Page 1

Zaterdag 28 mei 2011

Voor de 4e keer start zaterdag 28 mei de Stuwwalloop, het hardloopevenement voor jong en oud, voor het hele gezin! Na de eerste editie in 2008 schreef de pers “De Stuwwalloop is een blijvertje”! En dat blijkt wel, elk jaar groeit het aantal deelnemers, zowel bij de Kidsrun als bij de 5km en 10km loop. Het is dan ook genieten voor de deelnemers om in zo’n prachtig landschap te lopen! In korte tijd heeft de Stuwwalloop regionale waardering gekregen voor zijn mooie en veilige parcours, voor de goede organisatie en de gezellige sfeer bij de start en finish op sportpark Hartenstein. We zijn er dan ook trots op dat de Stuwwalloop om die reden is uitgekozen onderdeel te zijn van het IRun2BFit programma van de 2ejaars leerlingen van het Olympus College in Arnhem Zuid. Een project dat jongeren wil laten ervaren wat bewegen en een gezonde leefstijl betekenen voor hun gezondheid. U leest er meer over in deze krant.

Sponsoren

WPG Research

Opnieuw is voor de klim van de Italiaanseweg de KlimOp-prijs te winnen, beschikbaar gesteld door Bloemenhuis Klimop in Oosterbeek. De winnende tijd vorig jaar was bij de dames 3.41 min en bij de mannen 3.01 min. Kan het nog sneller? Atletiekverenigingen en loopgroepen voor beginners gaan in hun trainingen de Stuwwalloop als einddoel gebruiken. Een concreet doel dat de beginnende lopers motiveert en inspireert! Bijna 250 leerlingen van basisscholen hebben vorig jaar De SpeelboerderijKidsrun gelopen. De meeste basisscholen in de gemeente Renkum waren vertegenwoordigd en we zien steeds meer kinderen van basisscholen uit de regio aan de Kidsrun deelnemen. Het succes van de Stuwwalloop wordt gedragen door de ruim 100 vrijwilligers die er voor zorgen dat de lopers een veilig parcours hebben en het publiek op sportpark Hartenstein kan genieten van een prachtig loopfestijn. De samenwerking met OKC Onder Ons en Rotary Club Oosterbeek, de onmisbare bijdrage van onze sponsoren en de medewerking van de gemeente Renkum maken dit hardloopevenement tot een blijvertje! Louis ter Huurne, voorzitter Stichting Stuwwalloop

Gemeente Renkum

Uitgeverij CONNECT


Voor informatie www.despeelboerderij.nl T. 0317 351325 E. info@despeelboerderij.nl Kunstgras

Bram Streeflandweg 111, Renkum T. 0317-313049

Goede leerresultaten en een focus op kunst, cultuur en natuur.

Gespecialiseerd in heerlijke biologische kwaliteitswijnen. Kom langs in de gezelligste wijnwinkel van Oosterbeek.

isdegeen boerderij“ is Stilstaan hoofdsponsor van

0317 312247 pTel. Kids Run

Terwijl u zaken doet, doen wij uw administratie

beweging ! “

De Shell Card is een slimme brandstofpas voor ondernemers. U en uw medewerkers kunnen er makkelijk mee tanken en veilig afrekenen. U bent geen tijd meer kwijt aan brandstofadministratie en u bent bij Shell zeker van scherpe prijzen en brandstoffen van hoogwaardige kwaliteit. Kom voor meer informatie of een aanvraagformulier naar het station, of kijk op www.shell.nl/fleet-zakelijk.

Weve rs t ra a t 4 8 O o s te r b e e k • 026 3392726 • w w w.va n d ew i j n e n . n l

lezier en een succesvolle loop.

Polderstraat 10 6666 LD Heteren tel. 026 - 472 23 52

www .dier ensp

Shell Station Airborne Utrechtseweg 57 6862 AC Oosterbeek

ecia

alza

a k la mer s.n

l

c r e at i e f, i n s p i r e r e n d e n d o e l t r e f fe n d

beeld en geluid op maat - bedrijfsfilms - informatieve programma’s - freelance camerawerk

Bal Audiovisuele Communicatie Email: erik1@carrosserieoosterbeek.nl

Rozensteeg 1

6862 DH Oosterbeek

Tel: 026-339 15 88

jcpbal@xs4all.nl

De beste opvang voor uw kind Kinderdagopvang en Buitenschoolse Opvang Kunstgras

Joan Beukerweg 45 6871GB Renkum Tel.: 026-3332206 Fax: 0317-357961 schildersbedrijfbruningbv@planet.nl

Doorwerth, Heelsum en Renkum Voor informatie www.despeelboerderij.nl T. 0317 351325 E. info@despeelboerderij.nl

Kinderopvangcentrum De Speelboerderij is hoofdsponsor van de Stuwwalloop Kids Run Wij wensen alle kinderen veel plezier en een succesvolle loop.

paul krugerstraat 49 • 6861cs oosterbeek telefoon: 026 3335861 • fax: 026 3390805


De Stuwwalloop De Stuwwalloop gaat dit jaar zijn 4e editie in en staat inmiddels bekend om het prachtige parcours door een uniek natuurgebied van oude landgoederen en de stuwwal tussen Oosterbeek en Doorwerth. De sportieve prestaties van de lopers worden gevierd op het gezellige terrein van Sportpark Hartenstein. Samen met de partners OKC Onder Ons en de Rotary Club Oosterbeek zorgt de Stichting Stuwwalloop voor een bijzonder hardloopevenement waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan met live muziek, een uitgebreid aanbod van hapjes en drankjes en voldoende ruimte voor de kinderen om te spelen terwijl de ouders napraten over hun nieuwe record op de 5 of 10 km loop.

Gerard Nijboer Lid van het Comité van Aanbeveling maakt zich sterk voor de hardloopsport in het algemeen: “Hardlopen is een laagdrempelige sport die door alle leeftijden beoefend kan worden en zorgt ervoor dat men zich fit voelt. De Stuwwalloop speelt daar prachtig op in want je levert een sterke prestatie als je met het pittige parcours een 5 of 10 km volbrengt. Succes!”.

Informatie over de loop: Start en Finish op:

Sportpark Hartenstein,

Op tijd binnen met Racetimer!!

J.J. Talsmalaan 11

6862 BZ Oosterbeek

Alle deelnemers aan de Stuwwalloop, ook de kinderen van de Stuwwal Kidsrun gaan met de Racetimerchip lopen voor de elektronische tijdmeting. Deze chip zit in het startnummer verwerkt. Deelnemers betalen geen aparte huurprijs voor deze chip. Voor de vrijwilligers van de organisatie betekent het systeem van Racetimer aanzienlijk minder werk. En door het éénmalig gebruik is er geen risico van extra kosten voor niet ingeleverde huurchips,waarvoor andere jaren betaald moest worden. De organisatie heeft met Racetimer gekozen voor een makkelijk en gebruiksvriendelijk systeem. We wensen alle lopers een mooie tijd!

Afstanden: Vóór-inschrijving Ná-inschrijving

Start 1 km Kidsrun 17.00 uur

euro 2,00

euro 2,00

Start 10 Km

19.00 uur

euro 7,50

euro 9,50

Start 5 Km

19.15 uur

euro 6,50

euro 8,50

Vóór-inschrijving is mogelijk t/m zondag 15 mei op www.stuwwalloop.nl De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer. De chip is verwerkt in het startnummer dus géén extra kosten voor het huren/kopen van een chip! Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.stuwwalloop.nl

Riny Jansen

Esther van der Kwast

Ingeborg Klein

Leeftijd: 47 jaar

Leeftijd: 38 jaar

Leeftijd: 54 jaar

Woonplaats:Oosterbeek

Woonplaats: Oosterbeek

Woonplaats: Doorwerth

Beroep: Controller bij Rijksoverheid

Beroep: Senior Inkoper bij TenneT TSO B.V.

Hoeveelste keer loop je mee: derde keer

Hoeveelste keer loop je mee: derde keer

Beroep: Leerkracht van de basisschool De Dorendal

Afstand die je gaat lopen:10 km

Afstand die je gaat lopen: 10 km

Verwachte eindtijd:+/- 52,5 minuten

Verwachte eindtijd: uitlopen en durf helaas geen uitspraken te doen over mijn eindtijd

Waarom doe je mee aan de Stuwwalloop?: Ik doe mee omdat het een van de mooiste hardloopwedstrijden is die ik ken. En omdat ik vorig jaar helaas niet mee heb kunnen doen, vanwege een gescheurde achillespees, heb ik er dit jaar extra zin in en ben zeer gemotiveerd! Waarom dan de Stuwwalloop speciaal? Mooie omgeving (uiterwaarden, hellingen en prachtige vergezichten), uitdagend parcours met als hoogtepunt de Italiaanseweg! En natuurlijk het lopen, met vele bekenden, in mijn eigen woonplaats. De stuwwalloop is een goed georganiseerde wedstrijd waar veel (lokale) toeschouwers aanwezig zijn en dat maakt het een erg gezellig evenement. Echt een aanrader voor iedere hardloper!!

Waarom doe je mee met de Stuwwalloop?: Dit wordt de derde keer dat ik de Stuwwalloop ga doen. Ik ben sinds zeven maanden de trotste moeder van Benthe en sinds drie maanden heb ik het lopen weer opgepakt. In het verleden heb ik 4 halve marathons gelopen en dit jaar zal ik in september weer een halve marathon lopen namelijk die in Gent (Belgie). Een leuk loop zoals de Stuwwalloop helpt mij om mijn einddoel van de halve in september te gaan halen! En de afterparty van de Stuwwalloop is ook altijd super gezellig en eigenlijk ook al een reden om mee te doen.

Hoeveelste keer loop je mee: derde keer Afstand die je gaat lopen: 5 km. Verwachte eindtijd: 33 minuten Waarom doe je mee met Stuwwalloop?: Drie jaar geleden liep ik voor de eerste keer mee met onze hardloopgroep o.l.v. Jan Wieringa. We hadden goed getraind en vol enthousiasme gingen we samen over de finish. Vorig jaar en deze keer lopen we 5 of 10 kilometer. We genieten onderweg van iedereen die ons aanmoedigt. De sfeer is super en heel gezellig. Voordat ik begin te lopen moedig ik de leerlingen aan die bij mij op school zitten en daarna moedigen zij mij aan. Leuk. Na afloop gaan we lekker wat eten en drinken bij de sponsoren van onze loopgroep Joost & Monique Lensen.


Share* the passion...

Het bewijs dat een kwaliteitshovenier prima betaalbaar is! - Tuinontwerp - Tuinaanleg - Tuinonderhoud - Sierbestrating - Vijveraanleg - Kant en Klaar Haag - Tuinberegening

www.loyensloeff.com

Openingstijden ma t/m 08.00 - 17.40 zalopen. 10.00Passie - 16.00 Om vrij je doel te bereiken, moetuur, je hard geeft uur je daarbij vleugels.

Kijk Kijk op op www.lensenhoveniers.nl www.lensenhoveniers.nl a n l a s t u i ugels

Airborneschool Grond onder je voeten, j e v l e

www.airborneschool.nl

Dat geldt in de sport, maar ook voor onze dienstverlening. Door passie voor ons werk slagen wij er steeds weer in de beste oplossingen te vinden voor de meest complexe juridische en fiscale vraagstukken. De unieke samenwerking tussen onze advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff een absolute voorloper. Share the passion.

AUTOMOBIELBEDRIJF W. KLAASSEN & ZN B.V. Contact Arnhem

*

Benedendorpsweg 121, 6862 WE Oosterbeek. Telefoon 026-333 54 41 w.klaassen@planet.nl www.w-klaassen.nl

Robert de Vries T +31 26 334 72 23 robert.de.vries@loyensloeff.com

Amsterdam Antwerpen Arnhem Brussel Eindhoven Luxemburg Rotterdam Aruba Curaçao Dubai Frankfurt Genève Londen New York Parijs Singapore Tokio Zürich

Kinderopvangcentrum De Spee

Stuwwallo Ook brengstation voor particulieren van oudpapier en karton Bokkedijk 6a - Renkum - Tel. 0317-318132 Openingstijden: dagelijks van 8.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot 12.00 uur

Wij wensen alle kinderen veel Als u dit herkent en u wilt… Ouder worden kan op een gegeven moment betekenen dat u gebruik moet maken van de zorg en ondersteuning van anderen. U kunt te

Post Service is op zoek naar bezorgers voor de Veluwepost

maken krijgen met dementie of

FIRE | FIRST Beukenlaan 3 6871 CK Renkum tel.: +31(0)630249763 www.firefirst.nl info@firefirst.nl

