__MAIN_TEXT__

Page 4

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 23 DECEMBER 2020

PAGINA 4

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Beste inwoners, Afgelopen weken stond er één vraag centraal: “Wat kunnen we met Kerst?”. Een vraag waarop het antwoord lang onzeker bleef. Kunnen we wel samen kerst vieren? En met hoeveel gasten mag ik het nieuwe jaar inluiden? Het geeft ons allemaal een onzeker gevoel, want de feestdagen staan juist in het teken van ‘samen zijn’. Met elkaar terug én vooruit kijken. Samen genieten; even wat gas terug nemen, te midden van ons vaak drukke bestaan. Maar corona maakt alles anders. We hebben het ‘nieuwe normaal’ leren kennen met helaas veel minder sociale activiteiten.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur LOKET WEGWIJS Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon: (013) 30 30 440 Inloopspreekuur: Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander.

Dat betekent echter niet dat de saamhorigheid, die de feestdagen zo kenmerkt, verloren gaat. Samen zijn kan op vele manieren. Laten we met de feestdagen dus niet alleen denken wat niet kan, maar juist wat er wél kan. Stuur uw familie en vrienden een kaartje, bel met uw buurman of buurvrouw om te vragen hoe het gaat, wens elkaar een vrolijk kerstfeest tijdens een kerstwandeling en organiseer een digitale kerstborrel met de familieleden die op afstand moeten blijven. En zoekt u nog inspiratie voor het kerstdiner? Bestel eens bij onze lokale horeca. Het afgelopen jaar heeft u veel veerkracht getoond. We stonden met elkaar vaker stil bij wat echt belangrijk is. Er ontstonden in onze gemeenschappen vele evenementen op afstand, we keken hoe we lokale ondernemer konden ondersteunen en zetten er samen de schouders onder om vereenzaming tegen te gaan. Wij vragen u tijdens de feestdagen dit weer te doen. In Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren kijken we namelijk om naar elkaar. Zo zijn we – op afstand – toch samen. Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021. Namens de gemeenten Haaren en Oisterwijk, Yves de Boer, burgemeester Hans Janssen, Burgemeester

Gemeentekantoor eerder dicht op 24 en 31 december Het gemeentekantoor is de 2 laatste donderdagen van het jaar eerder dicht, om 13.00 uur: • Donderdag 24 december: vanwege kerstavond • Donderdag 31 december: vanwege oudejaarsdag Daarnaast is het gemeentekantoor de hele dag dicht op 1e kerstdag, vrijdag 25 december. Dit geldt ook voor nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari. Op maandag 4 januari gaat het gemeentekantoor een half uur later open, namelijk om 09.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden op www.oisterwijk.nl/contact.

Milieustraten Oisterwijk en Haaren dicht op 2 januari Op zaterdag 2 januari zijn de milieustraten in Oisterwijk en Haaren dicht voor bezoekers. Dit heeft te maken met de herindeling Haaren. Voor de samenvoeging van onze gemeenten is het namelijk nodig dat de regels rondom de milieustraten opnieuw worden vastgesteld door de raad. Dit kan pas op de eerste raadsvergadering van het jaar, 4 januari. De nieuwe regels gaan dan in op 5 januari. Milieustraat Oisterwijk 29 december open We doen de milieustraat Oisterwijk wel een extra dagje open, namelijk op dinsdag 29 december van 10.00 tot 16.30 uur.

Nieuwe openingstijden Vanaf 6 januari gelden de volgende openingstijden voor de milieustraten: • Haaren: de milieustraat is op woensdag open van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur. Het adres is Helvoirtseweg 6B in Haaren • Oisterwijk: de milieustraat is op woensdag en vrijdag open van 13.30 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het adres is Veldweg 8 in Oisterwijk

Hans in Haaren: op bezoek bij de brandweer

TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

DE GEMEENTEPAGINA IS EEN WEKELIJKSE UITGAVE VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK

Afgelopen jaar maakte burgemeester Hans Janssen kennis met verschillende Haarenaren en bijzondere plekken in het dorp Haaren. In een serie filmpjes vertelden de Haarenaren wat hun dorp bijzonder maakt en welke plekken en evenementen we echt moeten leren kennen. Van de Noenes tot Il Grigio en van Sint Gregorius tot het evenement #BeetjeDansen. In de laatste editie van Hans in Haaren bezochten we de brandweerkazerne. Brandweercommandant Albert van de Wiel vertelde ons meer over zijn post en de inzet van de Haarense brandweer. Benieuwd naar het filmpje of een van de eerdere filmpjes? Kijk snel op het YouTube kanaal van de gemeente Oisterwijk.

Tijdelijk geen reisdocumenten, rijbewijzen en uittreksels Vanwege de samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk per 1 januari, is het rond de jaarwisseling tijdelijk niet mogelijk om een nieuw reisdocument, rijbewijs of uittreksel aan te vragen of op te halen. Dit heeft te maken met het overzetten van gegevens van het dorp Haaren naar de systemen van de gemeente Oisterwijk. Heb jij dus een nieuw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of uittreksel nodig in december of begin januari? Vraag deze dan uiterlijk tot 24 december aan. Tussen 24 december en 4 januari 2021 is dit niet mogelijk. Ook het ophalen van een paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of uittreksel kan niet tussen 24 december en 4 januari. Voor het aanvragen van een nieuw reisdocument, maak je een afspraak bel je met tel.nr. (013) 529 13 11 of via www.oisterwijk.nl. Brexit en Brits rijbewijs Heb je een rijbewijs uit het Verenigd Koninkrijk en sta je ingeschreven in Nederland? Ruil deze dan voor 24 december

om. Doe je dit pas in het nieuwe jaar, dan bestaat de kans dat je opnieuw je rijbewijs moet halen, omdat het Verenigd Koninkrijk dan geen lid meer is van de Europese Unie. Ben je chauffeur van beroep dan kun je in het nieuwe jaar ook geen code 95 meer laten bijschrijven op jouw rijbewijs. Deze is dan vanuit het Verenigd Koninkrijk niet meer geldig.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 23-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 23-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren