Weekblad Vlijmen 12-04-2017

Page 29

WEEKBLAD WAALWIJK / DRUNEN - WOENSDAG 12 APRIL 2017

PAGINA 29

Uitslag prijsvraag EHBO Heusden en uitnodiging

Drunen in de jaren zestig Heemkundekring Onsenoort en de Bibliotheek Heusden organiseren samen een fototentoonstelling in de bibliotheek te Drunen. De tentoonstelling toont op een 20-tal panelen zo’n 400 unieke foto’s van nieuwbouwwijken, straatbeelden, personen, cultuur, boerderijen, overheidsgebouwen, buurtschappen, winkels, bedrijven en sportcomplexen, waarvan inmiddels ook weer veel verdwenen is. Voor veel (oud)Drunenaren herkenbare beelden. Deze unieke fototentoonstelling is te zien vanaf 14 april tot en met 29

s Voorzijde van het boek. april, tijdens de openingsuren van de bibliotheek, Rooseveltstraat 32. Interactief zijn kan ook met de multitouchtafel waarop een 50-tal foto’s is afgebeeld waarvan

de mensen, die op de foto staan, onbekend zijn. Wie er meer over kan vertellen, geef het door aan bestuur@hkkonsenoort.nl. Een mooie aanvulling op de tentoonstelling zijn de vier vitrines waarin Wilma Wassink en Fred van Meel een gedeelte uit hun verzameling spullen uit ‘de jaren zestig’ tentoonstellen. Ter ondersteuning van de tentoonstelling heeft de heemkundekring een fotoboek uitgegeven, waarin een 200-tal foto’s is afgebeeld. Het fotoboek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Drunen.

Store3 Mode & Accessoires support het team ‘Triathlete Together’ voor KWF s Op de foto de voorzitter van de EHBO-vereniging en Marlies en haar moeder. Tijdens de Dromen Doen Heusden-dag had KNV EHBO-vereniging afdeling Heusden een prijsvraag uitgeschreven. Het skelet was gedeeltelijk ingepakt met verband. De vraag was hoeveel verbandrolletjes zijn gebruikt. Het antwoord was 29 rolletjes. 1e prijs gewonnen door Marlies van Helvoort: een barbecuepakket voor 4 personen, aangeboden door Biobuitengewoon uit Hedikhuizen. Marlies heeft in overleg met haar moeder de gok gewaagd en uiteindelijk nog gewonnen ook. Ze heeft hiermee ook haar vader erg blij gemaakt want die houdt wel van barbecueën. 2e prijs gewonnen door Martin Langenhoff, dinerbon aan geboden door Shakana. 3e prijs gewonnen door A. van de Griendt, fles wijn aangeboden door de Waterdrager. 4e prijs gewonnen door Kiki van Mil, fles wijn aange-

boden door de Waterdrager. 5e prijs gewonnen door Wil van Bladel, fles wijn aangeboden door de Waterdrager. UITNODIGING EHBO-vereniging Heusden sluit ieder jaar het seizoen af met een buitenoefening. Dit jaar vindt deze oefening plaats bij Fort Hedikhuizen op donderdag 20 april. Er zal een feest zijn, een bruiloft, waar de nodige ongevallen gebeuren waar de EHBO bij wordt ingeschakeld. Iedereen die meer wil weten wat EHBO zoal inhoudt en eventueel informatie wil over een EHBO-cursus, een cursus reanimatie/AED-bediener is die avond van harte welkom. We starten om 19.30 uur. Als u zich vooraf wilt aanmelden via knvehboheusden@hotmail.com wordt u ontvangen en verder geïnformeerd over de vereniging en haar activiteiten.

Jaarlijkse donateursactie fanfare EMM Aanstaande woensdag 19 april vindt de jaarlijkse donateursactie plaats van fanfare EMM en komen we graag bij u langs. Het is onze missie om plezier met muziek te maken en daarom faciliteren we graag met onze instrumenten het muziekonderwijs op de basisschool in Elshout. Daartoe is ook een aantal lichtgewicht kunststof instrumenten aangeschaft. U ziet dat dat met enthousiasme wordt ontvangen! Uw bijdrage wordt goed besteed.

Op 17 mei 2017 neemt onze collega van Store3 Mode & Accessoires Fleur van Dartel met haar broer Bob (samen het team “Triathlete Together”) deel aan Olcay’s triatlon tegen kanker van het KWF Kankerbestrijding. Fleur gaat 10 km hardlopen en Bob zal 40 kilometer fietsen. Samen zullen zij het open kanaal induiken om 1,5 km te zwemmen. Aangezien de twee al geruime tijd in training zijn en Fleur zelf veel aan de steun van het KWF heeft gehad, heeft Store3 Mode & Accessoires besloten om het KWF Kankerbestrijding te steunen en speciaal dit team: Triathlete Together. Store3 zal Triatlete Together volledig supporten op het gebied van shirts, hotelovernachtingen, eten, drinken en benodigde equipment om de triatlon tot een goed einde te brengen. Natuurlijk is het voor jou ook mogelijk om via acties.kwf.nl/ triathletetogether een donatie te doen. Bij een minimale donatie van € 5,- maak je kans op een 3-tal Store3 Mode & Accessoires cadeaubonnen ter waarde van € 100,-. Jij steunt daarmee het KWF Kankerbestrijding. Triathlete Together-initiatiefnemer Fleur van Dartel over haar

keuze om mee te doen: “Na zelf de ziekte overleefd en overwonnen te hebben ben ik nu na vier jaar klaar om samen met een van de belangrijkste personen uit mijn leven andere mensen bovenop de ziekte te helpen door geld in te zamelen en daardoor de ziekte terug te dringen, maar vooral ook de psychosociale zorg voor de patiënten te verbeteren. Het is zo belangrijk om gezien en gehoord te worden.” Fleur vervolgt: “We willen graag geld inzamelen voor een betere zorg voor de kan-

kerpatiënten. Samen met mijn broertje Bob van Dartel gaan wij de triatlon aan op 17 mei 2017 en willen we geld ophalen om zo bij te dragen aan de zorg waar ikzelf zoveel profijt van heb gehad. 40 kilometer fietsen, 10 kilometer hardlopen & 1,5 kilometer zwemmen samen met Olcay! Deze uitdaging gaan we aan!” Store3 Mode & Accessoires zet zich in voor het goede doel KWF. Kan het Team Triathlete Together ook op jouw donatie rekenen?

Handbalclinic SC Elshout - Handbalschool

s De kinderen van basisschool Th. J. Rijken hebben veel plezier met muziek maken, met instrumenten aangeleverd door EMM.

Uitnodiging deelname 7 x 7 toernooi bij FC Drunen GEZELLIG COR HEEFFER 7 X 7 TOERNOOI BIJ FC DRUNEN Zoals inmiddels een traditie is geworden, wordt ook in 2017 door een speciale toernooicommissie het succesvolle 7 x 7 toernooi georganiseerd om de Cor Heeffer wisseltrofee. Cor Heeffer was in 1969 één van de oprichters van voetbalvereniging FC Drunen. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 3 juni 2017 op de velden van FC Drunen aan de Torenstraat 150 te Drunen, aanwezig 11.00 uur en aanvang toernooi om 12.00 uur. De commissie is zeer tevreden dat ook dit jaar het maximale

aantal van 24 teams kan deelnemen. De teams bestaan uit 7 spelers, zowel mannen als vrouwen, terwijl de 15 minuten durende wedstrijden worden gespeeld in 4 poules. De uiteindelijke winnaar zal in het bezit worden gesteld van de wisseltrofee. Aansluitend op het toernooi wordt deze sportieve samenkomst voortgezet met een gezellige feestavond, waarbij de muzikale verzorging in handen is van de DJ Wout van Zelst, terwijl de “Kuijkse Sjonnies” met een spetterend optreden het amusement op een nog hoger peil zullen brengen.

Uiteraard is iedereen, zowel spelers als bezoekers, van harte welkom om deze feestelijke dag bij te wonen. Op dit moment is er nog ruimte voor aanmelding van enkele teams. Bent u met een team geïnteresseerd om dit leuke toernooi bij te wonen, stuur dan een aanmeldingsformulier in via de website: www.FCdrunen. jouwweb.nl, of neem contact op met een van de organisatoren, waarvan de mobiele nummers staan vermeld op het inschrijvingsformulier op deze site. De termijn voor aanmelding sluit 30 april.

s Meiden C SC Elshout - Meiden E handbalschool. In de ochtend krijgen de E, D en C een training van Kevin en Peter van de Brabantse handbalschool. Het begon om kwart voor 9 met de warming-up en stuiteren. Daarna gingen we oefeningen doen voor de balcontrole. Ook gingen we aanval en verdedigen oefenen met een erg leuke opdracht. Aan het einde werd de gehele groep in 4 delen gesplitst. Per 2 groepen kregen ze een half veld. Daar deden we een spel. Het was een soort rugbyspel. Toen was de training voorbij en kregen we een uur vrije tijd. En de D en E mochten naar huis. Op een paar D-kinderen na die hielpen mee met de wedstrijd van de C tegen de jongste van de handbalschool.

Uiteindelijk had Elshout gewonnen met 19-12.

Het was een erg leuke ochtend! (Britt Verbeek en Robin van Delft)

Facility Groep B.V. zoekt representatieve schoonmaakmedewerksters voor een relatie van ons op een nieuwe locatie in Nieuwkuijk.

Van maandag t/m vrijdag 2,5 tot 3 uur per dag.

Mevr. Jansen 06-53757347/ johanna@facilitygroepnederland.nl