Aanbiedingsbrochure najaar | winter 2022

Page 1

Najaar 2022

Uitgeverij Christofoor


De mooiste natuurboeken vind je bij Christofoor


Thematitel:De mooiste wonderen uit het woud in één boek! Ontdek het bijzondere leven van de bosbewoners.

• Met tabbladen! • Ansichtkaarten en posters voor promotie verkrijgbaar

G i g ag ro e n

Een woud vol wonderen: 9 verhalen uit de natuur Gabby Dawnay & Mona K

Achter ieder tabblad in dit boek is een wereld vol natuurwonderen verborgen. Ga mee op ontdekking, ontmoet de bewoners van het bos en leer hoe alles wat leeft met elkaar verbonden is. Een uniek leer-, kijk- en voorleesboek voor alle jonge natuurliefhebbers. Vertaald door Monique van der Zanden. VANAF 4 JAAR 96 PAGINA’S | GEBONDEN 225 x 276 mm NUR 223 € 24,50 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022


6

Uitgeverij Christofoor voorjaar 2022


Van de eerste zonnestraal tot het vallen van de nacht; beleef een dag in het bos met dit zoek -en ontdekboek!

• Zoek- en ontdekboek met natuurinformatie • Omslag met goudfolie

G i g ag ro e n

Het geheime bos Sandra Dieckmann

Aan de rand van een groot bos begint een gloednieuwe dag. De zon komt op, de dieren worden wakker en er is ongelofelijk veel te zien! Kun jij elke vorbrogen schat vinden voor het eind van de dag? Vertaald door Monique van der Zanden.

Van de auteur van Wachten op Wolf & De hond die alles verslond

VANAF 3 JAAR 32 PAGINA’S | GEBONDEN 216 x 293 mm NUR 273 € 16,95 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022


© Grahame Baker-Smith/Bonnier books


Beleef de reis die het water aflegt. Van de eerste druppel in de bergen, tot de diepe oceaan.

• Leerzaam • Prijswinnende illustrator • Omslag met folie

G i g ag ro e n

De reis van de regen Grahame Baker-Smith

Een jongen speelt bij het water. Als het begint te regenen gooit hij het water uit zijn glazen pot in de plas. Waar gaat het water naartoe? vraagt hij zich af. Ga met hem mee op zijn ontdekkingstocht en maak een wonderbaarlijke reis over de aarde. Een ode aan de cyclus van het water.

VANAF 3 JAAR 40 PAGINA’S | GEBONDEN 247 x 287 mm NUR 273 € 16,95 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022De succesreeks herdruktEen avontuur met Scandinavische sfeer. Druk op de knop en De trollendans komt tot leven.

• Echt geluid op iedere spread • De leukste kennismaking met klassieke muziek

M u z i e k bo e ke n

Peer Gynt

Jessica Courtney-Tickle Peer is op zoek naar een groot avontuur. Ga met hem mee op reis tot diep in de grot en ontdek bergen met juwelen en andere schatten. Beleef hoe hij door de trollen gevangen wordt genomen en de Bergkoning ontmoet. Zal hij kunnen ontsnappen? Beleef De trollendans uit het stuk Peer Gynt van de Noorse componist Edvard Grieg. VANAF 3 JAAR 24 PAGINA’S | GEBONDEN 300 x 265 mm NUR 273 € 22,95 VERSCHIJNT OKTOBER 2022

Het nieuwste avontuur in de succesvolle reeksNu ben jij aan de beurt om muziek te maken! Met dit boek speel je de mooiste stukken zelf.

• Met pianotoetsen • Vol highlights uit de reeks

M uz i e k bo e ke nv

Ik speel piano

Jessica Courtney-Tickle Leer de klassieke meesterwerken spelen. Ervaar de melodieën, ritmes en muzikale vondsten die ze zo onvergetelijk maken. Dit is een interactieve introductie tot een aantal van de grootste klassieke muziekwerken zoals Het Zwanenmeer, De Notenkraker en Carnaval der Dieren.

VANAF 3 JAAR 24 PAGINA’S | GEBONDEN 300 x 265 mm NUR 221 € 22,95 VERSCHIJNT OKTOBER 2022


Laat de lichtjes fonkelen in dit boek vol wieltjes en flapjes

De mooiste winterboeken van Yuval Zommer


De succestitel herdrukt!

**** NRC “...een juweel in de boekenkast.”Tientallen verhalen, sprookjes en rijmpjes: Het nieuwe lievelings verhalenboek voor kleuters.

• Een bonte en afwisselende selectie • Kleurrijke illustraties op elke bladzijde • Poster beschikbaar ter promotie • Eerste deel in een nieuwe reeks!

Fe e std ag e n

Een schat aan verhalen voor kinderen vanaf 4 jaar Gabby Dawnay & Heidi Griffiths

Dit is een boek, speciaal voor jou! Sla het open en ondek verhalen over dieren, de ruimte, muziek en magische wezens. Laat je lekker voorlezen; wellicht zie je wel een letter die je al kent. En op een dag kan je de verhalen misschien wel zelf lezen. Vertaald door Naomi Tieman. VANAF 4 JAAR 96 PAGINA’S | GEBONDEN 235 x 276 NUR 277 € 24,50 VERSCHIJNT NOVEMBER 2022De hoogtepunten van de herfst en de winter in een groot kartonboek met unieke illustraties.

• Kartonboek in groot formaat • Illustraties van wolvilt • Beleef de hoogtepunten van de herfst en de winter

Fe e std ag e n

Wij vieren feest: herfst & winter

Susannah van Asch-Yasuda & Annefleur Beekman Vier met de magische wolschilderijen van Annefleur en de mooie gedichtjes van Susannah het Michaël oogstfeest samen met jonge kinderen. Breng het licht met Sint Maarten, verheug je op Sinterklaas, zing mee met Lucia, steek vol verwachting een kaars aan met Advent, laat het wonder van Kerstmis je omhullen en ga mee op reis met de Drie Koningen.

Eerder verscheen de lente- en zomereditie van dit boek.

VANAF 1 JAAR 12 PAGINA’S | KARTON 230 x 250 NUR 271 € 16,95 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022


Verhalenrijk is als leeslijn ontwikkeld voor kinderen vanaf zes jaar. Het is een waardevolle aanvulling op het leesonderwijs voor iedere school die lezertjes vanaf het prille begin wil stimuleren met boeiende en prikkelende verhalen.

Waarom wij trots zijn op Verhalenrijk: Het belangrijkste eerst: de boekjes zijn heel leuk om te lezen! Het zijn verhalen vol avontuur, natuur en humor! We zijn er namelijk van overtuigd dat een kind dat met plezier leest, beter leert lezen. Ontwikkeld door mensen die veel ervaring hebben met het schrijven voor leesonderwijs, in nauw overleg met de onderwijspraktijk. Natuur speelt een belangrijke rol en ieder verhalenboek wordt vergezeld met een nonfictieboek vol weetjes en experimenten. Voor scholen is een pakket beschikbaar met lesbrieven en posters voor in de klas. Maar de boeken zijn ook goed los te lezen en voor iedereen verkrijgbaar in de boekhandel.


De eerste twee titels Verhalenrijk verschijnen dit najaar!

Koen in de kou

Daar komt de winter

Aan het einde van de herfst maken de dieren zich klaar voor de winter. In dit leuke zelfleesboekje komt Koen erachter hoe de verschillende dieren van het bos met de kou omgaan.

Dit non-fictie boekje staat vol weetjes en experimenten voor in de wintertijd. De vrolijke illustraties en leuke personages maken het lezen tot een feest.

VANAF 6 JAAR 32 PAGINA’S | GEBONDEN 175 x 205 mm NUR 287 € 12,50 VERSCHIJNT OKTOBER 2022

VANAF 6 JAAR 32 PAGINA’S | GEBONDEN 175 x 205 mm NUR 287 € 12,50 VERSCHIJNT OKTOBER 2022

Monique van der Zanden & Martine Nieuwenhuijzen

Monique van der Zanden & & Martine NieuwenhuijzenEen nieuw boek van Willem Beekman! Bijzondere verhalen over de relatie tussen aarde en zon.

Willem Beekman studeerde biologie in Amsterdam. Hij werkte vele jaren in het onderwijs (middelbare land- en tuinbouwschool Warmonderhof en Wageningen Universiteit). Ook was hij directeur van de Hortus Botanicus in Amsterdam, werkte bij Van Ede & partners als consulent outplacement en bij Terra Management Groep als trainer en coach. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen in het bedrijfsleven, en bij (semi)overheidsinstellingen.

No n-f i c ti e

Ode aan de zon Willem Beekman

Voor de een is de zon de bron van ons bestaan, voor de ander een bescheiden ster tussen de ontelbare andere sterren. Duizenden jaren lang was de zon een godheid die werd aanbeden, zoals door de Scandinaviërs en de Inca’s. Rituelen en cultische handelingen met de zon als centrum vind je over de hele wereld, tot op de dag van vandaag. Wat of wie is de zon? Dat is de rode draad door dit boek: de samenhang tussen de uiterlijke verschijnselen in de natuur en de innerlijke betekenis ervan.

Van de auteur van Openbaar geheim en Mijn Hemel

156 PAGINA’S | GEBONDEN 140 x 220 mm NUR 410 € 22,95 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022


26

Foto: Dyana van Campen

Uitgeverij Christofoor voorjaar 2022


Een hoognodig, realistisch perspectief op de toekomst van de aarde.

Bastiaan Baan werkt sinds 1981 als geestelijke in de Christengemeenschap. Daarnaast is hij sinds 2012 als docent verbonden aan de theologische opleidingen van de Christengemeenschap in Duitsland en Amerika. Sinds zijn 18e levensjaar beoefent hij de methoden die in zijn boek zijn beschreven.

No n-f i c ti e

Toekomst van de aarde Bastiaan Baan

Door alle eeuwen en culturen heen hebben mensen zich - op verschillende manieren - met de toekomst bezig gehouden. In onze tijd, waarin de toekomst van de aarde (en dus ook van de mensheid) meer dan ooit op het spel staat, is het dringend nodig om tussen illusie en wanhoop wegen te vinden naar een realistisch perspectief, dat hoop geeft op de toekomst - zelfs al is die uit de moed der wanhoop geboren. Dit boek is een zoektocht naar deze middenweg tussen doemdenken en illusie.

Van de auteur van Wegen naar westerse meditatie

256 PAGINA’S | GEBONDEN 170 x 240 mm NUR 743 € 24,95 VERSCHIJNT OKTOBER 2022


Een prikkelend handboek voor iedereen met kinderen in ontwikkeling.

Karin Houwing (1968) is kinderergotherapeut en sensorisch integratietherapeut. Ze heeft jarenlang gewerkt met kinderen in de visueel gehandicaptenzorg en kinderrevalidatie. Sinds 2010 heeft ze haar eigen kinderergotherapiepraktijk. Daarnaast geeft ze in het hele land als docent cursussen en lezingen over de zintuiglijke ontwikkeling voor artsen, verpleegkundigen, therapeuten en ouders.

Basiszintuigen: Waarnemen, hechting en stress reguleren bij kinderen tot 7 jaar Karin Houwing

Zintuigen helpen om onszelf te ervaren. Tastzin, vitaliteitszin, bewegingszin en evenwichtszin staan aan de basis van de lichamelijke hechting. Ze zijn de basis voor de ontwikkeling van de andere zintuigen. Deze zintuigen ondersteunen ons gevoel dat het veilig is om in ons lijf te zijn. In dit praktische boek krijgen ouders, verzorgers, pedagogen en therapeuten handvatten hoe ze de ontwikkeling van de basiszintuigen kunnen ondersteunen en stress kunnen reguleren. 96 PAGINA’S | PAPERBACK 140 x 200 mm NUR 854 € 15,00 VERSCHIJNT SEPTEMBER 2022 28

Uitgeverij Christofoor voorjaar 2022

Een nieuwe titel in onze reeks Opgroeien


Een inspirerend boek dat je helpt bij je rol als ouder bij de seksuele ontwikkeling van je kind.

Loïs Eijgenraam is vanaf 1985 werkzaam geweest als kleuterleerkracht en vakleerkracht (6-12 jaar) voor godsdienstonderwijs binnen het vrijeschoolonderwijs. Daarnaast werkt(e) zij als gastdocent op verschillende (heil)pedagogische opleidingen in binnen- en buitenland. Momenteel is zij werkzaam als onderwijsadviseur bij BVSschooladvies.

No n-f i c ti e

Seksuele ontwikkeling en opvoeding: Vanuit (zelf)vertrouwen veilig verbinden Loïs Eijgenraam

Dit boek maakt je wegwijs in de seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren van nul tot 21 jaar. Het geeft je een basis om te handelen op het moment dat je iets bij jouw kind ziet of dat jouw kind iets vraagt. Dit doet de auteur door te informeren, maar ook door bij te dragen aan de gedachten en visievorming van de lezer. Zo kan je je kind een fijne, gezonde omgeving bieden waarin het zichzelf kan ontwikkelen.

96 PAGINA’S | PAPERBACK 140 x 200 mm NUR 854 € 15,00 VERSCHIJNT OKTOBER 2022

Een nieuwe titel van Loïs Eigenraam in onze reeks Opgroeien


Een inhoudelijke visie op leiderschap en organisatie in het onderwijs.

Hans Passenier is sinds 1983 werkzaam in het vrijeschoolonderwijs. Tot 2020 was hij directeur/ bestuurder van BVS-schooladvies en nu werkt hij daar als adviseur. Inmiddels is hij ook actief als adviseur bij het internationale Instituut voor Mens en Organisatieontwikkeling (IMO).

Ontwikkeling van een schoolorganisatie Hans Passenier

In dit boek gaat de auteur in op de ontwikkeling van leiderschap en organisatie in vrijescholen. Hij vindt uitgangspunten die kunnen helpen bij de ontwikkeling van schoolorganisaties en het leiderschap daarvan in de toekomst. Zijn stelling is dat het onderwijs erop gericht is dat kinderen divers zijn, dat ze verschillende mogelijkheden hebben. Ook dat de opvoeder niet een timmerman moet zijn, maar een tuinier. Het beeld van de school als organisme is leidend, waarin de schoolgemeenschap een plaats is voor de innerlijke ontwikkeling van ieder individu in die schoolgemeenschap. 96 PAGINA’S | PAPERBACK 140 x 200 mm NUR 840 € 17,95 VERSCHIJNT OKTOBER 2022 30

Uitgeverij Christofoor voorjaar 2022

Een nieuwe titel in onze reeks Onderwijs


Natuurlijk is hij er ook weer in 2023: Dé biodynamische Zaaikalender van Nederland.

No n-f i c ti e

Maria Thun Zaaikalender 2023 Titia & Friedrich Thun

Ieder jaar geeft Christofoor deze biodynamische zaaikalender uit gebaseerd op de aanwijzingen van Maria Thun. Met daarin alle optimale zaaidagen, geschikte momenten om te snoeien, te spitten of te oogsten. De duidelijke symbolen en de uitneembare poster voor op de werkplek zijn van jaar tot jaar een stabiele hulp voor tuinders, imkers en andere buitenmensen.

ZAAIKALENDER Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

Blad -4

12

15

18

21

24

Vrucht 5 -11

u

Vrucht tot 21u

22u

Wortel Wortel tot 19u

Bm 20u

Bloem Bloem tot 15u

Blad van 16u Blad Blad

9 zo 10 ma 11 di 12 wo 13 do 14 vr 15 za

Blad tot 7

u

Vr 21u Vrucht tot 15u

Wortel 16u tot 24u Wortel van 9u tot 24u

Bloem 1u tot 13u

Wortel van 14u

Wortel tot 16u

Bloem van 17u Bloem

Bloem tot 24

u

Blad van 1u Blad tot 17u

Vrucht van 18u Vrucht Vrucht

Verplanttijd

23 zo 24 ma 25 di 26 wo 27 do 28 vr 29 za

9 u

Vrucht van 13u

2 zo 3 ma 4 di 5 wo 6 do 7 vr 8 za

16 zo 17 ma 18 di 19 wo 20 do 21 vr 22 za

6

u

Vt

1 za

3

Vrucht tot 11u

Wortel van 12u Wortel Wortel

Wortel tot 21u

22u

Bloem -2u

Blad van 11u Blad Blad tot 7u

Vrucht van 8u

30 zo 31 ma

Vrucht tot 19u W 21u

0

3

6

9

12

15

18

21

Maanconst.

Datum

ij 22u

1 di 2 wo 3 do 4 vr 5 za

j jk 22u k kl 20u l la 16u a a ab 16u b bc 16u c c cd 17u d d e 1u ef 18u f f fg 12u g g gh 22u h hi 5u i ij 8u

APRIL 2022

3

6

9

12

15

18

15

18

21

24

Wortel Bloem van 7u Bloem 1u

Blad van 2u Blad Blad tot 23u Vrucht van 0u tot 18u Vrucht van 0u tot 22u (heel goed van 4u tot 19u)

-2u

23

Wortel van 11u Wortel tot 18u

Bloem tot 7

Bloem 19u

Wortel van 8 tot 23

u

u

u

Bloem van 0u Bloem Bloem tot 7u

Blad van 8u Blad tot 24u Vrucht van 1u

Vrucht tot 14u Wortel van 4u Wortel Wortel W -3u

Bloem van 4u

Bm -3u

Blad van 12u Blad Blad tot 15

Vrucht van 16

u

u

Vrucht tot 10u Vr 12u - 17u

27 zo 28 ma

Wortel van 18u

Wortel

0

3

6

9

12

15

18

MAART 2022

21

Maanconst.

Datum

k kl 7u l la 2u a

1 di 2 wo 3 do 4 vr 5 za

a b 0u bc 23u c c c d 0u

6 zo 7 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 za

d de 8u e f 1u f fg 18u g

13 zo 14 ma 15 di 16 wo 17 do 18 vr 19 za

g g gh 4u hi 11u i ij 16u j

20 zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26 za

jk 18u k

27 zo 28 ma 29 di 30 wo 31 do

3

6

9

15

18

Wortel tot 16

21

24

Bloem van 17

Bloem tot 11u

Blad van 12u Blad Blad

Blad tot 8u

Vrucht van 9u

Vrucht -5u

ab 9u b bc 7u c c cd 8u d

Vrucht van 11u

Vrucht -4u

Wortel van 13u Wortel Wortel tot 14u

Bm -3

Bloem van 15u

W 4-7

u

Bloem van 8

u

u

Bloem Bloem tot 15u

Blad van 16u

de 16u e ef 9u f f fg 2u g

Blad Blad tot 8u

Vrucht van 9u Vrucht Vrucht

1

Wortel van 2

u

u

Wortel Wortel Wortel tot 9u

Bloem van 10u

Bloem -4u

13-15

Blad van 16u

Blad tot 13u Bd 15-20u

Vr 21u

Vrucht Vrucht tot 23u Wortel van 0u Wortel tot 24u Bloem van 1u Bloem tot 20u

Bd 21u

Blad

3

6

9

12

15

18

21

Maanconst. kl 17u l la 12u a a

u

Bloem

Zomertijd begint in Europa. Tijden hieronder in MEZT

24

12 u

Verplanttijd van 12 feb 20u tot 26 feb 6u

24

Maanconst.

g gh 10u hi 16u i ij 21u j j k 0u k l 1u la 21u a

24

Verplanttijd van 12 maart 3u tot 25 maart 11u

MEI 2022 Datum

3

6

9

12

15

JUNI 2022

Alle tijden in MEZT

Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

18

21

24

Maanconst.

Datum

Alle tijden in MEZT

Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

3

6

9

12

15

18

96 PAGINA’S | PAPERBACK 155 x 235 mm NUR 423 € 15,00 VERSCHIJNT NOVEMBER 2022

Alle tijden in MET/MEZT

Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

0

Alle tijden in MEZT

21

12

24

Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

9

j jk 9u

Verplanttijd van 20 dec tot 2 jan 13u en 16 jan 13u tot 29 jan 22u

Datum

20 zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26 za

6

Wortel tot 6u

6 zo 7 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 za 13 zo 14 ma 15 di 16 wo 17 do 18 vr 19 za

3

2022

Alle tijden in MET

Gewasdelen die worden bevorderd door Maan of planeten 0

Verplanttijd

Datum

FEBRUARI 2022

Alle tijden in MET

Verplanttijd

JANUARI 2022

21

24

Maanconst.

Met uitklapbare poster


Uitgeverij Christofoor Boulevard 12, 3707 BM Zeist | 030 692 39 74 www.christofoor.nl Een recensie-exemplaar ontvangen? Stuur een mailtje naar info@christofoor.nl Ook onze boeken verkopen? Neem contact op met onze vertegenwoordigers. Voor Nederland: Ernst van de Reep: info@ernstvandereep.nl | 06 121 50 181 Voor België: Nadine Boone van De boekenboom: nadine.boone@deboekenboom.be | 0480 611 160