en omgaan met plagen en pesten.

Zo organiseert het CJG Halderberge op woensdag 23 april 2014 van 19.30 tot 21.30 uur de workshop â&#x20AC;&#x2DC;Scheiden en kinderen. Weet wat helpt!â&#x20AC;&#x2122;. Tijdens deze workshop komen vragen als: â&#x20AC;&#x2DC;Wat is de impact van de scheiding in een bepaalde leeftijdsfase van een kind? Hoe kun je als ouders hiermee omgaan? Hoe kun je je opstellen?â&#x20AC;&#x2122; aan bod.

Meer informatie over de eerder genoemde gratis workshops en trainingen en over de manier van aanmelden, vindt u dus op de facebookpagina van het CJG. Hiernaast kunt u natuurlijk ook altijd kijken op de website: www.cjghalderberge.nl of contact opnemen via mail: info@cjghalderberge.nl of telefoon: 0165-315183.

Op dinsdag 6 mei organiseert het CJG van 19.30 tot 21.30 uur een thema-avond voor alle ouders uit de gemeente Halderberge met pubers vanaf 12 jaar met als gespreksthema: â&#x20AC;&#x2DC;Communiceren met je puber, grenzen stellenâ&#x20AC;&#x2122;. Deze avond wordt gezamenlijk verzorgd door de schoolmaatschappelijk werkers. In de laatste week van de schoolvakantie volgt een tweedaagse zomervakantietraining voor alle aanstaande brugklassers van wie ouders verwachten dat de overgang naar het middelbaar onderwijs moeilijk zal zijn. Dit kan zijn doordat kinderen opzien tegen het maken van (nieuwe) vrienden/vriendinnen, bang zijn om alleen te komen staan en/of bijvoorbeeld geen

Vorige week vermeldden wij abusievelijk dat het gemeentehuis op 10 april â&#x20AC;&#x2DC;s avonds is gesloten. Dit is NIET het geval. Het gemeentehuis is die donderdag geopend volgens normale openingstijden.

Saver plaatst automaten voor plastic inzamelzakken De gemeente Halderberge startte in januari 2014 met de huis-aan-huis inzameling van plastic afval. U ontving aan het begin van deze inzameling een rol met twaalf inzamelzakken. Bent u inmiddels door uw voorraad van plastic zakken heen? Dan kunt u op onderstaande locaties nieuwe plastic zakken halen: - Albert Heijn, Wagenhoek 9 in Oudenbosch

Bel, mail of maak een afspraak! www.cjghalderberge.nl

De Wmo-raad zoekt versterking De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)raad is een onafhankelijk adviesorgaan, dat het college van burgemeester & wethouders (B&W) adviseert over de voorbereiding en de uitvoering van het Wmo-beleid door de gemeente. De Wmoraad behartigt de belangen van alle groepen van inwoners die gebruik maken van de Wmo en doet dus niet aan individuele belangenbehartiging. De Wmo-raad bestaat momenteel uit negen door het college benoemde vrijwilligers die afkomstig zijn uit verschillende geledingen en woonkernen van Halderberge. Elke 2e dinsdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur vergadert de Wmo-raad en daarnaast is er overleg in enkele werkgroepen. De Wmo-raad heeft drie vaste werkgroepen: 1. Fysieke en sociale omgeving (Inclusief beleid) en Jeugdzorg, 2. Ondersteunen van zelfredzaamheid/participatiewet en zorg, 3. Beschermd wonen, opvang en verslaving. Door het vertrek van enkele leden en het feit dat de Wmo sterk in ontwikkeling is, zoekt de Wmo-raad nieuwe leden. Zij willen namelijk vóór eind dit jaar op volle sterkte zijn en zoeken daarvoor drie tot vier onafhankelijke en betrokken burgers: s METEENBREDEBELANGSTELLINGENMOTIVATIEVOORONDERWERPENBINNENDE7MO s METVOLDOENDEABSTRACTIEVERMOGENENDEBEREIDHEIDOMZICHINTELEZENENINTELEVEN INONDERWERPENBINNENDE7MO s M ETGOEDEMONDELINGEENSCHRIFTELIJKEUITDRUKKINGSVAARDIGHEID s D IEVOLDOENDETIJDWILLENVRIJMAKENVOORACTIVITEITENVANDE7MO RAADnUURPER WEEK s DIEZICHWILLENVERDIEPENIN7MO BELEIDEN UITVOERINGSTHEMAS DAAROVERKUNNENDIScussiÍren, hun mening kunnen vormen en onderbouwen en opbouwende kritiek kunNENLEVEREN s DIEAMBTELIJKENOTASKUNNENLEZENENDERELEVANTEINFORMATIEKUNNENVERGAREN s DIEBESCHIKKENOVEREENPCMETINTERNETENVLOTKUNNENOMGAANMETDIGITALEINFORMATIE s DIEEENADVIESKUNNENSCHRIJVENENOFINHOUDELIJKKUNNENONDERBOUWEN s DIECONTACTENKUNNENONDERHOUDENMETVERTEGENWOORDIGERSVANDOELGROEPEN Bestuurservaring of deskundigheid op deelgebieden van de Wmo is een pre. De Wmoraad ziet uw reactie graag uiterlijk 1 mei 2014 tegemoet op onderstaand adres. Eventuele vragen kunt u stellen aan Jan van der Leer, secretaris, telefoon: 06-10 37 50 57. Wmo-raad Halderberge Postbus 94, 4740 AB Hoeven e-mail: wmoraad.halderberge@gmail.com www.wmoraadhalderberge.nl

RECTIFICATIE

- Novy Heshof, Dorpstraat 27 in Oud Gastel Door middel van het aanbieden van uw Saverpas kunt u per maand een rol met plastic zakken uit de automaat halen. Hiervoor schrijft Saver geen tikken af. Saver plaatst in week 14 en 15 nog vier andere automaten in de gemeente Halderberge. Deze locaties worden te zijner tijd bekendgemaakt.

Gemeente Halderberge organiseert discussiebijeenkomsten voor hondenbeleid Honden maken net als mensen onderdeel uit van de Halderbergse gemeenschap. Zij zorgen voor plezier, gezelschap en levendigheid, maar soms ook voor ergernissen. Denk maar eens aan hondenpoep of gevaarlijke situaties die ontstaan door niet-aangelijnde honden. De gemeente stelt dit jaar een hondenbeleid op om de overlast aan te pakken. Hierbij vindt het college van burgemeester en wethouders het erg belangrijk om inwoners mee te laten denken over dit beleid. Daarom organiseert de gemeente Halderberge in april drie discussiebijeenkomsten. De volgende vragen komen in de bijeenkomsten aan de orde: â&#x20AC;&#x2DC;Moeten er meer hondenpoepbakken komen?â&#x20AC;&#x2122;, â&#x20AC;&#x2DC;Moeten er losloopplekken komen en zo ja, op welke plaatsen?â&#x20AC;&#x2122; of â&#x20AC;&#x2DC;Moet er misschien strenger op worden toegezien dat de regels worden nageleefd?â&#x20AC;&#x2122;.

s 6 OOR DE INWONERS VAN (OEVEN EN "OSschenhoofd: dinsdag 15 april , om 19.00 uur in basisschool â&#x20AC;&#x2122;t Bossche Hart in Bosschenhoofd. Wilt u bij een van deze bijeenkomsten aanwezig zijn? Stuur dan een e-mail naar p.schalk@ halderberge.nl onder vermelding van uw naam, het aantal aanwezigen en de locatie waar u de bijeenkomst wilt bijwonen. Natuurlijk bent u zo ook van harte welkom.

Denkt u graag mee over het nieuwe hondenbeleid? Kom dan naar ĂŠĂŠn van de discussieavonden: s 6OORDEINWONERSVAN/UDENBOSCHWOENSdag 9 april, om 19.00 uur in het gemeentehuis in Oudenbosch. s 6OORDEINWONERSVAN3TAMPERSGATEN/UD Gastel: maandag 14 april, om 19.00 uur in het Dorpshuis in Stampersgat.

Paspoort verlengen op afspraak voorkomt wachten Vanaf 9 maart zijn het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart voor personen van 18 jaar en ouder tien jaar geldig in plaats van vijf jaar. Veel inwoners hebben daarom gewacht met hun aanvraag voor een nieuw document. Er ontstonden de afgelopen weken soms lange wachtrijen voor de balies. We hopen dat u hiervan niet te veel ongemak heeft gehad. We adviseren u een afspraak te maken voor een reisdocument, dat kan heel eenvoudig via www.halderberge.nl of telefonisch 14065. Als uitbreiding van onze dienstverlening hebben wij een bedrijf toestemming gegeven een pasfotohokje in het gemeentehuis te plaat-

sen. Tegen een vergoeding van â&#x201A;Ź 5 kunt u vijf, voor ofďŹ ciĂŤle documenten geschikte, pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s laten maken.


(ALDERBERGEsWOENSDAGAPRIL

6RIJWILLIGE"RANDWEER/UD'ASTEL 3TAMPERSGATACTIEFTIJDENS.,DOET

'EMEENTEZOEKTDEELNEMERSVOOR RONDETAFELGESPREKKEN7MO Ieder jaar voert de gemeente een tevredenheidsonderzoek uit onder cliĂŤnten met een Wmo-voorziening. Dit jaar is ervoor gekozen dit te doen in de vorm van rondetafelgesprekken. Tijdens het rondetafelgesprek worden vragen gesteld over onder andere de ervaringen met het keukentafelgesprek en de tevredenheid over de voorziening. De gesprekken worden geleid door adviesbureau SGBO. Van de gesprekken wordt door SGBO een rapport gemaakt.

Op zaterdag 22 maart jl. hebben vijf leden van de vrijwillige brandweer zich belangeloos ingezet voor een speciale groep inwoners van Stampersgat: de gierzwaluwen. Vorig jaar heeft dezelfde brandweer de vervangende nestkasten aan de kerk gehangen, zodat de gierzwaluwen in het kalenderjaar 2013 niet aan hun lot werden overgelaten bij de zoektocht naar een plaats om te nestelen. Na de verbouwing van de school, het dorpshuis en de gymzaal was het dan ook weer tijd om voor te zorgen dat de gierzwaluwen ook bij de vernieuwde locatie hun thuis zouden kun-

nen vinden. Na om 08.00 uur begonnen te zijn, werd om 10.00 uur het laatste nestkastje vastgemaakt aan de muur aan de oostkant van het gebouw en zat de klus er op. Wethouder Jan Akkermans was aanwezig om een welverdiend compliment namens het college over te brengen. Ook namens de Projectgroep Brede School Halderberge een woord van dank en een compliment voor het enthousiasme waarmee deze klus weer was geklaard ruim een week voor het seizoen dat we de gierzwaluwen kunnen verwachten.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 8 en donderdag 10 april van 13.30 tot 15.30 uur in het gemeentehuis in Oudenbosch.

Voor beide gesprekken is de gemeente nog op zoek naar deelnemers. Iedereen die in 2013 ondersteuning van de gemeente heeft ontvangen of hiervoor een (aan)vraag heeft ingediend, kan aan een gesprek deelnemen. GeĂŻnteresseerden kunnen zich nog tot uiterlijk vrijdag 4 april aanmelden door te bellen naar telefoonnummer 140165 of te mailen naar m.otten@halderberge.nl

/PEN-ONUMENTENDAGEN #ULTUURMAAND

)NTERESSANTZOMERPROGRAMMA VOOR PLUSSERS

$IGITALENIEUWSBRIEF Inmiddels is de tweede digitale nieuwsbrief verstuurd over de Open Monumentendag en de Cultuurmaand die gehouden wordt in september en oktober dit jaar met als thema â&#x20AC;&#x153;Op reisâ&#x20AC;?. Via deze nieuwsbrief wil de gemeente alle culturele instellingen, verenigingen en stichtingen in onze gemeente regelmatig op de hoogte houden van het allerlaatste nieuws over deze evenementen. Heeft u de nieuwsbrief niet gehad, maar heeft u wel interesse om deze te lezen? De nieuwsbrief is in te zien via www.halderberge.nl > cultuur en recreatie > kunst en cultuur. Ook kunt u zich aanmelden om de nieuwsbrief voortaan te ontvangen. Dit kan via een mailtje naar m.otten@halderberge.nl

Komende zomervakantie (30 juni tot en met 30 augustus) zijn er tal van leuke en interessante excursies en activiteiten voor 50-plussers. Deze staan in het programmaboekje van de Zomerschool 2014 dat al voor de vijfde keer wordt georganiseerd door vele vrijwilligers vanuit Surplus Welzijn. Hebt u belangstelling voor de activiteiten die behalve in Halderberge

!ANMELDINGACTIVITEITEN Ook kunt u via bovenstaand mailadres of de gemeentelijke website een activiteit aanmelden voor de Cultuurmaand 2014. De afgelo-

pen jaren is gebleken dat een combinatie van activiteiten, zoals kunst, muziek, bijzondere gebouwen, oude ambachten, historische voorwerpen en het verhaal erachter, een meerwaarde geeft aan de beleving en veel bezoekers oplevert. Daarom zoeken we steeds nieuwe activiteiten en interessante samenwerkingsvormen om ook dit jaar weer een interessant programma te kunnen bieden. !ANDRAGENFAVORIET#ULTUURPRIJS Tot 1 juni 2014 kunt u daarnaast wanneer u betrokken bent op een bepaald cultureel gebied, uzelf of een ander persoon, organisatie of vereniging, voordragen voor de Cultuurprijs 2014. Dat kan door te mailen naar: cultuurcie@ kpnmail.nl, graag met een korte motivatie waarom u vindt dat uzelf of een andere kandidaat in aanmerking komt voor een nominatie voor de Cultuurprijs. De Cultuurprijs wordt op zaterdag 11 oktober 2014 uitgereikt.

$ECLARATIESCOLLEGEOPWEBSITE De burgemeester en de wethouders kunnen voor de door hun gemaakte onkosten een declaratie indienen. Zij hebben besloten de declaraties op de gemeentelijke website te publiceren om zo transparant mogelijk te zijn. Een

overzicht over 2013 is te vinden op de gemeentelijke website onder het kopje Bestuur en organisatie > College van burgemeester en wethouders. Voortaan publiceert het college per kwartaal het declaratieoverzicht.

BEKENDMAKINGEN

Op deze pagina vindt u de wettelijk verplichte bekendmakingen van de gemeente Halderberge. De datum van de gemeentepagina geldt als publicatiedatum. Voor de wijze waarop u stukken kunt inzien, verwijzen wij u naar de desbetreffende bekendmaking. De openingstijden van het gemeentehuis vindt u in het colofon. Eerdere publicaties kunt u vinden op www.halderberge.nl > Actueel > Publicaties. /NTVANGENAANVRAAGOMGEVINGSVERGUNNINGREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat onderstaande aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, is ingediend: !ANVRAAG NUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

2014/0119/OV/

Sleutelbloem 1 in Hoeven

het bouwen van een woning met garage

/NTVANGST DATUM 25-03-2014

U kunt de aanvragen inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Indien voor het verlenen van de omgevingsvergunning van het bestemmingsplan afgeweken dient te worden, kunt u hiertegen (bij voorkeur schriftelijk) gemotiveerde zienswijzen indienen. 6ERLEENDEOMGEVINGSVERGUNNINGENREGULIEREVOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend dat onderstaande omgevingsvergunning(en) is/zijn verleend:

ook in Etten-Leur en Moerdijk plaatsvinden? Het programmaboekje Zomerschool en het aanmeldformulier staan op www.halderberge. nl > Cultuur & Recreatie > Zomerschool. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 mei 2014. Het programmaboekje kan ook worden opgehaald bij de ouderenondersteuningspunten in Halderberge of in het gemeentehuis.

$EGEMEENTEN2OOSENDAAL (ALDERBERGE -OERDIJKSTARTENEENBELEVINGSONDERZOEK NAARVEILIGHEIDINDESPOORZONE Nieuwe wetgeving heeft tot gevolg dat het vervoer van gevaarlijke stoffen over het spoor door de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Moerdijk toeneemt. Deze gemeenten onderzoeken daarom de mogelijkheid om de veiligheid in de omgeving van de spoorzone te optimaliseren. De gemeenten hebben hiervoor 5 miljoen euro van staatssecretaris Mansveld gekregen om dit te investeren in hulpverlening en zelfredzaamheid. Uiteindelijk zullen er van deze 5 miljoen diverse projecten worden uitgevoerd om de veiligheid te verbeteren. Maar eerst moet worden onderzocht wat de meest effectieve investeringen zijn. Dit onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een belevingsonderzoek uit-

gevoerd door het ingenieursbureau Anteagroup, namens de drie gemeenten. Het is belangrijk te weten hoe de bewoners deze veiligheid beoordelen. Daarom zullen via een steekproef een aantal omwonenden en bedrijven in de spoorzone voor een interview persoonlijk/schriftelijk benaderd worden. Bewoners van de adressen die voor de steekproef geselecteerd zijn, krijgen hiervan schriftelijk bericht. Mocht u nadere informatie wensen, dan kunt u zich wenden tot Nanette Starreveld (nanette. starreveld@moerdijk.nl). Bent u van mening dat u nuttige informatie heeft, neemt u dan ook contact op.

!ANVRAAG NUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

6ERZEND DATUM

2014/0040/OV/

Parklaan 15 in Oudenbosch (gemeentehuis)

het plaatsen van een toegangsdeur en trap op het dak

26-03-2014

2014/0058/OV/

Kade 26 in Oudenbosch

het plaatsen van een eenpersoonsdoorgang in de voorgevel van de Rabobank

26-03-2014

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzonden bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het bezwaarschrift moet door de indiener worden ondertekend en bevat: naam en adres van de indiener; de verzenddatum van het bezwaarschrift; een vermelding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en een motivering. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit waartegen u bezwaar maakt niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist en indien zij tevens een bezwaarschrift hebben ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, T.a.v. de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn grifďŹ erechten verschuldigd. Alleen als de activiteit betreft het uitvoeren van een werk geen bouwwerk zijnde, het slopen van een bouwwerk, of het verstoren e.d. van een gemeentelijk monument, het kappen van bomen e.d. heeft het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening automatisch opschortende werking totdat door de rechter op dat verzoek is beslist.


6%26/,'"%+%.$-!+).'%.

(ALDERBERGEsWOENSDAGAPRIL

)NGETROKKENAANVRAAGOMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat de onderstaande aanvraag om omgevingsvergunning is ingetrokken. !ANVRAAGNUMMER

!DRES

!CTIVITEIT

2013/0518/OV/

Barlaqueseweg in Oud Gastel (naast 3a)

het nieuw bouwen van een bedrijfswoning met kelder, bijbehorende berging en inpandige bedrijfsruimte

Gedurende de genoemde termijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken aan de gemeenteraad van Halderberge, Parklaan 15, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch. Het ontwerp bestemmingsplan ligt gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket, Parklaan 15 in Oudenbosch. Het plan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website.

Beleidsregel bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet vastgesteld

Vergunningen APV/ Bijzondere wetten )NGEDIENDEAANVRAGEN De volgende aanvragen zijn ontvangen voor: !CTIVITEIT

0LAATS

!DRES

$ATUM

De burgemeester van Halderberge heeft besloten de â&#x20AC;&#x153;Beleidsregel bestuurlijke handhaving van artikel 13b Opiumwet (Damoclesbeleid)â&#x20AC;? vast te stellen. Hierin, alsmede in het handhavingsarrangement dat onderdeel maakt van dat beleid, wordt beschreven welke sancties de burgemeester zal hanteren bij overtreding van artikel 2 en artikel 3 van de Opiumwet.

2IJKE:WAAN HARDLOOPWEDSTRIJD

Stampersgat

Centrum

17 en 18 mei 2014

Het beleid treedt op 2 april 2014 in werking.

2OMMELMARKT

Hoeven

Akkerlingen

22 juni 2014

3TRAATFEEST

Oudenbosch

Turfhoofd

12 juli 2014

Het beleid ligt gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Klantzaken. Nadere informatie kan worden verkregen via telefoonnummer 14 0165.

Op verzoek zijn de aanvragen voor vergunningen in te zien op de afdeling Klantzaken. Het is verstandig vooraf even te bellen met een medewerker van de afdeling om te vragen of de stukken beschikbaar zijn en om een afspraak te maken. U kunt uw reactie of zienswijze op een ingediende aanvraag kenbaar maken. De reacties worden in de besluitvorming betrokken. U kunt formeel nog geen bezwaar maken. Dit kan pas als de vergunning is verleend. Inlichtingen via telefoonnummer 140165.

Ontwerpbestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Hoek De Heul/ Hermansstraat te Hoevenâ&#x20AC;&#x2122; ter inzage Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 3 april 2014, gedurende zes weken (tot 15 mei 2014) voor een ieder het ontwerp van het bestemmingsplan @(OEK$E(EUL(ERMANSSTRAATTE(OEVEN (NL.IMRO.1655. BP2005-B001) ter inzage ligt. Het bestemmingsplan biedt een planologisch kader voor het mogelijk maken van de bouw van een ruimte voor ruimte woning.

Wegafsluiting Oudenbosch In verband met de voorjaarskermis is de Prof. Mulderslaan in Oudenbosch vanaf de aansluiting met de Wilgenstraat tot aan de aansluiting met de Hazelaarstraat van 3 tot en met 7 april afgesloten.

COLOFON Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch Telefoon: 14 0165 E-mail: gemeente@halderberge.nl Website: www.halderberge.nl Facebook: www.facebook.com/gemeentehalderberge Twitter: @Halderberge Storingstelefoon: (0165) 312872 (buiten kantooruren over verlichting, wegen en riolering)

Botanische Tuin geopend vanaf 1 april

Arboretum opent seizoen met prachtige expositie

De Theekoepel blikvanger en expositieruimte voor Bomen over Kunst.

OUDENBOSCH - Vooruitlopend op de seizoensopening wordt er in de tuin door de vrijwilligers extra hard gewerkt alles in gereedheid te brengen om het grootonderhoud af te ronden. Gelukkig krijgen de vrijwilligers van verschillende groepen steun bij dit werk. Werkten er twee weken geleden dertig leerlingen van het Norbertus College in de tuin in het kader van hun maatschappelijke stage op vrijdag 21 maart NL DOET! kreeg de tuin weer hulp. Gedurende de gehele dag werden de vrijwilligers van de tuin versterkt met een groep ambtenaren van de gemeente Halderberge. Deze hulp en participatie uit de samenleving komt goed van pas, want zo kort voor de opening van seizoen vergen de paden, boomspiegels en niet te vergeten de banken en het toegangsgebouw nog het nodige onderhoud. De tuin zelf ligt er al enkele weken als een plaatje bij mede geholpen door het

stralende weer in de maand maart. De bezoekers die vanaf 1 april een bezoek zullen brengen hoeven niet bevreesd te zijn gĂŠĂŠn bloeiende planten te vinden. Die zijn er volop. De tuin is de eerste weken van april niet alleen gekleurd door bloemen en planten maar ook door de kunstwerken van de leden van het regionaal kunstenaarscollectief WEI-J. Oranjebomen voor 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden In 2014 speelt de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch met het thema Oranjebomen in op de nationale viering van tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden. Aan de balie is het hele jaar een brochure te koop over de bomen in de tuin met een relatie tot dit thema. Eerste lustrum â&#x20AC;&#x2DC;Bomen over Kunstâ&#x20AC;&#x2122; Het regionaal kunstenaarscollectief WEIJ exposeert van 1 t/m 16 april voor de vijfde keer in de Botanische Tuin Arbore-

tum Oudenbosch onder de titel â&#x20AC;&#x2DC;Bomen over Kunstâ&#x20AC;&#x2122;. Behalve werken van de leden van dit collectief zijn in die periode ook kunstwerken van de gastexposanten: Leny Verschuren, Anja Nieuwlaat, Jacqueline Baselier en Penny Rombouts te bewonderen. De expositie van beelden, sculpturen, objecten, installaties, tekeningen en ikebana-arrangementen is verspreid door heel de tuin. Zo wordt er geĂŤxposeerd in de expositiezaal van het toegangsgebouw, in de theekoepel, maar ook op diverse plaatsen in de tuin zelf. Het is werk van de beeldhouwers: Ineke Drogendijk, Magreet Jansen, Jeanne Gobbens, Wil Luijten en Sjan van de Made; de keramisten: Nel Lauwerijssen en Anneke van Lieshout; ikebanisten: HenriĂŤtte Schalk, Anne-Riet Vugts; tekenaar Maria Jansen. Toegang naar de tuin iets verplaatst Sinds enkele weken wordt er gewerkt aan het renoveren en opnieuw inrichten van de parkeerplaats nabij de ingang van de tuin. De oude ingang is toegevoegd aan de parkeerplaats en de ingang van de tuin is nu enkele meters verplaatst naar de laan van platen. Zoals u ter plaatse zult kunnen zien wordt er ook hard gewerkt aan die nieuwe ingang van de tuin. Afgelopen week is de fundatie gestort waarop een brede monumentale poort zal verrijzen. Vanaf 1 april is de ingang dus te vinden midden tussen dit laatje van platen. De openingstijden zijn ongewijzigd: vanaf 1 april tot en met 31 oktober is de elke zondag van 12.00-17.00 uur open en elke dinsdag tot en met zaterdag van 13.30-16.30 uur. Elke zondag is er om 13.30 uur een rondleiding met deskundige gids, Buiten de vaste openingstijden kan voor een bezoek een afspraak gemaakt worden op tel. 0165-317171.

In het kader van NL-doet

Leerlingen Prinsentuincollege op de Meeshoeve HALDERBERGE - Op vrijdag 21 maart hebben een aantal leerlingen en enkele docenten de handen uit de mouwen gestoken op de Meeshoeve. De zorgvragers op de Meeshoeve hebben met de hulp van de leerlingen cupcakes versierd en prachtige creatie´s gemaakt met

bloemen en zelfs een olifantje van marsepein. Eigenlijk te mooi om op te eten! Verder hebben ze samen leuke paasbloemstukjes gemaakt. Kortom, de lente is al aanwezig op de meeshoeve, dus wordt het weer tijd om het winkeltje naast de vrijdag ook weer te openen op de maandag- en woensdagmiddag. PAGINA 15

/PENINGSTIJDENBALIESMaandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. !VONDOPENSTELLING Maandag en donderdag van 17.30 tot 19.00 uur. Op donderdagavond is enkel de balie van Burgerzaken geopend. ,OKET7EGWIJSMaandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Wist u dat u ook via onze website een afspraak kan maken voor verschillende gemeentelijke producten? Dit voorkomt wachttijden aan de balie.

Swingend Rockinâ&#x20AC;&#x2122; Home 2014 met Buiten Bereik OUD GASTEL - Het was een prachtige zonnige lentedag zondag 30 maart. Het terras van Gastel Sfeer aan de Vliet in Oud Gastel zat de hele dag lekker vol. Het leek soms wel een echte motorbijeenkomst, maar in de middag werd het nog eens extra druk. Vanaf 15.00 uur verzorgde Gastels popkoor Buiten Bereik een swingend optreden onder de naam Rockinâ&#x20AC;&#x2122; Home 2014. Het koor, dat ondertussen uit 44 personen bestaat, zong in totaal 2 swingende sets met een vrolijke mix van vlotte â&#x20AC;&#x2DC;golden oldiesâ&#x20AC;&#x2122; en hippe top 40 hits. Naast de vaste en spontane bezoekers van Gastel Sfeer was er ook een grote schare

vaste fans, vrienden en familie, van de koorleden gekomen om in het zonnetje te genieten van het gezelligheidskoor. De naam Rockinâ&#x20AC;&#x2122; Home verwijst naar de thuisbasis van het koor. Buiten Bereik mag al hun hele bestaan repeteren bij Gastel Sfeer. Eerste jaren gezellig in de kroeg en sinds vorig jaar in de nieuwe Sfeer Schuur. Die verhuizing naar de groter feestzaal was ook wel nodig, want Buiten Bereik blijft maar groeien. Optreden zondag was dan ook een soort muzikaal cadeautje, als bedankje voor de gastvrijheid. Muzikale middag werd afgesloten met een heerlijke, door Gastel Sfeer, verzorgde barbecue op het zonnige terras.

St. Caecilia laat kinderen als echte sterren stralen HOEVEN - Op vrijdag 11 april organiseert muziekvereniging St. Caecilia een muzikale Doe-dag met als thema â&#x20AC;&#x153;Sterren stralenâ&#x20AC;?. Deze dag is een afsluiting van de muzieklessen die door de muziekvereniging werden verzorgd voor de groepen 4 van de 2 Hoevense basisscholen, De Reuzelaar en De Lindelommer. Deze doe-dag start om 13.30 uur en staat in het teken van zelf muziek beleven. De kinderen kunnen kiezen tussen 3 onderdelen; Twirl & Dance (hier kunnen ook de kinderen van groep 3 aan deel nemen), Drum & Mallet of de Fanfare. Er wordt op deze middag een gezamenlijke dans of muziekstuk ingestudeerd, spelletjes gedaan en je kunt met allerlei instrumenten kennismaken. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot 16.00 uur. â&#x20AC;&#x2122;s Avonds wordt er door de de kinderen, samen met de gehele muziekvereniging, een optreden gegeven waar ouders, leerkrachten, buren, vriendjes, vriendinnetjes, opaâ&#x20AC;&#x2122;s, omaâ&#x20AC;&#x2122;s, broers, zussen en alle andere geĂŻnteresseerden van harte welkom zijn. Dit concert begint om 18.30 uur in de Parrestee en zal rond 19.30 uur worden afgesloten. Voor de deelnemende kinderen is er een mooie herinnering. De organisatie heeft er voor gekozen om dit concert in het thema â&#x20AC;&#x153;Sterren stralenâ&#x20AC;? te

plaatsen om de kinderen als echte sterren te kunnen behandelen. Muziekvereniging St. Caecilia Hoeven is een zeer bloeiende enthousiaste club die bestaat uit 3 onderdelen, die deze avond alle 3 aan de orde zullen komen: Twirl & Dance, fanfare en drum- en malletkorps. De muziekvereniging telt ongeveer 135 leden en is ondanks de leeftijd van meer dan 100 jaar een jonge vereniging met heel veel actieve jeugd; ongeveer de helft van de leden is jonger dan 18 jaar! De muziekvereniging biedt de leden de gelegenheid optimaal hun hobby van muziek en show uit te oefenen. Tevens draagt zij bij aan sociale en culturele activiteiten in de Hoevense gemeenschap en het onderhouden van leuke contacten in een gezellige sfeer. Speciaal zet de vereniging zich in om de jeugd op te vangen, te interesseren in muziek en dans en hen een zinvolle hobby te leren. Het scholenproject dat middels de doe-dag op 11 april afgerond wordt is hier een sprekend voorbeeld van. Het is wel van belang dat kinderen zich opgeven voor deze doe-dag. Op school hebben ze hiervoor al een formulier meegekregen. Dit formulier staat ook op www. muziekvereniginghoeven.nl, op deze site kun je je ook direct opgeven. Voor nadere info bel Lydia (06-55140601). De dag is volledig gratis! www.muziekvereniginghoeven.nl


St. Gerardushof 1, 4744 BC Bosschenhoofd, Tel. 0165 - 322300, www.evers-makelaardij.nl

Vraagprijs € 214.000,-

Vraagprijs € 449.000,- k.k.

Object: uitgebouwde 2/1 kap woning met stenen berging. Perc. opp. 258 m², inhoud ca. 410 m³, bouwjaar ca.1984. Overig: de ouder slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond.

Object: woning met -aanpandige garage. Perc.opp. 590 m², inhoud ca. 687 m³, bouwjaar ca.1987. Ligging: op een rustieke locatie aan de rand van het dorp en op enkele honderden meters loopafstand van natuurgebied de “Rucphense Heide”.

BUITENOBJECT

Omgangstraat 8

Sprundel

Sprundel

Oud Gastel

Goedevaart 1

Rucphen

Hoofdvaart 27

Rucphen

Vraagprijs € 374.000,- k.k. Object: vrijstaande -woning met vrijstaande garage. Perc.opp. 3005 m², inhoud ca. 300 m³, bouwjaar ca.1956. Overig: buitenobject en zeer geschikt voor het houden van dieren!

Zuivelstraat 22

Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Object: vrijstaande woning met aanpandige garage. Perc. opp. 985 m², inhoud ca.618 m³ Overig: buitenobject!

Object: uitgebouwde- vrijstaande woning. Perc. opp. 430 m², inhoud ca. 305 m³, bouwjaar ca. 1955-56. Overig: met ingrijpende modernisering dient rekening te worden gehouden.

Object: vrijstaande woning met vrijstaande garage met achter gelegen separaat gebouw dat eventueel gebruikt kan worden voor praktijk of woonruimte. Perc. Opp. 710 m², inhoud ca. 501 m³, bouwjaar ca. 1970

Spechtendonk 40

Ravendonk 23

Berkenlaan 27

Sint Willebrord

Object: luxe vrijstaande woning met aanpandige garage en carport. Perc.opp. 526 m², inhoud ca. 700 m³ (incl. garage), bouwjaar 2003.

BUITENOBJECT

Sint Willebrord

Vraagprijs € 434.000,- k.k.

Bosschenhoofd

Bosschenhoofd

LUXE AFGEWERKT

Dulderstraat 31

Vraagprijs € 379.000,- k.k. Vrijstaande woning met vrijstaande garage. Perc.opp. 862 m², inhoud ca. 631 m³bouwjaar 1978. Overig: twee slaapkamers met badkamer zijn gesitueerd op de begane grond.

RUIM PERCEEL

Vraagprijs € 395.000,- k.k. Object: vrijstaande semi-bungalow met ruime vrijstaande garage. Perc.opp. 1048 m², inhoud ca. 703 m³, woonopp. 184 m² woning, ca. 48 m² garage.

Bosschenhoofd

Bosschenhoofdsestraat 30

Patershof 25

Vraagprijs € 389.000,- k.k. Object: luxe vrijstaande woning met aanpandige garage en carport. Perc. opp. 420 m², inhoud ca. 630 m³, bouwjaar 1997-98.

OPEN HUIZEN ROUTE zaterdag 5 april a.s. van 11.00 tot 15.00 uur. Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Uniek in Nederland: Original Tenderpoints Tuina, een Chinese natuurgeneeswijze

Yoqido Meridian Health: nieuwe therapeutische massagetechniek ETTEN-LEUR Een beetje verscholen op nummer 13a aan het van Bergenplein in Etten-Leur Noord is de Yoqido Meridian Health praktijk voor Original Tenderpoints Tuina gevestigd. Eigenaar Yun Feng Lan is daar begin januari gestart met zijn voor Nederland unieke behandelingen om pijnklachten te verhelpen. Deze behandelingen zijn gebaseerd op therapeutische massage, acupressuur en het reguleren van energiestromen. Yun Feng Lan woont al meer dan 20 jaar in Nederland, maar heeft zijn studie Chinese Fysiotherapie deels in Nederland en deels in China gedaan. Hij is in 2008 afgestudeerd

in Beijing aan de School of China Academy of Traditional Chinese Medicine. Om zich verder te specialiseren heeft hij een vervolgstudie gedaan voor massage master aan de University of Traditional Chinese Medicine, ook in Beijing, waar hij in 2010 afstudeerde. Behandeling Bij de behandeling wordt gekeken naar de oorsprong van pijnklachten, waarna vervolgens de therapeutische massage wordt gebruikt. Original Tenderpoints Tuina massage is een mix van massage en acupressuur om door druk blokkades op te heffen en zo de pijn te verminderen of verwijderen. Vervolgens wordt met massage op de doorstroming van energie gewerkt via de meridianen die we in ons lichaam hebben en dat zijn er twaalf.

Klachten Deze Chinese natuurgeneeswijze bestaat dus eigenlijk uit twee therapieën, de OTP Tuina met therapeutische massage en acupressuur voor pijnbehandeling en de meridiaan massage voor de doorstroming van energie en ontspanning. Yoqido Meridian Health heeft diverse soorten behandelingen voor onder andere reumatiekpijn, hoofdpijn, pijn en/ of stijfheid in de nek, rugpijn, schouderpijn of stijfheid, gewrichtsklachten, zenuwpijn, spierkramp, menstruatiepijn, koude en/of stijve armen en benen, vermoeidheid, slapeloosheid enzovoorts. De therapieën kunnen afzonderlijk en gecombineerd toegepast worden en de duur kan variëren van 30 tot 90 minuten, uiteraard met voordelige pakketaanbiedingen. Een

Yun Feng Lan in zijn behandelkamer. FOTO STELLA MARIJNISSEN

behandeling heeft binnen 15 minuten al een positief resultaat. Gratis Om kennis te kunnen maken met deze bijzondere Chinese natuurgeneeswijze biedt Yoqido Meridian Health de mogelijkheid tot een gratis proefbehandeling van 30 minuten. Deze aanbieding is geldig tot 30 juni 2014. Behandelingen vinden uitsluitend plaats op afspraak en hiervoor kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Yoqido Meridian Health, van Bergenplein 13a (gebouw ABC), Etten-Leur. Telefoon: 06 - 118 315 95. Website: www.yoqido.com; e-mail: yoqido88@gmail.com


LENTE AANBIEDING!

Vanaf 19 april start de nieuwe ADR cursus Ook voor de bijscholing Code 95 zowel theorie en praktijk. Prijzen vanaf €110,- per dag. De cursusdata zijn: - zaterdag 19 april - zaterdag 3 mei - zaterdag 10 mei - zaterdag 17 mei

TE HUUR

BEDRIJFS RUIMTE v.a. € 35,- p/m2 WůĂŶƩĞůĂŬĞŶƩĞŶͲ>ĞƵƌ 076-5033686

- opleidingen tot NMI/MfN registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum leidt op voor het examen tot erkend NMI/MfN registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website, of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatieavond (start 19.30 uur) : Tel: 015 – 36 112 36

Do. 10 april, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do. 15 mei, Hotel Trivium Etten-Leur

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Bel vandaag: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

VAARBEWIJSCURSUS

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

START HALF/EIND APRIL Spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

WWW.YACHTCONSULT.COM.

OPEN HUIS

zaterdag 5 april van 11:00 tot 15:00 uur

Met de onthulling van het bouwbord is de bouw van brede school ‘De Neerhof’ officieel gestart

Uitgesproken Zevenbergen!

Beleef Bosselaar Zuid! In aanbouw

A1

In aanbouw

C3

In aanbouw

B4

Uilenspiegelstraat 37 , Bosschenhoofd Vraagprijs € 592.000,- k.k.

St. Bernardusstraat 52 , Hoeven Vraagprijs € 478.000,- k.k.

Er zijn nog enkele woningen en bouwkavels beschikbaar!

ZONDAG 6 APRIL 14.00-17.00 UUR

DE ESSENER MUZIKANTEN

Bovendonksestraat 101 , Hoeven Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Böhmische en Moravische volksmuziek Pastoor van Breugelstraat 23 Bosschenhoofd tel.: 0165 - 316793 www.cafestroop.nl

Hofstraat 25 A , Hoeven Vraagprijs € 198.000,- k.k.

Infra & verhuur

Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl Slank de zomer in op een gezonde manier? Dat kan bij

Het infocentrum van Bosselaar Zuid is geopend tijdens de open huizen route op zaterdag 5 april. U bent tussen 11.00 en 13.00u welkom om geheel vrijblijvend een kijkje te komen nemen en kennis te maken met de mogelijkheden van Bosselaar Zuid. De informatiedag vindt plaats in het infocentrum, bereikbaar via de Zuidrand/Huizersdijk en de brug over de Roode Vaart. Wilt u ook in Bosselaar Zuid wonen? Informeer bij één van de makelaars of tijdens de infodag naar de mogelijkheden.

PAARDENBAKKEN, STAL- EN MONTAGEWERK

DAKWERKEN

5 APRIL INFODAG

Zandeweg 13 , Oudenbosch Vraagprijs € 136.000,- k.k.

www.bosselaarzuid.nl Informatie: www.bonmakelaardij. nl info@bonmakelaardij.nl T: 0168 - 33 58 55

www.qmakelaars.nl nieuwbouw@qmakelaars.nl T: 0165 - 70 05 30

Ontwikkeling:

Slank-klup Benelux U bent van harte welkom op woensdagmorgen 10.00 uur in de Trapkes in Sprundel. Inl. J. Vergouwen 0165-708944

www.berlaere.nl

www.vanagtmaal.nl

www.brabantsewaard.nl


Deze week in Fidei et Arti

Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging

Pieter Derks, K3 Dierenhotel en Soof

Voorjaarsuitje Middelburg

Pieter Derks – Van Nature Scherp met een glimlach, razend actueel en met prachtig geboetseerde liedjes. Zo zou Pieter Derks zijn eigen programma omschrijven – ware het niet dat hij ook nog eens bescheiden is. In zijn vierde programma Van Nature gaat hij met rake blik en troostende woorden op zoek naar het natuurlijke in een gemaakte wereld. Wat is echt, en wat hebben wij erbij verzonnen? Met die vraag in het achterhoofd gaat het vooral over al het nieuws dat Pieter te pakken kan krijgen. Elke avond dus andere grappen en weer nieuwe verhalen.

OUDENBOSCH - Op zaterdag 5 april staat cabaretier Pieter Derks (bekend van o.a. DWDD, In Goed Gezelschap, De Slimste Mens) op het podium in Fidei et Arti met zijn voorstelling ‘Van Nature’. Op woensdag 9 april is er ’s middags voor de kinderen de film ‘K3 Dierenhotel’ te zien en ’s avonds de film ‘Soof’.

K3 Dierenhotel De meisjes van K3 moeten de handen ineenslaan om het Dierenhotel van Bas, op wie ze stiekem verliefd zijn, te redden. Kristel heeft een verblijf geboekt in een luxueuze beautyfarm. Josje en Karen gaan datzelfde weekend stiekem in het dierenhotel helpen bij Bas, op wie de drie meisjes verliefd zijn. Maar als de navigatiesystemen van K3 per ongeluk verwisseld worden, komen de meisjes aan op de verkeerde bestemming. Dit zorgt voor heel wat hilarische toestan-

den en doldwaze misverstanden! Maar als het dierenhotel in gevaar blijkt, moeten de meisjes van K3 de handen ineenslaan om het te redden. Soof Soof is bijna veertig en lijkt alles voor elkaar te hebben. Drie prachtige kinderen, een lieve man met een goede baan, een groot huis en een eigen cateringbedrijfje. Maar schijn bedriegt. Soof heeft bijna nergens anders tijd voor dan het huishouden en haar kinderen en mist de aandacht van haar echtgenoot. Wanneer ze de knappe choreograaf Jim tegenkomt, bloeit ze weer helemaal op. Agenda 5/4 20.30u Pieter Derks – Van Nature 9/4 14.00u Jeugdfilm: K3 Dierenhotel 9/4 20.00u Film: Soof 18/4 20.30u Thijs Kemperink – Gas d’r Op 23/4 14.00u Jeugdfilm: De Lego Film 23/4 20.00u Film: Hartenstraat 7/5 14.00u Mr. Peabody & Sherman 20/5 20.00u Film: 12 Years a Slave 4/6 20.00u Film: Lucia de B. Reserveren voor deze voorstelling(en) kan via www.fideietarti.nl

Superprestatie demoteam Smash OUD GASTEL - Zondag 30 maart was er een streetdancewedstrijd in Vught. In eerste instantie kon het team Smash uit Oud Gastel niet meedoen omdat ze op de wachtlijst stonden. Ze begonnen dus maar aan een nieuwe dans. Kreeg men ineens te horen dat men toch mee kon doen. Dat wilden de meisjes natuurlijk wel, maar liefst met de nieuwe dans.

Het team traint 1,5 uur in de week en men had nog maar 3 trainingen tot de wedstrijd. Dat betekende dus keihard werken in de les en dat was niet altijd even leuk. Maar ja, zei hun juf, als je echt iets wilt moet je keihard werken en er voor gaan. Daar kozen ze voor. Dat keiharde werken werd zondag beloond met een prachtige eerste plaats. In hun categorie deden acht teams mee. Eerdere wedstrijden wist

het team Smash van Flash Dance Nation al een eerste en een vijfde prijs te halen en nu dus weer een eerste prijs. Een super prestatie van de dametjes, toch zeker gezien de korte trainingstijd die ze gehad hebben. De 10 teams uit Nederland met de meest behaalde punten in de voorrondes, mogen meedoen in de finale. Dus dat wordt nog even spannend of ze daar aan mee mogen doen.

BB Ullie uit de startblokken HOEVEN - De Hoevense blaasformatie BB Ullie gaat vanaf deze week weer uit de startblokken. Na een korte rustsessie in verband met de carnaval beginnen zij woensdag 2 april weer met de reguliere repetitie. Er zal weer fanatiek gerepeteerd gaan worden want er staan deze zomer weer tal van activiteiten op het programma. Wilt u eens een kijkje komen nemen bij de repetitie van BB Ullie? Dat kan, zij repeteren elke woensdagavond vanaf 20.15 uur in café De Troubadour, St Janstraat 21 te Hoeven. Optredens Op de korte termijn staan er ook al weer wat aardig wat optredens op de planning. Zo neemt BB Ullie op zaterdagavond 12 april deel aan het L’Oss Klinke & Blaoze Festival in Oss. Dit is een festival met 9 deelnemende blaasbands, waarbij elke blaasband 2 maal optreedt.

Dit alles vindt plaats in De Ossekar te Oss. Een klein weekje later staat BB Ullie op het programma bij Paas-rock in Numansdorp. Het Ropa-runteam van Numansdorp organiseert een 2 daags feest waarbij de opbrengsten ten goede komen aan de dit team voor de Ropa-run. In een grote feesttent zal BB Ullie op vrijdagavond 18 april de ambiance tot het hoogtepunt trachten te brengen. Wil je mee met BB Ullie? Erg graag! Stuur even een mail naar boekingen@bb-ullie.nl Rabobank Clubkas Campagne BB Ullie vraagt uw medewerking. Rabobank West-Brabant Noord, welke onder andere in Hoeven en omgeving actief is, heeft vanaf dit jaar een Clubkas Campagne. Dit komt in plaats van de sponsoractiviteiten van de Rabobank. Alle verenigingen die klant zijn bij de Rabobank konden zich daarvoor aanmelden. De leden van de Rabobank kunnen tussen donderdag 3 en maandag 14 april stemmen op maximaal 3 verenigingen. Ieder Rabobank-lid krijgt

5 stemmen en mag maximaal 2 stemmen per vereniging uitbrengen. Hoe meer stemmen een vereniging krijgt, hoe groter de financiële bijdrage uitvalt! De leden van de Rabobank bepalen dus waar het geld naar toe gaat in verhouding van de uitgebrachte stemmen per vereniging. Blaasband Ullie vraagt aan de mensen welke ook lid zijn van de Rabobank vriendelijk zoveel mogelijk mee te doen aan deze actie van de Rabobank. Wij willen het ontvangen bedrag graag besteden aan een mooie flitsende zomeroutfit, zodat wij u weer kunnen verrassen & entertainen. Klanten van Rabobank West-Brabant Noord kunnen in Internetbankieren onder ‘mijn gegevens’ zien of ze lid zijn. De leden van de bank ontvangen begin april een email met een stemlink om hun stem te kunnen uitbrengen. Wij rekenen op uw stem! Meer informatie: boekingen@bb-ullie.nl of 0165-505093. Kijk ook eens op www.bbullie.nl - www.twitter.com/bbullie, http:// www.facebook.com/BBUllie

Werkgroep Vakantiedag `t Ossekopke OUD GASTEL - De Werkgroep Vakantiedag `t Ossekopke gaat ook dit jaar weer een geweldig fijne vakantiedag organiseren voor haar doelgroep uit Oud Gastel en Stampersgat. Dit zal in augustus plaatsvinden en nadere mededelingen volgen nog. De Werkgroep mag deelnemen aan de Rabobank Clubkas Cam-

pagne! Ieder lid van de Rabobank West-Brabant Noord mag zijn stem uitbrengen tussen 3 en 14 april. De Werkgroep Vakantiedag `t Ossekopke hoopt dan ook op vele stemmen zodat zij een prijsje in de wacht kunnen slepen want een financiele injectie om deze mooie dag goed te kunnen organiseren is van harte welkom! Voor meer info over de Rabobank Clubkas Campagne kijk naar www.rabobank.nl/wbn

Succesvolle Techniekweken op De Schakel OUDENBOSCH - Op basisschool de Schakel werden de jaarlijkse techniekweken gehouden. Dit jaar stonden deze weken in het teken van de consumptie. Het was de opdracht om aan het einde van de techniekweken een restaurant te openen in de sfeer van een land. Na een spetterende opening in zelf be-

schilderde T-shirts gingen de kinderen aan de slag. Voor de aankleding van het restaurant werden allerlei technieken en materialen gebruikt. Er werden bezoeken gebracht aan diverse winkels en restaurants en er werden dansen ingestudeerd. Ook de ouders waren zeer actief bij deze techniekweken betrokken. Eindelijk was het dan zover. Iedere groep

mocht zijn eigen restaurant openen en ouders en grootouders laten proeven van de zelfgemaakte hapjes. In de gangen hing de geur van Hollandse stamppot, Franse kaas, Chinese nasi, Italiaanse spaghetti, Turkse pizza’s, Griekse salade, Marokkaanse gehakt-pannenkoeken en Spaanse paella. Onder grote belangstelling werden deze succesvolle techniekweken afgesloten. PAGINA 18

BOSSCHENHOOFD - Op donderdag 10 april heeft de Bosschenhoofdse Vrouwen Vereniging weer haar voorjaarreisje. Dit jaar gaan we naar Middelburg met een luxe-touringcar. Om 9.00 uur vertrekken we en worden een uur later in Middelburg verwelkomt met koffie/thee en gebak. Rond 11.15 uur krijgen we een stadswandeling met een ervaren gids, dit duurt ongeveer anderhalf

uur. Vanaf 12.45 uur hebben we de gelegenheid om zelf het centrum in te gaan om te lunchen, te winkelen of om de grote weekmarkt te bezoeken. Om 17.15 uur gaan we weer richting Brabant met nog een tussenstop in Hoogerheide waar we gaan genieten van een 3-gangen diner bij Familyland. Omstreeks 20.45 uur zijn we weer terug in Bosschenhoofd. Wil je deelnemen aan dit uitje naar Middelburg, bel of mail je wijkleidster en geef je op.

Sponsorloop St Bernardusschool

Burkina Faso HALDERBERGE - Zoals elk jaar houdt de St. Bernardusschool een sponsoractie. Vorig jaar hebben we gelopen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Dit jaar kiezen we voor Burkina Faso, een van de armste landen op aarde. Onze plaatsgenoot Sjef Theunissen heeft in dit land al verschillende projecten gerealiseerd. Ongeveer 90% van de bevolking leeft van landbouw en veeteelt. De mensen eten 1 keer per dag gierstbrij, tô geheten. Gierst is een graansoort en dit wordt door de vrouwen met een kleine steen fijn gewreven om meel te verkrijgen. Het is onvoorstelbaar hoeveel tijd de vrouwen besteden aan deze manier van malen. Als je een motormolen op diesel hebt, dan kun je in enkele minuten genoeg graan voor een hele familie malen. De opbrengst van deze sponsorloop kan

een bijdrage zijn voor de aanschaf van zo’n molen. In de Klok kunt U elke week een stukje over Burkina Faso lezen over de diverse projecten. Op 3 april heeft Sjef Theunissen uitleg gegeven over dit project en hebben de kinderen de sponsorformulieren meegekregen. De kinderen van groep 3 tot en met 8 hebben tot 10 april de tijd om bij de sponsors langs te gaan. De groepen 1 en 2 (de kleuters) gaan bij de ouders, familie en bekenden langs. Wij rekenen zoals elk jaar op Uw steun en hopen dat we een mooi bedrag kunnen overmaken naar dit project. De sponsorloop wordt op dinsdag 15 april gehouden onder schooltijd (bij slecht weer op donderdag 17 april). Om 13.00 uur wordt de cheque overhandigd en hierna lopen de kinderen de verschillende routes. De kleuters lopen ongeveer 2 ½ kilometer, de groepen 3,4 en 5 lopen 5 kilometer en de groepen 6,7 en 8 lopen 8 kilometer.

Surplus en KBO openen vernieuwde ruimte in Hoeven HOEVEN - Na een volledige interne renovatie zal op vrijdag 4 april de officiële opening plaatsvinden van de vernieuwde ruimte van KBO Hoeven en Surplus aan de Halderberg 74 in Hoeven. Met deze vernieuwde ruimte bekrachtigen Surplus en KBO Hoeven hun unieke samenwerking. Tijdens de opening zullen verschillende sprekers, waaronder wethouder Paantjens, een toelichting geven op de unieke samenwerking en de mogelijkheden die het vernieuwde gebouw bieden. Nieuwe naam Deze vernieuwde ruimte, waarvan de naam op vrijdag 4 april onthuld wordt, is een ontmoetingspunt voor bewoners uit de wijk. Bewoners kunnen binnenlopen voor een kopje koffie maar ook deelnemen aan diverse activiteiten. De medewerkers

en vrijwilligers van KBO en Surplus kunnen u informatie en advies geven op een breed terrein van welzijn en zorg, zodat u zolang mogelijk op een plezierige manier in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Surplus / KBO Hoeven, tel. 0165-502251, De Halderberg 74, 4741 AG Hoeven. Open dag Op zaterdag 5 april is er een open dag van 13.30-16.00 uur voor alle inwoners van Hoeven. De inwoners van 50 jaar en ouder hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Tijdens de open dag kan iedereen een kijkje komen nemen. Daarnaast is er volop informatie te verkrijgen over wat KBO en Surplus aan de Halderberg 74 te bieden hebben. Ook de wijkzuster en de Kruisvereniging West-Brabant zullen zich presenteren.

‘Art vanuit je Hart’

Kunstproject zoekt creatieve deelnemers HALDERBERGE - ‘Art vanuit je Hart’ is een kunstproject in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Halderberge dat groepen mensen met elkaar verbindt die elkaar in het dagelijkse leven niet snel ontmoeten. Via creatieve workshops kunt u de magie ontdekken van fotografie, theater maken of bijzondere kunstwerken maken met recyclebare materialen. Of u nu een beginner of wat meer ervaren persoon in de kunst bent, iedereen is van harte welkom om zich in te schrijven. De ervaren kunstenaars die de workshops geven, kijken onbevooroordeeld naar u. Ontdek uw talenten en capaciteiten in een ongedwongen sfeer. U zult verbaasd zijn welke prachtige eindresultaten u bereikt onder professionele begeleiding. Via www.sdw.nl/kunstproject

kunt u kiezen uit verschillende activiteiten die allemaal starten in april en in juni zijn afgerond. Dankzij de kleine groepjes bestaande uit twaalf mensen, kunt u rekenen op de persoonlijke aandacht van de professionele kunstenaars. Via zeven workshops van twee uur bereikt u stapsgewijs het creatieve eindresultaat. Deze eindresultaten worden op het einde van de workshopreeks trots getoond aan de buitenwereld door middel van een manifestatie. Het kunstproject ‘Art vanuit je Hart’ is te danken aan een initiatief van SDW met bijdragen van verschillende fondsen en gemeenten, waaronder het VSBfonds, het Skanfonds en de Gemeente Roosendaal. Inschrijven voor de gratis workshops kan tot en met 3 april via www.sdw.nl/kunstproject


NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

HOUD

ONDER

ZONNEPANELEN

De ecoTEC plus, het meest efficiĂŤnte toestel van VAILLANT

HUUR

Door Vigar geĂŻnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

LEASE

SUNRISE ZONNEPANELEN 260 WATTPIEK

j Ook voor u hebben wi g! sin los op re lba taa be een

KOOP

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

Paneel kleur geheel BLACK. Nu BTW teruggaaf mogelijk op aanschaf en installatie. UĂ&#x160;6 ,11,Ă&#x160; UĂ&#x160; 8 - Ă&#x160;

BEZOEK ONZE WEBSITE VOOR DIVERSE INSTALLATIE WERKEN PV PANELEN.

UĂ&#x160;6 ,""* UĂ&#x160;" ,"1

DOMINĂ&#x2030;STRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

De Caravanspecialist

OPEN DAG

Alles voor uw caravan en camper.

HIER VERKRIJGBAAR

ZATERDAG 5 APRIL A.S. OM 11.00 Âą 15.00 UUR

BOVAG ONDERHOUD â&#x201A;Ź 139,Zie voor de voorwaarden www.decaravanspecialist.nl 076-5876068 / 06-53377812

SCHOON GENOEG VAN VUIL TAPIJT? Chem-Dry Droger, schoner, gezonder

Struikhei 5 Sprundel Een ruime vrijstaande villa met 4 slaapkamers, twee badkamers, inpandige garage, ruime tuin met verwarmd zwembad, vrijstaande bedrijfsruimte met kantoor, cv, erf, ondergrond en tuin gelegen op EHGULMYHQWHUUHLQ³'H1LMYHUKHL´WH6SUXQGHO 2 w 2 3 Opp. 1460 m . Woonopp. 200 m . Inh. 780 m 2 2 Bedrijfsruimte: 250 m . Kantoorruimte: 140 m .

9UDDJSULMVÂź649.500,- k.k.

Â&#x2021;9RRUSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ Â&#x2021;6QHOGURRJHQODQJHUVFKRRQ Â&#x2021;9XLODIVWRWHQGHEHKDQGHOLQJ Â&#x2021;6SHFLDOLVWLQPRHLOLMNHYOHNNHQ Â&#x2021;6SHFLDOHEHKDQGHOLQJYRRU%HUEHUV3HU]HQHWF

Ook voor meubelreiniging

Deze luxe afgewerkte woning is beslist een bezichtiging waard

MODERNE EENGEZINSWONINGEN AL VANAF 172.000,- VON

rJURQGJHERQGHQZRQLQJPHWWXLQ rFRPSOHHWPHWNHXNHQHQEDGNDPHU rLQKRXGP rVODDSNDPHUV rXLWVWHNHQGHSULMVNZDOLWHLWYHUKRXGLQJ rHQHUJLH]XLQLJ

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

E 

1.80 1 vaste prijs

65 1.99 2.

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

14

FAMILIE 99 FRICANDEAU/ 99 2. VINK KG 2. ROLLADE/SHOARMA ½KG1.75

GEMENGD GEHAKT VERSE WORST KG

SOL-ART

Bel Heijblom Makelaardij: 076 5041500

START BOUW IN VOORBEREIDING... BOUWLOCATIE BEREIKBAAR VIA HOEK CONCORDIALAAN/STATENLAAN ETTEN-LEUR 076 5041500

VARKENSLAPPEN ½KG KIPKARBONADE 1KG RUNDERRIBLAPPEN ½KG VARKENSHAAS ½KG

ZONWERING & ROLLUIKEN LAAT DE ZON MAAR KOMEN

WACHT NIET TE LANG: AL 60% VERKOCHT! Heijblom Makelaardij

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

49 KG 4.25 2. KG KS TIC MS DRU KIP

Nieuw te bouwen op toplocatie!

www.bouwbedrijfboot.nl

DĂŠ tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Meer info: www.bk-makelaars.nl

Dorpsstraat 80 Sint Willebrord Tel. 0165-383251

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

www.heijblommakelaardij.nl

WWW.SOL-ART.NL


SPORT

VV Hoeven Uitslagen senioren Zondag 30 maart Dioz 2-Hoeven 3 2-0 Hoeven 4-BSC 6 2-4 Hoeven VR1-Sc.Kruisland VR1 6-2 Programma senioren Zondag 6 april Hoeven 1-Virtus 1 av.14.30u BVV’63 2-Hoeven 2 av.12.00u Hoeven 3-Sprundel 2 av.12.00u SVC 4-Hoeven 4 av.10.00u Hoeven 5-Devo 3 av.12.00u Noordhoek 3-Hoeven 6 av.10.00u Hoeven VR1-Zundert VR2 av.10.00u Uitslagen jeugd Zaterdag 29 maart Hoeven A1-DOSKO A1 0-0 Hoeven B1-DVO’60 B1 3-3 Hoeven D3-Alliance D4 4-1 Hoeven E1-Cluzona E1 3-2 Hoeven E3G-DSE E2 1-1 Hoeven E4-DVO’60 E5 2-3 Hoeven F1-DVO’60 F1 4-3 Hoeven F3-Internos F3 1-5 Hoeven F5-DOSKO F4 1-8 Victoria’03 B4-Hoeven B2 2-1 Beek Vooruit C2-Hoeven C1 0-4 Olympia’60 C2-Hoeven C2 9-0 RBC D2-Hoeven D1 2-3 NVS D2-Hoeven D2 4-1 Klundert E2-Hoeven E2 13-1 METO F2-Hoeven F2 0-1 Unitas’30 F8-Hoeven F4 5-3

VV de Schutters Devo C1-Hoeven B2 4-5 Programma jeugd Woensdag 2 april Madese Boys E4-Hoeven E2 av.18.45u Zaterdag 5 april Hoeven B2-Unitas’30 B3 av.11.45u Hoeven C1-TVC Breda C1 av.9.00u Hoeven C2-Gilze C4 av.13.30u Hoeven D1-DFS D1 av.11.45u Hoeven D2-MOC’17 D5 av.10.15u Hoeven E1-VVC’68 E1 av.10.30u Hoeven E4-Seolto E3 av.10.30u Hoeven F3-Seolto F av.9.00u Hoeven F4-Alliance F5 av.9.00u Walcheren A1-Hoeven A1 av.12.45u METO B1-Hoeven B1 av.15.00u Virtus D3-Hoeven D3 av.11.15u De Fendert D3-Hoeven D4 av.10.15u St Chrisl./Oudemolen E1G-Hoeven E2 av.9.30u Victoria’03 E4-Hoeven E3G av.10.00u Halsteren F2-Hoeven F1 av.10.15u FC Moerstraten F1G-Hoeven F2 av.10.00u SC Kruisland F2-Hoeven F5 av.9.30u Rabobank Clubkas Campagne De Rabobank West-Brabant Noord, welke onder andere in Hoeven actief is, heeft vanaf dit jaar een Clubkas Campagne. Dit komt in plaats van de sponsoractiviteiten van de Rabobank. Alle verenigingen die klant zijn bij de Rabobank kunnen zich daarvoor aanmelden. De leden van de Rabobank kunnen tussen donderdag 3 en

maandag 14 april stemmen op maximaal 3 verenigingen. Ieder Rabobank-lid krijgt 5 stemmen en mag maximaal 2 stemmen per vereniging uitbrengen. De meeste stemmen gelden! Op basis van de uitgebrachte stemmen wordt €125.000 verdeeld onder de verenigingen. De leden van de Rabobank bepalen dus waar het geld naar toe gaat in verhouding van de uitgebrachte stemmen per vereniging. Het bestuur van vv Hoeven vraagt haar leden welke ook lid zijn van de Rabobank vriendelijk zoveel mogelijk mee te doen aan deze actie van de Rabobank. Wij willen het ontvangen bedrag graag besteden aan de herinrichting van ons sportpark en aan activiteiten ter gelegenheid van ons 75 jarig bestaan in 2015. Klanten van Rabobank West-Brabant Noord kunnen in Internetbankieren onder “mijn gegevens” ziens of ze lid zijn. Als u het magazine Dichterbij ontvangt, bent u ook lid. De leden van de bank ontvangen begin april een email met een stemlink om hun stem te kunnen uitbrengen. U kunt maximaal 2 stemmen uitbrengen op vv Hoeven. De overige 3 stemmen kunt u op andere verenigingen uitbrengen. Uw bestuur beveelt hierbij Wijkvereniging/ Bouwclub De Flierefluiters (uitbreiding bouwloods en algemene doelen tbv haar leden) en Blaasband Ullie (zomer outfit voor de muzikanten) van harte bij u aan. Alvast namens het bestuur bedankt voor de medewerking!

Victoria ‘03 OUDENBOSCH - Tijdens het vrije weekend oefende Victoria ’03 afgelopen zondag tegen DIOZ uit Zegge. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zondag 6 april speelt Victoria ’03 weer een competitiewedstrijd. De tegenstander is dan Phillipinne. De wedstrijd in Zeeuws Vlaanderen begint om 14.30 uur. Supportersvereniging Op zaterdag 5 en op zaterdag 12 april organiseert de supportersvereniging weer de jaarlijkse pannenkoekdagen voor de jeugdteams. Alle spelers en alle begeleiders van de jeugdteams kunnen op die dagen na afloop

van hun wedstrijd pannenkoeken komen eten in de kantine. Ook de tegenstanders zijn natuurlijk van harte welkom. Programma zaterdag 5 april 8.30 TSC E2-Victoria’03 E1 9.00 Virtus M1-Victoria’03 KB1 9.00 Victoria’03 F3-DOSKO F3 9.00 Victoria’03 D1-DIA D1 9.00 Victoria’03 F1-DSE F1 9.15 Tholense Boys E2-Victoria’03 E3 9.15 Victoria’03 D2-De Fendert D2 10.00 Victoria’03 E2-Roosendaal E2 10.00 Victoria’03 E4-Hoeven E3 10.15 Seolto D2-Victoria’03 D4 11.00 Victoria’03 B2-Tholense Boys B1 11.15 VVR B3-Victoria’03 B4 11.15 Victoria’03 D3-Achtmaal D1

12.30 WSC C2-Victoria’03 C2 12.30 Unitas’30 MB1-Victoria’03 MB1 12.30 Victoria’03 B3-Halsteren B3 12.45 Bavel C1-Victoria’03 C1 13.00 Victoria’03 B1-VVR B1 13.30 JEKA C4-Victoria’03 C3 14.30 Beek Vooruit F2-Victoria’03 F2 15.00 Beek Vooruit A1-Victoria’03 A1 Zondag 6 april 9.45 Victoria’03 3-BVV’63 3 9.45 Victoria’03 5-HSC’28 3 10.00 Roosendaal 14-Victoria’03 7 11.45 Victoria’03 4-Alliance 3 12.00 SC Gastel 2-Victoria’03 2 12.00 SC Welberg 2-Victoria’03 6 14.30 Philippine 1-Victoria’03 1 19.00 Victoria’03 C2-RWB C1

Duurzaamheid Adverteer in de Duurzaamheidsspecial Laat zien wat uw bedrijf voor duurzame diensten en producten heeft De bedrijven die zich in deze special premet senteren, houden rekening op de effecten van hun bedrijfsvoering maatschappij. medewerkers, milieu en bedrijfsrendeOok streven ze een hoger vanuit ment na. Ze nemen beslissingen Volgens maatschappelijke betrokkenheid. een ondernehun toekomstvisie kan niet ming op een andere manier overleven.

Duurzaamheid e de or d or oo o voor vo d v ed oed oe Goed G mstt mst omst eko ek oe o ttoek toe to ns ns ons o or on or o oo voor v ed vo goed goe go al aal a maa e em llle ll allem a al

We zijn steeds groener bezig. Overal bedenken mensen nieuwe duurzame ideeën. Dat is goed voor het milieu en onze portemonnee. Bewust hiermee aan de slag gaan is ook leuk en hoeft niet moeilijk te zijn. Dit laten we allemaal zien in onze Duurzaamheidsspecial, die bij 340.000 huishoudens in West-Brabant en Zeeland gratis op de deurmat valt.

jouw omgeving zijn. oplossingen er in Kijk welke duurzame

ische Elektr r sectetue t, con a eget auto ligul r sit ame

o m dolo commod natoque pem ipsu ean sociis tes. “ “L Lore g elit. Aen sa. Cum nt mon adipiscin ean mas parturie dis Aen dolor. et magnis natibus

Bio Based economy Bio Based Econom draait op fossiele y Van een econom ie die grondstoffen nomie die naar een ecodraait op biomas sa als gronds tof.

gische Biolo g r sectetue t t, con ege voedin

r sit ame o ligula m dolo commod natoque m ipsu ean sociis tes, nas “L Lore g elit. Aen nt mon sa. Cum adipiscin ean mas dis parturie Aen nis dolor. us et mag . “ penatib ulus mus ridic cetur

Met deze uitgave willen we onze lezers en uw doelgroep inspireren. Uw bijdrage past hier mooi bij. De Duurzaamheidsspecial die verschijnt op 30 april, biedt u de mogelijkheid uw groene producten en diensten onder de aandacht te brengen in de vorm van een redactioneel artikel of eventueel advertentie. Veel mensen vinden het belangrijk om bewust met natuur en milieu om te gaan en met uw artikel of advertentie in deze special speelt u hierop vloeiend in. Meer weten? Neem contact op met uw accountmanager of via het telefoonnummer 076 5998111 of stuur een mail naar duurzaam@internetbode.nl

Uitslagen jeugd Zaterdag 29 maart Cluzona D1-De Schutters D1 0-1 DVO’60 E3-De Schutters E1 1-6 Uitslagen senioren Zondag 30 maart Chrislandia 1-De Schutters 1 1-2 METO VR1-De Schutters VR1 1-1 Programma jeugd

VV DEVO Uitslagen zaterdag 29 maart METO C2 -DEVO C1 2-7 DEVO D1-Noordhoek D1 2-0 MOC’17 D6-DEVO D2 3-3 DEVO E1-Rood-Wit E2 1-5 Zundert F4-DEVO F1 0-2 Zondag 30 maart DOSKO 7-DEVO 3 2-2 Val Aan Da1-DEVO Da1 2-1 Programma woensdag 2 april DEVO B1-NSV B1 19.30u Zaterdag 5 april

MOC’17 B3-DEVO B1 15.00u DEVO C1-WVV’67 C1 14.00u DEVO D1-Unitas’30 D5 Halsteren D4-DEVO D2 09.00u DEVO E1-De Schutters E1 10.30u Roosendaal F12-DEVO F1 09.00u Zondag 6 april Achtmaal 1-DEVO 1 14.30u DEVO 2-Grenswachters 2 10.30u Hoeven 5-DEVO 3 12.00u Sprundel 4-DEVO 4 12.00u DEVO Da1-DIVO Da1 10.00u Noordhoek Da1-DEVO Da2 10.30u

SC Gastel Uitslagen senioren Zondag 30 maart Kogelvangers 1-SC Gastel 1 3-2 Rimboe 1-SC Gastel 2 0-3 MOC’17 5-SC Gastel 6 2-4 ZBC’97 3-SC Gastel 7 4-2 DIVO VR1-SC Gastel VR1 0-9 Programma senioren Donderdag 3 april 19.00 BSC 6-Sc Gastel 4 Zondag 6 april 14.30 SC Gastel 1-NSV 1 12.00 SC Gastel 2-Victoria’03 2 12.00 NSV 2-SC Gastel 3 10.00 SC Gastel 4-BSC 6 10.00 SC Gastel 5-Cluzona 3 10.00 Nieuw Borgvliet 3-SC Gastel 6 10.30 DIVO 2-SC Gastel 7 12.00 Sc-Gastel VR1-WDS’19 VR2 Uitslagen jeugd Zaterdag 29 maart Beek Vooruit A1-SC Gastel A1 1-2 MOC’17 A2-SC Gastel A2 8-2 DOSKO B1-SC Gastel B1 3-1 SC Gastel B2-Smerdiek B1 1-2 Roosendaal C9-SC Gastel C2 1-6 SC Gastel D1-SVC D1 5-1 SC Gastel D2-Lepelstr. Boys D1 0-3 SC Gastel E1-Roosendaal E1 1-4 BSC E2-SC Gastel E2 0-6 DOSKO E3-SC Gastel E3 3-2 Baronie E2-SC Gastel E4 4-0

SC Gastel E5-Alliance E7 4-2 SC Gastel F1-Tholense Boys F1 5-0 SC Gastel F2-VCW F1 1-1 ST TPO/VOV F1-SC Gastel F3 4-1 Unitas’30 F12-SC Gastel F4 3-1 Roosendaal F12-SC Gastel F5 6-1 SC Gastel MB1-Victoria’03 MB1 0-1 SC Gastel MC1-Tholense Boys MC1 1-0 SC Gastel MD1-Roosendaal MD1 0-2 Programma jeugd Zaterdag 5 april 14.45 SC Gastel A1-Moerse Boys A1 14.45 SC Gastel A2-BSC A2 11.15 SSV’65 B1-SC Gastel B1 14.30 Noordhoek B1-SC Gastel B2 10.00 Baronie C2-SC Gastel C1 13.15 SC Gastel C2-Groen Wit C4 13.15 SC Gastel D1-RBC D2 12.00 SC Gastel D2-HSC’28 D1 12.00 SC Gastel E1-Alliance E1 10.00 SC Gastel E2-DVO’60 E3 9.00 Alliance E4-SC Gastel E3 8.30 SC Gastel E4-Halsteren E4 8.45 Sprundel E4-SC Gastel E5 9.00 Grenswachters F1-SC Gastel F1 8.30 SC Gastel F2-HZ’75 F1 9.30 DHV F1-SC Gastel F3 10.00 SC Gastel F4-Kogelvangers F2 8.30 SC Gastel F5-Wernhout F3M 12.45 DVVC MB1-SC Gastel MB1 10.00 SC Gastel MC1-Terneuzen MC1 10.00 Be Ready MD1-SC Gastel MD1

Opnieuw pijnlijke nederlaag OUD GASTEL - KV Juliana 1 speelde haar 1e thuiswedstrijd van het 2e gedeelte van het veldseizoen op zaterdag 29 maart. Tegenstander en concurrent voor lijfsbehoud Korbatjo kwam op bezoek op ons veld aan de Hellestraat. Korbatjo startte sterk en wist al vroeg in de wedstrijd een flinke voorsprong te pakken. Juliana kwam niet in haar eigen spel en liep de hele 1e helft achter de feiten aan. In de 2e helft knokten de oranjehemden zich nog knap terug in de wedstrijd, maar het mocht uiteindelijk niet baten. Opnieuw moest een nederlaag worden geïncasseerd. Juliana 2 had weinig moeite met tegenstander Sporting Delta 6 en wist door de overwinning haar koppositie te behouden. Het 3e team kon het helaas net niet bolwerken tegen Ten Donck 2. De wedstrijd ging verloren met 12-14. Juliana 4 en 5 deden wel goede zaken. Zij wisten hun tegenstander met duidelijke cijfers te verslaan. Bij de jeugd waren er wisselende resultaten. Juliana C2, D1, E1, F1, F2, F3 en F4 wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten. Juliana C1 speelde verdienstelijk gelijk. Uitslagen 29 en 30 maart Juliana 1-Korbatjo 1 15-16

PAGINA 20

Zaterdag 5 april RSV D1-De Schutters D1 10.00u DEVO E1-De Schutters E1 10.30u Noordhoek MP1-De Schutters MP1 10.00u Programma senioren Zondag 6 april De Schutters 2-Beek Vooruit 9 10.30u De Schutters 3-Lepelstr. Boys 4 13.00u De Schutters VR1-DVO’60 VR2 10.00u

Juliana 2-Sporting Delta 6 15-7 Juliana 3-Ten Donck 2 12-14 Juliana 4-Keep Fit ’70 3 13-6 Juliana 5-Sperwers 3 6-2 Vriendenschaar (H) B1-Juliana B1 7-3 Scheldevogels C1-Juliana C1 3-3 Juliana C2-Voltreffers C2 7-0 DeetosSnel D4-Juliana D1 2-14 Juliana D2-ELKV/Flynth D1 2-8 DVS ’69 E2-Juliana E1 0-10 Juliana E2-Oranje Wit (D) E7 0-8 VIOS (W) F1-Juliana F1 5-13 Juliana F2-Sporting Delta F3 6-0 ELKV/Flynth F1-Juliana F3 1-6 Juliana F4-Scheldevogels F1 1-0 Programma Komend weekend is er in verband met de zaalfinale geen programma. De Kangoeroeklup gaat dit veldseizoen vrolijk verder. Zij zijn er op de volgende zaterdagen, altijd om 10.00 uur: 12 en 19 april, 10, 17 en 24 mei. Voor meer informatie neem een kijkje op de website of neem contact op met Sandra Dingenouts. De fietstocht die gepland stond op zaterdag 19 april gaat niet door. Wilt men of uw zoon/dochter ook eens kennis maken met de korfbalsport? Voor meer informatie secretariaat: Marcia Bogers, tel 0611056455. Uiteraard kan men hen ook op internet vinden voor de laatste nieuwtjes.


Kiezers bedankt

GEMEENTE ETTEN-LEUR 2 APRIL 2014

Buslijn 311 stopt tijdelijk niet bij Etten-Leurs NS-station In de gemeente Etten-Leur wordt er vanaf 7 april gewerkt aan het kruispunt Markt - Spoorlaan en de Spoorlaan. Tijdens deze werkzaamheden stopt de buslijn 311 niet bij de halte Etten-Leur NS. Om tijdens de werkzaamheden wel bij de halte van het Etten-Leurs NS-station te komen vanuit Halderberge, kunt u bij busstation Valpoort (Winkelcentrum) overstappen op buurtbus 215/216. Het werk aan het kruispunt Markt - Spoorlaan en de Spoorlaan duurt naar verwachting tot aan de zomervakantie. Voor meer informatie zie www.etten-leur.nl

Etten-Leur heeft Antwoord © bel 14 076 of kijk op www.etten-leur.nl

Kom binnenkijken tijdens de Open Huizen Route!

Meer informatie: 0165-518175 N Laurier 51 N 4751 KG Oud Gastel

REPARATIE/STORINGEN REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

SCHADE

Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiëniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

De eerste woningen zijn klaar!

N Verkoop/Leggen/Reparaties N 100% Stofvrij schuren en behandelen van bestaande vloeren N Diversiteit in houtsoorten en laminaat N In ieder patroon te leggen N Voor elk budget N Goede service, eigen leggerij

ONDERHOUDSBEURTEN

Mondzorgcentrum Touwen

We zijn volop aan het bouwen in Schoenmakershof te Etten-Leur en zijn trots dat de eerste woningen binnenkort worden opgeleverd. Ook zo nieuwsgierig? Tijdens de Open Huizen Route op 5 april tussen 11-15 uur bieden we de unieke kans om vrijblijvend rond te kijken in deze nieuwe woningen. Ook wonen in een uniek en karakteristiek hofje? Er zijn nog hofwoningen beschikbaar vanaf 309.000,- v.o.n.

WIELEN ACCU’S AIRCO

www.bouwbedrijfboot.nl

Iedere maand actie, zie desnep.nl

APK

076 5041500 www.heijblommakelaardij.nl

Schoenmakershof is makkelijk te bereiken via de Donkerstraat en de Schipperstraat in Etten-Leur.

we gaan bouwen!

Motorfietsenbanden uit voorraad leverbaar oa. 120/70r17 Michelin Road/2ct/road3 95/108/118,-150/70r17 Michelin Road3 135,-160/60r17 Michelin Road3 143,-170/60r17 Michelin Road3 150,-180/55r17 Michelin Road/2ct/road3 97/135/152,-190/50r17 Michelin 2ct/road3 140/157,-Scooter op voorraad oa.120/70r12+130/60r13 bel voor info Prijzen incl. btw, ventiel, monteren en balanceren etc. Eventueel wiel wissel 17,50 all-in. Zundert Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375 Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Etten-Leur Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853 Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Bergen op Zoom Bergen op Poortweg 2 Zoom T.0164-233676 Poortweg 2 T.0164-233676

DESNEP.NL

Laat gratis en vrijblijvend uw verzekeringspakket doornemen. OostBeek Financieel Advies is een onafhankelijk assurantie tussenpersoon; hierdoor kunnen wij u producten aanbieden van een groot aantal verzekeringsmaatschappijen tegen zeer scherpe premies. Wij zien u graag bij ons op kantoor of bij u thuis.

vijf unieke tuin+terraswoningen Binnenkort starten we met de bouw van de eerste twee van

OostBeek Financieel Advies

in totaal vijf tuin+terraswoningen aan de Schipperstraat in Etten-Leur. Ruim wonen in een eigentijdse halfvrijstaande woning? Wacht niet te lang, er zijn nog woningen beschikbaar vanaf 289.000,- v.o.n.

St. Bernaertsstraat 26 4731 GP Oudenbosch Tel. 0165-312115 www.oostbeekadvies.nl

www.bouwbedrijfboot.nl

vijfhoven.nl

076 5041500 www.heijblommakelaardij.nl


SPORT

Handboogschieten

Vice Versa 51 OUD GASTEL - Dit weekend was de 7e ronde van de voorjaarscompetitie. Er speelden 3 jeugdteams en 4 seniorenteams thuis. Deze week stonden de returnwedstrijden van week 2 op het programma. Er zou revanche genomen kunnen worden, al is het altijd afwachten met welke spelers een team komt. Jeugd 1 speelde tegen Never Despair 1. De vorige keer werd gewonnen met 6-4. Het middelste deel was spannend. Er waren wel twee 4-gamers en drie 5-gamers. Winst- en verliespartijen wisselden elkaar af. Na 6 games was de stand 3-3. De eindsprint was prima; er werden 4 wedstrijden op rij gewonnen. Aron Brans was in goeden doen; hij won al zijn wedstrijden. Marlou van Kuijk en Esmee Verschuren wonnen er ieder 2. Jeugd 2 ontving Hotak ’68 1. De vorige keer werd met 7-3 verloren. Het was heel spannend. Er waren vier 4-gamers en vier 5-gamers. Winst- en verliespartijen wisselden elkaar af. Jason Broos en Louis van Eekelen wonnen ieder 2 wedstrijden, Verena Maas 1. Jeugd 3 speelde tegen SAR ’72 1. De vorige keer werd met 9-1 gewonnen. Hoe

zou het vandaag gaan? Het begon goed. Mitchel Brans, Rens Sitters en Toby van Overveld wonnen allen hun eerste wedstrijd. Daarna lukte het Mitchel niet meer om te winnen. Ook de dubbel van Mitchel en Toby werd verloren. Team 1 speelde tegen Never Despair 2 uit ’s Hertogenbosch. De vorige keer werd gewonnen met 6-4. Stephan verloor zijn 1e wedstrijd. Jurgen won die en Edwin verloor. Toen volgde de belangrijke dubbel. Jurgen en Stephan speelde een spannende wedstrijd die ze in de 5e game met 12-10 wonnen. In het vervolg van de wedstrijden won Jurgen nog 2 wedstrijden, Stephan 1 en Edwin helaas niets. Team 2 ontving ODT/Klaverbladverz. 3 uit Roosendaal. De vorige keer werd met 6-4 verloren. Team 2 ging voor een gelijkspel. Het begon goed. De eerste 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen, zij het in 5 games. Annemiek en Joyce verloren daarna helaas de dubbel. In het vervolg won alleen Joyce nog 2 wedstrijden. Annemiek en Rens wonnen niets meer. Team 3 speelde tegen Smash ’76 4 uit St. Annaland. De vorige keer werd met 8-2 gewonnen. Het ging in het begin van een leien dakje. Er werden 6 wedstrijden op rij gewonnen.

Rick Strijbos verloor na een flinke strijd zijn 2e wedstrijd nipt in 5 games met de standen 11-4, 10-12, 11-8, 10-120 en 10-12. Ook zijn laatste wedstrijd verloor hij in 5 games. Rob Kraus en Maikel Vissers wonnen al hun wedstrijden. Team 8 ontving Hotak ’68 7 uit Hoogerheide. De vorige wedstrijd eindigde in 5-5. Hotak ’68 was met een sterk team gekomen. Het was een spannende wedstrijd met maar liefst drie 4-gamers en vijf 5-gamers met vaak hoge gamestanden. René Mouwen was de ster van de avond, hij won al zijn wedstrijden. Nellie Dekkers en Martin Leijten lukte het steeds net niet. Nellie en René Mouwen wonnen wel de dubbel. Uitslagen Jeugd 1-Never Despair 17-3 Jeugd 2-Hotak ’68 1 5-5 Jeugd 3-Sar ’72 1 7-3 Team 1-Never Despair 2 6-4 Team 2-ODT/Klaverbladverz. 3 5-5 Middelburg 10-Team 3 8-2 Team 4-Smash ’76 4 8-2 Markiezaat 5-Team 5 2-8 Oudelande-Team 6 3-7 TiosTerheijden 2-Team 7 7-3 Team 8-Hotak ’68 7 4-6

Clubkampioenschappen en uitslagen maart HALDERBERGE - Zaterdag 29 maart hebben Stan van den Bergh, Moreno Tak en Mark van Wijk (uit Oud-Gastel) allen lid van wv De Jonge Renner, gestreden om de jaarlijkse Clubkampioenschappen. De temperatuur van rond de 20 graden en een heerlijk zonnetje dragen nog meer bij aan het speciale sfeertje van de Clubkampioenschappen. De jeugd is al enkele weken aan het trainen en vanaf volgende week wordt er weer op dinsdag- en donderdagavond getraind. Ook zijn de eerste wedstrijden al weer gereden en dit smaakt bij de jeugd naar meer. Vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere familieleden zijn

gekomen om de jeugd aan te moedigen. Gespannen gaan ze van start, hier en daar vormen zich al snel groepjes die bij elkaar blijven en keurig elkaar aflossen om zo richting de finish uit te maken wie zich de Clubkampioen van wv De Jonge Renner in zijn/haar categorie mag noemen. Ook worden onze vrijwilligers nog even in het zonnetje gezet en bedankt voor hun goede zorgen voor onze jeugd en hun trainers, door middel van een mooie bos bloemen. Het is een mooi en sfeervol Clubkampioenschap geweest. De uitslag is als volgt: Categorie 4: 5e Moreno Tak Categorie 6: 2e Stan van den Bergh, 3e

Mark van Wijk Uitslagen maart: 9 maart: Rabobank Jeugdwedstrijd, Sint Willebrord Categorie 4: 17e Moreno Tak Categorie 6: 16e Stan van den Bergh 23 maart: Jeugdronde Nieuwkuijk Categorie 4: 23e Moreno Tak Categorie 6: 38e Stan van den Bergh, 46e Mark van Wijk Kijk voor foto’s van de jeugd of meer informatie (nieuwe leden, meisjes en jongens, zijn van harte welkom), op de website: www.dejongerenner.nl Aanmelden kan via de mail: haroldceli@hotmail.com of via 06-20643034.

Tijdens vijfde Open International Judo Kata du Nord

Goud voor Roel Wesselink en Simon van den Doel OUDENBOSCH - Op zaterdag 22 maart werd, in Lambersart vlakbij Lille in Frankrijk, voor de 5e keer het Open International Kata du Nord toernooi gehouden. Het judo team, Roel Wesselink (uit Bergen op Zoom) en Simon van den Doel (uit Oudenbosch), wisten als enige niet Franse koppel hier Goud te behalen in de discipline Nage-no-Kata (werptechnieken) en een 5e plaats in het Katame-no-Kata (grondtechnieken). Roel Wesselink en Simon van den Doel wisten, in dit sterk bezette toernooi bij Lille in hun poule van het Nage-no-Kata, de finale te behalen. Er waren 2 poules en alleen de eerste 3 gingen door. Hier hadden ze een strakke Kata laten zien. In de Finale ronde

moesten ze als eerste op de mat, dit wordt altijd als ongunstig gezien, omdat in het begin de puntenwaardering vaak wat lager ligt. Echter het duo, welke in Nederland regerend kampioen is, wist een overtuigende Kata op de mat te brengen waar de jury niet omheen kon en zo werden ze met overmacht kampioen in de klasse Nage-no-Kata. Als enig buitenlands koppel eisten zij het goud op. Ook kwam het duo uit in de klasse Katame-no-Kata, ook hier wisten ze de finale te behalen. Echter ondanks een goede performance konden ze niet verder doordringen dan de 5e plaats. Op 24 en 25 mei doet het Kata koppel Wesselink en van den Doel mee, met hun specialiteit Nage-no-Kata, aan het EK Judo Kata in Italië. Zie ook hun website: www.judo-kata-team.nl

Uitwisseling tussen Hand- en Kruisboogvereniging OUDENBOSCH - De jaarlijkse uitwisseling tussen handboogvereniging Concordia Florebith en kruisboogvereniging Sint Sebastiaan, beiden schietend in het clubhuis aan ’t Groene Woud, werd dit jaar met de handboog verschoten. Van beide verenigingen waren 9 leden aanwezig, die in koppels aan elkaar geloot werden. Na ontvangst met koffie en cake en een korte uitleg, werd er geoefend door de kruisboogleden van Sint Sebastiaan, ondersteund door hun koppelgenoot van Concordia Florebith. Na een kwartiertje kon de wedstrijd aanvangen, die bestond uit 2 series van 10 pijlen. Stemming zat er gelijk al goed in. Na de eerste 10 pijlen was er een korte pauze om op adem te komen, bij te kletsen en ervaringen uit te wisselen, tevens werd de tussenstand bekend

gemaakt: 1. Thom Punt (89) en Ko Wagemakers (68) 157 punten, 2. Ad van Domburgh (90) en Jan Oomen (46): 136 punten, 3. Corné van den Broek (93) en Toby van Overveld (40): 133 punten, 4. Mark van den Broek (74) en Frie Wagemakers (56): 130 punten, 5. Geert Jan Koops (69) en Kees Wagemakers (59): 128 punten, 6. Frans Renner (65) en Piet Aarts (56): 121 punten, 7. Bert van Dijk (60) en Wies Wagemakers (50): 110 punten, 8. Suzan Renner (65) en Diny Wagemakers (25): 90 punten, 9. Wim Elvers (32) en Jack Wagemakers (51): 83 punten. Maar de prijzen worden aan het eind pas verdeeld, vol goede moed aan de 2e 10 schoten begonnen. Corné en Toby achterhaalde de nummer 2. Frans en Piet klommen bijna naar het podium van 6 naar 4, waardoor Mark en Frie/Geert jan en Kees een plaatsje terug vielen . Dit alles bracht de volgende uitslag: 1. Thom Punt

(177) en Ko Wagemakers (127) 304 punten, gedeeld 2e: Ad van Domberg (169) en Jan Oomen (110): 279 punten; Corné van den Broek (183) en Toby van Overveld (96): 279 punten, 4. Frans Renner (140) en Piet Aarts (131): 271 punten, 5. Mark van den Broek (132) en Frie Wagemakers (132): 264 punten, 6. Geert Jan Koops (147) en Kees Wagemakers (108): 255 punten, 7. Bert van Dijk (99) en Wies Wagemakers (94): 193 punten, 8. Suzan Renner (144) en Diny Wagemakers (44): 188 punten, 9. Wim Elvers (64) en Jack Wagemakers (118): 182 punten. Na het bekend maken van de uitslag en wat na borrelen, ontving Concordia Florebith de uitnodiging om volgend jaar met de kruisboog te komen schieten. Dit werd natuurlijk door iedereen in dank aanvaard. Na een dankwoord voor de geslaagde en super gezellige avond ging iedereen met een tevreden gevoel naar huis. PAGINA 22

OUDENBOSCH - De laatste les van de 1e cursus handboogschieten via Sjors Sportief 2013/2014 was op dinsdag 25 maart. Op de banen van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch schoten de 10 deelnemers die aanwezig waren, o.b.v. Frans en Suzan Renner, Ad van Domburgh en Jack Elst, hun laatste pijlen van de cursus. Helaas konden Nina Tol en Tristan Jiskoot niet aanwezig zijn. De uitslag van de 15 schoten in de 4e les was als volgt: Yoris van der Steeg 109 punten; Mike Tjassens Keiser 92 punten; Manal Jeffali 90 punten; Joey Tjassens Keiser 80 punten; Deveny van Herp 70 punten; Fenne Bezem 64 punten; Jayno van Herp 58 punten; Michelle van den Bemt 53 punten; Max van der Steeg 44 punten; Reno van Zanten 44 punten. Het totaal klassement van de deelnemers met 2 of meer uitslagen kwam daarmee op: Yoris van der Steeg: 269 punten in 40 schot, 6,73 gemiddeld; Joey Tjassens Keiser: 240 in 40 schot, 6,00 gemiddeld;

Manal Jeffali: 204 in 40 schot, 5,10 gemiddeld; Deveny van Herp: 126 in 25 schot, 5,04 gemiddeld; Mike Tjassens Keiser: 200 in 40 schot, 5,00 gemiddeld; Michelle van den Bemt: 185 in 40 schot, 4,63 gemiddeld; Fenne Bezem: 170 in 40 schot, 4,25 gemiddeld; Jayno van Herp: 149 in 40 schot, 3,37 gemiddeld; Reno van Zanten: 137 in 40 schot, 3,43 gemiddeld; Max van der Steeg: 119 in 40 schot, 2,98 gemiddeld. Tristan Jiskoot had de 2e les 84 punten geschoten in 10 schot, 8,40 gemiddeld. Nina Tol had de 3e les 67 punten in 15 schot, 4,47 gemiddeld. Met het bekend maken van de geschoten punten werd ook een diploma, stappenplan met de schiettechniek en het fel begeerde polsbandje van Sjors Sportief uitgereikt. Hiermee kwam een einde aan de 1e cursus van dit seizoen. Op 1 april is de 2e cursus van start gegaan met nieuwe, onervaren, maar gretiger schutters in wording. De cursus zal ook 4 lessen omvatten. Ze zullen zien of dan ook de hoge gemiddelden gehaald worden, die in de 1e cursus behaald werden.

Gavoc’10 OUD GASTEL - Afgelopen donderdag is Heren 1 in de volle sporthal van ‘t Veerhuis kampioen geworden in de 1e Klasse C, Regio Zuid van de Nevobo-Competitie. Zij hadden genoeg aan twee gewonnen sets, echter werd dit door de tegenstander, Set Up uit Prinsenbeek, zeker niet cadeau gegeven. De eerste set was Gavoc’10 iets te slordig en verloren zij net deze set. Door o.a. de aanmoediging van twee volle tribunes en de dweilband Wa’dun Getob kreeg Gavoc’10 meer dan genoeg motivatie om de overige drie sets te winnen. Heren 1 promoveert en speelt volgend seizoen in de Promotieklasse van de Nevobo-competitie. Uitslagen Gavoc’10 DS 1-Voorwaarts DS 2 3-1 Groene Ster HS 1-Gavoc’10 HS 3 2-3 Brug HS 1-Gavoc’10 HS 2 3-1 Condor DS 2-Gavoc’10 DS 2 3-2 Gavoc’10 MB 1-Zuvo MB 1 4-0 Gavoc’10 MA 1-Sic Pugno MA 1 4-0

Gavoc’10 JC 1-VOKO JC 1 1-3 Gavoc’10 JB 1-Mikro-Electro Roosendaal JB 1 3-1 Gavoc’10 DS 3-Set Up DS 1 1-3 Gavoc’10 HS 1-Set Up HS 1 3-1 Gavoc’10 HRecr.1-Mikro-Electro 1 5-0 SDC Heren 1-Gavoc’10 HRecr.2 1-3 Gavoc’10 DRecr.1-Zebra’s 1 1-3 Gavoc’10 DRecr.2-HVV’58 4-0 Programma Donderdag 3 april 20.30u Gavoc’10 HRecr.3-De Burgst mix 2 21.30u Gavoc’10 HRecr.2-De Burgst mix Zaterdag 5 april 10.15u Zuvo JC 1-Gavoc’10 JC 1 12.15u Zuvo MA 2-Gavoc’10 MA 1 15.00u Sic Pugno HS 2-Gavoc’10 HS 2 15.00u Dunamis DS 2-Gavoc’10 DS 2 15.00u De Burgst MB 2-Gavoc’10 MB 1 16.00u Volley Hulst DS 1-Gavoc’10 DS 1 16.00u Voorwaarts JB 1-Gavoc’10 JB 1 16.15u Next Volley Dordrecht JA 2-Gavoc’10 JA 1 19.00u Sterre HS 1-Gavoc’10 HS 1 Voor meer informatie: www.gavoc10.nl

Kampioenen Oudenbossche wintercompetitie 2014 OUDENBOSCH - De gehele winter zijn er bij de Oudenbossche Tennisclub 122 wedstrijden gespeeld. Er waren slechts 4 WO door blessure, dat is een opmerkelijk laag aantal. Totaal werden er 1901 games gespeeld. In de Dames Enkels ging de strijd tussen Nicole Konings en Bernadette Bink, uitslag 9-8. Nicole was dus winterkampioen 2014 Dames Enkel. Bij de Heren enkel was er een blessure, Peter Keepers werd winterkampioen Heren Enkel 2014 en Freddie Konings werd 2e. Bij de Dames Dubbel ging de strijd tussen Kitty Valk en Kathleine van Merrienboer ze wonnen van Coby Haast en Riet Crooimans nipt met 9-8 en werden daardoor gekroond tot winterkampioen 2014 Dames Dubbel. In de categorie Gemend Dubbel was het opvallend dat allebei de finalisten uit de

B-poule kwamen, Koen Bartelen en Nicole Konings, ze waren net te sterk voor Jur en Tahnee Kouters, het werd 10-8, daardoor werden Koen Bartelen en Nicole Konings winterkampioen Gemend Dubbel 2014. Als laatste hebben we de Heren Dubbel, in deze categorie waren alle koppels gelijk, tot de laatste wedstrijd kon ieder koppel nog een finale plaats bereiken, zondagochtend werd uiteindelijk bekend dat de finale ging tussen Ton Dorrestein, Toon van Boxel en Tomv Eijk, John van Eijk, na een lange spannende wedstrijd wonnen Ton en Toon met 10-8, daardoor werden Toon van Boxel en Ton Dorrestein later in de middag gehuldigd tot winterkampioen Heren Dubbel 2014, een titel die echt verdiend was door hoogstaand tennis de gehele winter door. Verder werd na een toespraak van de voorzitter het zomerseizoen geopend, ook interesse in tennis, kom gerust een kijkje nemen.

Tennisclub Pagnevaart klaar voor de voorjaarscompetitie HOEVEN - Zondag 30 maart opende Tennisclub Pagnevaart tegelijk met de open tennisdag het seizoen. Het park heeft een facelift ondergaan. De nieuwe huisstijl is nu herkenbaar aanwezig zowel op de baan als daar buiten. Er is een nieuwe fietsenstalling aangelegd in bos stijl. Meest opvallend is het vernieuw-

de overdekte terras. Onder het genot van een hapje en drankje sloegen de aanwezige leden en introducees een balletje. Ook werden de competitiemappen aan de captains verstrekt. Met maar liefst 46 teams jeugd en senioren gaat Tennisclub Pagnevaart volgende week aan de competitie beginnen.


Van Os uurwerken Etten-Leur GEVRAAGD Henny de Groen Gastelseweg 208 4704 RT Roosendaal 06 5703 5772 Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan!

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089 Ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en op Zondag! Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

chniek

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

www.vanosuurwerken.nl

Heimolendreef 36a - Rucphen

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

(EEFTUBOUWPLANNEN

)

s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN ž 6OORALUWNIEUWBOUWVERBOUWLQJVEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE ONDERHOUDSWERKENINHQOMUWWONING s3TOELENMATTENENWEBBING ž -AATWERKENOUDERWETSAMBACHTSTIMMERWERK :EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

AUTOBEDRIJF JOHN PEETERS

ZOALSLAMBRISERINGENRADIATOROMBOUWEN ENSUITESETC ¾ ,EVERINGVANHOUTENPLAATMATERIAALOPMAAT ENVOORZIENVANDEGEWENSTEPROFILERINGVOOR DEDOEHETZELVER ¾ 4EVENSZIJNWIJGESPECIALISEERDINKELDERBOUW OPMAAT VOORDEPARTICULIEREWONINGBOUW ¾ !GRARISCHEBOUWVERBOUWINCLUSIEF MESTKELDERSENVOEDEROPSLAGSILOS 6RAAGVRIJBLIJVENDINFOPRIJSOPGAAF -AALBERGENSTRAAT -47ERNHOUT  %MAILINFO OPSTALNL 7EBSITEWWWOPSTALNL

06-55100747

ISO-RENO * * * * * *

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

â&#x153;&#x201C; Voor alle merken nieuwe of gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s â&#x153;&#x201C; Credit pomp 24 uur open â&#x153;&#x201C; Voor al uw reparaties â&#x153;&#x201C; Airco service

â&#x153;&#x201C; A.P.K. keuringsstation

/,6ROUWESTRAATs:EGGEs4EL 

Merk

Jaar

Prijs

Chevrolet

Matiz

2005

â&#x201A;Ź

Daihatsu

Cuore

2005

â&#x201A;Ź

3.950,-

Ford

CMax 1.6 16V

2007

â&#x201A;Ź

8.450,-

3.950,-

Ford

Focus Station

2003

â&#x201A;Ź

4.950,-

Ford

Fusion

2003

â&#x201A;Ź

4.950,-

Mitsubishi

Spacestar

2003

â&#x201A;Ź

4.750,-

Mitsubishi

Spacewagon 2.4 7pers.

2001

â&#x201A;Ź

2.750,-

Nissan

Almera Tino

2005

â&#x201A;Ź

4.950,-

Opel

Astra

2002

â&#x201A;Ź

3.950,-

Opel

Zafira

2002

â&#x201A;Ź

5.250.-

Renault

Modus

2006

â&#x201A;Ź

5.950,6.950,-

Smart

For Two

2009

â&#x201A;Ź

Toyota

Auris

2007

â&#x201A;Ź 10.750.-

Volvo

V70 D5 Automaat

2004

â&#x201A;Ź 12.750,-

Een kleinere auto is vaak handiger en nu extra voordelig!

WWWAUTOBEDRIJF *OHN0EETERSNL

Het juiste adres voor onderhoud 40 JAAR en APK van alle merken 1974 - 20 14

1994

260.000

â&#x201A;Ź 1.595,-

CITROĂ&#x2039;N BERLINGO 1.9 DSL 1998

BMW 318I S COUPE

275.000

â&#x201A;Ź 1.199,-

CITROĂ&#x2039;N PICASSO

2003

200.000

â&#x201A;Ź 2.450,-

FIAT STILLO

2003

168.000

â&#x201A;Ź 3.295,-

FORD FOCUS STATION

2002

240.000

â&#x201A;Ź 1.750,-

FORD MONDEO STATION

1997

270.000

â&#x201A;Ź

HYUNDAI ACCENT 1.5

2002

99.000

â&#x201A;Ź 2.695,-

MERCEDES CLK CABRIO

2000

177.000

â&#x201A;Ź 4.750,-

MERCEDES E 230 COUPĂ&#x2030;

1992

200.000

â&#x201A;Ź 1.995,-

OPEL AGILA

2005

62.000

â&#x201A;Ź 2.995,-

OPEL ASTRA 1.7 DSL VAN

2000

225.000

â&#x201A;Ź

1450,-

850,-

OPEL CORSA 1.3 DSL

2007

180.000

â&#x201A;Ź

5850,-

OPEL CORSA 1.4

1996

160.000

â&#x201A;Ź

850,-

De 5 favoriete opties nu standaard op de Yaris Now en â&#x201A;Ź 1.000,- extra inruilwaarde Een kleinere auto is vaak handiger met inparkeren, rijdt stukken zuiniger en is nu aantrekkelijker dan ooit. Want tijdelijk heeft de Yaris Now standaard centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, radio/CD speler met MP3-/USB-aansluiting en 6 speakers, elektrische ramen voor en handbediende airconditioning. En omdat kwaliteit altijd standaard is bij een Toyota geven we uiteraard 3 jaar garantie. Met â&#x201A;Ź 1.000,- extra inruilwaarde is de Toyota Yaris Now er al vanaf â&#x201A;Ź 12.495,-. Kijk op www.toyota.nl of kom naar onze showroom. U bent van harte welkom.

OPEL CORSA 1.4 GSI

2000

220.000

â&#x201A;Ź 1.999,-

PEUGEOT 206 AIRCO

1999

220.000

â&#x201A;Ź 1.450,-

Brandstofverbruik (EC/143/2013J of EC/195/2013J) varieert van 4,8 l/100 km (20,8 km/l) t/m 5,2 l/100 km/l (19,2 km/l), CO2 110-119 gr/km. Prijzen incl. BTW en â&#x201A;Ź 1.000,- extra inruilwaarde, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld is de Yaris Now 1.0 VVT-i 5-deurs met 15â&#x20AC;? Selena velgen en mistlampen van â&#x201A;Ź 14.556,-. Actieperiode loopt van 01-04-2014 t/m 30-06-2014 (mits geregistreerd voor 01-09-2014). Wijzigingen voorbehouden.

RENAULT CLIO 1.2

2005

100.000

â&#x201A;Ź 2.995,-

RENAULT SCENIC AUT.

2001

210.000

â&#x201A;Ź 1.950,-

SAAB 900 TURBO

1990

230.000

â&#x201A;Ź 2.450,-

SEAT CORDOBA VARIO 1.6

1999

200.000

â&#x201A;Ź 1.195,-

SEAT IBIZA

2004

200.000

â&#x201A;Ź 3.750,-

SSANG-YONG REXTON

2006

170.000

â&#x201A;Ź 4.750,-

www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

410H

Van Dorst

Roosendaal, Vlierwerf 12, 0165-532050, www.vandorst.nl


SPORT

Broer en zus Englebert Langeafstandskampioen

Janne en Roos Englebert Lange afstandskampioen.

HALDERBERGE - Het weekend van 23 maart was weer een mooi zwemweekend. In Eindhoven was in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven de Lange Afstandskampioenschappen. Hieronymus had hier drie deelnemers Roos en Janne Englebert en Nienke Jonk. De korte afstandspecialisten die maakte voor dit weekend een andere keuze: Seraing. In het Belgische Seraing was de jaarlijkse Grand Prix. Op deze, zeer sterke bezette wedstrijd, waren 16 Hieronymuszwemmers actief. Seraing Op vrijdag, zaterdag en zondag van de Grand Prix de Ville de Seraing. Op vrijdag waren de zwemmers afgereisd naar Ouffet, daar had het team met begeleiders en ook een aantal fans hun intrek genomen in een heuse villa. Enige ernstige beperking was de afwezigheid van Wifi.

In het 50m bad waren 571 zwemmers samengekomen voor ruim 2641 starts. De zwemmers kwamen uit 6 landen en alle grote Nederlandse en Belgische verenigingen. In dit zwemgeweld presteerden de Hieronymuszwemmers uitstekend.Er waren 14 finaleplekken: 50m vlinderslag : Sen. Paul Koster, Jeunes 1: Cédric Broere, Jeunes 2: Bas Erdmann 50m vrije slag: Sen.: Wimar Lindenberg, Jeunes 1: Cedric Broere 50m rugslag: Sen.: Ramon Verhulst 50m rugslag dames: Jeunes 1: Eva Eva van Ginneken50m schoolslag: Sen: Coen de Bruijn, Wimar Lindenberg 200m wisselslag voor Eva en finale 100m schoolslag voor Coen de Bruijn, 200m schoolslag voor Eva van Ginneken, Coen en Bas de Bruijn 200m schoolslag. Schoolslagspecialist Coen de Bruijn wist ook 2 keer op het erepodium te komen Hij haalde op 2 schoolslagnummers de bronzen medaille.

Eindhoven Onder de leiding van Frie Verstaten waren de drie zwemmers naar het Pieter van de Hoogenbandbad afgereisd. Janne Englebert zwom zowel de 1500m vrije slag en 400m wisselslag. Janne baalde er enorm van dat hij de week voorafgaand aan dit kampioenschap ziek was geweest en dat hij niet optimaal kon presteren. Hij heeft uiteindelijk het toch enorm goed gedaan. Hij zwom op beide afstanden een pr. Met 2 3de plaatsen kon Janne toch 2 bronzen medailles in ontvangst nemen. Roos Englebert zwom de 800m vrije slag. Ook zij verbeterde haar persoonlijke record. De eindtijd van 11.08.57 was goed voor de bronzen medaille maar was ook goed voor een startbewijs voor de Nederlandse Lange Afstandskampioenschappen die in Amersfoort worden gehouden. De derde zwemster was Nienke Jonk. Ook zij verbeterde haar persoonlijke record en zwom ruim sneller dan in een 25m bad. Zij eindigde in 10:58.44 goed voor de 2de prijs. Nienke mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en ook zij zwom een limiet voor de Nederlandse Lange Afstandskampioenschappen. Bas de Bruijn uit Oud Gastel komt weer helemaal in zijn ritme. Hij startte op alle schoolslagnummers en kwam op de 200m in de finale. In de finale haalde hij de 7de plek. Coen de Bruijn kon zich, net als Bas trouwens, met deze wedstrijd uitstekend voorbereiden op ONK/swimcup. Ook hij startte als schoolslagspecialist op alle schoolslagafstanden en mocht in alle finales de race nog een keer doen. Hij werd in de finales 2 keer derde en 1 keer 5de. Samengevat In Eindhoven bij de kampioenschappen 4 starts 4 medailles. In Seraing veel pr’s 14 finaleplekken en 2 bronzen medailles. Hieronymus was er weer bij. De volledige uitslagen en meer info kun je vinden op www.zpv-hieronymus.com of op facebook @zpvhieronymus

Zwemvereniging Daphnia HOEVEN - De 5e competitiewedstrijd was in zwembad de Plantage in Hoogerheide. De zwemploeg bestond ook deze keer uit 6 zwemmers inclusief zwemmende coach. Volgende zwemmers: Bas Nijssen, Denise Sloekers, Jacco van Peer, Julian Verschuren, Julia Landa en Tijmen Ros, hebben deelgenomen aan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Onder ploegleiding van Bas Nijssen zijn de volgende resultaten bereikt. Denise beet de spits af met een 100m. vrije slag. Zij liet de volgende tijd noteren: 1:30.09. Daarna was het de beurt aan Julia voor haar 100m. wisselslag: 1:39.97. Vervolgens is het de beurt aan Julian voor zijn 50m. rugslag. Hij had een tijd van 41.59. Heren Jacco, Bas en Tijmen, zwommen de 100m. wisselslag in de volgende tijden: 1:22.22, 1:23.06 en 1:31.11. Na een pauze zwom

iedereen nog een 2e afstand. Denise begon met haar favoriete slag. Zij werd knap 1e op de 50m. schoolslag in een tijd van 44.78. Julia mocht het water in voor de 100m. rugslag. Zij liet de volgende tijd klokken: 1:45.53. Julian zwom nog een 100m. vrije slag in een tijd van 1:21.25. Als laatste zwommen de heren Jacco, Tijmen en Bas voor Daphnia een 50m. vrije slag. Stopwatches bleven bij de volgende tijden staan 31.67, 32.91 en 33.22. Er staat nu alleen nog een OWKW wedstrijd op het programma en dan is het wedstrijdseizoen afgelopen. Na een zonnige prijsuitreiking keerden een ieder huiswaarts. Voor informatie: www.daphnia.nl. Activiteitenkalender Zondag 13 april om 14.00 uur: OWKW deel 5, Roosendaal Woensdag 16 april om 16.30 uur: Euraudax Regelmatigheidszwemmen, Oudenbosch.

Hockeyclub Oudenbosch OUDENBOSCH - JF1 begon dit prachtig hockeyweekend thuis tegen Etten Leur. Dat team was te sterk voor onze jongens maar het was een sportieve wedstrijd en dat was voor iedereen prettig. MF1 deed het alweer goed door met 7-1 van Made te winnen, het is nu zichtbaar dat deze meisjes al wat ervaring hebben opgedaan in wedstrijden voor de winterstop. M6E2 was in de 1ste helft niet in staat om het sterke DDHC goed partij te bieden, stond al snel met 4-0 achter maar na rust was het een gelijkopgaande wedstrijd zonder verdere doelpunten. J6E1 verloor ook met 4-0, de tegenstander Zwart Wit was beter ondanks de goede inzet van ons team. Keeper Xen deed het erg goed. MD2 was te zwak voor Pelikaan D8 en verloor met 6-1. MD1 had weinig moeite met Tempo en won met 8-0. MB1 had moeite met het fysieke spel van Made, kwam wel met 1-0 voor maar in de 2de helft was het spel te slordig en kon Made de wedstrijd door 3x te scoren in

hun voordeel beslissen. JA1 speelde in het begin ook al slordig en zo kon DDHC de 1ste goal maken. Daarna liep het wat beter maar na rust kwam DDHC eerst nog terug tot 3-2 voordat JA1 uitliep tot de eindstand van 7-3. M6E1 won door een doelpunt van Babs in de laatste minuut met 3-2 van Etten Leur. JD1 won bij Prinsenbeek met 6-0, maar MC1 verloor met 8-0 van Tempo. JB1 versloeg Made in een nogal fysieke wedstrijd met 9-1 en Ma1 won alweer, nu met 2-0 van Breda. M8E1 deed het prima tegen Pelikaan en won met 7-1. De Veterinnen verloren van 4-0 van Warande. Zondag won Dames 1 met 3-2 van Liberty in een gelijkopgaande wedstrijd. Heren 1 begon wat laat aan hun wedstrijd tegen Were Di doordat de gasten wat problemen hadden. Het liep niet bij onze heren hoewel zij mogelijkheden genoeg hadden om te scoren, vooral voor rust kregen zij talloze strafcorners. Na een 1-0 voorsprong stond het in de 2de helft ineens 1-3 voordat eindelijk de 1ste strafcorner werd benut. Were di maakte een eind aan de spanning door het 4de en laatste doelpunt

te maken. De Veteranen en Prinsenbeek verdienden eigenlijk allebei 1 punt, maar toch gingen de gasten er met 3 punten vandoor. Na een 1-1 stand scoorden zij vlak voor tijd wat gelukkig de 2-1. Programma 3 april thuis 14.00 Veterinnen-Push A Zaterdag 5 april thuis 9.30 M8E1-Push E10 9.30 M6E2-Etten Leur E6 11.15 JB1-Olympia B1 12.45 JD1-Goes D1 14.15 MC1-Pelikaan C3 16.00 MA1-Prinsenbeek A2 Uit 9.00 Prinsenbeek E62-J6E1 9.00 Liberty F2-JF1 9.00 DDHC F1-MF1 10.30 Push E14-M6E1 13.30 Goes A1-JA1 13.45 Olympia B1-MB1 14.45 Etten Leur D6-MD1 15.00 Goes D4-MD2 Zondag 6 april uit 12.45 Pelikaan D-Veteranen A 13.00 Zwart wit 9-Heren 1 nnb Tilburg 17-Dames 1 PAGINA 24

SportColumn Louis Bovée

De Hanegraafjes Op een lentemiddag in 1984 belde ik aan bij de witte villa van Jacques en Marina Hanegraaf in het buitengebied van het dorpje Schijf, enkele meters van de grens met België. Marina deed open. Jacques zat nog in een interview met een beeldschone blondine van toenmalig weekblad De Tijd. Aan de keukentafel van het indrukwekkende pand wachtte ik geduldig op mijn beurt. Nadat de ’Amsterdamse stoot’ was vertrokken, zakte ik diep weg in een fauteuil. We begonnen te praten over maatschappelijke ontwikkelingen, politiek (de onstuitbare opmars van de Centrum Democraten onder leiding van de omstreden Hans Janmaat) en het ondoorgrondelijke wielerwereldje. Hij vertelde openhartig over de linkeballen in het peloton, welke coureurs én ploegleiders naar spuit en pil grepen en wie wat verdiende. Zelfkritiek vermeed hij niet. Mijn oren klapperden. Met geen woord repte hij over het feit dat ik zijn onthullingen voor mezelf moest houden. Hij ging hiervan uit. Na twee uur opperde ik: ”Ik was gekomen om je te interviewen voor de Aktueel.” Jacques: ”O ja, da’s waar. Steek van wal.” In mijn bedrijfs-Golfje huiswaarts trok ik de conclusie er een nieuwe vriend bij te hebben, een conclusie die bleek te kloppen. Jacques bouwde een mooie carrière op. Hij won twee nationale titels, een aantal klassiekers (waaronder de Amstel Gold Race) en in de Tour de France droeg hij twee dagen de gele trui. Jacques genoot de reputatie van een uitstekende koerskapitein op wie de kopman blind kon varen. Hij liet zich de mond niet snoeren door zijn strenge bazen. Vandaar dat hij regelmatig botste met Peter Post en Jan Raas. Voor Bernard Hinault verrichtte hij tijdens de editie 1988 van La Grande Boucle meesterknechtwerk. Sindsdien zijn Hinault en Hanegraaf - die vloeiend Frans, Engels en Duits spreekt - zeer close. In 1994 moest Jacques abrupt stoppen, na bij een trainingsrit in Zwitserland tegen een plotseling overstekend hert te zijn gereden. Daarbij liep hij onder meer gebroken rugwervels op. Toen hij was hersteld, sloeg intelligente, slimme Jacques nieuwe wegen in. Met succes, soms met minder succes. Het kenmerkt hem bij tegenslagen zijn eigen verantwoordelijkheid te pakken. Jacques beschikt over een ongekende handelsgeest. Hij slaagt er in met geld méér geld te maken. Hij zag al vroeg dat China toonaangevend zou worden in de wereldeconomie. Tot op hoog niveau wist hij contacten te leggen. Zakenman Jacques is zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Zijn zoon Junior trad in zijn voetsporen. Als coureur leerde Junior zijn beperkingen snel kennen, waarna hij zich volledig op zijn universitaire studie toelegde. De avonturier uit St. Willebrord heeft momenteel een prachtige baan in Shanghai waar hij samenwoont met zijn uit Chaam afkomstige vriendin Joyce. Zondagavond 9 maart tegen half twaalf rinkelde mijn gsm. Jacques! Hij had begrepen dat mijn relatie op de klippen was gelopen en wilde me een hart onder de riem steken. ”Het verbaast me niet, Louis. Mag ik toch wel zeggen, want wij zijn vrienden. Ik had het zien aankomen. Jullie pasten gewoon niet bij elkaar. Te verschillende achtergronden. Werkt uiteindelijk niet. Mocht je verdrietig zijn, dan is het misschien een schrale troost te weten dat in het leven alles vergankelijk is.” Een paar dagen later ontving ik een mailtje uit Shanghai. Ook Junior, wiens belevenissen in China in boekvorm gaan verschijnen, toonde zich begripvol en wenste me kracht en sterkte. Voor de wielrenner Jacques Hanegraaf had ik veel respect, voor de mens-Hanegraaf nog meer. Net als dat ik dat heb voor zijn zoons Junior en Jochem en zijn vrouw Marina. Toppers!

Prijsuitreiking van het Groot Biljarttoernooi BOSSCHENHOOFD - Op zaterdagmiddag 5 april gaat de Ouderenbond in de Blokhut hun Nederlaag Biljarttoernooi afsluiten met een feestelijke prijsuitreiking. Het toernooi was een groot succes en had een record aantal deelnemers afkomstig uit heel West Brabant. Er deden 465 se-

nioren mee. In november is het toernooi begonnen en op 7 maart was de laatste wedstrijd. De Ouderenbond is van mening dat dit wellicht het grootste senioren biljarttoernooi van Nederland is. Voor elk deelnemende team is een beker, bokaal, standaard of een medaille beschikbaar. De Blokhut gaat om één uur open.

BC Hoeven Zondag ging BC Hoeven naar Dinteloord om de op een na laatste wedstrijd te spelen van de vervolg competitie. Ze begonnen zoals altijd met de dubbels. De meisjes hadden niet bijzonder veel tegenstand en waren dus snel klaar met hun wedstrijden. Dit was ook het geval bij de jongens dubbel. Hierna volgden de enkels. Denise was goed bezig en won vrij gemakkelijk. Stefan was ook lekker op dreef en won met gemak van de tegenpartij. Siemen moest wel even aan de bak en had het even een tikje moeilijker, maar de tweede set pakte hij de punten weer terug. Tussenstand op

dat moment was 5-0 Isa-Dora begon vrij eenvoudig met de eerste set maar de tegenstander heeft in de tweede set een mooie poging gedaan om terug te komen,helaas mocht het niet baten en won Isa-Dora de partij en werd het daardoor 6-0 voor BC Hoeven. De mixen waren voor beide mixteams eenvoudig te spelen en deze hebben ze dan ook nog gewonnen. Eindresultaat 8-0 voor BC Hoeven! De laatste wedstrijd van deze vervolg competitie zal in sporthal de Parrestee worden gespeeld op donderdag avond 10 april vanaf 18.30 uur. Op dat moment wordt dan ook duidelijk wie er dit jaar kampioen zijn geworden.


GOORDEN WOUW B.V. Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar:

Gemotiveerde containerauto-chauffeurs In bezit van rijbewijs BCE en chauffeursdiploma Ervaring met haakarm-containerauto is een prĂŠ motivatie om hiermee te leren werken is vereist! De werkzaamheden bestaan uit het vervoeren van losgestorte Landbouwprodukten en conserven, met afzetcontainers, zowel nationaal, als internationaal Ben jij bereid om meerdere overnachtingen in de week te maken en te werken met verschoven diensten, dan bent jij wellicht onze kandidaat! vul snel het sollicitatieformulier in op onze website www.goordentransport.nl mailen mag ook: planning@goordenwouw.nl

Goorden Wouw B.V. Donkenweg 6 4724 SN Wouw 0165-304051

Algemene Kennisgeving Agenda van de openbare vergadering van de CliĂŤntenraad SW op maandag 7 april 2014 (aanvang 15.00 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal. 1. Opening / berichten van verhindering / vaststelling agenda. 2. Besluitenlijst van de vergadering van de CliĂŤntenraad SW op 17 februari 2014. 3. Mededelingen. 4. Besluit van de gemeente Roosendaal m.b.t. het niet verlengen van tijdelijke SW-dienstverbanden vanaf 2015. 5. Stand van zaken nieuwe wetgeving en de bestuursopdracht. 6. Deelname aan ĂŠĂŠn van de projecten van BUS. 7. Voordracht (2) nieuwe leden CliĂŤntenraad. 8. Rondvraag. 9. Sluiting.

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11) Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0031 (0)165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD! Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren.

Magazine

Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN14 plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf

tot

â&#x201A;Ź

â&#x201A;Ź SNJ â&#x201A;Ź 0,60 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg â&#x201A;Ź 0,45 p/kg â&#x201A;Ź 4,00 p/kg â&#x201A;Ź 3,50 p/kg â&#x201A;Ź 3,00 p/kg â&#x201A;Ź SNJ â&#x201A;Ź 0,70 p/kg â&#x201A;Ź 0,80 p/kg â&#x201A;Ź 0,90 p/kg â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 0,30 p/kg â&#x201A;Ź 0,15 p/kg â&#x201A;Ź SNJ â&#x201A;Ź 0,10 p/kg â&#x201A;Ź

â&#x201A;Ź 0,70  â&#x201A;Ź

  per kg per stuk

VOORJAARS

L VO M BO TIES AC

MC GREGOR 21 overhemd

89,95

GAASTRA trui

89,90

Bekijk onze aanbiedingen snel online

WWW.BOMONT.NL

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU

DOMBURG

OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16


Uitslaande brand in Bosschenhoofd Gezellige paasmarkt op obs De Linde OUD GASTEL - Op vrijdagavond 11 april opent openbare basisschool De Linde haar deuren om de jaarlijkse Paasmarkt te vieren. Vanaf 17.30 uur zijn alle leerlingen met hun familie en kennissenkring van harte welkom om er een gezellige en sfeervolle avond van te maken tot de klok van 21.00 uur. Een spellen-activiteitenkaart, die gekocht kan worden bij de ingang van de school, zorgt ervoor dat de kinderen zichzelf urenlang kunnen vermaken, zonder dat de ou-

ders zich erom hoeven te bekommeren. Er kan meegedaan worden aan allerlei (paas) spelletjes. Ook de volwassenen kunnen hun ei kwijt op de Paasmarkt. Nadat men een rondje door de school gemaakt heeft langs de diverse klassen en kraampjes, kan men in de aula, onder het genot van koffie, thee of limonade met een zoete of hartige versnaperingen, meedoen aan het Rad van Fortuin. Iedereen is van harte welkom om vrijdagavond 11 april de gezellige “linde-sfeer” eens van dichtbij te komen proeven!

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS INLOOPSPREEKUUR BOSSCHENHOOFD - In een woning de Hoogstraat in Bosschenhoofd heeft woensdagmiddag een uitslaande brand gewoed. De brand bevond zich op de bovenste verdieping van de woning. Een hoogwerker en tankautospuit waren ter plaatse. Vanwege de moeilijke waterwinning werd ook een tweede voertuig opgeroepen en is de Pastoor van Breugelstraat gedeeltelijk afgesloten geweest voor het verkeer. De brand was snel weer onder controle. FOTO BERT SALARI / S-IMAGES

Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. BERNARDUS VAN CLAIRVAUX Postbus 174, 4730 AD Oudenbosch; Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; bankrekening NL17 RABO 0140 702 032 t.n.v. RK H Bernardus van Clairvaux parochie Pastoraal team: Pastoor Maickel Prasing, 0165-330502; pastoraal werker Annemiek Buijs-Tuytelaars, 0165-330502; diaken Peter Hoefnagels, 0165-330502; pastoraal werkster zr. Elly v. Dijk, 0165-330502; priester-assistent Alex Schuerman, 0164248005; teamassistent Eric Roovers, 0616540840. Adreswijziging: Gaat u verhuizen of komt u in de parochie wonen, laat het dan even weten. Ziekenbezoek: Bent u langdurig ziek of ligt u in het ziekenhuis en wilt u graag bezoek van een van de pastores, dan kunt u altijd met hen contact opnemen of dit melden bij uw pastorie of secretariaat. Misintenties: Misintenties aangeboden voor vrijdag zullen in de eerstvolgende Bode verschijnen. Als ze later worden aangeboden, worden ze niet gepubliceerd, maar wel in de betreffende viering afgeroepen. Caritascollecte: De collecte in het weekeinde van 5 en 6 april is bestemd voor de noden in onze eigen parochie. Kledinginzameling: Op donderdag 10 april kunt u tweedehands kleding, schoenen en allerlei soort ander textiel tussen 18.00u en 19.00u in goed gesloten zakken of dozen inleveren bij de kerken in Oudenbosch. De opbrengst is bestemd voor Mensen in Nood. Kunt u de kleding niet zelf brengen, dan kunt u contact opnemen met de fam. Tilleman, 0165-312126. Dirigent gezocht: Het parochiebestuur zoekt voor koor Future uit Hoeven met ingang van 1 september 2014 een enthousiaste en vakbekwame dirigent(e). Het koor repeteert op maandagavond, uitgezonderd in de schoolvakanties. Belangstellenden wordt gevraagd zo snel mogelijk te reageren via bestuur@koorfuture.nl. BASILIEK H.H. AGATHA & BARBARA Markt 59, 4731 HN Oudenbosch; 0165330502; fax 0165-330514; basiliek@ipvoudenbosch.nl. Op werkdagen is er van 9.00u tot 12.00u iemand in de pastorie aanwezig om uw misintenties en boodschappen in ontvangst te nemen. U kunt altijd telefonisch een afspraak maken met de pastoor. Donderdag 3 april 19.00u Hellemonskapel; eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Vrijdag 4 april 10.00u Hellemonskapel; eucharistieviering; 1e vrijdag van de maand. Voorganger: pastor A. Schuerman.

Zondag 6 april 11.00u Basiliek, eucharistieviering, 5e zondag v.d. Veertigdagentijd. Voorgangers: pastoor M. Prasing en diaken P. Hoefnagels. Intenties: Alegonda Schrauwen-Schroeijers; overl. ouders Buijs-Perdaems; Jeanne Buys en Annie Buys; overl. ouders Cor en Lucie Verpalen-Teunissen en hun dochtertje Ceciel; Tonny Sprenkels e.v. Geert v. Domburgh (verj.); dhr. en mw. v. Herpt (verj. vader); overl. ouders Kees Konings en Riet Grimbergen; Kees Brans e.v. Zus Koevoets; Rina Mariën-v. Meel (verj.); Rinus de Kroon; overl. ouders Maenhout-Vermue; Piet Nollen. Lector: C. de Jong. Acolieten: Willem, Boudewijn, Lekisha. Koor: Chavarim. Dinsdag 8 april 19.00u Hellemonskapel, woord- en communieviering. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: voor alle overledenen van onze geloofsgemeenschappen. Donderdag 10 april 19.00u Hellemonskapel; eucharistieviering. Intentie: Cisca den Braber. Winkel en Museum: Mooie kaarsen, beelden, boeken zoals “100 jaar Basiliek” en nog meer zijn te verkrijgen in de winkel. Die is dagelijks open van 13.00u tot 16.00u en bereikbaar via de kerk of het Doelpad. H. HART VAN JEZUS BOSSCHENHOOFD Pastorie: Pagnevaartdreef 1, 4744 RE Bosschenhoofd, 0165-312747. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zaterdag 5 april 17.00u Woord- en communieviering; 5e zondag v.d. Veertigdagentijd. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: overl. ouders Verhoeven–Rijsdijk; overl. ouders Koevoets–v. Overveld; Peter en Anja Lazeroms; Toine Lazeroms; Toon v. Elteren (jgt.); Ronald v. Aert (jgt.); om zegen over onze huisgezinnen, kinderen en kleinkinderen; ter ere v.d. H. Clemens uit dankbaarheid. Dinsdag 8 april 9.00u Eucharistieviering. Voorganger: em. pastoor H. Pitt. Intentie: ter ere v.d. H. Clemens tot zekere intentie. H. LAURENTIUS OUD GASTEL Secretariaat: Korte Dreef 4, 4751 HZ Oud Gastel, telefoon 0165-511286, geopend ma-di-vr van 10u tot 12.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Zondag 6 april 09.30u Woord en communieviering; 5e zondag v.d. Veertigdagentijd. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: Adriana Antonissen e.v. Josephus Vergouwen eerder wed. v. Antonius Wagemakers (jgt.); Rook Backx e.v. Jaantje v. Rooy, Tante Net v. Rooy en Aart v. Eekelen e.v. Kitty Bastiaanse (jgt.);

overl. ouders Jos en Dina BastiaansenGraste en overl. ouders Bertus en Jo v.d. Vorst-v. Oosterhout; fam. Mastboom–v.d. Loo; Jan Schrauwen e.v. Rina v. Aert; Cornelis Verkaart; Alicia Vlekke. Overleden: Op 26 maart overleed Riek Mol, wed. v. Jos v. Dongen. We hebben afscheid van haar genomen op maandag 31 maart, waarna we haar hebben begeleid naar haar laatste rustplaats op ons kerkhof. We wensen de nabestaanden veel sterkte. H. PAULUS OUDENBOSCH Jasmijnlaan 3, 4731 CC Oudenbosch; 0165312181; paulus@ipv-oudenbosch.nl; www. paulus.ipv-oudenbosch. Het secretariaat is geopend op dinsdag van 10.00u tot 12.00u en op woensdag aansluitend op de viering tot 20.00u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Woensdag 2 april 19.00u Woord- en communieviering in de dagkapel. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intentie: Luus de Kok, wed. v. Piet Brouwers. Koster: R. Baecklant. Zaterdag 5 april 19.00u Woord- en communieviering; 5e zondag v.d. Veertigdagentijd. Voorganger: diaken P. Hoefnagels. Intenties: overl. ouders Broos-Ripmeester; Luus de Kok wed. v. Piet Brouwers. Lector: M. v. Leeuwen. Koster: R. Baecklant. Koor: Pauluskoor. Zondag 6 april 11.00u Woord- en communievering in de dagkapel. Voorgangers: T. en J. Steegmans. Intentie: Luus de Kok wed. v. Piet Brouwers. Koster: B. Claassen. Woensdag 9 april 19.00u Eucharistieviering in de dagkapel. Voorganger: pastor A. Schuerman. Intenties: Bas du Pont e.v. Jeanne v. Dongen; Luus de Kok wed. v. Piet Brouwers. Koster: R. Baecklant. Overleden: Op woensdag 26 maart overleed Luus de Kok, wed. v. Piet Brouwers. We hebben afscheid van haar genomen op woensdag 2 april, waarna we haar hebben begeleid naar haar laatste rustplaats op het kerkhof in Standdaarbuiten. We wensen de nabestaanden veel sterkte. ST. JAN DE DOPER HOEVEN Pastorie: St. Janstraat 38, 4741 AR Hoeven, 0165-502336.De pastorie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.30u en 11.30u. Het pastoraal team is bereikbaar via de pastorie van de Basiliek in Oudenbosch. Vrijdag 4 april 10.00u Eucharistieviering; 1e vrijdag van de maand. Voorganger: pastoor M. Prasing. Intenties: voor alle levende en overleden leden v.d. KBO; overl. ouders Hoendervangers-Voeten, zoon Johan en schoonzoon PAGINA 26

Pierre; Emma Sweep-Nooren wed. v. Kees Sweep. Koor: Vrijdagkoor. Zondag 6 april 09.30u Eucharistieviering; 5e zondag v.d. Veertigdagentijd. Voorganger: pastor. A. Schuerman. Intenties: Robin de Hoon die vanmiddag wordt gedoopt; Franciscus Aarts en Arnolda Verhoeven; overl. ouders Aarts-v. Dommelen en zoon Kees; Maria v. Herwijnen en Petrus Verhoeven; Adrianus v. Oosterhout en Adriana v. Oosterhout-v. Meel; overl. ouders Johannes Rijnvos en Adriana v. Loenhout; overl. ouders v.d. Vorst–Schouw en overl. kinderen; overl. ouders Cor Nouws en Lauw Dekkers; Adri Kuystermans e.v. Jaantje Veeke; Sjaan Rebbens e.v. Paula v. Merrienboer; overl. ouders Lauwerijssen-Dirven; Frans Martens e.v. Anna Oostvogels (jgt.); Adrianus v. Oosterhout e.v. Adriana Vermunt (jgt.); Sjef Potters e.v. Jeanne Hellemons (jgt.); Eliesbeth Bouwens-Scheepers (jgt.). Lector: F. Buys. Misdienaars: Bart en Manon. Koor: St. Janskoor. Doopviering: 13.30u Robin de Hoon, zoon v. Koen en Esther de Hoon-Martens. We wensen de dopeling en zijn ouders van harte proficiat. Overleden: Op zaterdag 29 maart overleed Cor Schouw, wed. v. Toon v. Ginneken. We hebben afscheid van haar genomen op woensdag 2 april, waarna we haar hebben begeleid naar haar laatste rustplaats op ons kerkhof. We wensen de nabestaanden veel sterkte. Musical: Op Palmzondag, 13 april, geeft Future om 15.00u een uitvoering van de musical ‘Jesus Christ Superstar’. De toegang is gratis. Iedereen is welkom. Stabat Mater: Tijdens de viering op Goede Vrijdag, 18 april, om 19.00u zal een uitvoering worden gegeven van het ‘Stabat Mater’ van G. Pergolesi door het Dameskoor uit Hoeven en het Dameskoor van de Goede Herderkerk in Roosendaal. Koor en solisten Suus Lichtendahl en Annemiek Buijs-Tuytelaars worden begeleid door een strijkersensemble uit het Roosendaals Symfonieorkest en organist Imelda Hack. PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 6 april, de vijfde zondag van de veertigdagentijd, zal voorgaan ds. P. de Graaf uit Zierikzee. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Tijdens de veertigdagentijd zij ze bezig met het octaafproject. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven).

Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 6 april begint de kerkdienst in Oudenbosch om 9.00u en in Oud Gastel om 10.30u. Voorganger is dan ds. Ch. Inkelaarde Mos. Deze week: Dinsdagmiddag is de Soos voor senioren van 14.00-16.00u. Iedere woensdagavond van 19-20u gebedskring in de Pastorie. Ook op woensdagavond repeteert het kerkkoor van 20-22u in de kerk. Elke donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30u is de Pastorije geopend voor een kopje koffie/thee en een luisterend oor. Tot slot: Een beetje regen kan een bloemstengel kracht geven. Een beetje liefde kan een leven veranderen. VOL EVANGELIE GEMEENTE ‘OP DE ROTS’ Erediensten iedere zondag aanvang 10.30u. Bijbelstudie en bidstond donderdagavond aanvang 19.30u. Adres: Constantijn Huijgensplein 12, 4741 AZ Hoeven. Website met iedere maand een nieuwe overdenking en de actuele agenda: www.opderots.nl. Voorganger J. Mulder, 0165-316064. Donderdag 3 april bidstond. Zondag 6 april gaat J. Mulder voor. Donderdag 10 april bijbelstudie.


VACATURES

PERSONEEL GEVRAAGD Dorpsstraat 134 4711 EL Sint Willebrord www.eeterijtheike.nl info@eeterijtheike.nl

Wij zijn op zoek naar:

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

een vlotte medewerker m/v voor de bediening -Liefst met enige ervaring -Uren in onderling overleg En een

nette interieurverzorgster Voor inlichtingen en/of sollicitaties kun je contact opnemen met Wim Wink, 0165-382669

Wij zijn op zoek naar een vlotte, Ă&#x20AC;H[LEHOHDOOURXQG

medewerkster liefst met ervaring

Slagerij van de Riet 3DVWRRUYDQ%UHXJHOVWUDDW %RVVFKHQKRRIG_WHO

Vacature parttime commercieel medewerker binnendienst m/v Rapo is gespecialiseerd in de teelt van aardbeiplanten en vruchtboomonderstammen. Onze producten worden afgezet in binnen- en buitenland, we beschikken dan ook over een verkoopnetwerk verdeeld over heel Europa. We zijn op zoek naar een parttime medewerker die 3 dagen per week deel gaat uitmaken van ons team, in drukke seizoenen is het wenselijk om meer uren te werken. Functieomschrijving Als duizendpoot binnen het bedrijf ben je het aanspreekpunt voor klanten en relaties. Je zorgt voor een correcte afhandeling van offertes, verwerkt binnenkomende aanvragen en de documentatie hiervan. Je biedt ondersteuning aan het verkoopteam. Daarnaast zijn er diverse andere administratieve werkzaamheden. Functie-eisen Wij zoeken iemand met MBO / HBO niveau. Werken in een klein team is geen bezwaar voor je. Kennis van Engels- en Duitse taal is goed, zowel mondeling als schriftelijk, Spaanse taal is een prĂŠ. Je hebt een ďŹ&#x201A;exibele instelling, bent stressbestendig, klantvriendelijk, communicatief vaardig, werkt accuraat en kunt goed overweg met MS OfďŹ ce. AfďŹ niteit met de land- en tuinbouw is een prĂŠ. Solliciteren Per mail aan mevr. M. Nagtzaam via info@rapo.nl of per post aan Rapo BV, t.a.v. M. Nagtzaam, Rucphensebaan 58, 4706 PJ Roosendaal.

Kom nu al kijken naar jouw werkplek voor deze zomer en maak kennis met je nieuwe collegaâ&#x20AC;&#x2122;s!

Meld je aan voor de wervingsdag op 12 april!* Je bent welkom bij McDonaldâ&#x20AC;&#x2122;s Oud Gastel tussen 10.00 en 11.00 uur en bij McDonaldâ&#x20AC;&#x2122;s Etten-Leur tussen 12.00 en 13.00 uur.

Voor onze restaurants in Etten-Leur, Hazeldonk, Roosendaal en Oud Gastel zijn wij op zoek naar nieuwe medewerkers. Wij zoeken:

Solliciteer direct online via:

) Enthousiaste en gemotiveerde collegaâ&#x20AC;&#x2122;s van 16 jaar en ouder ) Collegaâ&#x20AC;&#x2122;s die bereid zijn om in het weekend en in de avonduren te werken ) Collegaâ&#x20AC;&#x2122;s die maximaal 12 uur per week willen werken

www.werkenbijmcdonalds.nl Dit is ook mogelijk zonder deelname aan de wervingsdag.

Wij bieden: ) "!"!"%!&! volgens de Horeca-CAO ) (&!"!&!" ##"###&!#

* Aanmelden voor de

wervingsdag kan alleen via administratie.etten@nl.mcd.com. Vermeld bij de aanmelding je naam en bij welke vestiging je wil deelnemen aan de wervingsdag.


PASEN

KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! SFEER LANTAARN

CULINAIRY GARDEN COMPLETE KWEEKSET

JODVPHWWHNVWHQNRRUG [FP

ERQVDLNUXLGHQ JURHQWHQRI EORHPHQ

N D! WO O NTR E

TRENDY WINDLICHT PHWWHNVW [FP

6.49

1.29

DOUCHE RADIO

HUISDIEREN MAT

GLYHUVHNOHXUHQ

FUNNY BADMUTS

1.49

VXSHU]DFKWIOHHFH GLYHUVHNOHXUHQ [FP

3.49

3.29

WERCKMANN TUINGEREEDSCHAP Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; 

1.49

5.49

VOLPILWPRGHO GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ

LEBARA MOBILE SIMKAART LQFOPLFUR6,0NDDUW RRNJHVFKLNWYRRU VPDUWSKRQHV verkrijgbaar bij de kassa en/of servicebalie

WUHQG\NOHXUHQ [[FP

6-IN-1 ZADENSET EORHPHQ NUXLGHQRI JURHQWHQ

2.49

0.65

DAMES TRENCHCOAT

[FP

]ZDUW]DQGRISULQW SRO\HVWHU PDWHQ6;/

ZE G ROTE KE U ! S N D ES IG

1.29

(OGHUV 

MIEREN- OF SLAKKENBESTRIJDER

JHEUXLNVNODDU PO

WERCKMANN SPADE OF BATS PHWHVVHQKRXWHQVWHHO

TO P KWALIT (OGHUV 

JHEUXLNVNODDU mieren: JUDP slakken: JUDP

E IT!

3.19

MIEREN LOKDOOS 6(7

1.99

2.99

NAADLOOS ONDERGOED

1G B

2.99

(OGHUV 

11.99

HEREN SOKKEN

GLYHUVHNOHXUHQ PDWHQ6;;/

GLYHUVHNOHXUHQ HQGHVVLQV PDWHQ

BOXER, HEUPSLIP, TAILLESLIP

1.69

COMFORTBEHA, SINGLET, TOP

2.49 et l intern mobie . â&#x201A;¬15, en max oed eg lt be

T/M DINSDAG 8 APRIL

KUNSTSTOF KWEEKKAS

TUIN ZITKUSSEN

ONKRUID BESTRIJDER

VFKRIIHOKDUNRINUDEEHU YDQYHU]LQNWVWDDO JD]RQKDUNYDQNXQVWVWRI H[WUDVWHYLJHJHODNWHKRXWHQ VWHHO[FP

DAMES BROEK

0.69

(OGHUV 

VAN WOENSDAG 2 APRIL

1.69

(OGHUV 

SCHELPVORM ZANDBAK

3 PAAR

vanaf: (OGHUV 

1.89

SUN VAATWASTABLETTEN

RRNWHJHEUXLNHQ DOV]ZHPEDG [[FP

DOOLQRQH K\GURILOP

DAMES TOP PDWHQ 6;;/

2.99

7.49

KINDER STOEL VWDSHOEDDU

1.99

4.49

SHINE GLANSSPOELMIDDEL OLWHU

0.79

8 0 STU KS

6.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

H[FOLQKRXG

Profile for Uitgeverij de Bode

Dh 20140402  

Dh 20140402