__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 2 DECEMBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Mondkapje verplicht vanaf 1 december Vanaf 1 december is het verplicht om in de openbare ruimte een mondkapje te dragen. Dit in de strijd tegen het coronavirus. De verplichting is voor iedereen van 13 jaar en ouder. Draag je geen mondkapje waar dat moet, dan staat daar een boete op van €95,-.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

We hebben op een rij gezet waar en wanneer een mondkapje verplicht is: • Winkels • Musea • Restaurants en cafés (niet als je aan tafel zit) • Theaters en concertzalen • Op scholen (behalve basisschool) • Daar waar sprake is van contactberoepen zoals: de kapper, fysiotherapie, rijles. Klant en professional dragen beiden een mondkapje • Het openbaar vervoer • Op stations, bus- en tramhaltes • Luchthavens • Publieke ruimten als bibliotheken, overheidsgebouwen, buurthuizen Kortom, ga je ergens naar binnen? Doe een mondkapje op! Draag een mondkapje, geen alternatief Een mondkapje bedekt de neus en mond volledig en is ontworpen om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Deze zijn

te koop in supermarkten en drogisten. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en is daarom geen alternatief voor een mondkapje. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld sjaals of bandana’s. Uitzonderingen De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor mensen die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten. De politie en boa’s kunnen mensen vragen zelf aannemelijk te maken dat deze uitzondering voor hen geldt. Mondkapjes zijn ook niet verplicht tijdens het sporten, acteren, muzikale repetities of optredens en het geven van interviews op radio en tv. In gebouwen die bedoeld zijn voor het belijden van godsdienst, zoals kerken, moskeeën, tempels en synagogen, is een mondkapje niet verplicht. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl/corona.

LOKET WEGWIJS Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon: (013) 30 30 440 Inloopspreekuur: Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander. TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl! MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

DE GEMEENTEPAGINA IS EEN WEKELIJKSE UITGAVE VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK

De Afvalkalender 2021 is er Op de Afvalkalender ziet u wanneer de vuilniswagen in 2021 bij u langskomt. Kies zelf wat u het makkelijkst vindt: 1. Download de Afvalstoffendienst app In alle stores vindt u de Afvalstoffendienst app. Vul uw postcode en huisnummer in. Komt de vuilniswagen, dan krijgt u van ons een berichtje. Zo vergeet u nooit meer een inzameldag. 2. Print de Afvalkalender zelf uit Geen smartphone? U kunt de Afvalkalender als pdf downloaden via www.afvalstoffendienst.nl. Vul uw postcode en huisnummer in. U ontvangt een pdf die u, als u wilt, kunt uitprinten en ophangen. 3. Vraag de Afvalkalender telefonisch aan Lukt het installeren van de app of het zelf printen van de Afvalkalender niet? Bel ons dan op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur (073 - 615 65 00). Wij printen de Afvalkalender 2021 voor u uit en sturen deze naar u op.

Ophaalpunt voedselbank ook voor inwoners Haaren

Inwoners uit onze gemeente die afhankelijk zijn van de pakketten van de voedselbank, halen deze op bij het ophaalpunt in Wijkcentrum de Pannenschuur in Oisterwijk. Voedselbank Tilburg deelt hier de pakketten uit. Vanaf 1 januari 2021 is dit ook het ophaalpunt voor klanten uit Haaren. Aanmelden voor een voedselpakket doe je via de website www.tilburgsevoedselbank.nl/voedselpakket of via maatschappelijke instanties in onze gemeente.

Melding doorgeven? Doe het met Fixi! Zie je een loszittende stoeptegel, stuit je op een illegale storting, ontdek je een kapot speeltoestel of loop je tegen een ander probleem in de openbare ruimte aan? Meld het ons! Vanaf 7 december werken wij hiervoor met een nieuw systeem: Fixi. Hoe maak ik een melding? Vanaf 7 december geef je je melding over zaken in de openbare ruimte eenvoudig door via Fixi. Via de vertrouwde pagina op onze website, www.oisterwijk.nl/melden-herstel, kom je terecht bij Fixi. Hier kun je alle informatie kwijt over je melding. Ook kun je foto’s toevoegen en zien of iemand anders de melding misschien al heeft doorgegeven. Vul je je contactgegevens in, dan houden we je op de hoogte van de afhandeling.

Nieuw reisdocument? Vraag ‘m voor 23 december aan

Download de app Fixi heeft ook een handige app voor op je telefoon of tablet. Download de app gratis via de Appstore of Google Playstore. Vraag het de experts De inwoners van Haaren zijn al bekend met Fixi. Heb je vragen, stel ze aan ons of schiet onze nieuwe inwoners eens aan!

Vanwege de samenvoeging van het dorp Haaren bij Oisterwijk per 1 januari, is het rond de jaarwisseling tijdelijk niet mogelijk om een nieuw reisdocument aan te vragen of op te halen. Dit heeft te maken met het overzetten van gegevens van het dorp Haaren naar de systemen van de gemeente Oisterwijk. Heb jij dus een nieuw paspoort of identiteitskaart nodig in december of begin januari? Vraag deze dan uiterlijk 23 december aan. Tussen 24 december en 4 januari 2021 is dit niet mogelijk. Ook het ophalen van een reisdocument kan niet tussen 24 december en 4 januari. Voor het aanvragen van een nieuw reisdocument, maak je een afspraak via www.oisterwijk.nl of bel je met (013) 529 13 11.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 02-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 02-12-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren