Page 25

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 8 MEI 2019

PAGINA 25

NIEUWS VAN SCHAAKVERENIGING WAALWIJK

Eerste beslissingen gevallen

Ad won het snelschaken overtuigend en ontvangt de bijbehorende fles wijn uit handen van competitieleider Joost. Ook is Ad daarmee de nieuwe snelschaakkampioen geworden. De huldiging daarvan volgt begin volgend seizoen.

Bij de Rapid schakers ging de dagoverwinning naar Ton van Tuijl. Ook hij verdient daarmee een fles wijn. Rapid kampioen Anton was afwezig maar ook hij wordt begin volgend seizoen hiervoor gehuldigd.

Traditiegetrouw werd er tijdens de meivakantie gesnelschaakt bij de SV Waalwijk. De vierde en laatste ronde stond 2 mei op het programma. Bij het snelschaken ging het tussen Ad Kroot en Hans Remmers, bij de Rapid schakers ging het tussen Anton van Mierlo en Peter van Aerle. Snelschaken en Rapid schaken Een flinke opkomst van 11 spelers kon voor Ad en Hans nog weleens roet in het eten gooien. Want dan zijn er 11 punten te verdienen in plaats van de meer gebruikelijke 8 punten. Hans moest in de eerste ronde tegen oud-clubkampioen Barry Plukkel en dat is een van de beste snelschakers van Waalwijk. Het wekt dan ook geen verbazing dat Hans kansloos van het bord werd geschoven. Voeg daar nog een remise in de tweede ronde aan toe en een genadeloze Ad die zijn partijtjes wel wist te winnen; en toen bleek dat Hans vol in de achtervolging moest en hulp van anderen nodig had. De onderlinge partij had Hans moeten winnen, hij stond straal gewonnen, maar vluggerfenomeen Ad vlocht er wat listigheden in en daarmee

nam Hans definitief afscheid van de titel. Ad bleef ongenaakbaar en won al zijn partijen en is daarmee de nieuwe snelschaakkampioen van het seizoen 2018/2019. Op de tweede plaats Hans en derde werd, op ruime achterstand, Joost Duquesnoy. Bij het Rapid schaak was Anton afwezig, evenals Sander. Dat bood de kansen aan Peter van Aerle om de titel voor zich op te eisen. In de vierkamp zou hij dan al zijn partijen moeten winnen om een half puntje boven Anton te komen. Het werd spannend maar na 2 overwinningen bleek hij niet in staat om de laatste wedstrijd van Ton van Tuijl te winnen. Ton won daardoor de avond en de bijbehorende fles wijn, maar Anton van Mierlo werd de Rapid kampioen van het seizoen 2018/2019.

Hij en Peter haalden evenveel punten maar Anton deed dat in 3 toernooien en Peter in 4 toernooien. Op de derde plaats eindigde Loek de Heide. Interne competitie Donderdag gaat de interne competitie verder met de tweede ronde van de laatste periode. Na zijn gelukkige remise tegen mede-titelkandidaat Nico Pol zal Ad het op gaan nemen tegen de huidige nummer 3, Sander van Dijk. Mocht hij die winnen dan komt het clubkampioenschap, zijn eerste, wel erg dichtbij. Nico neemt het vermoedelijk op tegen Wim van Wanrooij en zal ook zeker geen misstap mogen maken. De stand aan kop met nog 6 wedstrijden te spelen: 1. Ad Kroot ......................... 373.9 2. Nico Pol ..........................368.3 3. Sander van Dijk ............. 348.5 Uiteraard zijn alle uitslagen en de complete standen te vinden op www.svwaalwijk.nl

POLITIE WAALWIJK NOORD

Stop! Vorige week werd ik ingezet bij de afhandeling van een brand in Waalwijk. De taak die wij als politie daar hebben is kort gezegd zorgen dat de brandweer zijn werk ongestoord en veilig kan doen. Om dit voor elkaar te krijgen maken wij een werkruimte waarbinnen de hulpdiensten o.a. hun voertuigen plaatsen, voor de afvoer van eventuele gewonden en aanvoer van voertuigen. Wij maken hierbij gebruik van een rood-wit gekleurd lint met de tekst NIET BETREDEN POLITIE. Zo gebeurde dat ook door ons bij deze brand, nadat wij ervoor hadden gezorgd dat er geen bewoners meer in het brandende huis aanwezig waren en nadat de brandweervoertuigen hun opstelplaats hadden gekozen om de brand te bestrijden. Met meters rood-wit lint werd de omgeving afgezet. Kennelijk weet niet iedereen wat zo’n lint betekent, daarom hebben wij het er op laten drukken. Niet betreden, het betekent dat je niet binnen de ruimte achter het lint mag komen. Het is ongehoord hoeveel mensen daar geen gehoor aan geven en alsof het de normaalste zaak van

de wereld is onder het lint doorkruipen of er overheen stappen om toch in de richting van het incident te lopen. Als wij mensen aanspreken op hun gedrag, krijgen wij de reactie ‘dat het vreemd is dat wij de weg afsluiten, want men wil bij het incident gaan kijken’. En dát voorkomen is nu net de doel van het lint. Het respect is daarbij soms ver te zoeken.

voor de woning staan te kijken. Hoe zou u dat vinden?

Ik en een zeer groot deel van mijn collega’s, storen ons vreselijk aan dit gedrag. Wij zijn daar op dat moment bezig met de bestrijding van een incident en willen geen tijd besteden in het aanspreken van mensen die de afzetting negeren en toch vinden dat zij met hun neus boven op het incident moeten staan. Wij hebben op dat moment andere zaken aan ons hoofd dan de discussie aangaan met omstanders, die best begrijpen wat er op het lint staat, maar toch vinden dat dat niet voor hen geldt.

In deze dienst bij deze brand hebben wij een 10-tal personen bekeurd die het toch nodig vonden om het lint te negeren. Deze personen kunnen komende weken een beschikking van het CJIB op de mat verwachten met de omschrijving ‘zich bevinden/ begeven op een openbare plaats welke is afgezet door/vanwege het bevoegd gezag i.v.m. openbare veiligheid’, een overtreding uit de APV.

Stelt u zich eens voor, dat de brand in uw woning woedt en dat de brandweer niet bij de woning kan komen en zijn werk kan doen, omdat er allerlei ramptoeristen

Overigens wil ik hierbij een lans breken voor ‘de arbeidsmigranten c.q. anderstaligen’. Het viel mij op dat de aanwezige arbeidsmigranten/anderstaligen het lint wel ‘respecteerden’, waarbij ik meteen denk dat zij alleen het woord ‘politie’ begrijpen.

Beste mensen. Ik doe een beroep op U. Als wij als hulpverleners zo’n lint spannen, respecteer dit dan en blijf achter het lint staan. We leven in een tijdperk dat beelden via social media vliegensvlug rondgaan. Het is echt niet nodig dat u vooraan staat. Laat de hulpdiensten hun werk doen! Namens de hulpverleners, bedankt! (een van de agenten)

Theo van Heck

Tino Vos

Rodrigo Vergouwen

John de Kloe

The new

RIJKLAAR

€ 16.895

must-have

collection Uitgerust met: • • • • •

• • • • • •

16” lichtmetalen velgen Collezione Automatische airco (climate control) Cruise control Panoramisch schuif/kanteldak Uconnect TM live 7” navigatie met touchscreen, bluetooth, DAB+ en USB Apple Carplay&Android auto Parkeer- en regensensoren 7” TFT info-display Chromen spiegels en sierstrip Mistlampen voorzijde Krachtige en zuinige 80 pk (59 kW) turbomotor En nog veel meer!

ALLÉÉN BIJ VAN MOSSEL. Prijs incl. btw/bpm, kosten rijklaar maken, recyclingsbijdrage, legeskosten, afleverpakket incl. volle tank en mattenset. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. In diverse kleuren beschikbaar. Genoemde prijs is exclusief eventuele kleurtoeslag. Niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Zolang de voorraad strekt. Nettoprijs, geen kortingen mogelijk. Afgebeelde auto wijkt niet af van de aanbieding. Kenteken geregistreerd op 27 maart 2019.

fiat.nl

Breda Tilburg DE FIAT-DEALER IN BREDA ÉN TILBURG 5 jaar garantie betreft 2 jaar fabrieksgarantie + 3 jaar aanvullende garantie, zonder kilometerbeperking en inclusief 5 jaar mobiliteitsgarantie (Europa-dekking). Kijk voor de volledige garantie- en verkoopvoorwaarden op fiat.nl De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijke verbruikt hang mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag.

Gem. brandstofverbruik: 3,8 l/100km (1 op 26,3) CO2: 88 g/km.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Weekblad Waalwijk 08-05-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Waalwijk, Sprang-Capelle enWaspik. Weekblad Waalwijk verschijnt wekelijks op woensdag in een oplage va...

Weekblad Waalwijk 08-05-2019  

Gratis nieuws en advertentieblad voor Waalwijk, Sprang-Capelle enWaspik. Weekblad Waalwijk verschijnt wekelijks op woensdag in een oplage va...