Page 22

ST UD IE&O PLEIDI NG2 0 1 4

ISIS KORENHOF, 11 JAAR.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan?

Weet jij al naar welke school je gaat?

Ja we hebben zo’n leuke juf. We doen altijd grappige dingen en hebben altijd wel lol.

Ik heb nog geen open dagen bekeken. Maar ik ga liever niet naar het Rijks, dat lijkt me veel te druk. Ook zou ik het leuk vinden om samen met mijn vriendinnen naar een andere school te gaan, maar het gaat mij toch meer om de school.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Ja, ik vind het jammer dat ik juffrouw Ellis dan niet meer krijg. Zij is heel grappig en ze lost dingen op als er iets is. Ook de leuke klas ga ik zeker missen.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Dat je ieder uur een ander vak met een andere leraar krijgt. En ik vind het ook wel spannend, ik ben bang dat ik dan misschien weer wordt gepest. Ik ben vroeger namelijk op een andere basisschool wel eens gepest en daarom ben ik naar het Montessori gegaan.

STERRE NAPJUS, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat? Het liefst het Moller of het Roncalli, dat lijkt me gewoon leuk. Bij het Roncalli heb ik al een keer de open dag bezocht, maar ik wil er dit jaar nog een keer gaan kijken. Het liefst ga ik natuurlijk ook met mijn vriendinnen, maar ik ga ze niet achterna.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Ja heel jammer, ik ga de leerkrachten, de leuke klas en de dingen die hier we doen, zoals het kamp missen.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Nieuwe kinderen en de verschillende leraren. Ik vind het eigenlijk helemaal niet spannend.

ISA GRAAFMANS, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat? Ik denk het Roncalli. Heel mijn familie zit er op of heeft er gezeten. Bij het Roncalli heb ik ook al vaak gekeken. Het zag er gezellig uit en er hing een goede sfeer. Het maakt mij niet zo veel uit om hier samen met mijn vriendinnen van nu naartoe te gaan, maar het zou wel leuk zijn.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? De gezelligheid en het maken van nieuwe vriendinnen. Ik vind het eerder leuk dan spannend om naar een nieuwe school te gaan.

DAPHNE WATTIMENA, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat? Ja, een beetje. Ik denk het Moller of het Rijks. Mijn vader zat op het Moller, maar mijn moeder wil liever dat ik naar het Rijks ga. Ik ga het liefst naar het Moller, daar zitten kinderen die ik al ken. Ik heb alleen nog geen open dagen bezocht. Ik hoef ook niet per se met mijn vriendinnen naar een andere school.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Ja, ik ga de leuke juf missen. En de klas. Al mijn vriendinnen en mijn nichtje zitten op deze school. Het is hier gewoon heel gezellig.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Het leren van nieuwe dingen en het maken van vriendinnen. Wel vind ik het spannend om de Edux toets te maken en te gaan kijken op een nieuwe school.

ANIEK SIJBEN, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat? Het Moller, Juvenaat of het Rijks. Ik heb bij het Rijks, Roncalli en het Moller gekeken. Het Roncalli vond ik niet zo leuk. Toen ik daar kwam hing er voor mij geen goede sfeer. Het liefst ga ik naar een school waar ik me fijn voel en dan kan ik altijd nog contact houden met mijn vriendinnen van de basisschool.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Een beetje wel. Ik heb een leuke klas. Ik heb vriendinnen gehad die mij gepest hebben. Nu zit ik op een school waar ik niet gepest wordt. Toch lijkt het mij wel fijn om nieuwe vriendinnen te maken.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Ik ben benieuwd hoe de leraren zijn. En het maken van nieuwe vriendinnen. Ik vind het wel een beetje spannend, het is nieuw.

ISABEL HESHOF, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat?

