__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 14 OKTOBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Gemeente Oisterwijk De Lind 44, 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur LOKET WEGWIJS Telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Telefoon: (013) 30 30 440 Inloopspreekuur: Donderdagochtend van 09.00 tot 10.30 uur in Cultuurcentrum Tiliander. TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl!

Clubgebouw RKSV Oisterwijk beschikbaar voor scouting

Verkiezingen Oisterwijk: op wie stem je?

Het college heeft besloten het voormalige clubgebouw van RKSV Oisterwijk te verkopen zodat Scouting Oisterwijk erin kan. Al sinds hun vertrek uit de wijk Waterhoef in 2009, is de scouting op zoek naar een nieuwe thuisbasis.

Vrijdag 9 oktober was het dan zover: alle partijen en kandidaten die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 18 november zijn bekendgemaakt!

Met het besluit van het college komt er duidelijkheid voor de scouting en haar leden. Wel moet de gemeenteraad akkoord gaan met het investeringsbudget dat nodig is om het gebouw klaar te maken voor gebruik. Door de herinrichting van het sportpark Den Donk en de fusie van de 3 Oisterwijkse voetbalclubs, kwam het voormalige clubgebouw van RKSV Oisterwijk leeg te staan. Het pand is geschikt voor de activiteiten van de scouting, ook door het beschikbare buitenterrein. De scouting en stichting Verenigingsbouw De Nieuwe Burght, de stichting die zich inzet voor nieuwe huisvesting voor de scouting, hebben in gesprekken met de gemeente laten weten het gebouw over te willen nemen. Het college is hiermee akkoord. Budget In 2013 besloot de gemeenteraad dat moest worden gezorgd voor huisvesting voor de scouting en dat hiervoor € 300.000,- beschikbaar werd gesteld. Voordat de scouting het gebouw kan betrekken, is nog wel een verbouwing nodig. Via de begroting wordt de gemeenteraad gevraagd om € 100.000,- beschikbaar te stellen voor de nodige verbouwingskos-

ten en juridisch advies. Met de overname, hebben wij als eigenaar geen kosten meer aan het onderhoud van het gebouw of kosten voor de eventuele sloop. Bestemming voor de toekomst Wethouder Dion Dankers is blij met het besluit: “het mes snijdt hier duidelijk aan twee kanten. De scouting heeft eindelijk zicht op een definitieve nieuwe plek en wel op een prachtige en centrale locatie in Oisterwijk. Daarnaast heeft de gemeente zicht op een volledige en duurzame invulling van het voormalige clubgebouw. Vraag en aanbod komen hier mooi samen.” Naast de scouting vestigt ook het gemeentelijk team dat de sportvelden onderhoudt zich in het pand. De scouting verhuurt de accommodatie daarnaast aan (maatschappelijke) organisaties, om de exploitatie rendabel te maken. Besluitvorming De gemeenteraad neemt op 29 oktober, met de behandeling van de begroting, een besluit over de ophoging van het investeringsbudget voor de huisvesting van de scouting. Bij een positief besluit kunnen de nodige overeenkomsten worden getekend en gaat de stichting aan de slag met de verbouwing van het pand.

Tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau werden alle kandidatenlijsten en kandidaten bekendgemaakt en de lijsten genummerd. Dat laatste was nog even spannend, want met 2 nieuwe partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen, moest er geloot worden om lijstnummer 6 en 7. De toekenning van de eerste 5 lijstnummers was al bepaald. Die is namelijk op basis van het aantal stemmen dat de betreffende partijen bij de vorige verkiezingen hebben behaald. De partij die het grootste aantal stemmen had, krijgt nu lijstnummer 1. De partij daarna krijgt lijstnummer 2. Zo wordt er verder genummerd tot en met lijst 5.

Je brengt 1 stem uit. Hiermee stem je niet alleen op een partij, maar ook op een kandidaat op de lijst. In de week van 9 november ontvang je de kandidatenlijst in de brievenbus. Hierop staan de politieke partijen én de kandidaten waarop je kunt stemmen. Weet je niet precies op welke partij en kandidaat je wilt stemmen? Op de websites van de partijen vind je meer informatie over de partijen en hun plannen. Op 12 november vind je in de Nieuwsklok daarnaast een overzicht waarin de partijen elk 5 belangrijke thema’s uitlichten. Daarnaast lanceert de gemeente binnenkort de stemhulp Kieskompas, die kan je helpen bij het kiezen op welke partij je stemt.

Op wie kan ik stemmen? Aan de gemeenteraadsverkiezingen in Oisterwijk op 18 november doen 7 partijen mee: • Partij Gemeente Belangen www.partijgemeentebelangen.nl • PrO (Progressief Oisterwijk) www.pro-oisterwijk.nl • Algemeen Belang www.algemeen-belang-oisterwijk.nl • VVD www.oisterwijk.vvd.nl • CDA www.cda.nl/noord-brabant/oisterwijk • D66 www.oisterwijk.d66.nl • WIJ! Oisterwijk www.wijoisterwijk.nl

Waarom op 18 november al gemeenteraadsverkiezingen? Vanwege de opsplitsing van buurgemeente Haaren per 1 januari 2021, zijn de verkiezingen in onze gemeente eerder dan de gemeenteraadsverkiezingen op andere plekken in het land. Op 18 november mogen kiesgerechtigde inwoners van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom én Haaren naar de stembus om samen een nieuw gemeenteraad te kiezen. Meer informatie Kijk voor meer informatie over de verkiezingen ook eens op www.oisterwijk.nl/ verkiezingen.

Bron: André Nouwens.

Oisterwijk kleurt blauw! Werkzaamheden Vennelaan afgerond

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

DE GEMEENTEPAGINA IS EEN WEKELIJKSE UITGAVE VAN DE GEMEENTE OISTERWIJK

Van 19 tot en met 24 oktober kleurt een deel van het raadhuis VN-blauw. Dit ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties (VN) op 24 oktober. Door het hele land kleuren bijzondere plekken zoals gebouwen, fonteinen, standbeelden en pleinen blauw. Tijdens een bijzondere VN75 week wordt aandacht gevraagd voor vrede en vrijheid en voor het werk van de VN.

Afgelopen weken werkten we aan de Vennelaan. Hier geldt nu tweerichtingsverkeer. Hiervoor is het kruispunt Gemullehoekenweg-Vennelaan aangepast. Ook hebben we er 3 drempels gelegd, waardoor de Vennelaan veiliger wordt. De weg is sinds vrijdag 9 oktober weer open.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 14-10-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 14-10-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren