Page 1

Dit boek is niet zozeer bedoeld als zelfhulpboek, maar brengt mooi in beeld wat het is om aan een depressie te lijden. Het kan helpen om beter te uiten wat jij zelf of anderen doormaken. Het is een boek om te delen met je partner, je ouders, je vrienden en zelfs dokters en therapeuten.

BLACK DOG

De term Black Dog werd dankzij Winston Churchill bekend als metafoor voor de vlagen van ­depressie waaraan hij leed. Matthew Johnstone, ook het slachtoffer van depressies, schreef en illustreerde in dit prentenboek zijn eigen aangrijpende verhaal. Hij beschrijft zijn leven met een Black Dog die hij leerde te temmen.

BLA C K D OG

Matthew Johnstone is auteur, illustrator en fotograaf. Hij werd geboren in 1965 in Nieuw-Zeeland en werkte als creatief directeur in de reclamewereld in Sydney, San Francisco en New York. Hij kampt al meer dan twintig jaar met manisch-depressieve buien. Johnstone woont in Sydney, ­Australië met zijn vrouw en twee dochters.

Matthew Johnstone

“With wit, insight, economy and complete understanding, this book achieves what other books take 300 pages to say. Brilliant and indispensable.” Stephen Fry (acteur, auteur van o.a. The Fry Chronicles en zelf een notoir slachtoffer van ­depressies)

LEVEN MET EEN DEPRESSIE Tekst en illustraties van Matthew Johnstone


Hij hield ervan me wakker te maken met steeds terugkerende negatieve gedachten.


Black dog - inkijkexemplaar  
Black dog - inkijkexemplaar  

Black dog, een prentenboek van Matthew Johnstone, over leven met een depressie

Advertisement