__MAIN_TEXT__

Page 6

NIEUWSKLOK - WOENSDAG 12 AUGUSTUS 2020

PAGINA 6

Gemeentenieuws

Dit is een publicatie van het gemeentebestuur van Oisterwijk

Contact

Vervanging riolering Peperstraat vanaf 17 augustus Op maandag 17 augustus starten wij met de vervanging van de riolering in een gedeelte van de Peperstraat in Oisterwijk (tussen de Renata en De Lind). Vanwege de werkzaamheden is er tijdelijk een omleidingsroute via de Nicolaas van Eschstraat.

Gemeente Oisterwijk De Lind 44 5061 HX Oisterwijk Telefoon: (013) 529 13 11 E-mail: gemeente@oisterwijk.nl Website: www.oisterwijk.nl

In de eerste fase is de Peperstraat tussen de Renata en Schoolstraat afgesloten. Verkeer kan omrijden via de Nicolaas van Eschstraat. Na werkzaamheden aan kabels en leidingen, gaan we aan de slag met de vervanging van de riolering. Naar verwachting wordt vanaf maandag 7 september ook het gedeelte van de Peperstraat tussen de Schoolstraat en De Lind afgesloten. Het eenrichtingsverkeer

Dagelijks geopend

in een deel van de Schoolstraat wordt dan tijdelijk opgeheven. De nieuwe inrichting van de straat is bepaald in overleg met de direct aanwonenden. De voortgang van de werkzaamheden is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in november 2020 afgerond.

Wij zijn open!

AFSPRAAK De gemeente Oisterwijk werkt op afspraak. Een afspraak maakt u via de website of telefonisch. Maandag t/m woensdag: 8.30 uur - 17.00 uur Donderdag: 8.30 uur - 19.00 uur Vrijdag 8.30 uur - 13.00 uur

koop je kaartje op oisterwijk.nl/staalbergven volg ons voor de laatste berichten

WMO-CONSULENT Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 12.00 uur Telefoon: (013) 529 13 11 TEAM INKOMEN (PW) Dagelijks telefonisch spreekuur van 9.00 - 10.00 uur en van 15.00 - 16.00 uur behalve op vrijdagmiddag Telefoon: (013) 529 13 11

ProRail werkt aan het spoor op 22 en 23 augustus

Klachten? Bel (0800) 12 02 voor een coronatest

In het weekend van 22 en 23 augustus vernieuwt ProRail de dwarsliggers tussen de overweg Heusdensebaan en Ambachtstraat (Blokshekken) in Oisterwijk. ProRail brengt hier rubberen matten aan, zogenaamde Under Sleeper Pads (USP’s).

Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Dan kun je je laten testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

MELD EN HERSTEL Zwerfvuil? Verstopte riolering? Losse tegels? Illegale storting? Een gevaarlijke tak in een boom? Kapotte speeltoestellen? Maak een melding via www. oisterwijk.nl!

Het plaatsen van de USP’s is een proef, waarmee ProRail test of de matten trillingshinder voor de omgeving verminderen. Hiervoor wordt meetapparatuur geplaatst op diverse plekken in de omgeving van het spoor. De metingen worden uitgevoerd voordat de matten zijn geplaatst en daarna.

bouwt ProRail nabij het spoor een bouwdepot op en wordt materiaal aangevoerd. Vanaf 17 augustus wordt dat depot ingericht. Een gedeelte van de parkeerplaats aan de Spoorlaan (niet-betaalde gedeelte) is hierdoor tijdelijk afgesloten. Uiterlijk 28 augustus wordt alles weer opgeruimd.

Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin.

Werkzaamheden De spoorwerkzaamheden betreffen laswerkzaamheden, het egaliseren van ballast (spoorgrind), het vernieuwen van de dwarsliggers en het vernieuwen van spoorbevestigingsklemmen. Tijdens de werkzaamheden kan er hinder zijn van machines en bouwverlichting. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren,

Overweg afgesloten Tijdens de werkzaamheden is de overweg Heusdensebaan afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting geldt van zaterdag 22 augustus (06.00 uur) tot en met zondag 23 augustus (23.00 uur). Er is een omleidingsroute ingesteld. Wil je met de trein reizen? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl.

MILIEUSTRAAT Hier kunt u afval inleveren dat door omvang of gewicht niet in de minicontainer past. Sommige afvalsoorten kunt u gratis inleveren, voor andere soorten moet u betalen. Openingstijden: Woensdag en vrijdag 10.00 uur tot 16.30 uur Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur Adres: Veldweg 8, Oisterwijk Telefoon: (0900) 821 22 48

De gemeentepagina is een wekelijkse uitgave van de gemeente Oisterwijk

Afspraak maken Bel voor een afspraak met (0800) 12 02 (alleen voor mensen vanaf 12 jaar). Houd jouw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar (0800) 13 51. Riscogroep of ernstig ziek Val je onder een risicogroep of ben je ernstig ziek? Heb je bijvoorbeeld hoge koorts of ben je benauwd? Bel jouw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

Voor kinderen Kinderen van 0 t/m 11 jaar laten testen? Maak een afspraak via de GGD Hart voor Brabant. Kijk op www.ggdhvb.nl voor de contactgegevens.

Profile for Uitgeverij Em de Jong

Nieuwsklok 12-08-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren

Nieuwsklok 12-08-2020  

Het nieuwsblad van Oisterwijk, Moergestel, Heukelom en Haaren