• persoonlijk, bijtijds en flexibel worden geholpen • deskundige zorg waarop u kunt vertrouwen • aandacht voor de kwaliteit van wonen en leven, naast de vanzelfsprekende aandacht voor zorg • een servicegerichte aanpak en goede informatieWilhelminastraat 6a voorziening 6862 HC Oosterbeek 026 - 333 20 55zoveel mogelijk behouden. En… uw zelfstandigheid

een chronische ziekte. Een ziekte

www.installatiebedrijftesink.nl

die niet alleen veel van u vraagt,

Dan zijn wíj er voor u! maar ook vanUw uw partner en de in installatietechniek partner Je eigen tijd indelen het adres al eruw verlichting, Wij zijn voor mensen met allerhande zorgvragen. omgeving.en Wanneer zorg en on- voor Een leuke vergoeding verdienen klein-huishoudelijke apparaten, U kunt bij ons terecht voor verzorgingshuiszorg, dersteuning nodig wordt, moeten witgoed en aanverwante verpleeghuiszorg thuis,zaken. revalidatie, palliatiefer beslissingen worden Ben je 13 jaar of oudergenomen en heb je interesse? Bel dan naar 0317-421832 -

Iedere vrijdag een paar uurtjes werken

Gemeente Renkum voor natuur, recreatie en cultuur

zorg, dagbehandeling, en Breng gauw een bezoekterminale aan onze winkel dagverzorging en laat u

Brandweer en BHV opleidingen | AED opleidingen Brandwachten | EHBO’ers Verbandmiddelen & AED’s Brandblusser(s) Verhuur, Verkoop & Keuring

waarvan betrokkenen de gevolgen Of mailverrassen naar: huisaanhuis@postservice.nl kijk op www.postservice.nl door ons uitgebreide assorti kort- Of of langdurend verblijf in hetment! verpleeghuis. niet altijd kunnen overzien.

Het is daarom belangrijk te weten Assurantiekantoor van

wat de verschillende instanties op Weelden biedt een

dit gebied te bieden hebben en complete serie kwalitatief wat de mogelijkheden zijn. hoogwaardige schadeverzekeringen

Heeft u vragen, dan kunt u onze gratis informatielijn Verzekeringen bellen. Onze medewerkers staan u graag tekunnen woord zowel los worden afgesloten op 0800 – 020 20 21. Zij zijn bereikbaar op maandag, of in een aantrekkelijke dinsdag, donderdag en vrijdag van Mantelpolis. 09.00 uur Op www.akvw.nl vindt u ons tot 11.00 uur. complete verzekeringspakket. Interesse?

voor:

ht O t b Utrechtseweg 245 | 6862 AK | Oosterbeek

p a h c s d n a l k e i n u n e e n i n e p o l ! k e Hard o b d e o g n e e r o o v d j i t a n r a en da

Meer dan alleen pannenkoeken! Online op: Twitter: Reserveren:

www.oudeherbergh-oosterbeek.nl www.twitter.com/oudeherbergh Bel 026 - 3333274

Centrum voor Gezondheid & Bewegen

postadres Postbus 9002, 6870 GC Renkum • Oranje Nassau’s Oord Bel of mail onze assurantiewonen • gezin telefoon (0317) 364 200 adviseur voor vrijblijvende • de Lingehof verkeer • recreatie informatie of afspraak. fax (0317) 364 293 • de Rijnhof internet www.zinzia.nl Utrechtseweg 70 Bossen, Heelsum Tel. +31 (0)317 399 105 en info@akvw.nl www.akvw.nl heide, uiterwaarden, diverse musea galeries voor buitenmensen e-mail info@zinzia.nl • Rumah Kita

Edulot • Remedial Teaching (RT) • Onderwijsondersteuning • Coaching m.b.t zorg en opvoeding • Huiswerkbegeleiding

Waldeck pyrmontlaan 14 6865 HH Doorwerth 026-3121612 – www.axtie.nl

(geen inschrijfgeld, minimaal 3 maanden looptijd)

“Onderwijs en zorg voor uw kind. Een persoonlijke begeleiding op weg naar beter leren en ontplooien.”

Bel voor een GRATIS oriënterend gesprek!!!

Marlot Pieterse Wijnand van Arnhemweg 44 6862 XN Oosterbeek 06-15576023 info@edulot.nl www.edulot.nl

Wilhelminastraat 6a

6862 HC Oosterbeek Timmer en Onderhoudsbedrijf 026 - 333 20 55

J.J. van Roekel

aXtie in Doorwerth is hét sportcentrum

Utrechtseweg 208 T 026 - 3341047 voor en door sporters 6862 AX Oosterbeek training – blessurepreventie en -behandeling begeleiding door fysiotherapeuten, PT en fitnessinstructeurs www.meijer-siegers.nl www.plantagebooksandmore.nl Deze zomer kennismaken voor slechts € 1,00 per dag

of cultuurliefhebbers. Renkum, een bezoekje waard!

www.installatiebedrijftesink.nl

Het

Uw partner in installatietechniek Kerkweg 14a en het adres voor al uw verlichting, 6866 CR Heelsum apparaten, adresklein-huishoudelijke voor een leuk cadeau en mooie woonaccessoires! witgoed en aanverwante zaken.

groenste gemeente van Nederland

Breng gauw een aan onze winkel en laat u Tel bezoek nr:voor 06 -tuin, 431 347 43en Boeddha’s terras binnen. verrassen door ons uitgebreide assortiment! www.renkum.nl

0317 - 314 877


Rotary Oosterbeek ondersteunt basis gezondheidszorg bij de Masai in Kenia Wanneer je tijdens of na de Stuwwalloop bij de standjes wat te eten en te drinken koopt, als je kinderen gebruik maken van het springkussen, dan steun je een goed doel. De opbrengst van ‘entertainment’ en eten bij de Stuwwalloop wordt elk jaar door de Rotary bestemd voor een goed doel. Dit jaar ondersteunt de Rotary Oosterbeek de Masai in Kenia. Vier medische studenten hebben het initiatief genomen om bij de allerarmste mensen van Kenia elementaire medische zorg aan te bieden. Gedurende een aantal dagen geven zij ver weg van de bewoonde wereld, in de open lucht, in ‘kampen’, medische hulp. Het doel is om 10 kampen te organiseren voor medische hulp.  Daarnaast is er  veel aandacht voor gezondheidsvoorlichting. De Oosterbeker en Rotarian Pieter Stolwijk, cardioloog,  is nauw betrokken bij dit project. Hij heeft meegewerkt in één van deze kampen en is zeer gemotiveerd geworden om deze vorm van gezondheidszorg te ondersteunen. Ook kan hij bij volgende bezoeken zien of de tijdens de Stuwwalloop bijeengebrachte gelden goed terecht komen. Met dit goede doel loop je met de Stuwwalloop niet alleen voor je eigen gezondheid, maar breng je een beetje gezondheid bij de Masai in Kenia. Alle informatie over dit project vind je op http://www.maahealthcareinitiative.or.ke

Stuwwalloop 2010 de ervaringen van de Paasbergschool

Tevredenheids onderzoek

Afgelopen jaar heeft onze school met veel kinderen meegedaan aan de Stuwwal Kids Run op sportpark Hartenstein in Oosterbeek. Belangrijke doelstelling is om kinderen te laten ervaren dat hardlopen behalve gezond, vooral ook leuk en een heuse sportieve prestatie is. Bij zo’n prestatie hoort natuurlijk een goede voorbereiding. De kinderen kregen hiervoor een looppas en Meester Wim heeft met alle groepen geoefend in park Hartenstein. Iedere dag zag je enthousiaste kinderen van de Paasbergschool door het park/dorp rennen. Scholen konden ook nu weer de Stuwwal Kids Run Wisselbeker winnen en onze school is nu in het trotse bezit van deze enorme beker. Ook dit jaar hopen wij weer met veel leerlingen mee te doen aan dit geweldige sportieve evenement! Monique Lubbers namens de Paasbergschool

WPG Research

De Stuwwalloop is een leuk, vermoeiend en wel gezellig wedstrijdje. Je hebt er veel lol mee en als je groot bent denk ik dat je er leuk aan terug denkt. Er zijn ook spelletjes waar je je mee kan vermaken. Elk jaar weer is het gezellig er zijn heel veel kinderen die mee doen. De volgende ochtend was ik doodmoe! Maar toch ondanks dat ik zelf niet won was het heel gezellig. Het was wel leuk dat de school won. Laure Sukkel, groep 6 Het is wel een hele tijd geleden, maar ik weet het nog heel goed, we deden een warming-up, om onze spieren op te warmen, daarna gingen we alvast klaar staan. We moesten 1 kilometer rennen, eindelijk waren we bij de finish op het einde kregen we een appel en wat drinken. Ik werd 72ste jammer geen 1ste maar het was heel gezellig en heel leuk. Lianne Otter, groep 7 Ik weet het nog als de dag van gisteren. We kwamen in het sportpark aan en toen kregen we een nummer. Daarna gingen we naar de warming-up. Onze spieren waren warm en we konden beginnen. We stonden met z’n allen op de startlijn en daar renden we 1 kilometer lang. Nadat iedereen over de start en

finishlijn was, kregen we iets lekkers. Helaas ben ik geen eerste geworden maar het was super om te doen en het was geweldig weer. Elke Brager, groep 7 Ik vind het altijd super spannend, daarom doe ik er ook aan mee. Als je daar voor de finish staat en hoopt dat je gaat winnen dan gaat er adrenaline door je aderen. Dan gaat het beginnen, je rent zo hard als je kan. Op het laatst maak ik een sprintje en dan haal ik wel wat in. Ik ben al twee keer derde geworden, de laatste keer dat ik derde werd ging ik op het laatste stukje lopen want er was niemand achter me en de twee voor me hadden de finish al gehaald. Douwe Schriemer, groep 8 Toen ik aan kwam moest ik in de kantine een startnummer ophalen. Eerst was er een warming up en daarna gingen we naar de start. Daar was het dringen. Toen we begonnen werden sommige mensen omver gelopen. Die hadden schaafwonden. Eerst was er een rondje op de betonbaan en daarna gingen we het bos in. Toen ik over de finish was, was ik heel erg moe. Dat kwam doordat ik te hard had gerend. Verder was de dag wel leuk. Mijn vader rende de 10 km. Jan Hein Verhoeff, groep 8

WPG Research Voor de tweede keer gaat WPG Research voor de Stuwwalloop een tevredenheids onderzoek doen onder de deelnemers aan de Stuwwalloop op zaterdag 28 mei. In het eerste onderzoek bij de Stuwwalloop 2009 waren de lopers zeer tevreden, ze gaven een rapportcijfer van gemiddeld 8,6. Ze vinden de Stuwwalloop een aansprekend hardloopevenement, met name door het bijzondere parcours en de sfeer van het evenement. Maar ze noemden ook een aantal kritische punten dat verbeterd kon worden. Daar is aan gewerkt. En natuurlijk willen we nu weten of dat voldoende is gebeurd. Hoe kan de kwaliteit voor lopers én toeschouwers nog meer verbeterd worden? Bovendien wordt in 2012 de Stuwwalloop voor de vijfde keer georganiseerd. Voor die feestelijke lustrumeditie wil het bestuur rekening houden met eventuele speciale wensen. De lopers krijgen begin juni via hun e-adres een vragenlijst. We hopen op even grote respons als in 2009. Onder degenen die de vragenlijst ingevuld terugsturen worden 5 startnummers voor 2012 verloot.

John de Jong

Emma Bijnen

Boris Vos

Leeftijd: 49 jaar

Leeftijd: 45 (moet dit ;-)

Leeftijd: 8 jaar

Woonplaats: Oosterbeek

Woonplaats: Oosterbeek

Woonplaats: Heemstede

Beroep: Buschauffeur

Beroep: manager Q-talent

Hoeveelste keer loop je mee: derde keer

Hoeveelste keer loop je mee: als ik meeloop, derde keer

School-klas: De Evenaar, groep 4

Afstand die je gaat lopen: 10 km Verwachte eindtijd: 49 minuten Wat is je motivatie?: Ik vind het erg leuk dat dit in ons eigen dorp georganiseerd wordt en er dus ook veel bekenden meedoen. De sfeer is altijd bijzonder goed en het parcours is uitdagend met die zware klimmetjes op het 2e gedeelte!

Afstand die je gaat lopen: 5 km Verwachte eindtijd: 24 min, of iets daaronder Wat is je motivatie?: Het is bij mij om de hoek, gezellige loop zeker als je binnen bent na die uitputtende klim over de Pieterbergseweg.

Hoeveelste keer loop je mee: tweede keer Afstand die je gaat lopen: 1 km Verwachte eindtijd: 4,10 minuten Wat vind je zo leuk aan de Stuwwalloop?: Ik doe mee omdat ik hardlopen heel leuk vind, maar ik houd ook van tennissen, skiën en zwemmen. De warming up vorig jaar was heel leuk, met steeds rondjes rennen en weer stilstaan en allemaal oefeningen doen. Ook is het in Oosterbeek altijd heel gezellig want ik ga dan logeren bij mijn nichtjes en oom en tante.


*

Key2u sleutel naar jezelf

u

Praktijk voor Rebalancing Lichaamswerk en Bewustwording Rebalancing is een ontdekkingsreis. Een reis via aanraking naar meer bewustzijn, naar zelfacceptatie, naar wie je werkelijk bent.

Inge Delforterie Doorwerth

www.key2u.nl Hotel Restaurant

Hotel Restaurant

Email: erik1@carrosserieoosterbeek.nl Dreyeroord

Waar u zich “uit” toch “thuis” voelt!

Utrechtseweg 51 6866 CJ Heelsum T. 0317 312518 F. 0317 314570

Share* the passion...

Al ruim 125 jaar verzorgen wij graag uw: • recepties • diners • buffetten • vergaderingen • overnachtingen • catering

Dreyeroord Waar u zich “uit” toch “thuis” voelt! Al ruim 125 jaar verzorgen wij graag uw: • recepties • diners • buffetten • vergaderingen • overnachtingen • catering

U vindt ons: aan de Graaf van Rechterenweg 12, 6861 BR Oosterbeek, via www.hoteloosterbeek.nl of telefonisch (026) 333 31 69

U vindt ons: aan de Graaf van Rechterenweg 12, 6861 BR Oosterbeek, via www.hoteloosterbeek.nl of telefonisch (026) 333 31 69

Postbus 127 • 6960 AC Oosterbeek • Tel. 026 - 333 52Joan 74 • www.demarienborn.nl Beukerweg 45

6871GB Renkum Tel.: 026-3332206 Fax: 0317-357961 schildersbedrijfbruningbv@planet.nl

Ruimte voor iedereen

Timmerwww.loyensloeff.com en Onderhoudsbedrijf

J.J. van Roekel

Om je doel te bereiken, moet je hard lopen. Passie geeft je daarbij vleugels. Dat geldt in de sport, maar ook voor onze dienstverlening. Door passie voor ons werk slagen wij er steeds weer in de beste oplossingen te vinden voor de meest complexe juridische en fiscale vraagstukken. De unieke samenwerking tussen onze advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff een absolute voorloper. Share the passion.

Kerkweg 14a 6866 CR Heelsum

Contact Arnhem Robert de Vries T +31 26 334 72 23 robert.de.vries@loyensloeff.com

Tel nr: 06 - 431 347 43 0317 - 314 877

Amsterdam Antwerpen Arnhem Brussel Eindhoven Luxemburg Rotterdam Aruba Curaçao Dubai Frankfurt Genève Londen New York Parijs Singapore Tokio Zürich

Gemeente Renkum voor natuur, recreatie en cultuur

Oecumenische basisschool De Mariënborn, Daltonschool in oprichting, is een moderne en actieve school die zich kenmerkt door een sfeer van geborgenheid en veiligheid. Op onze school wordt uw kind gekend, gehoord en gezien en wordt u als partner in de ontwikkeling van uw kind serieus genomen. Vanuit vertrouwen en verantwoordelijkheid worden onze kinderen geleerd om in een hoge mate van zelfstandigheid te werken aan een brede ontwikkeling van hun talenten. Kom vrijblijvend eens kijken op onze school of bezoek onze website op www.demarienborn.nl.

Elke dag, Open dag ! Oec. Bs. De Mariënborn - Mariënbergweg 28 - 6862 ZM Oosterbeek - Tel.: 026 3335274

Verhuur van: personenauto’s / personenbussen ( met airco) bestelbussen / vrachtbussen met laadlift Jhr. Ned. van Rosenthalweg 50, 6862 ZW te OOSTERBEEK

Tel.: 026 – 3333480 / www.@zondervan-verhuur.nl Bossen, heide, uiterwaarden, diverse musea en galeries voor buitenmensen


Stuwwalloop ontvangt deelnemers IRun2BFit

OKC Onder Ons, een club voor ieder wat wils!

Jongeren bewust maken van het effect van bewegen en een gezonde leefstijl op hun gezondheid en fitheid. Dat is het doel van IRun2BFit!

Na het enorme succes en de deelnemersgroei van de Stuwwalloop heeft de organisatie besloten ook in 2011 de start en finish van de Stuwwalloop op het prachtige sportpark Hartenstein te laten plaats vinden!

Leerlingen Olympus College Arnhem trainen voor de 5km Stuwwalloop. Het Olympus College in Arnhem gaat het IRun2BFit programma uitvoeren met de tweedejaars leerlingen. IRun2BFit is een project dat jongeren laat ervaren wat bewegen en een gezonde leefstijl betekenen voor hun gezondheid. Tien weken lang krijgen leerlingen in de biologieles kennis over hartwerking, zuurstofopname en longwerking, de spieren, gezonde voeding. De gymles wordt verdubbeld en is afgestemd op conditie en looptraining. Op 16 maart 2011 vond op het Olympus College de kick off plaats. De grote finale van dit project is de deelname aan de 5km Stuwwalloop, met aan de finish die welverdiende medaille voor een geweldige prestatie! Ouders worden erbij betrokken om hun zoon of dochter te motiveren voor een extra training in het weekend. Woensdagavond 6 april heeft de eerste groep ouders een loopclinic van Run 2 Day Arnhem gevolgd. 250 leerlingen zijn tien weken aan de slag om hun fitheid te verbeteren. Net als de leerlingen is ook Anouk Derksen, docent Lichamelijke Opvoeding heel enthousiast: ” De kick off was geslaagd! Wij hopen op 28 mei met een hele grote groep leerlingen, docenten en ouders aan de start te staan van de Stuwwalloop in Oosterbeek. Maar voordat het zover is: eerst de voorbereiding”. Alle info over dit project op http://www.irun2bfit.nl/

‘Zweet op de neus, met rode wangen naar huis!” Elke week verzorgt ze met haar schoonzoon Joop in Renkum de looptraining voor zo’n 55 lopers. Femmy Zonneveld is een fenomeen. Met haar opleiding Sport Gezondheidsleer heeft ze ruim 20 jaar in Renkum zwemles gegeven aan kinderen. “Ik ben 25 jaar geleden begonnen met 6 vrouwen. In het hardlopen kon ik het verdriet over het overlijden van mijn zus verwerken. Het gaf me nieuwe energie. En nog steeds is dat zo. Ik loop 3 keer per week, 2 keer voor me zelf en 1 keer de looptraining, elke zaterdagmorgen. Ik vind het fantastisch. Sinds kort doet mijn kleinzoon Jesse ook mee. Hij is 11 jaar. Ik heb ook voor hem een schema. Dan zeg ik: Jesse, 1 minuut hardlopen en dan weer wandelen, oma let er op hoor! Is toch prachtig hoe zo’n kind lekker soepel rent door de bossen!” Hij gaat ook mee doen aan de Kidsrun. De Stuwwalloop heeft zo’n prachtig parcours, zo’n mooi landschap.” Femmy houdt niet van zeuren en klagen. “Ga hardlopen, maar ik zeg altijd: neem dan ook op tijd je rustmomenten. In de training zorg ik altijd voor pauzes, dat voorkomt blessures. We trainen alle 4 de seizoenen. Het gaat om doorzetten, niet zeuren als het regent of vriest. We lopen altijd, alleen niet als het ijzelt. Na zo’n training, met het zweet nog op je neus, ga je toch heerlijk ontspannen naar huis. Hardlopen is gezond als je het met verstand doet; wees zuinig op je lijf. Mensen hebben tegenwoordig zo’n werkdrukte. Ik zeg altijd tegen mensen: doe eerst wat met je lijf en ga dan pas zitten!” Behalve elke week hardlopen fietst Femmy nu ook weer elke week gemiddeld 20 km. Trainen voor de jaarlijkse lange fietstocht met haar twee vriendinnen. Vorig jaar naar de Pyreneeën, dit jaar naar Kroatië. “We fietsen altijd voor een goed doel. Nu voor de vijfde keer. Als we dan hijgend en puffend op de top van een lange klim zijn zeg ik tegen mijn vriendinnen, kom op meiden, we weten waar we het voor doen. Heerlijk toch dat we dit kunnen doen!”

OKC Onder Ons is van origine een korfbal vereniging en viert dit jaar haar 100 jarig bestaan! Daarvan heeft zij al ruim 25 jaar een recreatiesportgroep onder haar hoede. Onder deze groep vallen verschillende sporten, zoals jeu de boules, sportief wandelen, hardlopen, Nordic Walking en in verschillende gymzalen in Renkum en Oosterbeek vindt voor vijftigplussers conditietraining plaats. Deze veelzijdigheid typeert de club en ook haar leden. Veel van deze leden zijn tevens actief als vrijwilliger en zetten zich ‘sportief’ in voor de club. De Stuwwalloop is een loopevenement waar Onder Ons zich ‘thuis’ voelt! Onder Ons heeft een groot aantal hardlopers in haar ledenbestand. De hardloopgroep bij Onder Ons bestaat inmiddels acht jaar en is na de Stuwwalloop in 2008 zelfs uitgebreid met een jeugdhardloopgroep. Momenteel vormen de hardlopers de grootste sportgroep van Onder Ons. Zij genieten wekelijks van de meest afwisselende routes door de bosrijke en heuvelachtige omgeving. Ieder voorjaar organiseert Onder Ons weer een training voor beginnende hardlopers waar zij in 12 weken worden ‘klaargestoomd’ voor de 5 km van de Stuwwalloop. Ook in 2011 werkt Onder Ons er enthousiast aan mee de Stuwwalloop tot een sportief succes te maken. Daarbij past dit sportevenement goed in het beleid van de club, namelijk meer mensen meer laten bewegen! Onder Ons stelt al haar faciliteiten ter beschikking om van de Stuwwalloop een succes te maken. De leden van Onder Ons kijken dan ook uit naar zaterdag 28 mei 2011 om er met z’n allen weer een geweldig loopspektakel van te maken!

Wim Klein

Ilene Cleveringa

Michelle Mulder

Leeftijd: 55

Leeftijd: 13 jaar

Leeftijd: 12

Woonplaats: Doorwerth

Woonplaats: Heveadorp

Woonplaats: Oosterbeek

Beroep: Leerkracht Basisonderwijs in Oosterbeek (Paasbergschool)

School-klas: Dorenweerd College 1b3

School-klas: De Marlijn – Groep 8

Hoeveelste keer loop je mee: derde keer Afstand die je gaat lopen: 10 km. Verwachte eindtijd: binnen het uur Wat is je motivatie?: Wij lopen al jaren op zaterdag in een loopgroep in Doorwerth, eigenlijk vanaf dat we er wonen. Het lopen is niet alleen goed voor je conditie, maar tegelijk een genot om in deze prachtige omgeving. “Het is gezellig en het kost niets,” behalve een gezonde dosis inspanning.

Hoeveelste keer loop je mee: vierde keer Afstand die je gaat lopen: 5 kilometer Verwachte tijd: rond de 25 minuten Waarom doe je mee aan de Stuwwalloop?: Ik loop mee met de Stuwwalloop omdat er altijd een gezellige sfeer hangt, en omdat ik hardlopen leuk vind omdat het een kick geeft.

Hoeveelste keer loop je mee: euhh.. volgens mij de vierde keer! Afstand die je gaat lopen: 1 km (Kidsrun) Verwachte eindtijd: Mijn vorige eindtijd was 3.50 nu wil ik het iets sneller proberen dus ik hoop 3.46! Waarom doe je mee aan de Stuwwalloop?: De Stuwwalloop is altijd een hele gezellige wedstrijd!


BlikOpRenkum.nl wenst alle lopers een mooie Blik Op Renkum

Meijer & Siegers

www.BlikOpRenkum.nl Contract

Lied van de Grotten

Lars Kepler

Lekker Zelf Lezen

Jean Auel

1990

Zomerhuis met zwembad

Jacques Vriens

2995

Herman Koch

750

2095

Utrechtseweg | 6862 AX Oosterbeek | 026-3341047 oosterbeek@plantagebooksandmore.nl | plantage.nl

De informatieve nieuwswebsite Ook voor een uitgebreide fotoreportage van de Stuwwalloop

HOOIJER RENKUM B.V. * GROND-, EN SLOOPWERKEN, VERHUUR * BOS-, EN CULTUURTECHNIEK

HOOIJER WEGENBOUW B.V. * GROND-, WEG- EN WATERBOUW * MILIEUTECHNIEK

WWW.HOOIJER.NL

Nu gratis 5 sets dagleNzeN

Nu gratis 5 sets dagleNzeN

eN geeN aaNmeetkosteN

eN geeN aaNmeetkosteN

maak uw afspraak via pearle.Nl Hoogstraat 82a, Wageningen Tel. (0317) 41 83 55

maak uw afspraak via pearle.Nl Vraag naar de voorwaarden.

Hoogstraat 82a, Wageningen Tel. (0317) 41 83 55 Vraag naar de voorwaarden.

FEMSFEMS

cardanuslaan 23 6865 HJ Doorwerth T. 026 - 8406356

Centrum voor Fysieke, Emotionele, Mentale en Spirituele ondersteuning

Centrum voor Fysieke, Emotionele, Mentale en Spirituele ondersteuning Open dag : woensdag 11 mei 11 mei opendag van 16:00 tot 21:00 uur

Tijdens deze opendag oa: • Gratis Proefles

•~Demonstraties Diverse demonstraties • Korte Consulten

Uitgeverij CONNECT =

Uw oplossing in gedrukte media! Ansichtkaarten Briefpapier Brochures Boeken Bureau-onderleggers

Enveloppen Flyers Folders Kalenders Magazines

Notitieblocs Posters Placemats Schrijfblokken Visitekaartjes en nog veel meer

Flyer (A5)

Visitekaartjes

€ 75,00

€ 75,00

(exclusief BTW)

(exclusief BTW)

1000 stuks Full Color

1000 stuks Full Color

Uitgeverij CONNECT Industrieweg 42b 7833 HV Nieuw-Amsterdam tel: 0591-820208 fax: 0591-820207 info@uitgeverijconnect.nl

~ Gratis consulten

www.centrumfems.nl www.centrumfems.nl

www.uitgeverijconnect.nl


Parcours 5 km

Parcours 10 km

Vanaf Sportpark Hartenstein gaat het via de Van Lennepweg en de Van Borsselenweg naar de Benedendorpsweg, linksaf het landgoed de Hemelseberg omhoog. Dan volgt een heerlijke afdaling naar de Kneppelhoutweg gevolgd door een zware klim naar de Tafelberg, de top van de Pietersbergseweg. Via de Ursulalaan, genoemd naar de weduwe Kneppelhout, weer naar de Hoofdlaan en op naar de finish op sportpark Hartenstein. Daar wacht u ongetwijfeld een enthousiast onthaal van heel veel bezoekers en supporters!

Stuwwalloop 2010, terugblik van Basisschool De Mariënborn Zo’n 40 kinderen van de Mariënbornschool uit Oosterbeek deden vorig jaar uiteindelijk mee aan de Stuwwalloop. De blauwe schoolshirtjes doken in elke groep regelmatig op. Iedereen was heel enthousiast en heeft het beste van zichzelf laten zien. Alle deelnemers hebben dan ook vooraf nog speciaal getraind op Sportpark Hartenstein, een initiatief van twee enthousiaste moeders van de school. De verwachting is dat de school ook op 28 mei 2011 weer van de partij is. De sportievelingen streven dan ook zeker weer naar een podiumplaats!

De Stuwwalloop heeft een spectaculaire bergprijs! Wist je dat de Italiaanseweg genomineerd was voor de prijs van Mooiste Klim van Nederland en als tweede eindigde? Die hebben wij dus in het parcours van de Run2Day 10kmStuwwalloop! Een prachtige maar pittige en adembenemende klim naar de top van de stuwwal. In de Run2Day 10kmStuwwalloop loop zal op deze beklimming van de Italiaanseweg een extra tijdmeting plaatsvinden, over een lengte van 800m met haarspeldbochten naar de top van de stuwwal. Het Bloemenhuis KlimOp in Oosterbeek is de sponsor en naamgever van deze speciale prijs: De KlimOp prijs! Dat wordt een prachtige uitdaging voor elke loper. Vanaf de start is het 2 Km dalen naar de Rijn en dan ca. 2,5 Km op een vlak gedeelte langs de uiterwaarden. Kortom, met ca. 4,5 Km over het lichtste deel van het parcours in de benen komen de lopers aan de voet van de beklimming van de Italiaanseweg. Wie heeft zich gespaard? Wie gaat voor de bergprijs en zet meteen een scherpe tijd voor de volgende jaren? Voor de snelste man en vrouw is er een verrassende prijs maar vooral….de glorie! Net hersteld van de beklimming van de Italiaanseweg moeten de lopers na het relatief vlakke stuk langs de Duno weer omhoog op de Oude Oosterbeekseweg, omzoomd door knoestige oude bomen. De Van der Molenallee oversteken, door het bos naar de romantische vijvers van de Laag Oorsprong en terug naar sportpark Hartenstein. Daar zal het applaus van het publiek u begeleiden op de laatste triomfantelijke meters naar de finish. Wat een voldoening!

Martine de Bruijne

Nikki Alink

Jorien Lensen

Leeftijd: 44

Leeftijd: 10 jaar

Leeftijd: 8 jaar

Woonplaats: Haarlem

Woonplaats: Oosterbeek

Woonplaats: Heveadorp

Beroep: sociaal geneeskundig onderzoeker VUmc Amsterdam

School-klas: Groep 6 van De Marlijn

School-klas: Ik zit in groep 5 van de Dorendal

Hoeveelste keer loop je mee: 3e keer

Hoeveelste keer loop je mee: ik loop voor de tweede keer mee

Hoeveelste keer loop je mee: 2 Afstand die je gaat lopen: 10 km Verwachte eindtijd: 55 minuten Wat is je motivatie?: Ik loop omdat ik het lekker vind om buiten te sporten en om een goede conditie te houden voor het schaatsen, toerskiën en bergklimmen. Ik ben toevallig in de Stuwwalloop beland omdat ik vorig jaar bij een vriendin op bezoek was die mee deed. Ik vond het erg leuk om te doen. Het stimuleerde me enorm om meer te gaan trainen. Vandaar dat ik dit jaar weer van de partij ben.

Afstand die je gaat lopen: 1 km en misschien ook nog de 5 km Verwachte eindtijd: voor de 1 km wil ik graag binnen de 4.10 lopen en de 5 km weet ik nog niet Waarom doe je mee en wat vind je zo leuk aan de Stuwwalloop?: De Stuwwalloop is altijd erg gezellig met muziek en ook spelletjes en lekkere hapjes en er zijn ook veel bekenden. Ik ben een keer 3e geworden op de Stuwwalloop 1 km en doe mijn best om nog een keer te winnen!

Afstand die je gaat lopen: 1 km, de kidsrun Verwachte eindtijd: ongeveer 4 minuten Waarom doe je mee met Stuwwalloop?: Hardlopen vind ik leuk, ik ga wel eens met mijn vader mee trimmen. Mijn vader deed mee met de Stuwwalloop en vorig jaar mocht ik samen met mijn zusjes ook mee gaan lopen. Vorig jaar ging het heel goed, ik werd tweede van de meisjes ( groep 3/4). Ik vind de Stuwwalloop heel gezellig en je krijgt een medaille! De juf van school gaat ook meelopen dus ik ga ook aanmoedigen.


Gemeente Renkum voor natuur, recreatie en cultuur

Bossen, heide, uiterwaarden, diverse musea en galeries, voor buitenmensen en cultuurliefhebbers is gemeente Renkum een bezoekje waard!

paul krugerstraat 49 • 6861cs oosterbeek telefoon: 026 3335861 • fax: 026 3390805 e-mail: vanrooijenschilders@planet.nl

www.renkum.nl

OPENINGSTIJDEN

dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 22:00 uur

GRATIS BEZORGSERVICE OOsterbeek (026) 339 75 00 www.drieklOmp.nl

Reuvensweg 20 6861 XJ Oosterbeek tel. 026 - 333 44 39

Makelaars voor Wonen en Werken


De KlimOp Prijs De Stuwwalloop heeft een spectaculaire bergprijs! Wist je dat de Italiaanseweg genomineerd was voor de prijs van Mooiste Klim van Nederland en als tweede eindigde? Die hebben wij dus in het parcours van de Run2Day 10kmStuwwalloop! Een prachtige maar pittige en adembenemende klim naar de top van de stuwwal. Op deze beklimming van de Italiaanseweg een extra tijdmeting plaatsvinden, over een lengte van 800m met haarspeldbochten naar de top van de stuwwal. Het Bloemenhuis KlimOp in Oosterbeek is de sponsor en naamgever van deze speciale prijs: De KlimOp prijs! Dat wordt een prachtige uitdaging voor elke loper!

Recquipment ICT Recycling

Joost Sprakel, winnaar van de KlimOp Prijs 2010 in 3:01 laat weten: “De Stuwwalloop in 2010 was erg leuk en het aantal reacties dat ik heb ontvangen op de overwinning van de “berg-etappe” was verrassend hoog! Ik liep eerlijk gezegd mee met een vriend van mij die in zijn voorbereiding zat voor de NY marathon. Hij loopt liever lange afstanden en ik liever korte. De combinatie bij de Stuwwalloop was dus ideaal. We liepen samen rustig warm tot aan de voet van de wal, waarbij ik bergopwaarts alles kon geven voor een mooie tijd. De Stuwwalloop was daarmee een duursportinspanning alswel een explosieve exercitie! Dit jaar hoop ik op tijd fit te zijn om zodoende mijn tijd van vorig jaar te verbeteren!” Iris Meerts, winnares van de KlimOp prijs 2010 in 3:41 laat weten:

Iris Meerts uit Rotterdam en Joost Sprakel uit Oosterbeek zetten in 2010 het parcoursrecord neer voor de KlimOp prijs! Dit jaar komen ze de titel verdedigen…..!

”In 2010 liep ik voor het eerst de 10 km tijdens de Stuwwalloop. Het was een echte familieloop want mijn man, tweelingbroer, zus, zwager, stiefvader en vrienden liepen ook mee en mijn kinderen liepen de 1 km Kidsrun. Erg gezellig! Het was een pittige wedstrijd, die feitelijk pas begon na 4,5 km met een klim van 800m op de Italiaanse weg. Dat was ik niet gewend als Rotterdamse, die meestal traint op vlakke asfaltwegen. Ondanks de wind en regen verbeterde ik het parcoursrecord met bijna een minuut en won ook de KlimOp prijs! Hopelijk lukt het me dit jaar om te finishen in een tijd rond of onder de 42 minuten en die KlimOp prijs zou weer leuk zijn! Maar het belangrijkste dat ik wil gaan doen is genieten, zowel van de prachtige omgeving als van de aanmoedigingen van de vele mensen langs de kant!”

Recquipment ICT Recycling is een Veenendaals recycling bedrijf dat op maatschappelijk verantwoorde wijze ICT apparatuur recyclet. Een bedrijf met een groene insteek, net als de Stuwalloop. Recquipment stelt op 28 mei de ICT infrastructuur t.b.v. de deelnemersregistratie ter beschikking.

Colofon: Deze krant is een uniek samenwerkingsverband tussen de organisatie van de Stuwwalloop en Uitgeverij Connect. Uitgever: Uitgeverij Connect Industrieweg 42b 7833 HV Nieuw-Amsterdam Tel. 0591 – 820208 Fax. 0591 – 820207 www.uitgeverijconnect.nl Copyright ©: Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd, gekopieerd of op andere wijze vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Disclaimer:

Uitgeverij Connect kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor zet / drukfouten in advertenties / redactionele stukken.

Sandra Burgerhout

Eva Alink

Joost Lensen

Leeftijd: 33 jaar

Leeftijd: 43

Leeftijd: 41 jaar

Woonplaats: Amstelveen

Woonplaats: Oosterbeek

Woonplaats: Heveadorp

Beroep: Banketbakker Hoeveelste keer loop je mee: vierde keer Afstand die je gaat lopen: 5 km Verwachte eindtijd: Rond de 21 minuten Wat is je motivatie?: Ik ben gek op sporten en vind het enorm gezellig om aan loopevenementen mee te doen zoals de Stuwwalloop. Naast het lopen doe ik ook aan wedstrijdschaatsen, skeeleren en wielrennen. Mijn drijfveer is om te proberen beter te zijn dan de rest maar dat lukt vaker niet dan wel. Vorig jaar ben ik bij de Stuwwalloop als eerste geëindigd op de 5 km en ik doe mijn best om dat dit jaar opnieuw te bereiken!

Beroep: Ondernemer, Running Coach Hoeveelste keer loop je mee: vierde keer Afstand die je gaat lopen: 10 km Verwachte eindtijd: onder de 58 minuten Waarom doe je mee aan de Stuwwalloop?: Hardlopen is al 20 jaar mijn passie en “way of life”. Het geeft me energie en is bij uitstek de manier om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag. Daarbij is het leuk om af en toe je fysieke grenzen op te zoeken en te verleggen en daarom doe ik regelmatig mee aan hardloopevementen in de regio. De Stuwwalloop kies ik vanwege het prachtige parcours, de goede organisatie en de gezellige entourage en dát in onze eigen woonplaats! Dit jaar zullen we dan ook met ons hele gezin aanwezig zijn; de kinderen lopen de Kidsrun en mijn man is actief in de fietsploeg rondom het parcours.

Beroep: Ondernemer, Lensen Hoveniers te Oosterbeek Hoeveelste keer loop je mee: ik loop voor de derde keer mee met de Stuwwalloop Afstand die je gaat lopen: 10 km Verwachte eindtijd: Ik hoop er niet langer dan 1 uur over te doen Wat is je motivatie om mee te doen met de Stuwwalloop?: Hardlopen is voor mij de manier om in conditie te blijven, ik loop door de week een keer en elke zaterdagochtend met een groep lopers in Heveadorp. De start is op de parkeerplaats aan de Beeklaan, laagdrempelig dus, lopen met een groep motiveert. Het is leuk om 1 keer per jaar aan een wedstrijd mee te doen die door je eigen woonplaats gaat. De laatste zaterdag van mei lopen we dus met de groep niet ’s ochtend maar ’s avonds de Stuwwalloop.


Verhuur van: personenauto’s / personenbussen (met airco) bestelbussen / vrachtbussen met laadlift Jhr. Ned. van Rosenthalweg 50 te Oosterbeek

Tel.: 026 – 3333480 / www.zondervan-verhuur.nl

Lensen Hoveniers • Tuinontwerp • Tuinaanleg • Tuinonderhoud www.lensenhoveniers.nl Sandersweg 4

Oosterbeek

Tel. 026 - 33 33 134

Stuwwalloopkrant  

Stuwwalloopkrant 2011

Advertisement