VEERLE BROUWER, 11 JAAR Weet jij al naar welke school je gaat? Ja, het Moller of het Rijks. Het Rijks is wat sportiever. Ik hou van sportief bezig zijn. Het Moller is heel rustig en dat lijkt mij een hele leuke school. Ik heb zelf nog geen open dag bezocht. Ik ben wel een keer met mijn zus mee gegaan, toen zij een open dag ging bezoeken. Het zou leuk zijn als mijn vriendinnen mee gingen naar de nieuwe school, maar het gaat mij er om dat ik ergens goed kan leren.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Het lijkt mij niet leuk om hier weg te gaan, maar ik vind het wel leuk om een nieuwe tijd tegemoet te gaan.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Ik ben benieuwd naar het onderwijs. En ik vind het ook leuk

GEK OP ALLES WAT MET ETEN TE MAKEN HEEFT? winkelslagers en ondernemers.

Werken en leren

Ben je op zoek naar een vervolgopleiding, creatief, klantgericht en wil je direct aan het werk? Kies dan voor de foodbranche! Bij SVO vakopleiding food combineer je werken en leren. SVO biedt mbo-opleidingen voor beroepenbij vrijwel alle bedrijven die met eten werken, zoals de slagerij, vis- en groentespeciaalzaak, supermarkt, voedings-industrie en out of home-sector. SVO biedt mboopleidingen van niveau 1 tot en met 4 voor onder andere verkoopmedewerkers, productiemedewerkers, traiteurs,

om nieuwe vrienden te ontmoeten. Ik vind het wel een klein beetje spannend om naar een nieuwe school te gaan, maar bijna niet.

Als je een opleiding volgt bij SVO ga je één dag in de week naar school. De rest van de week ben je aan het werk in een leerbedrijf. Tijdens het werken krijg je begeleiding van een praktijkopleider en werk en leer je tegelijk. Zo sla je twee vliegen in één klap. Werken in de foodbranche: meteen aan de slag, lekker verdienen en volop kansen om door te groeien!

Wil je meer weten, kijk op www.svo.nl en kom naar onze open dag op 22 januari in Goes. SVO vakopleiding food Stationspark 39, Goes

Het JTC, Jan Tinbergen College. Ik vind het een mooie school. Kinderen die ik ken zitten er op en die vinden het een goede school. Bij het JTC, het Gertrudis en het Norbertuscollege heb ik al de open dagen bezocht. Het was leuk om te gaan kijken, maar het JTC vind ik toch het mooiste. Het liefst ga ik met een paar vriendinnen, maar het is ook leuk om nieuwe vriendinnen te maken.

Vind je het jammer om van deze school af te gaan? Het is hier wel leuk, maar het is ook leuk om iets nieuws te gaan doen, het is een beetje dubbel.

Wat lijkt je het leukst aan een nieuwe school? Het maken van nieuwe vriendinnen. Ik vind het eerder leuk dan spannend.

Kan niet, bestaat niet! Service verlenen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Dat is waar Zorggroep Ter Weel voor staat! De service richt zich op cliënten die wonen in de woonzorgcentra en cliënten die de dagbehandeling of dagverzorging bezoeken. Zorggroep Ter Weel heeft woonzorgcentra in Goes, Krabbendijke, Yerseke, Kruiningen en Hansweert. De cliënt staat centraal bij Zorggroep Ter Weel. Elke cliënt is een uniek persoon, die zelf de regie van het leven in handen houdt. Kortom, Zorggroep Ter Weel regelt de zorg die de cliënt wenst en nodig heeft met als uitgangspunt: Kan niet, bestaat niet! Ditzelfde geldt voor de stagemogelijkheden! Ter Weel biedt niet alleen stages aan in de zorg, maar ook op allerlei andere vakgebieden, zoals fysiotherapie, activiteitenbegeleiding, facilitaire zaken en ICT. Het maakt niet uit in

welk jaar van je opleiding je zit, wij zijn altijd bereid om mee te denken. Wij bieden ook de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot verzorgende (BBL). Dat wil zeggen dat je in dienst bent bij Zorggroep Ter Weel en daarnaast je opleiding volgt. Ook hier geldt ons motto Kan niet, bestaat niet!, want ook als je tweede- of derdejaars student bent, ben je van harte welkom om in te stromen in het BBL-opleidingstraject!

Meer informatie? Bel 0113 654000 of kijk op www.terweel.nl.

Dbv 20140101  
Dbv 20140101