Aanbiedingsbrochure najaar 2020

Page 1

BRANDT NAJAAR 2020

WANDA BOMMER

CORINE NIJENHUIS WYKE POTJER ASCELINE GROOT JAN EILANDER BETTINE VRIESEKOOP JASPER ROMBOUT MICHELLE MARLY


WANDA BOMMER (AMSTERDAM, 1969) HEEFT VIJF ROMANS OP HAAR NAAM STAAN, WAARVOOR ZIJ ZONDER UITZONDERING LOVENDE RECENSIES ONTVING. De pers over Boom (2008) ‘Het verhaal balanceert mooi tussen beklemming en lichtvoetigheid, werkelijkheid en fantasie. Een veelbelovend debuut van een schrijfster die laat zien dat ze kan schrijven.’ ‒ NBD Biblion ‘De plot en de uitwerking daarvan bewijzen dat Bommer een rasverteller is.’ ‒ De Standaard De pers over Engel (2009) ‘Wauw. Kippenvel.’ - Noordhollands Dagblad ‘De kracht van Bommers schrijverschap ligt in haar naturel verteltrant, het construeren van een uitgekiend plot, en de geloofwaardigheid van haar karakters.’ ‒ NRC Handelsblad De pers over Panorama West (2011) ‘Een superieure verteller met een benijdenswaardig taalgevoel.’ ‒ Brabants Dagblad ‘Schitterend boek! Je vreet de bladzijden weg.’ ‒ Dagblad de Limburger ‘Van de roman van Bommer word je slimmer en niet dommer. Een zeer groot compliment.’ ‒ Herman Brusselmans in Playboy De pers over De Bijvangst (2014) ‘Stilletjes werkt Wanda Bommer aan een steady oeuvre. Ze schrijft helder, grappig en met veel vaart.’ ‒ LINDA. ‘Scherp en humoristisch.’ ‒ Margriet De pers over Springbonen (2017) ‘Spannende, filmische roman met wisselend perspectief, waardoor je wéét dat de ouders hun eigen onheil tegemoet rijden.’ ‒ ZIN ‘Een verraderlijk lichtvoetig, maar feitelijk bloedserieus verhaal van een gezin op zoek naar liefde en trouw en vooral naar elkaar. Een kanjer van een boek, dit Springbonen.’ ‒ Dagblad De Limburger ‘Met Springbonen toont Wanda Bommer eens te meer hoe goed ze is.’ ‒ HMC Dagbladen

DE ARK IS HAAR NIEUWE ROMAN.WANDA BOMMER

DE ARK ROMAN

EEN VROUW, EEN MAN, EEN BOOT

KLIMAATVERANDERING, OVERBEVOLKING, PANDEMIEËN… de mensheid lijkt een donker tijdperk te betreden, of misschien zelfs te balanceren op de rand van de afgrond. Het inspireert bestsellerauteur Leonoor Levie om de Ark van Noach als basis voor haar nieuwe roman te gebruiken. Tijdens een dancefestival op een cruiseschip in de Middellandse Zee hoopt ze de ontbrekende schakel te vinden die het bijbelse verhaal aan de huidige tijd linkt.

Al voordat ze aan boord gaat, krijgt Leonoor gezelschap van een onvoorziene gast. Het is het verontrustende begin van een boottrip waarin alles lijkt te zijn toegestaan wat God verboden heeft. Te midden van pompende beats, drank, drugs en excentrieke figuren vindt Leonoor de verbindende factor die zij zoekt. Maar de prijs die zij daarvoor betaalt, is onevenredig hoog.

OMSLAGONTWERP Shop Around | OMSLAGILLUSTRATIE Ladislas | AUTEURSFOTO’S Keke Keukelaar FORMAAT 13,5 x 21,5 cm | UITVOERING paperback met flappen | OMVANG: 320 blz. | PRIJS j 20,00 VERSCHIJNT oktober 2020 | NUR 301 | ISBN 978 94 93095 42 7


VOORUITEXEMPLAREN VOOR BOEKHANDEL EN MEDIA


Foto’s Café De Biet


EEN FORMIDABEL VERHAAL OVER HET BESTE CAFÉ VAN NEDERLAND

DE GEKROONDE SUIKERBIET IN ZIERIKZEE


CORINE NIJENHUIS

DE GEKROONDE SUIKERBIET EEN FORMIDABEL VERHAAL OVER HET BESTE CAFÉ VAN NEDERLAND

HOE WORDT EEN SOBERE ZEEUWSE HERBERG

De Gekroonde Suikerbiet vertelt over de grootse geschiedenis van een Zeeuws café dat twee oorlogen en een watersnoodramp doorstond, dat veranderde van een schippers- en bevrachterskroeg in een café waar Zierikzeeërs gebroederlijk naast waterrecreanten aan de toog zitten. Waar bruiloften uitbundig worden gevierd, maar waar ook gerouwd werd om een overleden stamgast in een kist op het biljart. In woord en beeld wordt het rijke verenigingsleven besproken, uitbaters, gasten en café-experts aan het woord gelaten, bespiegelingen over goed of slecht bier gedeeld. In dit boek kun je lezen of bladeren, plaatjes en foto’s bekijken. Maar bovenal genieten van een caféverhaal in de beste zin van het woord.

Foto Anja van Wijgerden

uit 1873 ‘Het Beste Café van Nederland’ in 2018? Wat is een goed café eigenlijk, en waarom is De Gekroonde Suikerbiet daar zo’n treffend voorbeeld van? En waar komt die wonderlijke naam nou toch vandaan? Wie waren (en zijn) de uitbaters, de stamgasten en wat waren (en zijn) hun eigenaardigheden? Hoe zit dat met kroeggeheimen en café-wijsheden in het algemeen en met die van ‘De Biet’ in het bijzonder?

CORINE NIJENHUIS (1965) werkte na de Rietveldacademie als zelfstandig ruimtelijk vormgever. Daarnaast studeerde ze aan de Schrijversvakschool cum laude af. Na haar schrijversdebuut met Luchtcowboy (2011) volgden Een vrouw van staal (2015) en Waddenwolf (2020). Ook schrijft Nijenhuis voor de maritieme krant Schuttevaer, scheepsverzekeraar EOC en ze heeft een vaste column in VLOT-magazine. www.corinenijenhuis.com

OMSLAGONTWERP Studio Jan de Boer | FORMAAT 16,5 x 21 cm | UITVOERING paperback | OMVANG 128 blz. | PRIJS j 17,50 | VERSCHIJNT november 2020 | NUR 680 / 440 | ISBN 978 94 93095 43 4Foto Klaas Koppe

BETTINE VRIESEKOOP...


Foto Wikipedia

...EN HAAR VERWANTSCHAP MET PEARL S. BUCK


BETTINE VRIESEKOOP

HET CHINA-GEVOEL

MIJN VERWANTSCHAP MET PEARL S. BUCK

TWEE WESTERSE VROUWEN die China van binnenuit hebben leren kennen: de Amerikaanse schrijfster Pearl S. Buck in de eerste decennia van de 20ste eeuw, en schrijfster Bettine Vriesekoop met enige regelmaat sinds de jaren zeventig.

Toen Bettine zich ging verdiepen in haar leven en werk, merkte ze dat Pearl haar tijd ver vooruit was; haar inzichten over China zijn verrassend actueel. Mede omdat zij met hart en ziel schrijft over het eenvoudige plattelandsleven in China, werd zij voor Vriesekoop een leidsvrouw, ‘de goede geest achter het bamboegordijn van China’.

Foto Het Parool

Buck kwam in China als dochter van een predikant die vooral de arme boerenbevolking wilde bekeren. Opgroeiend in China tussen de Chinezen, gaf dat haar een unieke en authentieke blik op het toentertijd in het westen volstrekt onbekende land. Daarover schreef zij later zo overtuigend dat Pearl S. Buck de eerste vrouw was die de Pulitzerprijs ontving voor haar boek De Goede Aarde (1931), en ze won als eerste Amerikaanse vrouw de Nobelprijs voor Literatuur (1938).

BETTINE VRIESEKOOP was ooit vijfvoudig Europees kampioen tafeltennis, en werd later schrijfster, journaliste en presentatrice. Zij schreef sinds 1996 diverse boeken, waaronder Heimwee naar Peking, Duizend dagen in China, en Dochters van Mulan. Van 2006 tot 2010 woonde en werkte Vriesekoop in China als correspondente voor NRC Handelsblad.

OMSLAGONTWERP Studio Jan de Boer | AFBEELDING OMSLAG Getty Images | FORMAAT 13,5 x 21,5 cm | UITVOERING paperback | OMVANG 400 blz. | PRIJS j 22,50 | VERSCHIJNT januari 2021 | NUR 320 / 692 | ISBN 978 94 93095 44 1
HET ONLINE PLATFORM HETKANWEL.NL BIEDT DAGELIJKS INSPIRATIE VOOR EEN GROENER, EERLIJKER EN LEUKER LEVEN. NU OOK ALS

Foto’s Hetkanwel

DUURZAAM BOEK!


WYKE POTJER EN ASCELINE GROOT

HETKANWEL.

VOOR EEN GROENER, EERLIJKER EN LEUKER LEVEN WONEN . ETEN . LIFESTYLE . ZERO WASTE . NATUUR . ENERGIE . REIZEN . BODY & MIND

Wyke Potjer en Asceline Groot runnen het succesvolle online platform HetkanWEL. Door een roze bril en met de laptop op schoot bekijken ze de groene ontwikkelingen in binnen- en buitenland en onderzoeken ze de mogelijkheden voor een duurzame levensstijl. Met hun aanstekelijke optimisme (het kan wel!) helpen ze jou, en ook een beetje zichzelf, om duurzamer te leven en laten ze zien dat dit niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Foto’s Hetkanwel

DUURZAAMHEID HEEFT DE TOEKOMST, dat is duidelijk. Maar hoe kun je jouw eigen levensstijl verduurzamen en het tegelijkertijd een beetje leuk houden? In dit boek vind je praktische tips en inspirerende verhalen van gamechangers, die de wereld op hun eigen manier elke dag een beetje groener kleuren. Ze laten zien dat ‘perfect’ niet bestaat maar wel ‘goed’, en dat je met je dagelijkse keuzes meer invloed hebt dan je denkt. Of het nu gaat om kleding, eten, wonen, vervoer, energie, planten of verpakkingen: er is altijd een duurzaam alternatief te vinden. HetkanWEL helpt je graag op weg. WYKE POTJER is contentmanager en partner van HetkanWEL. Ze heeft jarenlange ervaring als journalist bij diverse landelijke media en is gespecialiseerd in verhalen over een groene, eerlijke en leuke wereld. ASCELINE GROOT is schrijver, onderzoeker en partner van HetkanWEL. Ze schrijft over en analyseert duurzame lifestyle trends, ontwikkelt duurzame concepten en helpt start-ups om de juiste doelgroep te bereiken.

FORMAAT 19 x 24,5 cm VORMGEVING Janita Sassen FOTO COVER Marieke van der Heijden OMVANG 192 blz. fullcolour geïllustreerd PRIJS j 20,00 UITVOERING paperback VERSCHIJNT oktober 2020 NUR 450 ISBN 978 94 93095 45 8


150.000 UNIEKE BEZOEKERS PER MAAND (1.8 MILJOEN PER JAAR). WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF 13.400. FACEBOOK 59.000. TWITTER 15.400. INSTA 8.500. LINKEDIN 1.300.


MICHELLE MARLY

DE DIVA

VENETIË 1957: Maria Callas is de grootste operazangeres van haar tijd. Met haar unieke klank, een stembereik van drie octaven en haar acteerkwaliteiten brengt de betoverende sopraan iedereen in vervoering. De roem heeft echter een schaduwzijde. Het slopende bestaan vergt veel van Maria’s stem en er blijft te weinig ruimte over voor de vrouw achter de mythe. Dan ontmoet ze de Griekse reder en miljonair Aristoteles Onassis en beleeft met hem in de roemruchte jetset van de jaren zestig de tijd van haar leven. Totdat Onassis een andere icoon uit die tijd ontmoet: Jackie Kennedy… De Diva is een aangrijpende roman over Maria Callas, als operazangeres ongeëvenaard, maar als ieder mens op zoek naar liefde en geborgenheid.

Foto Aufbau Verlag

MARIA CALLAS - HET BEWOGEN LIEFDESVERHAAL VAN DE MEEST BEROEMDE OPERAZANGERES

MICHELLE MARLY is het pseudoniem van bestsellerauteur Micaela Jary. Door haar vader, de componist Michael Jary, groeide ze op in de internationale muziekwereld. Na haar werk voor verschillende tijdschriften in Duitsland, verhuisde ze naar Parijs en begon met het schrijven van romans. Momenteel woont ze afwisselend in Berlijn en München. Eerder verscheen bij ons haar roman Mademoiselle Coco en het parfum van de liefde (2018).

VERTALING Katja Hunfeld FORMAAT 15 x 23 cm UITVOERING paperback OMVANG 400 blz. PRIJS j 20,00 VERSCHIJNT oktober 2020 NUR 302 ISBN 978 94 93095 40 3


Maria Callas – La Divina, ‘de goddelijke’


MOEDIGE VROUWEN IN DE KUNST EN IN DE LIEFDE


VAN 1 NOVEMBER TOT EN MET 31 JANUARI TIJDELIJK VAN € 20 VOOR € 15 POS-materiaal beschikbaar


JASPER ROMBOUT

TUURLIJK SCHATJE HOE MANNEN VADER WORDEN IN 9 MAANDEN

MET BLIJDSCHAP GEVEN WIJ KENNIS VAN DE HERDRUK MET EEN NIEUW GEZICHT

Dit boek geeft jou als aanstaande vader de nodige houvast. Jij weet straks precies wanneer je beter kunt duiken, en wanneer je even extra lief moet zijn. Welke weken het zwaarst zijn, en wanneer ze je ineens zal bespringen. En wanneer het gevolg (het kind) groter is dan de oorzaak (je lid). Pak je ook nog wat kennis mee. Meisje ook blij.

Foto LutskePhotography.com

DE ZWANGERSCHAP: 294 totaal bizarre dagen. Ga er maar aanstaan, als man dan. Je meisje is zichzelf niet, maar een hormonale toverbal die telkens van kleur verschiet – en geen idee wanneer in welke kleur precies. Maandag de stralend zwangere, donderdag het chagrijn op oorlogspad.

JASPER ROMBOUT (1980) is man. Daarnaast is hij oud-Parooljournalist, debatleider, copywriter en marketingstrateeg. Ook is hij stiefvader van Jade (ʼ04) en ex-stiefvader van Sarah (ʼ96) en Olivier (ʼ99). Toen zijn vrouw Jon zwanger was van hun dochter Moos, hield Jasper 9 maanden een dagboek bij. Dat leidde tot de geboorte van zijn debuut Tuurlijk Schatje.

OMSLAGILLUSTRATIE Jan Paul Jansen, True Story FORMAAT 14 x 21 cm UITVOERING paperback OMVANG 224 blz. PRIJS j 17,50 VERSCHIJNT oktober NUR 450 ISBN 978 94 93095 46 5


BEKEND VAN DE

APP!Foto’s Sander Veeneman

Op 3 oktober 2011 overhandigde schrijver Jan Eilander het eerste exemplaar van zijn jeugdroman CRUIJFFIE aan Johan. Najaar 2020 zal deze klassieker weer leverbaar zijn.


JAN EILANDER

CRUIJFFIE jongensjaren ROMAN

VEEL JONGENS DROMEN ERVAN de beste voetballer van de wereld te worden. Bij Johan Cruijff is die droom uitgekomen. Zijn succesverhaal is daarmee het ultieme jongensboek. Als in een film brengt schrijver Jan Eilander de Amsterdamse wijk Betondorp tot leven. Net als zijn vriendjes die er wonen is de kleine ‘Cruijffie’ een gewone jongen, en o ja, hij kan heel goed voetballen. Maar om de beste te worden en te blijven, is niet alleen talent nodig, maar vooral doorzettingsvermogen…

Foto Sander Veeneman

‘Wat een prachtig verhaal. Het leest als Kick Wilstra, het lievelingsboek uit mijn jeugd.’ – Johan Cruijff

JAN EILANDER is schrijver, filmmaker en zanger van de band Trio Bier. Eerder publiceerde hij onder andere de jeugdboeken Rafael en Raffie, en schreef hij scenario’s voor tv-series en speelfilms. Eilander was ook Intendant bij het Filmfonds. Kijk op YouTube het lied dat hij maakte over Johan: EILANDER JUT - AMSTERDAMSE JONGEN (over Johan Cruijff)

OMSLAGBEELD Studio Jan de Boer | ILLUSTRATIE OMSLAG Erik Kriek | FORMAAT 13,5 x 20,5 cm UITVOERING hardback OMVANG 224 blz. PRIJS j 17,50 VERSCHIJNT oktober NUR 200 | ISBN 978 94 93095 47 2


Het mooiste cadeau voor jongens en meisjes die van voetbal houden


L E V E R BA R E T I T E L S Mike Boddé Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan

M

H

ichaël Habakuk Hadrianus Constantin Fredericka Michelangelo Messi Ronaldo Boddé werd op 14 januari 1968 aan de schoot van zijn tettermoes onttrokken.

ij waste op als een fikse basserool, en bekwaamde zich in de edele consten van het fortepianeren, de schertsmatige jool, het boogschieten, de behendigheid in het minnespel en alles wat een kadee tot een pronte broger maakt. Na een tijdspanne van zeeven lange jaren onderhevig geweest te zijn aan de gruwel en horreur van de endogene melancholie, richtte hij zich op teneinde het leven wederom recht in de ogen te kijken. Al spoedzaam was furore en aanhoudende zegepraal zijn deel, middels televisiefabricaten als Kopspijckersch en de Micke en Thomasch Schow. ij werd lijfsgewijs omvangrijk, huwde een rondborstige joopdraagster, plantte zich genoegzaamlijk voort, en tekende een kroniek op met betrekking tot zijn zwartgalligheid: Pil. Dit foliant ging vijftigduizend malen over de kooptoog.Zupheul, Febbo en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan is het tweede gewrocht van zijn hand.

H

9 789492 037206

mike b oddé

Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan

Deze Flaptekst wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging van Flapteksten. En is vervaardigd uit 100% flappende tekst. Wanneer mag u deze flaptekst niet lezen? Indien u overgevoelig bent voor flapte en/of in het verleden allergische reacties hebt opgelopen bij het flappen, wordt u ten strengste afgeraden deze flaptekst tot u te nemen. Mocht u onverhoopt de tekst toch gelezen hebben, lees dan onmiddellijk zes flinke alinea’s van Harry Mulisch om de schade te beperken. Indien u besluit deze flaptekst in te nemen, besef dan evenwel ook dat het gewenste effect van de flaptekst niet bereikt wordt indien u halverwege stopt met lezen. En dat u derhalve de gehele tekst dient uit te lezen om het gewenste resultaat te bereiken. Anders mist u namelijk de volgende belangrijke zin: ‘In Zupheul, Febbo en kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan wordt maar één ding gezegd.’

geen roman uitgeverij brandt

BODDE_Zupheul_WT_def.indd 1

21-04-15 14:08

Mike Boddé Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf

Caroline Bernard Frida Kahlo

www.uitgeverijbrandt.nl

Met bijdragen van Hans Anker, Matthijs van den Beukel, Jan Andries de Boer, Désanne van Brederode, Erik van Bruggen, Tsead Bruinja, Bart Chabot, Ellen Deckwitz, Paul Depla, Eddy Determeyer, Wierd Duk, Tom Engelshoven, Marcel Harteveld, Thomas Heerma van Voss, Ingmar Heytze, Jim Jansen, Olaf Koens, Jan van Mersbergen, Wilbert Mutsaers, Chris van Nijnatten, Lilianne Ploumen, Marco Roelofs, Art Rooijakkers, Gert-Jan Segers, Marcel van der Steen, Christophe Vekeman, Jaap Visser, Martin Visser, Willem Vissers, Lucretia van der Vloot, Nyk de Vries, Jeroen Vullings, Pieter-Bas van Wiechen, Ruud de Wild, Manoushka Zeegelaar Breeveld

40 JAAR U2 DOOR NEDERLANDSE OGEN

In dit boek komen al die geluiden samen. In openhartige verhalen vertellen de auteurs hoe de muziek van U2 hen, voor even of voor altijd, heeft aangeraakt.

ONDER EEN BLOEDRODE HEMEL

Onder redactie van Erik van Bruggen

‘We’re an Irish band, we come from Dublin City, Ireland, like all cities it has its good and it has its bad; this is a song called Bad.’ Dit nummer, gezongen tijdens Live Aid op 13 juli 1985, werd uitgezonden over de hele wereld. Het betekende de definitieve doorbraak van de rockband die toen al bijna tien jaar bijeen was, en naderhand altijd ongewijzigd bijeen zou blijven: U2, met zanger Bono (Paul David Hewson), gitarist The Edge (David Howell Evans), bassist Adam Clayton en drummer Larry Mullen jr., bestaat in september 2016 veertig jaar. Hoewel U2 zich in de loop der jaren steeds opnieuw heeft laten beïnvloeden door andere muziekstijlen, is er een zeer herkenbare U2-sound ontstaan, vooral door de markante stem van Bono en het virtuoze gitaarspel van The Edge. Naast het wereldwijde succes als rockband manifesteert U2, en vooral Bono, zich intensief voor de mensenrechten. Desondanks is hun imago in bepaalde perioden ook onderhevig geweest aan fikse kritiek: ook zij blijken hun goede en slechte kanten te hebben.

Mike Boddé Tril, een audiografie

Isabel Boerdam De hippe vegetariër

Hesron Bon Ik kan er een boek over schrijven.

ONDER EEN BLOEDRODE HEMEL 40 JAAR U2 DOOR NEDERLANDSE OGEN Onder redactie van Erik van Bruggen

UITGEVERIJ BRANDT

Arnold en Erik van Bruggen (red.) Dag lief fijn eiland

Erik van Bruggen (red.) U2 – Onder een bloedrode hemel

Jules Coenegracht Engelen van Maastricht

Simone Davies Montessori voor thuis

Micky Dirkzwager Dat is dan jouw probleem (graphic novel)

Romano van der Dussen Twaalf jaar onschuldig in de cel

Johan Faber Het werkt!

Alfred Fidjestol Bijna menselijk. Biografie van Julius

Mo Gawdat De logica van geluk

Laura de Grave en Hans de Kort Amsterdam Kookboek

Laura de Grave en Hans de Kort Amsterdam Cookbook

Laura de Grave en Hans de Kort Nederland Kookboek

Laura de Grave en Hans de Kort Dutch Cookbook

Erin Groot Makkelijk Midden- Oosters

Maarten van Heems Hallo mijn slaaf, alles goed?

Stéphane Hénaut en Jeni Mitchell, Een hapklare historie

Suzette Hermsen, Lianne Marije Sanders en Anouk Kemper, Zeik niet zo

Paul van Hooff Man in het zadel

Paul van Hooff Van hier tot Tokio

Annabel Jonk Desalnietbemind


L E V E R BA R E T I T E L S

Rob Kamphues Hoor je me

Rob Kamphues De walvishoeder

Anouk Kemper Aankutten

Rutger Koopmans Eigen baas

Rutger Koopmans Your life, your rules

Martin Kruithof De varende chef

Wendy Leigh Bowie

Jonathan Lehmann Dagboek van een gelukstoerist

Anke Manschot De sprong op Normandië

Michelle Marly Mademoiselle C0c0

Anabella Meijer Eerste hulp bij klimaatverandering

Issa Niemeijer-Brown Een boek over brood

Corine Nijenhuis Een vrouw van staal

Corine Nijenhuis Waddenwolf

O’Brien, Colin Giro d’Italia

Michael Part Het geweldige verhaal van Messi

Michael Part Het geweldige verhaal van Ronaldo

Menno Pot 101 dingen die je weten moet over Ajax

Rodney Rijsdijk en Robbert Tilli, En Johan zag dat het goed was

Jasper Rombout Tuurlijk schatje

Art Rooijakkers (red.) Elvis en ik

Diederik Samwel Tropenvader

Marlies Slegers Het is maar een scheiding

Risto Siilasmaa De veerkracht van Nokia

Mart Smeets For the record

micHael Part

rijft de jonge tje in zijn t zijn eerste gen geboren om de orden.

789492 037077

micHael Part Het geweldige verHaal van

an

Het geweldige verHaal van

uitgeverij brandt

09-09-14 14:44


L E V E R BA R E T I T E L S OOK GEEN ZIN OM TE KOKEN, MAAR WEL ZIN OM LEKKER TE ETEN? Jeej: wij worden vrienden. Al vijf jaar schrijf ik op Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl over lekkere avondmaaltjes die iedere idioot kan klaarmaken met ingrediĂŤnten uit de supermarkt. Ik word niet per se blij van langer dan tien minuten in de keuken staan, maar ik wil wel iedere avond lekker eten. En jij ook, toch? Wat blijkt? Er zijn veel meer mensen die er ook zo over denken! Mijn eerste boek ging als warme broodjes over de toonbank en dat smaakt naar meer. Met 10.000 boeken verkocht en 95.806 fans op Facebook is het hoogste tijd voor boek #2.

BEFORE THEY PASS AWAY

EEN BEELD ZEGT MEER DAN DUIZEND WOORDEN, MAAR VERTELT NIET ALTIJD ALLES... Â Â? Â? Â? Â? Â? Â?Â? Â?

‡ � � €

Š ‹   € ƒ … � � � Œ � �

 Â? ƒ Â?€   Â‡ €Â? € ‚  Â? Â? €

Â?Â? Â? ­Â? Â? ­ Â? Â? ‰ Â? ‚ Â? Â? Â? Â? ƒ € Â? Â? Â?ƒ Â? €Â? Â? ‚ ‡ Â? Â?Â?  Â? Â?  Â? ƒ  Â‡ € €

� � � � ‚

Â? ‡   Â? Â?  Â? Â

ƒ Â? Â? Â? ­ Â? Â? Â? Â? ­ ‚

� �� � � �ƒ  �  ‡ ‰  ‚

Â? Â?  ­ Â?€ Â?Â?  Â? Â? Â? ‚

Â? Â? ­ ­ Â? Â?‡  Â? Â? Â?  ­ ‚ ‰

 � � � � �

Â

‡ � � ��

Â? Â? Â? ‚  Â

 Â

� � ­

Â

„ … †

Â? Â… € Â? ­Â‡ ­Â‡   Âˆ Â? Â? Â? Â? € €€ Â? ­  Â? Â? Â?  Â? Â? ˆ Â? Â?

Ook in dit boek schrijf ik vol enthousiasme over makkelijke recepten die je in no time zelf klaarmaakt. Ik ben dan misschien geen topkok, maar ik ben wĂŠl creatief in de keuken. Dus laat mij die recepten maar bedenken, dan kun jij ze op je dooie gemak in tien minuten op tafel toveren. Wees welkom in mijn wondere wereld waarin frikadellen superfood zijn en chiazaadjes gewoon aan de vogels gevoerd worden. Zoals het hoort ;-).

BEFORE THEY PASS AWAY

Leonie ter Veld (26) is foodblogger van Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl. Daarvoor was ze werkzaam als online marketeer van het DeLaMar Theater en hoofdredacteur van Vrouwen.nl. Naast het bloggen was ze Chef Food van Viva en schrijft ze kookboeken.

ÂŽ —˜˜  „ ™š› ™œ ™ž˜Â&#x;š ™š ›

BOE

K#

95.80NU AL 2 6 LI KES !

www.uitgeverijbrandt.nl

†Ž„  „‘

 Â’ ÂŽ Â“  Â” „ • –  Â“ †Ž„   Â“

Cover plano tweede druk.indd 1

Eveline Stoel De affichekoning

Waar houdt verantwoordelijkheid op en begint schuld? Het was lief van haar geweest – zeiden haar ouders – haar broertje een keer mee uit te nemen, maar zij wisten niet wie ze werkelijk was.

Lief van je is een ontluisterende en actuele roman, over kameraadschap, eenzaamheid en angst voor het onbekende, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen.

uitgeverij brandt

itgeverijbrandt.nl

Leon Verdonschot (red.) Bruce en ik – 29 odes aan Springsteen

‘Ongeveer een halfuur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.’

Het enige wat ze nu nog kon doen, was de strijd afmaken die hij wilde beginnen in SyriĂŤ. Langzaam en onafwendbaar voltrekt het noodlot zich.

Ik kan er nĂŠt niet bij

ook hoopvol

er Verheijen is hoofdredacteur ezerscommunity an en daarnaast ver en grafisch gever. Onder doniem Jens Vern ft hij thrillers. er nĂŠt niet bij is oed ontvangen ut.

Leonie ter Veld Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet

Leonie ter Veld Gewoon wat een studentje nog meer eet

ROANNE VAN VOORST

kkingstocht naar effen, maar ook bereikt, over hoe ed erin houden.

‘ Een meeslepend verhaal over hoe het leven nooit gaat zoals je verwacht. Over vallen, opstaan en de kracht van acceptatie en liefde. Het heeft me echt geraakt.’ – Rik van de Westelaken

Sander Verheijen

cht iefde

its blijkt de een g, de ander heeft ander het aan­ ndere zonen.

26-01-17 09:33

Hannelore Vandenbussche Before they pass away

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijver van fictie en non-fictie. Met haar korte verhalen won ze eerder de Indische Bladzijde-verhalenwedstrijd en de NPO- schrijfwedstrijd. Lief van je is haar tweede roman.

Ik kan er nĂŠt niet bij Sander Verheijen www.uitgeverijbrandt.nl

Roanne van Voorst Alles onder controle

Sander Verheijen Ik kan er nĂŠt niet bij

Roman | Uitgeverij Brandt

Roanne van Voorst De beste plek ter wereld

Roanne van Voorst Lief van je

Bettine Vriesekoop Dochters van Mulan

Edwin Winkels Johan Cruijff in Barcelona

Edwin Winkels En ze deed het

Edwin Winkels La Vuelta

Het Hetisis44december december1958. 1958.Boven Bovende debergketen bergketenmet metde debijnaam bijnaam De DeDode DodeVrouw Vrouwbij bijMadrid Madridverdwijnt verdwijnteen eenvliegtuig. vliegtuig.Familieleden Familieledenvan van de devijf vijfbemanningsleden bemanningsledenen enzestien zestienpassagiers passagierswachten wachtendagenlang dagenlang op opnieuws. nieuws.Hun Hunleven levenzal zalvoorgoed voorgoedveranderen. veranderen.

Edwin Edwin Winkels Winkels woont woont en en werkt werkt sinds sinds 1988 1988 in in Barcelona. Barcelona.Na Nadertig dertigjaar jaarjournalistiek journalistieklegt legthij hijzich zich momenteel momenteel toe toe op op het het schrijven schrijven van van romans. romans. Winkels Winkelsdebuteerde debuteerdeinin2013 2013met met Welkom Welkom Th Thuis, uis, waarover waarover Matthijs Matthijs van van Nieuwkerk Nieuwkerk zei: zei: ‘Wat ‘Wat een een boek! boek!Het Hetlef lefdat datook ookTommy TommyWieringa Wieringaheeft heeft. .Een Een modern, modern,zwart zwartsprookje sprookjeinineen eenklip-en-klare klip-en-klarestijl. stijl.’ ’

EDWIN WINKELS HAAR LAATSTE VLUCHT

Haar Haarlaatste laatstevlucht vluchtisishet hetaangrijpende, aangrijpende,waargebeurde waargebeurdeverhaal verhaalvan vangezinnen gezinnen die diedoor dooreen eentragedie tragedieworden wordengetroffen. getroffen.Centrale Centralefiguur figuurisisde de18-jarige 18-jarige Maribel MaribelSastre Sastreuit uitBarcelona, Barcelona,die diehaar haardroom droomheeft heeftverwezenlijkt verwezenlijktom omstestewardess wardessteteworden. worden.Hoog Hoogininde delucht luchtkan kanzij zijontsnappen ontsnappenaan aaneen eendonker donker Spanje Spanjedat datonderdrukt onderdruktwordt wordtdoor dooreen eendictator. dictator. Aan Aande dehand handvan vanhistorische historischedocumenten documentenen enmet metmedewerking medewerkingvan vanfamilie familie reconstrueert reconstrueert en en romantiseert romantiseert Edwin Edwin Winkels Winkels de de gebeurtenissen gebeurtenissen inin die die koude, koude,stormachtige stormachtigedagen dageninin1958, 1958,en enhet hetleven levendat datdaarop daaropvolgt. volgt.Een Eenlang lang leven levenvol volliefdevolle liefdevolleherinneringen herinneringenen enmet metde desterke sterkewil wilde deramp rampteteaccepaccepteren, teren,maar maarnooit nooittetevergeten. vergeten.

99 789492 789492 037046 037046

EDWIN WINKELS

HAAR LAATSTE VLUCHT ROMAN ROMAN

NAAR NAAREEN EENWAARGEBEURD WAARGEBEURD VERHAAL VERHAAL uitgeverij uitgeverij brandt brandt

www.uitgeverijbrandt.nl www.uitgeverijbrandt.nl

WINKELS_Vlucht_WT.indd 1

09-09-14 10:13

WINKELS_Vlucht_WT.indd WINKELS_Vlucht_WT.indd WINKELS_Vlucht_WT.indd 111

www.uitgeverijbrandt.nl

Edwin Winkels Het oog van de orkaan

uitgeverij brandt

9 789492 037046

teren, maar nooit te vergeten. leven vol liefdevolle herinneringen en met de sterke wil de ramp te accepkoude, stormachtige dagen in 1958, en het leven dat daarop volgt. Een lang reconstrueert en romantiseert Edwin Winkels de gebeurtenissen in die Aan de hand van historische documenten en met medewerking van familie Spanje dat onderdrukt wordt door een dictator. wardess te worden. Hoog in de lucht kan zij ontsnappen aan een donker Maribel Sastre uit Barcelona, die haar droom heeft verwezenlijkt om stedie door een tragedie worden getroffen. Centrale figuur is de 18-jarige Haar laatste vlucht is het aangrijpende, waargebeurde verhaal van gezinnen

VERHAAL NAAR EEN WAARGEBEURD

T H C UL V E TS TA A L R A A H S L E K N I W N I WD E

modern, zwart sprookje in een klip-en-klare stijl.’ boek! Het lef dat ook Tommy Wieringa heeft. Een waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: ‘Wat een Winkels debuteerde in 2013 met Welkom Thuis, momenteel toe op het schrijven van romans. Barcelona. Na dertig jaar journalistiek legt hij zich Edwin Winkels woont en werkt sinds 1988 in

09-09-14 09-09-14 09-09-14 10:13 10:13 10:13

Edwin Winkels VLUCHT Haar laatste vlucht LAATSTE ROMAN

HAAR

WINKELS EDWIN

op nieuws. Hun leven zal voorgoed veranderen. de vijf bemanningsleden en zestien passagiers wachten dagenlang De Dode Vrouw bij Madrid verdwijnt een vliegtuig. Familieleden van Het is 4 december 1958. Boven de bergketen met de bijnaam

Edwin Winkels Van Johan tot Frenkie

Richard Witschge met Mike van Damme Lefgozer


ZIJ DOEN NOG TEN MINSTE ÉÉN JAAR MEE. U OOK? micHael Part micHael Part Het geweldige verHaal van

voor voetbalfans van 9 tot 99 jaar Het geweldige verhaal van Messi beschrijft de jonge jaren van ‘Leo’, van het eerste partijtje in zijn Argentijnse geboortestad Rosario tot zijn eerste doelpunt voor FC Barcelona. Een jongen geboren om te voetballen, met de droom om de beste speler van de wereld te worden.

www.uitgeverijbrandt.nl

Het geweldige verHaal van

9 789492 037077

uitgeverij brandt

MAKKE LIJ SCORE K N

PART_Messi_WT_03.indd 1

€ 10

PAPER BACK

OMSLAG Studio Jan de Boer | FORMAAT 12,5 x 20 cm

OMSLAG Studio Jan de Boer | FORMAAT 12,5 x 20 cm

UITVOERING paperback OMVANG 144 blz. PRIJS j 10,00

UITVOERING paperback OMVANG 144 blz. PRIJS j 10,00

VERSCHIJNT oktober NUR 280 ISBN 978 94 93095 48 9

VERSCHIJNT oktober NUR 280 ISBN 978 9493095 49 6

09-09-14 14:44


Uitgeverij Brandt BV Postbus 14858 1001 lj Amsterdam welkom@uitgeverijbrandt.nl www.uitgeverijbrandt.nl

B E ST E L I N F O R M AT I E VERKOOP NEDERLAND

VERKOOP VLAANDEREN

Manager Verkoop Michiel Boek michiel@bureauboek.nl

Elkedag Boeken Jodenstraat 16 2000 Antwerpen +32(0) 3 345 60 40 info@elkedagboeken.be

bureauredactie Annemieke Heinen annemiek@uitgeverijbrandt.nl

verkoop buitendienst Pieter Boschmans pieter@elkedagboeken.be Suzy Mertens suzy@elkedagboeken.be

Publiciteit Saskia Hausel saskia@uitgeverijbrandt.nl Erica van ’t Leven erica@lopendezaken.nl Sylvie Steffers sylvie@lopendezaken.nl

Pers en promotie Sophie Verbist sophie@elkedagboeken.be Marcia van der Zwan marcia@elkedagboeken.be De in deze catalogus vermelde specificaties, zoals verkoopprijzen, aantal pagina’s en verschijningsmaanden, zijn onder voorbehoud.

uitgever/publisher Paul Brandt paul@uitgeverijbrandt.nl

VERSCHIJNING

Augustus 2020 Corine Nijenhuis, Waddenwolf Erin Groot, Makkelijk Midden-Oosters September 2020 Issa Niemeijer, Een boek over brood

Oktober 2020 Wanda Bommer, De ark Wyke Potjer en Asceline Groot, Hetkanwel. Michelle Marly, De diva Jasper Rombout, Tuurlijk schatje Jan Eilander, Cruijffie Michael Part, Het geweldige verhaal van Messi Michael Part, Het geweldige verhaal van Ronaldo November 2020 Corine Nijenhuis, De gekroonde suikerbiet Januari 2021 Bettine Vriesekoop, Het China-gevoel

Foto voorzijde: Keke Keukelaar

Juni 2020 Sander Verheijen, Ik kan er nét niet bij