Page 10

Dansers in de rij voor Roy Julen

KORTE BERICHTEN

GOES Inloopmiddag AIC: Op 7 januari van 13.30-16.30 uur is er een inloopmiddag van het AIC Zeeland in het Wijkcentrum “De Spinne”, Joseph Lunslaan 7 in Goes. AIC luistert en denkt mee omtrent allerlei vragen over autisme. Een MEE consulent Autisme is op deze middag aanwezig met als thema: cliëntenondersteuning door MEE. Iedereen is van harte welkom en de entree gratis. Voor meer informatie kunt u het AIC bereiken op tel: 06-44162779 of email: autismezeeland@hotmail.nl Nieuwjaarsbal: Zaterdag 4 januari houdt dansclub De Vriendschap een nieuwjaarsbal in wijkgebouw de Spinne, J. Lunslaan 7 te Goes Noord. De muziek op dit nieuwjaarsbal is in handen van ons vaste dj-team. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. Deze dansavond begint om 20.00u en de zaal is open om 19.30u. Meer info: www.devriendschapgoes.nl .Iedereen is welkom. Info:0113-228674 of 06-51589217. Ricciotti’s Oudere Jongere Tour: Ricciotti’s Oudere Jongere Tour in Goes op zaterdag 4 januari 15.00 uur in zorgcentrum Ter Weel, Joannaplantsoen 1. Ricciotti ensemble gaat op onderzoek uit naar de muzieksmaak van alle loten aan de stamboom. Het veertigkoppige straatsymfonieorkest laat verschillende generaties kennismaken met elkaars voorkeuren. De wintertournee staat volledig in het teken van de leukste generatiekloof die er bestaat: die in de muziek. Hoe reageert een 65-plusser op dubstep en Rihanna; kunnen operette en schlagers de goedkeuring van hun kleinkinderen wegdragen? Tijdens Ricciotti’s Oudere Jongere Tour speelt het orkest zoals altijd voor totaal uiteenlopende mensen.

GOES - Dansliefhebbers stonden zondag in de rij voor een workshop van choreograaf Roy Julen. De man achter onder meer de choreografieën in het televisieprogramma ‘So you think you can dance’ was in Goes op uitnodiging van Dansstudio Shirley. Hij gaf in sportzaal De Poel twee workshops: eentje voor kinderen vanaf acht jaar en een masterclass voor kinderen en volwassenen. Julen is zowel in Nederland als het buitenland bekend als choreograaf. Hij werkte onder andere voor ‘Dancing Queen’ en ‘Body Language’ en met artiesten als Diana Ross en Yes-R.

Info over toeslagen en regelingen

KORTGENE Schuurverkoop: Zaterdag 4 januari is er tussen 10.00 en 16.00u aan de Oudedijk nr. 3 in Kortgene een schuurverkoop ten bate van het onderhoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. In de koffiecorner is de hele dag verse koffie verkrijgbaar en tussen de middag is er een heerlijke soep. Iedereen is van harte welkom om gezellig rond te snuffelen. Heeft u nog bruikbare spullen, dan kunt u deze tijdens de schuurverkoop komen brengen of contact opnemen met Jan Bosselaar 0113-302931.

GOES - De gemeenten Goes en Noord-Beveland hebben een brochure gemaakt over regelingen voor mensen met HEINKENSZAND een laag inkomen: ‘Laag inkomen, AOW? Regelingen en tips om tóch rond te komen’. Deze is af te halen op het Trein Model Ruilbeurs: Zaterdag 4 januari ’Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs in Congrescentrum De Stenge. Stengeplein 1 te Heinkenszand van 10.00 tot 15.30 uur. U vindt stadskantoor in Goes of te downloaden via www.goes.nl. De langdurigheidstoeslag is één van de zaken die in de brochure aan bod komt. Het is een toeslag voor personen en gezinnen (van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd) die moeten rondkomen van een laag inkomen: maximaal 110 procent van de geldende bijstandsnorm. Normen en voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen staan op www.

goes.nl/bijstand. Daar staat ook de verordening en de beleidsregels. Deze toeslag mogen inwoners gebruiken voor wat ze willen: een nieuwe wasmachine, het betalen van een rekening of het aflossen van een schuld. De langdurigheidstoeslag is een extraatje waarover geen belasting hoeft te worden betaald. Mensen mogen de toeslag één keer per twaalf maanden

aanvragen. Degenen die de toeslag eerder hebben ontvangen moeten een nieuwe aanvraag indienen. ‘Heeft u bijvoorbeeld vorig jaar de langdurigheidstoeslag op 10 januari aangevraagd, dan kunt u op 10 januari 2014 een nieuwe aanvraag indienen’, aldus de gemeente. Vragen over de langdurigheidstoeslag of wilt u een aanvraagformulier ontvangen? Bel 14 0113.

Maxinaal 6000 deelnemers

Start inschrijving Colours by the Sea VLISSINGEN - Op zaterdag 7 juni vindt in Vlissingen de 2e editie van Colours by the Sea plaats. Colours by the Sea is het kleurrijkste loopevenement van Nederland waar je na elke gelopen kilometer ondergedompeld wordt in een prachtige kleur. Een loopevenement geschikt voor jong en oud waarin het vooral draait om de ervaring en beleving. In 2013 stonden er bijna 6000 deelnemers aan de start en werd het loopevenement bezocht door meer dan 15.000 bezoekers. Naast individuele lopers werd het een dag om nooit te vergeten voor o.a. hockeyteams, zwemclubs en schoolklassen. Maar Colours by the Sea bleek ook een echte gezinshappening waar vaders en moeders net zoveel plezier aan beleefden als de kinderen. Samen trainen en samen die 5 km afleggen op eigen tempo. Wandelen of hardlopen het was een groot spektakel. Colours by the Sea beschikt over een uniek parkoers langs de kust dat start op

het feestelijk Bellamypark in Vlissingen om vervolgens via de Boulevard, duinen, strand en glooiing terug te keren naar de finish. Daarna wordt iedereen beloond met een onvergetelijke afterparty. Samen in beweging Het gaat niet om snelheid en overwinning. Iedere deelnemer ontvangt voor de start het unieke Colours by the Sea t-shirt, een eigen persoonlijk startnummer, beschermzakje voor mobiele telefoon, een gekleurde zonnebril. Na de finish ontvangt iedereen een bekertje met kleurpoeder, voor een sensationele kleurexplosie op het Bellamypark. De stichting “Samen in Beweging”, organisator van Colours by the Sea, heeft als doel zoveel mogelijk mensen te laten bewegen door middel van hardlopen. Dit doen zij door het organiseren van bijzondere sportevenementen en het faciliteren daarvan. Verder ondersteunt de stichting waar mogelijk Runningtherapie projecten in Zeeland. Mensen met psychische klachten worden door middel van hardlopen

(Runningtherapie) gestimuleerd aan hun gezondheid te werken. Op 1 januari 2014 om 12.00 uur ‘s middags is de inschrijving open gegaan via www.coloursbythesea. nl. Net als in 2013 doen kinderen onder de 12 jaar weer kosteloos mee met een betalende ouder. Er kunnen maximaal 6000 deelnemers meedoen. De organisatie adviseert tijdig in te schrijven want vol = echt vol.

In de supermarkten op Noord-Beveland kunt u het statiegeld van uw lege flessen doneren aan Jongeren 4 Jongeren. In de winkels staan dozen waarin u uw bonnetjes kunt doen, de opbrengst is bestemd voor de vakantie, die Jongeren 4 Jongeren betaalt en organiseert voor kinderen in Oekraïne die nog nooit een vakantie

‘S-HEER ABSKSKERKE Opera avond: Dorpshuis Versvliet in ‘s-Heer Abskskerke start per 10 januari 2014 een avond om met vrienden een opera te beluisteren en te zien. Op een groot scherm zal de opera La Traviata worden vertoont, gezongen door de tenor Placio Domingo en Teresa Stratas. Reserveren, uitsluitend per telefoon, 0113-312187. Bij te weinig deelnamen, krijgt u van te voren bericht. ‘S GRAVENPOLDER Dansavond OVA: Zaterdag 4 januari houdt OntspanningsVereniging ‘Amicitia’ (OVA) een dansavond in het dorpshuis ‘Ons Dorpsleven’, Poelvoordestraat 3 te ‘s Gravenpolder. DJ Nico verzorgt de muziek. Aanvang 20.00 uur.

Nieuwe reeks zangavonden

Zingen in Verbondenheid

hebben gehad. Het is ook maar de vraag of ze dit nog een keer meemaken in hun verdere leven. Maar ook de ontmoeting die ze met Jongeren 4 Jongeren hebben tijdens hun verblijf in de Karpaten, is een heel belangrijke levenservaring. Helpt u mee die kans waar te maken?

GOES - Op weg naar Pasen samen zingen uit het nieuwe liedboek ‘Zingen en bidden in huis en kerk’. Dat verbindt je met elkaar, met de 2 miljoen mensen in Nederland en België voor wie dit boek sinds mei 2013 ook hun liedboek is, en met de dichters en componisten van overal en alle tijden die in dit boek ook hun verlangen naar Pasen tot uitdrukking gebracht hebben. Hun inspiratie brengt ons in verbinding met ons eigen diepste verlangen naar nieuw leven.

Voor 2014 is er een kalender gedrukt met mooie foto’s van het verblijf dit jaar in Oekraïne. Hiervan zijn er ook nog enkele beschikbaar. De foto’s geven een goed beeld van wat Jongeren 4 Jongeren uiteindelijk doet met de opbrengst van een heel jaar acties voeren. De kalender is te bestellen via het mailadres jongeren4jongeren@gmail.com. De opbrengst is natuurlijk ook weer voor het volgende zomerkamp. Voor meer informatie over Jongeren 4 Jongeren, reisverslagen en alle acties kunt u terecht op de website: www.jongeren4jongeren.com. Wilt u reiservaringen horen, kom dan naar de kerstmarkt waar jongeren in de kraam staan die mee geweest zijn.

Met zijn mooie liederen voor onderweg naar Pasen biedt dit liedboek allen die er uit willen zingen, nu de gelegenheid om in contact te komen met dit diepste Verlangen en zo onze innerlijke verbondenheid zelf te gaan ervaren. In een serie van 8 avonden gaan we met elkaar oefenen om een aantal liederen in een sfeer van innerlijke beleving tot klinken te brengen. Zangervaring is niet vereist. Iedereen is hartelijk welkom om deel te nemen.

Acties voor kinderen Tsjernobyl Vanaf 14.45 uur bent u van harte welkom op de Provincialeweg 7, Kortgene (net buiten Geersdijk), voor koffie en thee. Het concertje begint om 15 uur. Met een korte pauze voor een 2e kopje koffie halverwege, kunt u luisteren naar diverse muziekstukken. Na afloop is er tijd om wat na te praten onder het genot van een drankje. Opgeven voor 5 januari bij Karin Leendertse, tel. 301597 of via de mai: jongeren4jongeren@gmail.com.

KAPELLE Kindervoorstelling: Vrijdag 3 januari kindervoorstelling, Het jaarfeest van St. Hilarius, door Hilaria, (vanaf vier jaar), De Vroone, Kapelle. Op het jaarfeest stroomt het volk tezamen op het marktplein. Voor één dag in het jaar bestaan er geen rangen en standen; de slachter drinkt met de rentmeester, de boer met de schout, de bezembinder speelt met de jonker en de meid..., die vrijt, maar dat doet ze altijd! Zélfs jonkvrouw Isabelle vertoont zich in het openbaar. Het volk kan genieten van de getrainde roofvogels, vendelzwaaien en er is een heus toernooi! Dan komt iemand roet in het eten gooien…! Info: www. hilaria.nl, Kaartverkoop aan de zaal, zie ook www.kapelle.nl

’S-HEERENHOEK Poppenhuismuseum extra dagen open: Door de grote belangstelling van de afgelopen weken is het Poppenhuis en miniatuurmuseum, Deken Tomaslaan 31 in ’s-Heerenhoek extra open op 2, 3 en 4 januari van 11 tot 16 uur. De entree is gratis en is rolstoeltoegankelijk. Het museum heeft de poppenhuizen in Kerstsfeer en ook een heel wintertafereel in 1:12. www.poppenhuisenminiatuurmuseum.nl

Jongeren 4 Jongeren

GEERSDIJK - Zondag 12 januari wordt in de huiskamer van Ina en Wim Versluijs een concert gegeven door Jongeren 4 Jongeren, muzikale leden treden voor u op.

een keur aan modeltreinen en modeltrein toebehoren, rails, wissels, modelhuizen - in de schalen H0, N, Z , nostalgische blikken treinen. Testtafel is aanwezig en wordt u de mogelijkheid geboden om gratis locomotieven of wagons te testen. Nadere informatie: 0113-220493.

PAGINA 10

Op zondag 23 maart, in de veertigdagentijd voorafgaand aan Pasen, zullen wij de door ons geoefende liederen introduceren in de kerkdienst van Doopsgezinden en Vrijzinnige Protestanten te Goes (www.dggoes. doopsgezind.nl). Nico Dekkers is spiritueel docent, musicus en auteur. Hij zal ook de voorganger zijn in de dienst van 23 maart. Zijn meest recente boek is ‘Terugtocht naar het paradijs’ (www.nicodekkers.nl). Data: de woensdagen van 22 januari t/m 19 maart 2014 (niet 12 feb) van 19.30 tot 21.00 uur in de Doopsgezinde Kerk, Westwal 41, Goes. Op loopafstand is er parkeergelegenheid in de parkeergarage aan de Westwal in Goes. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Er wordt een kleine bijdrage in de kosten gevraagd (op de eerste avond te voldoen). Het is de bedoeling de gehele serie bij te wonen. Informatie en aanmelding graag zo spoedig mogelijk en voor 12 januari: nde@zeelandnet.nl of 0113-223900.

Dbv 20140101  
Dbv 20140101