__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 2 SEPTEMBER 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Ontwikkeling gebied De Leye: Beekdal Park Op 25 augustus heeft het college van B&W het concept ‘Beekdal Park’ vastgesteld voor de herontwikkeling van de locatie van voormalig zwembad De Leye en de directe omgeving. Tijdens het Raadsplein in september staat dit concept op de agenda van de raad. Ook inwoners mogen meepraten.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

Voor de ontwikkeling van het gebied waarin De Leye staat, is samen met Thebe en Leystromen een concept opgesteld. Het concept heeft de werktitel ‘Beekdal Park’ en is gebaseerd op 5 stedenbouwkundige principes: • Beekdal als gezamenlijk park • Zorg verbinden met de omgeving • Wonen en ontmoeten als gezamenlijke activiteit • Wonen als landschappelijke interventie • Beekdal Park verbinden met het historisch centrum Het concept speelt in op de vergrijzing van de samenleving en de vermaatschappelijking van de zorg. De gemeente zet op deze locatie in op het wonen van de toekomst: het combineren van wonen en zorg. In het concept is gekozen voor een ruime opzet van openbaar groen met ruimte voor activiteiten en samenkomst. Discussienota gemeenteraad Eind 2019 heeft de gemeenteraad de dis-

cussienotitie over de herontwikkeling van De Leye besproken. Tijdens de bespreking van de discussienotitie zijn uitgangspunten beschreven voor de herontwikkeling van de locatie. Het concept is een uitwerking van deze uitgangspunten. Het concept ‘Beekdal Park’ is de basis voor de volledige gebiedsontwikkeling in het centrum van Oisterwijk. Dit betekent dat, bij vaststelling door de raad, ontwikkelingen in de directe omgeving van De Leye aansluiten op het concept. Blijf op de hoogte De gemeenteraad praat tijdens het Raadsplein van september over de ontwikkeling. De datum is nog niet bekend. Houd hiervoor www.oisterwijk.nl/raadsinformatie in de gaten. Je kunt je ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Stuur hiervoor een email naar ruimte@oisterwijk.nl met als onderwerp ‘Beekdal Park’. We houden je ook op de hoogte via de website www.oisterwijk.nl/beekdalpark.

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11 MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl!

Digitale Raadsontmoeting Digitaal Raadsplein

19.30 uur 19.30 uur

Let op: de tijden kunnen veranderen. Actuele informatie over programma, tijden en locaties staan op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl (Digitale) raadsbijeenkomsten Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus worden de meeste raadsbijeenkomsten voorlopig digitaal georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn live te volgen via https://oisterwijk.raadsinformatie.nl/live. Digitale Raadsontmoeting 3 september Op 3 september organiseert de raad een digitale raadsontmoeting. Tijdens deze raadsontmoeting staan de volgende onderwerpen op de agenda: • Starterslening - discussienotitie • Ruimte voor Ruimte - discussienotitie • Regelgeving Haaren-Oisterwijk – presentatie • Inloop college Kijk voor het overzicht van de raadsontmoeting of meer informatie over de bijeenkomst op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl Klik in de kalender op de Raadsontmoeting op 3 september. Meer informatie Voor meer informatie neemt u contact op met de griffie via het mailadres griffie@ oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11 (vraag naar een medewerker van de griffie).

Hoe werkt Loket Wegwijs Oisterwijk? Met ingang van 1 september kun je met hulp- of adviesvragen op het gebied van zorg, werk & inkomen, geldzaken, jeugd & gezin, wonen & vervoer terecht bij Loket Wegwijs Oisterwijk.

Onderscheiding voor burgemeester Hans Janssen

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen.

Vroeger nam je hiervoor contact op met een van de verschillende “loketten” van de diensten Wmo, Jeugd en Maatschappelijk Werk.

gezamenlijke ruimte van de instanties die kantoor houden in Tiliander. Je kunt hier zonder afspraak terecht. Neem plaats in de ontvangstruimte op de 1e verdieping.

Hoe en waar Telefonisch De medewerkers van Loket Wegwijs Oisterwijk zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur en op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, telefoonnummer (013) 30 30 440. Blijkt tijdens het telefoongesprek dat een afspraak op locatie wenselijk of nodig is, dan wordt hiervoor een afspraak gemaakt.

Het inloopspreekuur van Loket Wegwijs Oisterwijk is gekoppeld aan het spreekuur van Vraagpunt Oisterwijk. De medewerker van Vraagpunt Oisterwijk zit in een van de spreekkamers klaar om inwoners te helpen met eenvoudige vragen en praktische zaken. Voor hulp- of adviesvragen die verder gaan wordt het gesprek gevoerd door de medewerker van Loket Wegwijs.

Inloopspreekuur Op donderdagochtend is er een inloopspreekuur van 09.00 tot 10.30 uur. Het inloopspreekuur is op de eerste verdieping van Cultuurcentrum Tiliander in de

Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

3 september 17 september

Zondag 30 augustus ontving burgemeester Hans Janssen uit handen van de ambassadeur van Azerbeidzjan een onderscheiding. Het gaat hierbij om de ‘Medal of the 100th Anniversary of the Diplomatic Service of the Republic of Azerbaijan’. De onderscheiding werd uitgereikt namens de minister van Buitenlandse Zaken van Azerbeidzjan, als erkenning voor de bijdrage van burgemeester Hans Janssen aan het versterken van vriendschappelijke banden met Azerbeidzjan. Eerder werd de onderscheiding uitgereikt aan diplomaten en ministers van Buitenlandse Zaken van onder andere China en Slowakije.

Vanwege corona heeft het momenteel de voorkeur dat inwoners in eerste instantie bellen in plaats van langskomen. Tegelijkertijd willen we inwoners wel de mogelijkheid bieden om langs te komen als zij hier de voorkeur aan geven.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 02-09-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 02-09-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren